Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
Imáink
  2015-10-28 14:59:06, szerda
 
  Istenem, ahová tettél, ott szolgállak.
Ahol megsejtelek, megcsodállak!
Amim van, azért magasztallak,
Amim nincs, azért nem zaklatlak.

Ami a munkám, azt csinálom!

A jó szót érte sose várom.
Ha nem sikerül, nem kesergek,
Jézus nevében mindjárt mindent újra kezdek.
Csak egyet kérek tőled mindenáron:
Jöjj el értem, ha jön halálom,
Atyám, Megváltóm, Királyom!

 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Ne öljél meg Édesanyám
  2015-10-28 14:35:55, szerda
 
  Ne öljél meg Édesanyám!
Elférek még, nagy a világ.
Hadd örüljek napsugárnak,
Madárdalnak, virágszálnak.
Ne öljél meg Édesanyám!
Szent keresztvíz hadd hulljon rám.
Ha megnőnek a piciny kezek,
Kenyeret keresnek neked.

Ne öljél meg Édesanyám!
Mert Téged is megöl a vád!
Várd meg amíg szerethetlek,
Két karommal átölellek,
Betegségben gyógyítgatlak,
Bánatodban vigasztallak,
Megköszöntlek neved napján,
Ne öljél meg Édesanyám!
Kicsi éltem Isten adta,
Nagy jutalmát Neked tartja!
Ég áldása énvelem jár,
Neveljél fel Édesanyám!
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Nem olyan nagy dolog…
  2015-10-28 08:57:07, szerda
 
  Aranyosi Ervin: Nem olyan nagy dolog...

Nem olyan nagy dolog őszintén szeretni,
kihűlt, éhes szívet érzéssel etetni.
Hiszen mindannyian szomjazunk a szépre,
szükségünk van hitre, éltető reményre!
Nem olyan nagy dolog szétszórni a magját,
csillapítani a világ nagy haragját,
mit a tudatlanság, szívtelenség gerjeszt,
s úgy mint ragályos kórt, emberek közt terjeszt.

Nem olyan nagy dolog őszintén szeretni,
azt, aki kopogtat végre beengedni,
kijavítani a mérgező hibákat,
s megadni a szívnek, amit csak kívánhat!
Nem olyan nagy dolog másokra figyelni,
amit társunk elért, sosem irigyelni,
s elhinni, hogy együtt többre vagyunk képes,
egymásért küzdeni, ez is lehetséges!

Nem olyan nagy dolog egymáshoz beszélni,
hallgatni egymásra, nyitott szívvel élni,
egymás mosolyában megfürdetni lelkünk,
nap, mint nap érezni, hogy egymásra leltünk.
Egymást csak dicsérni, mindig támogatva,
a cél felé tolni, lendületet adva.
Életünk vásznára szép jövőt festeni,
Nem olyan nagy dolog hinni és szeretni!
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A templomi viselkedés etikettje 15 pontban
  2015-10-28 08:56:33, szerda
 
  A templomi ,,illemszabályok" az Isten és a hívő közösség iránti tiszteletből következnek. Az alábbi szempontok segítségével átgondolhatod, van-e olyasmi, amire jobban kellene figyelned.

1. Öltözz rendesen és illendően! A szentmisében maga az Isten jön el közénk. Ezért hacsak teheted, méltó, vasárnapi öltözékben jelenj meg a misén. Nőként ne nehezítsd a férfiak számára a tisztaság megélését azzal, hogy rövid szoknyában, testhez tapadó nadrágban, fedetlen vállal/keblekkel mutatkozol. Különösen ügyelj erre a templomi környezetben!

2. Férfiként templomba lépve vedd le a sapkát, kalapot! Ez társadalmi szokás, de a templomban is ügyelnünk kell rá, a tiszteletadás jeleként.

3. A templomba belépve és onnan kilépve hajts térdet a tabernákulum felé! A térdhajtással az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztust, a mindenség Királyát köszöntjük. Ne pukedli legyen, hanem a hódolat és imádás gesztusa, amelyben az egyik térd a földet érinti. Aki fizikailag nem tud féltérdre ereszkedni, tiszteletteljes főhajtással köszöntheti Jézust.

4. Érkezéskor és távozáskor szenteltvízzel vess keresztet! E mozdulat hitvallás, keresztségünkre emlékeztet, mely által Krisztus Egyházának tagjai lettünk. Hálaadással gondolhatsz erre, amikor keresztet vetsz.

5. Ne egyél és ne igyál a templomban! Kivételt jelenthet, ha a pap vagy egy kórustag diszkréten vizet iszik. Beteg vagy csecsemő is kaphat inni. (Szoptatni viszont kultúránkban másoktól elvonulva illendő.) Rágógumit se rágj! Templomban udvariatlanság, és nem segíti az imádságos elmélyülést.

