Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
A könyörületesség legyen a legfontosabb
  2016-12-28 10:11:53, szerda
 
  Kérlek, mutasd meg nékem a Te dicsőségedet.- 2 Mózes 33:18

Szerinted mi Isten legkiemelkedőbb, legfontosabb tulajdonsága? Valaki azt mondaná, hogy az ereje. Más szerint a szentsége. De maga Isten más választ adna.

A választ a 2 Mózes 33-ban találod. Itt Mózes azt kéri Istentől, hogy mutassa meg a dicsőségét.
A ,,dicsőség" szó szerint ,,nehéz súlyt" jelent. A legsúlyosabb, legnagyobb, legfontosabb dolgot jelenti valakivel kapcsolatban. A teljes értékét jelenti.

Tehát Mózes valójában ezt mondta: ,,Uram, látni akarom a legnagyobb dolgot Veled kapcsolatban. A legfontosabb tulajdonságodat akarom megismerni." Mit válaszolt neki Isten?

A 34. fejezet 6-7. verse választ ad erre: ,,És az Úr elvonula őelőtte és kiálta: Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú. Aki irgalmas marad ezeríziglen; megbocsát hamisságot, vétket és bűnt."

Gondolkozz csak el ezen! Amikor Mózes arra kérte Istent, hogy mutassa meg a legfontosabb dolgot magáról, Isten a kegyelmét mutatta meg neki.

Ez azt jelenti, hogy ha követni, utánozni akarjuk Istent (ahogy az Efézus 5:1 mondja), akkor az a legfontosabb, hogy kegyelmesek legyünk. A viselkedésünket mindenek fölött kegyelemnek,
jóságnak, megbocsátásnak és könyörületességnek kell jellemeznie.

Legyen a mások iránt való kegyelem a legfontosabb dolog az életedben, és akkor meg fogják látni Isten dicsőségét benned.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: 2 Mózes 33:7-23, 34:5-10
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Ismerd Őt apukádként
  2016-12-27 22:51:09, kedd
 
  Mert nem kaptatok szolgaság szellemét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Szellemét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!- Róma 8:15

Egy este, dicsőítő összejövetel után kiléptem egy barátommal az utcára, és hirtelen rácsodálkoztunk a körülöttünk lévő gyönyörűségre. Olyan metsző, tiszta téli éjszaka volt, amikor a hold és a csillagok fényétől eláll az ember lélegzete. Azt mondtam a barátomnak: ,,Tommy, nézd ezt!" Szent Szellemtől ragyogó mosollyal felnézett az égre, és gyengéd hangon így szólt: ,,Az apukám műve!"
,,Az apukám..." Soha nem felejtem el, ahogy ezt mondta.

Talán van, aki azt gondolja, hogy nem szabadott volna ilyen bizalmasan beszélnie Istenről, de nincs igaza. Igei dolog így beszélni Róla. Az Újszövetségben van egy görög szó az atyára: Abba. Ennek a szónak a legpontosabb fordítása az Apuka. Bensőségességet sugároz, és olyan kapcsolatról tesz tanúbizonyságot, amely csak sok, együtt töltött idő alatt fejlődött ki.

Az Atya és az Apuka mást és mást takar.

Gyerekkoromban az édesapám olykor az apám volt, máskor pedig az apukám. Amikor kacsára vadásztunk, akkor az apukám volt. Amikor megparancsolt valamit, és azonnal engedelmeskednem kellett, akkor az apám volt.

Isten is ilyen. Az Atyád és az Apukád is. Van, amikor nagyon komolyan és lényegre törően beszéltek egymással. Máskor könnyedek vagytok. De bárhogy legyen is, ha elég időt töltesz Vele ahhoz, hogy megismerd Őt, garantálom, hogy állandóan közel akarsz majd lenni Hozzá.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Róma 8:14-18
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A Te fogadódban van hely?
  2016-12-26 09:45:10, hétfő
 
 


,,Megszülte elsőszülött fiát. Rongyokba tekerte és jászolba fektette, mert nem volt számukra hely." (Lukács 2:7, NIV fordítás)


Nincs még egy olyan agyonreklámozott időszak a naptárban, mint a Karácsony. Ebben a hónapban nem lehet bekapcsolni úgy a televíziót, megnyitni egy weboldalt vagy ellenőrizni az e-mailedet, hogy nem hallanád azt a szót, hogy Karácsony. Amerre jársz, mindenfelé gyönyörűen díszített fákat látsz. Sok pocakos fickót látsz fehér szakállal, piros-fehér ruhában.

