Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/21 oldal   Bejegyzések száma: 203 
A németek többsége szerint nem élnek demokráciában
  2015-02-28 18:25:55, szombat
 
 
A németek többsége szerint nem élnek demokráciában


A német lakosság több mint hatvan százaléka úgy gondolja, nincs valódi demokrácia Németországban, mert a gazdaság erős befolyást gyakorol a politikára, így annak nagyobb a súlya az ország sorsának alakításában, mint a választóknak - derül ki az Infratest Dimap közvélemény-kutató intézet hétfőn közzétett felméréséből.

A berlini Freie Universität Kelet-Németország történetével foglalkozó kutatóközpontjának (SED-Staat Forschungsverbund) felkérésére készített felmérés szerint minden harmadik németnek meggyőződése, hogy a kapitalizmus szükségszerűen szegénységhez és éhezéshez vezet.

Az alapvetően a radikális baloldali eszmék Németországbeli elterjedésének felmérését célzó kutatás úgy találta, hogy a kommunizmust és a szocializmust a keletnémetek 59 százaléka, míg a nyugatnémetek 37 százaléka tartja jó ötletnek, amelyet mindeddig csupán rosszul valósítottak meg.

A kutatók szerint a legmegdöbbentőbb eredmény az állami erőszak-monopóliumhoz kapcsolódik: a megkérdezetteknek csupán a fele ért egyet azzal, hogy kizárólag a rendőrség alkalmazhasson erőszakot a biztonság és a rend megőrzése érdekében.

A felmérés szerint a nyugatnémetek 14 százaléka, míg az egykori Német Demokratikus Köztársaság lakóinak 28 százaléka vall alapvetően szélsőbaloldali vagy radikális baloldali nézeteket. A reprezentatív felmérés során 1400 ember véleményét térképezték fel 2014 nyarán úgy, hogy demokráciáról és társadalomról szóló kijelentéseket értékeltettek velük.


http://alfahir.hu/a_nemetek_tobbsege_szerint_nem_elnek_demokraciaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Történet “az út széléről”
  2015-02-28 18:21:39, szombat
 
 
Történet “az út széléről"

Tanyán lakom Bács megyében. A legközelebbi település 5 km, ahol van orvos, meg ügyelet. Itt felénk, mivel szórvány tanyák vannak, kell a jármű, mert ha nincs, bizony megdöglik az ember. No, az én kis történetem arról szól, ha nincs valakinek kocsija.
A napokban délben felhívott a szomszédasszonyom, aki bizony, hogy is mondjam, elég egyszerűen él. Mondta, hogy rosszul van, segítsek, mert mindjárt elájul, annyira fáj a feje, meg szédül. Kocsija nincs. Férje, családja nincs, egyedül él egy nagyon szerény kis putriban és várja a halált, tüdőrákos lévén.
Mivel nekem se volt otthon az autóm, így kihívtam az ügyeletet a legközelebbi településről, ami mint leírtam öt kilométerre van. Rendes volt a doktor. Jött is a terepjáróval és csekély három óra alatt stabilizálta a szomszéd 220-as vérnyomását 140-re, aztán mentőt hívott és bevitette a 20, kilométerre levő súlyponti kórházba/Kecskemétre/, hogy vizsgálják meg a beteget magasabb szinten.
Nos, a történet tulajdonképpen itt kezdődik. A szomszédot háromtól este hétig vizsgálták a sürgősségin. Volt vérvizsgálat, EKG délután, csupa rutin dolog. Kapott infúziót és a 140-es vérnyomás leballagott 110-re. Hurrá, mondhatnánk, ha tudta volna bárki is, miért volt az a magas vérnyomás, ami a szédelgést és fejfájást okozta. Mert ugye szakvizsgálat nem történt. Gondolok itt egy pl, CT-re. Aztán este hétkor mondták, hogy lehet hazamenni!
Mondja a szomszéd, hogy nincs már busz, mire az orvos, hát hívjon taxit, itt nem maradhat, mert Ön járóbeteg. Betegszállító már nincs. este lévén, úgyhogy kiülhet a folyosóra és megvárhatja a reggelt, vagy akár haza is gyalogolhat. Szerencsétlennek volt ezer forintja a nyugdíjig, az volt nála. Ott állt a kórházban a sürgősségin kezében a szatyra, amiben a hálóruha volt, mert a mentősök azt mondták, hogy benn fog maradni néhány napot, és nézett a fejéből kifelé, mit csináljon, hogy menjen haza?
Ennyi a történet. A végszó az, hogy visszahívást kért tőlem, lévén elfogyott a pénze a telefonról és megkért jöjjek be érte és vigyem haza. Este nyolckor öltöztem és elmentem érte. Mikor elköszöntem tőle, a markomba nyomta az ezrest. Tessék, itt van, talán kifutja az üzemanyagot!
(praxis)

