Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/68 oldal   Bejegyzések száma: 671 
Bejelentették: éjfélig nem fizet Görögország
  2015-06-30 18:38:27, kedd
 
  Bejelentették: éjfélig nem fizet Görögország

2015. 6. 30. 14:02

Jannisz Varufakisz pénzügyminiszter bejelentette, hogy Görögország nem fizeti ki a ma éjfélkor esedékes IMF-adósságot - írja az AP.

A görög miniszterelnöki hivatal nem sokkal a bejelentés után közölte, hogy Alekszisz Ciprasz miniszterelnök telefonon tárgyalt Jean-Claude Juncker rel és Mario Draghi EKB-elnökkel. A kormány azt tagadta, hogy a drachma visszaállítására készülnének - az előkészületekről egy ellenzéki képviselő írt Twitteren, de ezt sürgősen cáfolták.

Bonyolítja a helyzetet, hogy alig egy órával az AP híre után a görög miniszterelnöki hivatal megerősítette a sajtóértesüléseket arról: a kormányfő még a délután Brüsszelbe repül tárgyalni. Varufakisz is közölte: ugyan nem fizetnek éjfélig, de reméli, hogy sikerül az addig hátralévő néhány órában megoldást találni.
Szerző: VG

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/bejelentettek-ejfelig-nem-fizet-gorogo rszag-452891?utm_source=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazdasa gi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen embertelen körülmények között pihennek a nővérek
  2015-06-30 18:30:26, kedd
 
  Ilyen embertelen körülmények között pihennek a nővérek

Népszava
2015. június 30. kedd 10:00

Elkészült az állami kórházak nővérszállóinak felmérése: tízmilliárd forintból 2500 férőhely újulhat meg, ebből 360 szálláshelyet a következő öt évben létesítenének. Az intézmények többsége eddig adományokból kényszerült kiegészíteni az egészségügyi dolgozóknak otthont adó, ám tragikus állapotban vergődő épületek felújításait - írja a Népszava.


A Szent János Kórházban úgy sejtik, az ő épületük lehet az egyik legrosszabb állapotú az országban. Aki egyszer is látta a szállót, vagy az itt készült fotókat, próbál segíteni, de kis pénzből kis munkákat lehet csak elvégezni. Most 124 lakójuk van a 216 férőhelyen. A szobák egy része lakhatatlan, a vidékről érkező ápolók közül sokan megnézik az épületet és többé nem jönnek vissza.

Az ehhez hasonló siralmas helyzeten segíthetnek most, uniós forrásból végre elkezdődhet a nővérszállók felújítása az országban. Az Emberi Erőforrás Operatív Program (EFOP) uniós forrásaiból - 2020-ig - a nővérszállók felújítására 8,6 milliárdot, új szálló létesítésére 1,4 milliárdot szánnak. Bár korábban 15 milliárdnál is nagyobb összegek hangzottak el, a felmérés alapján végül összesen 2500 férőhelyre költenek majd, ebből 360 új szálláshely, 2140 pedig felújítás lesz.

http://www.penzcentrum.hu/biztositas/ilyen_embertelen_korulmenyek_kozott_pihennek _a_noverek.1045364.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campai gn=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hitelezők ötletei ellen tüntettek Athénban
  2015-06-30 18:09:38, kedd
 
  A néppel "megszorításokat" akarnak lenyeletni. További megszorításokat, mert már öt éve folyamatosan ezt csinálják. Azzal álltatták őket, hogy "na még egy kicsit, aztán jobb lesz". De nem lett jobb. És az EU is pont olyan, mint az egyszeri rabbi, aki az összes liba megdöglése után így sóhajtott fel: "pedig lett volna még ötletem!"
Velünk 25 éve csinálják ezt, és az átlag életszinvonal még mindig jobb ott mint itt.
Mert ott kimennek az utcára, ha szopatni akarják őket.
Mi meg hagyjuk magunkat.... és morgunk, ha ők lázonganak.

