Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Ezzel kezdd minden napod - Az élet 7 szabálya
  2015-06-24 12:02:47, szerda
 
  Érdemes minden reggel elolvasni ezt a 7 rövid, de annál mélyebb mondanivalóval rendelkező mondatot!

Figyeld meg, hogy milyen változásokat indít el az egész napodban, az élethez való hozzáállásodban:

1.Békélj meg a múltaddal, hogy az ne zavarja a jelened!

2.Amit mások gondolnak rólad, az nem a te dolgod!

3.Az idő szinte mindent meggyógyít, csak adj neki időt!

4.Ne hasonlítsd az életed másokéval és ne ítéld el őket! Fogalmad sincs, hogy mi az útjuk!

5.Ne gondolkodj túl sokat! Rendben van, ha nem tudsz minden választ. Majd megkapod, amikor a legkevésbé várod.

6.Egyedül Te felelsz a boldogságodért senki más!

7.Mosolyogj! Nem a tiéd a Világ összes gondja.

Fotó: https://500px.com/DerekKind

Forrás: http://www.angyalitarsasag.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A spirituális felemelkedés 5 gyakori növekedési fájdalma
  2015-06-23 14:58:21, kedd
 
  Azok, akik a spirituális utat választják, nagyon gyakran tapasztalják meg ennek az útnak a "növekedési fájdalmait". A dolgok, melyek képzeletet felülmúló fájdalommal járhatnak, sokszor vezetnek megvilágosodáshoz, nagyobb bölcsességhez és egy mélyebb perspektívához. A spirituális út gyakori küzdelmeit feismerni hasznos lehet. Elvezet ahhoz a felismeréshez, hogy nem vagyunk egyedül, és hogy vannak bizonyos ősi energiák, melyekkel végül minden ember találkozik spirituális útja során.

Ha te is tapasztalod ezeket a küzdelmeket, fontos, hogy higgy. A változás, amit tapasztalsz azért történik, mert egyre hitelesebb személlyé válsz, és a fájdalom, amit érzel csak egy átmeneti katalizátor, ami előre hajt az új éned felé.

Ahogy változol, természetes dolog, hogy fájdalmat okoz korábbi önmagad aspektusainak elvesztése. Ne kötődj a régi identitásodhoz az elmédben! A legfontosabb, hogy úgy kezeld a spirituális utad növekedési fájdalmait, hogy elfogadod azt, mint az élet áramlását, mellyel együtt dolgozol, és nem ellene.

Íme a spirituális felemelkedés 5 gyakori növekedési fájdalma.

1. A barátok elvesztése

Ez különösen traumatikus lehet az ember számára. Amikor egyre spirituálisabb leszel, az sok mindent megváltoztathat veled kapcsolatban nagyon gyorsan, és ez hatással lehet néhány nagyon közeli barátságra. Mindez okozhatja azt, hogy néhány barátod ellened fordul, elhatárolják magukat tőled, sőt akár zaklathatnak is téged.

Előtte talán hajlamos voltál olyan viselkedésre, amit most helytelennek tartasz, mint például a pletykálkodás, panaszkodás, vagy versengés az első helyért a barátaid között. Az is valószínű, hogy azok a témák, melyeket korábban szívesen megbeszéltél a barátaiddal, most üresnek tűnnek a számodra, és olyan kérdésekről beszélnél szívesebben, amit a barátaid nem értenek meg, vagy teljesen érdektelen számukra. Ráadásul ezért őrültnek is nevezhetnek.

Sajnos ezek a nézőpontbeli és viselkedési különbségek időnként szétszakítanak barátságokat, amelyek sokat jelentettek az évek során. Fel kell ismerned, hogy minden amit tehetsz, hogy őszinte vagy önmagadhoz, és hagyod, hogy ezek a dolgok megtörténjenek. Nem rendelkezel azzal a hatalommal, hogy bárkinek is megváltoztasd a gondolkodását, és nem is kell ilyesmit tenned. Legyél hiteles és őszinte, és az univerzum össze fog hozni azokkal az emberekkel, akik jobban összhangban vannak az új rezgéseddel.

2. Félreértések a családban

Bár a legtöbb családtag valószínűleg nem fog otthagyni téged csak azért, mert a spirituális útra léptél, az viszont lehetséges, hogy megzavarja őket a személeltbeli változásod. Ha vallásosak a szüleid, azzal vádolhatnak, hogy elveszett vagy, és elkülönültél Istentől. Mert ugye mindenki tudja, hogy a meditáció csak egy módja, ahogy a Sátán suttog a füledbe, igaz?

