Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Ma van a megbocsátás napja!
  2016-11-19 21:20:04, szombat
 
 
A haragodhoz való ragaszkodás csak téged bánt. Engedd el! A saját érdekedben meg kell tanulnod megbocsátani. Megérdemlik? Nem. De te megérdemled a megbocsátást Istentől? Nem. Akik megbocsátanak, megbocsátatnak.

A bocsánatkérés 6 lépése:
Beismerem a hibámat, mentségek és kifogások keresése nélkül. (,,Hibáztam.")
Elmondom a másiknak, hogy megbántam, amit tettem. (,,Nagyon sajnálom. Nagyon bánt, amit tettem.")
Igen, a viselkedésemmel fájdalmat okoztam a másiknak. (,,Tudom, hogy fájdalmat okoztam neked a viselkedésemmel.")
Szavakkal is kifejezem, hogy értékesnek tartom a kapcsolatunkat és a másik embert. (,,Nagyon értékes számomra a kapcsolatunk, ezért nem szeretnék semmi olyasmit tenni, amivel megbántalak, vagy ami a köztünk lévő kapcsolatot veszélyezteti. Ezért hajlandó vagyok dolgozni azon, hogy helyrehozzam a károkat, amiket a viselkedésemmel okoztam.")
Megpróbálom helyreállítani a kapcsolatot. (,,Mit tehetek annak érdekében, hogy a bizalmat helyreállítsam a kapcsolatunkban? Hogyan tudom jóvátenni, amit tettem?")
Elmondom a másiknak, hogy azon leszek, többé ne bántsam meg őt. (,,A jövőben oda fogok figyelni erre a dologra, mert nem szeretnék újra fájdalmat okozni neked.")
Rákérdezek, hogy meg tud-e nekem bocsátani. (A fenti lépések után érdemes a szavainkkal is kifejezni a bocsánatkérésünket: ,,Meg tudsz nekem bocsátani?")
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Árpád-házi Szent Erzsébet és a rózsacsoda
  2016-11-18 22:12:21, péntek
 
  Öt esztendős, mikor megesik vele az első csoda. Egy nap, mikor nagyon hideg volt, apró maradékokat vitt a vár kapuja elé a szegényeknek. Mikor az apjával összetalálkozott, és az megkérdezte tőle, hogy hova megy, és mit visz. A királylány nagyon megijedt és nem tudott mást felelni, minthogy ,,Rózsát viszök." Viszont az apjának eszébe jutott, hogy nincs rózsavirágzásnak ideje, ezért magához hívatta és az étel rózsává változott.
Gyermekkorának másik rózsacsodája akkor esik vele, amikor a legenda szerint apja közli vele, hogy hamarosan feleségül fogja adni. A kolostori életre készülő lány, rózsakoszorúval a fején egy pataknál imádkozik, de apja akaratát elfogadva leveszi a fejékét, és a vízbe veti. Gyermeki engedelmességgel jóváhagyja apja akaratát, a rózsabimbók érett rózsává válnak, és a teljes víztükröt elborítják.

1211-től Wartburg várában nevelkedett, Hermann türingiai tartományi gróf Lajos fiának menyasszonyaként. Mély hatást tett rá az első ferences szerzetesekkel való találkozás, akik Assisi Szent Ferenc tanait terjesztették német földön. Ettől kezdve a betegek és a szegények ápolásnak szentelte magát. Egy legenda szerint, egy ünnepség előtt elajándékozta a köpenyét és egy angyal hozott neki helyette mennyei köntöst.
Az 1226. évi éhínség idején megsokszorozódott a kenyér és a sör, amit kiosztott. A kenyér, amit titokban vitt a szegényeknek rózsákká változott, amikor férje felelősségre vonta.
A hitvesi ágyba fektetett leprás helyett vagy Krisztus véres testét vagy a keresztet rózsákkal körbevéve találja meg Lajos. Marburgban belépett a ferences harmadrendbe, és önfeláldozással ápolta a betegeket. 1231-ben halt meg, és a kórház kápolnájába temették el. Sírja azonnal vonzani kezdte a zarándokokat, aki a csodás gyógyulás reményében keresték fel a sírt. 1235-ben avatta szentté IX. Gergely pápa.
A Máté evangéliuma azon részének megfelelően cselekszik Erzsébet, amelyben Krisztus arról beszél, hogy mindazok, akik az éhezőkhöz, szomjazókhoz, számkivetettekhez vagy betegekhez könyörületes szívvel fordulnak, magát Krisztust segítik meg.
A vörös rózsa, miként a mártírok szent sebeire és halálukra, akként utal Krisztus öt sebére, Krisztus vére, pedig a mennyei szeretetre. Ez a szimbólumsor tette lehetővé, hogy a véres seb rózsája magát Krisztust, vagy jelképét a korpuszt is helyettesíthesse, s a mennyei szeretet Erzsébetben való kitöltődését is megmutassa. Az Erzsébet legenda három fejezete: a gyermekkor, a házasság és az özvegység és a hozzájuk tartozó három történet. A gyermekkori, a télvíz idei rózsa, a felnőttkori köpeny és a leprózus történet is az emberi élet három szakaszát a rózsa jelentéstartományába illeszti be, amelyeket a rózsa is megjelenít.
A rózsa a keresztény ájtatosság, az engedelmes alázatosság és a könyörületesség jeleként is megmutatkozik.
Erzsébet halálakor mennyei illat tölti el a házat és a szent test olyanná vált, mint a balzsam. Ezt a mindent betöltő paradicsomi szagot-a korai keresztények vértanú történetétől kezdve a X.-XII. századi legendákig- mindig akkor lehet érezni, mikor egy erényes és igaz ember földi élete végével rögtön az igazi életbe születik, boldogan. A halál ekkor csupán egy rövid átmenet, nincs köze az elmúláshoz.
Az igazak halálát leíró szövegekben többször megtalálható a szentek szentségének bizonyítékaként- az angyalok madarak formájában való összegyűlése és éneklése mellett- a mennyei születés jeleként a paradicsomi illat.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Erzsébet  
Ő kézzel varrja meg foszló ágyterítőmet
  2016-11-17 15:13:56, csütörtök
 
