Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Ne hagyatkozz találgatásokra
  2016-10-27 11:54:36, csütörtök
 
  Kiálts hozzám és megfelelek, és nagy dolgokat mondok néked, és megfoghatatlanokat, amelyeket nem tudsz.- Jeremiás 33:3

Kihez fordulsz, amikor segítségre van szükséged, és választ szeretnél kapni egy fontos kérdésre? Istent kérdezed meg először?

Sok hívő nem ezt teszi. A kezüket tördelve tanakodnak egymással egész nap. Megkérdezik a pásztorukat. Megkérdezik a barátaikat. Megkérdezik a férjüket vagy feleségüket. De megkérdezik-e Istent? Nem.

Ne ess bele ebbe a hibába.Inkább kövesd Dávid király példáját.

A Biblia azt írja az 1Krónika 14-ben, hogy Dávid harcra készült a filiszteusok ellen, akik nagyon erősek voltak, és mindannyian kivonultak ellene. A filiszteusok évek óta Izrael ellenségei voltak. Dávid tudhatta volna előre, hogy Isten azt mondja majd neki, hogy vegye fel a harcot ellenük. De nem találgatott! Isten elé ment, és megkérdezte. ,,Felmenjek-é a filiszteusok ellen, és kezembe adod-é őket? És monda néki az Úr: Menj fel, és kezedbe adom őket."

Ne találgass. Amikor szembenézel egy problémával, keresd az Urat az Igében, imádságban, és kérdezd meg Tőle, mi a megoldás. Nem számít, mennyi igeverset tudsz, vagy milyen nagy megértésed van arról, ki vagy Jézus Krisztusban - az Úr keresését soha nem fogod kinőni.

Menj eléje, és tudd meg, Ő pontosan mit szeretne tőled. Ne úgy történjen, hogy eldöntöd, mit teszel, majd megkéred Istent, áldja meg a tervedet. Menj eléje, és kérdezd meg: ,,Uram, mik a te terveid?" Az Ő tervei már áldottak. Ha azokat követed, a győzelmed garantált.

Kenneth Copeland / Igei olvasmány: 1 Krónika 14:8-17
Link

Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Foglald el a helyedet
  2016-10-26 14:00:07, szerda
 
  De az Isten gazdag lévén irgalmasságban, az Ő nagy szerelméből, mellyel minket szeretett, minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal... És vele együtt feltámasztott, és vele együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban- Efézus 2:4-6

Isten feltámasztott bennünket, és együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban! Ezt mondja Isten Igéje. Nagyon kevesen mertük ezt igazából elhinni. Felemeljük, felmagasztaljuk Jézust - helyesen! De emellett akaratlanul lebecsüljük azt, amit tett, mert nem engedjük meg, hogy maga mellé ültessen bennünket.

Ez volt Isten célja a Kálvárián: hogy Jézus mellé ültessen minket. Hogy azzá tegyen bennünket, amivé Jézust tette.

Tudod, Jézusnak nem volt szüksége arra, hogy felmagasztaltasson. Ő már fel volt magasztalva, mielőtt a földre jött. Már egy volt az Atyával. Nem kellett hatalmat szereznie az ördög felett - mert soha nem is veszítette azt el!

Fizikai testet öltött, hogy emberként jöjjön a földre, és hatalmat szerezzen a bűn, a betegség, a démonok, a félelem, a szegénység és minden más átok felett, ami a halál törvényével együtt érkezett a földre - és meg is szerezte. Sikerült Neki. Uralkodott mindenen az intellektus világában, mindenen a fizikai világban.

Mielőtt felvitetett a mennybe, azt mondta: ,,Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön." (Máté 28:18) Majd megfordult, és ezt a hatalmat átadta nekünk azáltal, hogy nekünk adta a nevét.

Jézus érted és értem jött a földre, halt meg, és támadt fel. Nem önmagáért tette. Azért tette, hogy maga mellé vehessen minket. Hogy használhassuk a nevét, és gyakorolhassuk a Tőle kapott hatalmat a földön. Azért tette, hogy Isten elé állhassunk, és mindazt jelenthessük számára, amit Jézus jelent.

Amikor újjászülettél, Isten igazsága lettél Krisztusban! Tehát, újjászületett hívőként merd elfogadni ezt az üzenetet, elmélkedj rajta, és cselekedjél ez alapján. Menj előre - merd elfoglalni a helyedet!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Efézus 2:1-13
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Nagy napom,szép napom ...
  2016-10-25 21:11:25, kedd
 
  Link


Ó, boldog nap, amelyen én,
Megváltóm elfogadtalak!
Örvend szívem, s ujjong elmém,
hogy elnyertem irgalmadat!

