Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/35 oldal   Bejegyzések száma: 345 
HA MEGNYERJÜK, AKKOR JÖN aZ IGAZI GEBASZ – OLIMPIA BUD
  2016-12-22 22:50:51, csütörtök
 
  HA MEGNYERJÜK, AKKOR JÖN AZ IGAZI GEBASZ - OLIMPIA BUDAPESTEN

DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016. DECEMBER 22. CSÜTÖRTÖK, 18:43

GAZDASÁG KORRUPCIÓ OLIMPIA FIDESZ ORBÁN BUDAPEST

Csak idén költöttünk már rá 6,5 milliárdot, igazából nem is nagyon akarjuk, de a kormány igen, szóval lesz és kész. Bár ezt a mondatot elég sok minden kapcsán el tudnánk mondani, ami miatt most évekig fájhat a fejünk, az az olimpia.

olimpia-park_1.jpg

Lassan, ha szeretnénk sem tudunk már elugrani a budapesti olimpia elől - nem is olyan régen Róma jelentette be, hogy nem kíván 2024-ben ötkarikás játékot rendezni. Hogy miért? Mert drága, mert túl sok zöldfelületet vesz el, mert óriási a korrupcióra való lehetőség, és így tovább... ismerős, ugye? Csakhogy nálunk ezek a dolgok (legalábbis kormányzati szinten) nem okoznak problémát. Egyik sem.

Néhány napja pedig az is kiderült, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elfogadta Budapest 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére benyújtott második körös pályázatát is, így egyre fogy az esélyünk arra, hogy kikeveredjünk a slamasztikából.

Persze, ha csak lenne egy olimpia Budapesten, és az lenne a legnagyobb bajunk, akkor minden rendben lenne. Csakhogy Budapesten olimpiát rendezni itt és most - mármint hogy már most költünk rá, de csak 8 év múlva lesz aktuális - nem a létező ötletek legjobbika.

Magyarország az olimpiai sporttörténelem első tíz nemzetének egyetlen olyan tagja, amely még nem rendezett ötkarikás játékokat - figyelmeztetett mindenkit még a nyáron Orbán Viktor arra, hogy hazánknak már jó ideje járna egy kör az olimpiai hullámvasúton.

Az elmúlt olimpiák tapasztalatai viszont azt mutatják, hogy nagyon nehéz jól kijönni gazdaságilag egy ilyen gigarendezvény lebonyolításából, ami talán egy fokkal nyomósabb érv (kéne legyen) egy olimpia megrendezésekor, mint az, hogy akkor jár-e az a kör, vagy sem...

Az is biztos, hogy nem holmi összeesküvés-elmélet miatt nem rendezhettünk eddig egyszer sem olimpiát. Magyarország, illetve Budapest most tizedszer merült fel mint rendező a listákon. A legközelebb 1920-ban jártunk hozzá, akkor azonban a világháború miatt nem indulhattunk a játékokon. De hogy nem vagyunk, és nem is voltunk soha mellőzött ország, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy már a legelső olimpián, 1896-ban felmerült Magyarország neve a rendezők listáján. És ez azóta sincs másképp. Más kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e arra, hogy ekkora felelősséget vegyünk a nyakunkba?

A többes szám nem véletlen: az egy dolog, hogy országunk vezetői mernek nagyot álmodni (főleg ezek a vezetők: már Orbán első miniszterelnöksége idején komolyan feszegették az olimpia-rendezés lehetőségét, 2001-ben, igaz, akkor még a 2012-es játékokra ácsingóztak). Csakhogy az olimpiát ki is kell gazdálkodni valamiből, nem véletlen, hogy a kormányváltás után rendre financiális okokra hivatkozva zárkóztak el a szocialisták a rendezés lehetőségétől. Aztán jött 2010, azóta pedig nagyot fordult az olimpia megítélése (már megint).

Borkai Zsolt, a MOB elnöke 2014-ben dobta be a köztudatba a 2024-es budapesti olimpia gondolatát. És hiába ágált Tarlós István főpolgármester az önkormányzati választások előtt még arról, hogy az olimpiai pályázat terve nincs a legfontosabb problémák között, a kormány már 2014 utolsó negyedévére közbeszerzést írt ki a korábbi olimpiai megvalósíthatósági pályázat átdolgozására, amivel valójában előkészítették a pályázat politikai támogatását.

Innen pedig nem volt visszaút.

A magyar olimpiának a két éve elfogadott Agenda 2020 nevű program adott reális lehetőséget, a NOB által elfogadott program alapján ugyanis már nem feltétlenül kötelező egy városon belül helyet adni az összes olimpiai helyszínnek, adott esetben bizonyos sportágak versenyeit megrendezhetik más városokban, de akár más országokban is, illetve minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kap benne a létesítmények utóhasznosítása. Emellett a szállóhelyek, repülőtéri kapacitás tekintetében is megengedőbb az Agenda 2020, amely így kisebb városoknak is biztosítana lehetőséget a rendezésre.

De valóban van, aki elhiszi, hogy Magyarország (nem, nem csak Budapest) nem rokkanna bele jelen helyzetében egy olimpia megrendezésébe?

Két komolyabb hatástanulmány készült a budapesti olimpia megvalósíthatóságáról, az egyik az eredetileg 2002-ben készült, PricewaterhouseCoopers cég által készített tanulmány, amelyet azóta több alkalommal is átdolgoztak. A csaknem 1400 oldalas dokumentumot a kormány rendelte a pályázathoz, ennek alapján a hazai rendezés körülbelül 4600 milliárd forintba került volna, amelyből a központi költségvetésnek 3000 milliárd hárult volna. Az akkori árakon nézve ez a GDP több mint 10 százalékát jelentette volna a költségvetés számára - ami annyit tesz, hogy Magyarország épp úgy csődbe ment volna, mint ahogy ez történt Görögországgal is.

Emellett a KPMG cég is készített egy vizsgálatot, mely szerint a közvetlenül az olimpiához kapcsolódó fejlesztések 1074 milliárdot emésztenek fel, de az ingatlaneladások, eszközök későbbi értékesítésével kicsit kevesebb, mint 800 milliárd forintra becsülték a költségeket. Fontos hozzátenni, hogy ebben nincsenek benne az egyéb infrastrukturális, és egyéb gazdasági fejlesztések, ezekkel együtt számolva az olimpia óvatos becslések szerint az említett összeg háromszorosába kerülne, igaz, ezekről a fejlesztésekről a kormány és Budapest irányítása is úgy vélekedik, hogy olimpia nélkül is megvalósulnának.

Tehát 2014-ben Borkai bedobta az olimpiát, és érdekes módon 2015 májusára már az addig finoman szólva szkeptikus Tarlós István is beállt az ötlet mögé. Így 2015 júniusában a Fővárosi Közgyűlés is rábólintott a pályázatra.

Azt azért említsük itt meg, hogy a teljes, 1400 oldalas tanulmányt nem kapták meg sem ők, sem a parlamenti képviselők, akik szavaztak az olimpia mellett, csupán egy 100 oldalas kivonat alapján döntöttek, amiben nem nagyon volt feszegetve a kockázatok kérdése...

Pedig kockázatok már a pozitív hangvételű hatástanulmányban is bőséggel voltak: például az, hogy a hazai építőipar mérete és felkészültsége kétségessé teszi az ilyen volumenű beruházások és ilyen ütemű fejlesztések megvalósítását - vagyis egyáltalán nem biztos, hogy lesz elég, megfelelő színvonalú sportlétesítményünk, időben felhúzva, amelyek képesek lesznek befogadni a játékokat. Vagy ott van a tömegközlekedés kérdése, ami 1000 milliárd forintos ráfordítással érhetné el, hogy kiszolgálja az olimpia idején a nézőket, még úgy is, hogy hangsúlyos szerep jutott a tervezésben a helyszínek közti gyaloglásnak is... A tanulmány arra is rávilágít, hogy financiálisan a felkészülési időszakban 3 százalékos éves GDP növekedésre lenne szükség, ahhoz, hogy finanszírozható legyen az olimpiai beruházás - ez jelen helyzetben nem igazán tűnik tarthatónak (2017-re például az optimista előrejelzések is legfeljebb 2,2-es növekedést jeleznek...). Fontos lenne emellett az átláthatóság. Ezt viszont már most tudjuk, látjuk és érezzük, hogy nincs így: kontrollálatlanul ömlik a pénz az olimpiába, még úgy is, hogy egyelőre nem is lehetünk benne biztosak, hogy elnyerjük a rendezés jogát.

Hogy mennyire kontrollálatlanul ömlik a pénz, arra talán épp a szerdai nap híre mutat rá a legjobban. Váratlanul öntöttek bele még 4,2 milliárd forintot az olimpia előkészítésébe, méghozzá olyan, fajsúlyos tételekben, mint a Magyar Gyeplabda Szövetségnek juttatott 7 millió, a Magyar Szörf Szövetséghez vágott 66 millió és a Magyar Rögbi Szövetséget kibélelő 454 millió forint - ráadásul ez ,,csak" a pályázathoz kapcsolódó sportszakmai és sportlétesítmény-fejlesztési támogatás, jut még ott másra is... Tegyük hozzá újra: úgy, hogy fogalmunk sincs, hogy nálunk lesz-e az olimpia, vagy sem!
És ez csak néhány (igaz, fontos) példa. De a tanulmányban óvatosan felsejlik az is, hogy a pályázat sikerességét befolyásolhatja az ország külpolitikai megítélése, amivel a kormány nem áll a legfényesebben most sem, illetve a lakosság hajlandósága. Nos, ezekben a kérdésekben sem állunk túl fényesen. Igaz, a riói olimpia idején viszonylag nagy volt a lakosság körében az érdeklődés az ötkarikás játékok iránt, de azért a közvélemény-kutatások alapján koránt sem osztatlan immár ez a lelkesedés, a többség nem támogatja, hogy rendezői legyünk a 2024-es játékoknak. Nyár végén például egy kutatásban a megkérdezettek 50 százaléka nem támogatta az olimpia budapesti megrendezését, míg 45 százalék örült volna annak, hogy nálunk rendezik az ötkarikás játékokat (de emellett is beszédes, hogy a megkérdezettek háromnegyede szerint az olimpia túl sokba kerülne, és a pénzt másra kellene költeni, olimpia helyett a válaszadók kétharmada inkább egészségügyet, egyharmada az oktatást fejlesztené, míg egyötöd a szegénységet számolná fel).

