Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/42 oldal   Bejegyzések száma: 412 
Kósa Lajos két forintja: a pénzéhes magyarok és a valóság
  2016-10-31 15:44:10, hétfő
 
  Kósa Lajos két forintja: a pénzéhes magyarok és a valóság

2016. október 31. - nickgrabowszki



A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a Fidesz frakcióvezetője a bérszínvonal folyamatos emelkedéséről beszélt. Kósa szerint

olyan béremelés, amely után a magyar emberek azt mondják, most már elégedett vagyok a béremmel, biztos nem lesz. Mindig lehet két forinttal többet keresni, és hajlamosak vagyunk elfelejteni, honnan indultunk.

Mr Twenty Percent képtelenségnek nevezte,

amit az ellenzék állít, hogy

a rettenetes magyar élet-, munkahelyi és bérviszonyok, valamint azok kilátástalansága miatt menekülnek el sokan az országból.

Tehát a magyarok pénzéhesek, az ellenzék meg hazudik.

Ennek ellenpontozására, illet az igazságtartalmának illusztrálására rengeteg tény lehetne felvonultatni. De itt és most csak két idézet orvosoktól a Magyar Narancsból.

Előbb a kiváló magyarországi bérviszonyokról Helgától, aki itthon helyettesítő háziorvosként dolgozik, Angliában pedig egy magánkórházban ügyeletet lát el:

A kezdő fizetésem rezidensként 76 ezer forint volt úgy, hogy naponta 12 órát dolgoztam. Emellé egy idő után egész hétvégés háziorvosi ügyeletet vállaltam be, de egy év után úgy döntöttem, ez így nem élet. 2012 óta dolgozom Angliában, az első három évben félállásban, most pedig időszakosan, 2-3 hetet töltök ott egy hónapban. Előtte két évig rezidensként dolgoztam belgyógyászaton, és folyamatosan azzal szembesültem, hogy semmibe sincs beleszólásom, csupán végrehajtói szerepem van. Nem voltam megelégedve és bíztam benne, hogy lehet ezt jobban csinálni, van olyan egészségügyi rendszer, amelyik emberközpontú, és ahol nagyobb befolyásom lehet a dolgokra.

Ezután két, Finnországban dolgozó magyar orvos, Laura és Balázs a munkakörülményekről:

A pénz csak egy része a dolognak. Nézzük meg az otthoni klinikák infrastruktúráját, felszereltségét, a hiányzó eszközöket, a stresszes környezetet, a kiégett kollégákat. A gyakorlataink során szembesültünk azzal, hogy a 30-40-es korosztály eltűnik a magyar egészségügyből, pedig ők lehetnének az erős oktatói gárda. (...) Sokan úgy gondolják, hogy még fiatalok és bírják, estig túlóráznak, ügyelnek, abból sokat tanulnak és fejlődnek, aztán, majd ha végeznek, szakorvosként külföldre mennek. Van, aki a kórházban él (Magyarországon). Mi 37 órát dolgozunk egy héten (Finnországban), ügyeletet vállalni nem kötelező, van időnk kikapcsolódni, a kollégáink kipihentek és jókedvűek. Van idő arra, hogy beszélgessünk a beteggel, hogy utánanézzünk a dolgoknak, konzultációt kérjünk szakorvosoktól, ha nem vagyunk biztosak magunkban, és mindezt anélkül, hogy a beteg hülyének nézne. Teljesen más ilyen környezetben dolgozni.

Tehát nem az ellenzék állítja, vagy nem csak az ellenzék, hanem a expatriált magyar munkavállalók.
És nem csak az orvosok, hanem minden bizonnyal ilyeneket mondanának az esztergályosok, a pincérek, a kőművesek és az informatikusok is.
Nem a pénz miatt mennek el, hanem a rettenetes munkahelyi és életkörülmények miatt.
Elletve ha mégis a pénz miatt, akkor nem két forinttal, hanem havi egymillióval tudnak többet keresni külföldön.

A 2 forint legfeljebb a fideszes politikus, a politikai karrier, valamint a közvetlen nőági felmenő és bizonyos kereskedelmi ügyletek vonatkozásában áll meg.

http://b1.blog.hu/2016/10/31/kosa_lajos_ket_forintja_a_penzehes_magyarok_es_a_val osag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Markó Beáta: Száll a paraszt
  2016-10-31 13:00:48, hétfő
 
  Szerző Markó Beáta October 30, 2016

Markó Beáta: Száll a paraszt



A Goebbels nyomdokait követő magyar propagandaminiszter, miután több hónapos gyűlöletkampányával jól végezte dolgát, a hergelési időszak csúcspontján (az idegenek elleni népszavazás napján) szeretett feleségével helikopterre ült és elrepült egy celeb esküvőjére.

Pechére egy gonosz, rosszindulatú újságíró kiszúrta a kirándulást és kíváncsiskodni kezdett a helikopterezéssel kapcsolatban. A rutinos propagandaminiszter azonnal és szemrebbenés nélkül letagadta, majd amikor már fotó is igazolta a légi utazást, letagadta, hogy letagadta.

- Parasztgyerek vagyok, nem urizálok - szólt a miniszter mindent elsöprő érve, s nekünk semmi okunk kétségbe vonni állítását, különösen a mondata első felét.

Néhány nappal később a parlamentben férfiasan megvédte magát tehetséges üzletasszony feleségének szoknyája mögé bújva. Az egész helikopterezés nem volt más, mint a sikert sikerre halmozó nej barterüzlete, neki valójában semmi köze az egészhez.

(Ez a válasz nyilván megnyugtatta volna az ország lakosságának azt a négymillió tagját, akik az éhezés és a nyomor szélén vagy a kellős közepén tántorognak, ha nem kapcsolták volna rég ki az áramot náluk, és láthatták volna a T. Házban folyó színvonalas előadást.)





Az antidemokrata típusú nyomdai termék főszerkesztőnek látszó nyomdaipari dolgozója azonnal kenyéradó gazdája védelmére kelt, miszerint: 500 ezer forintos helikopterezést a magyar középosztály bármelyik tagja megengedhet magának. Hálásak vagyunk ezért az információért, amivel mindjárt magyarázatot is kaptunk az előttünk mostanáig érthetetlen, a fejünk fölött egyre inkább megnövekedett légi forgalomra. Tehát a rotorok egyre gyakoribb hangja azt jelenti: a középosztály megy munkába, fodrászhoz, színházba, vásárolni, dolgos ügyeit intézni.

De ne keseredjen el az sem, aki még nem tartozik a magyar középosztályba. Addig is, amíg behozza csekélyke lemaradását, 80-90 ezer forintból - kb. kéthavi közmunkabérből - bőven telik egy húsz perces városnéző sétarepülésre ugyanolyan helikopteren, mint amin hazánk terheit a vállán cipelő miniszter és felesége utazott.

