Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/9 oldal   Bejegyzések száma: 85 
Szent László tárnics
  2015-06-26 23:36:50, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A tékozló fiú történetének tanulságai (3)
  2015-06-26 09:21:23, péntek
 
  ,,Ekkor magába szállt..." (Lukács 15:17)

A tékozló fiú nem egyik napról a másikra jutott el a teljes csődbe. A züllés lassan halmozódott fel, mint ahogy a koleszterin az erekben.

Természetesnek vette atyja áldásait, ezért egy idő után már nem is volt hálás értük.

Dávid nem véletlenül írta:
,,Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét! Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg. Betölti javaival életedet..." (Zsoltárok 103:1-5).

A tékozló fiú a város egyik legjobb családjából származott, mégis nincstelenné vált, elvesztette barátait, a disznókkal evett - jogos éhségét jogtalan módon próbálta csillapítani. Miért keveredünk házasságtörő viszonyokba, miért leszünk alkoholisták vagy drogfüggők, vagy miért dolgozzuk magunkat halálra feláldozva családunkat a karrierünkért?

Mert mindannyiunkban ott van egy űr, amit Istenen kívül semmi más nem tud betölteni. Jézus azt mondta: ,,Ekkor magába szállt és ezt mondta: Az én apámnak hány bérese bővelkedik kenyérben, én pedig itt éhen halok! Útra kelek, elmegyek apámhoz, és azt mondom neki: Atyám, vétkeztem..." (Lukács 15:17-18).

Ha engeded, Isten egy pillanat alatt meg tud állítani. Emlékeztetni fog arra, ki vagy, és hová tartozol. Ekkor elkezded meglátni a sarat, melyben fetrengsz, a hamis barátokat, a tartalmatlan sikereket, a körülötted élő embereket, akik éppolyan boldogtalanok, mint te.

Ha most épp itt tartasz, gyere haza! Atyád vár rád, tiszta lapot kínál. Még mindig szeret téged. Mondd meg az ördögnek: ,,Meggondoltam magam. Hazamegyek."

Bob Gass * Mai Ige
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Félsz, hogy rossz döntést hozol ?
  2015-06-26 09:14:06, péntek
 
  ,,...igaz ösvényen vezet az ő nevéért." (Zsoltárok 23:3b)

Gyakran félünk attól, hogy rossz döntést fogunk hozni, és ettől feszültek leszünk.

Talán életed egy nagy kérdésében kell döntést hoznod: ,,Kitartsak ebben a dologban, vagy engedjem el?" ,,Beszálljak, vagy kilépjek?" ,,Megházasodjak?" ,,Keressek új munkát?" ,,Költözzek el?"

Ha nem tudsz dönteni, egész életedben tántorogni fogsz. A Biblia azt mondja, hogy ha kétszívűek vagyunk, minden dolgunkban bizonytalanok leszünk (Jakab 1). A görög szó, amit itt a Biblia használ, azt jelenti: ,,tántorog, mint egy részeg".

Isten viszont azt mondja, hogy van ellenszere a határozatlanságunknak. A Zsoltárok 23:3 ezt írja: ,,igaz ösvényen vezet az ő nevéért." Megszabadulhatunk a döntéshozatal okozta stressztől, ha hagyjuk, hogy Isten vezessen minket.

Most lehet, hogy azt gondolod: ,,Én próbáltam!" Kérted Istent, hogy vezessen, de aztán még jobban összezavarodtál. Még mindig nem tudod, mit tegyél, és most azon gondolkozol: ,,Miért olyan nehéz megérteni Isten akaratát?"

Talán Isten játszik velünk? Természetesen nem! Isten vezetni szeretne minket. Jobban szeretné, hogy értsük az Ő akaratát, mint mi magunk. A problémánk abból fakad, hogy nem a megfelelő dolgokra nézünk, amikor megpróbáljuk megérteni Isten akaratát.

Például néhány ember egy érzésre néz. Vár egy érzelmet, ami majd elsöpör minden kétséget, ami alapján majd azt mondhatja: ,,Ebből tudhatom meg, mi Isten akarata!". Más egy módszert keres erre, arra vár, hogy valaki mondjon egy receptet vagy egy mintát, amit alkalmazni lehet. Megint más ,,mágikusan" közelít Istenhez. Arra vár, hogy Isten valami fantasztikus jelet tegyen - írjon az égre, hívjon fel telefonon, küldjön üzenetet.