Na, nem mintha ez kifejezetten érdekelné a kormányt.

A riói olimpián Orbán Viktor leszögezte: Budapest a megfelelő választás 2024-re, bár néhány héttel később a rádióban beismerte, hogy nem a magyar pályázat a legesélyesebb.

Ettől függetlenül, de ezzel párhuzamosan az olimpiai projektet bonyolító Budapest 2024 Nonprofit Kft. elképesztő ütemben szórja a pénzt, tanácsadásra majd 6 milliárd forint ment el 1 év alatt, a szervezet egy luxusirodaházba költözött, a munkavállalók száma már most több a tervezettnél, összesen 51 fő, így bútorok beszerzésére is szükség volt, és 900 milliót költöttek társadalmi párbeszédre (feltűnt ez valakinek?), amit a Fidesz-közeli klubtulajdonos, Orosz Pál érdekeltségébe tartozó cég zsebelt be, és ez az összeg még csak nem is volt része annak a pár százmillió forintnak, amit a MOB költött 2015 végén az olimpiai pályázatra. Íme egy szép példája az ,,átláthatóságnak", ahogy azt a Fidesz elképzeli...

A Transparency International korrupciós listáján Magyarország az 50. helyen áll, míg mondjuk a Párizzsal szintén olimpiát rendezni kívánó Franciaország a 13.-on.
És akkor most kezdjünk el rettegni, mert a a 2017-es költségvetésben már most 45 milliárdot különítettek el az előkészítő munkálatokra. Főleg azért, mert a 2017-es budapesti vizes világbajnokság rendezésének költségei bőven túllépték a 75 milliárd forintot, ami többszörösen meghaladja az eredetileg tervezett összeget. És ha már a vizes vb-nél tartunk: a Gyárfás Tamás körüli botrányok előrevetíthetik azt is, mire számíthatunk a MOB háza-táján. Borkai Zsolt széke ugyanis inog (hónapok óta pletykálják), és egyre fogy a levegő az elnök körül. Nem véletlen, hogy a riói olimpia után erős kritika érte a kormány irányából, majd Orbán Viktor egy tollvonással megvonta tőle a sportfinanszírozást, és visszautalta azt a sportügyi államtitkársághoz, megkötve ezzel a MOB kezét. Borkai azonban egyelőre még állja a csapásokat, jelenleg épp azzal van elfoglalva, hogy a MOB áprilisi közgyűlésén megtartsa székét (aminek érdekében jelentősen átszabja a szervezetet). Az biztos, hogy a MOB elnökének ilyen mértékű kormányzati támadása nem tesz jót az olimpiai pályázatunk megítélésének sem...

Tehát akkor vegyük újra, mink nincs, ami egy olimpiához szükséges:

Stabil, megbízhatóan működő olimpiai bizottságunk, stabil, megbízható vezetővel.
Sportlétesítményeink, amelyek képesek lennének befogadni a játékokat.
Közlekedési infrastruktúránk, ami megkönnyítené a helyszínek közti közlekedést (bár igaz, a 3-as metró helyett már most jobban jár az, aki gyalogol, de ez azért siralmasan kevés).
Garanciánk arra, hogy nem megy reá az ingünk-gatyánk erre az olimpiára, és nem dönti romba a gazdaságunkat.
Társadalmi támogatottsága az olimpia rendezési lehetőségének.
És mink van?

Az a mérhetetlen kormányzati gőg és akarat, ami anélkül veri át az olimpia rendezését, hogy erről egyáltalán megkérdezné az ország lakosságát (nem véletlen, hogy foggal-körömmel küzdöttek az olimpiáról szóló népszavazás ellen...). Vagy egyeztetne azokkal, akiknek az életét ez az olimpia meglehetősen megnehezítené (tanulságos volt e szempontból a II. kerületi lakossági fórum, ahol hetet-havat összehazudtak arról, hogy mennyire nem fogja a lakosság életét befolyásolni a játék). Vagy egyáltalán érdekelné őket az, hogy ezzel milyen károkat okoznak - és itt újra csak a II. kerületet lehet példaként hozni, ahol attól sem rettentek vissza, hogy a természetvédelmi terület határait kicsit megbolygassák, hogy kedvezőbb legyen számukra a terep.

Vagyis hiába szól megszámlálhatatlan érv amellett, hogy Budapest, sőt, Magyarország nincs felkészülve egy olimpia megrendezésére. Az eddigiekből ugyanis az derül ki, hogy mindez egyáltalán nem érdekli a magyar kormányt. Ha kell, átverik rajtunk ezt is, hogy saját presztízsüket növeljék, hogy még több pénzt költhessenek kontrollálatlanul, és hogy elmondhassák, ezt is megcsinálták. Igen, még akkor is, ha ezt a többség nem akarja.

Miben bízhatunk?

Először is vessük vigyázó szemünket Párizsra és Los Angelesre. Hátha ők jobb pályázatot nyújtanak be a harmadik körben, hátha alkalmasabbnak találtatnak az olimpia megrendezésére. De kicsit még bízhatunk a NOB-ban is. Mert alapvető szabály, hogy csak olyan város rendezhet olimpiát, melynek lakossága azt jelentős mértéken támogatja. És a NOB komolyan is veszi ezt a feltételt: a 2016-os játékokra pályázó Tokiónál például alacsonynak ítélték meg 2009-ben az 55 százalékos támogatottságot, a rendezés jogát elnyerő Rióban azonban már 85 százalék lelkesedett (igaz, országosan ott is alacsonyabb, mindössze 69 százalékos volt a támogatottság). De ha minden igaz, akkor valamikor a jövő év elején ők (ha már a magyar kormány ezt nem tette meg) majd megkérdeznek minket is arról, hogy akarjuk-e ezt az egész cécót. Igazán üdítő élmény, hogy van, aki kíváncsi erre az egyébként alapvető fontosságú kérdésre.


http://kettosmerce.blog.hu/2016/12/22/ha_megnyerjuk_akkor_jon_az_igazi_gebasz_oli mpia_budapesten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesújtó kórkép az erkölcsi rothadásról, ami ezt a műkereszté
  2016-12-22 22:47:47, csütörtök
 
 

Molnár Bálint 2016-12-22
Lesújtó kórkép az erkölcsi rothadásról, ami ezt a műkeresztény hányinger bandát jellemzi


Mivel közeleg a karácsony, úgy gondoltam, hogy két virtuális kocsonya- és töltöttkáposzta illat közé kivételesen nem valami méretes-gennyes korrupcióról szóló esetet ékelek, hanem mesélek egy sztorit a mi keresztény és emberbarát országunkról. Mindazokról, akik most és mindörökké szeretetről, együttérzésről, empátiáról és a különleges magyar lelkületről hörögnek. Miközben.

Tulajdonképpen az Abcúg már tegnap elmesélte a történetet, ezért nekem elég annyit leírnom röviden: konyhakéssel vágják a fát és a fűtött budiban alszanak a körmendi menekülttábor lakói, akiket sátrakban helyezett el a bevándorlási hivatal a tél közepén. Olyan emberekről van szó, akik valószínűleg hosszú időn keresztül fognak jogi csatát vívni a magyar állammal a menedékjogukért. A helyi plébános a segítségükre sietett, és fűtött szállást kínált nekik, erre lesorosbérencezték.

Mindenkinek ajánlom elolvasásra a cikket, tökéletes kórkép arról, hogy az uszításra szakosodott mélymagyar kormány miként szívatja halálra az Iszlám Állam elől menekülőket. Keresztényi alapon. Bár az ország további menekülttáborai (Vámosszabadi, Kiskunhalas, Balassagyarmat) - amelyek történetesen nem a mínuszokba kib*szott sátrak, hanem tűrhető állapotban lévő, télvíz örömére fűthető épületek - egyáltalán nincsenek túlzsúfolva, 22, azaz huszonkét szerencsétlent (ennyien vannak Körmenden) kilöktek a francba. Hogy aztán elmondhassák, hogy ezek a budin alszanak, az ágyba szarnak, civilizálatlan büdös hordák, akik élősködni jöttek a nyakunkra, miközben halomra erőszakolják az asszonyainkat, lányainkat.

A röpködő mínuszokkal harcoló idegen kultúrájú népeknek volt bőr a képükön megkeresni Németh Zoltán plébánost és segítséget kérni tőle. Az atya - aki nem a magyar hatóságok és főleg nem az állam-kormánypárt kottájából gyakorolja a keresztényi szeretetet - múlt héten megnyitotta a helyi plébánia udvarán álló közösségi szállást a számukra, amely egy fűtött, takarított helyiség.

Amellett, hogy a menekültek ügyében (is!) megbocsáthatatlanul álszent és kettős játékot játszó katolikus egyház nem áll ki a pap mellett (tavaly ősszel Erdő Péter még dörgedelmes levelet írt Ferenc pápának, amelyben azzal döngette a mellét, hogy a magyar katolikus egyház követni fogja az egyházfő felhívását és segítenek a rászorulókon), a 20 milliárdos gyűlöletkampányon edzett hívek is odáig fajultak, hogy lesorosbérencezték azt az embert, aki befogadta az embertelen körülmények között tengődő nyomorultakat.

