Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/30 oldal   Bejegyzések száma: 295 
Varázslat történik amikor megszólal a zene!
  2015-11-30 17:02:58, hétfő
 
  Egyenes sorba állnak fel a színpadra a lányok. Varázslat történik amikor megszólal a zene! - VIDEÓ
A Thousand-Hand Guan Yin nevű kínai, lányokból álló formáció egyszerűen bámulatos. Kirázza az embert a hideg, mikor ez a távol keleti, kimért és misztikus előadás kezdetét veszi.




Link

A produkció pikantériája, hogy a 21 kínai lány süketnéma, és szinte érzésből csinálják ezeket a hihetetlen érzékeny és kifinomult mozdulatokat. A kivitelezésben azonban segítségükre van négy oktató is, akik a színpad sarkainál állnak, és irányítják a gyönyörű sárga színben pompázó koreográfiát.

De ez természetesen nem von le semmit a lányok érdeméből, ugyanis lélegzetelállító mozdulataikkal mindenkit levesznek a lábukról. A mozdulatok szinte a másodperc töredékéig egyidőben történnek, és ennek köszönhető az előadás varázslatossága.

Csak dőljünk hátra, és hagyjuk, hogy elkápráztassanak ezek a fantasztikus táncos lányok.
Az alábbi linken találjátok magát a videót: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Vicc - e-mail cím!
  2015-11-30 16:58:26, hétfő
 
 


Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
József Attila: Szép...
  2015-11-30 16:39:16, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Mikulás, Mikulás, öreg Mikulás
  2015-11-30 16:23:24, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Czeglédí Gabriella: Télapó az úton
  2015-11-30 16:22:31, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Ősapánk Nimród
  2015-11-30 16:19:22, hétfő
 