Az égnek hála, az ország és a társadalom közismerten keresztényi, humanizmustól átitatott, magasrendű morális állapotával tökéletes összhangban van az a frissen készült közvélemény-kutatás, amely szerint a megkérdezettek közel fele nem gondolja úgy, hogy a propagandaminiszternek le kellene mondania eme kiruccanás miatt. Így él békében és boldogságban együtt a magyar átlagember és szolgája (minisztere).

De hopp! Mi ez a zaj odakint? Igen, eltalálták. Pilótánk éppen most ereszkedik lefelé bérelt helikopterünkkel a három, nyolcvanéves kivágott ősfenyő helyén kialakított leszállópályánkra. Sajnos itt pontot kell tennünk írásunk végére, indulunk középosztálybeli programunkra.


https://nepszava.us/blogs/news/marko-beata-szall-a-paraszt1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Csúrogon összeszedték a magyar férfiakat, és kivégezték őke
  2016-10-31 12:56:34, hétfő
 
  "Csúrogon összeszedték a magyar férfiakat, és kivégezték őket, egyetlen bűnük az volt, hogy magyarok voltak" - valódi túlélők emlékeztek

Az a fontos, hogy ma már nyíltan és világosan lehet beszélni az 1940-es években történtekről, ugyanakkor elő kellene mozdítani a történész vegyes bizottság munkáját, amihez politikai segítségre van szükség - hangsúlyozta Pásztor István, a vajdasági tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az MTI-nek vasárnap a délvidéki Csúrogon, ahol az 1944-1945-ben ártatlanul kivégzett áldozatokra emlékeztek.

Hozzátette: a történészek munkájának befejezése fel tudná gyorsítani a társadalmak múlttal való szembenézését. A megbékélés ugyanis - a politikus szerint - hosszú folyamat, annak a lelkekben kell lezajlania (máshol nem is számíthat rá, hisz bocsánatkérés helyett csak egy szemfényvesztő határozatot volt képes kipréselni magából a szerb szkupstina - a szerk.), “a köztudatban kell a dolgokat helyre rakni".

Az áldozatok emlékművét Csúrogon három éve állították, akkor Áder János magyar és Tomislav Nikolic szerb államfő is fejet hajtott a második világháborúban és azt követően ártatlanul kivégzettek előtt.

Vasárnap politikai pártok, önkormányzatok, civil szervezetek, valamint a magyar diplomácia képviselői és magánszemélyek koszorúzták meg az emlékhelyet.

Valódi túlélők

Teleki Júlia túlélő, a csúrogi megemlékezés szervezője beszédében kiemelte: 72 évvel ezelőtt Csúrogon összeszedték a magyar férfiakat, és kivégezték őket, egyetlen bűnük az volt, hogy magyarok voltak. Hozzáfűzte, hogy sokáig emlékezni sem volt szabad, három éve viszont a túlélők már tisztességes emlékhelyen róhatják le kegyeletüket, ugyanakkor hátra van még a bocsánatkérés, és az elkobzott vagyon visszaszármaztatása.

Mina Jurisin, a Razzia 1942 Emlékbizottság titkára azokról a hétköznapi hősökről szólt, akik szomszédaikat mentették meg azzal, hogy életükkel kezeskedtek értük. 1942-ben a magyarok tudták így megmenteni szerb társaikat, 1944-1945-ben pedig a szerbek magyar ismerőseiket.

Egy eszmerendszert nem lehet egyetlen néphez sem kapcsolni - hangsúlyozta Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete, majd úgy folytatta: egy eszmerendszernek nincs nemzeti vagy etnikai hovatartozása. Ezért az adott eszmerendszer nevében bűnöket elkövetőket sem lehet kizárólag egy, vagy akár több néphez kötni.

A kormánytisztviselő álomvilágban él

Pirityiné Szabó Judit, a nemzetpolitikai államtitkárság főosztályvezetője beszédében a történelmi léptékű francia-német megbékéléshez hasonlította a magyar-szerb megbékélést, amellyel a két nép számtalan európai nép számára nyújthat példát.

1941 áprilisában a Délvidék egy része visszatért a magyar fennhatóság alá. Újvidéken és környékén a magyar honvéd- és csendőralakulatok által 1942 elején végrehajtott partizánvadász rajtaütésekben közel 3-4 ezer ember vesztette életét (mivel a jugoszláv hatóságok egy háború utáni kivizsgálás során 1015 áldozatot azonosítottak név szerint, így a történészek valójában másfél ezres veszteséggel kalkulálnak - a szerk.), főként szerbek és zsidók - kesereg összefoglalójában az MTI.

Az 1942-es “hideg napok" után két és fél évvel, az 1944. október 17-től 1945. február 1-ig tartó jugoszláv katonai közigazgatás idején Tito partizánjainak megtorlásában több tízezer délvidéki magyart végeztek ki. A legvéresebb események színhelye Csúrog, Mozsor és Zsablya volt, ahol szinte a teljes magyar lakosságot kiirtották.

A túlélőket gyalogmenetben a járeki gyűjtőtáborba vitték, ahol hat-nyolc hónapot kellett eltölteniük. A nélkülözésekbe több ezren belehaltak, a túlélők soha nem térhettek vissza otthonaikba. A történtekről 1990-ig beszélni sem lehetett. A szerb kormány 2014-ben, hét évtized után helyezte hatályon kívül a három vajdasági település (Csúrog, Mozsor és Zsablya) magyar lakosságának kollektív bűnösségét kimondó határozatot.

(MTI nyomán)

https://m.kuruc.info/r/3/165578/




Remek befektetés: izraeli hallgatóknak vitt ösztöndíjakat a magyar államtitkár - a holokamuoktatás is segíti majd az "érzékenyítést"

Hároméves, 2019-ig érvényes oktatási csereprogramot írt alá Izraelben Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár.

"Az izraeli oktatási minisztériummal született megállapodás egyik legfontosabb pontja a magyar felsőoktatási rendszer külföldi hallgatók irányába való kiterjesztése volt" - hangsúlyozta Palkovics László az egyezmény aláírása után az MTI tudósítójának.

Hozzátette: az oktatás nagyon fontos eleme a két ország kapcsolatának, és egy nagyon jó, nyílt beszélgetés zajlott ezekről a kérdésekről az izraeli oktatási minisztérium képviselőivel, akik semmitől sem zárkóztak el. Magyarország felajánlott ötven Stipendicum Hungaricum ösztöndíjat az izraeli hallgatóknak, amelyek közt BA, és mesterképzés, valamint doktori és posztdoktori tanulmányok is vannak, elsősorban agrár, műszaki és különböző kulturális területeken.

"A magyar állam célja ezekkel az ösztöndíjakkal, hogy akik Magyarországon szereznek diplomát, utána Magyarországot képviseljék a saját országukban: ez egyfajta befektetésnek tekinthető" - közölte a magyar felsőoktatás irányítója. "És ennek akár olyan konkrét haszna is lehet a jövőben, hogy ha egy vízügyi szakterületen végzett diák hazajön Izraelbe, és elkezd vízgazdálkodási területen dolgozni, akkor ebbe várhatóan magyar cégeket is bevon, és ezzel a gazdasági kapcsolatok is fejlődnek" - tette hozzá naivan.