Egyszerűen nem lehet a Karácsony kulturális jelenséget figyelmen kívül hagyni.

Figyelmen kívül lehet viszont hagyni Jézus születését.

Figyelmen kívül lehet hagyni a Karácsony legfontosabb üzenetét.

Ez a dilemma nem csak a mai kor terméke. Még azok az emberek is, akik a legelső Karácsonykor éltek - alig egy sarokra Jézustól magától - elszalasztották a Karácsony lényegét. Ugyanazon okból szalasztották el, mint mi most.

Vegyük a fogadóst például.

Ismerjük mindannyian a történetet. Terhessége utolsó hetében Máriának és Józsefnek haza kellett mennie szülőhazájukba, Betlehembe. Egy Názáret nevű városban éltek és népszámláláson kellett megjelenniük a római rendelet szerint.

Ahogy Betlehembe érnek, Mária szülése megindul. Elfolyt a magzatvize. Készen áll a szülésre. József megpróbál a helyi szállodába szállást foglalni. A fogadós viszont kijön és azt mondja: ,,Sajnálom, nincs kiadó szobánk. Nincs hely a fogadóban."

A Lukács 2:7-ben így olvassuk: ,,[Mária] megszülte elsőszülött fiát. Rongyokba tekerte és jászolba fektette, mert nem volt számukra hely." (NIV fordítás)

Gondoljuk végig a fogadós szemszögéből a történetet. Ha neki nincs több helye a fogadóban, akkor az rendben van. Ez azt jelenti, hogy jól megy az üzlet. Ha egy hotel tulajdonosa vagy, akkor a legfőbb célod az, hogy kiadott legyen minden szobád. Sok városon kívüli vendég jött vissza a népszámlálásra. Mindannyian szállást kerestek. Így a szálloda teljes mértékben le volt foglalva.

A fogadós úgy gondolja, hogy nincs haszna ebből a csecsemőből, sem egy állapotos nőből. Nem tudta, kit utasít el.

Isten Fia megszülethetett volna ebben a fogadóban. Képzeld el a reklámértékét ennek! Kitehette volna cégérként: ,,Itt született Isten Fia!" A fogadód szobái ki lettek volna adva az életed végéig.

Isten emberformát öltve érkezett a Földre. A fogadós ennek része lehetett volna. De a lehető legnagyobb lehetőséget szalasztotta el, mert elfoglalt volt. Elszalasztotta, mert az üzlet éppen virágzott.

Túlságosan el vagy foglalva a munkáddal, hogy Jézusnak helyet adj ezen a Karácsonyon? A napirended, a terveid vagy a költségvetésed túl szűkös, hogy beengedd Jézust Karácsonykor?

Ahogyan ez a fogadós is, elszalaszthatod életed legnagyobb lehetőségét Karácsonykor. Isten most is itt van. Az életed része szeretne lenni. A karácsony lényege, hogy Isten az olyan átlagos emberek életébe betér, mint a tiéd illetve az enyém.

Istent megismerni az élet legnagyobb lehetősége. Ezt nem akarod elszalasztani.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

A történetben szereplő kocsmároshoz hasonló sikeres emberek miért tévesztik szem elől Istent az életükben?
Mi tart vissza attól, hogy időt tudj felszabadítani, hogy jobban összpontosíthass arra, hogy Istennek mi a terve az életeddel?
Mik azok a dolgok, amelyeket ki lehetne venni a napirendedből ezen a karácsonyon, hogy jobban megtapasztalhasd azt, amit Isten szeretne elvégezni az életedben?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2016.12.19.)
Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Krisztus bennetek lakozik!
  2016-12-24 10:59:55, szombat
 
 

,,Történjék velem a te beszéded szerint" (Lukács 1:38).

Milyen érzés lehetett Máriának Istent hordozni a méhében?

A szűztől való születés több, mint egy karácsonyi történet; ez a képe annak, hogy milyen közel jön hozzád Krisztus.

Földi útjának első megállója egy anyaméh volt. Hová megy Isten, hogy megérintse világot? Máriában megtalálod a választ. Jobban mondva, nézz magadba és megtalálod a választ. Amit Máriával tett, azt felajánlja nekünk is. Mindannyiunkhoz intézi a Máriának elhangzott meghívást: ,,Ha megengeded, beköltözöm hozzád."