  Ma reggel hatkor arra keltem, hogy sírok, én meg ezt évente kétszer szoktam, így írnom kell róla.

Félálomban Edinára gondoltam, illetve vele álmodtam. Nem változtatom meg a nevét, és nem fogom rejtélyesen E-nek nevezni a szövegben (ebbe ő is beleegyezett, amikor elküldtem neki a posztot előzetesen).

Edina Amerikában él sok éve, és én minden nap érzem a hiányát. A legjobb barátnőség olyan tinis izé, és attól még modorosabb lesz, ha azt mondom, hogy Edina nem is a legjobb barátnőm, hanem... Leveleinkben testvérkémnek szólítjuk egymást húsz éve, és ez nem egy giccses gesztus.

Hogyan kezdődött?

A nap legnagyobb eseménye az volt, hogy összejött Vickel. A lehető legegyszerűbben történt, mintha a két lány régóta ismerte volna egymást. Semmi különösebbről nem beszéltek. Vic is új lány volt a IV. Henrikben. Kiderült, hogy ugyanabba az osztályba járnak, együtt keresték még az osztálytermet, ahol aztán egymás mellé ültek.
Furcsának tűnhet, hogy felnőttként egy tiniregényből idézek, de pont így történt, és ez sok évre meghatározta az életemet, sőt, az egész életemre hatással volt ez a barátság. Mérce is lett.

♦♦♦

14 éves vagyok, felvesznek olasz nyelvi tagozatra. A házibuli című könyvet olvasom, én is olyan gimis éveket képzelek el, mint amilyen Vicnek volt, vagyis nem kifejezettem a tanulásra gondolok, hanem fiúkra és bulikra, de ezek még elmaradnak egy fél évig, mert csak a jól sikerült félévi bizonyítvány után mehetek el hétvégenként szórakozni. Első nap állunk a folyosón, és nézem leendő osztálytársaimat, ki a legszimpatikusabb. És ekkor megakad a szemem Edinán, aki úgy néz ki, mint egy fotómodell. Magas és vékony, egzotikus vonásai vannak, derékig érő fekete haja. Minden lány fekete szoknyában és fehér blúzban van, ő szűk, fekete rövidnadrágot visel. Én arra gondolok, hogy ez egy belevaló, vagány lány lehet, akivel majd lehet bulikba járni, nekem ez a legfontosabb, (és mennyire nem lesz ennek jelentősége később). Ezért oda megyek hozzá, megszólítom, beszélgetni kezdünk. Én kezdeményezek, én vagyok az extrovertált, és nem sokkal később kiderül, hogy ő intro, de nagyon.

Délután együtt indulunk haza, de előtte beülünk az egyik pizzériába. Sorban állunk, majd amikor már csak egy ember áll előttünk, a belevaló, vagány csaj félénken megkér, hogy kérjem ki neki a pizzát, mert ő nem meri. Én döbbent arcot vágok, ezen a sztorin évek múlva is röhögünk.

Mindketten vidékiek vagyunk, ellenkező irányba megyünk haza, de együtt járunk a 2,40-es buszhoz. 1994 szeptemberétől tizenhárom éven keresztül nem nagyon van olyan nap, hogy ne beszélnénk egymással, és abból is kevés van, amikor nem találkozunk.