Ez tehát a prekarácsonyi-keresztényi, emberbaráti szeretettől túlcsorduló hangulat Máriaországában, kiegészítve azzal a jelentéktelen aprósággal, hogy miközben a Katolikus Karitasz igazgatója, bizonyos Écsy Gábor kifejezetten rosszallotta Németh Zoltán lépését, mert szerinte szó nincs rossz körülményekről, megfagyásról, netán éhezésről, a keresztény kormány éppen tegnap vágott hozzá közel 10 milliárd forintot a szeged-csanádi püspökséghez, hogy abból stadiont, vagy mi a trágyát építsenek. A Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke pedig nem más, mint az a Kiss-Rigó László, aki szerint Ferenc pápa hülyeségeket beszél; aki azt állította, hogy Magyarországon nem menekültválság, hanem invázió van; aki úgy véli, méltatlan támogatni a háborúból menekülőket mert a legtöbbjüknek van pénze, egyébként is szemetet hagynak maguk után és sokszor az ételt is visszautasítják. Kerek minden? Szerintem túlságosan is.

Szégyenletes. 22 darab embert nem képesek/nem hajlandóak emberhez méltó módon elhelyezni, ellátni a téli hidegben (most pont nem az van, amikor rájuk olvad a katonai sátor a 43 fokban), de zsigerből lesorosbérencezik azt az egyházi embert, aki kilóg az embertelenség sorából. Sikerült szívós munkával és rengeteg elégetett közpénzmilliárddal a krónikus lélekhalál (az agysorvadáson már túl vagyunk) állapotába terelni ezt az országot. Ahol a Krisztus tanítását követő plébánost a propagandával feltüzelt, magát különlegesen kereszténynek tartó nép leköpi, az egyháza pedig elfordul tőle. Ahol lassan a minimális emberség főbenjáró bűnnek minősül, ott nem tegnap óta nincs kultúra, amit félteni kellene attól, hogy elveszik.

Kisstílű, undorító, legalja. Semjének, Harrachok katolikus anyaszentegyháza, kereszténység a javából, az. Pátosz- és kenetteljes ömlengések, nulla emberség és csontig benyalás a gyűlölet nemzeti kormányának, a milliárdokat osztogató maffiavezér alfelének serény nyaldosása közben. Csillapíthatatlan vágy a pénz és a hatalom iránt. A keresztényi szeretet, a körömfeketényi szolidaritás helyett a katolikus egyház a kormány seggébe bújva élen jár a gyűlöletkeltésben. Lesújtó kórkép ez az erkölcsi rothadásról, ami ezt a műkeresztény hányinger bandát jellemzi.

És már megint azzal kezdem a mondatot, hogy kurvára nem vagyok migránssimogató terrorista-barát és nem támogatom a korlátlan, ellenőrizetlen befogadást, de emberekkel egyszerűen nem bánunk így. Akkor sem bánhatnánk így, ha nem markoltuk volna fel a pénzt, amit az Unió arra adott, hogy ne rohadjanak meg a -8 fokban. Senki a büdös életben nem várta el, hogy a világ összes nyomorultját befogadjuk, de ezeknek az embereknek a többsége háború elől menekül akkor is, ha elmebeteg, fanatikus kretének bosszúhadjáratot folytatnak Európa ellen. (ITT írtam erről a TEK minapi bohóckodása kapcsán.)

Aki Berlin után vinnyogva-hörögve kapaszkodik abba a hamis ténybe, hogy ugye bezzeg mind rohadt terroristák, az pontosan ugyanazt teszi, mint az elkövetők: a normális, emberi hozzáállást feszíti keresztre, pánikot, gyűlöletet gerjeszt, a beilleszkedés reményét is kivérezteti. Aki most azzal jön, hogy bezzeg a sok nélkülöző, éhező, fázó magyar ember, akinek nem jut ünnepi vacsora és a kihűlt lakásban kell túlélnie a szent karácsonyt (apropó, Harrach, megérkezett már a Bözsi-utid?), azt szeretném emlékeztetni, hogy Magyarországon a Fidesz uralkodása óta mindenki lépett előre, tejjel-mézzel-kolbászból kerítéssel ömlik a nyakunkba a sok jóság. Vagy nem?

Bezzeg ilyenkor vannak nyomorult magyarok, hajléktalanok, munkanélküliek, amikor az embertelenséget relativizálni kell. 22 ember miatt éhezik-fázik több millió magyar? 22 rongyos menekült miatt fűt PET-palackokkal és elhullott állatokkal Észak-Magyarország? Annál nagyobb görénység nincs, mint amikor a mélyszegénységben, szegregációban élőket megpróbálják kijátszani két tucat menekült ellen. Akit elég lenne csak nem kibaszni a farkasordító hidegbe, hanem valami fűtött helyet biztosítani számukra. De ez sem megy, és ez a pitiánerség mutatja, milyen undorító, álkeresztény seggfejek ezek a politikum és az egyház összeborulásában.

A gyengék, elesettek felkarolása helyett büszkék rá, hogy nekik nincs dolguk ezzel, és ők nihilistáznak, ők, a köpönyegforgató antikrisztusok. Minden tiszteletem Németh Zoltán plébánosé, és minden megvetésem a Kiss-Rigó-féle aljadékoké, akiknek az aktuálpolitika hajbókoló kiszolgálása mellett folyton kifogásokat kell keresniük, hogy miért fossák le a munkaköri leírásukat. Jézus tanításai helyett Orbán Viktor parancsolatait követni, a lelketlen görénységért folyamatosan fizetséget remélni és kapni, minden vállalhatón túl van.

Szégyen erre az országra nézve, hogy ilyen egyházi vezetőik vannak, és szar lehet hívő katolikusként folyton arról győzködnie magát az embernek, hogy a vallás, az egyház nem jelent egyet politikai kurvának állt vezetőivel. Szégyen, hogy ez az egyház és ez a rezsim hergeli embert az ember ellen, és hozza ki belőle a legalantasabb állatot. Aki leköpi a papot, aki befogad néhány fázó nyomorultat. Amúgy lesz bejgli otthon, lesz bejgli?


https://kolozsvaros.com/2016/12/22/lesujto-korkep-az-erkolcsi-rothadasrol-ami-ezt -a-mukereszteny-hanyinger-bandat-jellemzi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pofátlanabb, arrogánsabb politikust keveset termett az anyaf
  2016-12-22 22:43:42, csütörtök
 
 
H. A. 2016-12-22
Pofátlanabb, arrogánsabb politikust keveset termett az anyaföld


Az történt, hogy Rogán Feltaláló-Bulibáró Antal becsörtetett a Demokratába egy kávéra. Szokott ő kávézni másokkal is, legfeljebb elfelejti. Ha nagyon muszáj, estére eszébe jut. Zárójel: a Demokratáról azt kell tudni, hogy annyian olvassák, ahányan írják, de ettől függetlenül most is tele van toszva a Magyarország erőlködik erősödik kormányzati propaganda-hirdetésekkel.

A demokrata.hu nevű förmedvény teljesítménye csúcsán is kevesebb, mint 90 ezer embert ér el egy hónap alatt, ez a Bencsik András nevű - végtelenül ostoba, de legalább gondolkodás nélkül szervilis szellemi hátország - életének főműve. A Demokrata annyira sikeres, hogy nemcsak online terjeszti az igét saját magának, de nyomtatásban is megjelenik.

Zárójel bezárva: a tegnap ,,piacra" dobott, egészoldalas MVM reklámokkal kitapétázott év végi duplaszám címlapján - a tetszőleges bűncselekményekkel szoros kapcsolatot ápoló egyének is lehetnek miniszterek jeligére - a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője látható, akit még a demokrata.hu olvasói is visszataszítóbb figurának tartanak, mint Gyurcsányt. Ideteszem a címlapot. Nem azért, hogy másszon a tenyerünkbe minden idők legkártékonyabb született politikusának feje, nem azért, hogy ingyenreklámozzam ezt a szennylapot, hanem mert csak:

dem

Természetesen Rogán Szöszill nem maradhatott ki a történetből: az ellenség megtévesztését szolgálja, hogy a mindenre odafigyelő, gondos feleségére büszke senkiházit próbálják eladni a népnek, higgye azt, hogy egy lájtos karácsonyi főzőcskézős-csacsorászós interjút rejt a lap.

Francokat, mama! Az egész alákérdezős beszélgetés a komplett kormány aktuális paranoiáját hurcolászó, a liberalizmustól epét hányó, a sorosozva hazudozó Rogán verbális hányásától bűzlik. Kőkemény kampányszöveg, amelynek minden állítása tételesen és tényszerűen cáfolható. Lehetne, ha értelmetlen zagyvaságokkal a józan ész bármikor is érdemben fel tudná venni a versenyt.

dem1

Miután az elmúlt évet, különösen annak második felét olykor csak heti, de néha napi rendszerességgel Rogán Antal viselt dolgai határozták meg közéleti értelemben, amikor egységnyi időre jutott egy ordas gazemberség a múltjából-jelenéből (és egyáltalán nem a rongyrázó helikopterezés volt a legdurvább), miután az ingatlanbizniszeitől a csodával határos vagyonnyilatkozatáig, a kenőpénzes zacskók ügyétől a letagadott ügyvéd-pénzemberig, a feltalálósditól a letelepedési kötvényekig minden mozdulatára a korrupció súlyos árnyéka vetült és egyetlen kérdésben nem sikerült tisztáznia magát, karácsony előtt három nappal a parasztlegény újra moralizál. Legsúlyosabb állítások:

,,Egyszerű karaktergyilkosság zajlik ellenem, hiszen az ellenzék is tudja, hogy az elmúlt egy esztendő kormányzása sikeres", igen, ezért támadja a sajtó őt és a családját.
Ahogy Orbán is mondta - Rogán egyetért vele - 2017 a lázadás éve lesz. A világban sok helyen fellázadtak ,,az elefánttornyokba zárkózó liberális politikai elitek ellen". Erről szólt az amerikai elnökválasztás és a Brexit is, ugyanis a politikai elit nem törődött azzal, hogy mit gondolnak az emberek a bevándorlásról, a gazdaságról, a nemzeti érdekek védelméről. ,,A régi liberális Európa csúfos bukásra ítéltetett".
Oda kell figyelni az emberekre, és markánsabban kell kiállni az európai érdekekért. Míg a magyar kormány az emberek megkérdezését hirdeti az unióban, addig Brüsszelben elvont, ideológiai politizálás zajlik. ,,2017-ben csak azok az európai kormányok maradhatnak hatalmon, amelyek meghallják az emberek szavát."
A kormányzati sikerekről, valamint az ellenzék elveiről és főleg elvtelenségéről szóló, gurgulázó-hörgő moralizálást most külön nincs kedvem szétszedni, már a bőr jön le a pofámról, amikor a soha nem dolgoztak még ennyien a rendszerváltás óta és az adócsökkentés rongyosra cincált hazug mantráját hallgatom-olvasom (már milliószor leírtuk, miért arcpirító hazug duma ez, nem ismételném meg).

