Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/60 oldal   Bejegyzések száma: 592 
Mákvirágok
  2015-09-30 15:01:36, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Lila krókuszok
  2015-09-30 15:00:55, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Piros rózsák
  2015-09-30 14:58:22, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Öngyógyítás-akupresszúra a kézen
  2015-09-30 12:42:58, szerda
 
 



Így vedd kézbe a szervezeted öngyógyító folyamatait

Az akupresszúra latin eredetű szó, az acus = tű, premere= nyomni, szavakból tevődik össze, egy kínai hagyományos gyógyító technika, amelyet a japán kultúrából honosítottak meg. (a japán Shiatsu jelentése is masszírozás az ujjakkal)
--- A módszer a meridiánokat használja kiindulási pontnak és egyes reflexzónákat (tsubo), habár a klasszikus orvoslás nem ismerte el ezeknek a létezését. A kínai hagyományos gyógyítás azt állítja, hogy a betegség kialakulásának hátterében mindig a szervezet belső energetikai egyensúlyának a megbomlása áll.
--- A módszer 5000 éves hagyományokon alapul és egyfajta ingerterápiának is felfogható, amely a belső egyensúly helyreállítására hivatott. Az akupunktúrával ellentétben akupresszúrás kezelés esetében nincs szükség arra, hogy bőrünket tűvel szúrjuk meg.
--- Egy pont kezelésének időtartama 2-3 percig tart és egy nyomás hossza 5-6 másodperc. Ez a fajta reflexes működés beindítja a szervek működését az energia áramlást valamint az öngyógyító folyamatokat. A technika egyszerű és otthon is kipróbálható, azonban komolyabb tünetek vagy egészségügyi problémákkal mindig forduljunk szakorvoshoz.

A képen a tenyér akupresszúrás pontjait láthatjuk, illetve azt, hogy azok masszírozásával-nyomásával melyik szervünkben indul be az öngyógyító folyamat.



Nagyobb a kép - és ott még nagyítható : Link
Forrás: http://tudnodkell.info/ illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Nagyanyáink fogyókúrás módszerei
  2015-09-30 08:27:18, szerda
 
  Friss felmérés szerint egyre több vény nélkül kapható fogyasztószert vásárolnak a magyarok, az eladásban pedig kiemelkedő szerepet játszanak a patikán kívüli üzletek.
Valószínűleg ezek a vásárlók nagy része nincs tisztában azzal, milyen méreganyagokat tartalmazhatnak ezek a tabletták, porok.
Csupán egy jól eltalált médiareklám alapján választanak, ezzel szervezetüket legyengítik, tönkreteszik.

Mint minden másnak, a fogyókúrának is vannak természetes módjai káros mellékhatások nélkül!

A fogyókúrák, a különböző diéták nem a modern kor találmányai, hisz valamennyi történelmi korszakban voltak emberek, akik elégedetlenek voltak testükkel, és számos módszert kipróbáltak ahhoz, hogy karcsúbbá válhassanak.

Pár száz évvel ezelőtt a molett, telt nők voltak a termékenység, a gazdaság és a jólét szimbólumai, ám már a 19. század elejétől megjelentek olyan szakvélemények, amelyek szerint a túlsúly egészségügyi problémákhoz vezethet. A 20. század elejétől aztán a vékonyság, karcsúság jött divatba, ezért már nagyszüleink, dédszüleink is szabadulni igyekeztek a plusz kilóktól.

Lássuk, milyen egyszerű módszereket vettek igénybe a korabeli fogyni kívánók:

Almaecet langyos vízzel keverve:
A mai diétázók körében is ismert módszer az egyik legnépszerűbb volt 100 évvel ezelőtt. Sokan azért kedvelték, mert nem írt elő meghatározott étrendet, ráadásul szigorú szabályokhoz sem kellett ragaszkodni. Csupán egyetlen előírás volt: evés előtt negyedórával 3 deciliter vízben elkeverni egy evőkanál almaecetet majd lassan meginni.

Az almaecetes víz valóban jótékony hatású, hisz serkenti az anyagcserét, csökkenti a vércukor- és koleszterinszintet, vízhajtó, méregtelenítő, csökkenti az étvágyat, és gátolja a zsírlerakódást. Tápanyagokban gazdag, kalciumot, fluort, magnéziumot, nátriumot, foszfort, szilíciumot és káliumot tartalmaz.

