Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/21 oldal   Bejegyzések száma: 206 
Savtúltengés ellen
  2015-08-29 10:49:35, szombat
 
  Otthoni gyógymódok savtúltengés ellen

Az gyomor által termelt sósav és emésztő enzim (pepszin) ha bekerül a nyelőcsőbe, akkor "gyomorégést" hasfájást, puffadást, hányingert, rossz leheletet és más tüneteket okozhat. Ez egy igen gyakori probléma, amely minden korosztályt érinthet. Aki gyakran szenved refluxban és savtúltengésben, arra azt mondjuk, "savas" gyomra van. Persze a gyomra mindenkinek savas, hiszen éhezéskor annak pH-ja 2 körül van, míg étkezés után a pH még mindig erősen savas 4-4,5. A fűszeres ételek, a testmozgás hiánya, a rendszertelen étkezési szokások, a stressz vagy az alkoholfogyasztás sokszor vezethet savassághoz.

A 10 leghatékonyabb házi gyógymód savtúltengés kezelésére:

1, Bazsalikom
Pár egyszerű házi praktikával csökkenthetjük a savtúltengés mértékét. A probléma első jelének észlelésekor igyunk 1-2 pohár langyos vizet! A víz segít hígítani a felesleges savakat a gyomorban. Rengeteg mindennapi konyhai hozzávalót felhasználhatunk a betegség kezelésére.
A bazsalikom gyógyhatásai gyors segítséget nyújtanak savtúltengés, hányinger vagy bélgáz ellen.

A savasság első észlelésekor együnk meg néhány bazsalikomlevelet! Rágjuk meg őket alaposan! Forraljunk fel 3-5 bazsalikomlevelet egy pohár vízben 15 perc alatt! Ezt a teát ízesíthetjük mézzel, de ne adjunk hozzá tejet! Igyunk belőle gyakran!
Aki gyakran szenved savasságtól, tartson magánál szárított vagy tört bazsalikomlevelet, amely vízzel vagy teával elfogyasztva azonnali enyhülést hoz a kellemetlen tünetekre.

2, Fahéj
A fahéj gyógyító hatásai, antivirális és természetes antacid tulajdonságai szintén segítenek a savtúltengés kezelésében és az emésztőrendszer egészségének fenntartásában. Adjunk fél teáskanál őrölt fahéjat egy csésze vízhez és pár perc alatt forraljuk fel! Igyunk belőle napi 2-3 alkalommal! Őrölt fahéjat levesekhez vagy salátákhoz is adhatunk. A Ceylon fahéj kumarin tartalma elenyésző, ezért sokkal egészségesebb, mint a többi fahéjféleség.

3, Író
Írót vehetünk boltokban, vagy készíthetünk otthon is.
Őröljünk meg 0,5-2 teáskanál görögszéna magot és keverjük el vízzel, hogy krémes állaga legyen! Keverjük el egy pohár íróval, és fogyasszuk el!
Adjunk egy evőkanál fehérecetet vagy citromlevet egy csésze íróhoz, hagyjuk állni 5 percig, majd igyuk meg!
Naponta többször fogyaszthatunk írót, amíg a tünetek nem csökkennek. A legjobb eredmény érdekében keverjünk bele egy kis feketeborsot vagy egy evőkanál korianderlevet!

4, Almaecet
Az almaecet többféle gyomorbántalom, így a savtúltengés kezelésére is alkalmas. Almaecet híján fehérecetet is használhatunk.

Keverjünk 1-2 teáskanál almaecetet fél pohár vízbe és igyuk meg!
Keverjünk össze két evőkanál almaecetet egy teáskanál mézzel és igyuk meg fűszeres ételek fogyasztása előtt a savasság megelőzésére! (az ecetsav sokkal gyengébb sav, pláne ebben a hígításban, mint a gyomorban lévő sósav!)

5, Szegfűszeg

Rágjunk el alaposan 2-3 szegfűszeget, hogy a bennük lévő lé bekerüljön a szervezetünkbe!
Tört szegfűszeg és ugyanannyi kardamom keverékének fogyasztásával minimalizálhatjuk a savtúltengést, valamint felfrissíthetjük a rossz leheletet, amely gyakran a probléma velejárója.