Négy évig egymás mellett ülünk a gimnáziumban, csak az angol- és németórákon vagyunk külön. Ő reál, én humán beállítottságú vagyok, Edina súgja le nekem a matek dolgozatokat, én meg magyarból segítek neki fogalmazásokat gyártani. Napközben egymás mellett ülünk, a tanítás után a városban bóklászunk. És jönnek tinikorunk legszebb nyarai, amikor szintén egymásnál lógunk, akár egy hétig is a másik családjánál nyaralunk. Kevés idő telik el, és a szüleink is barátok lesznek. Az enyémek azt mondják, hogy Edinára fogadott lányukként tekintenek, és az ő anyukája is így beszél rólam. Nem tekintenek vendégként ránk, hanem olyan természetes, amikor egymás házában töltjük az időt. Edina elszalad a keresztanyukájához, én addig filmet nézek a nappalijukban, vagy az anyukájával sétálni indulok. Én elalszom délután, ő addig apámmal beszélget. Anyáink rendszeresen telefonon csevegnek, és amikor Olaszországba együtt megyünk két hétre cserediákként, a szüleink még abban is megegyeznek, mennyi zsebpénzt adjanak nekünk.

A rokonság is ismer minket; egyik reggel, amikor másodikosok vagyunk, Edina őrült nagynénje megjelenik a gimiben, és még az első óra előtt ,,kivesz" minket a suliból, és Budapestre visz minket vásárolni (kb. 250 km-re élünk a fővárostól, autópálya arra nincs, ez egy egész napos program). Azt mondja, délutánra visszaérünk, nem lesz gond. Csakhogy a nap elhúzódik, mi este hétkor nem érünk haza, egy kőbányai telefonfülkéből telefonálunk haza annyit, hogy később érkezünk. A szüleink kérdezgetnek, de hát, hol vagytok? Majd elmondjuk otthon - válaszoljuk. Anyáink felhívják egymást, te tudod, hol vannak a lányok? Nem tudom. Na, jó - nyugtatják meg egymást - együtt vannak, nagy baj nem lehet. Mivel az esti kilences busszal sem érkezünk meg (mobiltelefon ekkor még nincs), felhívják egy közös osztálytárs-barátnőnket is, aki hallva szüleink aggodalmát, kiböki, mi a helyzet. Elmentek Pestre. Tíz után érünk haza, először engem tesznek ki. Nem csinálnak ügyet egynapos lógásunkból, röhögnek rajta.

Együtt élünk meg mindent, amit ember tiniként megélhet: iskolai sikereket és kudarcokat, dolgozatokat, lógásokat, kirándulásokat, bulikat, első szerelmeket, csalódásokat is. Mindig ott vagyunk egymásnak, minden nap megbeszéljük a történéseket. Este telefonon beszélünk, a szüleink néha a fejünkhöz vágják, hogy miről tudunk még este is beszélgetni, amikor minden élményünk közös. Sokszor megtörténik, hogy délután a másikhoz megyünk haza, ilyenkor csak haza szólunk, hogy egymásnál alszunk. A szüleink megszokják, bólintanak, nem zavarjuk a másik családját.

Nyaralni is járunk egymás családjával, olyan megszokott, hogy a másik is mindig ott van. És négy év alatt egyszer sem veszünk össze, nincs balhé, vita, haragszomrád.

'98 május: érettségi, ezt is együtt csináljuk. Ugyanazokra az egyetemekre jelentkezünk, Edina matekra, én magyarra. Edinának jól kell teljesítenie a matekérettségin, hogy felvegyék, ezen múlik sok minden, de nem aggódik, neki ez egy laza csuklómozdulat lesz. Az érettségi előtti este náluk alszunk, a cél az, hogy velem átnézzen még pár dolgot, neki nem kell készülnie, így a délutánt arra szánjuk, hogy magabiztosan induljak el én is, hogy meglegyen a kettesem matekból. A laza csuklómozdulat majdnem bukik, ugyanis este hétkor sikerül rácsapnom Edina kezére a bejárati ajtót, nem nagyon bírja mozdítani az ujjait, orvoshoz megyünk, kérdés, tud-e ballal írni. Nem tud. Reggelre helyre jön, eléggé megkönnyebbülünk.

Júliusban kijönnek a ponthatárok, baj van: őt felvették, engem viszont nem. Egy évig külön vagyunk, de a kapcsolat megmarad. Edina levelet ír nekem az előadásokon, és várjuk a szeptembert, hogy engem is felvegyenek. Nem is jelentkezek másik városba, csak oda, ahol ő tanul.

Aztán nőttünk - Védett az isten,
nincs fejsze, amely leterítsen,
Felvesznek. Ettől kezdve évekig együtt lakunk albérletben, a szüleink együtt költöztetnek minket, egymással egyeztetnek, hogy anyagilag mi fér bele, anyáink együtt rendezik be a konyhánkat.