  Ősapánk Nimród

Dr. Pócs Alfréd László összefoglaló írása

Aki az ősök keresésében el akar jutni a gyökerekhez, annak előbb-utóbb el kell jutni az ősi
krónikáink alapján Nimródnak lejegyzett ősapánkig. S ha már tudjuk, hogy kit keresünk, akkor szeretnénk tudni, hogy ki volt, hogy élt, hogy nézett ki, és mi az a követni való jó, amit ránk hagyott hun-magyarokra. Ha az ószövetségi Bibliát nézem, akkor az özönvíz eseményéig kell visszamennünk, Noéig. Noénak három fia volt. Kám, Jáfet és Sém, mi a Kám ágon vagyunk, akinek négy fia volt (Kus a legidősebb, Put, Micrajim, Kánaán a legfiatalabb) Kám és Kus is pátriárkák voltak, hiszen ez volt a pátriarkák kora. Kusnak (Kusiták,Kaldeusok,szkíták ősapjának) a fia volt Nimród, kinek gyermeke Hunor és Magor. Az ókori történeti írók szerint, pl.: Hesziodosz (Homérosz kortársa) Theognómia művében óriástermetű Titánokról mesél, kik az Istenekkel harcoltak, ezeknek a vezére egyes források szerint Nimród volt, ekkor még csak Istenek és félistenek éltek a földön, az emberiség még nem jelent meg. Az Ószövetség is beszél Ádám megteremtése előtt etióp földi kusokról, akik itt éltek a földön. Ha az időben próbálom elhelyezni a történéseket és
Epiphanius egyházatya kronológiáját nézem, az emberiség története 6 ezer éves, ekkor történt
Ádám teremtése, amit barbárok korának hív, az Ószövetség ez pátriárkák korának mondja. Ez, az özönvízig tartott, majd Noé családfájával egy új korszak indul meg, és ezt szkíta kornak nevezzük. Ez tart Nimród, az első földi koronás király idejéig, amikor a Bábel tornyát megépítik. Az Ószövetség Nimródot nagy vadásznak tartja, aki kedves az Úr előtt, de nem írja, hogy a Bábel tornyát ő építette. Leírja, hogy Noé három ága szembe kerül egymással, a Kus ág Nimróddal az élen háborúzik a Jáfet ággal, a semiták zsoldba álnak mellettük, így legyőzik Jáfetéket, s így válik az első földi királlyá. Koronás király lesz, mert egy szír legenda szerint az égen meglát egy csodálatos koronát, amit elkészíttet magának, mint királyi jelképet. A magyar krónikák: Thuróczy János Attilát Nimród unokájának említi, illetve írja, hogy a hunok és a magyarok először Perzsiában tartózkodnak.
Kézai Simon ugyan a Jáfet ágról származtatja Nimródot, akit Menrótnak említ, az Árpád Ház királyi ősének tekint, ki Eviláth földjéről eredeztethető. Felesége Eneh, aki megszüli Hunort és Magort. Más felesége is volt, aki gyermekeket szült, de ahogy írja ezek visszamentek Perzsíába, és nyelvük később is csak annyiban különbözött egymástól, mint a szász a türingiaitól. Eviláth földje egy részt Perzsia területe (a mai Irán), illetve a sumérek földje Mezopotámia területe együtt. Egyes források szerint még nagyobb, bele tartozik Baktria, az indiai Etiópia, az indoszkíták területe is. Ez a forrás minden féleképpen kapcsolatot mutat a sumér népcsoporttal, illetve szabír, elamita népcsoporttal is.
A Tarihi Üngürüsz a legrégebbi, leghitelesebb krónikánk, Nemródról beszél, aki Adzsemben született, majd ennek királya lett. Felesége Ankisza, (valószínűleg sumér név an-ég, ki-föld, együtt föld és ég szülöttét jelenti) aki szülte Hunort és Magort. Adzsem elsősorban az Óperzsa állam, amely abban az időben még nem perzsák által lakott volt, hanem elsősorban szabírok-szubar-afarti elgörögösítve artai népek által, akiket I. Dáriusz feliratán Huma Varga Szakáknak hívta (Hun Avarok).
A Képes Krónika írja, Kus fia Nimród, de a Jáfeth-Tana-Nimród vonal is szerepel benne.
Összegezve krónikáinkat nekünk a Noé-Kám-Kus-Nimród vonalat kell hitelesnek elfogadni,
hiszen az Ószövetség és az arab-perzsa-bizánci források is ezt jegyezték le. Pl.: Bíborban
született Konsztantinosz a magyarokat turkoknak mondja, de elmeséli azt is, amit a mai
