Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 74 
200 éves gyógymód, amely enyhíti a fülfájást!
  2015-09-24 14:38:41, csütörtök
 
  Ez a kellemetlen betegség nem kímél sem felnőttet, sem gyereket. A kórházak statisztikai összeállításából az derül ki, hogy a szülők leggyakrabban a fülfájás miatt sietnek gyerekükkel szakorvoshoz, attól tartva, hogy valami komolyabb betegség állhat a háttérben.

A fülfájás jelentkezhet mindkét fülnél, de az sem ritka, hogy csak az egyik hallószervnél van panasz éles, de olykor tompa fájdalomra. Van, amikor ez az érzés még tűrhető, de van, amikor már elviselhetetlen.

A fülfájás leggyakoribb okai:

- egy idegen tárgy bekerülése a hallójáratba

- ha sampon, vagy víz jut be

- akut, vagy krónikus fülgyulladás

- túlzott fülzsír-termelődés

- arcüreggyulladás is húzódhat a háttérben

- nyomáskülönbség miatt létrejövő halláskárosulás

Nem túl gyakori okok:

- fogfájás, foggyulladás

- fogtályog

- kilyukadt dobhártya

- az állkapocsízület megbetegedése

- arcidegzsába



A problémára van megoldás, mégpedig egy 200 éves gyógymód. Egy diót kell feltörni középen, ebben segíthet egy kés, csak a közébe kell szúrni és a dió kettéválik, ezután vegyük ki a dióbelet, és a héjába tegyünk olajat. Ezt tegyük bele egy serpenyőbe, és két percig kapcsoljuk be alatta a tűzhelyet, hogy az olaj felforrósodjon. A dióhéjból a meleg hatására jód szabadul fel. Ezután egy fecskendőbe szívjunk fel egy keveset a gyógyító olajból, és néhány cseppet csöppentsünk a fülünkbe. A fájdalom azonnal a múlté lesz.

Forrás: http://filantropikum.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El kell engedni a régit, hogy megérkezhess a szeretetbe...
  2015-09-24 14:34:49, csütörtök
 
  Vannak helyzetek, emberek amiket, akiket időközönként el kell engednem. El kell engedni, hogy jobban már ne tudjon fájni. Mert ilyenkor fáj, mert már nem valódi.

Nem valódi a pillanat, a figyelem, az érintés, az érzés, a szeretet. Csak eljátszom...mert megszoktam. Mert jobb eljátszani, mint elveszíteni. Többet ér a hamis, mint az, amibe kerül a valódi. Ragaszkodom. Először azt gondolom, hogy a másikhoz vagy a szituációhoz, de aztán ráébredek, hogy tulajdonképpen az illúzióhoz. Ahhoz az illúzióhoz, amit magamnak teremtettem. Megteremtettem ezt a valótlan érzést, mert ez is több, mint a semmi. Vele, a másikkal is jobb, mint egyedül lenni. Feladom önmagamat egy valótlan érzésért, helyzetért. Ezt teszem, mert az gondolom, talán mindenki más is ezt teszi.



Aztán egyszer csak elérkezik az a pont, amikor bennem valami megváltozik, valami mindezt megelégeli. Ilyenkor kinyílik bennem valami, és olyan dolgokat látok meg, ami talán nem is emberi. Bepillantást nyerhetek egy olyan valóságba, ami Isteni. Érzem, hogy ez is hozzám tartozik, valamiért mégis távoli. Ahhoz, hogy ide megérkezhessek, valóban meg kell érkezni. Ide nem lehet a szokásos módon belépni, itt le kell térdelni. Le kell térdelni és fölfelé kell nézni. El kell engednem az emberit, hogy befogadhassam az Istenit. Oda kell adni mindent, ami nem hozzám, nem a valódi önmagamhoz tartozik. Most meg kell értenem, hogy miért kell ezt tenni és aztán el kell engedni. Elengedni, hogy mehessen, és helyébe új jöhessen. Most nem kell megállni, nem kell körülnézni, másokkal foglalkozni, problémákat megoldani, segíteni...most egyszerűen tovább kell menni.



Tovább kell menni, hogy magammal lehessek, hogy megérkezhessek önmagam belső csendjébe, szentélyébe. Belső csendemben természetesen Létezem. Megnyugvást érzek, érzem, hogy megérkeztem. Egyenletesen lélegzem, szívem megpihen. Térdre borulva kezemet imára kulcsolom, és beszélek...elmondom Istennek, hogy mennyire fáj nekem. Az összes fájdalmamat megosztom vele. Elmondom, hogy itt, ezen a ponton én most nem tudok már többet tenni, elengedem. Miközben ezt teszem, csak figyelek. Figyelek egyszerre befelé és kifelé, hogy mi az, ami változik bennem. Nem mozdulok, de éber vagyok, minden érzékszervemmel figyelek. Valamit várok. Talán csodát várok végre. Hogy az, amit én nem tudtam megoldani, az most már tőlem függetlenül megoldódjon. Szükségem van erre a csodára, minden sejtemben érzem. Érzem, sőt tudom, hogy megtörténik, érzem, már itt van a levegőben...még nem látom, még nem érem el, mégis tudom, valami tudja bennem.



Elfogadtam a sorsomat, szenvedtem talán már eleget ahhoz, hogy a csoda velem is megtörténjen. El tudom fogadni azt, amit a Mindenség akar tőled és tőlem. Nem harcolok vele és nem harcolok már veled vagy érted. Megértettem, hogy ami történik velünk, annak van értelme, annak valamiért pontosan úgy kell lennie.



Ma már látom az összefüggéseket, tudom, hogy mindennek meg volt a maga értelme. S ha mást nem is, de alázatot tanultam minden nehéz helyzetben. Hálás vagyok érte, mert így aki, ami nem szolgált, azt elengedtem. Itt térdelek most előtted, és arra kérlek, hogy láss meg engem és adj nekem a világodban helyet! Már nem akarok segíteni, csak itt szeretnék lenni. Együtt, veletek.



Megértettem, amit meg kellett érteni, most már érezni szeretnélek. Megnyitom feléd a szívemet és ettől a pillanattól kezdve szeretek és megosztom a világgal a Fényemet. Alázattal elengedek mindent, amit el kell engednem ehhez. Készen állok rá, hogy megtörténjen.



Én látlak téged és te láthatsz engem! Találkozzunk a szeretet terében!



Váradi Andrea

Forrás: http://talentumok.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amit a Bátyám halála tanított nekem az Életről…..
  2015-09-23 14:47:52, szerda
 
  Jómagam művészettörténetet tanítok 5, tanulási nehézséggel küzdő diáknak. Az egyik óra fő témája az volt, milyen színeket tudunk csinálni vörösből, kékből és sárgából. Összekeverjük a festékeket. Az átélt élmény hangulata a gyermekkorom idézi emlékezetembe... legfőképpen imádott Bátyámat.