Maradj hiteles, és vállalj felelősséget azért az energiáért, amit használsz minden beszélgetésben. Csak légy önmagad, és az "új énedet" egyre jobban megismerik a szeretteid. Az utad során a családod tagjai egyre kíváncsibbakká válnak, és elkezdenek kérdéseket feltenni, és sokkal nyitottabbá válik a gondolkodásuk, mint korábban. Ne feledd, inkább értsenek félre azért, aki vagy, mint hogy félelmedben elrejtőzz amiatt, hogy mit gondol majd rólad a családod. Ez a te életed, nem az övék.

3. Gúny és nevetség tárgyává válni a társadalomban

Míg sokan járják a spirituális utat manapság a világban, számtalan ember van, akik valódi természetüket illetően továbbra is tájékozatlanok. Az egyre spirituálisabb beállítottság következtében az ember nevetség tárgyává válhat a mássága miatt. A gúny, a tréfa, sőt olykor a zaklatás csak egy része annak a világnak, amely még mindig alszik. Ez talán a leggyakoribb növekedési fájdalom a spirituális felemelkedés során.

Ezért van az, hogy olyan gyakran hallod az embereket viccelni azokon, akik bioélelmiszereket fogyasztanak, meditálnak, tudatosan álmodnak, drágaköveket hordanak, vagy spirituális kérdésekről és filozófiákról beszélnek. Ha több ezer évvel ezelőtt kellett volna beszélned ezekről a dolgokról, tömegek gyűltek volna össze az utcán, és az emberek izgatottan osztották volna meg a saját tapasztalataikat. Annak az érzelmi következményei, hogy nem értünk egyet a többséggel ebben a korban, nehéz lehet, amikor mások elé kell állni a spirituális hiedelmeinkkel.

A "kívülállóság" miatti ítélet, amit érezhetsz, kezdetben kellemetlen lehet, de bízz benne, hogy az idő előrehaladtával egyre ritkábban fordul elő, és könnyebb lesz kezelni. Ahogy egyre inkább összhangba kerülsz a különbözőségeiddel, kivetíted ezt az érzést a világba, és egyre kevesebb ítéletben lesz részed a magabiztosságodnak köszönhetően. Az univerzum nem küld többet olyan tapasztalatot, amely a gyengeségeidnek jelent kihívást, miután azt erősségeddé tette. Maradj hiteles, őszinte és becsületes. És ha az emberek kigúnyolnak téged, amikor egy ilyen térben vagy, attól saját maguk fognak durvának és ostobának tűnni.

4. Karrier változások

Amikor változik a nézőpontod, néha a munkád, amit korábban végeztél, többé nem felel meg számodra. Hirtelen a munkát, amire esetleg sok éven keresztül támaszkodtál, üresnek érzed, vagy ami még rosszabb, károsnak a lelked számára. A spirituáls ébredés során eljuthatsz arra a felismerésre, hogy a munkád nem a lelked kiterjesztéseként szolgál.

Egyeseknél a karrier változás lehet szándékos és megtervezett, mások esetében érkezhet hirtelen elbocsátással. Ha nem vagy vibrációs összhangban azzal, hogy hogyan töltöd a legtöbb órát a hét folyamán, csak idő kérdése, hogy te vagy a munkáltatód úgy döntötök, hogy mindenkinek jobb lesz, ha elhagyod a munkádat.

Egy ilyen hirtelen átmenet nagyon fájdalmas lehet. De higgy benne, hogy okkal történt. Sokkal több boldogság és elégedettség vár még rád. Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyannal töltsd az időt, ami nem a lelked örömét szolgálja.

Add át magad a világmindenségnek, és pontosan azt fogja adni számodra, amire spiriutálisan és szakmailag is szükséged van.

5. Magányosság

A magányosság a spirituális felemelkedés természetes mellékterméke. Természetesen ahogy a kapcsolataink, a munkánk és életmódunk változik, a képességünk, hogy megbízzunk a dolgokban, melyekben megbíztunk, szintén változik.

Ilyen időkben jó, ha eljutunk egy spirituális közösségbe. Vegyünk részt jóga órákon, vagy meditációs visszavonuláson. Az univerzum új keretet állít fel, hogy támogassa az új életstílusodat, de erőfeszítést kell tenned, hogy ezt magad teremtsd meg, és félúton találkozz a világegyetemmel.

A jó hír az, hogy amikor emberekkel találkozol ugyanazon az úton, biztos lehetsz abban, hogy olyan barátságok és ismeretségek születnek, amelyek valódiak és felemelőek , ahol korábban esetleg megelégedtél néhány olyan kapcsolattal, melyet a versengés és a negativitás táplált. Azt tapasztalhatod, hogy kevesebb a barátod, de sokkal megfelelőbbek számodra. Egy növekedés a minőségben, és csökkenés a mennyiségben.