A Biblia nem hagy kétséget afelől, hogy Jézus a gyermekeiben lakozik. A tanítványainak Jézus kijelentette: ,,Bennetek vagyok" (János 14:20). Pál imája az efezusiakért így szólt: imádkozom értetek ,,hogy Krisztus lakjék a szívetekben" (Efezusi 3:17).

,,Ez a titok pedig az, hogy Krisztus bennetek lakozik! Ő a mi dicsőséges reménységünk! (Kolossé 1:27,EF)

És a legdrágább meghívás Krisztustól? ,,Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem" (Jelenések 3:20)

Krisztus növekedett Mária pocakjában, míg egy napon előjött. Benned is növekedni fog, amíg ugyanaz megtörténik. Elő fog bukkanni a beszédedben, a cselekedeteidben, a döntéseidben. Ahol élsz, amerre jársz Betlehemmé fog válni, és minden nap karácsony lesz. Máriához hasonlóan, te is Krisztust adod a világnak.

Isten bennünk! Felfogtuk ennek az ígéretnek a mélységét?

Egy modern kori Mária vagy. Sőt, még több is. Máriában Jézus kis magzatként volt jelen, benned pedig hatalmas erőként. Ő megteszi, amit te nem tudsz. Istennel a szívedben milliónál is több forrásod van, amivel azelőtt nem rendelkeztél.

Nem tudod abbahagyni az ivást, vagy az aggódást? Krisztus képes rá. Ő pedig benned él. Nem tudsz megbocsátani, nem tudod elfelejteni a múltat, vagy elhagyni a rossz szokásaidat? Krisztus képes rá és Ő benned él. Pál jól tudta ezt.

,,Ezért fáradozom én is, és küzdök az ő ereje által, amely hatalmasan működik bennem" (Kolossé 1:29)

Máriához hasonlóan, Krisztus benned és bennem él. Nehéz ezt elhinni? Mennyivel nehezebb lehetett Máriának? Senki nem volt jobban meglepődve ettől a csodától, mint ő.

És senki sem volt passzívabb, mint ő. Isten tett mindent. Mária nem ajánlotta fel önkéntes segítségét. Akkor mije volt, amit felajánlhatott? A tanácsát? ,,Úgy vélem, egy mennyei kórus emelné az esemény fényét." Nem, ő nem segített be Istennek.

És nem is mutatott ellenállást. Azt is mondhatta volna: ,,Ki vagyok én, hogy Istent hordozzam a szívem alatt? Én kevés vagyok ehhez." Vagy, ,,Más terveim vannak. Nincs időm Istenre."

Ehelyett így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint!" (Lukács 1:38)

Ha Máriából indulunk ki, akkor úgy tűnik, Istent jobban érdekli a bizalom, mint a tehetség. Viszont, Máriával ellentétben, mi mindig megpróbálunk besegíteni Istennek, mert úgy gondoljuk, hogy a mi részünk ugyanolyan fontos, mint az Övé. Vagy pedig ellenállunk Neki, mert azt hisszük túl rosszak vagyunk, vagy, mert egyszerűen túl elfoglaltak vagyunk. Azonban, amikor besegítünk vagy ellenállunk, akkor elmulasztjuk Isten kegyelmét. Elmulasztjuk megélni azt, amiért Isten ide helyezett minket a földre: hogy annyira ,,áldott állapotban" legyünk Krisztussal, hogy Ő rajtunk keresztül éljen. Hogy annyira telve legyünk Vele, hogy Pállal együtt mondhassuk:

,,többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem" (Galata 2:20).

Krisztus bennetek lakozik!

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Csendes éj
  2016-12-24 08:56:44, szombat
 
 

Csendes éj! Szentséges éj!
Mindenek nyugta mély;
Nincs más fenn, csak a Szent szülepár,
Drága kisdedük álmainál,
Szent Fiú, aludjál, szent Fiú aludjál!

Csendes éj! Szentséges éj!
Angyalok hangja kél;
Halld a mennyei halleluját,
Szerte zengi e drága szavát,
Krisztus megszabadít, Krisztus megszabadít!

Csendes éj! Szentséges éj!
Szív örülj, higgy, remélj!
Isten Szent Fia hinti reád,
Ajka vigaszt adó mosolyát,
Krisztus megszületett, Krisztus megszületett!