történetíróink nem szoktak elmesélni, hogy régen mikor nagy támadás érte a magyarokat, egy
része nyugatnak, másik rész e keletnek indul, a Perzsa vidéken letelepülők a mai napig turkoknak (turániaknak) hívattatnak, azaz magyaroknak. Régi nevükön Subartoi-asfaloi-nak neveztetnek. Subartoi-szabír, artai = Óelami etnikum, később pedig az ország neve: Artai. A Talmud Nimród idejében Kaldeában (Mezopotámia, Sumér birodalom) két népcsoport jelez, a turkok, és a nazarok (azar = fény, tűz, ezek voltak a tűzimádók) népét. A turkokat hajdanán massagétának is hívták.
A nemrég Széchenyi díjat kapott finnugristák vezére Róna Tas András most turkológusként
kapta ezt a díjat, ajánlom neki, mint turkológus, foglalkozzon a magyar sumér eredet kérdésével, hiszen az ókori források ezt már pontosan leírták.
Nimród apja, Kus, a kusiták, káldeusok atyja, a görögök Okkus vagy Ukkus nevet is használják, mely kusita nyelven nagy Kust jelent, ez maradhatott meg Máté Imre könyvében a Yotengrit-ben mint Ukkó. Használták Nibu-Kus illetve Nib-Subur nevet is. Az örmény történetírók kusitákat kusánokat (indiai kusiták), balki kusitákat (baktriaiak) együtt említik szkíta, szaka, parthus, massagéta hunokkal. A perzsák Nimród népét a kusitákat, szakáknak, és pártusoknak is hívták. Kusita = kuthabeli = kutita (titánmaradékok) ebből keletkezik a szkíta elnevezés a görögöknél, hogy egy szigma jelet tesznek, majd egy magánhangzó módosul: kutha, skutha, skyta, ami a Kus-Nimród örökség bizonyítéka. Berosszosz ókori király listája, az Óperzsa birodalomban területén (Perzsák előtti királyok, sőt történelem ill. özönvíz előttiek) EveKUSsal kezdődik, a második pedig Komas BÉLUS, ami visszaigazolja a nimródi eredetet. Nimrud földi neve gyakran Bél, Bélus, a bibliában Bál, Baal-ként szerepel. Nimród és a Nemrót azonossága könnyen igazolható, hiszen az ókori keleti népek többsége nem jelölte a magánhangzót pl. a héber sem, mert nem volt jelentés módosító hatása, s az azonos helyen képzett zöngés és zöngétlen mássalhangzók a beszédben fölcserélődhetnek pl. t=d.
Nimródot az ókori források egyenlőnek tartják Dioniszusszal illetve Bakhusz-sal is. BacCHUS vagy másként Bárkus (jelentése: Kusnak a fia) néven említik, illetve tudjuk róla, párducok között nő fel, párduc húzza a kocsiját, párducokkal ábrázolják. Mindkettőjüket párduckacagánnyal a vállukon láthatjuk gyakran, hiszen Nimród egy valódi történelmi szereplő, és egy példakép egyben, aki minden nép előtt egy magasztos személyként áll, akivel próbálnak azonosulni, más királyok és népek is. A párducbőr kacagány viselése is azt jelenti, hogy eggyé válni, felidézni, követni akarják őt. Ezekről a történelmi személyekről (Bakhusz, Dioniszusz, Nimrúd), de elsősorban Nimródról úgy írnak, - a nemzetek tanítómestere, az egész emberiség jótevője, városalapító, országalapító, földművelés és szőlőművelés elterjesztője, és ami nagyon fontos a megistenített ősök tiszteletére tanít.
A Planetárium Babilonikum feljegyzése szerint Nimród egyenlő az Orion csillagképpel.
Atributuma a párduc. Szokták párducfejű sassal (sumérok madara a sas) mi turulnak mondjuk.
Ugyan így párduccal ábrázolták Kust, és a korábban említett Düonüszuszt és Bakhust is. A héber Nimródot egyenesen a párduc fiának nevezi. Ez az egyházi művészetben tovább él a magyaroknál, Fettich Nándor kiváló régészünk írja, Ócsán a templom déli hajójában (a fény teljessége) Jézus a zárókőn párduc képében jelenik meg, méghozzá vörös színben (nap). De így van ez Domonkosfán, Zalaháshágyon, Pécsen, de Kettlachban is. Fehérváron egy püspöki temetkezési sírból egy ezüstcsésze került elő, mely oldalán egy gyönyörű szép ötvös munkában megvalósul a csoda, az egyik legszebb ravennai típusú Agnus dei (Isten báránya) ábrázolás keretén belül a Pantera dei (Isten párduca) is megjelenítésre kerül, mégpedig úgy, hogy a ,,bárány" párducfejű (a hasonló ragadozók közül csak neki hosszúkás a füle egyedül) illetve párduc farka van. A törzsrész hosszúszőrű bárányt ábrázol. A párduc jobb mancsa hátrahajlik és egy Krisztus keresztes zászlót tart. Az egyházban (tudatosan vagy nem tudatosan) illetve a nép körében tovább él a káldeusi-kusita Nimród hagyomány.