6. Legalább néhány perccel a mise kezdete előtt érkezz. Imádsággal ráhangolódva jobban elő tudsz készülni a szentmisére. Ha nem tudsz időben odaérni, hátul keress helyet, hogy ne zavard a többieket.

7. Ha a pad szélén ülsz le, udvariatlanság elvárni az utánad érkezőktől, hogy átmásszanak rajtad az ülőhelyért. Ilyenkor készségesen húzódj a sor közepe felé, hogy leülhessenek. Még jobb, ha már érkezéskor nem a pad szélén, hanem középen ülsz le, hogy mások is elférjenek. Ha tele a templom, alapvető udvariasság a nők, idősebbek számára átadni az ülőhelyet.

8. Szentmise közben legyen kikapcsolva a mobiltelefonod! Ha rendkívüli szükséghelyzetben mégis használnod kell, diszkréten menj ki a templomból.

9. A templomban őrizd a csendet, ne beszélgess! A mise előtti és utáni percek nem társalkodásra, hanem imádságra szolgálnak. Ha valamit feltétlenül mondanod kell, halkan és röviden tedd. A félhangos beszélgetés zavarhatja az imádkozókat.

10. Kisgyerekkel a pad szélén vagy hátul ülj le. Ha zajong, mihamarabb menj hátra vele. Nem szégyen, ha csitítod vagy kiviszed a templomból; rosszabb, ha zavarja a misét.

11. Mise alatt ne olvass templomi újságot, imakönyvet! Hogy esne neked, ha valaki vendégségbe jönne hozzád, és ahelyett, hogy veled beszélgetne, nekiállna olvasni? Isten házában te vagy a vendég és téged vár a Házigazda!

12. Ha tiszta énekhangot kaptál Istentől, énekelj a szentmisén! Aki énekel, kétszeresen imádkozik, és aktívan hozzájárul, hogy a szertartás még szebb legyen. A túl hangos vagy nem tiszta éneklés viszont zavaró a többiek számára, ezért kerülendő.

13. A békeköszöntésnél nézz a másik ember szemébe, miközben kezet fogsz vele! Udvariatlan, sőt bántó, ha kézfogás közben már azt nézed, ki lesz a következő. Inkább ajándékozd meg őt tekinteted által lelked gazdagságával! Szívből mondd: ,,Béke veled!"
A kézfogás lehetőleg csak a közvetlenül melletted, előtted és mögötted ülőkre terjedjen ki. A szentáldozás előtti percekben zavaró, ha valaki az egész sorral kezet akar fogni, vagy vándorútra indul a padtömbök között.

14. Amikor áldozni mész, ne üdvözöld sorra az ismerőseidet! Nem a társaslét, hanem a belső összeszedettség pillanatai ezek: a végtelen Istennel készülsz találkozni. Krisztus Testét a pap előtt vedd magadhoz, majd zárt, mozdulatlan szájjal térj vissza a helyedre. A szentostyát nem illik szétrágni.

15. Csak a záró ének elhangzása után indulj kifelé a templomból! Előfordulhat, hogy sietned kell, azonban a pap és az asszisztencia kivonulását ilyenkor is illik megvárni. Lehetőleg mégis a záró ének végén indulj a kijárat felé, mégpedig csöndben, hogy ne zavard a tovább imádkozókat. Az ismerősökkel a templomon kívül üdvözölhetitek egymást.

párKatt.hu
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Gyakorlati tudnivalók templomban
  2015-10-28 08:42:34, szerda
 
  Itt sok hasznos információt találhat a templomot ritkán látogató ember és a naponta templomba járó is. Van ugyanis néhány dolog, amit teljesen reflexszerűen, a célját nem ismerve végzünk, sőt előfordulnak rossz beidegződések is.

A bejáratnál találunk egy szenteltvíztartót. Ha akarjuk, mártsuk bele ujjaink hegyét és vessünk keresztet. Ez a gesztus emlékeztet keresztségünkre és eltörli a bocsánatos bűnöket (ha nincs súlyos bűnünk). Ezután keressünk helyet (lehetőleg minél előrébb, az ősegyházban hátul csak a nyilvános bűnösök álltak). Mielőtt beülünk a helyünkre, hajtsunk térdet az Oltáriszentség felé kifejezve imádatunkat. Figyeljünk az örökmécsesre, nem biztos, hogy az Oltáriszentséget a szentélyben őrzik! Főleg nagy templomban gyakori, hogy a Szentség egy mellékoltárnál, sőt külön ajtóval elzárt szentségi kápolnában van. Ha ilyenkor mechanikusan térdet hajtunk az oltár felé, az közönséges bálványimádás. Fontos továbbá, hogy a keresztvetést és a térdhajtást ne próbáljuk összekötni, bármilyen sok rossz példát látunk! Ez két különböző gesztus, ha egyszerre próbáljuk csinálni, csak egy nevetséges akrobatamutatvány sikerülhet belőle és nem tudunk arra figyelni, ami eme gesztusok célja lenne.