Elkezdődik egy sokéves időszak, ami arról szól, hogy felnőtté válunk, ezt is együtt. Ebben az öt évben sok minden történik, leírni lehetetlen. De bármi is jön, ott vagyunk egymásnak, elsőként hallunk egymás életéről, sőt szemtanúi is vagyunk mindennek. Szorgalmi- és vizsgaidőszakok, elbukott vizsgák és szerelmek, betegségek, örömök, fájdalmak, csalódások, nagy felismerések. Ami könnyű, azért az, mert ott van a másik, és beleáll ő is. Az első vizsgaidőszakomban, januárban az egyikünk egyik legnagyobb szerelmi csalódását éli át, egy éjszaka sírással telik, minek köszönhetően másnap mindketten megbukunk a soron következő vizsgán. Nincs harag, majd kijavítjuk azt az elégtelent. Kínunkban röhögünk.

Nem féltjük egymástól a férfit, míg Edina z.h-ra tanul, én táncolni megyek aktuális barátjával, ő meg pizzázni az enyémmel, amikor be kell fejeznem egy regényt a másnapi szemináriumra.

Amikor beteg leszek, és nem tudom feldolgozni a traumát, Edina elráncigál pszichológushoz, és hónapokon keresztül viseli a hisztimet. Ekkor már velünk van Nóri is, a duo triumvirátussá alakul sok évre (róla majd egy másik posztban fogok írni).

Vannak körülöttünk mások is, van mindkettőnknek legjobb barátnője, de mindenki tudja, hogy mi nővérekként tekintünk egymásra, és hogy ez egy fontos szövetség, valamint: még mindig nincs köztünk vita. Elfogadás van, ismerjük egymást, nincs titok, közös az értékrend, hiszen együtt nőttünk fel, egymást alakítottuk. Ő - saját bevallása szerint - nekem köszönhetően vált nyitottabbá, én meg - többek között - türelmet tanulok tőle.

Ő - abban a klasszikus értelemben vett - szép nő, kedves, bájos, nyugodt, halkszavú, türelmes és szervezett, én meg szeleburdi, szétszórt, kaotikus, csacsogó bölcsészlány vagyok. Én elintézek sok mindent, amihez ő nem elég határozott, ő meg figyelmeztet, hogy vigyem vissza a könyveket a könyvtárba.

Ő kézzel varrja meg foszló ágyterítőmet.

Az érettségit megelőző kézsérülés is kiegyenlítődik az egyetem alatt, a bokám megy ki barátnőm egyik bakija miatt, de ezen is csak röhögni lehet.

Felnövünk, felnőtt nők leszünk, kínjaink együtt oldódnak fel, örömeink közösek. Elég csak összenézni, de figyelni kell arra, hogyha valaki velünk van, ne félszavakkal kommunikájunk, hogy a többiek is értsék.

Mindenben számíthatunk egymásra, nincs harag, kritika, ítélkezés, kimondatlan cserebere, nincsenek elvárások. Az egyetem végére a személyiségünk átalakul egy kicsit, kiegyenlítődik, egymástól tanulunk.

Az utolsó évben együtt megyünk tanítási gyakorlatra egy helyi iskolába, Edina hamarabb érkezik, beszélget a többi tanárjelölttel, pont a mosdóban van, amikor én megérkezek. Köszönök, váltok pár szót a többiekkel, majd előveszem a telefonomat, fel akarom hívni Edinát, hogy hol van. Mire a többiek azt mondják: a barátnőd a mosdóba ment. Értetlenül nézek, honnan tudják, hogy barátnők vagyunk. Hát, mert tök egyformák vagytok, mondják. Meglep a kijelentés, hiszen sem megjelenésünkben, sem személyiségünkben nem hasonlítunk. Azt mondják, hogy de mégis olyan egyforma a stílusotok, a kisugárzásotok, meg, ahogyan beszéltek, gesztikuláltok.

Amikor a szüleink hívnak, soha sem tudják, melyikünk szól bele a telefonba, nem tudják megkülönböztetni a hangunkat, mert annyira egyforma még a hallónk hangsúlya is. Nem a hasonlóságon van a hangsúly itt, hanem az egységen.

Well I go out somewhere
Then I come home again

Dont stand me up
Don't let me down
I need you tonight
Az egyetemi évek véget érnek, egy ideig egy helyen dolgozunk. Még ezt is együtt. Így sikerül a munkás élet kihívásaival, a munkahelyi pletykákkal, a mószerolással is együtt szembesülnünk. Mindketten külföldre menekülünk.

Én költözök először, de egy év után haza jövök, az egyik kedvenc zeném akkoriban a Razorlight Amerikája, parafrázis. Hazaköltözésem után, pár hónap múlva Edina Amerikába megy, azóta ott van.

Pár év után telefonon beszéljük meg, milyen ez a távolság nekünk, együtt vonjuk le a konklúziót.

