Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Kohut Katalin: Ha eljön Joe Black (1998) - Filmajánló
  2015-07-27 14:41:24, hétfő
 
 

Színes, magyarul beszélő amerikai romantikus dráma, 173 perc

Rendező: Martin Brest
Író: Alberto Casella
Forgatókönyvíró: Bo Goldman, Kevin Wade, Ron Osborn,
Jeff Reno
Zeneszerző: Thomas Newman
Operatőr: Emmanuel Lubezki
Vágó: Joe Husthing, Michael Tronick
Adaptáció: Walter Ferris
Színészek:
Brad Pitt (Joe Black)
Sir Anthony Hopkins (William Parrish)
Claire Forlani (Susan Parrish)
Jake Weber (Drew)
Marcia Gay Harden (Allison)
Jeffrey Tambor (Quince)

William sikeres üzletember. Egyik éjszaka azt hiszi, hallucinál, mert egy hang szólítja meg. Allison, a nagyobbik lánya születésnapi partit szervez 65. születésnapjára. Susan, a kisebbik medikus a belgyógyászaton, udvarlója a talpraesett Drew, apja munkatársa. William szeretné, ha a lánya boldog lenne, s érezze az igazi szerelmet. ,,Azt akarom, hogy ragadjon el a hév... lejts dervistáncot...légy eszelősen boldog... A szerelem szenvedély, megszállottság, ha szerelem nélkül mégy végig az úton, akkor nem is éltél" - mondja a Susannak. Később ugyanezeket a szavakat visszahallja az ismételten jelentkező hangtól.
Susan megismerkedik egy shármos fiatalemberrel a kávéházban, aki apja szavaival búcsúzik el tőle:
,,Nem tudni, mikor üt be a villám."
Aznap este családi vacsora közben ismét jelentkezik a hang, melyről már kiderült, hogy a halált jelenti, eljött Williamért. Közli vele, hogy ott áll az ajtó előtt. Bevezetteti a könyvtárszobába, megbeszélik, hogy ha elég izgalmat tud nyújtani a férfi, akkor hosszabb ideig itt marad nála vendégként. A családnak Joe Black néven mutatja be. Megérkezik Susan és örömmel fedezi fel, hogy a kávézóból a fiatalember, aki miatt szívén ütötte a villám. Szenvedélyes szerelem köti össze nemsokára a két fiatalt, igaz, hogy Joe Black a testet csak kölcsönözte a kávéházi fiatalembertől. A másvilág követe tanul étkezni, ismerkedik az élettel, maga is hatalmas változáson megy keresztül. Azért tart igényt Williamra, mert egész életében jót cselekedett és rengeteg szép emléke van, amit magával vihet. A kórházban egy beteg asszony felkiált, mikor észreveszi Joet, Oviának, gonosznak nevezve őt. A gonosz a film szerint a jobb emberek halálát segíti elő, rájuk tart igényt. Joe mindenhová Williammal tart, még a munkahelyére is, együtt akadályozzák meg az általa felépített birodalom szétszakítását. Susan tehát megismeri a szenvedélyes szerelmet, boldogságát csak apja tiltása gátolja, valamint Joe kijelentése, hogy el kell majd mennie.

A többórás filmet itt tekinthetik meg:
http://filmbirodalom.com/watch-embed-91492-1685

2015. július 27.
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Az idealista
  2015-07-25 22:50:08, szombat
 
  Az idealista
Lelkes, bízik az intuícióiban, igényli a romantikát, keresi az igaz énjét, értékeli a tartalmas kapcsolatokat és a bölcsesség megszerzéséről álmodozik
Szereti magában, hogy szeretetteljes, kedves és őszinte
Hajlamos az adakozásra, a spiritualitásra fogékony, megbízható, a kiteljesedésre koncentrál
Párkapcsolatát intenzíven éli meg, gondoskodó szülő és inspiráló vezető
Életcéljai: harmónia, kellemes érzelmek, intuíció használata, az én jobb megismerése

Erősségei: nagyon ügyesen teremt harmóniát a munkahelyen és a kapcsolatokban. Észreveszi, hogyan lehet mások kedvében járni.