6, Barna cukor
Használhatunk indiai barna cukrot (jaggeree), ezt beszerezhetjük bármilyen indiai vagy ázsiai élelmiszerboltban. Étkezések után szopogassunk egy kis barnacukrot, amíg a savasság el nem múlik! Ezt a módszert kerüljék a cukorbetegek!

7, Gyömbér
A gyömbér gyulladáscsökkentő hatóanyagai segítenek a savasság enyhítésében. A gyömbérlé képes részben semlegesíteni a gyomorsavat.
Savtúltengés esetén rágcsáljunk el egy darab friss gyömbért!
Dobjunk vékony gyömbérszeleteket egy csésze forró vízbe, hagyjuk ázni pár percig, majd igyuk meg!
Napi 2-3 kanál gyömbérlé szintén segíthet savasság ellen.

8, Köménymag
Törjünk össze néhány pörkölt köménymagot és szórjuk egy pohár vízbe! Fogyasszuk minden étkezés mellett!
Forraljunk fel egy teáskanál köménymagot egy pohár vízben, szűrjük le, majd igyuk meg a vizet étkezések után!
Ehelyett koriandermagot, őrölt köménymagot és cukrot is összekeverhetünk.

9, Ánizs
Áztassunk egy teáskanál ánizst egy pohár vízbe éjszakára! Reggel szűrjük le a vizet, adjunk hozzá egy teáskanál mézet és legalább háromszor fogyasszunk belőle a nap során!
Nehéz vagy fűszeres ételek után rágcsálhatunk ánizsmagot is. Rágjuk el alaposan, hogy a benne lévő levek eljussanak a gyomorba!

10, Tej
A tej gyors, de rövid hatású megoldás a savtúltengés kezelésére. Gazdag kalciumban, amely megelőzi a gyomorsav túlzott termelődését. Igyunk egy pohár hideg tejet étkezés után, hogy megelőzzük a savtúltengést!
Ha legközelebb savtúltengésben szenved, próbálja ki ezeket az egyszerű házi módszereket! Ha azonban 1-2 nap elteltével nem csökkennek a tünetek, forduljon orvoshoz!
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Emésztési zavarok ellen- otthoni természetes módszerek
  2015-08-29 10:42:12, szombat
 
  Otthoni gyógymódok emésztési zavar ellen

Az emésztési zavar és a gyomorrontás a gyomorsav nem megfelelő kiválasztása, vagy a hasnyálmirigy enyhe gyulladása miatt alakulhat ki, általában fűszeres vagy zsíros ételek fogyasztása, vagy túlevés után. A legfőbb tünetei a felfúvódás, a bélgáz, a gyomorégés és a hányás. Ezt a problémát könnyedén orvosolhatjuk egy-két otthon is megtalálható hozzávaló segítségével.

A 10 leghatékonyabb otthoni módszer emésztési zavar kezelésére:

1, Almaecet
Ha a gyomorrontás első észlelésekor megiszunk egy pohár vizet, máris jobban érezzük magunkat. A víz felhígítja a gyomorsavakat, így enyhülést nyújt a gyomorégésre és a has puffadásra. A koplalás a legfontosabb, ami minden esetben a gyógyulás alapja, de mellette van néhány hasznos praktika is, amiből párat most bemutatunk.
Az almaecet antibiotikus hatóanyagai miatt gyakran alkalmazzák emésztési problémák kezelésére.

Kortyolgassunk vízzel kevert almaecetet naponta többször!
Keverjünk össze egy evőkanál almaecetet egy teáskanál mézzel egy pohár vízben! Igyunk belőle napi 2-3 alkalommal a gyors megkönnyebbülésért!

2, Édeskömény
A fűszeres vagy nehéz ételek okozta gyomorrontásra az egyik legjobb gyógyír az édeskömény: a magja tartalmaz egy olajat, amely csillapítja a hányingert és szabályozza a felfúvódást.

Rágcsáljunk el egy kanál édesköménymagot, hogy csökkentsük a tüneteket!
Készíthetünk édesköményteát is: adjunk két teáskanál tört édesköménymagot egy csésze forró vízhez!
Pörköljünk, őröljünk meg majd szitáljunk át néhány magot! Fogyasszunk ebből a porból fél teáskanállal, némi vízzel! Ismételjük napi kétszer!

