Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
Malbork vár Lengyelországban
  2016-11-29 13:55:39, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Ashford vár
  2016-11-29 13:53:55, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Loch Ness - várrom
  2016-11-29 13:51:55, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Vár Dublinban
  2016-11-28 22:44:34, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Stalker vár Skóciában
  2016-11-28 22:43:23, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Hunyad vára Romániában
  2016-11-28 22:42:25, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Rózsa gyökereztetése
  2016-11-28 22:32:31, hétfő
 
 



Az igazi kertészeknek nem jelent akadályt a hideg, téli időjárás, hiszen ilyenkor lehet a legjobban kísérletezgetni. Ha van otthon egy csokor rózsánk, mindenképp ajánlott kipróbálni az alábbi ötletet.

Nézzük, mit kell tenni ahhoz, hogy meg tudjuk gyökereztetni a vázában levő rózsákat. Első lépésként vágjuk le egy éles késsel a rózsa felső felét. A megmaradt rész ne legyen hosszabb 25 cm-nél. Ahol levágtuk, "forrasszuk" be viasszal. Távolítsuk el az összes levelet a szárról, és enyhén vágjuk be az alsó felét is. Ezután próbáljuk ki az alábbi három módszer közül valamelyiket.

Ha három különböző rózsánk van, akkor külön-külön mind a hármat kipróbálhatjuk.

1. Oldjunk fel 1 liter vízben 100 mg élesztőt. Állítsuk bele a rózsatövet egy napra ebbe a keverékbe, úgy, hogy a szár kb. egyharmad részét érje az élesztős lé. Egy nap múlva vegyük ki a léből, mossuk le, majd állítsuk bele egy vízzel félig töltött vázába. Addig, amíg előbukkannak az első gyökerek, folyamatosan minden nap pótoljuk újra a vizet, hogy pontosan félig érje a rózsatövet.

2. Egy liter vízben oldjunk fel egy kevés mézet. Áztassuk bele a rózsatövet 12 órán keresztül. Majd az előbbi módszerhez hasonlóan tegyük át a rózsát tiszta vízbe, és várjuk, hogy meggyökerezzen.

3. A rózsa vizéhez adjunk 10 csepp friss aloe vera levet. Ez megerősíti a tövet, és beindítja a gyökerezési folyamatot. Tíz napig gondoskodjunk róla, hogy a víz félig lepje el a rózsa tövét. Tíz nap elteltével még adjunk a vízhez 5-7 csepp aloe verát.

Amint megjelennek az első gyökerek, ültessük el egy cserépbe a rózsákat.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Egészséges gyümölcsök - zöldségek
  2016-11-28 22:19:39, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Bélparaziták ellen - minden második emberben van bélparazita
  2016-11-28 22:06:10, hétfő
 
 



Kis zsákban és mellette sok-sok szegűszeg, a zsák mögött üvegcsében a belőle készült szegfűszegolaj
Bizonyos élelmiszerek bakteriológiai, virológiai rizikót és parazitákat hordoznak. A táplálékon keresztül élősködők kerülhetnek az emberi szervezetbe, és veszélyeztethetik egészségünket. Cikkünkből megtudhatja, hogyan akadályozhatja meg az élelmiszerekből bekerülő protozoák (egysejtűek) okozta megbetegedéseket, hogyan pusztíthatja el a már beágyazódott parazitákat természetes gyógymódokkal, és hogyan erősítheti meg immunrendszerét a paraziták ellen az egészséges bélflóra helyreállításával.

Bélparaziták - minden második embernek van

A beleinkben elképzelt élősködők nem éppen étvágygerjesztők. Ennek ellenére minden második ember akarata ellenére menedéket nyújt ezeknek a bajkeverőknek. Az élő organizmusok - köztük egysejtűek és bélférgek - előszeretettel fészkelik be magukat az emberi emésztőrendszerbe, és terhelik immunrendszerünket. Annál fontosabb tudnunk, hogyan tarthatjuk távol a parazitákat a szervezetünktől. Míg a harmadik világ országaiban a probléma elsősorban a szennyezett vízben keresendő, addig a nyugati világban az emberek gyakran a nyers kolbász, a nem megfelelően hőkezelt húsok és kagylófélék fogyasztásával vonzzák magukhoz a parazitákat.

Tünetek - az immunrendszer harcol a paraziták ellen

Ha az élősködők már befészkelték magukat a belekbe, meglehetősen gyorsan el tudnak szaporodni. Az immunrendszer védekezik a betolakodók ellen, a paraziták nagy mennyiségével szemben azonban többnyire alulmarad. Ez tipikus emésztési panaszokban nyilvánul meg, pl. hasmenés, puffadás és teltségérzet. De az influenzaszerű tünetek, hányinger, krónikus fáradtság, kiütés, ízületi fájdalmak és krónikus orrmelléküreg-gyulladás is jelezhet parazitatámadást. Ahhoz, hogy az élősködőktől megszabaduljunk, szó szerint ki kell őket éheztetni, és ezt leginkább természetes módon.