Kiemelte: már ma is magas számú izraeli hallgató tanul fizetős egyetemeken, köztük jelenleg nyolcszázan orvostudományi területen, ezek az ösztöndíjak nem erre vonatkoznak. A Magyarországon végzett orvosok igen sikeresek, Izraelben kilencvenhat százalékuk sikeresen leteszi a diplomájuk honosításához szükséges helyi vizsgát, míg ez az arány a német egyetemeken végzetteknél csak hetven, a román egyetemeknél pedig harminc-negyven százalék körül van.

A holokamuoktatás nem maradhat ki

Az újabb hároméves oktatási megállapodás természetesen kiemelten foglalkozik az ún. holokauszt magyarországi oktatásával is, tovább folytatják a Jad Vasem intézettel közös egyhetes történelemtanári továbbképzést, amelyen eddig ötszáz magyar oktató vett részt.

Számos más kérdést is megtárgyaltak, köztük az izraeli kormány külföldi zsidó iskolákat támogató programjának magyar alkalmazását is, amely főként a Wesselényi utcai ortodox vallásos iskolánál jöhet szóba. Ezt az intézményt a magyar állam egy kormányrendelet alapján már ma is támogatja, és szeretnék, ha a tartalmi kérdésekben Izraelből kapnának segítséget: megfelelőnek tűnik erre az izraeli javaslat.

Palkovics László elmondta, hogy kiválóan működik a két ország egyetemei közti együttműködés, amelyben az izraeli felsőoktatási tapasztalataiból Magyarország sokat tanulhat elsősorban a start up kultúra fejlesztéséről, a hallgatók kezdeményezési kedvének felélesztéséről.

A szabályozott megjelenítés a központi tankkönyvekben segít az "érzékenyítésben"

Az államtitkár ismertette a zsidó kultúra szabályozott megjelenítését a központi tankkönyvekben, amelynek tartalmát egy tizenhat zsidó szervezetet képviselő kerekasztal dönti el. Azt is közölte, hogy a jövőben a pedagógusképzés reformjával szeretnék "még érzékenyebbé tenni" az oktatókat a zsidóság kérdéseivel kapcsolatban, és ehhez is számítanak az izraeli szakmai segítségre.

Megbeszéléseik jellemzésképpen elárulta, hogy más országokhoz képest Izraelben sokkal erősebbnek látta az érdeklődést, és a tárgyaláson az is különleges volt, hogy az asztalnál három magyarul tudó izraeli szakember is ült a túloldalon. "Beszélni már nehezen tudtak, de magyarul fogadtak bennünket a minisztériumban, ahol nyilvánvalóvá vált, hogy a két ország nagyon sok kérdésben hasonlít egymásra" - mondta az idióta oktatásügyi államtitkár.

(MTI enyhén korrigálva)

https://m.kuruc.info/r/4/165585/





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább rejtőzködnek Orbán erőforrásai: sem az iskolában, sem
  2016-10-31 12:52:43, hétfő
 
  Tovább rejtőzködnek Orbán erőforrásai: sem az iskolában, sem a munkaerőpiacon nem hajlandók előbújni

A magyarországi 15-64 éves cigány népesség nyolcvan százalékának még mindig csupán legfeljebb általános iskolai végzettsége van, miközben a "nem cigány" lakosság esetében ez az arány csupán 20 százalék. Egyebek között ez a képzettségbeli hátrány érvényesül a munkaerőpiacon is: a legfrissebb adatok szerint 2015-ben a munkaképes cigányoknak 39 százaléka volt foglalkoztatott, szemben a magyarok 65 százalékos mutatójával. Az adatokat a Központi Statisztikai Hivatal friss, Munkaerőpaci helyzetkép címet viselő elemzése ismer­teti. A kiadvány legfontosabb adatforrását jelentő munkaerő-felmérés háttérválto­zói között 2014 óta szerepel az etnikai hovatartozás, amely lehetővé teszi, hogy a "cigány és nem cigány" népesség munkaerőpiaci jelenlétén túl a foglalkoztatás milyenségében megmutatkozó különbségeket is megismerjük.



Pedig járnak ők iskolába, itt a bizonyíték...

Munkanélküliként a cigányok 16 százalékát tartják nyilván, míg inaktívnak 45 százalékuk számít, szemben a "nem cigányok" 4, illetve 31 százalékos mutatóival. A nemek közötti munkaerőpiaci esélyegyenlőtlenség is jóval magasabb a cigányok esetében: a munkaképes korú cigány nőknek még mindig kevesebb mint 30 százaléka foglalkoztatott, ami alig valamivel több a magyar nőket jellemző arány felénél. A mutatók annak ellenére alakultak így, hogy az átlagosnál lényegesen rosszabb egészségi állapotuk miatt a cigányok átlagéletkora alacsonyabb a többiekénél, míg a fiatalok aránya nagyobb.

Az elemzés ugyanakkor megjegyzi, hogy 2015-ben az előző évihez képest javultak a cigányok foglalkoztatási mutatói, sőt a javulás mértéke felülmúlta a magyar népességre jellemzőt. Igaz, ez jórészt a közfoglalkoztatás bővülésének köszönhető: a dolgozó cigányok 42 százaléka közfoglalkoztatás keretében dolgozott 2015-ben, így minden ötödik közfoglalkoztatott cigány volt.




Százból egy szerez diplomát

Az iskolai végzettségre vonatkozó részletes adatok szerint a 15-64 éves cigányok közel 16 százaléka még az általános iskolát sem fejezte be 2015-ben, és további 63 százalékuk is csak alapfokú végzettséggel rendelkezett, a "nem cigány" népesség esetében ez az arány mind­össze 1, illetve 19 százalék volt. A szakiskolát, szakmunkásképzőt végzettek arányában a legkisebb a különbség (a cigányok 15 százalékának, a magyarok 25 százalékának volt ez a végzettsége 2015-ben), ám míg a cigány népesség esetében ez a legmagasabb végzettség, amit a még viszonylag nagyobb részük elér, a "nem cigányoknál" ez koránt sincs így. Míg a munkaképes korú magyarok több mint egyharmadának érettségi a legmagasabb iskolai végzettsége, addig ezt alig minden huszadik cigány mondhatja el magáról. Diplomával minden ötödik magyar rendelkezett, a cigányok között csak minden századiknak van felsőfokú végzettsége.

A munkaerőpiaci hátrányhoz hozzájárul a lakóhely szerinti megoszlás is. A cigány népesség 52 százaléka a legkedvezőtlenebb foglalkoztatási helyzetű Észak-Magyarországon, illetve Észak-Alföldön élt tavaly, illetve a cigányok a teljes népességnél nagyobb arányban élnek községekben (ezen belül is az aprófalvas térségekben), ahol eleve szűkösebb a munkahelykínálat.