Szereti: érzelmeket, emberek közötti harmóniát, spiritualitást és fantáziát, másokkal való interakciót

Nem szereti: veszekedést és viszálykodást, azokat, akik többre tartják a szabályokat, mint az embereket, ha valaki érzéketlen mások érzelmei vagy szenvedési iránt, a versengést

Amit más típusok nem szeretnek benne: túlérzékeny mások érzéseire, túlzottan empatikus, elrugaszkodottnak és bolondosnak tűnhet mások számára

Az "idealista" az a temperamentum típus, amelyik szenvedélyesen el van foglalva azzal, hogy fejlődjön a személyisége, hogy megtalálja ki is ő valójában és hogyan hozhatja ki magából a legtöbbet. Ez az önismeret iránti éhség vezérli a fantáziáját. És másokat is segíteni akar, hogy tegyék meg ugyanezt az önismereti utat. Az idealistának így legmegfelelőbb emberekkel dolgozni, akár az oktatásban, akár tanácsadásban, újságírásban, minisztériumokban jól teljesítenek. Segít másoknak megtalálni a helyüket az életben, gyakran ösztönözve másokat, hogy találják meg igazi önmagukat és használják ki a bennük rejlő potenciálokat.

Az idealista biztos benne, hogy az együttműködés a legjobb útja annak, hogy mindenki elérje a célját. A konfliktus és konfrontáció elkeseríti, mert úgy érzi szükségtelen gátakat épít emberek közé. Álma, hogy harmonikus, gondoskodó interperszonális kapcsolatokat tudjon kialakítani, és hihetetlen tehetsége van hozzá, hogy más emberek kapcsolatában is ezt elérje. Ez az emberek közti harmónia romantikus ötletnek tűnhet, de az idealista gyógyíthatatlan romantikus, aki inkább arra fókuszál, hogy "mi lehetne", ahelyett hogy mi van valójában az itt és mostban. Abban hisz, hogy az élet tele van lehetőségekkel, amiket csak ki kell aknázni. Nagyon etikusan cselekszik, magas mércéket állít fel magában arról, hogy mi a jó és mi a rossz. Az élet spirituális vagy misztikus dimenziója, a "láthatatlan", sokkal fontosabb számára, mint az anyagi dolgok.

Kapcsolatait áthatja a jóakarat és a szeretet. Hisz abban, hogy segítenie kell másoknak. Általában kevés, de nagyon bensőséges barátai kapcsolatai vannak, a gyerekeivel különlegesen mély kapcsolatra vágyik, szerelemi életében, pedig lelki társat keres, olyan partnert, akivel érzelmileg és spirituálisan kapcsolódni tud, megosztva a legmélyebb érzelmeit és a bonyolult belső világát.

A lakosság kb. 20-30 %-a "idealista" típus, ami nagyon jó, mert insprilája a többieket lelkesedésével és idealizmusával.
 
 
0 komment , kategória:  Számmisztikai elemzések  
Az élet matematikája
  2015-07-25 08:04:12, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Kohut Katalin: Egy lányról (2009) - Filmajánló
  2015-07-22 19:36:56, szerda
 
 

színes, magyarul beszélő, angol dráma, 96 perc

rendező: Lone Cherfig
forgatókönyvíró: Nick Hornby
zeneszerző: Paul Englishby
operatőr: John de Borman
jelmeztervező: Odile Dicks-Mireaux
producer: Finola Dwyer, Amanda Posey
vágó: Barney Pilling

Szereplők
Jenny: Carey Mulligan
David: Peter Sarsgaard
Jack: Alfred Molina
Marjoire: Cara Seymour
Danny: Dominic Cooper
Helen: Rosamund Peker
Graham: Mathew Beard
Tina: Ellie Kendrick
Sarah: Sally Hawkins