Alvás, evés, koplalás és séta:
Felmenőink életritmusa teljesen különbözött a miénktől. Kakassal keltek, tyúkokkal feküdtek, ráadásul a napi testmozgás is bőségesen megvolt, hisz többnyire gyalog intézték az ügyes-bajos dolgaikat, és telefon híján egy kis traccspartira is gyalog kellett menni a szomszédba. Mivel számítógép sem volt, sokkal kevesebb volt az ülőmunkát végző száma, a szabadidő eltöltése pedig többnyire a szabadban történt. Akik fogyni szerettek volna egyszerűen gyümölcsdiétákat tartottak, vagy naponta csak 1-2 alkalommal étkeztek, de a hosszabb idejű koplalás sem volt ritka jelenség.

Ha már súlyfelesleggel küzdünk és elhatározunk egy fogyókúrát, mindenképpen próbáljuk ki a természetes lehetőségeket, ne mérgezzük magunkat felesleges anyagokkal, hisz van már bőven mindenben káros anyag a mai mű világban...
Forrás: http://tudnodkell.info/ illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Szivárványfelhők Magyarországon
  2015-09-30 08:18:29, szerda
 
 





Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Szépségünkért mantra - önbizalomhiányra
  2015-09-30 08:10:28, szerda
 
 



"Szép vagyok attól, ahogyan viselkedem. Attól, hogy jelen vagyok. Az energiám szép, akárcsak az szemeim és az ajkaim. Szép vagyok azért, mert együttérzek mindennel és mindenkivel." - így hangzik egy igazán erős mantra, amely képes meggyógyítani és egészségessé tenni a legsebzettebb szívet is.

Szépek vagyunk, erősek, csillogóak és varázslatosak. A rebellesociety.com oldalon SR Atchley egy rendkívüli mantrát ajánl a figyelmünkbe, amelynek erős hatása van a lélek gyógyulására. Továbbá hasznos önbizalomnövelő is, segít erősíteni a hitet a saját képességeinkben. Olvasd el annyiszor, ahányszor szükséged van ahhoz, hogy annak lásd magad, aki valójában vagy!

Szép vagyok!
Szép vagyok attól, ahogyan viselkedem. Attól, hogy jelen vagyok. Az energiám szép, akárcsak az szemeim és az ajkaim. Szép vagyok azért, mert együttérzek mindennel és mindenkivel.

Erős vagyok!
Erős vagyok azért, mert annak kell lennem. Állhatatosságról és belső határozottságról teszek tanúbizonyságot. Minden egyes napon megmutatkozom, még a legrosszabb, legnehezebb napokon is. A sírást a zajosabb napokra hagyom.

Csillogó vagyok!
Fényes csillag vagyok fenn az égen, amit mindenki lát. A fényem pedig beragyogja a legsötétebb éjszakákat, és kalauzolja az eltévedt vándort.

Lenyűgöző vagyok!
Elképesztő nő vagyok! Elképesztő anya, testvér, gyermek. Elképesztő szerető. Magamat is leveszem a lábamról, mennyire varázslatos vagyok, és mennyire okosan használom az erőm arra, ami jó és helyes.

Szeretetre méltó vagyok!
Szeretetet tükrözök. Szeretetet mutatok ki, ajándékozok és nevelek. A szeretet pedig sosem hal meg, a fizikai halál, az levesztés ellenére sem. A viták és füstbe ment próbálkozások dacára sem.

A szeretet örökké él.
Én pedig szép vagyok, mert tudatában vagyok ennek.

Forrás: http://twice.hu/ illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Pozitív megerősítések
  2015-09-30 07:53:58, szerda
 
 



Nem működnek a pozitív megerősítések? - Teremts pozitív kérdésekkel!
"Amennyiben továbbra is ugyan azt teszed, amit eddig tettél, ugyan azt az eredményt fogod elérni, amit eddig is elértél."-Jack Canfield
Régi meggyőződésünk, és számos pozitív könyv sugallja, hogy a pozitív megerősítések ismétlése a leghatékonyabb elme-átalakító módszer. Sokan használják, de ennek ellenére a várt siker elmarad. Egy újabb megközelítés azonban azt feltételezi, hogy az elme - a Google keresőjéhez hasonlóan -kérdéseket tesz fel és ezekre a kérdésekre keresi a választ. Próbáljuk ki a megerősítő kérdések technikáját.
A pozitív megerősítések az elmére hatnak. Céljuk az, hogy megváltoztassák a gondolkodásunkat és ezzel szokásainkat is. A technika lényege, hogy a fejünkben kavargó negatív gondolatokat a pozitív megerősítések szakadatlan ismétlésével lecseréljük ezekre a pozitív gondolatokra. A pozitív gondolatok az elme-állapot megváltozását és ezzel szokásaink megváltozását is maguk után vonják. A megváltozó szokások új cselekvési mintákat hoznak és ezzel megváltoznak cselekedeteink és ennek eredményeképpen más eredményeket érünk el, mint korábbi szokásaink alapján.