Sok ember megfordult az életünkben - barátok és szerelmek -, de mindig ott voltunk egymásnak, és ezzel burkot építettünk, ami hirtelen leomlott, és ebbe belehaltunk eléggé. A földrajzi távolsággal eltűnt a gyerekkorunk óta meglévő biztos pont, a burok az életünkből - állapítjuk meg közösen. Mi húztuk, lökdöstük egymást 14 éves korunktól, ami azt is jelentette, hogy mindig volt mellettünk valaki, aki segített. Félönállóság volt ez, soha sem voltunk egyedül, nem voltunk magányosak, elhagyatottak, nem féltünk, minden megoldódott. Még a párkapcsolatok is könnyebben működhettek így, nem tűnt fel, ha a társ nem olyan, mert ott volt egy barát, akihez lehetett fordulni.

Erre akkor döbbentünk rá először, amikor én egyedül vonszoltam magam után a bőröndömet egy világvégi, angliai kisvárosban, elhagyatva, félelemben, ő pedig egyedül vezetett át a keleti partról a nyugatira hasonló érzésekkel.

Az, hogy nekünk volt egy ilyen ember az életünkben, mérce lett. Mi tudjuk, milyen ez a testvériség, nővériség, és ezt kerestük évekig, és ez nagyon rossz volt. Nekünk igényünk van arra, hogy legyen egy ilyen ember körülöttünk, és ez akkor is fontos, ha párkapcsolatban élünk. Még oda is eljutottunk gondolatban, hogy lehet, jobb lett volna, ha nincs ilyen? Akkor nem lenne mérce. Nem tudnánk, milyen az, amikor valakinek nincsenek elvárásai velünk szemben, elfogad minket olyannak, amilyenek vagyunk, és mindig lehet rá számítani, és mi is ugyanígy vagy vele. Nem barát, mert a barátságban szinte mindig van egy be nem vallott adok-kapok igény.

És, persze, mindketten tudjuk a választ: dehogy lett volna jobb, ha ez kimarad. Csak ezért, sok év után is még mindig van olyan, hogy elsírom magam, mert Edina távol van, és néha ő is ezt teszi.

tollampapirom
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
Tégy mindent Isten kezébe
  2016-11-16 20:40:22, szerda
 
  Tégy mindent Isten kezébe!
Ne kérdezd Tőle, mit ad cserébe,
Hisz Tőle kaptad földi életed,
És megváltásod elvégeztetett,.
Csak szent kezébe tedd le mindened:
A fájó múltat, súlyos terheket,
Lelkedet gyötrő átkos bűnöket,
Jelen idődet, minden percedet.
Kezébe tedd le, amíg teheted.
S mit hoz a jövő? Nem is sejtheted,
Nem kell, hogy tudjad: Tudja Istened..
Most arra kérlek a Jézus nevébe':
Tégy mindent Isten kezébe!
Hagyj mindent Isten kezében!
Mit neki adtál, bízd rá egészen,
"Az Úrra hagyjad minden utadat,"
Ó add át Néki teljes önmagad!
Ő számon tartja minden dolgodat,
Ne vedd kezedbe ismét sorsodat!
Hadd tartson kézben mindent hű Urad.
Attól ne félj, hogy néked nem marad!
Aki így véli, szegény és balgatag..
Ne félj, csak higgy a Jézus nevében,
Hagyj mindent Isten kezében!
Végy mindent Isten kezéből!
Jót akar néked egész szívéből.
Fogadd el Tőle a jót, a szépet,
Belső nyugalmat és békességet,
Áldást, kegyelmet, szent reménységet.
De vedd át azt is, ami fáj és éget,
Nyomorúságot vagy betegséget,
Mert ebből fakad a kipróbált élet.
Gyúljon ajkadon hála, dicséret,
Szárnyaljon szerte ujjongó ének!
Tégy bátran vallást a Jézus nevéről,
Végy mindent Isten kezéből.
.
Vizi István
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Korhely leves lencsével
  2016-11-16 17:09:24, szerda
 
  Hozzávalók:

50 dkg füstölt sertéscsülök
10 dkg gyulai kolbász
15 dkg lencse
3 evőkanál napraforgóolaj
80 dkg savanyú káposzta (vecsési fehérboros amit nem kell kimosni)
1 dkg fokhagyma
5 dl tejföl
5 dkg liszt
1 teáskanál mustár
1 késhegynyi só
1 késhegynyi őrölt fekete bors
4 db babérlevél
2 db közepes vöröshagyma

Elkészítése:

A füstölt csülköt hideg vízben feltesszük főni, pár szem fekete bors, 1 db hagyma, és 1-2 gerezd fokhagymával. Időközben a lencsét beáztatjuk

Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük.

Erre kerül a savanyú káposzta. Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből, kicsontozzuk és a húsát darabokra vágjuk. A kolbászt is felkarikázzuk és a káposztához adjuk.