Nekünk pedig büszkén kell hangoztatnunk a Kus - szkíta -hun- avar- magyar folytonosságot, mint igaz magyar történelmünket.
Párducbőr kacagány a nimródi származás jelenlét a szkíta fajú népek testvériségét is jelenti.
A párducos Árpád, a honvisszavételkor is ezt képviselte. Megmaradt ez a pásztorok
viseletében is, akik hátibőr formájában (farkas vagy juhbőr) az állatot megnyúzták, majd lábait alul-felül összekötötték, mint háti díszt viselték, illetve a kacagányviselet tovább élése
Nimróddal azonosították a nagy hőst, Herkulest is. A görögöknek is volt egy valószínűleg átvett hősi mondájuk, mely egyben a szkíta ősiség történetét is elmondja, és ennek volt egy eredeti változata a sumér Herkules. Ékjelének sumér olvasata Iz du bár, melynek akkád olvasata (szemita nép, más hangértékeket használ, így torzul az eredeti jelentés) Gis gil mas amiből lett később Gilgames. Iz du bar apja Samas , a Napisten ennek van egy Kusu olvasata is. Birodalomalapító: központja Sineár(=sumer) és Akkad, Babilon, Erek és Nippur.
Nimród birodalma is Sineár földje Bábel, Erek, Akkád és Kálnéh. Tehát igazolhatóan egy
személyről van szó. Ezt a hőst a föniciaiak és a pelazgok Makar vagy Magar névvel illetik (Magyar Adorján). Mátyás király palotájában Budán, volt egy Herkules szobor, mely a nemzet ősapját Nimródot és a Herkules erejű Attilát jelképezte.
Nimród idejében a szkíta korban egy nyelv volt a világon, ha ő az ősapánk gondolhatjuk, hogy milyen nyelven beszélhettek akkortájt. Majd kezdi építeni Bábel tornyát, mely a leírások szerint 70 mérföld magas, 7 széles feljárat és 7 széles lejárat vezet hozzá.
Monumentalitásához talán a festő Brueghel képe közelít leginkább. Az építés oka, hogy közelebb kerüljön Istenhez, hiszen a sumérok ezért építik dombra a templomaikat. Jézus is ezért imádkozik az olajfák hegyén. A zsidó Flavius szerint az Istentelenség vezette. A torony összeomlása után Baktriába veszi útját Balk városában alapítja meg, a mágus vallásának alapjait itt rakja le. Ma is tudjuk, hogy az özönvíz előtt anyajogú társadalmak léteztek, Istenanya szobrokkal, Istenanya tisztelettel, ezek a társadalmak a földi síkban gondolkoztak, a természettel együtt éltek békés életet, természet közeli vallást gyakoroltak. Nimród megjelenésével, aki föltekint az égre, egy vertikális kapcsolatot valósít meg a kozmikus világgal, és megvalósítja azt, amit Hermész Triszmegisztosz hirdet ,,ahogy fenn úgy lenn", közelebb hozza Istent az emberekhez, az embereket az Istenhez, és egy kozmológikus
Balk az akkori idők Vatikánja, itt íródik a Zend Avesta, ragozó nyelven. Mágus tudós papok működési helye. Ezek a vallási alapok teremtik meg a későbbi Mazdaizmust, majd reformálást követően, a Zarathusztra tűz vallást.
Ezek az ősszkíta vallási alapokon nyugszanak, melyet a magyarság közvetlenül hoz magával. Alapja az egy Isten hit, Hiszek az egy teremtő Istenben és tisztelem a természet erőit, hiszem, azok is a teremtő Isten alkotásai, és a teremtő Isten törvényeit képviselik, a teremtett égi és földi világunk szépségein keresztül jutok el Istenhez.
Nimród a nemzetek tanítómestere, az egész emberiség jótevője, városalapító, országalapító,
földművelés és szőlőművelés elterjesztője, és ami nagyon fontos a megistenített ősök