Közben gyakorolj, hogy eljuss önmagadhoz. Kezdd el gyakorolni a meditációt, és tanuld meg, hogyan érezd magad kényelmesen egyedül. Megtanulni az egyedüllétet elengedhetetlen ahhoz, hogy kezelni tudd azt a veszteség érzést, melyen keresztül kell menned az új utad során.

Bár a spirituális önvalód megtalálása egy kiteljesedett és tanulságos élmény lehet, lesz néhány változás, mely kihívást jelent, hogy ezekhez alkalmazkodni tudj. Nem mindenki tapasztalja meg ezeket a kiigazításokat, de ha ezek közül bármelyik is vonatkozik rád, tudnod kell, hogy nem vagy egyedül. Légy türelmes az univerzumhoz és önmagadhoz, és maradj összhangban önmagad új változatával. A többiek majd gondoskodnak magukról.

Ha tapasztalod ezeket a növekedési fájdalmakat, nap végén egyszerűen csak vedd tudomásul, hogy ezek a növekedésed és fejlődésed jelei. A fentebb leírtak annak a jelei, hogy a helyes úton jársz. Ahhoz, hogy belenőj az új bőrödbe, először le kell vetned a régit.

Spirit Science - ujvilagtudat.blogspot.hu

Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyöngék imája
  2015-06-23 14:56:40, kedd
 
  A gyöngék imája

Jó Uram, aki egyként letekintesz
bogárra, hegyre, völgyre,
virágra, főre, szétmáló göröngyre, -
Te tudod jól, hogy nem vagyok gonosz
csak nagyon-nagyon gyönge.
Mert pókháló és köd a szív,
selyemszőttes az álom,
pehelykönnyű és szinte-szinte semmi
s én erőtlen kezem
még azt sem tudja Hozzádig emelni.
De azért vágyaim ne dobáld a sárba,
ami az Óceánnak
legdrágább, legkönnyesebb gyöngye!
Hiszen tudod, hogy nem vagyok gonosz
csak gyönge, nagyon gyönge.
Dsida Jenő
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Kitűnőek a magyar fürdőhelyek
  2015-06-23 14:36:16, kedd
 
  Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) honlapján, az oki.antsz.hu oldalon folyamatosan nyomon lehet követni a szabadvízi strandok minősítését - mondta Vargha Márta, az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) vízhigiénés osztályának vezetője.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken közölte az MTI-vel, hogy a magyarországi 241 kijelölt természetes fürdőhely közül 160 kiváló, 35 jó, 6 pedig tűrhető minősítést kapott, mindössze 4 esett az elmúlt négy év adatai alapján a kifogásolt kategóriába.

Vargha Márta az M1 műsorában elmondta: a szabadvízi strandok vízminőségét minden évben 4 alkalommal vizsgálják - egyszer a strandszezon kezdete előtt, majd havonta. Az értékelésnél négy év adatsorát vizsgálják. Ennek a 16 mintának a statisztikai elemzése alapján következtetnek arra, mekkora a kockázata, hogy egy strandon szennyeződés forduljon elő.

Mivel szabadvizekről van szó, sehol sem zárható ki a szennyeződés - emelte ki az osztályvezető, hozzátéve: a kiváló vagy jó minősítés azt jelenti, ennek kisebb az esélye. A kifogásolt minősítés szerint nagyobb az esélye, hogy szennyezett legyen a víz, de az sem jelenti azt, hogy folyamatosan rossz lenne a víz minősége - fejtette ki Vargha Márta.

Az OKK osztályvezetője mindemellett felhívta a figyelmet arra, hogy a nem kijelölt fürdőhelyeken több szempontból is veszélyes strandolni: egyrészt nagyobb a balesetveszély, másrészt ezeken a helyeken a víz minőségét sem ellenőrzik.
Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyári idegbaj: így lehet elkerülni
  2015-06-23 14:26:06, kedd
 
  Többnyire azzal telik a nyár, hogy megpróbál rájönni, miként szórakoztathatná a gyerekeket, miközben ugyanúgy megy a hajtás a munkában és még valahogy egy vakációt is be kellene passzírozni a menetrendbe?

Egyre mozgalmasabb életünk velejárója, hogy már az is stresszes lehet, hogy megtaláljuk a módját a pihenésnek. Ahelyett, hogy komoly előretervezéssel telepakolnánk programokkal a nyarat, inkább vegyünk néhány mély levegőt, lassítsunk le és kezdjünk önmagunkra figyelni.