Én voltam a fiatalabbik gyerek, mintegy válaszként a mennyből az Anyám imáira J, legalábbis szerinte. Lányt akart. Mindössze háromszori próbálkozás után teljesült az álma. Hármunk közül, úgy vélem, Jeremy örökölte leginkább az Ő vonásait. Ugyanazok a sokatmondó kék szemek. Egyszer azt olvastam valahol, hogy a vak embereknek általában kék a szemük. Habár a Bátyám vak volt, én szentül meg voltam győződve, hogy azért, mert azt örökölte az Édesanyámtól.

Jeremy volt az idősebb. Rengeteg komplikáció lépett föl a születése közben. Az agy sajnos kevés oxigént kapott, az agyi bénulás következtében járóképtelen lett, valamint vakon született és epilepszia is kínozta. Gyermekként sokszor láttam, amint Anyám eteti Őt a gyomorszondán keresztül, miközben feküdt a pici, piros takaróján... Emlékszem Anyám tekintetére, ami szinte összefonódott a műanyag csővel miközben etette Jeremyt.... Emlékszem arra a tekintetre és szempárra,ami sosem látta nyomoréknak,bénának az Én drága Bátyám, igaz,nekem is akkor villant az elmémbe,mikor meredten bámultam a műanyag csöveket. Mindössze 4 éves voltam. A szemem csupán egy ,,robotot" látott, akit néha föl kell tölteni ahhoz, hogy működni tudjon. Anyám szeme azonban csak a szeretetet látta, és szeretete minden erejével sietett a segítségére a nap minden szakában és pillanatában.

Ugyanezt az igyekezetet láttam 4 nappal Karácsony előtt, amikor is Édesanyám kétségbeesve vette észre: Bátyám ajkai kezdek kísértetiesen kékülni.



Belémvésődött az esemény minden egyes pillanatára. Emlékszem a kék ajkaira, miközben Anyám észrevette azt. Épp a kanapén ültem a kedvenc piros Snoppy-s pizsamámban, amikor Ő a telefonhoz rohant és Apámat hívta. A sárga színű gabonakávém kavargattam és fogalmam sem volt, mit tudnék tenni. Ezt követően valamennyi alapszín eltűnt a szemem elől, kivéve a vöröset....

Láttam Anyám vörös, véreres, fáradt szemeit. Vörös sikoly, vörös telefon, miközben koppan az elejtett telefon kagylója a földön... A vörös szín áthatott mindent, miután tárcsázta a 911-et. A mentők vörös szirénája, és minden, de minden vörös volt!!! Láttam, éreztem, tapintottam a színt. Minden porcikámmal.

Mindez nagyon gyorsan történt, szinte nem is emlékeztem, ahogyan megérkeztek a mentősök, a következő emlékem az volt, hogy távoznak. Csak annyit láttam, hogy Jeremy a hordágyhoz van kötözve. Amint a talpig fehérbe öltözött ápoló elrohant Vele, Anyám azzal a lendülettel sietett utánuk.

Mikor az ajtóhoz értek, Ő fölemelt engem, megsimogatta a hajam, és arra kért, adjak egy puszit a Bátyámnak. A világ megszűnt vörösnek lenni többé... Egyszerűen kékké változott. A kék ajkak, amire a puszit adtam... Tisztán emlékszem. Az első és egyben az utolsó volt, amit Neki adtam.

A káosz és zűrzavar ekkor elcsendesedett körülöttem, mintha a JóIsten maga jött volna le a Mennyből egy pillanatra megállítani a Világot csak azért, hogy búcsút vegyek Jeremytől. Egy csodás, kék, derűs csókkal.

Legalább 1 hónapomba telt, amíg felfogtam, mi történt Vele. Meg vagyok győződve, hogy akkor 4 évesen is kerestem Őt és kérdeztem felőle, és átéreztem Szüleim fájdalmát.

Emlékszem át kell mennem egy másik szobába, amikor a temetés volt, mert gyermekként játszani kezdtem a koporsó fogantyújával... Nem értettem mi történik. Nem értettem meg, hogy a halál azt jelenti: Ő soha többé nem jön haza. Nem tudtam, és nem értettem, hogy nem lesz Velem Karácsonykor. Nem értettem, miért utazunk el minden Karácsony előtt otthonról a Bátyám halála után... pedig egyszerű volt: a Szüleim nem akartak emlékezni erre a fájdalmas élményre.

Akkor még nem is sejtettem, hogy a Drága Jeremy emléke, az általa megtapasztalt emberi elesettség és fogyatékosság fog később arra inspirálni, hogy hasonló diákokkal foglalkozzak, és erre tegyem föl az Életem.

Nem tudtam, hogy Bátyám életének utolsó napja, pillanata ilyen elevenen él még mindig Bennem és visszaköszön újra és újra látszólag lehetetlen, meglepő körülmények között.... Mint épp most. Tanítás közben, amikor a színekkel játszunk...

Amikor Jeremyre gondolok, újra és újra rá kell jönnöm, milyen fontos, meghatározó szerepet töltött, és tölt be ma is az Életemben.

Mindent, ami számomra jelentőséggel bír és bírt születésem óta, utolsó napjának pillanatai határozták meg.



Az Ő élete és távozása egészen más perspektívából kezdte láttatni az Univerzumot, s azt, ami körülvesz. Tudok különbséget tenni, mi az, ami igazán számít, mi az, ami egyáltalán nem... Mi is az Élet valódi értelme.



Lázár Judit

Forrás: http://hellogiggles.com/brothers-death-taught-life
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ima gondjaink átadására
  2015-09-23 14:37:37, szerda
 
 
Uram, átadom Neked minden gondomat, melyek saját személyem vagy hozzátartozóim miatt nyugtalanítanak, és átadom Neked minden lelki és testi szenvedésemet.

Hiszem, amit Szent Péter apostol által üzensz nekem: ,,Minden gondotokkal forduljatok Hozzá, mert Neki gondja van rátok" (1Pt 5,7). Szavadnál foglak Uram, és minden gondomat a kezedbe teszem. Tégy vele azt, amit akarsz. Mostantól fogva minden gondom a Tied!



Gondjaimmal együtt átadom Neked minden aggodalmamat, kínzó érzésemet is, amelyek nyugtalanítanak, és mindig újra feltörnek bennem, sőt kínoznak, és szerencsétlenné tesznek. Nem gondolok többé azokra az emberekre és körülményekre, amelyek ezeket előidézték. Átadom neked ezeket úgy, ahogy vannak, ha nagy fájdalmat okoznak is. Minden bizonytalanságot és aggodalmat felvált bennem a bizalom, hogy Neked gondod van rám. Átadom Neked minden jogomat arra, hogy védjem és igazoljam magam. Nem akarom a rosszat rosszal viszonozni. Nem akarom többé magamban mindig csak a jót, másban pedig csak a rosszat látni. Rád hagyom minden helyzet és körülmény megítélését.