A film forgatókönyve Lynn Barber Emlékiratai című könyv alapján íródott. A történet Londonban kezdődik 1961-ben. Jenny 16 éves diáklány, akinek a hobbija a csellózás. Ifjúsági zenekarban szerepel. Az iskolában a lányok tanulnak egyenesen járni, táncolni, hullahopp karikázni. Oxfordba készül egyetemre, ahol angol irodalmat szeretne hallgatni. Francia nyelven tökéletesen beszél, de a latinnal gondja van. Álma, hogy mikor elvégzi az egyetemet Párizsban legyen, cigizzen, kedvenc énekesét szabadon hallgassa.
Az egyik hangverseny után elered az eső. Megáll mellette egy autó, melynek tulajdonosa David, a harmincas jól szituált férfi. Szóba elegyednek, végül a lány beszáll az autójába. Két nap múlva a házuk előtt hatalmas virágcsokor fogadja. Dávid koncertre hívja Jennyt az egyik péntek este, majd vacsorázni, a következőn iskola időben aukcióra. A szülőket a férfi behízelkedő modorával leveszi a lábáról. Jenny megtudja, hogy kétes ügyekkel foglalkozik a férfi valójában, az egyik térkép lopásnak maga is szemtanúja lesz, mégsem állítja meg semmi. Arra a következtetésre jut, hogy a tett adja a jellemet, s azt hiszi, hogy míg latin esszé írással és tanulással volt elfoglalva, valójában nem élt, nem tett semmi érdekeset. Jenny az egyik angol író dedikálásának hamisításával becsapja szüleit is. Elhatározza, hogy a 17. születésnapján veszíti el szüzességét, természetesen Daviddel. Párizsban meg is történik Jenny rossz emléke az egyetlen alkalomról, melyről ezt mondja:
,,Az a sok vers és a sok dal hogy élteti ezt a röpke semmiséget."
Valójában nem szerelem volt ez, Jenny vágya a könnyű életre, a bárok és igazi hangversenyek káprázatára, a szép ruhákra. A szerelem teljes odaadását jelenti testünknek, lelkünknek, eggyé olvadást. A férfi mindezt nem tudja nyújtani, de a lányt ez sem állítja meg. Kedvenc tanárnője hiába beszél vele, hiába teszi fel a kérdést, hogy a barátját érdekli-e az okos Jenny? Hatalmas csalódását meg lehetett volna akadályozni, mint kiderült az eljegyzett Jenny nem az első kislány áldozata Davidnak. Mindent feladott miatta, az iskolát is ott hagyta. Van-e ebből a helyzetből visszaút, megtalálja-e élete valódi értelmét és értékes folytatását, megtudhatják...

A filmet itt tekinthetik meg:

http://filmbirodalom.com/watch-embed-85600-5893

2015. július 22.



 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Kohut Katalin: Emlék
  2015-07-21 13:46:25, kedd
 
  Kohut Katalin: Emlék

Eltettem az írásaidat örök emlékül magamnak;
Te irtózattal szabadultál hagyatékomtól egy pillanat alatt.
Már nem fáj az engem törlő mozdulatod,
bár számtalanszor magam elé idéztem.
Elképzelem semmit sem értő arcodat, szemedet.
Örök lakója leszel szívemnek, más nem foglalhatja el helyed.
Nincsenek közös élményeink, cinkos pillantásunk,
a gyönyörűségtől száműzve vannak emlékeid rólam.
Annyi apró sérelem és ellenkezés, vád kiáltott bennem.
A szeretés jól tudom, elfedi a hibákat, az őszinte szó
mégis erős kőfalként gátat emelt közibénk.
Nem lehet visszapörgetni az időt, a történéseket.
A terhemet letetted, ráesett a közöny, a feledés.
Szeretném kiszínezni a múlt lapjait, leplezésemet,
hogy széppé varázsoljam az együtt töltött éveket.
Emlékeddel élek, még mindig Te vagy az erőm.
Tavaly megvettem a zöld ruhát, rólad neveztem el,
júniusban találkozni szerettem volna Veled benne.
Azt gondoltam, illetve áltattam magam: végre szabadulok,
mert Te csak a szépséget és emberséget érdemled.
Szeretlek, szeretnék egyszer szemeddel szemezni,
s nézésedtől a világommal végleg békét kötni.
Szólj nyugtató szavakkal és enyhítsd háborgó lelkemet!

2015. július 21.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Szerelő és szabadság
  2015-07-20 22:08:48, hétfő
 
 