Csendes éj, szentséges éj,
Szunnyad már minden lény,
Csak a szent család virraszt ébren
Égi kisded csak aludj szépen
Mennyei álom ölén
Mennyei álom ölén

Csendes éj, szentséges éj!
Mindenek álma mély.
Nincs fenn más, csak a szent szülő pár
Drága kisdedük álmainál.
Szent Fiú aludjál,
Szent Fiú aludjál.

Csendes éj, szentséges éj!
Angyalok hangja kél,
Halld a mennyei alleluját,
Szerte zengi e drága szavát:
Krisztus megszabadít,
Krisztus megszabadít

Csendes éj, szentséges éj
A nagyvilág álmodik még
Nincs ébren más, csak a szülői pár
Göndör hajú gyermekük jászolánál
Álmát őrzi az éj
Álmát őrzi az éj

Csendes éj, szentséges éj
Angyalok hangja kél
Szól a mennyei halleluja
Itt van már köztünk az Isten fia
Jézusunk megszabadít
Jézusunk megszabadít

Csendes éj, szentséges éj
Szívünk még remél
A megváltó gyermek hinti le ránk
Alvókat vigasztaló mosolyát
Jézusunk békét ígér
Jézusunk békét ígér


Csendes éj, drága Szent éj
mindenek álma mély.
nincs fent már csak a drága szent pár,
várja gyermekük alszik-e már.
Küldj le rá álmot nagy ég,
küldj le rá álmot nagy ég.

Csendes éj, drága Szent éj
örvendj szív, bízva kérj!
Isten gyermeke áldva néz rád,
hív az óra, amely víg reményt ád.
Jézus a Földre le szált,
Jézusunk Földre leszállt.

Csendes éj, drága Szent éj
pásztor nép gyorsan kélj!
Halld az angyali hallelúját,
száll itt zengve a távolon át:
üdv hozó Jézusunk él,
üdv hozó Jézusunk él!


Csendes éj
Csendes az éj,
Szent ez az éj,
A világ álma mély,
Csak egy szőke hajú gyermek felett
Virraszt gondosan a szeretet.
Álmod áldott legyen,
Álmod áldott legyen

Csendes éj
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Minden utad sikeres lesz
  2016-12-23 23:06:59, péntek
 
 

El ne távozzék a törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel... sikeres.- Józsué 1:8 Link

A siker egy életmód, amely akkor válik lehetővé, ha Isten Igéjére alapozva építjük fel magunkat. Akkor leszünk sikeresek, ha olyan sok időt töltünk az Igével, és olyannyira átitatja a gondolatainkat, hogy - azt is mondhatnánk - az a ,,második természetünkké" válik. A siker abból származik, hogy olyan állhatatosan hallgatjuk és követjük Isten Igéjét, hogy automatikusan az irányítja a cselekedeteinket.

Amikor elkezdtem repülőt vezetni, úgy képeztem ki magam, hogy újra és újra elolvastam az adott repülőgép kézikönyvét. Magam elé képzeltem mindent, ami előfordulhat a repülőgépen, és tanulmányoztam a szükséges tennivalókat.

Pontosan ezt kezdtem tenni Isten Igéjével is. Éjjel és nappal az Igén gondolkoztam. Nem telt el sok idő, és izgatottá váltam azzal kapcsolatban, amit olvastam.

Otthon ültem, és azon gondolkoztam, hogy miként alkalmaznám az Igét a különböző helyzetekben. Láttam magamat, ahogy imádkozom a betegekért, és azok meggyógyulnak. Az Ige a ,,második természetemmé" vált.

Gyakorold így az Igén való elmélkedést. Váljon a részeddé. Lásd magad, ahogy engedelmeskedsz az Igének minden elképzelhető helyzetben. Ily módon a siker garantált!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 1
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Kedves ajándék
  2016-12-23 13:02:43, péntek
 
 
Örökségem Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-12-23 12:59:42
feltöltő: dandej
nézettség: 1648
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: papagáj, énekel,
kategória: állatok
leírás: Nagynénémtől örököltem,kedves madarunkat

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Család  
Mikor született Jézus?
  2016-12-23 12:37:39, péntek
 
  Széírből kiált valaki:
,,Őrszem, mennyi telt el az éjszakából? Őrálló, meddig tart még az éj?"