Átadok Neked mindent, ami engem nyomaszt és megfélemlít. Átadom Neked betegségemet. Nem akarok többé arra gondolni, hogyan és miért kezdődött el valami. Elég, hogy Te tudod azt. Bizalommal akarok a jövőbe tekinteni, mivel Te csak az én javamat akarod. Most összeszedem minden gondomat, és átnyújtom Neked azokat, legyenek a Te kezedben. Uram, bízom Benned, hogy Te azokat átveszed, gondoskodsz rólam, és segítesz nekem mindent a lehető legjobban megoldani.



Uram, hálát adok Neked, és áldalak Téged, hogy határozottan felszólítasz, az aggodalmaskodás, bosszankodás, siránkozás és boldogtalanság helyett inkább Benned bízzak, és engedjem, hogy Te gondoskodj rólam. Köszönöm, hogy arra hívtál, hogy vidám és boldog életet éljek Veled.



Ámen

Forrás: http://emmausz.hu/index.php/hu/imak
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Ha neked is vannak zsírdaganataid, ezzel a módszerrel megsza
  2015-09-23 13:15:23, szerda
 
  Testünk egyik figyelmeztető jelzése, ha bármilyen dudor vagy elváltozás jelenik meg valamelyik testrészünkön, és ezzel azonnal orvoshoz kell fordulni! Az esetek többségében jóindulatú zsírdaganatok, lipómák állnak a háttérben, amelyek gyógyszeres kezeléssel megszüntethetőek.

Az alábbi módszerrel kiegészíthetjük az orvos által előírt kezelést és felgyorsíratjuk a gyógyulási folyamatot. A zsírdaganatok általában a fejen, a nyakon, a karon és a hónaljban jelentkeznek. Az esetek többségében csak egy helyen jelennek meg, de olyan is előfordulhat, hogy egyszerre több helyen jelenik meg dudor.

Száz százalékban a tudomány még nem képes megállapítani, hogy mi okozza a lipómákat, egyes kutatások a genetikai hátteret említik. Íme a már fent említett módszer, amellyel hatékonyan kezelhetjük a kinövéseket!

Hozzávalók:
1 evőkanál méz
1 evőkan

Elkészítés:
Keverjük össze a két hozzávalót, csomómentesre kavarjuk el, majd kenjük a csomóra körülbelül egy centiméteres vastagságban. Kössük le és 36 órán keresztül hagyjuk állni. Miután levettük, ismételjük meg a módszert, amelyet 7-8 napig kell megismételni, ha szükséges.

A kezelés ideje alatt a zsírdaganat folyamatosan csökkenni fog, egyre kisebbé változik, míg végül teljesen eltűnik.

Szerző: tudasfaja.comál liszt
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Szórj szódabikarbónát az ágyadba!
  2015-09-23 12:37:30, szerda
 
  Szórj szódabikarbónát az ágyadba! Meg fogsz döbbenni, hogy miért!

Azt már mindannyian tudjuk, hogy a szódabikarbóna egy igazi csodaszer, ami mind az egészségben, mind a takarításban képes igazi csodákat művelni. Az azonban mindenkit meg fog döbbenteni, hogy miért használjuk az ágyunkban.

A szódabikarbóna kiválóan alkalmas a lúgosításra, a baktériumok és vírusok kiűzéséré, a kertészkedésben, valamint különböző háztartási praktikákban is. A hálószobánkban is csodákat művelhetünk vele, ami képes egy elég hosszadalmas és fárasztó dolgot kiváltani.

Ha az ágyunkon lévő matracot beszórjuk szódabikarbónával, kiválóan felfrissíti azt, megszabadít a matracban megbújó poratkáktól és szennyeződésektől. A jó és illatú ágyhoz és a megfelelő higiéniához nem elég, ha rendszeresen tiszta ágyneműt cserélünk, a legtöbb szennyeződés ugyanis a matracban lapul. Emiatt lehetünk asztmásak, kialakulhatnak bőrbetegségeink és lehetnek más, egészségügyi problémáink is. A matracra szórt szódabikarbóna nem csak a tisztításban segít, hanem a szagok előzésében is.

Vedd le a matracodról az összes ágyneműt, majd szórj rá szódabikarbónát. A kezed segitségével dörzsöld bele finom mozdulatokkal és hagyd így két órán át. Végül vedd a porszívót és porszívózd ki. Te is meg fogod látni, hogy mennyivel frissebb, illatosabb és tisztább lesz tőle a matracod, a szódabikarbóna apró szemcséi ugyanis magukba szívják majd a szennyeződéseket.

A fenti módszert nem csupán a matracok esetében használhatjuk, kiválóan alkalmas lehet a cipők szagtalanításához is. Ugyanúgy kell alkalmazni, mint az ágy esetében. A szemetest is jól szagtalanítja, valamint a hűtőszekrényt is.

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Az alma 5 misztériuma – ősi szokások almával
  2015-09-22 16:08:59, kedd
 
  Az alma az emberiség történetének egyik legrégebbi gyümölcse, számos történet, hagyomány és hiedelem köthető hozzá. Nézzünk meg néhányat ezek közül!

Az alma a görög mitológia szerint az istenek gyümölcse. Ezt többek között azzal is magyarázták, hogy ha kettévágunk egy almát a közepe egy ötágú csillaggá alakul. Ezzel szemben a keresztény mitológiában az alma a tiltott gyümölcs, a bűnbeesés jelképeként van jelen. Mindez legtöbbünk számára azonban már nem újdonság.

De íme öt példa az alma misztikusságára, amiről még lehet, hogy te sem hallottál.

Álomfejtés almával

Az álomfejtés ,,mesterségében" is kiemelt szerepet tulajdonítanak az almának. Ha egy édes, érett piros (vagy zöld) színű almával álmodunk, az annak a jele, hogy a közeljövőben valami rég megérdemelt siker köszönt be hozzánk, melynek segítségével megtaláljuk a rég keresett egyensúlyt és harmóniát az életünkben.
Ha azonban az álmunkban megjelenő alma éretlen és keserű, akkor egy komolyabb veszteséggel kell szembenéznünk, vagy az egy barátság végét jelzi.
Ha rothadt almával álmodunk, az valami súlyos problémát jelez.
Az almás pitével álmodás, noha felettébb kellemes, mégis az álomfejtők szerint a túl magas elvárás és a csalódás jele.

Az írek almája

Az írek számára az alma a halhatatlanság egyik fő szimbóluma. Gyakran említik az orvoslás alapelemeként, magát az almafát pedig az ,,élet fájával" azonosítják, így a szentként tisztelt növények egyike.




A cigány hagyományok almája

Ha egy hölgy a jövendőbeli szerelméről szeretne jóslatot kapni, nem kell mást tennie, mint pontban éjfélkor elfogyasztani egy alma felét, majd rá fél órával a másikat is. Ezek után álmában megjelenik a férfi, akit neki szán a sors.

Európa szerelmi jóslata

Az európai népek közül többnek kedvelt szerelmi jóslási módszere a következő: almamagokból rakd ki a hőn szeretett férfi nevét, majd vesd a tűzbe őket. Ha a magok sercegve égnek, az annak a jele, hogy a férfi szívében szenvedélyes szerelemmel lángol érted.

