Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 53 
Fájdalomcsillapító pontok a kézen
  2015-05-15 12:44:44, péntek
 
 


Link




Gyógyító kéztartások- Mudrák : Link



 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Szúnyogcsapda - házilag
  2015-05-15 12:23:22, péntek
 
  A kertes házban élők, tóparti nyaralók és a hétvégi kertben tartózkodók figyelmét hívjuk fel, egy igen ötletes, házi készítésű szúnyog csapdára. Hasznos lehet a kellemetlen rovarok ellen.

Ezek kellenek a házi szúnyog csapdához:
-1 csésze víz
-1/4 csésze barna cukor
- 1 gramm élesztő
- egy 2 literes PET palackban

Így kell elkészíteni:
1. Vágd le a műanyag palackot a felénél.
2. Keverd el a barna cukrot forró vízzel. Hagyd kihűlni. Amikor kihűlt, öntsd a palack alsó felébe.
3. Add hozzá az élesztőt. (Nem kell keverni. Szén-dioxidot állít elő, amely vonzza a szúnyogokat.)
4. Helyezd a tölcséres részt, fejjel lefelé, az alsó palackba, szigetelő szalaggal, vagy celluxszal rögzítsd őket, ha szükséges.
5. Tekerd a palack alsó felét valamilyen fekete anyaggal, míg a felső rész maradjon átlátszó, és rakd oda, ahol sokat tartózkodsz! (Szúnyogok is állítják, hogy sötét helyen jó a pihenés...)

Ha úgy érzed ötletes kis tippet adtunk, oszd meg másokkal is. (Németh György Tibor)

Forrás :filantropikum







Szúnyogok - védekezés
2010-07-20 08:23:44, kedd

Ön is vonzza a szúnyogokat?

1 / A szúnyogok és a kémia .....
2 / Hogyan védekezhet ?

Szakértők már régóta próbálják megfejteni a titkot, miért van az, hogy egyeseket sokkal jobban "szeretnek" a szúnyogok, mint másokat?

A szúnyogoknak megvan a maguk ízlése, és bár jóval többnek érezzük, csak minden tizedik ember igazán vonzó a számukra. A nőstény szúnyogoknak (a hímek nem csípnek!) a peterakáshoz van szüksége az emberi vérre, és nem is akármilyenre.


A legújabb kutatások szerint azok, akik bőrfelszíne nagy koncentrátumban tartalmaz szteroidokat vagy koleszterint, sokkal vonzóbbak a szúnyogok számára. Emellett a szúnyogok jobban szeretik azokat, akik szervezete bizonyos savakat (pl. húgysavat) nagyobb mennyiségben állít elő. Ezek mind olyan illatok a vérszívók számára, mely arra csábítja őket, landoljanak a gyanútlan áldozaton.

Ez a vonzás azonban jóval a leszállás előtt kezdődik. A szúnyogok már 50 méterről megérzik a számukra vonzó illatokat. Mindez nem hangzik bíztatónak azok számára, akik sok szén-dioxidot juttatnak a levegőbe. Mivel a nagyobb ember több szén-dioxidot bocsát ki, a szúnyogok inkább választják a felnőtteket, mint a gyerekeket. A terhes nők szintén vonzóak a számukra, mivel ők is az átlagosnál több szén-dioxidot lélegeznek ki. A mozgás és a meleg szintén vonzza őket.

Jobb a nyugalom?
Tehát, ha el akarja kerülni a szúnyogcsípéseket, jobb, ha a gyerekkel való focizás helyett inkább a kártyázást választja. Miért? A szúnyogok érzékelik a mozgást, közelebb repülnek. Mivel a futás miatt gyorsabban kapkodjuk a levegőt, több szén-dioxidot lélegzünk ki, ami még közelebb vonzza a vérszívókat, akárcsak az izzadságmirigyekből áradó tejsav!