Ezek a megerősítések olyan gondolatoknak, dolgoknak a kinyilvánítását jelentik, amelyeket szeretnénk valóra váltani. Vegyünk egy konkrét példát: " Sikeres vagyok!".

Teljes szívünkből elhisszük saját megerősítéseinket, vagy vannak belső kételyeink saját megerősítő kijelentéseinkkel kapcsolatosan?
A feltett kérdésre adandó válasz a legtöbb ember esetében hasonló: az első rész-kérdésre: "nem", és a második részben feltett kérdésre: "igen" a belső megérzéseinkből adódó felelet. Miért? Azért, mert olyan dologról igyekszünk meggyőzni magunkat, amit az elménk nem fogad (még) el valóságosnak. Ezért érezzük a belső ellenállást a kijelentés ismételgetése közben. Ez a belső elfogadás-hiány folyamatos akadályokat gördít az elé, hogy el tudjuk fogadni megerősítéseinket.
Többek között ez az oka annak, hogy bár sokan használják a pozitív megerősítéseket, de ennek ellenére kevesen érik el azt az eredményt, amelyet a módszertől várnak. Amennyiben Ön is ebbe a csoportba tartozik, és úgy érzi, hogy az eredmények még váratnak magukra, érdemes megpróbálkozni egy másik megközelítéssel, amely a továbbiakban kerül bemutatásra.
Az elme működését alapvetően az jellemzi, hogy kérdéseket tesz fel és ezekre a kérdésekre megkeresi a választ
Az elme számára alapvetően minden probléma egy olyan kérdés, amelyre még nem találta meg a választ. Amikor valaki feltesz egy kérdést az elme számára, az, elkezdi keresni az adott kérdésre adandó választ. A bibliai példát idézve: "Kérj és adatik". Tehát az elme számos esetben sokkal jobban reagál a feltett kérdésekre, mint a kijelentésekre.
Semmi sem bizonyítja jobban, hogy a kérdések feltevése az elme alapvető működéséhez tartozik, mint azok a negatív kérdések, melyeket naponta felteszünk önmagunknak és amelyek ezzel befolyásolják életünket.

"Miért vagyok ilyen hülye?"
"Hogyan lehettem ennyire szerencsétlen?"
"Miért van az, hogy másoknak minden sikerül és nekem semmi nem jön be?"
"Miért nem szeret engem senki sem?"
"Miért vagyok ilyen magányos?" stb.

Vagy amelyeket a környezetünkben élők vágnak a fejünkhöz nap, nap után:
"Hogyan lehetsz ilyen szerencsétlen?"
"Miért vagy ilyen lúzer?"

Órákig ismételhetnénk azokat a kérdéseket, amelyeket egy-egy számunkra elfogadhatatlannak tűnő cselekedetünk , helyzetünk vagy gondolatunk után felteszünk magunknak, hozzánk vágnak és amelyek folyamatosan határozzák meg azt a képet, amelyet felállítunk magunkról. Ezeket a kérdéseket nem tudatosan tesszük fel magunknak, "csak úgy kicsúszik a szánkon" vagy felötlik gondolataink között. Legtöbbször hangosan is kimondjuk, hogy még jobban meg tudjuk erősíteni azt a negatív énképet, amelyet felállítottunk magunkról.

Ennek a gondolkodásnak és e kérdések szakadatlan ismétlésének a következménye az, hogy amit ismételgetünk és amire összpontosítunk, az fog megvalósulni az életünkben. Negatív kérdéseinkre csak negatív válaszokat kaphatunk.

Tudatosan tegyünk fel pozitív kérdéseket
A pozitív kérdések módszere azon alapszik, hogy változtassuk meg ezeket a mindennapi negatív énképet sugalló kérdéseket az ellenkezőjükre.
Tegyük fel magunknak azokat a
-pozitív, előre vivő
-céljainkat segítő
-jövőbeli énképünket meghatározó kérdéseket, amelyek szerint szeretnénk formálni jövőbeli életünket és hagyjuk, hogy az elménk megkeresse a válaszokat ezekre a kérdésekre. A kérdések feltevésével elérjük, hogy elménk fókuszának iránya a hiányról (Mi hiányzik az életünkből?) átkerül mindarra, aminek a birtokában vagyunk. A negatívról a figyelem arra irányul, ami pozitív velünk kapcsolatban.

