Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
32 éves korában elhunyt Fülöp Márton
  2015-11-12 18:38:03, csütörtök
 
  Hosszan tartó súlyos betegségben csütörtökön hajnalban, 32 éves korában elhunyt Fülöp Márton, a magyar labdarúgó-válogatott volt kapusa.
Fülöp 2011. március 29-én Amszterdamban, a hollandok elleni találkozón védett utoljára a válogatottban.
...... ........


A futballistánál 2013 júniusában rákbetegséget diagnosztizáltak, ezt követően megműtötték és kemoterápiás kezelésre járt..
Amint arra a magyar szövetség honlapja emlékeztet, Fülöp 1992-ben a BVSC-ben kezdte pályafutását, majd 1995-ben átkerült az MTK-ba, s a kék-fehérek színeiben mutatkozott be a felnőttek között. 2004-ben Angliába, a Tottenham Hotspurhöz szerződött, ahol Paul Robinson és a cseh Radek Cerny mögött sokszor volt második számú kapus, ugyanakkor az első csapatban nem kapott játéklehetőséget. Kölcsönben játszott a Chesterfieldnél, a Coventry Citynél, majd a Sunderlandnél is, amely 2007-ben végleg szerződtette. Szintén kölcsönben szerepelt ezt követően a Leicester Citynél, rövid ideig a Stoke Citynél, majd a Manchester Citynél is, azután 2010-ben az Ipswich Townhoz igazolt. Innen a West Bromwich Albionhoz, később a görög Aszterasz Tripoliszhoz került. Utóbbi csapattal a klub történetének addigi legjobb helyezését érte el, a Tripolisz ugyanis a 2012/13-as idényben negyedik lett a bajnokságban, s bejutott a Görög Kupa fináléjába, ahol kikapott az Olimpiakosztól. Fülöpnek az Aszterasznál töltött szezon volt pályafutása legsikeresebb idénye - írja az mlsz.hu.
- Fülöp halálhírét követően a klubok és a szurkolók a világhálón keresztül fejezték ki részvétüket. A magyar futballistáról nem felejtkeztek el korábbi csapatai sem, a Premier League-ben szereplők közül a Sunderland, a Tottenham és a Leicester City is hivatalos Twitter-oldalán emlékezett meg róla, de együttérzését fejezte ki többek között az Arsenal és az Everton is.

Király Gábor és Fülöp Márton 2010. szeptember 2-án Stockholmban, a Svédország-Magyarország Európa-bajnoki selejtező előtti napon - fotó: MTI/EPA/Pontus Lundahl
Nagyobb kép Link
...... ........... .......



Balról: Vass Ádám, Dzsudzsák Balázs, Vanczák Vilmos, Szélesi Zoltán, Hajnal Tamás, Hátul: Gera Zoltán, Vaskó Tamás, Fülöp Márton kapus, Tőzsér Dániel, Priskin Tamás, Juhász Roland, amikor barátságos labdarúgó-mérkőzésen találkozott Magyarország és Olaszország válogatottja a Puskás Ferenc Stadionban 2007. augusztus 22-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd.
Nagyobb kép Link
...... ........... ...........



Fülöp Márton kapus örül a találkozó végén, miután barátságos labdarúgó-mérkőzésen 3-1-re győzött Magyarország Olaszország válogatottja ellen a Puskás Ferenc Stadionban 2007. augusztus 22-én. MTI Fotó: Földi Imre
Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ............



További képek Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Újabb kerítéses határzár
  2015-11-12 18:33:29, csütörtök
 
  Gyors telepítésű drótakadály az osztrák-szlovén határnál, Sentiljnél 2015. november 4-én. (MTI-fotó: Varga György)
Nagyobb kép Link

...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Király Viktor számára véget ért a The Voice
  2015-11-12 18:27:25, csütörtök
 
  Forrás: 24.hu
.....


Nem hiába riogatott tegnap a Wikipédia: Király Viktornak sajnos nem sikerült bejutnia a legjobb 12 énekes közé az amerikai The Voice versenyében.
Mindenképpen szeretném elmondani nektek, hogy mindannyian elképesztőek voltatok, és a veletek való munka nagy élmény volt számomra. Mind a négyen nagyon messzire jutottatok és remélem, tudtok majd élni a lehetőséggel. A szívemet kell követnem, így akit megmentek, az Korin - mondta el az eredményhirdetésén mentora, Gwen Stefani. A nézők pedig csak Jeffrey Austin és Braiden Sunshine számára küldtek elegendő szavazatot.
Király Viktor Facebook-oldalán köszönte meg az eddigi támogatást:
- Sziasztok! Hát sajnos nem sikerült tovább jutni ma este , viszont innentől kezdve csak előre halad az út! Pontosan ezt akartam elérni hogy megismerjenek! Es hat ez sikerült! Meg mindig hihetetlen hogy ilyen emberekkel tudtam együtt dolgozni es remélhetőleg nem ez volt az utolsó alkalom! Remélem büszkék vagytok rám! És csak hangsúlyozom hogy ez meg mindig csak a kezdet! Köszönöm mindenkitől a rengeteg szeretetet amit kaptam! Teljesen boldog vagyok hogy eddig is eljutottam! És remélem hogy még ezek után is támogatni