https://balrad.wordpress.com/2015/02/28/tortenet-az-ut-szelerol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Súlyos korrupciós vádak miatt indult vizsgálat az Országos R
  2015-02-28 18:15:52, szombat
 
 
Súlyos korrupciós vádak miatt indult vizsgálat az Országos Roma Önkormányzatnál
2015. február 4.

hvg.hu

Súlyos korrupciógyanú merült fel az Országos Roma Önkormányzatnak egy uniós támogatás felhasználásával kapcsolatban. Az ORÖ képviselői vizsgálóbizottságot állítanak fel és az ügyészséghez, valamint az Állami Számvevőszékhez fordulnak az ügyben.



600 millió forintot kapott a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzat a "Híd a munka világába-szociális szövetkezetek" 5 milliárdos programra egy TÁMOP-os uniós projektből, de az LMP-s Hadházy Ákos szerint a pénz elköltésével kapcsolatos közbeszerzések korrupció gyanúját vetik fel.

A trafikmutyi-botrány kirobbantójaként ismert volt fideszes Hadházy a blogján azt írta, összesen 28,7 millióért, egyenként 3 millióért béreltek autókat fél évre, 31 millióért vettek irodabútort, az irodát pedig 26 millióból újították fel. Emellett 31 millió forintot költöttek egy tanulmányra a "toborzás eljárásrendjének kidolgozásáról", 19 milliót pedig egy másikra, amely arról szólt, hogy milyen szoftvereket kellene megvásárolniuk. Ezután 31 millióból alakíttattak ki egy számítógépes hálózatot és 21 millióért vettek összesen 7 darab számítógépet.

A politikus azt írja, 30 milliót adtak egy médiaügynökségnek médiavásárlásra, 31 millióért pedig egy másik ügynökséget bíztak meg sajtószóvivői feladatokkal, 30-30 milliót költenek projektmenedzsmentre és a projekt számvitelére, 13 milliót pedig nyomdai szolgáltatásokra. Hadházy Ákor szerint a projektre szánt pnzből valójában viszont egyetlen munkahelyet sem teremtettek.

Az Országos Roma Önkormányzat még január végén azt közölte, Hadházy Ákos nyilatkozata téves információkon és abból levont hibás következtetéseken alapul. A szóvivő a projekttevékenységek megismerésére nélkül "intézett támadást a romák egyik legfontosabb törekvése ellen" - tették hozzá. Megjegyezték, hogy a program keretében létrejön egy - a közfoglalkoztatás rendszerétől függetlenül működő - a hátrányos helyzetűek által létrehozott és működtetett országos foglalkoztatási szövetkezet, kiépül annak szervezeti és infrastrukturális háttere.

"A hazai kutatási eredményekre figyelemmel pedig rögzítendő, hogy a romák által alapított és működtetett foglalkoztatási szövetkezet - a piaci szereplők romafoglalkoztatástól történő elzárkózására figyelemmel - az egyetlen lehetőség a saját felzárkózásukért tenni akaró cigányok számára" - hangsúlyozták. Mint írták: "rendkívül veszélyes lenne, ha az LMP a kiegyensúlyozott, mértéktartó és hiteles politizálás helyett teret adna a hátrányos helyzetűekkel szembeni etnikai és szociális szegregációt képviselő ideológiáknak".

Kedden sajtótájékoztatón Vajda László, az ORÖ alelnöke azt mondta, a választott képviselők semmilyen információhoz nem jutottak a projekttel kapcsolatban, de más hasonló támogatások felhasználását illetően sem - számolt be a Roma Sajtóközpont. Kérdéseikre folyamatosan azt a választ kapták, hogy Farkas Flórián titkosította azokat, ezért az apparátus nem engedett betekintést az iratokba.