3, Gyömbér
A gyömbér stimulálja az emésztőnedveket és az enzimek termelődését, amelyek segítenek az ételek emésztésében. Ez a növény különösen hatékony túlevés okozta emésztési zavar kezelésében.

Keverjünk össze alaposan két teáskanál gyömbérlevet, egy teáskanál citromlevet és egy-egy csipet konyhasót és fekete sót! Fogyasszuk vízzel, ízlés szerint!
Szórjunk sót néhány szelet friss gyömbérre, és rágjuk meg alaposan!
Készíthetünk házi gyömbérteát is a has puffadás, bélgörcsök, bélgáz és gyomorfájdalom ellen. Adjunk fél teáskanál őrölt gyömbért egy csésze forró vízhez, és hagyjuk állni 2-3 percig!
Használjunk gyömbért fűszerként is a főtt ételeinkhez; ezzel is segíthetünk az emésztési zavarokon!

4, Szódabikarbóna
Az emésztési zavar gyakran alakul ki a gyomorsavak túl magas szintje miatt. A szódabikarbóna antacid vegyület, ezért hatásosan gyógyítja az emésztési zavarokat. Keverjünk fél teáskanál szódabikarbónát fél pohár vízbe és igyuk meg! Ez az oldat semlegesíti a gyomorsavakat.

5, Koriander
Adjunk pörkölt koriandermagokat fél pohár íróhoz és igyuk naponta kétszer!
Keverjünk össze pörkölt koriandermagokat őrölt kardamommal, szegfűszeggel és gyömbérrel, és fogyasszuk ezt a krémet!

6, Gyógytea
Emésztési zavar enyhítésére igyunk gyógynövényből készített teát nehezebb étkezések után! Még melegen igyuk a gyógyteát! Kipróbálhatjuk a menta-, a málna- vagy a szederteát az azonnali megkönnyebbülésért. A borsmenta és a kamillatea is nyugtatja a gyomrot, főleg túlevés után.

7, Alma
Az emésztési zavar első jelének észlelésekor fontos, hogy elkezdjünk rostban gazdag ételeket, például almát enni. Az alma héja tele van rosttal, ezért azt is együk meg! A rostok segítenek kitisztítani az emésztőrendszert, és pár perc alatt csillapítják a gyomorégést.

8, Grapefruit
A grapefruit héjában olyan vitaminok és tápanyagok vannak, amelyek csillapítanak a gyomor irritációján. A gyümölcs javítja az emésztőnedvek áramlását és ezzel az emésztési folyamatokat is.

Reszeljük le egy grapefruit héját és hagyjuk pár órára a napon száradni! (Előtte meg kell győződni róla, hogy bio termékkel van-e dolgunk és a héja nincs vegyszerrel bevonva)
Gyomorégés esetén fogyasszunk belőle fél teáskanállal!

9, Narancs
A narancsban található természetes savak, különösen a citromsav és az aszkorbinsav segít megnyugtatni a gyomrot. Együnk egy narancsot vagy igyunk frissen facsart narancslevet nagyobb étkezések előtt! Ezzel növeljük a gyomor savtartalmát és az emésztési kapacitást. Narancs helyett ananászt is fogyaszthatunk.

10, Fahéj
A fahéj javítja az emésztési folyamatokat és azonnali enyhülést nyújt a görcsökre és a has puffadásra.

Készítsünk teát: adjunk fél teáskanál őrölt fahéjat egy csésze forrásban lévő vízhez és hagyjuk állni pár percig!
Fogyasszuk még melegen!

Ezek az otthoni praktikák segítenek csökkenteni az emésztési zavar tüneteit. Ha azonban súlyosbodik a gyomor fájdalma vagy a hányás, forduljunk orvoshoz!
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Hasi puffadás megszüntetése
  2015-08-29 10:38:37, szombat
 
  Érezte már, hogy hasa mintha bármelyik pillanatban felrobbanhatna? A legtöbb esetben nem tesz semmit ellene, csak vár és reménykedik, hogy hamarosan elmúlik. Nem kell többet várnia, inkább próbálja ki a következő hatékony gyógymódokat a puffadás megszüntetésére.