A kedvezőtlen munkaerőpiaci jellemzők kihatnak a cigány családokban nevelt gyermekek élethelyzetére, jövőbeni kilátásaira is. 2015-ben Magyarországon a magyar gyermekek 92,6 százaléka olyan családban élt, ahol legalább egy kereső volt, a cigány gyerekek körében azonban ez az arány mindössze 67,8 százalékos volt, és a dolgozó cigány családfők többsége is csak igen alacsony jövedelmet biztosító munkát végzett, így közfoglalkoztatott vagy minimálbért kereső volt. Az, hogy a családi pótlék, illetve a szociális juttatások összege évek óta változatlan, szintén nem segíti a cigány családok jövedelmi felzárkózását - jegyzik meg a kutatók. (Azt viszont már nem jegyzik meg, hogy az sem segítené, ha magasabb lenne, csak a kocsmárosok és a kábítószer-árusok bevétele növekedne - a szerk.)

"Diszkrimináció" - vajon miért alakulhatott ki?...

A felmérés során vizsgálták azt is, kiket ér diszkrimináció a munkaerőpia­con. Az eredmények szerint a hátrányos megkülönböztetést leggyakrabban a cigányok szenvedik el: 52 százalékuk jelezte, hogy érte már ilyen élete során, és 45 százalékuk szerint ennek oka a származása volt. Alacsony iskolai végzettséggel párosulva a cigány származás még kedvezőtlenebb helyzetet eredményez. A cigányok közel 50 százaléka érzékelt hátrányos megkülönböztetést munkakeresésnél, de munkavégzés során, elbocsátáskor és a hivatali ügyintézéskor is egyötödük került ilyen helyzetbe. A KSH szerint az alacsony iskolai végzettség származástól függetlenül magas diszkriminációs kockázatot jelent, a cigányok esetében azonban a középfokú végzettség sem csökkenti ennek esélyét, a diszkriminációs érintettség hasonlóan magas a szakmunkás végzettséggel, illetve az érettségivel rendelkezők körében is.

A munkanélküliek esetében szintén nagyobb az esélye a hátrányos megkülönböztetésnek, 37 százalékuk élt már meg ilyen helyzetet. A közfoglalkoztatottakat is az átlagosnál nagyobb mértékben diszkriminálják: míg a foglalkoztatottak 12 százalékát érte hátrányos megkülönböztetés, addig a közmunkások 35 százalékát. Ha a háztartásban van olyan, aki a nyílt munkaerőpiacon dolgozik, az jelentősen csökkenti a többi családtag diszkriminációs esélyét is. A közfoglalkoztatotti státus azonban nem jelent ugyanilyen védelmet a hátrányos megkülönböztetéssel szemben.

Érdekesség egyébként, hogy - amint azt az Észak-Magyarország című lap a hétvégén írta - a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csenyéte az ország legszegényebb települése. A faluban egy év alatt keresnek annyit az emberek, mint a Pest megyei Telkiben egy hónap alatt.

(MNO korrigálva)

https://m.kuruc.info/r/2/165597/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A politikus ma egy olyan állatfajt jelent, aki odasétál hozz
  2016-10-31 12:42:14, hétfő
 
 
Forgács Erzsébet 2016-10-31


Olvasói levél: A politikus ma egy olyan állatfajt jelent, aki odasétál hozzám és átvágja a torkom


Egy 39 éves középosztálybeli értelmiségi gondolatai

Olvastam az egyik cikketeket, amiben csodálkoznak, hogy miért nem vagytok még eltörölve a föld színéről és hörögve kívánnak mindenféle jót. Ne szegje kedveteket! Vagyunk még páran akik képesek vagyunk a gondolkodásra. És amikor az írásaitokat olvasom olyan, mintha magamat hallanám.

Azért tartom magam középosztálybelinek mert nem éhezünk. Két gyermeket tudok iskolába és óvodába járatni és tisztességgel nevelni őket. Vannak olyan nyarak, amikor sikerül egy nyaralást is összespórolni. Van autónk és munkánk. Szóval tudom és sajnos látom is, hogy vannak nálunk rosszabb, sokkal rosszabb helyzetben is családok. Nagyon sok család. Az értelmiségi jelzőt azért bátorkodtam magamra venni, mert mérnöki diplomám van és úgy általában véve tájékozottnak érzem magam.

Rengeteg gondolat kavarog bennem amik érzem, hogy már belülről emésztenek. Esténként mikor lefekszem, a munka és a család mindennapos megoldandó problémái mellett ezeken jár az agyam és képtelen kikapcsolni. Néha órákon keresztül ezeken őrlődök és csak forgolódok. Ezzel magyarázom, hogy minden nap fáradt és megtört vagyok.

Politika és politikusok... Olyan szavak ezek ma Magyarországon, amik zsigeri utálatot váltanak már ki mindenkiből. A politikus - mióta az eszemet tudom - egyenlő a korrupcióval, hazugsággal, kizsákmányolással, lopással, csalással, sikkasztással... és még sorolhatnám. De ma! Ma már olyan szintre emelkedett ez a negatív megítélés a határtalan pofátlanságnak köszönhetően, hogy komolyan értetlenül állok az előtt, hogy még nem történtek erőszakos megnyilvánulások. A politikus ma egy olyan állatfajt jelent, aki képletesen szólva odasétál hozzám, átvágja a torkom és amíg kivéreztet, feltartja a magasba a kezét és az arcomba röhögve azt mondja: ,,Nem én voltam". Ma ez van. Ezt kapjuk az arcunkba nap mint nap. Már csak arra sem figyelnek, hogy valahogyan leplezzék a korrupciót, lopást, bűnözést. A közbeszerzés ma egyenlő a korrupcióval. Rengeteg politikus, azok ismerősei, rokonai, barátai bírnak már mérhetetlen vagyonnal. Felfoghatatlanul hatalmas összegeket tesznek zsebre és a világ összes vagyona sem elég már. Nem ismernek határokat.

A másik oldalon magyar családok vannak szegénységbe szorítva. Gyermekek éheznek! Ezek a politikusok át sem tudják már érezni ezeket, teljesen elszakadtak a külvilágtól. És megszólalásaikban vigyorogva, humorizálva és egymást tapsolva bizonygatják, hogy ez így teljesen rendben van, mi vagyunk a legjobbak az EU-ban, szinte már teljes foglalkoztatottság van, folyamatosan nőnek a bérek, minden családnak van elég megtakarítása, kevesebb adót fizetünk és jobban élünk. Döbbenetes mértékű a pofátlanság.