Még ha a testünk kémiája nem is vonzó a szúnyogok számára, az lehet a hely, ahol tartózkodunk. Mindenki tudja, hogy a legtöbb szúnyog a vízpartokon található, ám a parttól távolabb sincs biztonságban, mivel akár 65 km-t is megtesznek élelemszerzés céljából. Noha bármilyen víz megteszi a szúnyoglárvák bölcsőjének, leginkább az állóvizeket szeretik. Tehát, ha szeretné, hogy a kertje szúnyogmentes övezet legyen, kerti tó helyett inkább kis csobogót építsen, vagy telepitsen bele pár halat, mert azok szeretik a szúnyoglárvát.

HOGYAN VÉDEKEZHET ?

Természetesen a fent leírtak figyelembe vétele mellett még bizonyos krémekkel, spray-kel védekezhet a szúnyogcsípések ellen. Ha csak rövid ideig tartózkodik a szabadban, legjobb, ha csak kis koncentrációjú termékeket használ, és amint lehet, bő, szappanos vízzel lemossa magáról.

Jól beválik az ugynevezett elektromos rovarcsapda amely kékes fénnyel vonzza a szúnyogokat.

Figyelem !
Léguti betegségekkel küzdők számára fontos átgondolni a kémiai szereket tartalmazó elektromos szunyogrisztók használatát !


Ha inkább a "zöldebb" megoldások híve:

Próbálja ki a szójabab olajat, mely akár másfél órára is távol tartja a szúnyogokat, illetve a citrom-, cédrus-, borsmenta-, citromfű- és eukaliptusz, levendula kivonatokat, melyek rövid időre szintén hatásosak.

Ezeket az olajakat egyszerű krémmmel elkeverve a bőrünkre is felvihetjük.

Megfigyelések alapján a szúnyogok elkerülik a vanilia illatot is.

Hatásos lehet még a diólevél-gesztenyelevél főzete, melyhez pár csepp citromolajat tehetünk a hatás fokozására.

A citromillatú muskátli, rozmaring, macsakmenta, bársonyvirág is távoltartja valamennyire a szúnyogokat, ha tehetjük célszerű az ablak közelébe helyezni egy-két virágládát. E növények nem igényelnek különösebb gondozást.

Mécsebe is csepegtethetünk párcsepp citronella, citrusfélékből készült olajakat.

Van egy régi elfelejtett magyar találmány, ami alig nagyobb mint egy kisebb elem, ruhára tűzhető, igen halk hangot ad ki, és kb 5 méter távolságban valóban távoltartja a szúnyogokat.

Amennyiben nem szeretné kenegetni magát, megoldást jelenthet a szúnyog- és légycsapda használata, mely a vérszívók számára vonzó illatanyagokat tartalmaz, hogy odacsalogassa őket. Amennyiben ezeket a peterakás szempontjából fontos helyekre teszi ki (pl. kerti tó), akkor a szúnyogok számát jelentősen csökkentheti!

Célszerű átnézni cserepes virágainkat is, ha alul víz marad vonzó a szúnyogok számára.

Az irás a webbeteg anygának felhasználásával is készült .
 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Savas-lúgos
  2015-05-15 12:12:09, péntek
 
 


A pH skála





A gyógyszeriparnak nem az a célja, hogy megöljön, de még kevésbé az, hogy meggyógyítson, hanem az, hogy olyan betegségben tartson, amit folyamatosan kezelni kell.



Orvosok gyógyszereket rendelnek, melyekről keveset tudnak, olyan betegségekre, amelyekről még kevesebbet tudnak, persze saját betegeiknek, akikről meg semmit sem tudnak...
 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Energetizáló és vitalizáló tea
  2015-05-15 12:01:24, péntek
 
 
A gyömbér szerencsére már nálunk is megtalálható, szinte minden nagyobb élelmiszerüzletben beszerezhető. Főzzünk belőle immunerősítő, emésztés elősegítő,
A gyömbér szerencsére már nálunk is megtalálható, szinte minden nagyobb élelmiszerüzletben beszerezhető. Főzzünk belőle immunerősítő, emésztés elősegítő, energetizáló és vitalizáló teát.