Víz
Kitisztítja a gázokat és a nátriumot a gyomorból, így csökkenti a puffadást. Minél többet iszik belőle, annál hatékonyabb.

A legjobb otthon is alkalmazható természetes gyógymódok haspuffadás ellen:

Masszázs
A hasi puffadást általában a túlzott gázfelhalmozódás okozza, amelyek eltávolítását segíti a hasi masszázs. Feküdjön a hátára és 15 percig körkörös mozdulatokkal masszírozza hasát

Sétáljon
Egy 10 perces séta, vagy egy kevés lépcsőzés csodákat tesz. Mindenképpen orrán keresztül vegye a levegőt, hogy a testmozgás hatékony legyen, és ne céljai ellenkezőjét érje el vele.

Édeskömény mag
Rágcsáljon el pár magot, és perceken belül érezni fogja jótékony hatását. A leheletet is frissíti. Ugyanezt a hatást még gyorsabban éri el, ha egy pohár forró vízben kicsit megfőzi a magokat és megissza.

Citrom és szódabikarbóna
Facsarja ki egy citrom levét, adjon hozzá egy kevés szódabikarbónát, várja meg, amíg a pezsgés abbamarad. Adjon a keverékhez egy pohár vizet, keverje jól el, és igya meg.

Gyömbér
Lassan rágjon el egy kis darab gyömbért, vagy igyon meg egy bögre gyömbérteát.

Borsmenta tea
A nap bármelyik szakában segít egy csésze meleg borsmenta tea. Aromája nyugtatja a lelket és az érzékeket is. A rossz lehelet ellen is igen hatékony.

Kamilla tea
Ha nem szereti a borsmenta tea ízét, a kamilla tea remek alternatíva. Görcsoldó, gyulladáscsökkentő, nyugtató hatása segíti a puffadt has tüneteinek megszüntetését. Egy bögre kamillateába tegyen egy kevés mézet, vagy nyomjon bele egy kevés citromlevet és máris búcsút inthet a puffadásnak.

Sütőtök
Étkezéseibe iktatva a párolt vagy megsütött sütőtök meggátolja a puffadás kialakulását, csírájában elfojtva a problémát.

Citromos meleg víz
Stimulálja a gyomorsav képzését, ily módon gyorsítja az emésztést, megszüntetve a puffadást
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Körömgomba ellen - természetes módszerekkel
  2015-08-29 10:23:14, szombat
 
  Hogyan szabaduljunk meg természetes úton a körömgombától?

A körömgomba leggyakoribb tünetei:

- gyulladás
- duzzanat
- extrém fájdalom
- sárgás elszíneződés
- a köröm elvékonyodása és töredezése

Ha a körömgombát nem kezeljük megfelelően, a köröm berepedezhet, letörhet vagy akár teljes egészében le is válhat. A jó hír azonban az, hogy a körömgomba gyógyítható, ráadásul akár egyszerű, otthon alkalmazható, természetes anyagok segítségével is. Bizonyos természetes készítményekkel akár 1-2 hónap alatt elmulaszthatók a kellemetlen tünetek.
A körömgomba kialakulásának leggyakoribb okai:

- műszálas zoknik viselete
- a bőr abnormális pH-értéke
- meggyengült immunrendszer
- környezeti szennyezés
- nem szellőző cipő, izzadt láb
- cukorbetegség
- megfelelő higiénia hiánya

A legjobb természetes gyógymódok körömgomba esetén

Teafa olaj
A teafa olaj erős antiszeptikus és gombaölő tulajdonsággal rendelkezik. Más bőrbetegségek kezelésére is alkalmas. Ha körömgombától szenved, tegyen pár csepp teafa olajat vattára és dörzsölje át az érintett területet 10 percig majd ezt követően egy puha fogkefével tisztítsa meg a körmöt. A jobb hatás érdekében a teafa olajat olíva olajjal és kakukkfű olajjal hígítsa. Ez a természetes gyógymód akkor a leghatásosabb, ha a körömgomba nem régóta áll fenn.