3rd Dimension c. dalt énekelte Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Migránsok utaznak valahova
  2015-11-12 18:06:39, csütörtök
 
  Forrás: wikistartlap
.......

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Sipekiné, Marika szép képe
  2015-11-12 10:50:25, csütörtök
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
BL. pótselejtező: Norvég-magyar: mit jósolnak a számok?
  2015-11-12 10:38:08, csütörtök
 
  Norvég-magyar: mit jósolnak a számok? Link

Jó esetben döntetlen lesz az eredmény.- Maroka
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Windows 10 letöltötte magát,
  2015-11-12 10:35:01, csütörtök
 
  Windows 10 letöltötte magát, Link  
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Mindenki bankszámlája veszélyben lehet
  2015-11-12 10:30:54, csütörtök
 
  A vírusokat már rég nem azért írják, hogy kicsinyes bosszúságot okozzanak vele a számítógépek felhasználóinak. A hackerek keményen rámennek a pénzünkre, szóval nem árt odafigyelni, ki turkál a bankszámlánkon. Bővebben Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Újra elépül az Aranyvonat
  2015-11-12 10:19:02, csütörtök
 
  Forrás: 24.hu
Horthy Miklós örvendhet, felépül az Aranyvonata.
Lelkes koronaőrök kis csapata évtizedek óta harcol egy 1938-as valóra vált, majd elpusztult álom újbóli megvalósításáért: egy fantasztikus vasúti kocsiért, amiben egykor Szent István jobb keze járta az országot. Itt a közbeszerzés, épülhet az aranyvagon.
Újabb nagy lépést tehet Magyarország a Horthy-korszak restaurálása felé, ugyanis úgy tűnik, átment a koronaőrök régóta napirenden lévő kezdeményezése:

Felépítik a Szent Jobbot 1938-tól az országban körbehordozó Aranyvonatot.
A vonat - pontosabban egyetlen vagon - megépítésére tárgyalásos közbeszerzést írtak ki, de mielőtt erre rátérnénk, lássuk miről is van szó. Az ügyet a Magyar Koronaőrök Egyesülete karolta fel, a honlapjukon részletes cikk is szerepel a témáról (a második világháború előtt hivatásos koronaőrök vigyáztak a Szent Koronára és a koronázási ékszerekre, valamint a palástra, az egyesület az ő hagyományaikat viszi tovább).
Magyarország 1938-ban egyházilag fontos évet ünnepelt: ekkor halt meg 900 éve I. (Szent) István király, illetve részben ezen apropóból ekkor rendezték meg az országban a XXXIV. Eucharisztikus Kongresszust. A katolikus világ Magyarországra figyelt az utolsó békeévben, és ekkor jött az ötlet, hogy hordozzák körbe a csonka országban a Szent Jobbot. Ezt egy speciális vonattal akarták végrehajtani: a szerelvény egy vadi új gőzmozdonyból, két luxuskocsiból a kíséretnek és magából az Aranyvonatnak nevezett kocsiból állt. Ez a különleges kocsi szállította a királyi jobbot (ld. a lenti képen, amin épp Újdombóvár állomáson áll a vonat).
...... .....


A vonat annak idején minden nagyvárosban megállt, a Szent Jobb pedig egy éjszakát ott is töltött, miután az adott város főterén bemutatták az ünneplő tömegnek a helyi potentátok és egyházi vezetők előtt. Kisebb városokban nem vették le a vagonról az ereklyét, még kisebb állomásokon pedig csak lassított a szerelvény. A különleges felépítésű vagon - amiben a Szent Jobb hordozójának külön lengés csillapított emelvénye volt - a II. világháború káoszában eltűnt.
Hogy mi történhetett a csilivili aranyozott kocsival, az rejtély: egyesek szerint a mai napig egy bajor hangárban rohad, mások szerint a dunakeszi MÁV-járműjavítóban pusztította évekig az enyészet. Érdekes beszámolót találni a Szent jobb aranyvonat építő egylet. Facebook-oldalán, miszerint egy úr még emlékszik, hogy Dunakeszin látta a kiégett kocsironcsot, amit aztán valószínűleg földaraboltak.