Döntéshozás Ausztriában

Ausztriában hosszú idők óta bevált szokás, hogy ha valamilyen fontos döntést kell hozni úgy, hogy két opció közül választhatnak, az alma magjait hívják segítségül.
Próbáld ki! Nem kell mást tenned, mint hogy veszel két almamagot, a tükör elé állsz, és a homlokodra ragasztod őket egymás mellé. Az egyik választást a bal, míg a másikat a jobb oldalon lévő mag jelképezi. Döntésed attól függ, hogy melyik esik le hamarabb - az lesz ugyanis a nyerő választás!

Napjainkban is sokan hisznek a misztikum világában, de vannak olyanok is, akik nem látnak benne rációt. Egy azonban bizonyos: Aki nem hiszi, járjon utána!

Forrás: http://www.derecskealma.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új Energia - A 7 PECSÉT Gyakorlata
  2015-09-22 16:07:26, kedd
 
  Egy gyakorlat, ami segít neked, hogy egyensúlyba kerülj.

Az Otthonból idevezető úton, a Leszületésünk folyamatában elraktározódnak utazásunk mintázatai, körülményei. Ezek, mint energiamintázatok tárolódnak bennünk, mélyen belénk vannak ágyazva, le vannak pecsételve. Információk ezek, akár korábbi életekből. Régi mintázatok, régi paradigmák, olyan energiák, melyek most készen állnak a változásra, megújulásra.



Hét pecséttel születünk, ezek emlékét az energetikai testünkben hordjuk, és csakraként említjük, így emlékezünk. Ezek a pecsétek olyan információt, vibrációt tartalmaznak, melyek segítenek nekünk abban, hogy Lélek szintű életet éljünk.

Most, ha úgy döntesz, felnyithatod ezeket a pecséteket magadban, testedben. Gyengéden és óvatosan feltörjük ezeket a pecséteket és ezzel a régi emlékeket. Lélegezz!

Érkezz meg önmagadba, érezd a jelenlétet! Tudd, hogy ezt a műveletet mindenki csak önmagáért teheti meg. Nem tudjuk megtenni másokért, még gyermekeinkért sem. Egyéni döntés, egyéni felelősség hozzányúlni a pecsétjeinkhez.

Azzal tudsz másoknak, szeretteidnek segíteni, ha most te úgy döntesz, hogy végigcsinálod a folyamatot. Amint megváltozik ennek köszönhetően rezgésszinted és tudatosságod, egy új minőségű energiát fogsz kibocsátani magadból. Energiád semlegessé válik. Ezt a semleges energiát, amit kibocsátasz, bárki felhasználhatja, aki úgy dönt, hogy ezt szeretné, mert ez az energia értékes számára. Használja az energiát amit kibocsátasz, de ezzel a saját akarati energiáiban nem sérted meg, nem kényszeríted semmire. Hiszed vagy sem, az emberek nagy része nem szeretné kinyitni a Hét pecsétet. Meg kell ezt értened és döntésüket tisztelnünk kell. Ha te most a soraimat olvasod, akkor azok közé tartozol, akik már döntöttek és úgy döntöttek, hogy önmagukban feltörik a hét pecsétet.

Hunyd le a szemedet és érezd azokat az energiákat, melyek körülvesznek éppen! Érezd tisztán az energiákat. Érezd, hogy mind a két pólus jelen van a pillanatban. Itt van az is, amit pozitív energiának neveztek és itt van az is, amit sötétségnek. A sötét is része az egésznek, ezt meg kell értsétek. Jelenlétével megmutatja, hogy ő is része a réginek, és te tudhatod, hogy többé már nincs szükséged erre az energiára, most lecserélheted. Már nincs szükség rá olyan módon, ahogy annak idején megteremtetted

Helyezkedj el kényelmesen és lélegezz! Döntsd el, hogy feltöröd a pecséteket. Lélegezz, és érezd, ahogy az energia átáramlik az egész testeden, átjárja sejtjeidet. Lélegezz!

Kezdjük el most a pecsétek feltörését, kezdjük az elsővel.

1.Az első pecsétben az elkülönülés energiája van.

Ez az energia mélyen belénk van ágyazva, azóta velünk van mióta elhagytuk az Otthont és átléptük a Felejtés fátylát. Lepecsételted magadban ezt az energiát, és hitted, élted, és elfogadtad azt, hogy el vagy választva a Szellemtől. Amikor átléptél a Felejtés fátylán, megérezted, hogy milliónyi darabra hullasz szét, és ez az érzés teremtette meg az elkülönülés érzését.

Az elkülönülésnek az ez érzete azóta veled van, késztetve téged arra, hogy Hazatérj, sóvárogj az Otthon után...képtelen vagy feloldani ezt az energiát...vágysz arra, hogy újra átöleljen téged az Otthon karja, az Egységé, ahonnan jöttél. Lásd most meg és tudatosítsd magadban, hogy ez a szeparáció mindössze egy illúzió volt. Arra kellett, hogy elmehess a saját utazásodra. Eddig nagyon jól szolgált téged. Ma már nincs szükséged rá, elengedheted. Engedd el ezt az energiát!

Sok olyan szemlélet volt és van a világban, ami erősíti ezt a szeparációs krízist mindenkiben. Próbálták bennünk még mélyebbre ágyazni mindezt. Felerősítették és felnagyították bennünk az elkülönülés energiáját. Ez volt eddig a Régi paradigma, a régi energia, és a réginek már nincs helye az Újban. Lássátok meg, hogy nem vagytok elszeparáltak, és valójában sosem voltatok.

Ismerjétek fel és tudjátok, hogy össze vagytok kapcsolódva a Szellemmel, az Otthon energiáival és bármikor visszatérhettek.Nem vagytok száműzöttek, magatoktól jöttetek. Jöttetek, hogy segítsetek, hogy Fényt tartsatok a sötétben. Lássátok meg, hogy bármikor tudtok kapcsolódni Szellemi szüleitekkel, rajtuk keresztül az Egységgel.

Szíved minden szeretetét fordítsd most Önmagad felé, hogy fel tudjon nyílni a pecsét. Engedd, hogy megtörténjen! Soha, senkinek ne hidd el ezután, hogy el vagy különülve Istentől az Otthontól! Soha.

2.Második pecsétben rejlik az Én energiája.

Akkor, amikor megtapasztaltad az elkülönülést, ugyanabban a pillanatban kezdted el megtapasztalni az Ént is. Felismerted saját azonosságodat és a saját spirituális ujjlenyomatod mintázatát. Ez volt az Én felismerése, ugyanakkor ez teremtette meg az Én kételkedését, kétségbeesését is. ,,Ki vagyok ÉN? Miért nem vagyok OTTHON? Miért vagyok az ürességben?" Amikor tudatosul az én és az ezzel együtt járó én kétely is, az adja meg az energiát az Én ön-felfedezéséhez is. Hosszú-hosszú idők óta tart az utazásotok, hogy felfedezzétek, kik is vagytok, s kik nem vagytok.