Szódabikarbóna
A szódabikarbóna gyakorlatilag minden háztartásban fellelhető, és fontos segítséget nyújt a körömgomba kezelésében. Fél csésze szódabikarbónát keverjen bele négy csésze meleg vízbe, majd adjon hozzá negyed csésze Epsom-sót és negyed csésze ecetet. Áztassa az érintett ujjakat néhány percig a folyadékban, majd egy vattapamacs segítségével kenje át az egész ujjat. Naponta kétszer alkalmazza ezt az eljárást.

Narancsolaj
A közönséges narancsolaj erős gombaölő hatású. Csepegtessen egy kevés narancsolajat a gombás körömre és hagyja rajta legalább egy órán át. Figyeljen arra, hogy az olaj bejusson a köröm alá is. A narancsolajhoz adhat egy kevés szőlőmag olajat is a jobb hatás érdekében. A narancsolaj egyeseknél allergiás reakciót válthat ki, ezért érdemes először egy kis bőrfelületen alkalmazni.

Fehér ecet
A fehér ecet ez egyik legjobb természetes gyógymód a körömgomba kezelésében. Alkalmazása rendkívül egyszerű: keverjen össze egy egységnyi fehér ecetet két egységnyi meleg vízzel. Áztassa az érintett területet 10-15 percig. Bőrirritáció esetén adjon több vizet a keverékhez. A kezelés után törölje teljesen szárazra bőrét.

Fokhagyma
A fokhagyma allicint tartalmaz, mely egy erőteljes gombaölő vegyület. Körömgomba kezeléséhez használjon fokhagyma olajat, keverje össze ugyan olyan mennyiségű fehér ecettel és kenje be vele az érintett körmöt, illetve annak környékét is. Ezt követően rugalmas pólyával kösse be a kezelt lábujjat, a keverék 1-2 óra alatt fejti ki a maximális hatást. Ha nem kap fokhagyma olajat, törjön össze két gerezd fokhagymát és adjon hozzá két evőkanál olíva olajat. A keveréket hagyja állni 24 órán át. A fokhagyma nyers fogyasztása is kedvező lehet.

Almaecet
Az almaecet enyhén savas pH-jú természetes ital, mely fontos szerepet játszik a körömgomba megelőzésében és gyógyításában. Az almaecet erős baktériumölő. Keverjen össze azonos mennyiségű almaecetet és vizet, áztassa körmét fél órán át a keverékben, majd törölje szárazra. Almaecet és rizsliszt segítségével krémet készíthet, mellyel ápolhatja körmeit.

Levendulaolaj
A levendulaolaj számos illóolajat és antiszeptikus vegyületet tartalmaz, ezért képes felvenni harcot a körömgombával szemben is. Keverjen össze azonos mennyiségű levendulaolajat és teafa olajat, enyhén melegítse fel az oldatot.

Vattapamacs segítségével kenje át körmeit naponta 2-3 alkalommal. Érdemes az eljárást lefekvés előtt is megismételni.

Oregáno olaj
Az oregánó olaj baktérium-, vírus-, parazita-, és gombaölő tulajdonságú. Két csepp oregáno olajat cseppentsen egy teáskanál olíva olajra. Kenje át vele az érintett területet. Alkalmazza minden nap.

Citromlé
A friss citromlé antiszeptikus és gombaölő tulajdonságú. A benne található citromsav megállítja a körömgomba továbbterjedését. Öntsön friss citromlevet a körömgombás felületre, hagyja rajta 10 percig, majd öblítse le langyos vízzel. A citromléhez olíva olajat is adhat és azzal dörzsölheti át a gombás részt.
Forrás : drtihanyi

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Hoppá gif
  2015-08-29 10:01:49, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Harry Potter gif
  2015-08-29 10:01:00, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Új Zélandi világító barlang
  2015-08-29 09:58:42, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Tejút
  2015-08-29 09:48:36, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Csillagos égbolt
  2015-08-29 09:47:34, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Tejút Salgótarjánból
  2015-08-28 11:59:57, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
     2/21 oldal   Bejegyzések száma: 206 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 206 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1091
  • e Hét: 4669
  • e Hónap: 24531
  • e Év: 200406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.