És pontosan tudom, hogy még mindig csak a jéghegy csúcsát látjuk. Hiába van akár napi szinten is valami korrupciós hír akkor is csak a felületét kapargatja a média annak, ami a valóság. Van az univerzális gázszerelő aki olyan kiváló üzleti érzékkel nyúl minden szakmába, hogy le tudja tarolni a piacot. Nem mellékesen közben tönkreteszi az adott szakmát vagy teljes ágazatot is. Tud stadiont építeni, utakat építeni, szeret földeket vásárolni, mert a gazdálkodáshoz is nagyon ért, nagyon ügyes az ásványvizes bizniszben, bizonyított már generálkivitelezőként, gépész kivitelezőként, még egy klímaipari céget is vett, mert hűtésben is jártas, jó érzéke van a szállodaiparhoz is, ezért vásárolt és vásárol még szállodaláncokat, valamint most az ország talán legjelentősebb médiavállalkozója is lesz, mert ezt is szereti. Több most hirtelen nem jut eszembe de tudom, hogy csak egy részét említettem meg annak amire képes ez az aranyember. És hát nincs egyedül, nagyon sok ilyen féreg rágja az országot. Ráhel már kezdi bontogatni szárnyait és ő még csak egy az 5 gyermekből. A férjét is említhetném, ő is univerzális üzletember. Andy kaszinói nincsenek bekötve a NAV-hoz. Hát nem röhej? De miért is lenne. Hiszen Ildikó is saját maga ellen folytatta le a korrupciós vizsgálatot. Minden egyes ilyen féregről egy egész könyvet lehetne írni. Mészáros, Vajna, Habony, Tiborcz, Ráhel, Matolcsy, Pintér, Lázár, Rogán, Szijjártó, Kósa, Semjén, Harrach, Balog... felsorolni is hosszú lenne. Viktort nem felejtettem el természetesen. Ő már az a kategória, ami nem is létezik! Csak nekem van gyomoridegem és hányingerem, ha belegondolok ezekbe?

Olyan mértékben lopnak már pofátlanul, hogy azt ép ésszel felfogni sem lehet. Csak játsszunk el ennek kapcsán például azzal az utópisztikus gondolattal, hogy az összes ellopott, elsikkasztott, országból már kimentett vagyon, amit ezek a férgek loptak el. az most egy összegben visszakerülne az államháztartásba. Tudom, hogy nevetséges, de csak egy percre képzeljük el. Vajon mi lenne holnaptól? Élhető lenne ez a kis ország, jutna pénz mindenre. Bőven! Az emberek nem meggyötörtek, hanem jókedvűek és kiegyensúlyozottak lennének. Tudnám, hogy a gyermekeim megfelelő étkezést kapnak az iskolában és óvodában. Megfelelő könyvekből tanulnának, nem omladozna az iskola. Lehetnének szakmailag és emberileg is odaadó tanárok, ápolók, orvosok. Nem félnék ha kórházba kellene mennem. És nem kellene félnem attól sem, hogy mi lesz majd velem nyugdíjas koromra.

Megtehetném, hogy nem gondolok ezekre. Sokan azt mondják ,,nem foglalkozom a politikával". Egyszerűen nem lehet! Nem lehet vele nem foglalkozni. Minden nap, mindenhonnan megtalál. És legyünk már őszinték magunkhoz is. Attól, hogy nem akarok foglalkozni a problémával attól még az létezik! Persze ,,boldogok a lelki szegények..." Na meg nem utolsó sorban könnyű is irányítani őket, ugye. Itt volt a remek példa ezzel a fantasztikus népszavazással. Súlyos milliárdokba került, teljesen értelmetlen volt már akkor mikor elkezdődött, és a végén ugye érvénytelen is lett (igen, érvénytelen!) de nem is ez a fő mondanivalója számomra. Azt látom sokkal nagyobb problémának, hogy egyáltalán ennyi ember elment! Mert biztos vagyok benne, hogy csak nagyon kevesen mentek el csak azért, mert fideszesek. Ők azok akik, ész nélkül nyomják a gombot, teszik az x-et, ahova mondják nekik. Csak azért, mert Viktor mondja. Persze ez is szomorú, hogy van ilyen, de ez tény, el kell fogadni. Viszont volt egy óriási réteg, aki a nemzeti öntudata miatt ment el szavazni. Ők valóban azt hitték, hogy ha elmennek, akkor azzal megállíthatják az elvadult erőszakoló migráns csordát, akik a családjaink életére törnek. Ők tényleg ezt hitték. Meg lehet nézni, milyenek voltak a visszhangok a közösségi portálokon. Ez a tömeg agresszívan, szinte lincshangulatban ugrott neki olyanoknak, akik nem mentek el szavazni. Rokonok, barátok estek egymásnak! A NEM-el szavazók azt kívánták, erőszakolják meg az otthon maradottak családját és hasonlók. Sikerült a gyűlöletszítás! És miért? Mert ezek az emberek ,,nem foglalkoznak a politikával", fogalmuk sem volt arról, hogy pontosan mi is ez a népszavazás. Át lettek verve, de nagyon keményen. Persze mondhatjuk, hogy ők is hibásak, mert buták voltak. Mert tényleg azt hitték, hogy a migránsok megállítására szavaznak. Szomorú!

Kiknek köszönhetjük tehát az országban eluralkodó gyűlöletet, haragot, szegénységet, adósságot, korrupciót, csalást, rablást, politikai bűnözést, a fiatalok kivándorlását, az általános rossz hangulatot? A vezető politikusoknak! Sokat gondolkodom azon, hogy vajon 2018-ban - vagy egyáltalán bármikor - meg lehet-e szabadulni ettől a jól szervezett bűnözői bandától? Hogy valaha lesz-e az országban olyan vezető politikai erő, amely mentes minden ilyen szennytől? Lesznek-e olyan politikusok, akik tudják, hogy a magyar népnek dolgoznak, hogy tudják, ők a mi alkalmazottaink és ők vannak értünk, nem fordítva! Akik megvetik a korrupciót és a bűnöst nem védik, hanem kivetik maguk közül. Akik szerint nem jár a politikusnak mentelmi jog, hanem súlyosbító körülménynek számít, ha valaki politikusként követ el bűnt. Lesz valaha ilyen párt? És ha igen, akkor eljut-e valaha egy ilyen párt a kormányzásig? Őszintén szólva nem nagyon hiszem már. De remélek.

Reménykedem de miben?! Van alternatíva? Lehet egyáltalán? Elképesztő és csak némán bambulok magam elé, mikor a médiát nézem (akár a mostani október 23-i ünnepség is) még mindig megvan a ,,két nagy tábor". Hogy a francban lehet még ember, akinek a fejében vagy Orbán, vagy Gyurcsány jelenti az egyetlen alternatívát?! Ez egyik tábor köpködi, veri a másikat és skandálja, hogy ,,Gyúrcsán", illetve kommunista és mindenféle színes szinonímáját a Kádár-rendszernek. A másik tábor pedig vissza ugyanezt, csak orbánozik, fasisztázik meg hasonló. Agyatlan droidok mind! És mi szomorít el bennük engem legjobban? Hogy az ő szavazatuk is 1 egésznek számít! Ostobák és szellemi nihilek döntenek az ország sorsáról amikor az ikszelésre kerül a sor.