Cukor - vonjuk meg a bélparazitáktól a táptalajt

Ahogy a gombák, úgy a paraziták is szeretik a cukrot. Megsemmisítésükhöz tehát meg kell vonni tőlük a táptalajt. A hatékony parazita elleni védekezés elkerülhetetlen része ezért a szénhidrátban szegény diéta. Mind az édesítőszereket (cukor, méz stb.), mind az összes gabonát, amely az emésztés során cukrokra bomlik, átmenetileg kerülni kell. Egy ilyen böjtkúrában az élősködők szó szerint éhen halnak. A siker különösen a férgeknél szembetűnő.

Természetes módszerek bélparaziták ellen

A bélparazitáknak semmi esélyük megtelepedni a szervezetben, ha a bélrendszer egészséges, és elegendő hasznos bélbaktérium népesíti be. Ezért nagyon fontos a béltisztítás és az egészséges bélflóra felépítése. Szedhetünk még grapefruitmag-kivonatot vagy ezüstkolloidot is, mivel mindkettő természetes antibiotikumként ismert, a bélflórában viszont nem tesznek kárt.

Sok természetgyógyász javasol egy kalóriaszegény, 3-21 napos diétát túlnyomórészt fermentált élelmiszerekkel, mint a savanyú káposzta, a kombucha és az almaecet. A fermentáció során keletkezett tejsavbaktériumok hasonlóan hatékonyan pusztítják el a parazitákat, mint a probiotikus étrend-kiegészítők. Pozitív mellékhatásként a hasznos baktériumok nemcsak elűzik az élősködőket, hanem elősegítik a bélflóra helyreállítását is.

A természet a paraziták elleni harcban további csodálatos segédeszközöket ad a kezünkbe. Egészítsük ki diétánkat például kókuszolajjal, amely erősíti az immunrendszert. A közvetlen támadásra a nyers fokhagyma és a hagyma is alkalmas. Naponta 6 teáskanál kókuszolaj, 1 fokhagymagerezd és 1 hagyma mellett a parazitáknak semmi esélyük.

Az oregánó illóolaja is megfutamíthatja a parazitákat. Adjunk 2-3 cseppet egy pohár vízbe, tegyünk hozzá frissen facsart citromlevet, és ezt a keveréket igyuk naponta háromszor. Hasonlóan erős hatás érhető el szegfűszegolajjal. További parazita elleni szerek: gyömbér, olajfalevél-kivonat, tárnicsgyökér, borókabogyó, papayalevél, feketedió. Segítsük kúránkat e növények igen hatékony tinktúráival.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A vérnyomás természetes szabályozása
  2016-11-28 21:54:56, hétfő
 
  Sok lehetőség van arra, hogy a magas vérnyomást természetes módon normalizáljuk. Ide tartozik a táplálkozás célirányos megváltoztatása, a rendszeres mozgás és a megfelelő relaxációs gyakorlatok. Ezenkívül vannak olyan tápanyagok is, amelyek alkalmasak arra, hogy természetes módon szabályozzák a vérnyomást.

1. Magnézium

Egy nagyon fontos ásványi anyag a vérnyomás szabályozásában a magnézium. Sok tanulmány mutat rá arra, hogy a magnézium szedése mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomást képes szabályozni. Ha a magnéziumot monokészítményként szedjük, a bevétele csak átmenetileg és terápiás felügyelet mellett történjen. Másképp néz ki a dolog egy táplálékkiegészítőnél, amely a szervezetbe olyan organikus magnéziumot juttat, amely természetes kötésben van más ásványokkal és nyomelemekkel. Ez a magnézium a természet minden tárolt információját tartalmazza, ezért a szervezet felismeri, és ennek megfelelően jól hasznosítja azt.

2. C-vitamin

A C-vitamin egy fontos antioxidáns, és a szervezet majdnem minden biokémiai reakciójában részt vesz. Magas vérnyomás esetén feltételezhető, hogy a C-vitamin fokozza a nitrogén-oxid termelődését. A nitrogén-oxid a véredények tágításához szükséges, és ez a tágítás csökkenti aztán a vérnyomást.

3. Koenzim Q10

A koenzim Q10 ugyancsak hatásosnak bizonyult magas vérnyomásnál. A koenzim Q10 egy zsírban oldódó anyag, és ezért olyan élelmiszerekkel kell bevenni, amelyek némi zsiradékot tartalmaznak.

4. Olajak

A jó minőségű olajaknak, amelyek nagy arányban tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, szintén bizonyítottan vérnyomáscsökkentő hatásuk van. Az omega-3 zsírsavak abban a helyzetben vannak, hogy javítják az artériák rugalmasságát úgy, hogy azok a magas vérnyomásnak jobban ellen tudjanak állni. Különösen ajánlott a biogazdálkodásból származó lenmagolaj, valamint további egészséges olajak. Óvatosak legyünk a halolajakkal, mivel ezek nagyon erősen terheltek lehetnek toxinokkal.

5. Fokhagyma

A fokhagyma a vérnyomás kiegyenlítésével kapcsolatos pozitív hatásáról ismert - mind a szisztolés, mind a diasztolés területen.

Fontos: Ha a szervezetünket a fent említett intézkedésekkel támogatjuk, a vérnyomást gyakrabban ellenőrizzük, így adott esetben - az orvossal való konzultáció után - a gyógyszerek csökkentése, vagy legjobb esetben leállítása is megtörténhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     2/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 200 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 14674
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 233124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.