Táplálkozzunk egészségesen

A piac ilyenkor roskadásig van friss gyümölccsel és zöldséggel, így lényegesen könnyebb egészségesen táplálkozni. Használjunk friss fűszereket, hogy ízletes, kiegyensúlyozott ételeket fogyasszunk.
Aludjunk eleget

Ha nehezen alszik el, egy kellemes esti fürdő és egy csésze tejben kifőzött kamilla tea megoldja a problémát. A nyugtató tejes teához hozzá lehet adni egy csipet szerecsendiót vagy kardamomot is.
Masszírozzuk meg magunkat

Ha megmasszírozzuk a lábunkat vagy a fejbőrünket egy kis meleg olaj segítségével az segít ellazulni. Ehhez a legalkalmasabb a levendula, a bergamot (citrusféle) vagy a jázmin illóolaj.
Szánjunk időt önmagunkra

Saját magunkról se feledkezzünk meg, sétáljunk egy nagyot, fessünk, ússzunk, bármilyen tevékenység megfelel, amitől jobban érezzük magunkat.
Tegyünk egy próbát a meditációval

Csupán egy húsz perces meditáció is jelentősen javíthat az adott nap minőségén.
Forrás: termalfurdo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rostos kajszidzsúsz
  2015-06-22 16:29:53, hétfő
 
  Hozzávalók:
1000 g kajszibarack (pürésített)
200 g kristálycukor
1 tk citromsav
Elkészítése:

A megmosott, kimagozott kajszibarackot feltesszük egy kevés vízzel főni (hogy ne kapjon oda). Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és felforraljuk. Kb 5 perc forrás után forró befőttes üvegekbe töltjük és lezárjuk.

Az üvegeket száraz dunsztban fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Felhasználáskor 1:1 arányban (vagy ízlés szerint) hígítjuk csapvízzel, ásványvízzel, szódavízzel

forrás.Receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Banán lekvár
  2015-06-22 16:28:30, hétfő
 
  Hozzávalók:
6-7 banán
30 dkg cukor(ha édes a banán kevesebb kell)
0,5 l víz
1 citrom leve
Elkészítése:
A banánt megpucoljuk, és karikákra vágjuk.A citromlevét kicsavarjuk.A banánt a vízzel feltesszük főni (ha kevés lenne, pótoljuk picit később), hozzáadjuk a citrom levét,és a cukrot.

Állandó keverés mellett közepes lángon sűrűre főzzük kb 20-30 perc alatt.Ha besűrűsödött, forró vízbe állított tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 10 percre fejre állítjuk.
forrás:receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Eperdzsem
  2015-06-22 16:27:07, hétfő
 
  Hozzávalók:
3-4 kg eper
cukor vagy folyékony édesítő ízlés szerint
2 cs 2:1-ben dzsemfix
Elkészítése:

Az epret megmossuk, majd lábasba tesszük és krumplinyomóval összetörjük. Ráöntjük a dzsemfixet, majd felforraljuk és kb 5 percig forraljuk. Hozzáadjuk az édesítőt és elkeverjük.

Forrón üvegekbe merjük, majd 5 percre fejre állítjuk, majd visszafordítjuk és így hagyjuk kihűlni.
forrás:receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Eper-banán dzsem
  2015-06-22 16:25:17, hétfő
 
  Hozzávalók:
50 dkg eper
2 nagyobb banán (kb. 15 dkg tisztán)
25 dkg cukor
1 kk Étkezési citromsav
0,5 tasak Dzsemfix Extra 2:1
Elkészítése:

Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük a belekarikázott banánnal együtt (én kézzel átnyomkodtam).

Belekeverjük a cukrot, a fixet és a citromsavat. Feltesszük főni, és hagyjuk felforrni. Ha felforrt, 3 percig hagyjuk forrni.

A tetejéről leszedjük a habot. Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük.

Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp:

4 bébiételes üvegnyi dzsem lett belőle.
forrás:receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Egyszerű eperdzsem
  2015-06-22 16:22:31, hétfő
 
  Hozzávalók:
60 dkg eper
15 dkg cukor
1 kk Étkezési citromsav
0,5 tasak Dzsemfix Szuper 3:1
Elkészítése:

Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük (én kézzel átnyomkodtam). Feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat és hagyjuk felforrni.

Ha felfőtt, beleszórjuk a dzsemfixet, majd 3 percig hagyjuk forrni. Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni

Tipp:

4 db bébiételes üvegnyi dzsem lett belőle.
forrás:receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 443
  • e Hét: 2659
  • e Hónap: 4554
  • e Év: 55345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.