Ajánlatkérő vagyonkezelésében van az ,,Aranyvonatnak" nevezett vasúti kocsival megegyező méretű vasúti kocsi alváz és forgóváz, amellyel megegyező kocsival 1938-ban, Szent István király halálának 9. centenáriuma alkalmából a Szent Jobbot körbehordozták az országban (az eredeti ,,Aranyvonat" a második világháborúban elpusztult). Ezeknek a vasúti kocsi elemek átalakítása és felújítása biztosítja a további múzeumi hasznosítást, illetőleg a jövőbeni kiállítási és reprezentatív célokra alkalmassá tételt.
A kiírás szerint már van egy vasúti alváz és forgóváz a múzeum tulajdonában, ezt pontosította úgy Csorba, hogy az a MÁV vagyonkezelésében van és hosszú távú bérleti szerződésben vízta az intézményre (a szerződés lejártakor meghosszabbítható). Ha a kocsi elkészül, akkor is e szerződés alapján marad a múzeumnál, bár együttműködési szerződéssel átadják a MÁV Nosztalgia Kft.-nek. Kiderült még, hogy a teljes szerelvényt mozdonyostul, kísérőkocsistul nem akarják rekonstruálni, valamint.
Nagyobb kép Link
...... .......



- Pontosan 69 éve indult el az Aranyvonat Link
Amerikaiak mérik fel a magyar aranyvonat értékeit.
...... .........


- Felrobbanhat a náci aranyvonat! Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Kutyája segít járni a kislánynak
  2015-11-12 10:12:59, csütörtök
 
  Kutyája segít járni a ritka rendellenességgel született kislánynak.
...... ......


George érkezése előtt kizárólag bottal tudott csak járni, és azzal is csak nehezen. Ma viszont már szaladgál is.
Már nem is emlékszem rá, mikor láttam őt utoljára futkározni. Annyira rég volt - mesélte a Today című amerikai műsorban a 11 éves Bella édesanyja. Rachel Burton az interjúban elmondta, lánya mozgását egy extrém ritka, veleszületett rendellenesség nehezíti, amit az orvosok kétéves korában diagnosztizáltak Bellánál. Feltűnt, hogy a fejlődése lelassult, majd el is maradt a vele egyidős társaiétól - mondja az anya, majd hozzáteszi, miután orvoshoz vitték, néhány vizsgálat után kiderült, hogy Bella Morquio-szindrómában szenved. Egy betegségben, ami 200 ezer élve születésből mindössze egyet érint.
Ez egy tárolási betegségfajta, ami azt jelenti, hogy az érintett szervezet nem képes megfelelően lebontani a cukrot. Emiatt a sejtekben kóros bomlástermékek halmozódnak fel" - meséli az anya, majd hozzáteszi, lányánál a betegség a csontok fejlődését érintette elsősorban, emellett látás-, hallás és szívproblémákat okozott. ,,Eddig kilenc nagyobb műtéten esett át: az orvosoknak többek között helyre kellett állítaniuk a csípőjét és a lábait is. Csakhogy a mozgás még ezután is nehezére esett és kizárólag mankóval tudott jönni-menni.
George, a két éves dog érkezésével minden egy csapásra megváltozott. A segítőkutya magasságának köszönhetően éppen kézre esik Bellának, aki mankó helyett ma már főleg a kutyára támaszkodik. ,,Mindenhova elkíséri Bellát. Az orvoshoz, sőt, az iskolába is" - mondja az édesanya, majd hozzáteszi, eleinte nem szerettek volna kutyát az otthonukba, csak a véletlennek köszönhetik, hogy George hozzájuk kerülhetett.
A tévében hallottam először az ipswichi segítőkutya programról, ami dogokat tanít be és adományoz olyan betegeknek, akiknek mozgás- vagy egyensúlyproblémája van. Megtetszett a dolog, ezért néhány héttel később személyesen is felkerestük az iskolát. Bella gyakorlatilag nem volt hajlandó kijönni George kenneljéből, ekkor döntöttünk úgy, hogy magunkhoz vesszük.
George azóta teljes értékű családtag lett Burtonéknél, akinek nem tudnak elég hálásak lenni azért, amit Belláért tesz.
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 348 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1624
  • e Hét: 7315
  • e Hónap: 27998
  • e Év: 230911
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.