Felelt az őrszem:
,,Eljön majd a hajnal, de még éjszaka van.
Kérdezhettek még, ha akartok, de majd ha visszatértek." Ézsaiás 21:11-12
Link



" Ma már szinte mindenki előtt ismert tény, hogy a Jézus születési évét viszonyítási pontként használó időszámításunk téves alapokon áll. Jézus ugyanis nem i. sz. 1-ben született, és semmiképpen sem ,,0"-ban, hiszen nulladik év nem létezik, csak mint csillagászati fogalom. De vajon meg lehet-e határozni több mint kétezer év távlatából, hogy pontosan melyik évben született Jézus? " Link
 
 
1 komment , kategória:  VIGYÁZÓ!  
Akkor menj, amikor készen állsz
  2016-12-23 08:17:51, péntek
 
 

Hosszú élettel elégítem meg őt, és megmutatom néki az én üdvösségemet.- Zsoltárok 91:16

Tudtad, hogy nem Isten akarata az, hogy bárki is fiatalon meghaljon? Ő teljessé akarja tenni a napjaid számát. 70-80 évig kellene élned, és ha ezzel sem vagy megelégedve, élj még egy kicsit tovább! A Biblia szerint Ábrahám jó vénségben halt meg, betelve az élettel. Mindannyiunkkal így kellene történnie.

Sok hívő nem ismerte ezt fel, és összezavarodott. Amikor lebetegednek, ahelyett, hogy a gyógyulásban hinnének, azon kezdenek tűnődni, hogy talán Isten azt akarja, hogy meghaljanak. ,,Talán haza akar hívni," gondolják.

Soha ne táplálj ilyen gondolatokat magadban. Ami Istent illeti, Ő nem fog hazahívni, amíg készen nem állsz arra. Pál apostol értette ezt. A 2 Timótheus 4:6-7-ben ezt írta: ,,Mert én immár megáldoztatom, és az én elköltözésem ideje beállott. Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat bevégeztem, a hitet megtartottam." Pál nem halt meg addig, amíg Jézus és ő nem állt készen a haza-menetelére.

Ha az ördög azt mondja neked, Isten nem fog meggyógyítani, mert ideje hazaköltöznöd, akkor tudnod kell, hogy hazudik - nem számít, mennyi idős vagy. Isten azt ígéri a Zsoltárok 91:16-ban, hogy ha a Mindenható árnyékában lakozol, akkor hosszú élettel elégít meg. (Ez azt jelenti, hogy Őbenne lakozol, ahogy Jézus a János 15-ben tanította.)

Ha úgy érzed, hogy még nem fejezted be a pályafutásodat a földön, akkor még nincs itt az ideje annak, hogy meghalj. Tehát ne figyelj az ördögre, és élj tovább. Állj ellen a betegségnek Jézus nevében. Állj meg Isten ígéretén!

Majd amikor készen állsz arra, hogy a mennybe menj, akkor indulj! De csak akkor menj, ha elégedett, egészséges vagy, és készen állsz! Győztesen menj, és kiáltozd a régi örömteli dalt: ,,A mennyország közel van, és én nem maradhatok itt. Isten veled, világ, Isten veled."

Gloria Copeland * Igei olvasmány: 5 Mózes 34
Link



Örökségem ajándék Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-12-23 13:02:12
feltöltő: dandej
nézettség: 1750
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: madár, énekel, ajándék,
kategória: állatok
leírás: Nagynéném hagyatéka, örökségem,ajándék

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Adventi gondolatok
  2016-12-23 08:06:54, péntek
 
  Hited talán csak egy kicsi mécses,
pedig hit nélkül várni nem lehet!
És az, aki nem az Urat várja,
nem is sejti az igaz ünnepet!

Nem fenyő alatt van az ajándék!
Az Ajándék, ha volt valaha,
azt az Isten adta a világnak:
nekünk született egyszülött Fia!

Történelem írja éveinket,
szívünk jelzi a másodperceket,
időbe rekesztett emberlétünk
csak így tud várni.

Az emlékezet szentelt útja
már kétezer éve néz vissza,
és lát előre - hitben.

Várni tanul, mert mindennek végén
nincs semmi és senki más, csak ISTEN!

Lukátsi Vilma




 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 170
  • e Hét: 5819
  • e Hónap: 9620
  • e Év: 70921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.