A sumér agyagtáblák alapján, az egyik legkiválóbb sumerológus Rawlison megtalálta Nimród történetét és történelmi személyét, az apja Ámon Kos, két fia van, Sin Magur az egyik, gondoljuk el, a Kárpátokban csak én négy Magura csúcsot ismerek. Őt nevezik Nergálnak is mint istenség, ő is bevonult az isteni Pantheonba. Az asszírok által kitelepített(ie.732) zsidó népesség helyére Izrael területére kusita kuthabelieket hoznak Babilónia földjéről, és leírják, hogy ők Nergált tisztelik. Úr várost alapítja. Ábrázolása: szárnyas oroszlán. Az oroszlánt is tiszteljük, hiszen a Szent Koronán kettő, a Jogaron három, a paláston négy van belőle. Az esztergomi 14 falra festett oroszlán is ennek a megidézése lehet, hiszen itt a 14 országnagy és a király tartott élt-halál kérdésekben ítélkezést, mert királyaink, papi vezetők, hadurak, és törvényhozók voltak egy személyben. Az oroszlán, mint hatalmi szimbólum és Krisztust megidéző lény az egyházi művészetben is tovább él, pl.: a tarnaszentmáriai templom, mely ugyanilyen ítélkező hely lehetett, két oroszlánnal és templomon körbefutó ülő párkánnyal. A másik fia Ninip, más néven Ninus (a törökök úgy tartották, hogy a Szent Koronánk egészen Ninustól ered) harmadik néven Tura. Ninust a semita asszírok teljesen kisajátították, mint nemzetőst, Ninive alapítót emlegették, Asszíra neve sokáig Atura volt. Ábrázolása szárnyas bika.
A magyar népben Nimród emléke meséinkben is tükröződik, a mindig jóságos világkirály, aki magyarul szól hozzánk. Hogy hogyan nézhetett ki nehéz pontosan megítélni, ugyan maradtak ábrázolások, de csak a későbbi korokból. Ami biztos termete dalia óriás volt, mint Szent László lovagkirályunk. Gyönyörű szakálla is volt, mint a későbbi szkítáknak, de mondhatnám Jézus Urunkat is kinek haj és szakáll viselete is jellemző fajtánkra, talán a Szent László hermára hasonlított leginkább.
A mai Moszul jelenleg az IÁ (= magát Iszlám Államnak nevező, hivatalosan senki által el nem ismert terrorszervezet /a szerk./) birtokában van, óriási pusztításnak van kitéve nap-mint nap. Az itt lévő hatalmas Nimród hagyatékot tűzzel-vassal pusztítják, természetesen nem saját kútfőből, hanem a pénzt adó gazdák utasítására.
De nekünk igazán nem is az anyagi javakban kell keresnünk őt, hanem a lelkünkben kell tudni felidézni, megigézni, mélyen a tudatalattinkból, hogy megérthessük, elfogadhassuk, hogy követni tudjuk őt, hogy harcolni tudjunk érte. Az apja Kus, etiópiai származású, barna bőrű, szikár ember volt, anyjáról nem sokat tudunk, valószínűleg szkíta fajú, fehér bőrű, szőke hajú, kék szemű nő volt. Ilyen kinézetű embereket találnak a belső ázsiai kurgánokban, lefagyva vagy kiszáradva, viselettel együtt és ezt írják a fehér hunokról, szakákról, gétákról stb is. Baktriá területén is és az indoszkíták vidékén is (az Indus folyása mentén) - amit kis Etiópiának neveznek -, leírnak szőke kék szemű ősöket.
Még egyszer/Összefoglalásként: Nimródról úgy írnak az ókori források, hogy egyszerre volt a nemzetek tanítómestere, az egész emberiség jótevője, városalapító, országalapító, földművelés és szőlőművelés elterjesztője, és ami nagyon fontos a megistenített ősök
Euhemerosz Krisztus előtt IV. századi történetíró azt mondja, hogy a mitológia mögött mindig valóságos személy, nemzeti ős, hős áll. Megtörténik a történelmi tett, majd hősök és velük mítoszok keletkeznek. Mágus táltos papok féltve őrzik történetét. Lassan félisten lesz belőle, majd Istentől küldötté válik.
Viszont, ha az utókor gondatlanul ápolja múltját, hagyja más népek által kisajátítani saját
történetét, súlyos erkölcsi romlásba borul az az ország. Ez zajlik ma Magyarországon is. Ne
hagyjuk, hogy így legyen, mert rajtunk is múlik.