- Béééla! Elromlott a gázbojler, nem melegíti fel a vizet.
- Nem baj, Vilma, így kevesebb vizet fogyasztunk!
- Majd nem ezt fogod mondani, ha fazékban kell vizet melegítened, hogy megmosakodhass! Keress egy gázszerelőt kérlek!
- A múltkor is elkért az egyik nyolcezer forintot, s látod, milyen munkát végzett! Már ki van savazva, minden meg van rajta szerelve.
Jó, kihívom a Főgáz ügyeleteseit, talán ők segíthetnek. Jó lenne, ha lenne szerződés valamilyen céggel, mint a televízióra volt régen, s bármikor elromlott, ingyen javították. Igaz, hogy az a nyolcvanas években volt még.
- Most már talán egy ilyen szerződés havi díja nagyon sokba kerül. Mindenkivel nem lehet szerződést kötni. Csepeg a melegvíz csap is, két hete cseréltek betétet a hidegben. Háromezer forint kiszállási díjat számolt fel a vízszerelő, meg külön az alkatrészt és a szerelési költséget. Nagyon mérges vagyok az állandó havi javítások és váratlan kiadások miatt.
- Emlékszel Várynéra, akitől vásároltuk ezt az akkor félig felújított lakást? Azt hittük rá, hogy rendetlen, meg is vádoltad vele, mert semmi sem volt jó. Csak annyi volt a gond, hogy még élelmiszerre sem tellett neki a gyerekeivel.
- Igen, nem tudtunk beköltözni, mert ki kellett cserélni a WC tartályt, ülőkét, kagylót, fürdőkádat, csempéket, rossz vízáteresztőt. Nem is tudom, ők hárman hogyan oldották meg a fürdést?
- Melegítettek fazékban vizet, azt öntötték bele a kádba. Pedig akkor még a víz ingyenes volt, fürödhettek volna kedvükre.
- Most már megértem a helyzetüket, tisztítószerre sem lehetett pénzük. A szegénység, a nyomor vonzza az elmúlást, az értéktelenséget mindenben. Azt hittem, hogy ennyire igénytelenek. Hol vannak ilyenkor a jótékonykodók?
- Nem mindenkivel lehet úgy jótékonykodni, hogy emberségében ne alázzuk meg. De biztosan állítom, vannak még jó emberek!
- Tudom, én is ismerek pár ilyen rendes szakembert, akik segítenek önzetlenül a rászorultaknak. Mesélte Kőváriné, hogy három ilyen ismerőse van, akiknek nagybetűvel íródik a nevük a noteszében és a szívében, akikre mindig számíthat kevéske bevétele mellett, amikor valami elromlik.
- Látod, ezért mi nem panaszkodhatunk, drága Vilma, mert telik a havi plusz kiadásokra, igaz, hogy kellemetlen, ha elromlik valami, de nem neked kell asszony létedre szembe nézned a szerelőkkel...
- Volt olyan Béla, hogy üzleti úton voltál és én fogadtam őket. Szinte mindegyik baleknek nézett, becsapott, mert azt hitték, hogy én nem értek egyáltalán semmihez.
- Nem tudom, hogy a mesterek miből feltételezik azt, hogy az asszonyok ennyire buták, mert elnézőbbek, mint a férfiak. Még mindig úgy állunk, hogy elég, ha egy férfi van valaki mellett, s máris másképp bánik az asszonykával mindenki.
- Látod, drága Béla, nagy tisztességet jelent, hogy itt vagy mellettem. De azért a két évvel ezelőtti kisszoba, konyha, fürdőszoba festést soha nem felejtem el.
- Mai napig nem tudjuk kijavítani az akkori hibákat. A konyha beázott egyből festés után a hatalmas özönvíz alatt, benn csepegett az eső elmondásod szerint. Hiába hívtad a lakásszövetkezet elnökét, semmit sem tett, pedig garanciális volt panelprogram után a tető szigetelés.
- A fürdőszoba plafonjára rossz volt ránézni. Akkor voltál éppen kiküldetésben, amikor a festő gányolónak ideje volt. Én már őt örökké így fogom nevezni. A kisszoba görbe csíkja, kék festékfoltjai után a plafonon és a karnis átlátszó zománcbevonata után jött a tetőpont, amikor bekente a zománcfestékkel a fürdőszobai beázást, s úgy hagyta, elment inni. Négy napig járt ide, ebből pár órát dolgozott. Eltűnéseivel és állandó pénzkéregetéssel lázadt amiatt, hogy nem főztem neki naponta húst és nem láttam el egész nap piával.
- Így volt megalkudva...
- Igen, de a többi nyugdíjas elrontotta. Egész napra vendégül látták, nehogy ott hagyja őket és elmenjen inni.
- Nagy lecke volt ez, drága Vilma! Inkább össze kell rakni több pénzt, csak normális brigáddal szerződjön meg az ember, akik gyorsan elvégzik a lakás felújítást, korrektül, ivászat és ellátás nélkül.
- Legközelebb majd te irányítod a munkálatokat! De lassan gyűlik a pénz a nagyszoba felújításra, mert havonta elmegy a bevétel maradéka váratlan kiadásokra, mint most a bojler és a melegvíz csap.
- Emlékszel a meglepetésedre, ami balul ütött ki? Megrendelted a polcot az egyik szerelőtől, hozott hozzá sarokvasakat, hogy felfúrja, s nyolcas ütvefúróval fúrta a falakat - a kisszobában is a képeknek. Át is ment a fúró a fürdőszobába, lelökve a csempéket. Hiába telefonálgattál neki, hogy garanciát vállalt érte, hoz csempéket ígérete szerint, nem volt hajlandó két napig felvenni a telefont. Át kellett cserélni az összes tartóvasat a polcon is, mert minden leesett róla, annyira gyenge lett.
- Igen, nem felejtem el sohasem és a kedves facebookos ismerősömet sem, aki segített a polcot megerősíteni. Már el is felejtettem, Béla, milyen jóleső érzés az, amikor az ember segíthet valakinek... Jó lenne, ha visszajönnének azok az idők...
- Igen, mert te kérés és szó nélkül rendelkezésére álltál mindenkinek. Talán ezt a jóságodat, tisztaságodat szerettem meg először. Nekem is egyből felajánlottad a segítségedet az egyik hivatalos ügyemben, amit öt perc alatt elintéztél. Rád csodálkoztam, mert addig ilyen szorgalmas és lelkes munkaerővel nem találkoztam.
- Nem fogod elhinni, de akkor boldognak és szabadnak éreztem magam. Ez azt jelenti, hogy nem a pénz jelenti az igazi gazdagságot, hanem a másokról való gondoskodás, törődés. Adni sokkal jobb, mint kapni.
- Igen, Vilma, meg kell tanulni úgy adni, hogy a másik a segítséget természetesnek vegye, ne alázza meg emberségében. S te ilyen voltál!
- Mi változott, drága Béla?
- Talán te, drága Vilma. Óvatosabb lettél az adakozásával erődnek, mióta párszor visszaéltek vele. Látod, a félelem az ismétlődéstől, vagy bármitől gátja a valódi szabadságnak, az önfeledtségnek.
- Nagyon jó, hogy itt vagy, Béla, leveszed a szerelők, mesterek terheit rólam, s hogy ennyire ismersz engem. Kevés férfi kíváncsi arra, milyen a felesége igazi személyisége. Köszönettel tartozom minden pillanatért, amit együtt töltünk el.
- Dettó, drága Vilma! Holnap jön a víz-gáz szerelő, aztán azon dolgozunk majd, hogy visszanyerd a gondtalan szabadságodat, hogy ismét szíved szerint élhesd az életet.