**


A hitelezők ötletei ellen tüntettek Athénban

június 29., hétfő 21:54


Az elmúlt napok EU-párti megmozdulásai után most azok gyűltek össze a görög fővárosban, akik a vasárnapi népszavazáson a nemet mondást tartják üdvözítő útnak. A szavazáson egy kérdés lesz majd, aminek lényege, hogy a görög kormány elfogadja-e azokat a reformfeltételeket, melyet hitelezőik támasztanak velük szemben. Hogy mik ezek az igények, azt épp az EU hozta nyilvánosságra vasárnap.

Ha esetleg a nemek győznének, akkor az egyben az eurózóna elhagyását jelentené Görögország számára. Erre már hétfőn az EU vezetői figyelmeztettek.

A német pénzügyminiszter, Sigmar Gabriel egészen egyszerűen fordította le a szavazás tétjét: igen vagy nem az eurózónára. Az euró és a drachma közötti szavazásnak nevezte a referendumot az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi, míg a francia államfő, Francois Hollande annyit mondott, hogy a tét az, hogy a görögök benn akarnak-e maradni az eurózónában.


A görög miniszterelnök, Alekszisz Ciprasz a nem szavazatot támogatja, de közben szeretné, ha az ország az eurózónában maradna. A fenti megszólalások alapján ez nem tűnik egy könnyen járható útnak. Igaz, Ciprasz szerint nem is akarják őket kirakni az eurózónából, mert az túl sokba kerülne nekik. És szerinte minél többen szavaznak vasárnap a nemre, annál erősebb lesz Görögország tárgyalási pozíciója az EU vezetőivel szemben.

http://444.hu/2015/06/29/a-hitelezok-otletei-ellen-tuntettek-athenban/

******************************

hülyék ezek a görögök, miért nem rendeznek még egy olimpiát és a nyereségből törleszthetnék a hiteleket :)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A luxushajón megszólal a hangosbemondó:
  2015-06-30 17:51:45, kedd
 
  A luxushajón megszólal a hangosbemondó:
- Figyelem, figyelem! A szigeten, ahova megyünk, a lakosság egyik fele influenzás, a másik fele AIDS-es.
- Mit mond? - kérdezi az egyik utas.
- Mit mond, mit mond... Miért nem figyelsz? Azt mondja, hogy aki köhög, azt nyugodtan meg lehet dugni.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Törvényjavaslatban kezdeményezik, hogy Orbániában is házasod
  2015-06-30 17:39:23, kedd
 
  lágerben a hangosbemondó:
- Futóversenyt rendezünk! Az elsőt és az utolsót lelőjük, a többi szabadon távozhat. Kérjük az első párost a rajtvonalhoz!

****************


Törvényjavaslatban kezdeményezik, hogy Orbániában is házasodhassanak a melegek

A Liberálisok elnöke, a független parlamenti képviselő Fodor Gábor törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy a magyar jog is engedélyezze az azonos neműek házasságát.

Fodor Gábor hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a melegek számára megadott jog senki mástól nem vesz el jogokat.

Szerinte az azonos neműek házassága sokaknak, nem csak a meleg közösségeknek, de minden jóérzésű embernek régi követelése Magyarországon. Úgy értékeli, hogy a magyar családi jog és az alaptörvény megkülönböztet, mint ahogy a politika is.

A regisztrált élettársi közösséggel nem jár együtt minden jog, az örökbefogadást vagy a név felvételét például nem teszi lehetővé - felelte egy kérdésre teljes jogegyenlőséget követelve a képviselő.

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága a múlt héten döntött arról, hogy az azonos nemű pároknak jogukban áll házasságot kötni bárhol az Egyesült Államok területén az amerikai alkotmány értelmében, a szövetségi tagállamok ezt nem tilthatják meg nekik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"TÖMVE VANNAK EURÓVAL -JÓ KAPCSOLATBAN a CIGÁNYOKKAL
  2015-06-30 17:19:11, kedd
 
  "TÖMVE VANNAK
EURÓVAL -JÓ KAPCSOLATBAN A CIGÁNYOKKAL


Bankok, szórakozóhelyek, taxik, prostitúció! Vajon kinek a pénzén zajlik itt ez a fene nagy Kánaán és milyen érdekek mentén vezérelve?