Ne pazaroljuk az időnk és energiánk arra, hogy porlasztott, előre legyártott, tasakos gyömbérteával próbálkozunk, hiszen ennek az íze meg sem közelíti az eredetit. Vásároljunk egy nagyobb gyömbérgyökeret és reszeljük le aprólyukú reszelőn.

Ne főzzük nagyon töményre, mert túl csípős lehet, és esetlegesen gyomorégést okoz az arra érzékenyeknél. Akiknek vesekövük van, azoknak sem ajánlott a túlzott és tömény gyömbértea-fogyasztás. Készítsünk el előre egy nagyobb mennyiséget, így bármikor a nap folyamán kortyolhatjuk, pótolhatjuk vele a vizet is.

Tegyünk fel körülbelül 2, 5 liter a vizet főni, és amikor már forrni kezd, öntsünk bele egy kisebb csésze reszelt gyömbért, majd fedjük le a lábast. Tíz perc állás után, adagoljunk hozzá mézet, egy kevés fahéjat, majd csavarjunk hozzá egy kevés citromot. Kavarjuk jól össze, majd hagyjuk ismét állni tíz percet. Ezután szűrjük le, és töltsük át üvegekbe.
Forrás:twice.hu teát.

Ne pazaroljuk az időnk és energiánk arra, hogy porlasztott, előre legyártott, tasakos gyömbérteával próbálkozunk, hiszen ennek az íze meg sem közelíti az eredetit. Vásároljunk egy nagyobb gyömbérgyökeret és reszeljük le aprólyukú reszelőn.

Ne főzzük nagyon töményre, mert túl csípős lehet, és esetlegesen gyomorégést okoz az arra érzékenyeknél. Akiknek vesekövük van, azoknak sem ajánlott a túlzott és tömény gyömbértea-fogyasztás. Készítsünk el előre egy nagyobb mennyiséget, így bármikor a nap folyamán kortyolhatjuk, pótolhatjuk vele a vizet is.

Tegyünk fel körülbelül 2, 5 liter a vizet főni, és amikor már forrni kezd, öntsünk bele egy kisebb csésze reszelt gyömbért, majd fedjük le a lábast. Tíz perc állás után, adagoljunk hozzá mézet, egy kevés fahéjat, majd csavarjunk hozzá egy kevés citromot. Kavarjuk jól össze, majd hagyjuk ismét állni tíz percet. Ezután szűrjük le, és töltsük át üvegekbe.

Forrás:twice.hu






A valódi sátánizmus és az okkultizmus kapcsolata

Egyre többször találkozom az Internet is a sátánizmus megjelenési formáival. Mielőtt nem ismersz valamit, nem mondj róla véleményt. - Ez az én ars poeticám egy része. Sokáig berzenkedik az ember, de utána talán a kíváncsiság, talán a sokféle híresztelés, tévhit és pletyka után veszi a fáradtságot és megismeri a számára eleinte visszataszító dolgokat is az életben. Ezen a nyomon elindulva tettem fel magam számára a következő kérdéseket: ki a Sátán? Mi a sátánizmus? Miért ajánlatos előítéletektől mentesen megismerni ezt az eszmerendszert?

A modern teista sátánizmus. Ők nem ismerik el a Bibliában szereplő Sátán karakterét, mert a hitük a pogány és babilóni vallásokban gyökeredzik. Náluk a Sátán egészen emberszerű, aki természetfeletti erőkkel rendelkezik. Ezen belül mások ezt a Sátánt, az ősi Luciferrel, Melek Ta'us-sal vagy Enkivel hozzák összefüggésbe.
Az olyan vallásos sátánisták, akik Lucifert választották meg főistennek, az önmegismerést és meditációt hirdetik, és azt vallják, hogy semmi közük a kereszténységhez, sem a Bibliához, de főleg nem a keresztény értelemben vett sátánimádáshoz.