,,Felháborító, hogy miközben tömegek éheznek, gyerekek fagyoskodnak, közben 50 milliókért iratnak tanulmányokat és százezer forintos székekben ülnek az ORÖ vezetői!" - mondta Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom képviselője, majd hozzátette: ,,Az sem biztos persze, hogy van-e valóságos tartalom e szolgáltatások és vásárlások mögött."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki számít VALAMIT-mind vonyít Nyemcov miatt
  2015-02-28 18:08:43, szombat
 
  Aki számít VALAMIT-mind vonyít Nyemcov miatt

Posted on 2015/02/28 Szerző: Admin

Francois Hollande francia elnök elítélte Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus néhány órával korábbi “aljas meggyilkolását", az amerikai elnök pedig átlátható és pártatlan nyomozást vár az orosz kormánytól. Angela Merkel arról biztosítja Vlagyimir Putyint, hogy felelősségre vonják a tetteseket.

Az Elysée-palota által kiadott kommünikében a volt orosz miniszterelnök-helyettest a “demokrácia bátor és fáradhatatlan védelmezőjének, a korrupció elleni küzdelem ádáz harcosának" nevezték.

nyem
Korábban Barack Obama amerikai elnök is elítélte a Vlagyimir Putyin orosz államfő egyik legkeményebb bírálójának tartott politikus szombatra virradóra történő meggyilkolását. A Fehér Ház az ügyben “gyors, pártatlan és átlátható" nyomozásra szólította fel az orosz kormányt.

nyemcov
A berlini kancellári hivatal sajtóközleménye szerint Angela Merkel annak biztosítására szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy fényt derítenek a merényletre, a tetteseket pedig felelősségre vonják.
(MTI)
Bal-Rad komm: Ilyen ajvékkórus már régen zengedezett! Nem véletlen! Hithű, igazi liberális hitestestvér múlt ki ebből az árnyékvilágból. “...a demokrácia bátor és fáradhatatlan védelmezőjének, a korrupció elleni küzdelem ádáz harcosának..." tartják az országzüllesztő Jelcin egykori jobbkezét-Nyugaton!
Még Obamaki is “...gyors, pártatlan és átlátható..." nyomozásra SZÓLÍTOTT FEL! Annak az USA-nak az elnökeként, ahol a néhai hivatali elődjének-Kennedynek-a meggyilkolása után eltelt már több mint öt évtized, de csak a kérdőjelek vannak! Ennek az USA-nak az elnöke sürgeti Oroszország hatóságait!
Nyemcov pusztulása nem csal könnyeket Putyin elnök szemébe az biztos, de hogy úgy hiányzott ennek a banditának a kitikkasztása neki, mint a hátára egy púp!-ebben is biztosak lehetünk. Mint ahogyan abban is, hogy a Nyugati latorállamoknak és szövetségeknek nagyon is kapóra jött ez a “demokrácia elleni szörnyületes orosz rémtett"! Lesz itt még olyan hosszadalmas vinnyogás, hogy dolog lesz kivárni a végét.
Egyébként a tettesek kézrekerítéséért komoly hajsza indult Oroszországban.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/28/aki-szamit-valamit-mind-vonyit-nyemcov-mi att/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mérce kettőssége: Merkelék "iszonyodnak és elítélik" az i
  2015-02-28 18:06:11, szombat
 
  A mérce kettőssége: Merkelék "iszonyodnak és elítélik" az iráni holokauszt karikatúra-versenyt


Berlin a "legnagyobb értetlenség hangján" ítélte el az Iránban az úgynevezett holokauszt témájában meghirdetett karikatúraversenyt.

"Rendkívül mélyen érintenek minket azok a próbálkozások, hogy hatmillió zsidó halála csúfolódás és nevetség tárgyává váljon" - sajnálkozott szerdán a német külügyminisztérium egyik szóvivője, és hozzátette, a német vezetés "iszonyodik" a karikatúraverseny gondolatától.