"Az első észrevételünk az volt a vonulás közben, hogy az út mellet végig presszók és pénzváltók üzemelnek, majd a menekült tábor elé érkezve feltűntek az egymás után sorakozó taxik is.
Mintha egy Észak- afrikai üdülő övezetbe érkeztünk volna lehetett volna az első benyomásunk, ha nem tudnánk, hogy a naphosszat itt lebzselő, kinézetre afrikai és közel keleti származásúnak tűnő, szabad mozgásterű idegenek, folyamatosan megbotránkoztatják és egyben félelmet keltenek az itt élő debreceniekben.
A sétánk ideje alatt a sportosan öltözködő, technikailag jól felszerelt (legmodernebb telefonok, táblagép) idegenek akik szinte kizárólagosan élete teljében levő férfiak, az úttest túl oldalán lebzseltek, vagy a mellettünk levő presszókban voltak bezsúfolódva és onnan kíváncsiskodtak kifelé, rendőrségi biztosítás mellett.
A tábor előtt egymás után sorakoztak a taxik.
Az onnan nem messze álldogáló helyi lakosok, kérdésére azonnal megnyíltak és mesélni kezdtek. Elmondták, hogy szerintük a taxisoknak éppen nem rossz dolog ez a bevándorlás, mivel jelenleg egy biztos bevételi forrást jelentenek. Tömve vannak pénzzel, elsősorban euróval "ezek a menekültek", mint mondták. Azt ugyan nem tudják, hogy honnan és milyen forrásból mivel naphosszat csak lebzselnek. Természetesen elképzelésük az van rá, hogy honnan finanszírozzák az úri megélhetésüket, ami nem meglepő módon megegyezik a mi elképzeléseinkkel is.
Elmondták, hogy sokan közülük még az alig egy kilométerre levő Penny üzletbe is taxival járnak, mert annyit vásárolnak, hogy nem bírják elcipelni az árut. De olyan is van, hogy nincs kedvük egy-két táskával elsétálni a szállásra, ezért taxival mennek és térnek vissza a táborba.
De menjünk tovább, mint már említettem az út mentén pénzváltók (Mini bank), üzemelnek. Továbbá sorra nyíltak meg az utóbbi időben a presszók, abban az időszakban mikor hazánkban máshol egymás után zárnak be, a vendéglátó egységek.
Visszafelé tartva a megmozdulásról, a presszók mellet elhaladva szemrevételezhettük, hogy az idegenek jó kapcsolatban vannak a helyi cigányokkal is. De miért is ne lennének, hiszen ők azok akik jó pénzért intézik a prostituáltakat a menekülttáborban lakó bevándorlóknak.

Kik állnak háttérben és pénzelik a bevándorlókat? Nem csak az idejutásukat, hanem a kivételes bánásmódjukat, ellátásukat is?

A bevándorlók pedig közben csak jönnek és jönnek és jönnek!"

CIVISHÍR,- LÁSZLÓ ATTILA


http://civishir.hu/helyben-jaro/debrecenben-viragzik-a-bevandorlo-biznisz/0626172 204
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Görögország csatlakozhat a BRICS csoporthoz
  2015-06-30 17:15:03, kedd
 
  hidfo.ru 2015.06.30. 12:11
Görögország csatlakozhat a BRICS csoporthoz

Görögország készen áll arra, hogy a BRICS csoport részévé váljon és csatlakozzon a BRICS Új Fejlesztési Bankjához.

Kosztasz Izikosz védemi miniszter helyettes a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva jelentette ezt ki, hozzátéve, hogy Görögország mindig is az európai-eurázsiai kapcsolatok bővítésének oldalán állt. Oroszország májusban hívta meg Görögországot a BRICS csoportba, és a fejlesztési bankhoz csatlakozásról a BRICS július 9-10-i csúcstalálkozóján fognak dönteni. A miniszterhelyettes elmondása szerint jelenleg is folyamatban vannak a tárgyalások a tagállamokkal a csatlakozás feltételeiről.