Ugyanígy a lencsét, a babért, és a zúzott fokhagymát is. A főzőlével felöntjük, de csak 5 dl legyen. Végül ha minden megpuhult, akkor a tejfölt a liszttel, mustárral kikeverjük, és behabarjuk vele a levest.

Végül forrón tányérokba szedjük, ízlés szerint locsolhatunk még rá tejfölt.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Szentségimádás a betegekért
  2016-11-16 08:47:03, szerda
 
 
.
Köszöntünk Téged Jézus Krisztus! Imádni, dicsőíteni és hálát adni akarunk, és alázattal kérünk hallgasd meg kéréseinket a mai napon is. Drága Jézus, Te aki feláldoztad magadat értünk kereszthalálod által, és itt maradtál velünk az Oltáriszentségben, elődbe térdelünk akik itt vagyunk, és kérjük a magunk és testvéreink számára a testi-lelki gyógyulást. Jézusom te azt mondtad: Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terheket hordoztok, és én felüdítelek titeket. Te vagy Uram, aki felüdítesz, gyógyítasz és élő vizet adsz számunkra.
Amen.
.
A Szent Máté evangéliumban ez áll: 'a templomban vakok és sánták jöttek hozzá, s ő meggyógyította őket.'
.
Édes Jézus, elődbe hozzuk családtagjainkat, akik betegek, gyógyulást kérünk számukra,
úgy, mint a százados a szolgájának kérte: 'Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd, és meggyógyul a Te szolgád.'
Köszönjük Urunk, hogy a mi hitünk által gyógyítod betegeinket.
Áldva és imádva légy! Amen.
Sokan vannak, akik barátaink és hozzánk tartoznak,
nagy szükségük van testi-lelki gyógyulásra, de most nem lehetnek itt velünk.
Drága Jézus, kérünk áld meg őket és küld el Szentlelkedet, hogy gyógyulást nyerjenek általa.
.✝
Amen.
.
A beteg híveket hozzuk most elődbe Urunk Jézus Krisztus, látogasd meg őket és adj nekik testi-lelki szabadulást, hogy meggyógyulva hálát adjanak templomodban, Szent Fölséged előtt.
.✝
Amen.
.
Jézusom, te mindenkit meggyógyítottál, akit elődbe vittek, mi is elődbe hozzuk a kórházban és az idősek otthonában levő betegeket, légy irgalmas beteg testvéreinkhez, áraszd ki rájuk végtelen szereteted, és kérünk gyógyítsad őket.
.✝
Amen.
.
Most az orvosokért, az egészségügyben dolgozókért és a gyógyító szolgálatban gyógyítókért kérünk téged Jézus, adj megértő, irgalmas, szerető szívet és gyógyító kezeket nekik, és add Uram,
hogy minden betegben téged ismerjenek fel.
.✝
Amen.
.
Könyörögjünk Urunk Jézus Krisztushoz, a Jó Pásztorhoz és az örök Orvoshoz:
Hogy gyógyulásunkat mindig tőled kérjük és várjuk - Áldj meg minket Urunk.
Hogy betegeinket és a bajba jutottakat magukra ne hagyjuk,
hanem hűséges szeretettel kitartsunk mellettük - Áldj meg minket Urunk.
Hogy elfogadjuk életünkben a Te akaratod - Áldj meg minket Urunk.
Hogy felismerjük irgalmadat, amellyel hazavársz,
és reméljük Benned az örök életet - Áldj meg minket Urunk.
.
Jézus mondja:
.
Én jelen vagyok, amikor egyedül vagy.
Én jelen vagyok, amikor elveszettnek érzed magad.
Én jelen vagyok, amikor elhagynak téged.
Én jelen vagyok, amikor úgy gondolod, valami nem megy tovább.
Én jelen vagyok, amikor kétségbeesett és szomorú vagy.
Én jelen vagyok, amikor félelem és szorongás tör rád.
Én jelen vagyok, amikor senki sem akar téged.
Én jelen vagyok, amikor falak választják el tőled barátaid.
Én jelen vagyok, amikor gondjaid miatt már aludni sem tudsz.
Én jelen vagyok, amikor valaki szenvedést okoz neked.
Én jelen vagyok, amikor nagy veszélyben forogsz.
Én jelen vagyok, amikor beteg vagy és segítségre szorulsz.
Én jelen vagyok, amikor képtelen vagy egyedül megoldani problémáid.
Én jelen vagyok, amikor a világodat darabokra törik.
Én jelen vagyok, amikor egy kicsit több szeretetre van szükséged.
Én jelen vagyok, amikor nagy fájdalmakat érzel.
Én jelen vagyok, amikor senki sem tartozik hozzád.
Én jelen vagyok, amikor rossz a lelkiismereted.
Én jelen vagyok, amikor hozzám kiáltasz.
Én jelen vagyok, amikor megtérsz hozzám.
.
Jelen vagyok Én, mint a Nap, amely meleget és vidámságot ad neked.
Jelen vagyok Én, mint szívedet megörvendeztető virág.
Jelen vagyok Én, mint szeretettel beburkoló felhő.
Jelen vagyok Én, mint utadat megvilágító fény.
Jelen vagyok Én, mint egy olyan szem, amely szeretettel néz rád.
Jelen vagyok Én, mint olyan kéz, amely gondoskodva fogja kezed.
Jelen vagyok Én, mint olyan szív, amely mindig érted dobog.
Én úgy vagyok jelen, mint barátod, aki soha nem hagy cserben.
Én úgy vagyok jelen, mint nővéred, aki gondoskodásával körülvesz.
Én úgy vagyok jelen, mint bátyád, aki örömödben és bánatodban melléd áll.
Én úgy vagyok jelen, mint édesanyád, aki együtt érez veled és egészen megért.
Én úgy vagyok jelen, mint édesapád, aki örök életet ad neked.
Én mindig érted vagyok jelen, végtelenül szerető Istened.
.✝
Amen.
.
Forrás ~ Internet
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
A szeretet az a furcsa jószág ...
  2016-11-15 14:15:18, kedd
 