A teheráni Karikatúra Háza és a Szercsesmeh Kulturális Komplexum hirdette meg január 24-én a gúnyrajzversenyt, tiltakozásul a Charlie Hebdóban publikált Mohamed-karikatúrák ellen.

A pályaműveket április 1-jéig várják, az első három helyezettet 12 ezer, 8000, illetve 5000 dollárral jutalmazzák. A legjobb munkákat a teheráni Kortárs Palesztin Művészeti Múzeumban és több más helyszínen mutatják be, majd egy albumban közzéteszik. Az első holokausztról szóló iráni karikatúraversenyt 2006-ban rendezték meg, akkor a dán Jyllands-Posten lapban megjelent Mohamed-karikatúrák elleni tiltakozásul, a pályázatra 1200 rajz érkezett 62 országból.

A Szercsesmeh Kulturális Komplexum korábban arról panaszkodott, hogy korlátozzák az úgynevezett holokauszt kutatását. "Ha a Nyugat számára a vélemény szabadságának nincsenek határai, akkor a kutatóknak joguk kellene hogy legyen ahhoz, hogy a holokauszt témájában végezzenek kutatásokat" - mondta az intézet illetékese. Az intézet osztja azt az iszlám világban széles körben elterjedt nézetet, miszerint Nyugaton "eltúlozzák a holokauszt mértékét".

Nem világos, hogy a rajzverseny magánkezdeményezés vagy államilag támogatott akció. Haszan Róháni "mérsékelt" iráni elnök 2013-as hivatalba lépése idején elhatárolódott elődje, Mahmúd Ahmadinezsád korábbi kijelentéseitől, aki gyakorta "megkérdőjelezte a holokauszt mértékét".


http://harcunk.info/index.php/hirek/1080-a-merce-kettossege-merkelek-iszonyodnak- es-elitelik-az-irani-holokauszt-karikatura-versenyt
(MTI nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A halál 50 órája az Ardennekben: Amikor az amerikaiak menek
  2015-02-28 18:03:17, szombat
 
  A halál 50 órája az Ardennekben: Amikor az amerikaiak menekültek a német tigrisek elől


1944. december 16-án kezdődött a második világháború utolsó nagy német offenzívája a nyugati fronton, a belgiumi Ardennekben.

Az Ardenneki Offenzíva (fedőnevén: Wacht am Rhein, majd Herbstnebel, angol nyelvterületen: Battle of the Bulge) volt a világégés legnagyobb amerikai részvétellel zajló szárazföldi csatája, amelyben több mint hatszázezer német, félmillió amerikai és 55 ezer brit katona harcolt.

Az 1944-es év őszére már látszott, hogy a két szuperhatalom között őrlődő Harmadik Birodalom gazdasági erejét felemésztette a totális háború. A szovjet hadsereg a keleti fronton megközelítette a német határokat, a nyugati fronton a júniusi normandiai partra szállás után a szövetséges erők elfoglalták Franciaország jelentős részét.

Adolf Hitler a győzelem egyetlen esélyét abban látta, ha az angolszászokat egy váratlan és gyors ellentámadással békére kényszeríti, majd a birodalom teljes erejével Sztálin ellen fordul.

A Führer az 1940-ben, Franciaország lerohanásakor alkalmazott áttörést akarta megismételni: az Ardennek hegyi útjain támadva szétszakítani az ott viszonylag gyenge brit és amerikai csapatokat, majd elfoglalni Brüsszelt és Antwerpent. A Führer tudta, hogy az idegen kontinensen harcoló amerikaiak nem fognak olyan keményen harcolni, mint a hazájukat fanatikusan védő németek és abban is reménykedett, hogy sikerül éket vernie az egymással vetélkedő amerikai Patton és a brit Montgomery tábornok közé.

A nyugati front vezetését von Rundstedt tábornokra bízták, aki úgy vélte, a támadás csak akkor lehet sikeres, ha az teljesen váratlan, ha a csapatok gyorsan képesek előrehaladni, és ha az időjárás megakadályozza a teljes légi fölényt élvező szövetségesek gépeinek felszállását. Az offenzívához a birodalom utolsó tartalékait mozgósították, a 13 újonnan felállított hadosztályba korábban túlkorosnak és fiatalnak minősített férfiakat is besoroztak. Az ő kiképzésükre és felszerelésükre sem idő, sem megfelelő mennyiségű felszerelés nem maradt, az egész haditervet jellemzi, hogy az előrenyomuló páncélosoknak jórészt az ellenségtől elfoglalt készletekre kellett hagyatkozniuk, ennek ellenére mégsem adták fel a reményt.