A lényeg az, hogy Rogán Antalt egyáltalán nem bizonytalanította el, sőt kétszínű aljasságában inkább megerősítette az a rengeteg botrány, ami vele kapcsolatban felszínre került, Orbán nyilvános kiállása velejéig korrupt lénye mellett újabb szárnyakat adott hőre táguló luxuséletével egyenesen arányosan táguló egójának. Azt hiszem, nála pofátlanabb, arrogánsabb politikust keveset termett az anyaföld, pedig a DesikerültKovácsok, Lázárok, Szijjártók, Orbánok versenye brutálisan erős.

Mit állít a költő? Hogy olyannyira fontos és sikeres munkát végez ő a miniszterelnök ánuszrózsájának egységsugarú körében, hogy mindenki irigykedik rá. Főleg az egyébként is döglött liberális ellenzék. Rogán Antal hiszi és vallja, hogy ő nem azért kerül címlapokra (na, nem a Demokrata címlapjáról van szó), mert reggeltől estig hazudik, és este általában mást hazudik, mint reggel a végeláthatatlanul végeláthatatlan ügyeiről, hanem mert sikeres munkát végez.

Rogán Nyelvújító-Elefánttorony Antal, a félanalfabéta parasztlegénynek üzenném haldokló liberálisként, hogy a hatalmi gőg és az impertinencia, a kőkemény valósággal ellenkező hazugságok kényszeres ismételgetése előbb-utóbb elhozza mindenki vesztét, aki semmi máshoz nem ért, csak ehhez. Hiába van meggyőződve arról, hogy karaktergyilkolni azt is lehet, akinek nincs karaktere. Nem lehet. Mert a korrupt szarházi még soha nem volt a karakter szinonímája. A korrupt szarháziak pedig ne moralizáljanak, mert az nem csak nevetséges, de hiteltelen is.

Rogán Antal elefánttorony-szakértő ne ringassa magát abban a téves hitben és tudatban, hogy az alternatív valóság és földi paradicsom bilikék plakátokra rajzolása egyénértékű az emberekre figyeléssel, amiből rothadó liberálisék elégtelenre vizsgáztak. Az egy százalékos adócsökkentésből soha nem lesz 15 százalékos béremelés, mint ahogy általában a baráti médiába öntött milliárdokból sem lesz élhető ország.

Ugyanis ez egyre ostobább és primitívebb szlogenek hátterében - amiről soha nem esik egyetlen szó sem - az ország egy része éhenhal, egy másik része elvándorol, egy harmadik részét pedig Erzsébet-utalványokkal próbálják elkeseredetten jóllakatni. A maradék viszont pontosan látja, hogy a Rogán-fajta maffiózó-gyanús tahók kormánya úgy figyel az emberek szavára, hogy meg sem kérdezi őket. Várba költözésről, Ligetről, olimpiáról, Paksról, vasárnapi boltzárról, erőszakos államosításról és bármiről, ami túlmutat a rezsicsökkentésen és a 8 kiló hús-utalványon.

Putyin kezét csókolgatva nem lehet európai érdekeket védeni, mint ahogy hatalmi pozícióból lázadozni is minimum nevetséges. Ettől függetlenül valóban érik a lázadás, amelyért a kommunista KISZ-titkárokból meggyőződéses liberálissá, szabadelvű liberálisokból pedig polgári-keresztény-nemzeti-vérpopulista-demagóg illiberálisokká átvedlett köpönyegforgatók bandája mindent el is követ. Szánalmas, ahogyan azt a politikai berendezkedést ócsárolják vállvetve, amelynek évtizedek óta kaméleonokat megszégyenítő alakítói és főszereplői. Nem Soros, nem Soros civiljei, hanem Rogán és a fényességes egyélőisten.

Szégyen és gyalázat, hogy egy hűtlen kezeléssel, csalással, okirathamisítással, hivatali vesztegetéssel és egyéb bűncselekményekkel szorosan összefüggésbe hozható műveletlen bugris mások erkölcsiségét egyáltalán a szájára veheti, és karaktergyilkosságot kiáltva mártírkodhat, miközben tevőlegesen hozzájárul az ország lassú és fájdalmas összeomlásához. Ahol Rogán nem létező karaktere erkölcsi és szakmai mérce lehet, ahol egy kimosakodott bűnöző fontos alkatrésze lehet a kormányzásnak, ott nem tegnap óta nagy a baj. A jó hír az, hogy ha lesz lázadás - márpedig szükségszerűen lesz -, akkor a Pasa parki luxus-elefánttorony sem ússza meg. Bármit is jelentsen az elefánttorony, te ostoba, félművelt gazember.


https://kolozsvaros.com/2016/12/22/pofatlanabb-arrogansabb-politikust-keveset-ter mett-az-anyafold/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mekkmesteri csodatétel lényege: addig írjuk a számokat, am
  2016-12-22 22:35:38, csütörtök
 
 


A mekkmesteri csodatétel lényege: addig írjuk a számokat, amíg...


Közzétéve 2016-12-22 | Szerző: Admin

Az MNB nem hiszi el, hogy idén lelassult a GDP-növekedés


A magyar gazdasági növekedés egy érett fázisba lép, egyre fontosabbá válik a háztartások fogyasztásának növekedése, de 2017-től a beruházások is jelentősen nőhetnek - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója a friss inflációs jelentés bemutatóján. Az MNB az idei évre változatlanul hagyta a 2,8 százalékos GDP-előrejelzését, miközben mostanra minden elemző 2-2,2 százalékra vitte le saját prognózisát a gyenge GDP-számok után.

Az első három negyedév GDP-adatát már publikálta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), ami január és szeptember között 2,1 százalékot ért el, így elméletileg csak úgy jöhetne ki az éves szinten 2,8 százalékos adat, ha az utolsó negyedévben jóval 4 százalék feletti GDP-növekedés lenne. Az MNB azonban nem így kalkulál: azt mondják, hogy a KSH felül fogja vizsgálni az első három negyedév adatait is, és az eddig közöltnél sokkal jobb számokat fogunk látni.

g
“Nem kérdőjelezzük meg a KSH szakmai munkáját, de arra kell törekednünk, hogy a gazdaság pozíciójáról a monetáris tanácsot pontosan tájékoztassuk" - hangsúlyozta Balatoni András. Rámutatott, hogy 2013-tól minden évben felfelé módosították a GDP-t a statisztikai hivatalban. Amikor növekedési pályán van a gazdaság - most ez a helyzet -, akkor felfelé szokták módosítani az adatokat.
,,A feldolgozóiparban és a piaci szolgáltatások terén is dinamikusan nő a foglalkoztatás, vagyis ha nem lenne gyors a gazdasági növekedés, akkor nem nőne ilyen gyorsan a foglalkoztatás" - emelte ki a szakértő, aki azzal is érvelt, hogy a konjunktúraindikátorok alapján nincs baj a magyar gazdasággal. Összességében azt hangsúlyozta, hogy az MNB jóval kedvezőbben ítéli meg a konjunktúra alakulását, mint a KSH.
Miért módosítanak felfelé?
A Világgazdaságnak arra a kérdésére, hogy milyen tényezők miatt nőhetett idén gyorsan a gazdaság - hiszen az ipar nem nő érdemben és a beruházások zuhannak- Balatoni hangsúlyozta: a termékexport mellett szolgáltatásexport is fontos lehet a növekedésben. ,,Az ipari termelés valóban nem nőtt úgy, ahogy arra számítottunk, ezt részben ellensúlyozhatja a szolgáltatásexport" - emelte ki Balatoni András...
(Forrás: vg.hu)
Bal-Rad komm: Aki még több tudálékoskodó hülyeséget akar olvasni, az megtalálja a vg.hu-n.
A Bal-Rad által beidézett cikkrészlet világosan bemutatja a döbrögista parasztvakítás lényegét.
“...a KSH felül fogja vizsgálni az első három negyedév adatait...a konjunktúraindikátorok alapján...az MNB jóval kedvezőbben ítéli meg a konjunktúra alakulását, mint a KSH..."
-Oszt' majd addig noszogatják Mekkmesterék a KSH-t, amíg az kellően föl nem kerekít! Kellően megalapozva a vajda önvállveregetésének. A “magyar" gazdaság csodás eredményeit dícsérendő!
Bámulatos technika. Ezzel aztán képesek a NEGATÍV “növekedést" NÖVEKEDÉSNEK beállítani!
Ez a mekkmesteri csodatétel lényege!


http://www.balrad.com/2016/12/22/a-mekkmesteri-csodatetel-lenyege-addig-irjuk-a-s zamokat-amig/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igen nagy a baj!
  2016-12-22 22:33:37, csütörtök
 
  Igen nagy a baj!


Közzétéve 2016-12-22

Óriási aggodalom Berlinben

Eltűnt az a pakisztáni bevándorló, akiről azt gyanították, hogy ő vezette a berlini karácsonyi vásárba belehajtó halálkamiont.