Talán az LMP?! Manapság bennük látok pozitív irányú megnyilvánulásokat és úgy érzem, náluk a szürkeállomány is meglehet egy kormányzásra. Az országgyűlési felszólalásaikban mintha egy az egyben az én gondolataimat képviselnék. De nem érzem, hogy sok esélyük lenne. Elszomorítóan kevés ember van már az országban szerintem, akik szintén az LMP-ben látnák a megoldást. Sok irányított droid lesz megint, akik a Fideszre szavaznak. Sokaknak kényszerből kell majd rájuk szavazni. Lásd: ,,ne gyere be holnap dolgozni, ha nem szavazol rájuk". Sokan szavaznak majd a Jobbikra és egyéb pártokra. Sokan talán el sem mennek. Így nem sokan maradnak, akik LMP-s szavazatot adnak le. És persze az is kérdés, hogy ha valamilyen csodával határos módon egyszer egy ilyen párt hatalomra kerülne, akkor vajon meg tudna maradni olyannak, amilyen most? Tényleg remélem!

Szerző: Zoltán

http://kolozsvaros.com/2016/10/31/olvasoi-level-a-politikus-ma-egy-olyan-allatfaj t-jelent-aki-odasetal-hozzam-es-atvagja-a-torkom/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt akarjátok lenyomni a torkunkon, hogy ez örökké így lesz,
  2016-10-31 12:39:17, hétfő
 
 
Molnár Bálint 2016-10-29
Azt akarjátok lenyomni a torkunkon, hogy ez örökké így lesz, mert így kell lennie?


Miközben Kövér házmester emelkedetten hadarva hosszasan bolsevistázott ma valami szoboravatáson, és legszívesebben beleharapott volna a torkába minden elfajzott nem fideszes hazaárulónak; miközben a Vajna-féle közpénztévé jobbikosok gatyájában turkálva, hatszázéves, totálisan irreleváns szexügyekkel igyekszik legyilkolni a karakterüket (nem mintha ez nekem rosszul esne), szerencsére a kormányfelszopó, magukat tudományosnak nevező műhelyek is mossák az agyvelőnket. Csak hogy világos legyen: ez is közpénzből történik. A mi agyunkat, a mi pénzünkből? Kerek? Kerek.

Miután tegnap megtudtuk - egy nem kifejezetten kormányközeli kutatóintézet jóvoltából -, hogy úgy szeretjük mi, magyarok, ha hazudnak nekünk, ha hülyének néznek és lopnak tőlünk (nem mind, csak egy statisztikailag releváns többség), sőt szívesen elviseljük azokat a nyakunkon, akik ezt cselekszik velünk, ideje volt, hogy a Magyar Idők is felfedezze magában a piaci alapot: ha az Indexnek futotta közvéleménykutatásra, a Magyar Időknek, mint nyereséges, piaci körülmények között működő vállalkozásnak, hogy a vérben ne jutna kifizetni néhány kemény milliót arra, hogy valahogy a szánkba rágja, amit nekünk nem akaródzik tudomásul venni? Hát ki, ha nem ők működnek piaci alapon?

Szóval a Nézőpont nevű intézet sebtiben megkutatta (október 24-26. között), hogy mit gondolnak a polgárok a nemzet fütyörészési szokásairól. Mert ennél fontosabb ügyek nincsenek terítéken, az egészségügy, az oktatás, a szegénység/dolgozói szegénység, a leszakadás, a nyomor, az éhezés, a korrupció mind-mind felszámolva, tehát arról fölösleges kérdezősködni.

Hát mit ad isten, nem kiderült, hogy a magyarok kétharmada (67 százalék) szerint elfogadhatatlan, hogy október 23-án ellenzéki pártok szimpatizánsai füttyel zavarták meg a miniszterelnök beszédét? De. Vérlázító, észbontó, felfoghatatlan botrány. Egy demokratikusan megválasztott miniszterelnököt kifütyülni? Ugye hogy nem tűrhetjük? Pláne hogy még az is kiderült - nézőpont kérdése -, hogy

a kifütyülést mindössze a megkérdezettek 22 százaléka véli elfogadhatónak, míg 11 százalék nem adott választ a kérdésre. Érdekesség, hogy e téren a baloldali szimpatizánsok megosztottak: míg az MSZP-támogatók közel fele (52 százalék) nem tartja elfogadhatónak a kormányfő kifütyülését, addig más baloldali pártok (DK, Együtt, Párbeszéd) szimpatizánsainak túlnyomó többsége (legalább 83 százalékuk) ugyanezt elfogadhatónak véli.

Hát ha csak így nem jön össze egy propagandára való. Mármint úgy, hogy a Fidesz pártlap=Magyar Idők fideszes előfizetőit és olvasóit megközvéleménykutatja a közpénzből működő, fideszes kutatóközpont arról, hogy szabad-e/illik-e/lehet- kifütyülni a Fidesz nevű állampárt főtitkárát vezetőjét. A számok általában makacs dolgok, bár azért van nekem egy olyan halvány sejtésem, hogy ez a mágikus kétharmad nem egészen véletlenül lett pont ennyi. Bár mondjuk ott, ahol 40% szavazott a főtitkár elvtárs útmutatása szerint a legutóbbi közvéleménykutatáson, és még aznap este 98% lett belőle, be kellene fejezni ezt a vergődést a közvéleménykutatásokkal. Úgy értem, ha már úgyis listájuk van arról, ki a magyar és kit kell megkérdezni, akkor meg főleg. Hasraütéses alapon legyen kétharmad. Jó, legyen.

Azt szeretném én ehhez hozzáfűzni, hogy szerintem a nagybeteget eléggé megrázta az a bizonyos október 23-ai szeánsz (mondjuk, biztos nem jobban, mint engem), ezért az, hogy egy héttel az esemény után a barnanyelvek szakszervezete még mindig erről cikkezget, analizál, illetve kínok és keservek között próbálja letagadni, megmásítani a történéseket, illetve mindennek az ellenkezőjét bizonygatni, akár még jó hír is lehetne.

Csakhogy engem akkor is zavar, hogy Mráz Ágoston Sámuel Hugó Kond Tas Szilamér, valamint tehetséges, fiatal és demokrata elemzőgárdája mossa az agyamat az én pénzemen. Még akkor is, ha már a Kubatov-listáról megközvéleménykutatott szimpatizánsok sem 100%-ban elkötelezettek amellett, hogy igenis, lehet sanyargatni, szívatni, elnyomni őket.