2015. július 20.



 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Pipacs vörös lány
  2015-07-20 20:38:33, hétfő
 
  Kohut Katalin: Pipacs vörös lány

Amerre elhalad a vörös tüzes lány,
pipacsok kinőnek mezőnek ruháján.
Égő vágy, szerelem az álom kapuján,
csalogat a remény virágnak oltárán.

Áldozzunk közösen, jövőnk csak szép lehet,
add rám piros ruhád, láng-szerelem eped,
égess meg egészen, nyújtsd felém a kezed,
forró szív, s gondolat csak tehozzád vezet.

Elmegyek én veled világnak végére,
onnan is fel végül a kékvízű éterbe,
örökké tart utunk, a mennynek szélére
érkezünk meg ketten, szép a világ békéje.

2015. július 20.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: A hazug világ vége
  2015-07-19 09:22:27, vasárnap
 
 

Kohut Katalin: A hazug világ vége

Drága szép szeráfom, örülök, hogy végre megláttalak,
szívem lázong szüntelen, a tanok hamisnak látszanak,
mert azt beszélik rólam, nagy hazug és hitető vagyok,
világ végét hirdetek, de mindig gonoszok a nagyok.

Panaszom hallgasd meg, tovább a földön élni nem lehet,
halál táncát még nem járja a sötét békétlen sereg,
a jók elmúlnak, a világ ember megváltója zokog,
ébredt ismét a játszótér, sortűz jók fejében ropog.

Várom ezer éve szüntelen a játékoknak végét,
lemondó sóhaj kíséri féktelenek dübörgését.
A föld teremtőjének vége, nincsen már itt segítség,
ne engedd, hogy a kislányt mindenik keresztre feszítsék!

Varjú módon károgtam én a Bibliát a népeknek,
vártam rég a végre, már tisztán látok mindent és értek,
most csak azt szeretném, a jókat majd segítse, megmentse
egy igaz és nagy hatalom, tiszta szívüket szeresse.

Hozzád száll és esd a végső imám, drága szép szeráfom,
mennyei tanácsod és hitedet hálásan fogadom.
Legyen meg végre az igazságban, emberben örömöm,
a jóság győzelmét várva az életem megköszönöm.