Az előkészületek a legteljesebb titokban zajlottak: a motorzaj csökkentése érdekében a lőszert katonák és lovas kocsik szállították, a tankok lánctalpai alá szalmával bevont fatuskókat tettek, rádiótilalmat vezettek be. A hadműveletek megkezdése előtt angol és amerikai egyenruhába öltözött kommandósokat dobtak a front mögé, feladatuk szabotázsakciók végrehajtása volt.

A csendes és nyugodt ardenneki fronton 1944. december 16-án hajnali fél hatkor tüzérségi előkészítés után lendültek támadásba a német páncélos ékek. A kezdetben gyors előrenyomulás és a meglepetés hatására az amerikaiak hátrálni kezdtek. Visszavonulóban felrobbantották a hidakat és üzemanyagkészleteiket, a hóviharban azonban a német járművek nehezen haladtak előre. Az amerikaiakat teljesen meglepte az az elemi erő, amivel a legyőzöttnek gondolt birodalom katonái támadtak és sorban adták meg magukat a Wehrmacht és a Waffen-SS egységei előtt.

December 23-án azonban - amikor még a támadó ékek is messze jártak a célul kitűzött Antwerpentől - az ég kiderült, és felszállhattak a szövetséges repülőgépek. A német veszteségek megugrottak, mire Rundstedt a hadművelet leállítására kérte Hitlert, de az kitartott az eredeti terv mellett. Január 1-jén a németek megpróbálták kiiktatni a szövetséges légierőt, hollandiai, belgiumi és észak-franciaországi repülőtereken 465 repülőgépet semmisítettek meg. A győzelem pirruszinak bizonyult, mivel a német veszteségek is magasak lettek, a Luftwaffe 300 gépet és 250 képzett pilótát vesztettek, amit később már képtelenek voltak pótolni, Németország teljesen védtelenné vált a terrorbombázásokól, többet között a több százezer civil és sebesült halálát eredményező drezdai tömeggyilkosságot ezután hajtotta végre az angol-amerikai légierő.

Az amerikai és angol erők az új év első napján, rekord hidegben indították meg ellentámadásukat és visszavetették a végletekig elszánt, de végzetes üzemanyaghiánnyal küszködő németeket. Hitler január 8-án rendelte el a támadás leállítását, az ardenneki csata ezzel véget ért. Sztálin szinte ezzel egy időben, 1945. január 12-én indította meg a keleti fronton döntő offenzíváját, amivel tovább őrölte fel a hősies, ám egyre reménytelenebb ellenállást.

Az ardenneki csatában az amerikaiak mintegy 80 ezer, a britek 1400, a németek 60 ezer embert vesztettek (beleértve a sebesülteket, eltűnteket és hadifoglyokat is). A halottak száma összesen mintegy 25 ezerre tehető, mindkét oldalon 800-800 tankot lőttek ki.

A csata utóélete is mozgalmas, több regényt és filmet ihletett. Itthon talán a legismertebb A halál ötven órája című mozi, amely nem igazán ragaszkodott a történeti tényekhez, ahogy ez Hollywoodban egyébként azóta sem szokás. A számítógépes játékok rajongói a Battlefield 1942 és a Call of Duty: United Offensive programokban játszhatják újra az ütközetet.


http://harcunk.info/index.php/archiv/969-a-halal-50-oraja-az-ardennekben-amikor-a z-amerikaiak-menekultek-a-nemet-tigrisek-elol
(Múlt-Kor nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Buda-Cash vezérei VÁRJÁK, hogy valaki kikérdezze őket!
  2015-02-28 18:02:29, szombat
 
  A Buda-Cash vezérei VÁRJÁK, hogy valaki kikérdezze őket!