Pócs Alfréd László
 
 
0 komment , kategória:  Magyarság  
Csillagösvényen 25...
  2015-11-30 16:11:34, hétfő
 
  Csillagösvényen 25.: ŐSAPÁNK NIMRÓD és AZ ÉLTETŐ KÖRNYEZETÜNK

Csillagösvényen 25. rész:
ŐSAPÁNK NIMRÓD
és
AZ ÉLTETŐ KÖRNYEZETÜNK

Kedves Barátunk!

Szeretettel várunk a mai napon sorra kerülő kettős előadásunkon, a Csillagösvényen előadássorozatunk 25. részén. Két kiváló kutató-előadó előadásán tudsz részt venni. Kezdés:18:00!!!
Részleteket lásd a plakáton! GÖRGESS !!! + Lásd: a Mellékletben!
Nimródról egy alapos összefoglalót - mely Dr. Pócs Alfréd László munkája - találsz a Mellékletekben! Ajánlom szíves figyelmedbe.
Amennyiben rendezvényünk elnyerte tetszésedet, légy szíves küldd tovább e-mailben, oszd meg a Facebook-on, hívd meg barátaidat, ismerőseidet is (stb)! Köszönjük!




Link

A rendezvény kb. 21:00-ig tart és a két előadás között lesz egy rövidebb szünet is.
Várunk szeretettel!

Minden Jót!