Ha egy templomot nem imádság céljából látogatunk meg, csak kirándulunk és szeretnénk körbejárni, akkor akkor hajtsunk térdet az Oltáriszentség felé, amikor a legközelebb vagyunk hozzá (pl. amikor a szentélyhez érünk).

A templomban csöndben kell lenni akkor is, ha semmilyen szertartás nincs, vagy nincs senki a templomban. Ez azért fontos, mert a katolikus templomokban őrizzük az Oltáriszentséget és aki mással beszélget, az Vele tiszteletlen. Természetesen a csönd nemcsak külső, hanem belső csöndet is jelent. Kérjük ezt tiszteletben tartani különösen az esküvő, keresztelés előtti gyülekezéskor, a templomot nem "kibérelték", hanem az Isten házába jöttek egy szentséget ünnepelni!

Felkészülés a szentmisére
Aki elkésik a miséről, az nem tud rá készülni sem.

Vasárnap ez bűn is, ha pedig valaki sokat késik, misemulasztásnak számít. Ezért inkább 10 perccel előbb érkezzünk, mint 1 perccel később. A Rózsafüzér-társulat az esti mise előtt már félórával közösen végzi a szentolvasót, bekapcsolódhatunk ebbe is, vagy imakönyvünkből, saját szavainkkal készülhetünk. Javaslat: kérjük a Szentlelket, hogy űzzön ki elménkből minden a világgal kapcsolatos gondolatot, legyen az egyébként hasznos, vagy haszontalan, hogy egészen a szentmiseáldozatra tudjunk koncentrálni, hiszen ez a világ legnagyobb eseménye.

Gyóntatás a mise alatt
Nálunk (egyelőre) két pap is van, ezért vasárnap minden mise előtt és alatt van gyóntatás. Ha lehet, még a mise előtt végezzük el szentgyónásunkat, hogy a misén teljes figyelmünkkel részt vehessünk! Ha ez nem is sikerül, az elégtétel elvégzésével mindenképpen várjuk meg a mise végét! Ha a gyóntatószékben ég a villany, ne álljunk az ajtó mellé, akármilyen tömeg is van a templomban, még akkor se, ha épp nincs bent senki! Ha túl közel állunk a gyóntatószékhez, senkinek se lesz kedve gyónni, hiszen kihallatszhat, ami odabent történik. Minden tapintat ellenére így is előfordul, hogy valaki túl hangosan gyónik. Ne felejtsük el, hogy ha meghallunk valamit a gyónásából, a gyónási titok minket is köt, ugyanúgy, mint a papot!

Testtartások a szentmisén
A Római Misekönyv Általános Rendelkezései szerint a misén állni kell a bevonulástól a könyörgés (Collecta) végéig, az Allelujától az Evangélium végéig, a Hitvallás és az Egyetemes Könyörgések alatt, a Prefációtól az átváltoztatásig, majd utána az áldozásig, végül az áldás és a kivonulás alatt.

Térdelni kell az átváltoztatás előtti csengetéstől (epiklézis) az "Íme, hitünk szent titka" akklamációig és az Isten báránya végétől az áldozást jelző csengőszóig.

Tehát állni kell, amikor imádkozunk, az olvasmányokat (az Evangélium kivételével) és a prédikációt pedig ülve hallgatjuk. A magyar egyházban ennél lényegesen kényelmesebbek vagyunk, mivel már az Uram irgalmazzra leülünk, az áldozati részben is mindössze a Miatyánkra állunk fel.

Az albertfalvi plébániatemplomban 2002 ádventjétől bevezettünk egy köztes állapotot, miszerint az általános szokáshoz képest állunk az Uram irgalmazz, a Dicsőség és a Könyörgés alatt. Egyre több templomban vezetik ezt be, kérjük, ne "szigorítást" lássanak ebben, hanem azt a célt, hogy a bűnbocsánatot ne kényelmesen ücsörögve kérjük, és ne ülve dicsőítsük az Istent. Természetesen az idősek, betegek nyugodtan ülhetnek végig az egész misén, de ha tudnak állni, ne üljenek le akkor se, amikor az újabb rend szerint állni kell, mert megzavarják a többieket.

Mise alatt ne végezzünk magánimádságot (pl. rózsafüzér), se a pappal ne mondjuk együtt az ő szövegét! Vannak imádságok, amelyeket mindenki együtt mond, vannak, amelyeket csak a hívek és van sok olyan szöveg, amelyeket a papnak egyedül kell mondania!