A 23 éves Naveed Baluchot másfél kilométerre a mészárlás helyszínétől tartóztatták le.
A rendőrség később elengedte a pakisztáni férfit, aki minden vádat tagadott. Később a kamionban megtalálták az igazi tettes iratait, a hatóság most egy 24 éves tunéziai férfit keres.
A szabadon engedett pakisztáni férfinek azóta nyoma veszett. Unokatestvére, Waheed elmondta, hogy együtt volt Naveeddel, amikor a rendőrség letartóztatta.
A kuzin amiatt aggódik, hogy a mentálisan nem teljesen beszámítható analfabéta rokonával valami baj történhet, hiszen azóta nem hallott felőle, mióta a rendőrség szélnek eresztette. “Nyoma veszett, a telefonját kikapcsolta. Nagyon aggódom."-mondta.
A férfiről az ismerősei elmondták, hogy egy hétgyermekes család legidősebb tagja, aki nem tud írni és olvasni. A hatóságok februárban mindenféle gyanú nélkül Berlinben regisztrálták menedékkérőként.
A terrortámadás idején Naveed éppen egy közigazgatási hivatalt látogatott meg, miközben telefonját a menekültközpontban hagyta.
A berlini merényletek elkövetésével gyanúsított tunéziai állampolgárságú Anis Amrit, aki 2011-től Olaszországban börtönben is ült, miért nem tudták visszatoloncolni hazájába.
Az Il Sole 24 Ore gazdasági napilap az olasz terrorizmusellenes ügyészség és a nyomozóhatóságok (Digos) információi alapján rekonstruálta Anis Amri olaszországi időszakát. A lap szerint 21 és 24 év közötti fiatalember - aki más olasz források szerint 1992-ben született Tunéziában - a migránsokkal teli hajók egyikével érkezett a dél-olaszországi partokra 2011 februárjában. Akkor fiatalkorúnak vallotta magát.
Lampedusa szigetének befogadó táborába került, s ott 2011 októberében részt vett a tunéziai migránsok egy csoportja által kirobbantott lázadásban, amelynek során felgyújtották a tábort és ellenszegültek a helyszínre érkező olasz rendőröknek. Anis Amrit ezért négy évi szabadságvesztésre ítélték, 2015 májusában szabadult a szicíliai Palermo börtönéből. Az olasz hatóságok kiutasították: a szicíliai Caltanisetta táborába (Cie) került, ahol a kiutasított külföldiek várnak kitoloncolásukra.
Az Il Mattino nápolyi napilap azt írta, Tunézia azonban későn reagált az olasz hatóságok kérelmére, így lejárt az Amri feltartóztatására vonatkozó rendelkezés határideje, és az olasz hatóságok a tunéziai állampolgár elengedésére kényszerültek. Amri elhagyta a szicíliai tábort, és azonnal nyoma veszett.
Az IlSole24Ore szerint a dél-olaszországi dzsihadista sejtek juttatták hamis dokumentumokhoz, s talán ahhoz az olasz útlevélhez is, amelyet a berlini merénylethez használt kamionban találtak meg.
Amri Németországba ment tovább, ahol menedékkérőként jelentkezett. Az olasz sajtó úgy tudja, az olasz hatóságok Amrit a schengeni hatósági nyilvántartásban veszélyes elemként rögzítették, és az olasz titkosszolgálat is figyelte.
(Forrás: atv)
Bal-Rad komm: Bámulatos és érdekes dolgok derülnek ki az ilyen tudósításokból. Elmebeteg, analfabéta fiatal migráncs,-FÖLSZÍVÓDIK!
Közismerten erőszakos kanmuszlim, ismerten terrorista hajlamokkal,-kiutasíthatatlan!
tunt
Megszámlálhatatlan útlevél birtokosa. ÁLLÍTÓLAG Ő A BERLINI MÉSZÁROS!-de fölszívódik Germániában. A rendőrség bottal üti a nyomát!
Nyilvánvalóan vannak a migránsok között jószándékűak is. Okos, értékes emberek! Sajnos kijelenthető, hogy talán ők az elenyésző kisebbség egy deviáns, vallási fanatizmustól fűtött, gyilkos ösztönök által űzött tömegben.
Ami pedig egészen döbbenetes, az a nyugat-európai hatóságok tehetetlenkedése. Ami pedig aggasztó: A MI KÖZVETLEN SZOMSZÉDAINK EZEK A TEHETETLEN HATÓSÁGOK! KERÍTÉS NÉLKÜL!


http://www.balrad.com/2016/12/22/igen-nagy-a-baj/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rákosi Mátyás 1952-ben túl nagy luxusnak tartotta, hogy a bu
  2016-12-22 22:15:08, csütörtök
 
  A Budai Vár és az erdélyi "cigánypaloták" között van különbség, építészeti stílusukban, de a lakókban nincs semmi különbség.
ki az a rákosi?Volt neki saját stadionja a kert végében? Na ugye!
Az azért ciki, amikor még egy kommunistának is volt erkölcsi gátlása, de egy jobboldali keresztények / reformátusnak már nincs. Egyre kíváncsibb vagyok Orbán sorsára: börtön? kivégzés, vagy csak kitessékelik valamelyik karibi paradicsom szigetre?
Az "ellenzék" már azzal választást nyerhetne, ha beígéri, hogy győzelme esetén, OGV megy a börtönbe.
Már azzal is, ha megígérik, hogy beleírják az Alkotmányba (sic!), hogy Orbán (és saját lábon élő rokonak) többet nem lesz miniszterelnök/király/elvtárs. :D
szerencse, hogy nem 1952-t írunk, mert akkor még 4 év lenne a forradalomig

***

Rákosi Mátyás 1952-ben túl nagy luxusnak tartotta, hogy a budai várba költözzön

anarki
életmód
ma 10:33


,,A Vár épülete egy nagyhatalomnak, nem akármilyennek, egy monarchiának volt a reprezentatív épülete. A császár és király meg akarta mutatni a népnek a gazdagságát. Speciális céljai voltak vele a monarchiának"

- mondta Rákosi elvtárs Gerő elvtársnak és a többieknek 1952 áprilisában, amikor az ország prominensei értekezlet keretében tárgyaltak a budai vár felújításáról és Rákosi Mátyás esetleges várba költözéséről.

,,Nemcsak a császárok száma, de a királyoké is alaposan megfogyatkozott és hamarosan el fog fogyni. Nekünk elég a Parlament reprezentációs célra" - mondta a jegyzőkönyv szerint a szeretett vezér.

,,1905-ben, amikor gatyás parasztok látogatták a Várat, köpködtek, hogy ide megy az adónk. Nem szeretném, hogy úgy állítanánk helyre a Várat, hogy végül az a jogos panasz és szemrehányás jönne, hogy feleslegesen vagy áltörténelmi enthuziazmusból (lelkesedésből) felesleges költekezéssel állítanánk helyre."

Az esetről 1993-ben a Népszabadság is beszámolt:

,,Elvtársainkat elragadta az a bőkezűség és liberalizmus a szó nem jó értelmében, mivel a népi demokrácia a történész-enthuziasztáknak szabad kezet adott. Látatlanba kijelenthetem, hogy Horthy 25 év alatt nem köldött annyit ásatásokra, mint mi egy év alatt" - mondta Rákosi, aki végül tervezési és építési felelősként Szíjártó elvtársat jelölte ki.

1952-es híreinket hallották.




http://444.hu/2016/12/22/rakosi-matyas-1952-ben-tul-nagy-luxusnak-tartotta-hogy-a -budai-varba-koltozzon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szőke csaj helyet foglal a repülőn
  2016-12-21 18:30:46, szerda
 
  Szőke csaj helyet foglal a repülőn

Szőke csaj helyet foglal a repülőn. Odamegy hozzá a légi kísérő és azt mondja:
- Kérem, ez az első osztály. Önnek muszáj a másodosztályon helyet foglalnia,oda szól a jegye.
A szőke válaszol:
- Szőke vagyok, szép vagyok, Ausztráliába utazok, itt maradok ezen a helyen.
A légi kísérő megy a pilótafülkébe, elmondja, hogy a szőke nem akar a másodosztályra ülni. Azt mondja a másodpilóta:
- Na majd én elintézem.
Odamegy a szőke csajhoz és mondja:
- Hölgyem az Ön jegye a másodosztályra szól, muszáj oda ülnie, ez itt az első osztály.
A szőke felel:
- Szőke vagyok, szép vagyok, Ausztráliába utazok, itt maradok ezen a helyen.
A másodpilóta megy a pilótához, elmondja a szőkével folytatott beszélgetést. Azt mondja a pilóta:
- Na majd én elintézem, az én feleségem szőke, tudom, hogyan kell velük beszélni.
Pilóta a szőke nőhöz megy, valamit súg a fülébe. A szőke nő azonnal feláll, és helyet foglal a másodosztályon. A légi kísérő és a másodpilóta csak bámul. A pilóta azt mondja:
- Mondtam neki, hogy az első osztály nem Ausztráliába repül.

Read more http://eztnezdmeg.com/szoke-csaj-helyet-foglal-a-repulon/
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A török származású, muszlim, szociáldemokrata Sevil Shhaideh
  2016-12-21 18:20:24, szerda
 
  Az iszlám alapvetően nem "egy vallás", hanem egy fasiszta politikai mozgalom deklarált világuralmi törekvéssel (aka dzsihád) és ennek megfelelő vallási felhanggal. Mohamed nem teológus vagy filozófus volt, hanem nettó hadúr, aki amerre csak ment, gyarmatosított és vért ontott. A követői (mohamedánok) elsődleges életcélja, hogy olyanná váljanak, mint a mester. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy egy jó mohamedánnak mi a célja, illetve hogy vajon ellene kell e ennek a mozgalomnak állni avagy sem. Ezt csak nagyon nagy homályban lévő emberek nem képesek/hajlandók felfogni és inkább érvelnek ellene.


Erre a provokációra Szijjártó már behívatta a román nagykövetet.