A BRICS új fejlesztési bankjának létrehozásáról az öt legnagyobb fejlődő gazdasággal rendelkező ország, Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika határozott a 2014 júliusában tartott csúcstalálkozón. A tagállamok akkor megállapodtak egy 100 milliárd dolláros likviditási alap fenntartásáról, hogy biztosítsák bankrendszereik pénzügyi stabilitását. Az új fejlesztési bank egy alternatíva a nyugati országok által irányított pénzintézetekkel szemben, így Görögország az államcsőd szélén nem kell a nyugati hitelezők követeléseinek betartására szorítkozzon.

Amennyiben a nyugati országokkal nem sikerül megállapodni a hiteltörlesztés feltételeiről és bekövetkezik az államcsőd, Görögország pénzügyi stabilitását a BRICS együttműködés is garantálhatja, ami azt jelentené, hogy Athén sikeresen megmenekül a nyugati pénzintézetek
hitelcsapdájából.

http://hidfo.ru/2015/06/gorogorszag-csatlakozhat-a-brics-csoporthoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az olimpiai nyereségből állítjuk helyre Görögországot
  2015-06-30 17:11:50, kedd
 
 
Az olimpiai nyereségből állítjuk helyre Görögországot
2015. június 30., kedd

Rogán Antal szerint ennyit igazán megtehetünk, ha már ott is volt olimpia.

olimpia_budapest.jpg

,,Jó hír Görögországnak, hogy már csak 2024-ig kell kibírniuk" - nyitotta meg közös sajtótájékoztatóját Rogán Antal és Harrach Péter. A két politikus együtt jelentette be: újraszámolták a budapesti olimpia költségeit, és az annyira nyereséges lesz, hogy egy az egyben meg tudja menteni a becsődölt Görögországot. A projekt természetesen csak azután indulna be, hogy két hónappal az ötkarikás játékok után megépült a hatos és a hetes metró, valamint Magyarország felvásárolta Szlovákiát.

Hogy a hátralévő éveket könnyebben kihúzzák a napi 60 euróra limitált görögök, a kormány Zsiga Marcell megélhetési szakértőt is a térségbe küldi, aki ígéretei szerint havi 150 euróra faragja majd le a háztartások fejenkénti kiadásait.


http://hircsarda.blog.hu/2015/06/30/az_olimpiai_nyeresegbol_allitjuk_helyre_gorog orszagot

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy "kerítés" Nem Akadály!!!... Erős Határvédelem nélkül szi
  2015-06-30 16:56:14, kedd
 
  Egy "kerítés" Nem Akadály!!!... Erős Határvédelem nélkül szinte semmit sem ér!!!


Hová lett a Hadseregünk, hová lett a Határőrségünk?!!!... Az elmúlt 25 évben Országunk új Gyarmatosítói olyan kormányokat ültettek a nyakunkra, amelyek nyíltan kiszolgálták az érdekeiket, mint az SZDSZ-MSZP és utódszervezeteik: DK-Együtt-PM-LMP-Liberálisok, vagy olyan rész-liberálisokat, mint a mostani kormány, amely gyengeségével, bizonytalanságával valójában képtelen a komoly ellenállásra a globális megszállók hadigépezetével szemben!!!... Országunk, a MIÉP évtizedes figyelmeztetései ellenére védekezésképtelen helyzetbe került, jelenleg szinte képtelen az Önvédelemre!!!!!... A jövő Magyarországát csak az Igazság vezetheti, ha meg akarunk maradni!!!!!...