 

"A szeretet az a furcsa jószág, ha megosztjuk, nem kevesebb lesz, hanem több.

A szeretet éltető erő, s ez így is van. De a szeretet nagyon törékeny is. Szeretetünkért sokszor nagy árat kérünk, s ha a másik megbotlik, szeretetünk elvesztésével fizet(het) érte. A szeretet megvonása nem csak a csecsemőknek nagy veszély - veszély minden életkorban.

A személyhez fűződő szeretet mellett létezik egy másik, sokkal kevésbé személyes, inkább általános szeretet is, az emberszeretet.

,,Szeretem az embereket" - mondja az a valaki, akiben ez az érzés él. Ez egy személyes szeretetre való készenléti állapotot, odafordulást jelent, nyitottságot, elfogadást, segítőkészséget. Az ilyen ember szinte alig várja, hogy legyen valaki valóságos személy, akit szeretetébe fogadhat. Őszintén és önzetlenül. ,,Ez a szeretet nem kíván kitüntetést, elismerést, ellenszolgáltatást. Ez a szeretet halkan lép, és áthatja az egész életet"-. Nagy adomány ez, annak is, aki kapja- és annak is, aki adja.

A szeretetet ápolni kell. Ápolni kell a szürkének mondott hétköznapokon és az ünnepeken egyaránt. Az élet zöme hétköznapokból áll, ezeknek sorában alakul, mélyül, fejlődik"
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Drága Szent szűz oltalmazd családomat!
  2016-11-15 14:12:50, kedd
 
 
.
Drága szent Szűz esdve kérlek, áldj meg segíts, légy velem,
Add, hogy mindig hőn szeretve megszenteljem életem.
Álld meg minden imám, munkám, szenvedésem, harcomat,
El ne fordítsd soha tőlem édességes arcodat.
Drága Szent Szűz áldd meg kérlek szeretteim életét,
Védd meg őket bűntől, bajtól, óvd a csüggedők hitét.
Áldj meg minden kis családot, hitvest, szülőt, gyermeket,
Engeszteld ki egymás iránt a háborgó népeket.
Drága Szent Szűz kérve kérlek végórámban el ne hagyj,
Vigaszom és reménységem Isten után csak Te vagy .
Óh, vezess el Szent Fiadhoz, nyisd meg nekünk az eget,
Angyalokkal had dicsérjük mindörökké Szent Neved!

✝

Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
A híres szívspecialista a mai napig nem tudja megmagyarázni
  2016-11-13 19:46:11, vasárnap
 
  Amikor a férfi meghalt, az orvos egy fura hangot hallott a fejében - aztán olyan dolog történt, amit senki nem értett


A híres szívspecialista a mai napig nem tudja megmagyarázni mi történt.


A híres és elismert szívspecialista Dr. Chauncey Crandall éppen egy mozgalmas napon dolgozott a kórházban, amikor hirtelen a sürgősségi szobába hívták. Az ágyon Jeff Markin feküdt, egy masszív szívinfarktus után halottan...

Jeff, egy szokásos napon indult be dolgozni, amikor rosszul lett a kocsijában. Felhívta a főnökét, és elmondta neki a történteket, aki azt javasolta, hogy azonnal menjen be a kórházba! Jeff ezután bevezetett egészen a kórházig, majd ott a folyosón összeesett.

Ekkor hívták Dr. Chauncery-t. Amikor beért a műtőbe, akkor káoszt látott, mindenki küzdött a beteg életéért. 14 percen keresztül próbálták visszahozni az életbe, számtalanszor ütötték ki a defibrillátorral, mindhiába.