Posted on 2015/02/28 Szerző: Admin

Ragály Tóni szerint a Buda-Cash botrányról az Maszop tehet, mert 2009-ben a parlament olyan törvénymódosítást fogadott el, amely alapján csak ötévente kell helyszíni ellenőrzést tartani a befektetési piac szereplőinél és a takarékszövetkezeteknél. Tóbiás maszopos vezér et fél órán belül tagadta. Gőgös alvezére a narancsos hordát nevezte meg haszonélvezőként. A szoci maffia állítása szerint mindenről Mekkmester jegybankelnök tehet. Ezért hát azonnal távoznia kell Döbrögi Jobbkezének az MNB éléről, és az új vezetőnek kártalanítania kell a károsultakat.

rogt
Mekkmesterék szerint viszont a szabályok rosszak, ők megszigorítanák a felügyelet működését, többek között az átfogó vizsgálatok ciklusain változtatnának. Erről törvényjavaslatot készítenek.
Mindeközben a Buda-Cash nevű bűnbanda egykori és jelenlegi ötletgazdáinak ügyvédjei arról tájékoztatták a sajtót-azon keresztül pedig a magyar közvéleményt-hogy klienseik VÁRJÁK A HATÓSÁGOK érdeklődését! Itt-Magyarországon! Ugyani közel egy héttel az ügy kipattanása után, (ezek szerint) még a kutya sem háborgatta őket. (Egy százas miatt? Egy egész ország elsikkasztása miatt sem kérdezi senki-HIVATALOS SZERV-a sikkasztókat! Százmilliárdos bagatell tétel miatt miért kapkodnának?) Hol van már a Tocsik-ügy?


https://balrad.wordpress.com/2015/02/28/a-buda-cash-vezerei-varjak-hogy-valaki-ki kerdezze-oket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtörtént a kiegyezés: kedden kezdik Simicskára szabni az
  2015-02-28 17:48:47, szombat
 
  2015. február 28. 12:19

Megtörtént a kiegyezés: kedden kezdik Simicskára szabni az RTL-re méretezett reklámadót