Az előzőekben feltett kérdések megfordítása után a következő pozitív kérdésekhez jutunk:
"Miért vagyok ilyen szerencsés és sikeres?"
"Hogyan lehetek ennyire szerencsés?"
"Miért sikerül minden számomra, amibe belekezdek?"
"Miért szeretnek az emberek?"
"Miért vesz köröl annyi szerető ember?"

A pozitív kérdés-feltevés szabályai a következők:
-Tegyünk fel egy olyan kérdést, amire vágyunk, vagy amilyenné válni szeretnénk.
-Alakítsuk a kérdést olyan jelen idejű kérdéssé, amely azt feltételezi, hogy az adott vágyunk már teljesült, valóra vált.
-Engedd el a kérdést, és hagyd, hogy az elméd megtalálja rá a választ.
-Az új felvetésed alapján válassz új CSELEKVÉSMÓDOKAT!


A megerősítő kérdéseket az élet bármely területén használhatjuk, legyen az egészség, kapcsolatok, pénzügyek, üzlet stb.
Forrás: http://gyogyitoharcos.hu/ / Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Audrey Hepburn: A szépség titka
  2015-09-30 07:39:11, szerda
 
 



1 A vonzó ajkak érdekében, mondj kedves szavakat.
2.A kedves szemekért, keresd a jót az emberekben.

3.A karcsú alak érdekében, oszd meg ételed az éhezőkkel.

4.A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta legalább egyszer.

5.A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy soha nem vagy egyedül!

6.Az embereket jobban, mint a tárgyakat meg kell újítani, fel kell éleszteni, meg kell gyógyítani és megváltani. Sohase utasíts el senkit.

7.Emlékezz: ha segítő kézre van szükséged, végül megtalálod a karjaidban. Ha idősebb leszel, felfedezed, hogy két kezed van: Egy, hogy segíts Magadon, Egy, hogy segíts másokon.

8.A nő szépsége nem a ruhákban rejlik, amiket hord. Nem az alakjában, vagy a frizurájában. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.

9.A nő szépsége nem az arcápolásból ered. A nő igazi szépsége a lelkéből tükröződik: az a törődés, amit szerető szívvel ad és a szenvedély, amit mutat.

10.A nő szépsége csak fokozódik az idő előrehaladtával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Méz és fahéj gyógyhatásai
  2015-09-29 21:28:08, kedd
 
 



A méz és a fahéj megelőzi a szívinfarktust, csökkenti a koleszterinszintet, könnyíti a légzést és erősíti a szívizom munkáját. A méz az egyetlen élelmiszer a világon, ami soha nem romlik meg és csak akkor kristályosodik ki ha hideg helyen tároljuk.

1. Húgyhólyag gyulladás: adjunk hozzá egy csésze langyos vízhez egy evőkanál mézet és két teáskanál fahéjat. Keverjük jól el - elpusztítja a húgyhólyagban jelenlevő baktériumokat.

2. Szívproblémákra: fél teáskanál mézet és egy teáskanál fahéjat keverjünk el tejszínnel. Minden reggel fogyasszunk a keverékből, megakadályozza a szívroham kialakulását, csökkenti a koleszterin szintet, és erősíti a szívet.

3. Megfázásra: keverjünk össze egy csipet fahéjat, és egy evőkanál felmelegített mézet. Fogyasszuk három napon keresztül ezt az édes gyógyírt, és elmúlik a megfázás, kitisztulnak a melléküregek.

4. Köszvény: egy csésze meleg vízben oldjunk fel két teáskanál mézet és egy teáskanál fahéjat. Naponta kétszer fogyasszuk reggel és este.

5. Magas koleszterin csökkentésére: ez az ital kiváló azoknak, aki koleszterin problémákkal küzdenek. Keverjünk el 3 teáskanál fahéjat és 2 evőkanál mézet egy fél liter vízben. Naponta fogyasszuk.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     2/60 oldal   Bejegyzések száma: 592 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 592 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1227
  • e Hét: 15595
  • e Hónap: 29344
  • e Év: 234045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.