Áldozásnál
A legfontosabb, hogy áldozni az a katolikus hívő mehet, aki nincs súlyos bűn állapotában és felkészült. Aki nem jár rendszeresen templomba, vagy más súlyos bűne van, először rendezze kapcsolatát az Istennel a gyóntatószékben, ne menjen áldozni! A legtöbb vallását nem gyakorló emberen látszik is, hogy nem áldozhat. Ne csodálkozzon, ha pl. egy gyászmisén a pap kérdéseket tesz fel neki az áldozás előtt, vagy meg sem áldoztatja.

Induljunk el időben, amikor a ministráns áldozásra csönget, ne akkor, amikor a pap már az oltár előtt áll kezében az Oltáriszentséggel. Kettes oszlopba álljunk be. Ha a pap felváltva hol az egyik, hol a másik oszlopból áldoztat valakit, az zökkenőmentessé (és gyorsabbá) teszi az áldoztatást. Ugyanezért abba az oszlopba álljunk be, amelyik oldalról jöttünk. Ha ez nem is sikerül, akkor se akarjunk azonnal visszamenni a kívánt oldalra a másik áldozó előtt! Menjünk el oldalra és a sor végén menjünk vissza a saját oldalunkra!

Áldozás előtt és után nem kell keresztet vetni (bár nem is tilos). Amikor a pap felmutatja az Oltáriszentséget és azt mondja, hogy "Krisztus teste", mondjuk hangosan, hogy "ámen"! Ez egy hitvallás, a pap innen tudja, hogy valóban hisszük, hogy az Krisztus teste és megáldoztathat minket. Ha nyelvre áldozunk, kissé nyújtsuk ki a nyelvünket és várjuk meg, amíg a pap ráhelyezi a szentostyát. Nem kell harapni, ajakkal elkapni, nem kell aggódnunk, hogy a Szentség leesik, eltörik, vagy hogy megnyaljuk a pap ujját, ha hagyjuk, hogy a pap tegye a nyelvünkre. A papnak megvan a rutinja, hogy hiba nélkül megáldoztasson minket.

Ha kézbe szeretnénk áldozni, kezünkkel formáljunk bölcsőt az Úr Jézusnak a következőképpen: emeljük kezünket mellmagasságba, jobb kezünket tegyük alulra, erre keresztbe bal kezünket. Tenyerünket ne feszítsük hátra, de ne is hajlítsuk túlságosan be. A Szentséget jobb kézzel vegyük ki bal kezünkből és így vegyük magunkhoz. (Bal kezesek értelemszerűen pont fordított kézzel csináljanak mindent.) Áldozás után nézzük meg, hogy maradt-e morzsa a kezünkön az Oltáriszentségből, ne szórjuk a földre, vagy töröljük a nadrágunkba a legkisebb morzsát sem! Fontos, hogy időben döntsük el, hogy nyelvre, vagy tenyérbe szeretnénk áldozni, ha áldozáskor kapkodunk, az zavaró, de előfordult már az is, hogy az áldozó kiverte a kelyhet az áldoztató kezéből.

Ha két szín alatt áldoztatnak, csak nyelvre lehet áldozni (ezt általában hirdetik is).

Áldozás után ne hajtsunk térdet az oltár felé, több okból sem. Egyrészt ha magunkhoz vettük az Úr Jézust, ott van a szívünkben, értelmetlen a szentély végében lévő tabernákulum felé térdet hajtani. Másrészt lehet, hogy a tabernákulum -- épp az áldoztatás miatt -- épp üres.

Mise után
Ne rohanjunk el rögtön, nem zárják a templomot azonnal. Adjunk hálát az Úr Jézusnak, hogy találkozhattunk vele, halhattuk tanítását, magunkhoz vehettük szent Testét. Esetleg elevenítsük fel a hallott evangéliumi részt és/vagy a prédikációban hallottakat, hogy legalább egy gondolattal gazdagabban mehessünk haza. Vegyük komolyan a mise utolsó felszólítását: "Ite missa est!" = Küldetésetek van! (A magyar szöveg nem éppen korrekt szabad fordítás: menjetek békével!) Dicséretes módon sokan szoktak megállni mise után a templom előtt, főleg vasárnap. A szentmise az imádság közös alkalma, a mise után pedig beszélgetéssel, kapcsolatépítéssel éljük meg a közösséget!

Rendkívüli helyzetek
Ha valaki zajong a templomban (pl. ittas, vagy egyszerűen botrányt akar csinálni), ne féljünk határozottan fellépni vele szemben! Ha egy ilyen emberhez odalép két férfi, halkan és szelíden is könnyűszerrel távozásra tudják bírni. Ha mégsem, hívjanak rendőrt, semmiképpen ne hangoskodjanak, erőszakoskodjanak. Előfordul perselyfosztogatás is, figyeljünk a gyanúsan viselkedő, perselyre ráborulva "imádkozó", a könyves asztal mögött elbújó emberekre!