Orbán Viktor kérésére az Országgyűlés a nyárig módosítja a reklámadótörvényt, miután a kormányfő megegyezett az RTL-csoport vezetőivel. Az adót öt és hat százalék közé lövik be, az még kérdéses, hogy a kisebb cégek kapnak-e kedvezményt. A Fidesz e törvénymódosításon mutatja majd be, az expressz gyorsaságú jogalkotást a normál üzemmód váltja fel a parlamentben. A Fidesz egyik vezető politikusa a Nolnak elmondta, Orbán Viktor és Thomas Rabe, a Bertelsmann-csoport vezetőjének keddi találkozóján született megállapodásból következik, hogy a magyar parlament legkésőbb a nyárig módosítja a reklámadóról szóló törvényt. Mindkét fél elégedetten állt fel a tárgyalóasztaltól, miután az RTL-csoport legnagyobb tulajdonosa, a Bertelsmann-csoport vezetője közölte: visszavonják az Európai Bizottsághoz benyújtott panaszt, ha a parlament módosítja a reklámadótörvényt, s megszünteti az RTL Klub "diszkriminációját". A miniszterelnök pedig jelezte, hogy a kormány előkészítette a módosítást, a parlament gazdasági bizottsága kedden már tárgyal is a koncepcióról. A Nol információi szerint Orbán Viktor és Thomas Rabe találkozóján nem hangzott el semmilyen kérés vagy ígéret az RTL Klub műsorpolitikájáról, a tévé vezetésének változásáról. Lázár János miniszternek és Andreas Rudasnak, az RTL-csoport Délkelet-Európáért felelős regionális igazgatójának a csúcstalálkozót előkészítő tárgyalásain azonban egyértelművé vált, hogy az RTL Klub nem kíván változtatni híradójának kormánykritikus hangnemén. Dirk Gerkens vezérigazgató viszont hamarosan távozik Budapestről. Az már eldőlt, hogy az adó mértékét öt és hat százalék közé csökkentik, így a kormány továbbra is mondhatja azt, hogy Európában nálunk a legmagasabb a reklámadó mértéke. (Ilyen adó Görögországban és Ausztriában létezik, nyugati szomszédunknál egységesen öt százalék a kulcs.) A mostani sávos rendszert (0, 10, 20, 30, 50 százalék) eltörlik. A kormánynak lépnie kellett. Az Európai Bizottság eljárásokat indított Magyarország ellen. A bizottság legfontosabb kifogása, hogy a reklámadó diszkriminatív az RTL Klub számára, mert a magyar médiumok közül kizárólag az RTL-nek van egy évben húszmilliárd forint fölötti árbevétele, amelyre már 50 százalékos adót vetettek ki. Így a jelenlegi törvény alapján az idén ötmilliárd forintot kellene fizetnie. Ráadásul az RTL Klub részesedése a magyar hirdetési piacon 13,5 százalék, de a cégtől származik a reklámadó-bevétel több mint fele. Az még kérdéses, hogy a kisebb cégek kaphatnak-e kedvezményt. Ez a következő hetekben dől el. A miniszterelnök ragaszkodik a reklámadóból tervezett hét-nyolcmilliárd forintos költségvetési bevételhez. Öt-hat százalék közötti adómértékkel az RTL Klubnak ötmilliárd helyett 1,2 milliárdot kell fizetnie. A TV2-nek másfél milliárd helyett 750 milliót, a Centrál Médiának pedig 1,5 milliárd helyett hozzávetőleg 500 milliót. Ez a három cég lesz a nyertese a kisebb reklámadónak, az összes többi veszít. Az adó egykulcsossá tétele és szétterítése tetemes pluszkiadást jelentene a kis- és közepes médiavállalkozásoknak. Mélyen a zsebébe kellene nyúlnia Simicska Lajosnak is, akinek a média- és reklámcégei a jelenlegi kulcsokkal számolva éves szinten hozzávetőleg 600 millió forint pluszadót fizetnek, ami az új rendszerben másfél milliárd forintra emelkedhet. Fideszes források szerint az adó szétterítéséről még nincs végleges döntés, a kormányfő előbb várja a nemzetgazdasági tárca számításait, javaslatait, hogy mivel lehetne ellensúlyozni az adócsökkentésből adódó bevételkiesést. A lap szerint a Fidesz változtat eddigi parlamenti jogalkotási gyakorlatán, és a rapid törvényhozást a normál üzemmód váltja fel. Ennek jeleit már a reklámadóról szóló törvény módosításán is fel lehet majd fedezni. A kormányzó párt vezetése a veszprémi választás - a kétharmad elvesztése előtt - eldöntötte, hogy a jövőben csak kivételesen szükséges helyzetben visz át rendkívüli sürgősséggel törvényeket a parlamenten. Így az ellenzéknek is lehetősége lesz arra, hogy a bizottságokban és a parlamenti vitában elmondhassa a véleményét, a Fidesz pedig hivatkozhat arra, hogy a parlament minden vélemény meghallgatása után hozta meg döntéseit. (Nol nyomán)

Forrás: https://kuruc.info/r/2/140062/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az nem számít, hány néző van a meccseken - meglátogatta felc
  2015-02-28 17:45:47, szombat
 
  2015. február 28. 15:29

Az nem számít, hány néző van a meccseken - meglátogatta felcsúti akadémiáját a stadionépítő