Nagy napom, szép napom,
lemosta Jézus bűnömet!
Éberséggel imádkozom,
benned örvendek Jézusom!
Nagy napom, szép napom,
lemosta Jézus bűnömet!

A frigykötés már készen áll,
eljegyezted az életem.
Vezess, Uram, e léten át,
míg örökségem elnyerem!

Nagy napom, szép napom,
lemosta Jézus bűnömet!
Éberséggel imádkozom,
benned örvendek Jézusom!
Nagy napom, szép napom,
lemosta Jézus bűnömet!

Megváltozott az életem,
Ő az enyém, én az Övé,
Ő megy elől, én követem,
megvallom Őt minden felé!

Nagy napom, szép napom,
lemosta Jézus bűnömet!
Éberséggel imádkozom,
benned örvendek Jézusom!
Nagy napom, szép napom,
lemosta Jézus bűnömet!

Szívem nyugodt, boldog nagyon,
mert megtaláltam üdvömet!
Uram többé el nem hagyom,
Őhozzá mindig hű leszek!

Nagy napom, szép napom,
lemosta Jézus bűnömet!
Éberséggel imádkozom,
benned örvendek Jézusom!
Nagy napom, szép napom,
lemosta Jézus bűnömet!

Szerző: Szöveg: Ph. Doddridge Dallam: E. F. Rimbault
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Amikor nehéz idők jönnek
  2016-10-24 08:27:32, hétfő
 
  A gyülekezeteknek tehát egész Júdeában, Galileában és Samariában békességük vala; épülvén és járván az Úrnak félelmében és a Szent Szellemnek vigasztalásában, sokasodnak vala.- ApCsel 9:31

Vannak olyan idők itt a földön, amikor nehéz az élet... sőt, fájdalmas. Amikor ilyen idők jönnek, akkor igazán szükségünk van arra a vigasztalásra, amit csak a Szent Szellem tud adni.

Hogyan tudjuk ezt a vigasztalást elfogadni?

Úgy, hogy egyszerűen azt tesszük, amit a hívők az Apostolok Cselekedeteiben tettek. Az Úr félelmében jártak.

Amikor ,,az Úr félelméről" beszélek, kérlek, értsd meg, nem úgy értem, hogy félned kell Istentől. Ő a te Atyád! Olyan biztonságban és félelem nélkül kell Elé menned, mint egy gyermek, aki tudja, hogy mennyire szereti őt az atyja. De olyan nagy tisztelettel kell lenned Isten iránt, hogy amikor valamire kér téged, akkor azonnal engedelmeskedsz - még akkor is, ha ez nem egyezik a természetes kívánságaiddal. Ez jelenti az Úr félelmében való járást.

Hadd mondjam el, hogyan értem ezt. Sok éve történt egy összejövetelünkön. Nem sokkal azelőtt, hogy prédikálni kezdtem volna, kaptam egy rendkívül nyugtalanító telefonhívást. Egy fájdalmas hírt közöltek velem egy bizonyos dologról, amiben az egyik gyermekem hibát követett el. A híre megsebezte a szívemet.

Sírtam, és természetes szinten mérges akartam lenni, és vissza akartam vágni valahogyan. De e helyett elkezdtem nyelveken imádkozni. Ahogy imádkoztam, azt a vezetést vettem a szellememben, hogy örvendezzek, és dicsérjem az Urat.

Természetesen nem volt kedvem ehhez. Toporzékolni tudtam volna. De az Úr iránti tiszteletből félretettem az érzéseimet, és engedelmeskedtem. Majd a Szent Szellem arra vezetett, hogy olvassak el egy bizonyos próféciát. Ahogy megtettem, éreztem, hogy megerősödöm.

Majd hirtelen azt vettem észre, hogy szabad vagyok. Az engedelmesség által megnyitottam magam a Szent Szellem vigasztaló erejének. A düh és fájdalom, ami pillanatokkal azelőtt eltöltött engem, eltűnt! Az Úr gyengéd szeretete és bátorítása vette át a helyét.

Nem számít, milyen fájdalmas helyzettel kell szembenézned, bízz meg az Atya útmutatásaiban, és engedelmeskedj Neki. Számodra is elérhetővé teszi ugyanezt a természetfeletti, Szent Szellemtől származó vigasztalást!