Ha valaki rosszul lesz a templomban, aki a közelében van, támogassa el a sekrestyéig. Ha elvesztette az eszméletét, ellenőrizzék az életfunkcióit, lazítsák meg a ruhadarabjait és szóljanak a sekrestyésnek. Ilyenkor mindenképpen mentőt kell hívni! A mentőt várni kell a templomkapuban. Ha a beteg állapota súlyos, szóljanak a misézőnek, az tud orvost kérni, intézkedni, szükség esetén a misét félbe szakítva a szentségeket kiszolgáltatni és tudja tájékoztatni a híveket is arról, amiről feltétlenül szükséges tudniuk. Ne állják körül a beteget, ne kíváncsiskodjanak, csak az menjen oda, aki tud is tenni érte! A többiek imádkozzanak érte!

Idősek, nehezen mozgók csúszós időben inkább ne jöjjenek templomba, ez természetesen nem számít számukra misemulasztásnak. Nagy melegben a szívbetegeket teszik jól, ha otthon maradnak. Ilyenkor a sok ember miatt templom még melegebb, kevés a levegő. Nincs értelme az egészségüket, életüket veszélyeztetni. (Nyáron rendszeresen mentőt kell hívnunk idős, beteg hívekhez.)

Tűz esetén hangos "Tűz van!" kiáltással hívják fel a többiek figyelmét a veszélyhelyzetre! Viszont kerüljük a pánikkeltést!

Ilyenkor mindenkinek el kell hagynia a templomot. A sekrestyés kinyitja az összes lehetséges kijáratot, mindenki induljon meg fegyelmezetten a hozzá legközelebbi kijárat felé. Segítsük az idősebbeket, a gyerekeket és nyugtassuk meg, aki pánikra hajlamos! A tűzoltókat az értesítse, aki tudja is tájékoztatni őket, hogy pontosan hol, mi ég, mit veszélyeztet, van-e emberélet veszélyben! Ha valaki életveszélyben van, az életmentést feltétlenül meg kell kezdeni, de az tegye, aki nem sodorja veszélybe a saját életét is! Az oltást akkor kell megkísérelni, ha van rá esély, hogy el tudjuk oltani. Tűzoltókészülékeket nemsokára elhelyezünk a sekrestyében és a kóruson. A fölösleges hősködés eredménye súlyos füstmérgezés és balesetek lehetnek!

Forrás Keresztény Élet

 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Őszi finomság: almás, gyömbéres sütőtökleves
  2015-10-27 15:05:12, kedd
 
  A sütőtök táplálkozás-élettani értékei ma sem vitathatóak. A húsa - amint azt sárga színe is mutatja - gazdag karotinoidokban, C- és B-vitaminokban.


Sorra születnek a sütőtök-variációk mindenkinél. A lilahangya blog szerzője például egy általa először próbált verziót, almával és gyömbérrel, no meg egy leheletnyi chilivel ízesített sütőtöklevest készített, mely igazán pompás lehetett. Íme a recept!


Hozzávalók
1 kisebb sonkatök, 3 szem savanykás alma, 1 kis fej vöröshagyma, 0.5 l húsleves
1 teáskanál reszelt gyömbér, 2 dl tejszín, só, chili.


Elkészítése
A tököt megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Az almát is meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd az egészet felöntjük húslevessel, és feltesszük főni. Belereszelünk úgy egy teáskanálnyi gyömbért, s mikor megpuhult, az egészet összeturmixoljuk. Ha kell, kevés vízzel higítjuk, végül sózzuk, majd lazán összekeverjük 2dl tejszínnel. Chilivel megszórva tálaljuk.
***
A sütőtökből számtalan finomság készíthető, így például nyers puding is. A népszerű tévés műsorvezető, Gombos Edina például sütőtököt is tesz a gulyáslevesbe, de a tök magja kiváló hatással bír egészségünkre.

Mindenki nagy örömére a sütőtök jól eláll, így szezonja decemberig elhúzódik.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Talp reflexzóna masszázs!
  2015-10-27 13:10:13, kedd
 
  Az ajánlat rövid leírása
A teljes test kicsinyített mása megtalálható a talpon. Minden szervünknek megvan a reflexzónája és ezen területek masszírozásával, hatni tudunk a szerv működésére. A helytelen táplálkozás, életmód következtében felszaporodott méreganyagok, amiket a szervezet kiválasztó és méregtelenítő szervrendszerei nem tudnak kiválasztani és kitisztítani, felhalmozódnak a reflexterületeken. A szervezetben energiablokádok alakulnak ki, ezek által romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek működése. A reflexpontokra gyakorolt nyomás hatására, a felhalmozódott salakanyagok fellazulnak, eltávoznak a szervezetből, a szervekben pedig a jó vérkeringés hatására helyreáll az egyensúly, a betegségek megszűnnek!
A talpreflexológia hatásai, terápiás alkalmazása:
A reflexológia célja, természetes módszerekkel a test egyensúlyának helyreállítása, a feszültség csökkentése, egy adott szerv újra működésbe hozása.
Közvetlen hatásai:
A testfelület (talp) átmelegítése
Vér és nyirokkeringés serkentése
Belső elválasztású mirigyek serkentése
Lerakódott salakanyagok oldása
Vegetatív idegrendszer kiegyensúlyozása
Az energiaegyensúly helyreállítása
Fájdalomcsillapító hatású
Vannak speciális esetek, amikor a talpmasszázs ellen javallt:
Fertőző és magas lázzal járó betegségek
Lábgombásodás esetén, mivel szétterjedhet a fertőzés
Heveny gyulladás a visszerekben
Orbáncos láb, égés, lábszárfekély, üszkösödés, nyílt seb, törés
Súlyos szívbetegség
Veszélyeztetett terhesség