Sokan mondják, hogy az Én nem jó, hibás, rossz dolog és próbálják bizonyítani, hogy számodra is szükségtelen.

Az Új energiában van ÉN. Van én-ön-felismerés, én-megértés.

Amikor ráébredsz az Énedre, emlékezni fogsz az utazásra, ami ide hozott. Emlékezni fogsz arra, ki vagy. Így, miután ilyen fontos az Én számunkra, semmiképpen nem megtagadható, nem elpusztítható.

Sokan vannak, akik el akarják pusztítani magukban az Ént, mert elhiszik, hogy az rossz. Sokan vannak, akik Önmagukat is el akarják pusztítani akár fizikai vagy érzelmi szinten az Én miatt. Az Angyalok minden pillanatban azon dolgoznak, hogy megtartsanak téged a kétségeid ellenére, itt, ebben a Létben, időben.

Szíved minden szeretetét fordítsd most Önmagad felé, hogy fel tudjon nyílni a pecsét. Engedd, hogy megtörténjen! Soha, senkinek ne hidd el ezután, hogy el vagy különülve Istentől az Otthontól! Soha.

3.Harmadik pecsét mögött a Sátán energiája van.

A Sátán energiája nem más, mint a dualitás, a világos és a sötét. Régen ennek az energiának saját hatalma volt. De ma már tudjuk jól, hogy a hatalom, csak egy illúzió. A Sátánnak hatalom lett juttatva, saját identitást kapott, meg volt a saját helye. Nagyon mélyen beléd lett ágyazva a megosztottság érzése, hogy választani kell jó és rossz között és ezt az érzést az egyházak erősítették meg.

Van egy félelem, ami fogságban tart téged, és ez az, hogy a Sátán a karmai közé kaparinthat. Versenyt kellett futni a Fényért. Menedéket akartál venni a Fényben. Akármit is tettél, a Sátán előbb vagy utóbb, de mindig rád talált, nem menekülhettél elég messzire.

Ma már tudhatod, hogy a Sátán energiája nem más, mint illúzió. Nem kell dönteni a menny és pokol, a jó és rossz között, ez csak a dualitás része volt.

Elhitted azt is, hogy a Sátán benned is ott van, a részedet képezi. Elhitted, hogy van olyan részed, ami ördögi, elhitted, hogy ezt a részedet lehetetlen szívből szeretni. Kidaraboltátok ezt a részeteket magatokból.

Szíved minden szeretetével nyisd most fel a harmadik pecsétet, hogy egyértelművé váljon, hogy a dualitás illúzió, hogy el hidd végre, hogy az energia csak energia, egészen addig amíg te magad nem teszel rá valami címkét. Ez az energia is a Szellem energiája.

Szíved minden szeretetét fordítsd most Önmagad felé, hogy fel tudjon nyílni a pecsét. Engedd, hogy megtörténjen! Soha, senkinek ne hidd el ezután, hogy létezik a Sátán energiája! Senkinek ne hidd el ezután, hogy a Sátán elkaphat téged! Soha többé ne hidd el, hogy létezik a Szellemtől ellentétes erő is. Ti vagytok a Teremtők, el ne feledjétek!

4. A negyedik pecsétben a Bűn energiája van.

Ez a bűn és a bűntudat energiája is egyben. Mélyen beléd van ez az energia ágyazva. A bűntudatot azóta cipeled, mióta elhagytad az Otthont. Bűntudatot cipelsz az miatt, hogy megpróbáltál más angyalokat elpusztítani vagy a hatalmadba keríteni a nagyon régi múltban, még abban az időben, amikor a csillagok, galaxisok lettek megteremtve. Jóval azelőtt, hogy testet öltöttetek volna. Bűntudatot cipelsz, mert valaki elhitette veled, hogy valami olyat tettél, ami miatt nem érdemled meg Isten szeretetét. Bűnösséget érzel.

Amint felnyitod finoman magadban ezt a pecsétet, érezni, fogod, hogy nincs olyan, hogy bűn...csak tapasztalás van.

Szíved minden szeretetét fordítsd most Önmagad felé, hogy fel tudjon nyílni a pecsét. Engedd, hogy megtörténjen! Szabadítsd most meg magadat a bűn terhétől, attól a mély bűntudattól, amit oly régóta hordoztok. Az Új energiában nincs olyan, hogy bűn, tapasztalás van és a tapasztalásnak közvetlen következménye van.

Az Új energiában olyan benső egyensúllyal bírhatsz ahol már nincs késztetésed arra, hogy olyasmit tegyél, cselekedj, ami a többi ember akarata ellenére van, vagy a Föld ellen van. Itt már meg tudsz érteni bármit, már nem mész ellene semminek! Együttérzés van benned, ami lehetővé teszi már azt is, hogy miközben látod, hogy mások szörnyűségeket követnek el, még mindig könyörülettel tudjátok szemlélni, belevonódás nélkül, és szeretni tudtok bárkit, aki részt vesz ebben. Engedd el most a bűnt és a bűntudatot.

Légy az új energia tanítója, segíts a többieknek ezt a nagyon nehéz akadályt megérteni, megfejlődni!

5.Az ötödik pecsét mögött a Szenvedés energiája van.

Nagyon fontos, hogy erre az energiára nagy figyelmet fordíts! A humán spirituális kondíciók létrehozásával lepecsételődött a tudatosságod, a hitrendszered összeomlott, és megteremtetted a szenvedést magadnak. Érzitek, hogy az Otthonba visszavezető út, ami a jóvátétel útja lenne az úttévesztés miatt, a szenvedésen keresztül történik meg. Ez a legfrissebb pecsét.

Saját magatoknak adományozzátok a szenvedést. Fizikai szenvedést, pénzügyi szenvedést, szenvedést a többiek szenvedése miatt. Mondhatjuk azt is, hogy a szenvedés szakértői lettünk. Azzal, hogy szenvedsz a másik helyett, miatt, megtagadod tőle, hogy saját szenvedése legyen. Továbbá minden ilyen helyzetben elveszíted az együttérzésedet!

Magadra veszed a világ szenvedését, az elmúlt életek szenvedését. Magadra veszed az angyalok és az összes többi entitás szenvedését is. Jó mélyen magadba ágyaztad ezt a szenvedés energiát, ami mostani életedben szív problémákat okozhat neked. Olyan mélyre ereszkedtél utazásod során, hogy azt hitted, egyetlen út a szenvedés, amivel kikerülhetsz.

Amint készen állsz arra, hogy kinyisd végre ezt a pecsétet, megtapasztalhatod ahogy a szenvedés energiája átalakul örömmé és teremtő erővé.

Nagyon sokan nehezen fognak megbirkózni a pecsétek felnyitásával, mert ők azt hiszik, az életnek nehéznek kell lennie. Nagyon mélyen meggyőztétek erről magatokat.