///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// /////////////////////////////////////////////////////////////////////


A török származású, muszlim, szociáldemokrata Sevil Shhaideh lesz Románia első miniszterelnöknője

Herczeg Márk KÜLFÖLD ma 12:38


Sevil Shhaideh 52 éves közgazdászt, volt regionális fejlesztési minisztert javasolta a miniszterelnöki posztra Romániában a választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) az államfővel folytatott kormányalakítási konzultáció alkalmával.
Liviu Dragnea, a PSD elnöke azt mondta, a választásokon szerzett több mint 45 százalékos támogatás után ,,legitim" módon magának kérhette volna a posztot, de tekintettel arra, hogy ebben egy hatályos törvény és az államfő ellenkezése megakadályozza, olyan embert jelölt, akinek a kormányzati tevékenységéért pártelnökként felelősséget tud vállalni.
A romániai muszlim közösségből származó Sevil Shhaideh 2015 májusától fél éven át vezette a fejlesztési minisztériumot, miután az elődje, Dragnea lemondott. Shhaideh korábban államtitkár volt a minisztériumban.
Dragnea nem titkolta: alkotmányellenesnek tartja azt a törvényt, ami - priusza miatt - ,,egyelőre" megfosztja őt attól a lehetőségtől, hogy magának igényelje a miniszterelnöki posztot, ezzel is jelezve, hogy ideiglenes megoldásnak tekinti bizalmi emberének várható miniszterelnöki kinevezését.
Ezt azzal indokolta, hogy nem háríthatja el magáról azt a hatalmas felelősséget, amit a választók bizalma jelent neki, ezért olyan jelöltet keresett, aki dolgozni, a PSD programját végrehajtani ,,megy a kormánypalotába", nem azért, hogy személyes politikai ambícióit érvényesítse.
Ha Klaus Iohannis elfogadja a PSD javaslatát, és őt bízza meg kormányalakítással, Sevil Shhaideh lesz Románia első női miniszterelnöke.

Ő volt az első olyan miniszter is, aki nem a Bibliára, hanem a Koránra esküdött fel, amikor kinevezték.

Sevil Shhaideh (Forrás: Youtube)
Shhaideh miniszteri kinevezése alkalmával Dragnea tagadta azt a sajtóértesülést, hogy násznagy lett volna munkatársa esküvőjén, mert a ,,muszlimoknál nincs násznagy", ő tanúként volt jelen az esküvőn.
A PSD elnöke a liberális ALDE társelnökeivel együtt jelent meg szerdán az elnöki hivatalban, ahova Klaus Iohannis államfő kormányalakítási tárgyalásra hívta a pártokat, ezzel is jelezve, hogy Shhaideh a parlamenti mandátumok 54 százalékával rendelkező PSD-ALDE koalíció közös jelöltje.
A román államfő csütörtökön is folytatja az egyeztetéseket a pártok vezetőivel, és várhatóan csak azután jelenti be, kit bíz meg kormányalakítással.
Romániában főleg a Fekete-tenger partján lévő Dobrudzsában él őshonos (török, tatár) muszlim közösség. A 2011-es népszámláláson közel 65 ezren vallották magukat muszlim vallásúnak Romániában. (MTI)



http://444.hu/2016/12/21/a-torok-szarmazasu-muszlim-szocialdemokrata-sevil-shhaid eh-lesz-romania-elso-miniszterelnoknoje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amit megzabálni nem tudnak, azt telinyomják a lárváikkal
  2016-12-21 17:38:29, szerda
 
 
Forgács Erzsébet 2016-12-21
Amit megzabálni nem tudnak, azt telinyomják a lárváikkal


Csapataik harcban állnak. Még csak azt sem állíthatom, hogy úgy csapnak le a koncra, mint a dögkeselyűk. Mert nem. Nem is úgy, mint a verebek a frissen hullott lócitromra, egymást taposva nyomulnak a falatkákért, amelyek kibányászhatóak a kupacból. Inkább olyanok, mint a legyek. Mindent összemászkálnak, mindenhol ott vannak. Amit megzabálni nem tudnak, azt telinyomják a lárváikkal.

Egyik légy pont olyan, mint a másik. Ha agyoncsapsz közülük akárhányat, nem fog feltűnni a hiánya, mert a többiek azonnal betöltik a keletkező rést. Nincs pótolhatatlan légy. A legyet nem érdekli, hogy már kidobott szemét, vagy frissen készült ebéd, esetleg különleges esküvői torta az, amit összemászik-zabál-gusztustalanít. A légy megy és teszi, amit az ösztöne diktál.

Ez a lírainak nehezen se nevezhető kép a kormánypropaganda szorgos kis marokszedőinek tegnapi irkálmányairól jutott eszembe. Az apropó természetesen a berlini terrorcselekmény. Hülye szó ez, cselekmény. Gyilkosság, minden emberit alulmúló gaztett. Semmivel nem magyarázható, soha fel nem menthető bűn.

És jönnek a legyek. Fürtökben, zajosan. Egyik pont olyan, mint a másik. Egyenlegyek másznak rá a tragédiára, nyomják izzadva nyálkás petéiket mindenhová. Hogy abból majd további legyek keljenek ki.

Bármelyik közpénzből nagypofájú, reklámbevételekkel és vásárolt olvasókkal ékes portált nézem, azonnal megtalálom a szorgalmasokat. Többé, de inkább kevésbé tehetséges iparosok dolgoznak a szent cél elérése érdekében. Bámelyik irományt olvasom, ott a nem túl sikeresen elrejtett központi üzenet, amit el kell juttatni az olvasókhoz. Ott az egyenszöveg, a központból kiadott utasítás, ami köré felépülnek ezek a vélemények. A támadás áldozatai annyiban érdekesek, hogy tudtukon és akaratukon kívül ők adnak táptalajt a lerakott peték számára, ők etetik a kikelő nyüveket.

A lényeg: a hatalom a kormányé. Mindenki ellenség, aki ezt nem fogadja el. Az ellenség neve: liberalizmus. Lehetne bármi más is, de ez már egy jól bevezetett brand, ezt használják. Liberális újságíró mindenki, aki kritizálni meri a kormányt és minden liberális újságírót külföldről pénzel valaki. Soros, a szabadkőművesek, háttérhatalmak, lényegében mindegy. De ez alapvetés, amivel vitázni sem érdemes.

,,Nézzük előbb a Magyarországon telephellyel rendelkező liberális sajtó beszámolóit, a polkorrekt bullshitet". (Bayer Zsolt/Magyar Hírlap)

,,A Karácsony a miénk. A normálisaké. Sem a mohamedánoknak, sem a liberálisoknak semmi köze hozzá. Akik azt gondolják, hogy a mindennapjaink részévé tehetik azt, hogy mohamedán elmebetegek gyilkolnak minket, hogy az ünnepeinket, a jelképeinket elvehetik, hogy “leszalámiznak" bennünket és elveszik az identitásunkat, azok nagyon-nagyon tévednek.

A liberális sajtó a berlini merénylet kapcsán újra elárulta magát. Nem történhet olyasmi, hogy tiszta szívvel az országuk, a népük vagy akár Európa mellé álljanak, mindig fontosabb lesz az “idegen", a nyolcvanöt százalékban fiatal mohamedán férfiakból álló “""menekültek""" érdekei, szempontjai" . (PestiSrácok/Paranoid Android)

Van egy újabb üzenet ezekben az írásokban. Valami, ami eddig nem volt ennyire masszívan egyértelmű, de mostantól az és a liberálisok gyűlölete mellett ezt is el kell juttatni a fogékony közönséghez. Ez pedig Európa vezetőinek bűnössége és az ő - nem elvi, hanem tényleges - elítélése.

,,Ideje, hogy az európai tömegek végre tényleg fellázadjanak. Mert lázadoznak most is végre, de gyorsabban kéne ezt tenni. Mert nincsen idő. Fel kell lázadni, ki kell takarítani Európából az iszlamista szemetet, utána pedig perbe kell fogni és el kell ítélni mindazokat, akik ezt az iszlamista szemetet beengedték ide, és akik miatt európai emberek százai haltak meg (és ki tudja, még hányan fognak meghalni!). A per helyszíne lehetne Nürnberg. Már csak a szimbólum miatt is". (Bayer Zsolt)

,,Ha Európa politikai vezetői, ha a véleménymonopolisták, ha a »művészek«, nyilvánvalóan elmebetegek, nem képesek a valóság érzékelésére tevékenységük közvetlenül pusztító akkor kezelni kell őket. A »révkapitány nem orvos«, tehát sem terápiát, sem gyógyszert nem javasolhatok nekik, de a normálisoknak javasolhatom, hogy csapjuk el őket és bízzuk őket avatott kezekre". (Paranoid Android)

Kovács Zoltán kormányszóvivő is úgy nyilatkozott az M1 csatornán, hogy az embereknek elegük van ebből és meg fogják találni a bűnösöket, akár a politikusok között is.

Miközben nincs mentség arra, ami Berlinben történt, arra sem találok mentséget, amit a magyar kormány és annak kiszolgáló szervei tesznek a hatalom érdekében. Lényegében a berlini áldozatok holttesteit használják arra, hogy lerakhassák a gyűlölet, a félelem, a gyanakvás petéit, hogy abból majd egy mindentől elzárkózó - távolról sem csak a más civilizácóból érkező, hanem a saját, más politikai, ideológiai, vallási elveket valló honfitársait is gyűlölni kész -, az erős vezérhez védelemért forduló, őt örökkön-örökké hatalomban tartó, a környező világból mit sem értő, ostoba, rettegő alattvalók keljenek ki.

Légyirtóként egyetlen dolog hatékony. A józan ész.


https://kolozsvaros.com/2016/12/21/amit-megzabalni-nem-tudnak-azt-telinyomjak-a-l arvaikkal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasói levél: Földönfutóvá lettem e csodálatosan erősödő, n
  2016-12-21 17:36:54, szerda
 
  H. A. 2016-12-20
Olvasói levél: Földönfutóvá lettem e csodálatosan erősödő, növekvő pályára állított, felfelé ívelő, mocskos pöcegödörben

Illusztráció: szeged.hu Illusztráció: szeged.hu
Egy zaklatásnak is felfogható, szemérmetlenül tolakodó, kéretlenül kapott és válaszra igényt nem tartó propaganda levélre nem szoktam reagálni, különösen akkor nem, ha mögötte a hideg számítás lapul. Ráadásul e levél komolyságát már eleve az is erősen megkérdőjelezi, amire korábban maga a levél írója figyelmeztetett minket: ne azt figyeljük mit mond, hanem azt, amit tesz! Innen szemlélve szavainak hitele már önmagában is igen csekélyke értékű lesz. Vagyis e levél valójában tényleg egy szót sem érdemel. Csakhogy az abban foglaltak sűrű öntömjének közepette arról akarnak meggyőzni engem (is), ami teljesen ellentétes a saját szomorú élettapasztalatommal, ezért arra mindenképp reflektálnom kell.