Orbán Viktor szerint mindenkinek ott kellene tennie a magyar fociért, ahol és amennyit tud, ő pedig szeretne az a miniszterelnök lenni Európában, aki a legtöbbet tette a hazája labdarúgásáért. A kormányfő a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) alapítójaként a PFLA honlapjának adott, szombaton megjelent interjúban úgy fogalmazott: "mindenki rengeteg okosat mond a magyar futballról, leginkább persze arról, hogy a másiknak mit kellene csinálnia. Holott inkább az a kérdés, hogy személy szerint ki és mit tud többet és jobbat tenni a magyar futballért." Az akadémia céljáról szólva azt mondta, az nem lehet más, minthogy minél több tehetséges gyereket neveljen. "Jó döntést hoztunk akkor, amikor az akadémiánk élén egy NB I.-es csapatot támogattunk - szögezte le. Gondoljunk bele: egy 1800 fős falunak aligha lenne érve arra, hogy élcsapata legyen. Minket csak az jogosít fel, hogy van egy nagyszerű akadémiánk, amely mára megközelítette Európa legjobb akadémiáit." (De legalábbis Orbán felcsúti portáját - a szerk.) Hozzátette, hogy a PFLA utánpótlás-nevelő intézmény, így nem a klubhűség és a szurkolói elköteleződések jellemzik. "Mostanra kialakult az a szakmai és nevelési struktúra, amellyel európai szinten is helytálló játékosokat nevelhetünk. Nevelőegyesület vagyunk, mi mindenről másként gondolkodunk. Nincs eredmény- és nincs pénzkényszer" - fogalmazott. Nem a nézők kedvéért csinálják Hozzátette azt is: nem tekinthetik munkájuk fokmérőjének, hogy hány nézőjük van, "miközben persze senki sem szeret üres lelátók előtt játszani". "Itt növendékek vannak, és a munkát az minősíti, hogy hogyan neveltük a gyermekeinket, akadémistáinkat, hány válogatottat és NB I.-est adtunk" - mondta. Orbán Viktor leszögezte: "az akadémiát időnként érő méltatlan támadások mögött valójában az én személyem áll, valójában engem támadnak. Vannak, akik nem tudják leválasztani a politikát a sportról..." A kormányfő az interjúban szorgalmazta, hogy minden felelős pozíciót betöltő ember, ha van ideje és ereje, vállaljon szerepet a magyar futballban képességei és lehetőségei szerint. "Én pedig szeretnék az a miniszterelnök lenni Európában, aki a legtöbbet tette a hazája labdarúgásáért. De még nem vagyok az" - fogalmazott. Tyúklépésben araszolgatunk Orbán Viktor kitért a magyar labdarúgás élvonalára is. A magyar első osztály szavai szerint "ha tyúklépésekben is, de araszolgat előre". Szólt arról is, hogy a munkája után még megmaradó energiáit Budapest labdarúgására fordítja. Mint mondta, nyilvánvalónak látszik, hogy Budapest nélkül nincs, nem is lesz sikeres magyar labdarúgás. "A Fradi-város még csak félig kész, a Vasassal most tárgyalok az új létesítményeikről, és az sem tántorít el, hogy minden Vasas elleni meccsünkön ordenáré módon elküldenek valami melegebb éghajlatra. A Honvéd ügye célegyenesben, az Újpest új utánpótlásközpontja papíron már megvan, és Deutsch Tamásnak is nagy ívű tervei vannak az MTK-val. Csepelt is fel kellene támasztani, szóval meló, az van" - mondta. Ellopott örökség Orbán Viktor a Puskás-örökségről közölte: "Öcsi bácsinak két örökségét is gondozzuk. Egyrészt itt van egy szakmai és szellemi örökség, egy játéktudás és filozófia, sőt futballkultúra, amit a Puskás Akadémián igyekszünk a jövő generációinak bemutatni. Másrészt van egy tárgyi hagyaték is, amit a felépülő Puskás Intézetben mutatunk majd be, és amihez minden jogot és felhatalmazást Erzsike nénitől megkaptunk. Most Szöllősi György barátunk gondozza. Gyűjtünk mindent, ami az Aranycsapathoz kapcsolódik." (A Puskás-örökség lenyúlásáról a Honvéd-szurkolók tudnának még mesélni - a szerk.) Célként nevezte meg, hogy a ritka filmeken, tárgyi emlékeken keresztül egy olyan szellemi központot építsenek fel, ahol konferenciákat rendeznek, ahol a tanórák keretein belül iskolás gyerekek megérthetik, miért olyan fontos a magyaroknak a labdarúgás. "Ahol megérthetik azt is, miért nem vicc, hogy Albert Flórián nevét csak felállva szabad kimondani. Vagyis még legalább annyi munka van előttünk, mint mögöttünk" - mondta Orbán Viktor. (MTI)

Forrás: https://kuruc.info/r/2/140069/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán - A Bukás - Veszprém
  2015-02-28 17:42:28, szombat
 
  Orbán - A Bukás - Veszprém

https://www.youtube.com/watch?v=1cFt0j5KX10


Orbán megtudja,hogy elbukták a Veszprémi Választásokat...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/21 oldal   Bejegyzések száma: 203 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 203 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.