Gloria copeland * Igei olvasmány: Máté 4:1-11
Link Link Napról napra a győzelemig

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Magyar nemzeti ünnep 60. éve
  2016-10-23 12:19:23, vasárnap
 
  60 éve volt volt a magyar forradalom és szabadságharc

"1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. 1990 májusa óta a forradalom október 23-ai kezdőnapja Magyarország nemzeti ünnepe." Link


Link Link



Link

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Válaszd az életet
  2016-10-23 12:14:20, vasárnap
 
  Mert a testnek gondolata halál; a Szellem gondolata pedig élet és békesség.- Róma 8:6

Ha választanod kellene az élet és a halál között, hogyan döntenél? A válasz egyértelműnek tűnik. De a valóságban mégsem az.

Tudod, a halál melletti döntés nem feltétlenül azt jelenti, hogy leugrunk a legközelebbi szikláról. Ez nem ilyen egyszerű.

A Biblia szerint, ha testi módon gondolkodunk, és belemerülünk e világ dolgaiba, az halál. A Biblia azt is elmondja, mi az élet. ,,Fiam, az én szavaimra figyelmezz," mondja a Példabeszédek 4:20-22,,,mert életük ezek azoknak, akik megtartják."

A világi gondolkodás halál. Az Ige szerint való gondolkodás élet.

A Lukács 10-ben van egy történet, ami nagyon jól példázza ezt az alapelvet. Máriáról és Mártáról szól, biztosan ismered. Mária Jézus lábainál ült, és hallgatta Őt, míg tanított, s közben Márta a konyhában sürgött-forgott, és vacsorát készített az ott levőknek.

Végül Márta nem bírta tovább, odament Jézushoz, és azt mondta: ,,Uram, nincsen arra gondod, hogy az én testvérem magamra hagyott engem, hogy szolgáljak? Mondjad azért néki, hogy segítsen nékem." Jézus így válaszolt: ,,Márta, Márta, szorgalmas vagy és sokra igyekezel: De egy a szükséges dolog: és Mária a jobb részt választotta, mely el nem vétetik tőle" (Lukács 10:41-42).

Mária minden mást félretett, hogy hallgathassa az Igét. De Márta hagyta, hogy az életben látszólag fontos dolgok élvezzenek elsőbbséget az Igével szemben. A halált választotta az élet helyett.

Látod, milyen könnyű belecsúszni?

"De Copeland testvér," mondod talán, ,,ha nem töltöm minden időmet az élet dolgaival, akkor az életem szét fog esni!"

Tényleg? Márta is biztosan ezt gondolta. Valószínűleg úgy gondolkodott, hogy ha nem főz vacsorát mindenkinek, akkor éhesek lesznek. De nem lettek volna. Jézus azelőtt is tett csodát - amikor tömegeknek adott enni -, és meg tudta volna ezt tenni Márta otthonában is. Márta nyugodtan elhelyezkedhetett volna Jézus lábainál, és lakomázhattak volna egyet Isten költségére!

Ne kövesd el azt a hibát, amit Márta. Ne vesszél el annyira az élet dolgaiban, hogy helytelen módon a halált választod. Határozd el, hogy az Igét teszed az első helyre. Válaszd az életet!

Kenneth Kopeland * Igei olvasmány: Róma 8:5-13
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Őszi remény * Dracunculus vulgaris
  2016-10-22 22:46:01, szombat
 
 



"Látványos és nagyon szép növény a sárkánykontyvirág. A kontyvirág félék családjába tartozik és akár egy, másfél méter magasra is megnő. Nagyon különleges, gumós, évelő virág. Sajnos a " Nem mind arany, ami fénylik" - mondás azonban e szép növény esetében is igazolódni látszik. A sárkánykontyvirágnál ez az apró "malőr" az illatában keresendő. De ha elég távol ültetjük a ház ablakaitól, valamint tisztes távolról csodáljuk, akkor baj nem lehet."..

A különleges Sárkánykontyvirág
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Édenkert - Bálint Gazda  
Csak Isten képes megszabadítani lelked a stressztől
  2016-10-21 10:36:17, péntek
 
 

"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Máté 11:28.)