Az eredendően is fölöttébb kétes értékű magasztalás mögött feltáruló való világban pregnánsan csak az látható, hogy a fölénk kerekedett, hétmillió embert egészen bizonyosan nem képviselő, embertelen kompánia, kizárólag csak minket kordáz s gyárt futószalagon ,,jogszabályokat" ellenünk, miközben közel hetven adónemmel kopaszt folyvást, nyomorteleppé züllesztve vele a magyar hazát és koldussá téve annak mind több lakóját.

Egyáltalán, egy olyan országban - ma csupán egy maffiaszerű Ertének mondható, mind mélyebbre süllyedő és egyre jobban bűzlő pöcegödörben -, ahol a közből kipréselt forintok kizárólag a cégre és a népítéletre már rég megérett cégéreseikre költődnek s nem az ország, az összesség javára fordítódnak, milyen alapon követel valaki adónak mondott sarc formájában pénzt bárkitől is? Talán az útonálló jogán? Netán a képzelt kormányfőség okán, amely azt véli, hogy mindenre szabad kezet kapott? Igen, képzelt, mármint képzelt kormányfő. − Nekem, a magamfajtának, sosem volt az, mármint kormányfő! A demokráciáról meg itt nekem ne papoljon senki sem!

Ugyanis egy igazi kormányfő a legfőbb szolga. Szolgálja mindazokat, akiket vezetni hivatott. Vezetni, mert képes elől járni és kitaposni másoknak is az ösvényt, amely mindenki boldogulásához elvezet. Ő nem felettünk áll és rajtunk taposva jár, hanem mindent értünk tesz. Olyan, mint egy jó apa, aki először a gyermekeinek ad, és nem önmagát tömi előbb, degeszre, s ha már telezabálta magát, akkor még mindig csak, újra és újra, magába töm mindent, és inkább kiokádja, mintsem másnak adja azt, ami eleve nem az övé, s nem őt illeti meg. Majd, amikor látja, hogy ebből baja lesz, akkor odadob egyegy kockacukrot (karácsony lévén, legyen szaloncukor) abból, ami eredendően a gyerekeké, mert azt ők hozták össze. A tetejébe úgy, hogy legalább havonta nem átallja odadörgölni az orruk alá, hogy ők, a gyerekek, milyen jól jártak vele. Sőt! Még üdvözlő levelet is mellékel jósága bizonyságául, a nagyvonalúságáról és nagylelkűségéről. Hurrá! Hurrá! És hurrá!

De a háromszoros hurrán túl ott van az, hogy miféle tisztelet és megbecsülés ez? Miféle tisztelet és megbecsülés az, amelyik emberek millióit kisemmizi, megfosztja létalapjaitól. Megfosztja mindenétől, majd arra emlékezteti, hogy ő milyen nagyszerű ember, mert volt oly kegyes és tömény érdekből visszaadott egy szem szaloncukrot, s hogy rá továbbra is számíthat az ember. Jómagam (és a magamfajta sok millió), aki a levélíróval ellentétben az egész életét végigdolgozta, és végigtanulta, kárt senkinek nem okozva, mégis nyugdíjas koromra, földönfutóvá lettem, állam által kisemmizett, e csodálatosan erősödő, növekvő pályára állított, felfelé ívelő, mocskos pöcegödörben.

Holott én kárt nem okoztam senkinek, és nem nyomorítottam meg senkit sem. Én nem fosztottam meg emberek millióit a megélhetésétől, az embert megillető és emberhez méltó életétől. Az én lelkemen nem szárad emberek millióinak mérhetetlen szenvedése. Miattam nem haltak meg tíz és százezrével emberek az immáron huszonhét éve tartó hatalmas és mind elképesztőbb ámokfutások közepette. S hogy miért e súlyos szavak? Hát lássuk csak!

Akkor, amikor valaki mások életét valamilyen formában megrövidíti, mert például olyan intézkedéseket hoz, vagy olyan életfeltételeket teremt és kényszerít rá a másik emberre, az gyilkosságot követ el. Amikor ezt egy csoport követi el egy másik csoporttal szemben, akkor azt népirtásnak nevezzük. A nemzetközi jog népirtásnak minősíti azt is, amikor valaki(k) valamely csoportnak súlyos testi vagy lelki sérelmet okoz(nak).

Vajon a lassú vagy korai halál előidézése (a munkanélküliség intézménye, a kilakoltatás, az alapvető életfeltételek megvonása vagy nem biztosítása, de vele szemben a pusztító életmód megteremtése) minek minősül, ha nem népirtásnak? Emberiesség elleni bűnt követ el - többek között - az, aki a másikat kiirtja. (A ,,kiirtás" alatt értendő különösen olyan életfeltételek szándékos előidézése, többek között az egészséges táplálékhoz és a valódi gyógyszerhez jutás lehetőségétől való megfosztás, amely a népesség egy részének pusztulását okozhatja. Kiirtás az is, amikor olyan ,,táplálékot" és ,,gyógyszereket" juttatnak, illetve ,,biztosítanak" az embereknek, amelyektől azok halálosan megbetegszenek.)

Emberiesség elleni bűntett az is, amikor valaki(k) másokat rabszolgaságba taszít. (A ,,rabszolgaságba taszítás" egy személy fölötti tulajdonjoghoz kapcsolódó valamelyik vagy valamennyi jogosítvány gyakorlását jelenti. Rabszolgaság az is, amikor az elvégzett munkáért annyi jövedelmet sem biztosítanak, amelyből még vegetálni is nehéz. A mai rabszolgát az különbözteti meg a korábbi korokétól, hogy ma nem nevezik még annak a nyomorultakat, holott súlyosabb a helyzetük, mert a mai rabszolgatartók annyi jövedelmet sem biztosítanak, amelyből fedélre, ruhára és élelemre is jutna, amit korábban a rabszolgatartó biztosított.)

Emberiesség elleni bűntett a szabadság megvonásának az a rejtett formája is, amikor emberek millióinak ,,biztosítanak" olyan jövedelmet, amellyel azok a szabad akaratukat képtelenek gyakorolni. (Vajon mennyire szabad ma az az ember, akinek semmi vagy majdnem semmi a jövedelme?)

Emberiesség elleni bűntett a kínzás is. (A ,,kínzás" valamely személynek szándékosan súlyos testi és lelki fájdalom vagy szenvedés okozását jelenti. Vajon nem kínzás az, amikor nincs elég jövedelem a megélhetéshez, vagy amikor embereket lelki terror alatt tartanak, különböző fenyegetésekkel?) Emberiesség elleni bűntett az is, amikor emberek csoportját a megélhetés hiánya koldulásra, nemi rabszolgaságba, prostitúcióra kényszerít. Emberiesség elleni bűntett a szándékosan nagy szenvedést, vagy a testi épség, vagy a testi vagy a lelki egészség elleni súlyos sérelmet okozó embertelen cselekmények. De mindenkinek tudnia kell, a népirtás bármely módját elkövető személyek és az emberiesség ellen elkövetett bűnök büntetés alá esnek, függetlenül attól, hogy államvezetők, hivatalos vagy magánszemélyek követték azt el!

Az emberiség fent nevezett bűntetteinek megtorlására az Egyesült Nemzetek Diplomáciai Konferenciája által 1998. július 17-én elfogadott, a Nemzetközi Büntetőbíróságról szóló Római Statútum létrehozta a legsúlyosabb nemzetközi vonatkozású bűncselekmények elkövetői felett joghatósággal rendelkező Nemzetközi Büntetőbíróságot, melyhez a ,,magyar állam" a maga módján csatlakozott. Egy állítólagos kormányhatározat alapján, melynek nyomát az elérhető Jogtárakban nem lelni. Állítólag 1999. január 15-én írták alá, és a Statútumot az Országgyűlés valóban megerősítette, de nem fogadta el. Ugyanis az én olvasatomban a megerősítés, nem elfogadás, mert az csak az egyik értelmezésében jóváhagyás. Ám ha elismerjük, hogy ez a megerősítés elfogadás, akkor az a kérdés merül fel, hogy a Statútum szövege magyar nyelven a mai napig miért nincs kihirdetve? A ratifikáló országgyűlési határozat 2003-2006 között folyamatosan az Országgyűlés előtt volt, ám végül visszavonták azt. Holott az eljárásjogi törvények szerint, a Statútumot törvénnyel kell kihirdetni, hogy hatályba léphessen, mert anélkül olyan ez az egész, mintha nem is lenne, ami azonban - tudomásom szerint - a jelen időpontig még nem történt meg. Így a Nemzetközi Büntetőbíróság statútumának formálisan a mai napig nincsen hivatalos, jogszabályerejű magyar nyelvű szövege - pusztán a törvényjavaslathoz csatolt hivatalos fordítást tekinthetjük annak.