Azt hagyjuk, hogy a miniszterelnököt, aki egy árva hangot nem szentel 1956 emlékének és valódi hőseinek, ellenben rekedt hangon hangulatot kelt, aktuálpolitizál, történelmet hamisít és fikázza a vele egyet nem értőket, miközben jó szokása szerint hadat üzen a világnak, azt úgy egyébként ki lehet-e fütyülni bárhol a világ civilizáltabb felén? De konkrétan mit akart tényként beledörgölni a pofánkba a Magyar Idők a Nézőpont Intézet által? Hogy egy demokratikusan megválasztott miniszterelnököt soha semmilyen körülmények között nem lehet kifütyülni, ám, ha az a miniszterelnök fideszes, akkor a kifütyülés egyenesen hazaárulással ér fel? Vagy csak akkor lehet kétharmados bizonyossággal egyetérteni a fütyüléssel, ha mondjuk Gyurcsány a miniszterelnök, mert akkor hazafias cselekedet fütyörészni? És az, aki Gyurcsányt kifütyülte egy évtizede, az most ahhoz a kétharmadhoz tartozik, aki szerint égbekiáltó bűn megzavarni a személyiségzavaros küldetéstudatot abban, hogy kibontakozzon?

Vajon? Akkor most ez a kétharmados támogatottsága a nemfütyülésnek egy újabb tákolmánymódosítást is legitimál adott esetben, csak hogy a nagybeteg megnyugodjon, hogy minden rendben van? Most akkor végre megnyugodott? Elhitették vele - a Magyar Idők kézenfogva a Nézőpont Intézettel -, hogy mindenki szereti, és valójában meg sem történt az a sípolás-fütyülés? Mert az Orbán nevű olyan szinten tiszteletben tartja a népakaratot, hogy kikéri a véleményüket mindenben, amiben ő akarja, csak ne sípoljanak, mert az a halála? Vagyis a népakarat tiszteletben tartása azt jelenti, hogy nem lehet fütyülni, mert a Kubatov-lista kétharmada szerint az csúnya dolog? Milyen kétharmad?

A Kossuth-teret a Fidesz utazási iroda töltötte meg vérszegényen, kötelezően választható buszoztatással, akkor milyen kétharmad? Meddig áltatjátok még magatokat és meddig mossátok még az agyunkat? Hogy a kordonbontás, székházostrom, utcakő feltépés, gyújtogatás a szabad véleménynyilvánítás része, csak békésen fütyörészni aljas hazaárulás? Meddig?

Egy héttel a gyalázatos, emelkedettnek hazudott, toborzással is szánalmasra sikerült nemzeti performansz után mit akartok bizonyítani, elvtársak? Hogy ebben az országban már nincs módja, nincs megalapozottsága a rendszer bírálatának? Nem fogja fel a közpénz felzabálásától eltorzult, valóságtól elrugaszkodott agyatok, hogy a véleménynyilvánítás békés eszközeinek megkérdőjelezésével és pofán rúgásával a saját sírotokat ássátok? Azt akarjátok lenyomni a torkunkon, hogy ez örökké így lesz, mert így kell lennie? Milyen szabadságszerető nép, milyen szabadság ez? Ahol egyik zsebből a másikba csorgatott közpénzekből készült felmérésekkel manipuláltok és nyugtatjátok a nemzet elborult agyú vezérét, hogy minden fasza, lehet tovább lopni, ezek olyan hülyék, hogy fát lehet vágni a hátukon. Ez igaz. De hogy nem a végtelenségig, az egészen biztos.

http://kolozsvaros.com/2016/10/29/azt-akarjatok-lenyomni-a-torkunkon-hogy-ez-orok ke-igy-lesz-mert-igy-kell-lennie/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Én elhiszem, hogy Mészáros Lőrinc nem strómanja Orbán Viktor
  2016-10-31 12:31:48, hétfő
 
  Én elhiszem, hogy Mészáros Lőrinc nem strómanja Orbán Viktornak, de azért kíváncsi lennék a nemzet gázszerelőjének végrendeletére  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarok kétharmada állítja: nincs befolyásuk a kormány mu
  2016-10-30 18:50:36, vasárnap
 
  A magyarok 98%-a viszont elégedett ezzel.

nem, a 100% elégedett ezzel, aki nem, az nem is magyar igazából,azok a szart is narancsos-kacsának látják

Jobb kérdés lett volna.
- rúgott ön már fejbe politikust, ha nem akkor a közeljövőben tervezi?



A 98 % az kétharmad?
Háromharmad az új kétharmad.
Új Egység, NERtárs.

A magyaremberek döntöttek! Nekünk Brüsszel nem mondja meg, hogy melyik faszt szopjuk négy évig!
sajnos igaza volt orbánnak amikor azt nyilatkozta, hogy a magyar ember önrendelkezésre képtelen félázsiai népség... az, hogy többségben rá szavaznak hazánkban ennek a felismerésnek a tökéletes igazolása.


**************************



A magyarok kétharmada állítja: nincs befolyásuk a kormány munkájára két választás közt

Botos Tamás
POLITIKA
ma 8:00


A magyar választóknak csak 31 százaléka gondolja úgy, hogy két választás közt is hatással lehet a kormány munkájára, derül ki az amerikai Pew Research Center politikai aktivitást vizsgáló felméréséből.

A magyarok 61 százaléka szerint nincs befolyása kormány működésébe,

ezzel az eredménnyel a vizsgált országok közt az utolsó helyet szerezte meg Magyarország, írja a Magyar Nemzet.
Alexey Vitvitsky/Sputnik

A kutatás szerint a magyar emberek az egészségügyet, a szegénységet, és az oktatást érintő témákban rendezett tüntetésekért hajlandóak az utcára menni. De amíg az olaszoknál a választók 59 százaléka választotta, hogy utcára vonulna, a magyaroknál ez csupán 44 százalék.

Hatalmas a különbség azok számában, akik vettek már részt politikai rendezvényen:

csak a magyarok hét százaléka vallott erről, szemben a görögök 42, olaszok 32, és a lengyelek 21 százalékával.


http://444.hu/2016/10/30/a-magyarok-ketharmada-allitja-nincs-befolyasuk-a-kormany -munkajara-ket-valasztas-kozt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Egyre kevésbé valószínű a demokratikus kormányváltás Magyar
  2016-10-30 18:23:22, vasárnap
 
  Azt tudjuk,hogy ami most van az nem jó,sőt... Rengetegen tudjuk,hogy ez így nem jó,nincs jövője gyermekeinknek,unokáinknak. Bele gondolva a leírtakba,még is mit lehetne csinálni? Azzal,hogy több millióan püföljük a klavit a számítógép előtt,még nem bukik meg a diktátor.Ellenzékünk nincs.Illetve van,de az annyit is ér.Összehívják a sztrájkot,mondják a magukét,majd haza mennek és a kormányzásuk alatt összelopott milliárdokból kényelmesen nézik amint a Magyar 4 millió szegényből 5,majd 6 millió lesz.Az ellenzék feje nem fáj,hisz Ők már voltak hatalmon,megszedték magukat.Amelyik még nem( Együtt,PM ) azok közt is több olyan van aki már kiharcolta a maga kis milliárdocskáját. Komoly ellenzék nélkül a 4 millió szegény mit tudna csinálni? Szétszórva élünk az országban,pénzünk még a megye központjába beutazni sincs,nem,hogy Pestre menni.Minket nem szállít az ellenzék buszokkal Pestre,mint a Fidesz csinálta és csinálja is a békemenetesekkel.Mit tehetünk egy ilyen diktátorral szembe,akinek a zsebében van a rendőrség, a bíróság, ott a TEK,aki megvédi őket.Az biztos,hogy nem örülnék annak,ha most lennék újszülött.