"Célunk: megőrizni, amit a természet adott, pótolni, amit megtagadott és még szebbé tenni, ami már megadatott."
 
 
0 komment , kategória:  Masszázs és Csakrák  
Az arc energiapontjainak kezelése
  2015-10-27 13:06:29, kedd
 
  A marma pontok tudománya az ájurvéda szerves részét képezi. Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van.


Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatók.

A prána székhelyéül szolgáló pontok stimulálásával az agyi központokon keresztül hatás gyakorolható a dosháknak, al-dosháknak, csakráknak, nadiknak, srotáknak megfelelő szervekre.

A marmapresszúra minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására.

Fontos!

Mindig a megadott nyomástechnikával kezelje az energiapontot!

A marma pontokat a masszázs mellett testgyertyázással is aktiválhatja.

Testgyertyázás

menete

A kezelendő személy feküdjön kényelmesen. A marma pont előmasszírozásával tegyük érzékenyebbé a kezelendő területet, így a kezelés hatékonyabb lesz. Az adott marma pontnak megfelelő illatanyagú gyertya alsó, keskeny végét helyezzük a kiválasztott területre, majd gyújtsuk meg és égessük le a zöld vonalig. A meggyújtás után szívóhatás (a meleg levegő felfelé száll) jön létre, amely az adott marma pont felett vérbőséget okoz, és serkenti a vérkeringést, ezzel elősegítve a testi, lelki és mentális amák (mérgek) távozását.
A gyertya meggyújtása után adja ki gondolatban a következő utasítást: Távozzon azonnal a füsttel, a gyertyán át, a marma ponton (az adott pont neve) keresztül a pontnál lerakódó, energiatorlaszt okozó, összes testi, lelki és mentális méreg!
A vákuum az alsó szárba húzza fel az energiapontnál lévő lerakódásokat (zöld vonal alatt), és juttatja be (spirál vonalban lefelé haladva) a hatóanyagot tartalmazó füstöt.
Akkor tartja helyesen a gyertyát, ha csak felül távozik a füst belőle. A csonkot egy odakészített, vízzel teli edényben oltsa el. A meleg füst és a vákuum a marma pontnál szereplő Javallat masszázs és testgyertyázás esetén című részben felsorolt betegségeknél alkalmazható energiablokkot oldó, egyensúlyteremtő, a szervezet öngyógyító mechanizmusát beindító hatásának köszönhetően.
A kezelés időtartama: 15 perc



Az arc energiapontjai

1. A pont neve: sthapani (szemöldökköz)

Elhelyezkedése: homlokcsont szemöldök közötti szőrtelen része
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: agyvérzés, spaszticitás, izommerevség, izomösszehúzódás, ájulás, hányinger, hányás, heves szívdobogásérzés, migrén, fejfájás, orrmelléküreg-gyulladás, álmosság, szédülés, forgásérzet jellegű szédülés (vertigo), tájékozódási zavarok, memóriazavarok, koncentráció hiánya, alvászavarok, hiperaktivitás, orrvérzés, félelem, szorongás, ingerlékenység.
Masszázstechnika:körkörösen végzett, gyengéd, simító mozdulat.
Testgyertya: kubeba, eukaliptusz.

Testgyertya: kubeba, eukaliptusz.

2. A pont neve: ashrú antara (szemöldökív)

Elhelyezkedése: szemöldök közepe, szem körüli körkörös izom (mindkét oldalon)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: látási problémák, szürkehályog, zöldhályog, homloküreg-gyulladás, orrdugulás, szem túlerőltetése, szemfájdalom, székrekedés.

Masszázstechnika: szemöldök hosszában végzett sepregető mozdulat.

Testgyertya: erdei fenyő.

3. A pont neve:avarta (forgás)

Elhelyezkedése: szemöldök feletti ív, a szemöldök fül felöli végén (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: fejfájás, arcüreggyulladás, látási zavarok, orrmelléküreg-gyulladás, agyrázkódás, arcidegfájdalom, nátha.
Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középső ujjal körkörös gyúrómozdulatok.
Testgyertya: szantál.

