Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Ischler
  2016-05-18 20:57:27, szerda
 
 



Hozzávalók

14 dkg vaj
14 dkg liszt
7 dkg cukor
7 dkg őrölt dió

Elkészítés

Tizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágjuk. Gyenge tűzön, tepsiben megsütjük a sütőben. Amikor kihűlt kettőt-kettőt ribizli- vagy málnalekvárral összeragasztunk és a tetejüket csokoládémázzal bevonjuk.

forrás: extremesilverblog.com
 
 
0 komment , kategória:  nagyi receptjei  
vaníliás kocka
  2016-05-15 22:04:51, vasárnap
 
 



Hozzávalók:

a tésztához:

4 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál hideg víz
1 teáskanálnyi sütőpor


Hozzávalók:

a krémhez:

1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl habtejszín
2 tasak habfix

A tetejére:

2 dl habtejszín
5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 35 perc alatt 180 fokon készre sütjük. A pudingot a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot. A kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk. Mikor a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük.

forrás: ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
Müller Péter
  2016-05-15 18:53:36, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
pünkösdi rózsa
  2016-05-14 22:35:57, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  virág  
komfort zóna
  2016-05-13 09:00:28, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Bagdi Bella: Jól érzem magam
  2016-05-13 08:56:37, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Bagdi Bella  
napi pozitív gondolat
  2016-05-13 08:54:04, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  napi pozitív gondolat  
péntek
  2016-05-13 07:31:35, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
finom főzött csoki krém
  2016-05-12 21:45:18, csütörtök
 
 



A házi, főzött csokoládékrémnél nincs is finomabb! A tortalapok és bármilyen sütemény sokkal finomabb, ha valódi csokoládékrémmel készül!
Hozzávalók:

2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj

Elkészítése:

2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.

Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.

forrás:bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
pehelykönnyű túrós pite
  2016-05-12 21:39:38, csütörtök
 
 



Hozzávalók:

50 dkg liszt
200 g vaj
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
100 g cukor
1 tojás
1 tojássárgája
negyed csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héj
víz

A töltelékhez:

1 tojásfehérje
2 tojássárgája
125 g cukor
fél citrom reszelt héja
300 g tehéntúró
búzadara

Elkészítése:

1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból és 1/2 citrom reszelt héjából kb. 1 pohár vízzel gyúrható tésztát dolgozunk össze. Két cipót formálunk belőle, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot beletesszük a tepsibe és megkenjük a következő töltelékkel: a megmaradt tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük 2 tojás sárgáját. Az egészet elkeverjük 125 g cukorral, 1/2 citrom reszelt héjával és 300 g áttört tehéntúróval. A tölteléket az alsó lapra kenjük, meghintjük búzadarával (grízzel), és a másik lapot ráhelyezve megszurkáljuk, majd a sütőbe téve szép sárgára sütjük. Forrón vaníliás cukrot szitálunk rá, és ha teljesen kihűlt, felvágjuk.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 160
  • e Hét: 2865
  • e Hónap: 3857
  • e Év: 35586
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.