Ezek a módszerek mind csalódást okoznak, és szem elől tévesztjük miattuk Isten akaratát. Isten akarata nem egy érzés, egy módszer, vagy bármi, amiben csalódhatsz, és ami miatt félni kezdesz.

Isten nem akar téged összezavarni, és nem akarja, hogy nehéz legyen meghozni a döntéseidet. Ő itt van, és lépésről lépésre vezet.

Beszéljetek róla:

Milyen nagy döntést kellett mostanában meghoznod? Hogyan kerested Isten akaratát?
Miért akarja Isten, hogy a Bibliát használd a döntéseid meghozásához?
Mi tart vissza attól, hogy megbízz Istenben, hogy Ő vezetni fog minden döntésedben, amit meg kell hoznod?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.19.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Életedet a gondolataid formálják
  2015-06-25 09:22:04, csütörtök
 
  ,,Vigyázz, hogyan gondolkodsz! Az életedet a gondolataid formálják!" (Péld 4:23, TEV fordítás)

Istent sokkal jobban érdekli az, hogy megváltoztassa a gondolkodásmódodat, mint hogy a körülményeid.

Azt várjuk Istentől, hogy elvegye a problémáinkat, fájdalmainkat, szomorúságunkat, szenvedéseinket és betegségeinket. De Isten elsősorban rajtunk akar dolgozni, mert az átformálódás nem fog megtörténni mindaddig, amíg a gondolkodásmódunk meg nem újul, amíg a gondolataink el nem kezdenek megváltozni.

Miért ennyire fontos, hogy megtanuljuk irányítani a gondolkodásunkat? Engedd meg, hogy három okot is adjak rá.

Irányítsd a gondolataidat, mert a gondolataid irányítják az életedet. A Péld 4:23 azt írja: ,,Vigyázz, hogyan gondolkodsz! Az életedet a gondolataid formálják!" (TEV fordítás). Gondolataidnak hatalmas képessége van arra, hogy átformálják az életedet jó vagy rossz irányba. Például, lehet, hogy elfogadtál gyermekkorodban olyan gondolatokat, amelyeket rólad mondtak: ,,Semmirekellő vagy! Nem számítasz!". Ha elfogadtad ezt a gondolatot, még ha rossz gondolat is, alakította az életedet.

Irányítsd a gondolataidat, mert az elme a bűn csatatere. Minden kísértés az elmédben történik. Pál a Római levél 7:22-23-ban ezt mondja: ,,Szeretem Isten akaratát követni az új természetemmel, de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével. Az elmémben Isten engedelmes szolgája akarok lenni, mégis a bűn rabságában találom magam." (TLB fordítás).

Az egyik ok, amiért mentálisan elfáradsz, hogy a nap 24 órájába csata van az elmédben. Ez elgyengít, mert ez egy kemény csata, és azért kemény csata, mert az elméd a legnagyobb vagyonod. A Sátán igényt tart a legnagyobb vagyonodra!

Irányítsd a gondolataidat, mert ez a kulcs a békéhez és a boldogsághoz. Az irányítatlan elme feszültséghez vezet, az irányított elme viszont nyugalomhoz vezet. Az irányítatlan elme konfliktusokhoz vezet, míg az irányított elme a magabiztossághoz. Az irányítatlan elme stresszessé tesz. Amikor nem próbálod meg irányítani és kézben tartani a gondolataidat, hatalmas mennyiségű stressz kerül az életedbe. De az irányított elme kitartáshoz, biztonsághoz és békességhez vezet.

,,Ha a bűnös természet vezeti az elméteket, az halálhoz vezet, de ha a Lélek irányítja a gondolataitokat, élet és békesség lesz." (Róma 8:6, NLT fordítás, második kiadás).