Nézeteik szerint a Sátán nem egy valós, létező entitásnak látják, hanem mint egyfajta életvitel, amit követni kell. Vagyis, ők abban hisznek, hogy az egyén erős, független és lázadó, aki önerőből boldogul, és boldogságát nem természetfölötti erőtől reméli. Vagyis nem egy személyt, hanem egy létformát követnek. A sátánista önmagát tekinti egyfajta istennek, mert ő maga az, aki felelős a sorsáért és képes befolyásolni az életét.

Akiknek útjában áll az igazság, azok semmitől nem riadnak vissza hogy elfedjék.

Ez pedig a Sátánisták 11 törvénye Anton Szandor LaVey szerint

1. Senkinek se adj tanácsot, csak ha megkérnek rá!

2. Ne beszélj másoknak a gondjaidról, hacsak nem vagy biztos abban, hogy igazán hallani akarják!

3. Ha másvalaki birtokán tartózkodsz, mutass tiszteletet, különben ne menj oda!

4. Ha a birtokodon egy vendég bosszant, bánj el vele kegyetlenül!

5. Ne közeledj senkihez szexuálisan, hacsak meg nem kapod tőle az erre felhatalmazó jelzést!

6. Ne vedd el, ami nem a tiéd, hacsak az nem terheli a másikat annyira, hogy megszabadításért kiált!

7. Ismerd el a mágia hatalmát, ha sikeresen alkalmaztad vágyaid eléréséhez. Ha tagadod a mágia létezését, miután sikerrel használtad, mindent elveszítesz, amit szereztél!

8. Ne panaszkodj olyasmik miatt, amikkel nem vagy kénytelen foglalkozni!

9. Ne árts kisgyerekeknek!

10. Ne ölj nem embert, állatot, kivéve, ha rád támadnak, vagy ha élelemre van szükséged!

11. Amikor közterületen jársz, ne háborgass senkit. Ha valaki téged háborgat, szólítsd fel, hogy hagyja abba. Ha tovább háborgat, pusztítsd el!



Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Élelmiszer marketing fogások
  2015-05-15 11:56:11, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sál és kendőkötések
  2015-05-15 11:41:24, péntek
 
 
Sálkötési technikák Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-02-09 07:39:50
feltöltő: pacsakute
nézettség: 4127
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Sál, és, kendőkötés,
kategória: kreatív
leírás: Kreatív sálkötések

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




Hasznos praktikák : Link
 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Osho idézetek
  2015-05-15 11:13:57, péntek
 
 



Osho, eredeti nevén Rajneesh Chandra Mohan Jain, a kortárs bölcsek egyikének mondható. Indiában, majd az Amerikai Egyesült Államokban élt, vallási vezetőként tevékenykedett. Sokszor segít megtalálni a választ a bennük megfogalmazódó kérdésekre.

Ha szomorú vagy, vagy csak tanácsra szorulnál, egy Osho-gondolat biztosan megnyugtatja majd a lelked ! A neves bölcs rengeteg okos mondást hagyott ránk a szeretetről.






"Minél mélyebbre jutsz önmagadban, annál közelebb jutsz mások szívéhez. Ez a kettő ugyanaz, mert a te szíved és a másiké nem nagyon különbözik egymástól. Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. És akkor megérted, hogy te is voltál bolond, tudatlan, te is sokszor elbuktál, te is követtél el bűnöket önmagad és mások ellen. És ha mások még mindig ezt teszik, nincs semmi szükség a megítélésükre, a megbélyegzésükre. Nekik kell felismerniük és magukra kell hagyni őket; nem feladatod, hogy egy bizonyos forma szerint alakítsd őket.