Amikor kapcsolódtok az angyalokkal, Szellemi lényekkel nekik panaszkodtok, azt mondjátok: ,, A Szentségit! Az élet kegyetlenül nehéz!"

A Szellemi dimenziók lényei erre azt válaszolják: ,, A Szentségit! Miért ezt választod, hogy nehéz legyen?!"

Szíved minden szeretetét fordítsd most Önmagad felé, hogy fel tudjon nyílni a pecsét. Engedd, hogy megtörténjen! Engedd meg a szenvedés energiájának, hogy távozzon végre. Engedd most meg az összes szenvedésnek amint keresztülmentél és a mostani szenvedésednek is, hogy végre elillanhasson a tudatodból.

Soha többet ne hidd el senkinek, hogy szenvedni kell! Az Új energia az öröm útja. A beteljesülés útja. Légy büszke arra, aki és ami vagy, és arra amit teszel! Fejezd ki magadat szeretettel! Soha el ne feledd, Angyali lény vagy a Földön.

6. A hatodik pecsét mögött a megváltás energiája van.

Tudod, hogy az utazásod valamelyik keresztútjához érve, kell lennie egy megváltásnak. Kell lennie egy megszabadulásnak. S azt is tudod, hogy nem földönkívüliek lesznek, akik eljönnek ide, hogy segítsenek neked, hogy megváltsanak téged. Még csak nem is egy másik ember.

A megváltás te magad vagy magadnak, akkor amikor megszabadítod magadat az összes illúziótól. A hét pecsét felnyitása maga a megváltás. Négy egyszerű szó szívből történő elfogadásával megtörténik a megszabadulás: ÉN IS ISTEN VAGYOK!

Soha többé, senkinek ne hidd el, hogy valaki más útját kell kövesd!

Szíved minden szeretetét fordítsd most Önmagad felé, hogy fel tudjon nyílni a pecsét. Engedd, hogy megtörténjen! Értsd meg, hogy te magad vagy Önmagad megváltója. Nincs szükségetek megmentésre, csak arra van szükséged, hogy emlékezz! Emlékezz arra, hogy ki is vagy te!

7. A hetedik pecsét mögött az Én energiája van.

Itt az én, már az ,,Én vagyok"-ként bomlik ki. Az Én vagyok-nak nem kell megkérdeznie, hogy kicsoda. Nem kell megkérdeznie, hogy mi folyik körülötte. Meg van a maga igen mély tudása és megértése mindenről egy teljesen új szinten. A hetedik pecsét mögött lévő Én a dolgokat Isten szívén keresztül érti meg, nem a humán intelligencián át. A hetedik pecsét az Új energia és az Új Föld lehetősége.

Az összes segítő és támogató Szellemi Lény áldásával nyisd most fel végre a hetedik pecsétet.

Ez a pecsét nagyon lassan és lágyan fog kinyílni, szükségetek lesz ez idő alatt az összes angyal szeretetére és támogatására. Ennek a pecsétnek a teljes kibomlása lassan fog megtörténni.

Az első dolgod az legyen minden reggel, hogy belélegzed és üdvözlöd, hogy TE is Isten vagy. Amikor a nap folyamán az elméd csacsog, az egyszerű Én-kétely. Ilyenkor emlékeztesd magadat arra, hogy ,,Én is Isten vagyok!"

Amennyiben megnyitod magadat az Új energiára, minden meg fog változni az életedben. Tele lesznek a napjaitok kreatív energiákkal, könnyedséggel, játékossággal, örömmel. Már nem kell, hogy sokat dolgozz! Annak vége! Már mindent megtettél, most már csak élvezned kell az életet, örülnöd és áramolnod kell.

Az új Föld, a Tudatos emberek világa, ezt soha, egyetlen pillanatra ne felejtsd el!



Találkozzunk az energiák terében, várunk szeretettel: Andi&Aletta

Talentumok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feng shui tipológia - Lakberendezési tippek csillagjegyenkén
  2015-09-21 18:35:55, hétfő
 
  Feng shui tipológia - Lakberendezési tippek csillagjegyenként, mint a siker és a boldogság útmutatója

A feng shui szószerinti jelentése: szél és víz, az ősi kínaiak szerint a "földi szerencse". A feng shui az ember és a természet kapcsolatát vizsgálja, hogy mi az, ami pozitívan befolyásolja a környezetet, melyben élünk.

A ,,chi", azaz az életenergia mozgásának vizsgálata ehhez kulcsfontosságú. Ahol az energiák szabadon tudnak áramlani, ott jól érezzük magunkat. A feng shui célja tehát, hogy a magunk hasznára fordítsuk a láthatatlan természeti erőket és egyensúlyt tartsunk a környezetünkben.



Nézzük meg csillagjegyenként, hogy ki mivel lehet sikeres:



Kos

A Kosokban a Tűz elem dominál; állandó mozgásban vannak, így az életenergiának is áramlania kell körülöttük. Azaz általában relatív nagy, praktikusan berendezett lakásra van szükségük, hogy mozgásigényüket jól kiélhessék. Gyakran találhatóak otthonukban különböző testedzésre alkalmas eszközök, ami a feng shui szerint nem is probléma, amíg nem a hálószobába kerülnek. Ügyelniük kell rá, hogy a nappali ajtajával szemben fal legyen, ha belépünk, az első pillantás lehetőleg ne a sarokülőgarnitúrára essen, illetve ha van ugyanitt dohányzóasztal, annak sarka lekerekített legyen. És a sötét sarkok, zeg-zugok feltétlen legyenek megvilágítva és különféle növényekkel ,,kizöldítve".



Bika

Mivel a Bikákat enyhe hiúság jellemzheti, általában szeretik nézegetni, vizsgálgatni saját otthonukat. Emiatt néhány stílusos tükröt bizonyára nagyra értékelhetnek. Ezek praktikusak, mert tágítják a teret és biztosítják, hogy a hátunk mögé is láthassanak, ami pozitívan és megnyugtatólag hatnak a ház lakóira. Ha lehet, használjanak piros műanyag szélű homorú tükröt, mely anélkül nyeli el a negatív energiákat, hogy a forrás felé visszatükrözné. A Bikák ráadásul igen érzéki emberek, így minden, ami szemüket, orrukat stb. gyönyörködteti, igen hasznos berendezési tárgy lesz náluk. A függönyök anyagának és színének megválasztása előtt érdemes alaposan utánanézni, mi célt akarunk velük elérni (dísz, sötétítés, védelem stb.); érdemes illatos csrepes rózsát elhelyezni az ablak előtt, mely semlegesíti a negatív sha energia hatását. Viszont az a legjobb, ha a hálószobából teljesen kizárják az elektromos készülékeket, mert azok erősen zavarják a chi áramlását.