Beszéljetek róla:

Milyen Istennek tetsző gondolatokkal töltöd meg az elmédet? Milyen Istennek nem tetsző gondolatokkal töltöd meg az elmédet?
Hogyan tudod a gyakorlatban irányítani a gondolataidat?
Milyen szerepet játszik az Ige a gondolataid irányításában?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.18.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A tékozló fiú történetének tanulságai (1)
  2015-06-24 12:11:52, szerda
 
  ,,... add ki nekem a vagyon rám eső részét!" (Lukács 15:12)
A tékozló fiú két dologban hibázott.

1) Elutasította apja tekintélyét. A bajok felé vezető első lépés az, ami Istentől elfelé vezet. A tékozló fiúhoz hasonlóan te is azzal hagyod el az otthont, hogy ezt mondod: ,,Add nekem!" Ha elég szerencsés vagy, hogy túléld, amit saját magadnak kiokoskodtál, akkor haza fogsz térni ezt mondva: ,,Bocsáss meg!" Isten szeret. Már előre gondoskodott mindenről, amire szükséged van!

2) Elhagyta apja házát. Az ördög mindent meg fog tenni azért, hogy kivonjon Isten hatása és védelme alól. Nyughatatlan lelket ad beléd, hogy semmi ne tegyen boldoggá. Két területen különösen is keményen fog dolgozni azon, hogy elégedetlenséget keltsen:

a) a házasságod. Ezért is kell folyamatosan építened a kapcsolatodat házastársaddal. A kertedben is akkor teremnek gyomok rózsák helyett, ha nem szánsz elég időt a kerti munkára. A házasság nem csupán egy szent kötelék Isten előtt, hanem menedék is indulataid és gyengeségeid számára. Ráadásul a másik ember, aki olyan vonzónak tűnik, szintén magával hozza a maga csomagját.

b) a gyülekezeted. Ki táplál lelkileg? Ki kíséri figyelemmel az Úrban való növekedésedet? Gyermekeidnek megengednéd, hogy ne menjenek iskolába csak azért, mert nem kedvelik a tanárt vagy nincs kedvük tanulni? Gondolkodj józanul! Isten azt mondja, hogy Igéje olyan, ,,mint a sziklazúzó pöröly" (Jeremiás 23:29). Amikor a legközelebbi vasárnapon Isten Igéjének pörölye lecsap a gyülekezetben, neked is ott kell lenned alatta. Neked is ezt kellene mondanod: ,,Örülök, ha ezt mondják nekem: Az Úr házába megyünk!" (Zsoltárok 112:1).

Bob Gass * Mai Ige
A tékozló fiú történetének tanulságai * 1 - 2 *Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Hogyan lehet tartós változás az életedben ?
  2015-06-24 10:51:37, szerda
 
  ,,Ne igazodjatok többé e világ mintájához, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával." (Róma 12:2a, NIV fordítás)




Hogyha azt szeretnéd, hogy tartós változás legyen az életedben, újra kell fókuszálnod az elmédet.

Teljesen meg kell változtatnod a gondolataid sémáit, hogy ne arra összpontosíts, amit nem akarsz, hanem arra, amire fókuszálni szeretnél. Mert bármi is az, amire összpontosítasz, arra felé tartasz.

A mai Igevers megmutatja a tervrajzot, ami szerint megváltoztathatjuk a gondolataink sémáját:

,,Ne igazodjatok..." Milyen gyakran hagyjuk, hogy más emberek formálják az életünket? Isten nem akarja, hogy olyan légy, mint valaki más; Ő azt akarja, hogy az az ember légy, akivé Ő teremtett, hogy legyél. Szóval ne másolj, ne igazodj, ne próbálj olyan lenni, mint más.

,,... többé..." Nagyon sok dolgot elkezdesz mások lemásolásával, de később szokásaiddá válnak.

,,... e világ mintájához..." A minta mindazt jelenti, amit az életben megtanultál. Ha meg akarsz változni, meg kell változtasd az életed mintáját és sablonjait, amit eddig tanultál. Helyettesítened kell a régi, egészségtelen mintát az újjal, Krisztus életéhez hasonlatosan.

,,...változzatok meg értelmetek megújulásával." A változás ugyanaz a szó, amit a metamorfózisra is használunk, vagyis arra a folyamatra, amelyben a hernyó pillangóvá válik. Ugyanígy, Isten egy teljesen új emberré akar változtatni az értelmed megújulásával.