Itt azonban azt is látni kell, hogy e hét éves huzavona alatt két egymásra acsarkodó országrontó garnitúra volt hatalmon, de egyik sem tartotta fontosnak e kérdés megnyugtató rendezését. Vagyis nincs két vagy több tábor, csak a nép van legalább kétfelé szakítva. Oszd meg, és... Talán ezért is oly bátor itt a vezérlő tábor! És egyszerűen fittyet hány a különböző embereket védő nemzetközi törvényekre. Így az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatára is, melynek 25. cikkelye szerint minden személynek joga van saját maga és családja egészségének és jólétének biztosítására alkalmas életszínvonalhoz, nevezetesen élelemhez, ruházathoz, lakáshoz, orvosi gondozáshoz, valamint a szükséges szociális szolgáltatásokhoz, joga van a munkanélküliség, betegség, rokkantság, özvegység, öregség esetére szóló, valamint mindazon más esetekre szóló biztosításhoz, amikor létfenntartási eszközeit akaratától független körülmények miatt elveszíti. UGYANIS - teszem hozzá - AMIKOR EGY ÁLLAM ARRA KÖTELEZI POLGÁRAIT, HOGY BELEILLESZKEDJÉK AZ ÁLLAM KÖTELÉKÉBE, KÖTELES ARRÓL GONDOSKODNI, HOGY MINDENKI MEGTALÁLHASSA BENNE A MAGA HELYÉT, A TISZTESSÉGES ÉLET LEGELEMIBB FELTÉTELEIT.

Egy ilyen országban nem fogunk szegényeket, elhagyatottakat látni, akik éheznek és fáznak, akik piszokban és bűnökben süllyednek el, mert egy ilyen közösségben az állami szervezet legelső és legszentebb kötelessége, hogy ezt minden eszközzel megakadályozza. Szegény, szegény ,,megbecsült" minimálnyugdíjasok, éljetek 28.500 forintból, mikor a létminimum már meghaladja a kilencvenezer forintot. Igaz, a sikerhozók, a jól teljesítők szerint 47.500 forintból is meg lehet élni! De a minimálnyugdíjasnál még így is marad havi 19.000 forintos deficit. Ám ha ekkora összegből meg lehet élni, akkor a sikerhozók maguknak miért adnak havonta ötmilliót? A spártai fizetés csak minket illet?

Ha volna itt tisztelet és megbecsülés, akkor itt minden kormányzati lépés azt a célt szolgálná, hogy mindenki (s nem csak a nyalonchad) emberhez méltó életet élhessen ebben az országban. Hogy az egy főre eső minimálbér legalább elérje a valós létminimumot. (Aminek közzététele meg lett szüntetve. Vajon miért?) Ami persze még mindig messze nem biztosítja az emberhez méltó életet. Sebaj! Itt mi továbbra is számíthatunk a kormányra! Számíthatunk arra, hogy folyamatosan át leszünk verve és mindenünkből ki leszünk forgatva. Mi, akik azért dolgoztunk, hogy ez az ország talpra álljon. És akkor még hálálkodjunk! Forog tőle az ember gyomra.

A legtöbb idős ember - ha egyáltalán futja a fűtésre, vagy valamennyi fűtésre - fával vagy szénnel fűt. Őket a ,,rezsicsökkentés" nem érte el. Arról nem is beszélve, hogy a ,,rezsicsökkentés" egy jókora áremelés és a gáz világpiaci árának csökkenése után lett meghirdetve. Tehát nem kaptunk semmit, de volt kellő bátorság és arcbőr a csekkekre ráíratni a ,,hatalmas nyereséget". (Arról már nem is beszélve, hogy ezzel is csak a nagyfogyasztók jártak jól, miközben a ,,szolgáltatók" nyeresége még így is horribilis, de a multik ,,letörésének" a jegyében, törvényben lett biztosítva számukra a tetemes nyereségük. Ráadásul e sosem volt igazi, magánembereket tömörítő, szolgáltató, rendre személyes adatokat követel, amihez istenadta joga nem lehet, és úgy viselkedik, mint egy pökhendi hatóság. A ,,hiányát" bevasalandóan pedig emberek tömegeit lakoltatja ki államhatalmi vérebek közreműködésével. ,,Szolgálunk és védünk!" Hurrá! Hurrá! Hurrá!

S hogy a nagylelkűség megmássza legalább a Csomolungmát, hát a nők, akik ugye szinte naponta majd' három műszakot dolgoztak (dolgoznak), negyvenévi éhbéres robot után, nem ötvenöt évesen, mint egykoron, végre nyugdíjba vonulhattak. Mivel most e negyven év utáni ,,jótétemény" megszüntetésén fondorkodnak, azt már nem mondhatom, hogy vonulhatnak. Hurrá! Hurrá! Hurrá!

Ám ez még mind nem elég, mert a nagylelkűség olyan vérszemet kapott errefelé a parádés tisztelettől, hogy egészen a csillagokig hatolt, hiszen bizonyos termékek esetében csökkenni fog az áfa! Az, amit korábban nem is tudom ki, a csillagokig emelt meg. És abban sem vagyok biztos, hogy ettől azok a bizonyos élelmiszerek valóban olcsóbbak is lesznek. De fals melldöngetésnek azért kiváló! Hurrá! Hurrá! És hurrá!

A nagylelkűségnek itt még mindig nincs vége, hiszen most jön a lényeg: a tervezettnél jobban emelkednek a nyugdíjak. Az egymilliós nyugdíjat kapó alig tizenhatezer forinttal többet könyvelhet el magának havonta, vagyis egy kerek esztendő alatt uszkve kétszázezer forinttal gyarapodik. (Csak ez a növekménye majdnem annyi, mint a minimálnyugdíjas egész évi járandósága!) Míg a minimálnyugdíjas havonta egy csomag csirkefarháttal lesz gazdagabb. Hiába, no! Így van ez rendjén. Valóban? A határtalan nagylelkűség nyomán a nyugdíjak jövőre megemelkednek az inflációs 2,6 százalék helyett 1,6 százalékkal. Jaj, miket nem beszélek! 0,9 százalékról emelkedtek fel a szédítő 1, 6-ra, a 2, 6 helyett. Ügyes! Kaptunk a miénkből fejenként uszkve hétszáz kemény forintot. Így az is lehet, hogy a minimálnyugdíj is, közel tíz év után, végre megemelkedhet. Legalább egy csirkefarháttal. Nahát! Ezt a kegyet! Persze, aki ennyit kap, az ennyit is ér! A herék és paraziták társadalmában mindenképp. Hiszen apuka azokat szeretné megbecsülni, egy-egy szem cukorkával, akik évtizedeken át azért dolgoztak, hogy ez az ország talpra álljon. Tehát aki ,,csak" otthon dolgozott, akár napestig, miközben a szent család tűzét őrizte és azok tagjairól gondosodott, az értelemszerűen nem lehetett egy hasznos emeltyű az ország folyamatos talpra állításában. Ő/k tehát továbbra sem igen számíthat/nak apukára. Nekik igazából nem is járna a szaloncukor sem. Hurrá! Hurrá! És megint csak hurrá! Ez így igazságos! A kétlábú disznók paradicsomában.

Azonban ne legyenek kétségeink! Az út már jó, erősödünk. A gazdaság növekedő pályán. Ismerjük. Ismerjük? Nyolcvankilenc óta azt harsogják a fülünkbe, hogy most már jobb lesz. Akkor azzal nyugtatgattak, hogy a sok lemaradás miatt kell tíz-tizenöt év, és akkor elérjük a nyugati életszínvonalat. Azóta eltelt már kétszer annyi, és messzebb kerültünk a jóléthez, mint korábban bármikor. Aztán beterelődtünk az Unióba is, hogy végre felzárkózzunk a fejlettekhez. S mi van ma? Még messzebb kerültünk a jóléttől. Most huszonhét év elteltével már arról szól a rege, hogy legalább húsz, huszonöt év kell a felzárkózáshoz. (Persze akkor, ha a többiek közben egyhelyben maradnak.) De már a (nyomor)növekedés pályáján vagyunk és jó a (lepusztító) teljesítmény, meg legfőképp az irány! Az irány, ami csak épp a javakat megtermelők felé nem visz semmit, vagy csak alig valamit.

Akkor most mégis, mi van itt? Talpra álltunk, vagy még dolgozunk azon, hogy talpra álljunk? Hanem megálljunk csak! Miért kellett nekünk mindig a talpraállással bajlódnunk? Tán mindig fellökött bennünket valaki? No de, akik elől jártak, mert mondjuk vezettek, ezt nem látták? Valakik miatt mindig buktunk, de a mi munkánknak köszönhetően mindig talpra is álltunk, vagy próbálunk talpra állni. Akkor most ki a hibás a folyamatos zuhanásokért?

Jómagam az örökös talpra állásokba száz százalékosan belerokkantam. Majd egy felülvizsgálat nyomán a ,,tisztelet és megbecsülés", meg a ,,számíthatok a kormányra", meg a ,,senkit sem hagyunk az út szélén" szépen ,,visszavezetett a munka világába", ahol, már csak a koromnál és a végzettségemnél fogva sem tudtam álláshoz, kereső tevékenységhez jutni. Így lassan feléltem, feléltük mindenünket, s hogy ne vesszünk éhen, szinte mindenünket eladtuk. Végül már a házunkat is. Ezenközben a megbecsülésünk jegyében legyártott jogszabályok segítségével, a tisztelet és megbecsülés, vagy a siker és a jól teljesítés tőlem adót követelt, egészségügyi hozzájárulás címén. Mivel ezt fizetni nem tudtam, s az irántam érzett tisztelet és megbecsülés ez alól felmenteni nem volt képes, a ,,számíthatok a kormányra" előbb szépen megketyegtette, majd amikor a nyugdíjkorhatárt elérve végre valamilyen jövedelemhez jutottam, a felgyülemlő ,,adósságom" bombáját a megélhetési forrásomra ráengedte. Ám talán csak azért, mert nem ismerte a történelem egyik legnagyobb alakjának, Kubiláj császárnak az etikáját, aki, noha a fél világ ura volt, mégsem volt olyan mohó, hogy a nincsteleneket is kiszipolyozta volna, mert azt vallotta, hogy ,,Isten ellen való vétek lenne a bajban lévőt adóztatni! Segítsünk mindenkin!"

És lőn csoda, karácsonyra virtuálisan már hozzám is megérkezett a segítség...

Anonim


https://kolozsvaros.com/2016/12/20/olvasoi-level-foldonfutova-lettem-e-csodalatos an-erosodo-novekvo-palyara-allitott-felfele-ivelo-mocskos-pocegodorben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/35 oldal   Bejegyzések száma: 345 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.