"Ha a jó úton jársz, akkor ennek nagyon egyszerű jelei vannak : a feszültség egyre inkább eltűnik belőled, egyre higgadtabb leszel, egyre nyugodtabb leszel, olyan dolgokban meglátod a szépséget, amikről azelőtt sosem gondoltad volna, hogy szépek lehetnek.
A legkisebb dolgoknak is óriási jelentőségük lesz. Az egész világ minden nappal egyre rejtelmesebb, misztikusabb lesz, egyre kevésbé leszel nagy tudású, egyre ártatlanabb leszel - épp mint a gyermek, aki pillangók után szalad, vagy kagylókat gyűjt a tengerparton.
Nem problémának érzed az életet, hanem ajándéknak, áldásnak, kegynek!
Ha a JÓ úton jársz, akkor ezek a jelek egyre erősödni fognak.
Ha a rossz úton haladsz, akkor ennek pont az ellenkezője fog történni."







" Amikor megtanulunk elcsendesedni, és a saját belső énünkön elgondolkodni, akkor kezdünk el kielégítettséget érezni, és ilyenkor mély elégedettség tölt el bennünket azzal kapcsolatban, amit belül találunk. Sokkal kíméletesebbek leszünk az eredményeinket illetően, és elkezdünk másokat is elfogadni olyannak, akik. Minél inkább képesek vagyunk az elfogadásra, annál gyorsabban találunk harmóniát a kapcsolatainkban. Elkezdünk spórolni az energiánkkal, takarékosabbak leszünk a gondolatainkkal és a szavainkkal. Ezeket kíséri a türelem, a tolerancia, rugalmasság, könnyűség minden vonatkozásban. A csend életművészetet tanít."




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
Az én filozófiám
  2015-05-15 10:43:52, péntek
 
  Nem érdekel, hogy az emberek mit mondanak vagy gondolnak rólam.
Az vagyok, aki és azt csinálom, amit.
Nem várok el semmit és elfogadok mindent.
És ez teszi az életet olyan könnyűvé.

Sir Anthony Hopkins



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így előzzük meg a hajhullást
  2015-05-15 10:23:04, péntek
 
 
Időszakosan persze a legtöbb embernél előfordul az ősz és tavasz természetes tartozéka, a hajhullás. Azonban vannak olyan kirívó esetek, amikor a jelenség már problémává növi ki magát, és ilyenkor tenni kell ellene valamit. Sokan panaszkodnak arra, hogy a bolti szerek semmi sem érnek, ráadásul egészségtelenek. Próbáljuk ki az alábbi, nagyon természetes és hatékony keveréket.
Szakemberek szerint, ha valakinek huzamosabb ideig több, mint napi száz hajszála hullik ki, akkor mindenképpen tenni kell ellene valamit. Okozhatja táplálkozási rendellenesség, nagyobb stresszhelyzet, vagy akár hormonális változás is.
A hagymának magas a kéntartalma, ezért fokozza a kollagéntermelődést, erősíti a hajhagymákat, és serkenti a fejbőr vérellátottságát. Mivel erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, segít megszabadulni a fejbőrt ért fertőzésektől, és serkenti az új, egészséges hajszálak növekedését. Akik hajhullással küzdenek, készítsék el az alábbi két gyógymódot.
1. Hagyma lé: turmixoljunk szét mérettől függően egy vagy két hagymát, majd tegyük egy tiszta gézbe, és préseljük ki belőle a levet. Ezzel dörzsöljük át a fejbőrt, hagyjuk rajta állni 15 percig, majd mossuk meg a hajunk a hagyományos módon.
2. Hagyma krém: a fent leírt módon pépesítsük a megpucolt hagymát, majd keverjük el a negyed csészényi vöröshagyma levét egy teáskanál mézzel. A krémes keveréket kenjük a fejbőrre, hagyjuk rajta tíz percig, majd mossuk le.

Forrás: twice.hu



 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Nem véletlenül születtünk
  2015-05-15 10:14:04, péntek
 
 
Nem véletlenül születtünk erre az életre, nem egy értelmetlen színdarab szerepeit alakítjuk. Életünknek, sorsunknak célja van, és a jelek arra mutatnak, hogy egy titokzatos erő, valamiféle gondviselés abba az irányba terelget bennünket.

James Redfield




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 53 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 266 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 889
  • e Hét: 3277
  • e Hónap: 7683
  • e Év: 63616
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.