Ikrek

Az Ikrek Levegő jegy lévén folyamatos mozgásban vannak, az egyhelyben ülés általában nehezükre esik. Ezért nagyon fontos náluk, hogy az esti pihenésük jól teljen, valódi feltöltődés legyen. A hálószobában semmilyen elektromos eszközt se tartsanak (tv, hi-fi torony, számítógép, elektromos takaró), mert ezek zavarják a chi áramlását, ezzel megzavarva az alvást, az egészságet és akár a nemzőképességet is. Illetve ágyukat ne tegyék az ablak és az ajtó közötti vonalba, hogy ne áramoljon ki az összes energiájuk pihenés helyett. Csak néhány könyvet tartsanak a hálószobában, mert ezek éjszaka nem hagynak nyugodni. És a növényekkel is vigyázzanak, tűlevelűt semmi esetre ne helyezzenek ebbe a szobába



Rák

Mivel a Rák jegy erősen kötődik a családhoz és a múlthoz, gyakran őrizget otthonában családi emlékeket, örökségeket. Ha erős vagy sötét tónusú antikbútorokkal rendeznéek be egy helyiséget, akkor fontos, hogy jó világítással rendelkezzen ugyanez a szoba azért, hogy harmóniát árasszon. Mivel a Víz jegyeknek a fürdőszoba általában fontos szerepet tölt be a mindennapjaiban, így a Rákoknak is ajánlott barátságos, természetes - és nem rikító- színekkel berendezni azt. A tükröt úgy helyezzék el a mosdó fölé, hogy fejüket teljes egészében lássák benne, egy darabkát se vágjanak le tükörképükből. Napközben pedig tartsák zárva a fürdőszoba ajtaját és lehajtva a wc tetjét!



Oroszlán

Mivel az Oroszlánok szeretnek lenyűgözni másokat, így egy lehelletnyi luxust mindenképp kell árasztania lakhelyüknek. Már otthonuk bejárata különlegesen ékes lehet: a nagy mérteű, tiszta és csillogó bejárati ajtó szinte hívogatja a pénzt a ház lakói számára. Itt a vörös színválasztás szenvedélyt, boldogságot és energiát sejtet. Lehetőség szerint még az ajtó előtt vegyék le a látogatók is a cipőket, mert így nem kerül be nem kívánatos negatív energia a házba. Az Oroszlánok otthonában belül is, a különböző helyiségekben kifinomult bútordarabok és válogatott kiegészítők biztosan megtalálhatók. Például kristályedények, gyertyatartók és stílusos tükrök fontos részei lehetnek ennek a pompás dekorációnak. - azonban kerüljék a túlzsúfoltságot,ami gondoskodik a chi megfelelő áramlásáról.



Szűz

A Szüzek az egyszerű, rendezett stílus kedvelői, az Oroszlánokkal ellentétben nem szeretik a csillogó feltűnést. Otthonukban a rend megteremtésével és folyamatos fenntartásával garantálhatják a chi megfelelő áramlását is. Nagyon alaposan, olykor kínosan ügyelhetnek otthonuk tisztaságára, ugyanúgy, mint egészségükre is. Ennek megfelelően a higénikus konyha nagyon fontos helyiség számukra, legtöbbször a fehér színt választják ki oda. Soha ne vegyenek egynél több tűzhelyet, mert ez megoszthatja a családi vagyont, inkább csak a főzőlapok mennyiségét növeljék szükség esetén. Illetve még egy praktikus szabály: a tűzhely és a mosogató ne kerüljenek egymással szembe, ha szeretnék gyarapítani a családi vagyont.



Mérleg

A Mérlegek számára a külső-belső harmónia és a stílus is rendkívül fontos. Ezért különböző színű vagy stílusú bútorok keveredése szinte elképzelhetetlen az otthonukban. Ez épp a feng shui alapszabálya is egyben: az egységes berendezés a chi áramlását optimalizálja. A Mérlegek otthonában művészi érzéküknek köszönhetően valószínűleg megtalálhatunk néhány stílusos festményt, vagy az összes többi textiliához jól illő függönyöket is. Arra kell ügyelniük, hogy a hálószobát ne dekorálják túl, hogy a chi rendesen áramolhasson ott is, és nyugodt lehessen az esti pihenésük. Ha túl sok a szögletes bútor bármelyik helyiségben, akkor azt kerek levelű szobanövényekkel tudják ellensúlyozni.



Skorpió

A Skorpiók nagyon szeretik az egyedi berendezéseket, az egynyári dekorációs cikkeket nem nagyon szereti. Bútorai és kiegészítői általában klasszikus stílusúak és feltünésmentesek. A túl nagy kanapét és ülő alkalmatosságokat viszont kerülniük kellene a feng shui szabályai szerint, hogy az energia zavartalanul áramolhasson a szobában. A Skorpiók nappalija általában egységesen van berendezve, a fekete-fehér színeket különösen szívesen alkalmazzák kiegészítésként és inkább halovány megvilágítást vagy hangulatfényt szeretnek használni. Ha ezekkel a sötét sarkokat világítják meg, akkor otthonuk energetiákja remek lesz.



Nyilas

A Nyilas aktív, független és nagyon szereti a kényelmet. A kalandos nappalok után fontos számukra a pihenés, ezért nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ágyuk kényelmes legyen, ahol vasárnaponként jó lustálkodni és finomakat reggelizni. A hálószoba fekvése szempontjából az a legjobb, ha nyugat felé néz. Az ágyuk mindenképp rendelkezzen fejtámlával, amit nem az ajtó és az ablak vonala közé helyeznek, mert ez nyugtalanságot okozhat. Ugyanemiatt az ágynemű mintája esetében kerüljék a geometriai és szögletes formákat. A szélcsengők és -forgók viszont jó energiákat vonzanak akármelyik helyiségekbe.



Bak

A Bakok általában természetkedvelők, tehát szeretik ha otthonukban is sok növény és virág található. Ha lehet, minél többet belőlük a párkányon helyezzenek el, hogy a chi bent maradjon a szobában. Mivel sokuk felelős pozícióban dolgozik, otthon is lehet íróasztaluk. Ennek elhelyezése kulcsfontosságú: ne legyen háttal az ajtónak és ne legyen közvetlenül az ablak előtt sem. Irataikat mindenképp polcon, könyvesszekrényben vagy fiókban tárolják. Általában a Bakok konyhája is praktikus berendezésű, ahol minden kézre esik. Itt arra érdemes ügyelni, hogy ne építsék be az összes falat, mert a szabad fal(ak)on keresztül jobban áramlanak az energiák és a kreatívitás is.



Vízöntő

A Vízöntők szeretik, ha nem szorítják őket szigorú szabályok közé, így általában több stílust ötvöznek otthonuk berendezésében. Hajlamosak gyakori fellángolásból engedni az éppen divatos berendezési tárgyak csábításának, így egy kicsit káoszos kinézetet kölcsönözve lakhelyüknek. Fontos azonban, hogy nem szabad túlzúfolniuk a szobákat, különösen nem a helyiség középpontját azért, hogy a chi jól körbe tudjon járni. A falakon gyakoriak lehetnek náluk a családi fotók és a különlegesebb nyaralási képek. Arra vigyázzanak csak ezzel, hogy ne legyen az összes fal végigdekorálva, mert akkor az energia beszorul, s nem tud megfelelően áramlani, ezzel sikertelenséget okozva a lakóknak.