A szervezők
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Adventi koszorú elkészítése saját kezűleg
  2015-11-30 16:07:45, hétfő
 
  Adventi koszorú elkészítése saját kezűleg
- Molnár V. József tanítása szerint
Hogy mindig időszerűek legyünk - nem pedig korszerűek:
Molnár V. József előadása az adventi koszorú készítéséről, jelentéséről: Link
A valódi adventi koszorúnak igen mély mondanivalója van. Eredendően minden adventi
koszorút egy kör és egy kereszt alkot.
Kör: Boldogasszony ölelését szimbolizálja, a fény óhajtásának és őrzésének megjelenítése.
Kereszt: Ige, a Teremtő kiáradó fénye
Kereszt közepe: Isten helye
A kör és a kereszt az Öl, az Ige, és Isten hármasa.
A mai kor embere már csak a koszorú ölét használja, ami nem elég, mivel Isten hiányzik belőle. Azzal, hogy belehelyezzük Istent is, újra éltetjük a születését a lelkünk közepén. A kör önmagában csak a meddőséget varázsolja! Kell bele a kereszt!
A koszorút otthon kell készíteni fűzfavesszőből, hagyományosan 4-4, azaz 8 vessző adja a keresztet, és 8 vesszőből áll a koszorú köre is. A kereszt 4-4 vesszője egymáson keresztül van fűzve. A vesszők közé szorították be a méhviaszgyertyákat, a körbe pedig fenyőágakat tűzdeltek be az óramutató járásának megfelelő irányban.
A méhviaszból készült gyertya szimbolizálja a szorgalmas szűzbogarat, Jézus bogarát - a viasz a méh izzadsága. A méz jelképezi Jézus jóságát.
A kereszt közepére csipkebogyók kerültek. A csipkebogyó jelenítette meg az istenfát. (Isten a
csipkebokorban szólt Mózesnek.)
A lényeg a csipkebogyó piros színén van, a piros az örök élet színe.
A gyertya derekát fontos volt kék szalaggal átfogni, mert a kék Mária színe, maga a kék ég, amiben az Ő szent fia, a Nap van.
(Az elkészült koszorút mindig a mestergerendára illesztették.)
A gyertyák tájolásának és meggyújtásának is meghatározott sorrendje van.
1. Kelet - tavaszi napéjegyenlőség
2. Dél - nyári napforduló
3. Nyugat - őszi napéjegyenlőség
4. Észak - téli napforduló
Az idő és a tér kerek, a születés időben és térben történik. Észak az időnek és a térnek is a rendje.
A négy gyertya négy napfordulat megjelenítője.
Az adventi koszorú elsősorban nem dekoráció! Adventkor az ember lelke megszelídül, a koszorú ott van benne a lelkében.
(A mellékelt képen szereplő koszorúban a kereszt vesszői nem tökéletesek - kevés szálból áll -, de kiindulási alapnak jó a kép, hogy elkészíthessük saját adventi koszorúnkat.)

Lilla
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Advent Első Vasárnapja
  2015-11-30 16:04:31, hétfő
 
  Advent Első Vasárnapja

Forrás: Link

...egy hétig van időd a Hited erősítésére, a Megbocsátásra...
...eljött a Megtisztulás Időszaka, hogy a Fényt Tiszta Szívvel tudjuk köszönteni Szent
Karácsony időszakában...
December Szellemével letérdel eléd a Kegyelem, és felemel...
Advent Első Vasárnapján megérkezett a Földre a Kék Angyal...
a Hit Angyala...
Végigjárja a Földet, minden várost, házat, hajlékot, hajléktalant... az emberi Szíveket...
Hogy van-e benned igaz hit... Hiszel-e önmagadban, Istenben, az embertársaidban, az
emberi jóságban...
Ezen az Első Adventi Vasárnapon az Angyal Először Szól...
Figyelj oda, hogy meghalljad a Szavát, amit nem biztos, hogy akár a külső, akár a belső
hallásoddal hallasz meg, lehet ez egy érzés, egy késztetés...
Ekkor keresni kezdi azokat az Embereket, akik meg TUDJÁK és meg AKARJÁK
hallani, hallgatni Őt...
TE meg akarod hallani a Kék Angyalt? Képes vagy rá, csak akarnod kell...
Melyik Hitrendszered lejárt lemez?
Melyik Hited tart vissza a fejlődésedben, a boldogulásodban? Változtass!
Ami már nem szolgálja épülésedet, azt a hitedet engedd el...
Főként a Szívedet nyisd ki, mert a Szívedben hallod meg, találod meg először csillagom...
Tehát az Adventi Koszorún az Első Adventi Vasárnap gyújtsd meg a Kék Gyertyát, és
figyelj befelé, a Szívedbe, hogy meghalld a HIT Angyalának hívó szavát...
A Második Vasárnapig még van Időd... a Megbocsátásra... Kérd a Kék Angyal védelmét, hited megerősödését...
Fogadd be a Szívedbe a Kék Angyal energiáit csillagom...
Áldott Első Adventi Önvizsgálatot....
Igaz szeretettel Irántad, ki most olvasod e sorokat:
Tündérörömöleléssel; RaSu TündérAnya...
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Adventi összeállítás: Advent Első Vasárnapja - A Kék Angyal
  2015-11-30 16:01:45, hétfő
 