4. A pont neve:apanga (külső sarok)

Elhelyezkedése:felületes halántéki verőér és visszér, külső szemzug (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: látási zavarok, szürkehályog, zöldhályog, fényérzékenység, szemfájdalom, szem bakteriális fertőzése, szem alkalmazkodási rendellenessége, szemszárazság és vörösség, látótér defektusok, látóideg-gyulladás
Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középsőujjal végzett ritmikus (erős és gyengéd) nyomás
Testgyertya: orbáncfű, ilang-ilang.

5. A pont neve:phana (orr)

Elhelyezkedése:orrszárny (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: köhögés, nátha, orrpolip, orrdugulás, orrbemeneti gyulladás, orrgarat gyulladása, orrmelléküreg-gyulladás, szaglóképesség elvesztése
Masszázstechnika: a hüvelyk- és a mutatóujj körmével nyomva stimuláljuk
Testgyertya: erdei fenyő.

6. A pont neve: kapola násá (orrlyuk töve)

Elhelyezkedése: orrüregi előcsarnok (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: isiász, ágyékfájdalom, gyomorhurut, torokfájás, nyelvfájás, nyelvelszíneződés, nyelvgyulladás, nyelvizombénulás, nyelvizomrángás, nyelvtályog, szaglási rendellenességek, szagláscsökkenés, szagérzékenység.
Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató- és középső ujjal végzett ritmikus (erős és gyengéd) nyomás.
Testgyertya: natúr, zsálya.

7-8. A pont neve:sringataka (alsó és felső ajak)

Elhelyezkedés:felső és alsó ajakredő közepén
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén:szájnyálkahártya-gyulladás, ajakherpesz, frigiditás, epilepszia, gyomorfájdalmak, alacsony vérnyomás, isiász, menstruációs fájdalmak, gerincfájdalmak, cukorbetegség.
Masszázstechnika:a pontból kiinduló, simító mozdulat minden irányba (eloszlatás).
Testgyertya: geránium, propolisz.

9-10. A pont neve: simantakas (koponya csatlakozásai)

Elhelyezkedés:homlok, homlokcsont
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: fejfájás, görcsök, epilepszia, memória elvesztése, memó- riazavarok, migrén, idegi fáradékonyság, ideggyengeség, agyi működészavar, epilepsziás pszichózis, Alzheimer-kór, Parkinson-kór.
Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középsőujjal végzett gyúrás.
Testgyertya: muskotályzsálya.

11. A pont neve: nasa madhya (orrhát)

Elhelyezkedése: orrcsont
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: hasi fájdalmak, aranyér, alacsony vérnyomás, szívritmuszavar, szexuális erőtlenség, testi és szellemi fáradtság, ágyéki fájdalom.
Masszázstechnika: körkörös dörzsölgetéssel stimulálni.
Testgyertya: körömvirág.

Késmárki László:Indiai akupresszúra Marmapresszúra és marma-jóga Ankh Kiadó 2012.
 
 
0 komment , kategória:  Masszázs és Csakrák  
Fagyaszd le a citromot még ma, mert akár az életed is megmen
  2015-10-27 09:20:47, kedd
 
  Ha a meleg, mediterrán éghajlat kerül szóba, biztosan a gyönyörű zöldellő citromfák is lelki szemeink előtt teremnek, ahogyan ontják magukból ezeket a gömbölyded, csodasárgás gyümölcsöket. A citrom tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, és a magas antioxidáns tartalma miatt már több száz éve az egészségmegőrzés ,,szolgálatában" áll.


A citrom erősíti az immunrendszert, és képes elpusztítani, illetve mérsékelni a szabad gyökök tevékenységét, amelyek a rákos megbetegedések fő okozói. A gyümölcs héjában a legmagasabb az antioxidáns tartalom, és itt található az citrom természetes illóolajkészlete is, amelyről bebizonyosodott, hogy véd a daganatos betegségekkel szemben.

Ugyanakkor megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, így csökken a fertőzés veszélye, de képes elűzni a parazitákat, bélférgeket is, és mivel csökkenti a koleszterinszintet is, ezért a vérnyomást is szabályozza.

Kutatások bebizonyították, hogy a citromban 22 különböző rákellenes hatóanyag található meg, ilyen például a citromsav, a bioflavonoidok, a limonin, a pektin, vagy a C-vitamin.

Lúgosító hatása van, amely egyensúlyba hozza a szervezet pH-szintjét, így csökken a savas hatás, amely a rák kialakulásának kedvez.

A citromban lévő limonoidok védenek a hasnyálmirigy-, a prosztata-, a máj-, végbélrák ellen, de segítenek a leukémia és a neuroblastoma megelőzésében is.