Hogyan történik ez? A Bibliában, az Efézus 4:22-24-ben azt olvassuk, hogy ,,Vessétek le a régi élet szerint való ó embert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett."

Ez azt jelenti, hogy lesz, amit el kell hagynod, és lesz, amit fel kell venned - és az elhagyás a felvevés előtt kell megtörténjen! Ugyanúgy, mint amikor ruhákat próbálunk egy üzletben: mielőtt felvehetnéd az újat, le kell vetned a régit!

El kell engedd a régi hozzáállásodat, magatartásodat, a régi gondolkodási mintákat, a régi képzeteket, amelyek szerint éltél, hogy fel tudd venni az új öltözetet, amit Isten készített neked.

Beszéljetek róla:

Mit jelent gyakorlatilag megújítani a gondolataidat?
Hogyan jellemeznéd azt az életmintát, ami alapján korábban éltél?
Mik azok a ,,régi cuccok", amiket le kell vetned, hogy Isten meg tudja újítani az elmédet?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.17.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten ajándéka az ÉLET
  2015-06-23 21:10:35, kedd
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Isten megérti,hogy nem tudsz egyik napról a másikra változni
  2015-06-23 21:07:40, kedd
 
  "Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett." (Efézus 4:24, NLT fordítás, második kiadás).
Amikor Isten el akarja tüntetni az életedből a hibáidat és hiányosságaidat, nem csettint egyet, hogy ez azonnal megtörténjen, hanem lépésről lépésre teszi ezt. Amikor Isten egy gombát akar kinöveszteni a földből, 6 órát vesz igénybe. Amikor viszont tölgyet teremt, az 60 év.

Te mi akarsz lenni, gomba vagy tölgy?

A Szentlélek olyan változásokat hoz az életedbe, amik messze felülmúlják minden elképzelésedet, de ez nem fog egyik napról a másikra történni. Amikor a Saddleback gyülekezetben a "Végzet évtizede" programot csináltuk, azért imádkoztam, hogy a Szentlélek és Isten Igéjének munkája által, és a gyülekezeti kis csoportok támogatásával a gyülekezetünk érettebb, krisztusibb legyen, és közelebb legyen a céljához 10 év múlva. Ez az imám rád nézve is, hogy tíz év múlva érettebb legyél lelkileg, olyan aki jobban hasonlít Krisztusra, és betölti az Istentől kapott célját.

Azt akarom, hogy erősebb legyél érzelmileg, fizikailag, lelkileg, anyagilag, de ehhez tudatosnak kell lenned. A Biblia azt mondja: "Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett." (Efézus 4:24, NLT fordítás, második kiadás).

Így kell egyre jobban Krisztusra hasonlítani. Elhagyjuk a régi dolgokat és szokásokat, amik távol tartanak attól, hogy megismerjük Krisztust, és olyanná váljunk mint Ő, és felvesszük az új énünket a Szentlélek segítségével. Hagyjuk, hogy Isten munkálkodjon bennünk - bármeddig is tartson ez.

"Ahogy Isten Lelke munkálkodik bennünk, egyre inkább olyanok leszünk, mint Ő." (2Kor 3:18 TLB fordítás).

Beszéljetek róla:

Miért fontos, hogy legyenek céljaid?
Mik a céljaid az elkövetkező 10 évre?
Hogyan akarod, hogy Isten munkálkodjon az életedben? Imádkozz, és kérd, hogy segítsen Benne bízni, amíg Ő lépésről lépésre beteljesíti célját az életedben.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.16) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Nem Vagy Egyedül Alapítvány
  2015-06-23 09:15:15, kedd
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Zöldike * Zöldiné Magdika  
Az újszülött-gyilkosságokat Európának el kell ítélnie
  2015-06-22 21:48:29, hétfő
 
 


Június 23. az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése tárgyal az újszülött-gyilkosságok gyakorlatáról Link



 
 
0 komment , kategória:  Magzatvédelem  
     2/9 oldal   Bejegyzések száma: 85 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 663
  • e Hét: 2823
  • e Hónap: 13876
  • e Év: 75177
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.