(Deli Károly, alelnök )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki-bevándorló blues
  2015-06-30 16:50:32, kedd
 
  2015.06.28. 14:31
Ki-bevándorló blues

Már több, mint egy éve élünk kint Németországban, mint kelet-európai vendégmunkás avagy gazdasági bevándorló.
Egy jobb élet reményében indultunk útnak egy bő évvel ezelőtt, hogy tudjunk egyről a kettőre jutni. Pénzügyi híján abból a szellemi és kapcsolati tőkéből, amiből odahaza ugyan kényelmes, de mégiscsak helyben topogásra futotta. Idekint előbbi és utóbbi nélkül (a kezdéshez ugyan jutott ismerősi segítség) kizárólag a szellemire utalva haladunk előre. Többnyire alulról kezdve, de szisztematikusan felfelé. Sok mindent elmondhatunk, de azt nem, hogy ingerszegény év lett volna. Egy idegen országban élve ez nem is igen lenne lehetséges. Mindebből viszont kevés volt a származásunkbl fakadó negatív tapasztalat. Egy vélt sérelmem volt: a boltban az eladó a pénztárnál, miután hallotta, hogy magyarul beszéltünk B-vel, kártyás fizetésnél elkérte a személyi igazolványomat is, mintha loptam volna a kártyát... gondoltam én kissé duzzogva, mire másnap észrevettem, hogy vagy 2 hónapja járkálok úgy bankkártyámmal, hogy nincs aláírva. Ez minden.

Ugyan volt olyan is, hogy egy korábbi munkahelyemen két német kolléga mellettem karbatett kézzel beszélte meg, hogy hát bizony, armes Deutschland (ford. szegény Németország), ez a sok bevándorló, miközben mellettük dolgoztam. Ők álltak karbatett kézzel, én pedig dolgoztam. De az ilyen élmények mennek inkább ritkaság számba. A kezdeti fenntartások is javarészt tovatűnnek, amikor kiderül, hogy beszélünk németül. Egészen fura érzés például a nem különösebben külföldibarát csoportvezető panaszkodása neked (neked, aki azért legjobb napjain is B2-es szinten kommunikál és ez a kollegina az első lehetséges almalommal fúrná meg a helyedet), hogy egyes bevándorlókkal mennyire nem lehet együtt dolgozni, mert beszélsz hozzájuk és látod, hogy csak mosolyognak és egy mukkot nem értettek belőle. (És azt mondja, hogyha ő menne el más országba, megtanulná a nyelvet... na persze, meg miért is menne). Ebből a szempontból tudok neki igazat adni, abból viszont nem, hogy az esetleges némettudás (vagy épp hiánya) miatt néz valakit hülyének. Ezek tipikusan azok a német kollégák, akiknek talán van egy érettségijük és sípolnak, hogy a külföldiek elveszik a munkát. A hülyének nézett vendégmunkásokkal elbeszélgetve pedig náluk gyakori a diploma, (az esetleg tört) német mellett az angol és/vagy orosz nyelvtudás, plusz az anyanyelv ugye.


Van egy másik csoport is, aki amíg alsó beosztásban dolgozol, még elvan veled, mint bevándorlóval, viszont amikor látja, hogy (más amúgy sem lévén) tehetséggel és igyekezettel lépdelsz előre... Németországban is sárga az irigység színe (nyelvtan zöldnek is mondják).

De ismét hangsúlyozni kell, hogy még mindig ők vannak kisebbségben és minden kellemetlenebb tapasztalatra jut három kellemes.
Mindezek mellett furcsa érzés nézni az otthoni hangulatkeltést. Minket elfogadtak, pedig nem háborús országból menekültünk.
Furcsa nézni a szintén Németországban élő/dolgozó ismerősök facebookos bevándorlóellenes megosztásait, mintha nem lennének tisztában a saját mivoltukkal. És hogy ők ezzel mennyire szerencsések. Hogy ez lenne a normális.

És ha megkérdezné egy német kolléga, hogy jól látta-e a híradóban, tényleg kerítéssel zárjuk-e le a határainkat a bevándorlók elől, az utolsó két szót megnyomva... legjobb esetben is csak széttárnám a kezem.

http://nemkolbasz.blog.hu/2015/06/28/ki-bevandorlo_blues
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/68 oldal   Bejegyzések száma: 671 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.