Halak

A Halak szeretik a természetes dolgokat és ez gyakran berendezési tárgyaikon is megmutatkozik. Szeretik az évszaknak megfelelően díszíteni az otthonunkat: friss virágokkal, levelekkel, gesztenyével, ásványokkal, kagylókkal stb. Ez a feng shui szerint gyógyító energiákat visz lakhelyükre és támogatja a chi áramlását is. A Halak általában szeretik a spirituális kiegészítőket is: manadlák, gyertyák, füstölők, ugyanakkor ez akár absztraktabb dekorációban is megnyilvánulhat. A vendégük úgy érezheti, mintha egy másik világba lépne be, mikor megérkezik hozzájuk. Ügyeljenek arra, hogy amelyik szobájukban szekrény található, abban rend is legyen azért, hogy a helyiség azon részében se rekedjen bent az energia.



Sok sikert és boldogságot kívánok Nektek ezekkel a lakberendezési tippekkel!

Sebestyén Ági

Forrás: http://pozitivkisugarzas.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit üzen a betegség?
  2015-09-21 18:33:18, hétfő
 
  A betegség, mint tünet? Mit üzen nekünk egy adott betegség? Miért leszünk betegek?

Betegség alkalmával testünk jelzést küld nekünk, hogy valami nincs rendben velünk. Felbomlik a bennünk lévő egység. Az egészségünk megromlik. Ezért nyugodtan mondhatjuk azt, hogy a lelkünk fegyvert ragad és megbetegíti testünket.

A betegség sosem jön jókor. Mai rohanó világunkban sokan betegen kénytelek munkába járni, mert nem engedhetik meg maguknak a kiesést. Ahogy betegek leszünk azonnal érezzük a különbséget amikor egészek, egészségesek vagyunk.

Egy betegség alkalmával a tudatalattink mindig pontosan tudja, mikor kell jeleznie, hogy baj van, hogy már sok a ránk nehezedő megterhelés, de sokszor vagy nem tudatosodik bennünk, vagy nem akarjuk meghallani az üzenetet. Nincs hát más választása, mint egy adott tünetet produkálnia. Ez lelkünk leghatásosabb fegyvere, amivel elérheti, hogy végre önmagunkra figyeljünk! Kényszerítve bennünket a megállásra, lassításra.

Amikor testi szinten kezdjük el érezni, hogy fáj itt, szúr ott, nyilall, sajog, zsibbad, azt már észre kell vennünk! Meggátolja a napi ritmusunk folyékonyságát, rákényszerítve minket arra, hogy szenteljünk már egy kis figyelmet magunknak. Figyeljünk végre oda önmagunkra!

Akinek már volt komoly betegsége, az tudja, hogy olyankor a test igényli a nyugalmat, a pihenést. És mi történik ilyenkor a lelkünkkel? Természetesen megkapja azt a lehetőséget, hogy számot vessen azzal, ami eddig történt vele. Azokkal a dolgokkal, amik eljuttatták oda, hogy ,,kényszer" megállást kapjon. Az ember a ,,lábadozás" alatt lehetőséget kap a gondolkodásra, arra, hogy mélyebben magába nézhessen. Mivel minden megjelenő tünet csak a probléma ,,felszíne", így kezelése is csak ideiglenes marad mindaddig, amíg nem tárjuk fel a betegség kialakulásában szerepet játszó, lelki okokat, és azok megoldásával nem jutunk el a teljes gyógyulásig.

Amikor egészségesek vagyunk, testi, lelki és szellemi egységként, ,,egészként", harmonikusan működünk. Betegség akkor keletkezik, ha ez az egyensúly valamiért felborul. A tünetek felbukkanását általában megelőzi valamilyen lelki probléma, még akkor is, ha az bennünk nem is tudatosodik.

Amikor észleljük azokat a jelzéseket, amiket testünk közvetít felénk, nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Mert ha idejében észrevesszük, akkor lehetőséget adunk arra, hogy mielőbb szembenézhessünk a problémánkkal.

Minél tovább halogatjuk, annál nagyobb és több figyelmeztető jelet fogunk kapni. Ha megfigyeljük, hogy mit okoz nekünk a betegség, el tudunk indulni azon az úton, hogy mit is akar üzenni számunkra a tünet, mit kell megoldanunk ahhoz, hogy a betegség, maga a tünet értelmét veszítse.

Minek azonban megvárni egy nagyobb betegséget, ha meg is tudjuk előzni azt? Amikor szembekerülünk a problémánkkal, sokszor nem akarjuk elfogadni azt, hátat fordítunk neki, legyintünk rá, hogy ,,á ugyan ez egy kis semmiség csupán". De ne kezeljük ezt olyan félvállról! Nem éreznénk jobban magunkat, amikor panaszmentesek tudnánk lenni akár minden pillanatban?

Mi az, ami a legjobban megbetegítheti a lelket?

A pszichoszomatikus betegségek (pszicho - lélek, szóma - test) leggyakrabban stressz-helyzetekből, tartós lelki megterhelésből fakadnak. Amikor munkahelyünkön hosszan tartó feszült, hangulatban kell dolgoznunk.

A rosszindulatú főnökünket, nap -mint nap el kell viselnünk, az áskálódó munkatársak légkörében tartózkodunk szinte naphosszat, és ha netán ez még megtetéződik az otthoni problémáinkkal is, az egy idő után biztosan kivágja nálunk a biztosítékot. Veszekedések a férjünkkel, feleségünkkel, esetleg anyósunkkal, a folyamatos szorongás a számlák miatt, az aggódás a gyermekeink továbbtanulása miatt, és még megannyi apróbb esetleg nagyobb problémának megélt dolog, igen könnyen kizökkent bennünket a lelki nyugalmunkból.

A félelem, a belső nyugtalanság, az idegeskedés, az izgatottság, a szomorúság, a levertség, a tespedtség, a koncentrálási nehézség, a negatív érzelmek - mint a harag, düh, gyűlölet, irigység, bűntudat, szorongás, önbecsülés hiánya - mind-mind kibillentenek az egyensúlyunkból, illetve gátolják a szervezet energiaáramlását. Elakadásokat, blokkok hoznak létre bennünk, amelyek működési zavarokat okoznak az egyes szerveknél, majd a fizikai tünetek is megjelennek. Először akut gyulladásos tünetek jelentkeznek, amelyek aztán megfelelő kezelés, odafigyelés hiányában krónikussá változhatnak.

Érdemes elgondolkoznunk tehát, hogy megéri-e figyelmen kívül hagynunk lelkünk igen fontos üzenetét, kockáztatva ezzel az életünkben a legnagyobb ajándékunk megbomlását, az egészségünk elvesztését!

Forrás: http://www.unicafe.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 74 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1708
  • e Hét: 4575
  • e Hónap: 10947
  • e Év: 61738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.