  ,,Ez az Advent két dologra taníthat meg minket:
lesz aki adni tanít és lesz aki elfogadni (befogadni)."
- Veres Mónika, csillagtitkok -

Adventi összeállítás:
Advent Első Vasárnapja
- A Kék Angyal eljövetele -
* * *
Advent első vasárnapján egy kék ruhába öltözött Angyal jön a Földreés keresi az emberek szívében a szeretetet. Ezen a napon légy szeretettel szívedben mindenki és minden iránt.
TARTALOM
1. Advent Angyalai - Az Első Vasárnap Angyala Kék Köpenyben érkezik
2. Advent Első Vasárnapja - Kék Angyal
3. Molnár V. József előadása az adventi koszorú készítéséről, jelentéséről:
4. Advent idejében: Legyen az ünnepünk könnyű, könnyed, és felszabadult!
- Paksi Zoltán,Link
5. Az Adventi Angyalok érkezése. Az elengedés ideje
- Veres Mónika, csillagtitkok -
6. Enya-Angels--Adventi Ima...Link
7. Adventi Angyalok (zene)
+1. ADVENT témában keresel? - ITT mindent megtalálsz! Link
Áldott Napot kívánok
az Adventi Időszak első vasárnapján!
Egyúttal kívánok áldásokkal teli heteket sok szeretettel a négy Adventi Angyal eljövetele és védő szárnyai ,,alatt".
Sz. Gy. S.
* * *
1. Advent Angyalai
Herceg Petra
Forrás: Link
Advent keresztény ünnep: Jézus születésére, a megváltó eljövetelére való várakozást jelenti.
A négy hetes "szent idő" a karácsonyra való lelki felkészülés ideje.
Ebben segít nekünk a négy adventi angyal, akik vasárnapokon látogatnak meg minket.
Ez az időszak a lelki befelé fordulás ideje kell, hogy legyen azoknak is,akik nem járnak templomba.
Krisztus azt tanította, hogy Isten bennünk lakik, és a szeretet mindennél fontosabb.
Nem kell a hétköznapi értelemben vett vallásosság ahhoz, hogy most egy kicsit türelmesebbek, kedvesebbek, odafigyelőbbek legyünk környezetünkhöz.
Legalább most tegyünk egy próbát!
Az Első Vasárnap Angyala Kék Köpenyben érkezik
Négy héttel karácsony előtt jelenik meg az első adventi angyal.
Egy angyal, kék köpönyegbe öltözve, leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez.
A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással.
De azok, akik jól figyelnek, meghallhatják a hangját.
Így szól hozzánk:
,,Figyeljetek! Isten nagy örömöt készít nektek.
Isten fia eljön a Földre, hogy új erőt adjon az embereknek,
hogy fényt és szeretetet hozzon minden ember szívébe.
Készüljetek a fogadására".
Advent első vasárnapján szólal meg először a kék köpenybe öltözött angyal, és keresni kezdi azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt.
********************
2. Advent Első Vasárnapja - Kék Angyal
...egy hétig van időd a Hited erősítésére, a Megbocsátásra...
...eljött a Megtisztulás Időszaka, hogy a Fényt Tiszta Szívvel
tudjuk köszönteni Szent Karácsony időszakában...
December Szellemével letérdel eléd a Kegyelem, és felemel...
Advent Első Vasárnapján megérkezett a Földre a Kék Angyal...
a Hit Angyala...
Végigjárja a Földet, minden várost, házat, hajlékot, hajléktalant...
az emberi Szíveket...
Hogy van-e benned igaz hit...
Hiszel-e önmagadban, Istenben,
az embertársaidban, az emberi jóságban...
Tündérörömöleléssel; RaSu TündérAnya...
A teljes írást az alábbi linkre kattintva találod:
Forrás: Link
3. Molnár V. József előadása az adventi koszorú készítéséről, jelentéséről: Link
Jóska bátyánk, mindnyájunk Józsi bácsija imigyen írja le, mondja elaz adventi koszorú jelentését:
,,A valódi adventi koszorúnak igen mély mondanivalója van. Eredendően minden adventi koszorút egy kör és egy kereszt alkot.
Kör: Boldogasszony ölelését szimbolizálja, a fény óhajtásának és őrzésének megjelenítése.
Kereszt: Ige, a Teremtő kiáradó fénye
Kereszt közepe: Isten helye
A kör és a kereszt az Öl, az Ige, és Isten hármasa.
A mai kor embere már csak a koszorú ölét használja, ami nem elég, mivel Isten hiányzik belőle. Azzal, hogy belehelyezzük Istent is, újra éltetjük a születését a lelkünk közepén. A kör önmagában csak a meddőséget varázsolja! Kell bele a kereszt!
A koszorút otthon kell készíteni ..."
A folytatást keresd a Mellékletek között!
******************
4. Advent idejében:
Legyen az ünnepünk könnyű, könnyed, és felszabadult!
- Paksi Zoltán, Link, Link, <paksizoltan@csillagtv.com>
Dátum: 2011. december 4. 20:33
,,Ne feledjük, hogy a kozmosz fénylő csodáit hordozó, és működtető EMBERHEZ egyszerűen méltatlan a félelem, és a gyűlölet. A lehúzó energiáitól megszabadult ember már a fény sugárzójává nemesedik, így látszólag akár mozdulatlanul, s tétlen emeli testvéreit észrevétlen.
Advent idejében azért is fontos a belső figyelem, hogy felismerjük önnön sötét erőinket. Tovább már nincs szükségünk rájuk. A felismert lehúzó minőségeket lehet aztán meghaladni, elengedni, illetve felfényesíteni."
A 2011-ben keltezett írás még ma is aktuális! A teljes szöveget a mellékletek között találjuk!
**********
5. Az Adventi Angyalok érkezése.
Az elengedés ideje
- Veres Mónika, csillagtitkok -
Az alábbi linkre kattintva Veres Mónika ,,Az Adventi Angyalok érkezése" c. csodaszép írását olvashatjuk, melynek alcíme: Az elengedés ideje. Ajánlom mindannyiunk figyelmébe!
Link
A karácsonyt megelőző négy hétben, négy vasárnapon át, négy Adventi Angyal érkezik a Földre. Azért küldi őket az emberek közé a Jó Isten, hogy segítsék ezekben az őszvégi, tél kezdeti, sötét, nyirkos, borús hetekben az embereket, belső küzdelmeikben, sorsuk megfordításában , a Fény Ünnepére való testi-lelki-szellemi felkészülésük során.
A négy Adventi Angyal a négy Tejút oszlop csillagfényes erejét hozza el, hogy az isteni erő így érkezzen meg a Földre, ily módon segítse szeretettel felemelni az embereket hétköznapjaikon.
,,Kedves Olvasók,
Íme szeretettel az új írás a négy Adventi Angyal érkezéséről és az adventi gyertyák üzenetéről:
Link
Link
Áldott adventi készülődést kívánok mindenkinek szeretettel!
Veres Mónika
csillagtitkok"
*******************************
6. Enya-Angels--Adventi Ima...
Link
Egy csodálatos dal, az Adventi ima szövegével feliratozva.
Így adventkor különösen időszerű.
Szeretettel küldöm mindenkinek!
Feltöltés: 2011. dec. 10. - Időtartam: 4:08

7. Adventi Angyalok
Jamily-Hallelujah
Jól figyelj és meghallod az Angyalok hangját!
Link
Feltöltés: 2011. nov. 23. - Időtartam: 3:59
****************
+1.ADVENT témában keresel? - ITT mindent megtalálsz!
Link
Válogatott ADVENT linkek, ajánlók, leírások - minden egy helyen!
Ne keress tovább, KATTINTS a friss tartalomhoz! >>
****************
Áldott Napot és Estét kívánok az Adventi Időszak első vasárnapján!
Egyúttal kívánok áldásokkal teli heteket sok szeretettel a négy Adventi Angyal eljövetele és védő szárnyai ,,alatt".
Mindenkinek Minden Jót!
Szalay György Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
     2/30 oldal   Bejegyzések száma: 295 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 295 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 677
  • e Hét: 2998
  • e Hónap: 7736
  • e Év: 113880
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.