Amikor stresszes állapotban vagy, többnyire hogy próbálsz kiszabadulni belőle? Hogyan tudod mentesíteni magad a stressztől, amikor kimerült vagy és túlhajszolt? Talán moziba mész vagy elmész vacsorázni, hogy ne kelljen főznöd. Az is lehet, hogy van egy hobbid vagy sportolsz valamit, ami segít a feszültség levezetésben.

Semmi gond nincs ezekkel a dolgokkal, de egyik sem fogja számodra elhozni azt a szabadulást, amire igazán szükséged van. A világ összes sziesztázása sem fogja megszabadítani a lelked a stressztől. A testedet megnyugtatja, de a lelkedet nem fogja.

Egyetlen egy dolog tudja megnyugtatni a lelked: Isten. Egyedül ő tudja megadni neked azt a belső békességet, mely megszabadít a stressztől.

"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Máté 11:28.)

Ő nem azt mondja: "Gyere gyülekezetbe!" Nem azt mondja, hogy gyere Bibliát tanulmányozni vagy kiscsoportba. Amikor túlhajszolt vagy, egyetlen egy személy van, aki meg tudja nyugtatni a lelked. Ez a valaki Isten. Amire mindennél inkább szükséged van akkor, amikor túlhajszolt vagy, az több idő kettesben Istennel.

Hogyan teheted ezt meg? A Máté evangéliuma 6:6. azt mondja: "Keress egy csendes, félreeső helyet, ahol nem kísért semmi, hogy szerepet játssz Isten előtt. Csak légy ott olyan egyszerűen és őszintén, ahogy csak tudsz. A fókuszt helyezd magadról Istenre és megérzed majd az ő kegyelmét" (MSG fordítás).

Néhányan sosem csináltak eddig ilyet. Mások nem tették ezt már hetek vagy hónapok óta. Ezért vagy túlhajszolt. Szükséged van arra, hogy időt tölts csendben Istennel. Imádkozz és olvasd a Bibliát.

Miért nem hallgatunk gyakrabban Jézusra? Miért nem fordulunk hozzá? Általában bármi más előbb szóba jön mint az, hogy Istenhez forduljunk. Nagyon sokszor azt gondoljuk, hogy meg tudunk vele birkózni egyedül is, máskor pedig nem vesszük észre, hogy Isten csak arra vár, hogy szóljunk neki. A Bibliában Isten újra és újra elmondja: "Kiáltsatok hozzám! Hívjatok engem! Beszéljetek hozzám! Adjátok át a terheteket nekem!"

Ha üresen futsz neki ennek a napnak, először is hívd segítségül Istent! Ne egy tablettához, egy programhoz vagy egy tervhez fordulj. Gyere Krisztushoz és ő megnyugvást ad neked!

Beszéljetek róla:

Milyen különbséget veszel észre azon a napon, amikor reggel csendességet tartasz Istennek?
Miért fontos, hogy Istenre helyezd a fókuszt, amikor stresszes vagy?
Miért gondolod, hogy Isten arra vár, hogy hívd őt mielőtt megtapasztalod a békességet?


Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2016.10.14.)
Link





 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Karjaid közt otthon vár
  2016-10-21 10:31:03, péntek
 
  Hogy bízhattál rám oly kincset,
mit angyalok sem kapnak meg?
Féltőn hívtál, itt állok hát,
Isten királyi trónjánál
És int felém két sebzett kéz -
A Megváltó karjába zár!

Ha szívem vádlás döfné át -
ha Sátán bűnömmel kísért;
Egy szó, és gyászom szétrebben -
az Úr van itt, az Egyetlen!
Ó, áldom Őt, ki küzd és győz -
biztos bástya lelkem várán!

Itt állok most trónodnál,
Nincs több bűn, megváltottál
Jézus vérén át, bátran lépek Hozzád;
Szent karjaid közt otthon vár!

Isten Fiát, Jézust látom,
meghalt értem, hogy megváltson
Ártatlan, bűntelen szentség -
szépség, mit szem nem látott még
Ó, száz és száz szó; száz és száz dal
nem írhatja le fenségét!

Szálljon fel hála és imádat!
Szívünkben elmos minden vádat
Ó, és áldjuk Őt, áldjuk azt,
Ki vérét adta bűnünkért!

"Karjaid közt otthon vár"
Boldly I Approach (The Art of Celebration)
By Rend Collective

Magyar szöveg:Hunyadi Tamás
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Új fordítású Biblia
  2016-10-20 17:42:26, csütörtök
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Új fordítású Biblia  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 415
  • e Hét: 4642
  • e Hónap: 15695
  • e Év: 76996
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.