***********

"Egyre kevésbé valószínű a demokratikus kormányváltás Magyarországon"
ma, 16:40

Németországban a Süddeutsche Zeitung foglalkozott Magyarországgal, a lap Paul Lendvai: Orbán Magyarországa (Orbáns Ungarn) című új kötetéről írt.

A cikkben Cathrin Kahlweit kiemelte: a politika iránt érdeklődő olvasók tudják, hogy kétharmados parlamenti többséggel rendelkezve

Orbán elsőként megfélemlítette a médiát, majd kiüresítette az alkotmánybíráskodást, és azt is tudják, hogy miként gyűrte maga alá a politikai intézményeket az új alaptörvénnyel és jogszabályok százaival, és hogyan töltötte be embereivel az összes, valóban az összes stratégiailag fontos állami pozíciót.

Tudják azt is, hogy ezek az emberek gyakorlatilag elmozdíthatatlanok, és hogy a kormánypárt az állam és a közigazgatás valamennyi szintjére befészkelte magát, és azt is tudják, hogy a választási szabályok megváltoztatásával a Fidesz kiváló esélyt szerzett arra, hogy akkor is megszerezze az alkotmánymódosításhoz szükséges többséget, ha választási eredménye romlik.

Magyarország számára mindez lényegében azt jelenti, hogy egyre kevésbé valószínű a demokratikus hatalomváltás

- fejtette ki Süddeutsche Zeitung szerzője, kiemelve a kötetből egy idézetet, miszerint Orbán Viktor "az alkotmányosság leple alatt, alkotmányjogi eszközökkel alkotmányjogi puccsot" hajtott végre.

A kötet vészterhes végkövetkeztetése szerint ez a módszer iskolát teremthet, és az EU eddig nemigen tudott mit tenni ellene - tette hozzá Cathrin Kalhweit.


http://propeller.hu/nagyvilag/3249320-egyre-kevesbe-valoszinu-demokratikus-korman yvaltas-magyarorszagon?utm_source=mm-2016-10-30&utm_medium=email&utm_camp aign=%22Egyre%20kev%C3%A9sb%C3%A9%20val%C3%B3sz%C3%ADn%C5%B1%20a%20demokratikus%2 0korm%C3%A1nyv%C3%A1lt%C3%A1s%20Magyarorsz%C3%A1gon%22
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz letette voksát a diktatúra mellett – vészhara
  2016-10-30 18:17:52, vasárnap
 
 
A Fidesz letette voksát a diktatúra mellett - vészharangot kongatnak az európai demokraták

október 30, 2016 Jabronka Richárd

“Orbán Viktor vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Száztizenötödik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom" - írta sajtólevelében Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő.

A Fidesz három dologgal ment szembe a strasbourgi parlament szavazásán.

Szembement a saját frakciójával, az EPP-vel, ugyanis Szájer József ujja felfelé mutatott, amikor megszavaztatta a fideszes képviselőkkel a jogállamiság alapértékeinek védelméről szóló jelentést.
Szembement azokkal az értékekkel, amelyeket '89-ben hirdetett. A demokratikus értékekkel, a jogállamisággal.
Szembement Szájer József a saját utasításával, ugyanis ő nem utasította el a jelentést, holott arra adott ukászt párttársainak.

Mi volt a Fidesz magyarázata?

A szavazás után a kormánypártiak azzal érveltek, hogy nem a jogállamiság és az európai értékek védelméről van szó, hanem a balliberális oldal által szorgalmazott ,,jogállamisági hadjáratok" elindításáról és a Magyarországgal szembeni ,,kettős mérce" alkalmazásáról. Önleleplező, hogy a dokumentum általános kitételeket tartalmaz; egyetlen országot sem említ, végképp nem Magyarországot. A Fidesz képviselői azt is kifogásolták, hogy az általuk - a szélsőséges radikálisokkal szövetségben - leszavazott javaslat nem teszi egyértelművé a jogállamiság fogalmát.

Elég nagy a baj, ha már a Fidesz képviselői számára egyértelművé kell tenni, mi is az a jogállamiság. Ujhelyi István ebben is segít a kormánypártnak:

“Egy jogállamban nem pártpolitikusokat ültetnek független intézmények élére, pártpolitikai befolyásoltság fel sem merülhet az igazságszolgáltatás szerveivel szemben, a kormánypártok nem gyártanak törvényeket arra, hogy a közpénz elveszítse közvagyon-jellegét, de egy jogállamban nincs példa uniós források oligarchikus és állami szervezésű ellopására sem, a civilszervezetek bizonyíthatóan jogtalan és politikai alapú vegzálására, vagy kritikus sajtótermékek puccsszerű elhallgattatására. Az Unió védelmi mechanizmusainak megerősítése a tagállamok immunrendszerének felerősítéséről szól, többek között az ilyen és ehhez hasonló újközépkori gengszterizmus megakadályozásáról. Ezt az európai közösséggel szemben politizáló szélsőségesek nem akarják. Mert a saját, vagy putyinikus érdekeikkel ellentétes. A Fidesz most ismét egyértelművé tette, hogy közéjük tartozik" - véli az európai demokrata képviselő.

Korábban írtunk róla, hogy az MTI putyini módszerekkel hallgatta el Ujhelyi István nyilatkozatát a szavazásról. Arról sem számolt be az MTI, hogy kik szavaztak még a Fidesz képviselőihez hasonlóan Strasbourgban.

A jogállamiság alapértékeinek védelméről szóló jelentést csak néhány euro-szkeptikus politikus, valamint a szélsőbal- és a szélsőjobb képviselői (így például a Jobbik delegáltjai vagy épp a radikális Marine Le Pen) és a fideszes politikusok utasították el.

Mi kell még ahhoz, hogy a Fidesz nyíltan is felvállalja: azokhoz az EU-ellenes szélsőségekhez tartozik, akik sok mindenben gondolkoznak, de legfőképp a demokrácia eltörlésében?


http://ellenszel.hu/2016/10/30/a-fidesz-letette-voksat-a-diktatura-mellett-veszha rangot-kongatnak-az-europai-demokratak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/42 oldal   Bejegyzések száma: 412 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 5198
  • e Hónap: 8943
  • e Év: 162439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.