2015. július 19.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Édes november (2001) - Filmajánló
  2015-07-18 22:41:38, szombat
 
  Kohut Katalin: Édes november (Sweet november 2001) - Filmajánló

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma, 115 perc,

A filmmel kapcsolatos videót itt hallgathatják meg It' s Not Goodbye címmel, Laura Pausini előadásában:

https://www.youtube.com/watch?v=pq6lsZoWcFE

Swet November Enya előadásában:

https://www.youtube.com/watch?v=_WYwB1qRgLM

Rendező: Pat O'Connor
Író: Paul Yurick, Kurt Voelker
Forgatókönyvíró: Kurt Voelker
Zeneszerző: Cristopher Young
Operatőr: Edward Lachman
Vágó: Anne V. Coates

Szereplők:

Nelson Moss: Kreanu Reeves
Chaz: Jason Isaacs
Sara Deever: Charlize Theron
Abner: Lian Aiken
Vince. Greg Germann
Frank Langella: Edgar Price

Nelson sikeres a reklám szakmában. Az idő pénz számára, így felgyorsult életében mindenre sajnálja a pillanatokat, de mindezt maga sem veszi észre, nem tudatosul nála, hogy valójában sivár és értéktelen minden napja. Egy napon kénytelen időt szakítani arra, hogy a Kresz tesztet kitöltse jogosítvány meghosszabbítás végett. Itt ismerkedik meg a rámenős Saraval, akit elküldenek Nelson hibájából. Másnap a nő megjelenik a férfi házánál, arra kényszerítve őt, hogy fuvarozza el valahová, majd szintén ilyen erőszakosan éri el, hogy a férfi felmenjen hozzá egy kakaóra. Itt Sara felvilágosítja Nelsont, hogy valójában az élete semmit sem ér, mert mindent kutyafuttában és öröm nélkül végez. Felkínálja neki november hónapot, hogy éljen vele, addig átformálja.
Nelson reklámkampánya kudarcba fullad, kiteszik a munkahelyéről, barátnője elhagyja. Elfogadja Sara ajánlatát egy teljes napra.
Élvezik közösen a sétákat, a szabadságot, a beszélgetést. Saranak volt egy Elbűvölő kedvencek cége, amit azért hagyott ott, mert túl naggyá lett, s nem akart a nagysággal azonosulni, mert jobban szereti élvezni az életet. Sara időt kér a férfitól, de a saját szabályai szerint akar mindenben dönteni, a hónap végéről is, de most az egyszer valami történik: szerelmesek lesznek egymásba. Sara egyik barátja azt tanácsolja, hogy hagyja szeretni magát, míg lehet. A nő nem akar komoly kapcsolatba kerülni a titok miatt, amit rejteget: nyirokcsomó rákja van. Nem akarja, hogy Nelson lássa szenvedni és haldokolni, szeretné, hogy örökké szépnek látná.
,,Ha tudom, hogy így emlékszel rám, bármivel szembe tudok nézni. Te vagy az én erősségem" -, ezekkel a szavakkal búcsúzik Sara örök szerelmétől. November ugyanolyan hónap, mint a többi, amikor másokon segített a nő, végül november az örök hónap marad, két hűséges és szerelmes szív boldogsága.

Az emlékezetes filmet itt tekinthetik meg:

http://filmbirodalom.com/watch-embed-94353-7231

2015. július 18.

 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Kohut Katalin: Apa
  2015-07-17 08:36:32, péntek
 
 
Apa! Miért hagytál engem árván, egyedül? A szeretet Veled sírba szállt...
nem fogtam fel gyermekként emberséged nagyságát. Már nem
pótolhatom az elmaradt törődést, s gondoskodást. Talán jobb, hogy
nem szenvedtél, életed megpróbáltatásait nem értetted tovább.
Kívánom a halált. Nem akarok egy értelmetlen nyíltsággal, sem
közlésekkel foglalkozni. Nem bírom. Kín. Nincs megoldási kulcsa
jövőmnek, mi nem matematikai egyenlet, ami logikus,
hanem csak fertelem, s amit leírni, kimondani sem lehet.
Apa, ameddig élek őrzöm a neved, bár hatalmas túlélősereg
dőzsöl és toroz, építkezik - szép házakban élő, disznót vágó,
vigadó, de büntetlenül, mert nincsen igazság, Szervezet, sem jog,
vagy bizottság - hazámban Apa, de nagyságod egyszer remélem
megismerik, s az mutatja majd be az egész világnak: Íme, az ember!

2015. július 17.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 517
  • e Hét: 2839
  • e Hónap: 9080
  • e Év: 61346
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.