Dr. Chauncery megállapította a halál időpontját. Ezután kiment a papírokat intézni, míg az ápoló a testet készítette elő az elszállításra. Azonban az orvos egy hangot hallott a fejében: ,,Menj vissza, és imádkozz ezért az emberért!"

Az interjú során így nyilatkozott az esetről:

,,Hallottam ezt a hangot a fejemben, majd ezt mondtam magamnak: Hogyan imádkozzak egy emberért, aki halott? Itt már semmit nem tehetünk! Aztán tovább mentem, és megint hallottam a hangot. Ekkor azt gondoltam, hogy nem szállhatok szembe Isten akaratával, vagy bármi is legyen amit hallottam! Szóval visszamentem a műtőbe, és a mellkasára tettem a kezem. Az ápoló döbbenten nézett rám. Akkor azt mondtam, hogy Urunk, könyörgöm ennek az embernek a lelkéért! Kérlek, add vissza az életét!"

Ezután a doktor újra akarta éleszteni a férfit a sokkolóval, ami ellen mindenki tiltakozott a teremben, és arról győzködték, hogy már nincs benne semmi élet. Mégis tiszteletben tartották a vezető orvos utasításait, és segítettek, hogy még egyszer sokkolhassa.

Abban a pillanatban visszatért Jeff pulzusa, és mindenki meglepetésére a legtökéletesebb pulzus volt, amit valaha láttak.

A férfit a gondozóba szállították, ahol 3 nap múlva felébredt látszólag mindenféle agyi és szervi sérülés nélkül.

Dr. Chauncery: ,,Azon a napon, amikor imádkoztam Jeffért, nem volt különösebben erős hitem. Hétköznapi napnak indult, tettem a dolgom, nem kerestem semmilyen kapcsolatot Istennel. Az igazat megvallva, amikor visszamentem a sürgősségi szobába, nem volt különösebben kedved imádkozni. Rengeteg dolgom volt aznap. De megtettem. És én mondom, nem volt sok hitem aznap. De az Úr megkért, hogy csináljam, én meg tiszteletben tartottam a kérését. És ez minden, amire szükségünk van. Egyetlen kicsi szikra! A csodák valósak! Aznap megtörtént!"

Test és lélek
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
Talán TÉGED IS ÉRINT!
  2016-11-13 16:19:48, vasárnap
 
 
,,Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket." (Péld 19:11)
A megbántott emberek megbántanak másokat. Amikor valaki megbánt téged, azért teszi, mert őt is megbántották. A barátságtalan emberek azok, akik sosem tapasztaltak kedvességet. Az érzés nélküli emberek sosem érezték szeretve magukat. Amikor valaki goromba, keserű, barátságtalan, szarkasztikus, gonosz lelkű vagy arrogáns, a teljes lényével azt kiáltja, hogy ,,Fájdalmam van! Hatalmas adag szeretetre van szükségem! Nem érzem biztonságban magamat!" A biztonságban levő, szeretetben élő emberek viselkedése nem ilyen. Azok, akik mélyen szeretve és mély biztonságban érzik magukat, nagylelkűek és jóakaratúak másokkal szemben.
Ha csak bosszút akarsz állni az embereken, rendben. Akkor nem is vagy jobb, mint ők. Amikor bosszút állsz, nem vagy jobb a téged támadó embernél. Hogy jobb legyél a támadódnál, le kell győznöd a gonoszságot a jósággal. Szeretettel kell reagálnod. Túl kell látnod a szavaikon, egészen a fájdalmukig.
Van egyfajta tévhit, amit mindenkinek beadott a modern pszichológia, de ami totálisan hibás. Csak bizonyos mennyiségű düh van az életedben. Olyan, mintha lenne egy veder dühöd. Amikor az a veder megtelik, a modern pszichológusok szerint, azt ki kell fejezned, egyszerűen ki kell öntened. Aztán, amikor a veder üres lesz, megtisztító hatású lesz.
Ha elhiszed ezt a tévhitet, akkor egész életedben fogsz küszködni a dühvel, mert a dühveder nem létezik. Egy egész gyár működik! Az a gyár képes folyton termelni és termelni és termelni. Amikor megszabadulsz attól, még többel fogsz maradni. Tulajdonképpen, minél többször öntesz ki dühöt magadból, annál többször fog termelődni.
A tanulmányok egymás után mutatják ki, hogy az agresszió csak agressziót tud szülni. A dühkitörés a legtöbb esetben még nagyobb haraghoz vezet, egészen addig, amíg szokásos mintává válik az életedben.
A megoldás nemcsak annyi, hogy kidobd a dühödet, hiszen egyszerűen újra felgyűlik! A megoldás elengedni. Isten segíteni fog ezt megtenni!
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 287
  • e Hét: 5977
  • e Hónap: 12349
  • e Év: 63140
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.