A fagyasztott citromos készítményhez receptje

Ahhoz, hogy hozzájuthassunk a citromban rejlő rákellenes hatóanyagokhoz, a héjakat is fel kell használni. Éppen ezért csakis biocitromot használjunk az alábbi receptnél.

Alaposan mossuk meg a citromokat, nem árt kevés szódabikarbónát is használni, ami eltávolítja az esetleges szennyeződéseket. Ha nincs odahaza szódabikarbóna, almaecettel is leöblíthetjük a gyümölcsöket. Ez a művelet akkor nagyon fontos, ha a citromok valamelyik távoli országból érkeztek hozzánk, vagy esetleg a származási helyük ismeretlen.

Ha megtisztítottuk, tegyük be a fagyasztóba, amíg megkeményednek. Ha ez megtörtént, vegyük ki, és egy reszelővel reszeljük le a fagyott héjat róluk.

Ebben a fagyott citromhéjban rengeteg limonoid van, amelyben az antioxidáns-szint a lehető legnagyobban. Ahhoz, hogy megelőzzük a rákot, hetente minimum 150 gramm fagyasztott citromhéjat kell elfogyasztani.

Forrás: filantropikum.com

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Az ördög véleménye a rózsafüzérről.
  2015-10-27 09:06:02, kedd
 
  Az ördög véleménye a rózsafüzérről.
Francesco Bamonte, Róma hivatalos ördögűzője (Don Gabriel Amorth
tanítványa és utóda) írja most megjelent könyvében a következőket, elsősorban Pio atya tapasztalataira hivatkozva:
Szent Pio Atya gyakran beszámolt egyik álmáról, amelyben a kórusablakából - ahová a szerzetesek szoktak imára összegyűlni- kipillantva a téren végtelen nagy tolongást látott. Pio atya megkérdezte, kik vagytok, mit akartok? A tömeg kórusban, egyszerre, és fülsiketítően, torkaszakadtából ordította: ,,Pio atya halálát!" A szerzetes ekkor vette csak észre, hogy akiket emberi személynek nézett, valójában démonok. E szavak hallatára visszament a kórusra imádkozni, s a Szűzanyát látta közeledni, aki anyai tekintettel, és határozott mozdulattal kezébe nyomta a rózsafüzért, mondván, hogy ezzel a fegyverrel kezedben te leszel a győztes. Pio atya ekkor visszatért az ablakhoz, és megmutatta a kezében lévő rózsafüzért. Rémületében minden démon a földre vetette magát."
,, Ördögűzői tapasztalataim során észrevettem, hogy az ördög számára egyetlen nem liturgikus ima sem annyira gyűlöletes, mint a szent rózsafüzér.
... Egyik október 7-én, a Rózsafüzér Királynőjének napján, mikor elővettem zsebemből a rózsafüzért, rögtön így szólt a démon: ,,Fájdalmat okoztok nekem azokkal a szemekkel, ti nyavalyások. És nyavalyások azok is, akik ezt csinálják!(Valószínűleg azokra utalt, akik a rózsafüzéreket készítik.) Parancsoló hangnemben megkérdeztem, miért bosszantanak annyira azok a szemek? ,, Mert annyi ütést kapok. Hagyjátok abba!" Ekkor ráhelyeztem a megszállott személyre a rózsafüzért. A démon pedig ordított: ,,Súlyos! Összenyom, vegyétek le, összenyom!"
... ,,Más kifejezések a rózsafüzérről különböző ördögűzések alkalmával:
,, Minden szem, amit imádkoztok, ostoroz, és éget!"
,,Rosszul vagyok, amikor annak a füzérnek a titkait szemlélitek. Ütlegeltek vele."
,,Gyűlölöm a rózsafüzért, mert szeretetfüzér, amely mindenkit Velük* egyesít"
(* Jézussal és Máriával; e nevek kimondását kerülik, mert maga a név kimondása is égeti őket.)
,, Ha mindegyikőtök tudná, azonnal végem lenne. Ha mindenki hittel imádkozná a rózsafüzért, ezt a nyavalyatörést."
,, Undorító, undorító, undorító, undorító, undorító, undorító!"
,,Nem tudjátok, vagy tudjátok, de nem hiszitek, vagy kishitűek vagytok. Má..ár..i...a (- rettenetes erőfeszítés árán képes kimondani ezt a nevet- ) Szeplőtelen Szíve fogja megmenteni a világot. ,,
,, A gonosz lélek egy más alkalommal kifejezésre juttatta Mária közbenjárói hatalmát, és Jézus azon döntését, hogy minden kegyelmet Mária Szeplőtelen Szívén keresztül juttat az emberiségnek."
( Részletek a ,,Szűz Mária harca a Gonosszal az ördögűzések alatt" című könyvből)
 
 
0 komment , kategória:  Rózsafűzér  
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 926
  • e Hét: 1364
  • e Hónap: 7736
  • e Év: 58527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.