Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/34 oldal   Bejegyzések száma: 330 
Túrós-kekszes kocka sütés nélkül
  2016-03-31 21:37:16, csütörtök
 
  Túrós-kekszes kocka sütés nélkül


Hozzávalók

Az első réteghez:
25 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
A második réteghez:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
2 dl habtejszín
0,5 csomag zselatin
A harmadik réteghez:
1 csomag házi krémes krémpor
8 dl tej
A negyedik réteghez:
3 dl habtejszín
0,5 csomag zselatin

Elkészítés

Az első réteghez összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a margarint és a vaníliás cukrot. A tésztát egy magas falú tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk.
A második réteghez burgonyanyomón átpasszírozzuk a túrót, összekeverjük a cukorral, a keményre vert habtejszínnel és egy fél tasak zselatinnal, amit előtte kb. fél dl vízben feloldottunk. Végül a túrós réteget rákenjük a kekszes alapra.
A harmadik réteghez a tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd rákenjük a túrós rétegre.
A negyedik réteghez kemény habbá verjük a habtejszínt, majd belekeverjük a fél dl vízben feloldott zselatint. Végül ezt a réteget is a vaníliás krémre simítjuk. A süteményt néhány órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.
A tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként.





Fodor Emese

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sült oldalas szalmazöldséggel paleo módra
  2016-03-31 21:34:31, csütörtök
 
  Sült oldalas szalmazöldséggel paleo módra


Hozzávalók

70 dkg oldalas
sertészsír

1 db édesburgonya
1 db paszternák
1 db cékla
1 bögre kókuszzsír vagy sertészsír

Elkészítés

1. Az oldalast feldaraboljuk (vagy már úgy kérjük, hogy két csont legyen egybe), egyesével megsózzuk, és egy zsírral kikent tepsi, kerámiatál vagy egy jénai aljába sorakoztatjuk. Fedővel vagy alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben fél órán át sütjük. Ezután levesszük a tetőt vagy a fóliát és még fél órát sütjük 200 fokon.

2. A zöldségeket tetszőlegesen, de nagyjából egyformára szeleteljük, és a kókuszzsírban kisütjük. Színes halmot készítünk a kész zöldségekből és egy darab oldalassal tálaljuk.





KISS NOÉMI
Midnenmentes és paleo étrend specialista

Egyszerű, gyors és gyerekkedvenc. Jó étvágyat!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tejfölös gombócleves
  2016-03-31 21:31:14, csütörtök
 
  Tejfölös gombócleves



Hozzávalók:
2-3 db krumpli
10 dkg füstölt kolbász
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
1 db tojás
liszt
petrezselyemzöld
ételízesítő

őrölt bors
majoranna
1 pohár tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit főzzük puhára sós-ételízesítős vízben, majd szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később még szükség lesz rá. A krumplit törjük össze, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és az olajon kezdjük el párolni. Ezután nyomjuk bele a fokhagymát, szórjuk meg a pirospaprikával, és engedjük fel a krumpli főzőlevével. Szükség esetén vízzel pótoljuk, hogy elég mennyiségű levest kapjunk. Lassú tűzön főzzük.

A kihűlt tört krumplihoz adjuk hozzá az apró kockára vágott kolbászt, a petrezselyemzöldet, a lisztet és a fűszereket. Jól dolgozzuk össze, hogy formázható masszát kapjunk belőle. Vizes kézzel kis gombócokat formáljunk, majd óvatosan tegyük bele a levesbe, és kb. 10 percig főzzük.

A tejfölt egy kevés levessel keverjük simára, majd amikor a gombócok megfőttek, állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe.





Kard Sándorné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Fájó ízületek? Így szüntesd meg őket hatásosan, otthon!
  2016-03-30 23:17:43, szerda
 
  Fájó ízületek? Így szüntesd meg őket hatásosan, otthon!

Sok embernek okoznak gondot az ízületi fájdalmak. Leginkább időjárás-változásra jelentkeznek sajgó, nyilalló, hasogató fájdalom, zsibogó érzés stb. formájában, elsősorban csonttörést elszenvedett embereknél.






Az alább leírt módszer része a szervezet általános tisztításának. Többféleképpen végezhető, a legnépszerűbb a babérlevéllel történő tisztítás.

A babérlevélfőzetet a következőképpen készítsük el:

Egy zacskó (5g) babérlevelet leöntünk 3 dl hideg vízzel, és 7-10 percig fedő alatt főzzük.

Az elpárolgott vizet utólag forralt vízzel pótoljuk, hogy a 3 dl meglegyen.

A főzetet este készítsük el. Éjszakára plédbe bugyoláljuk az edényt, reggel pedig áttöltjük termoszba a tartalmát (ha nincs termosz, az egyszerű üvegpalack is megteszi). Napközben 12 óra alatt fogyasszuk el, rendszeresen kicsiket kortyolgatva belőle: 6 óra alatt a feléig kell eljutni, majd a következő 6 óra alatt a másik felét kortyolgassuk el egyenletes időközönként (kb. 15 percenként egy kortyot).

Fontos: Egyszerre ne igyuk ki az egészet, mivel belső vérzést provokálhat!

A tisztításnak többféle sémája ismert. Az egyik szerint három napon keresztül igyuk a fent leírt főzetet, majd 3 hónap múlva ismételjük meg, azután 6 hónap múlva igyuk ugyanígy, majd 9 hónap múlva újból. Így a meghatározott 4 alkalommal 3-3 napon keresztül igyuk a teát, ami 12 napot jelent másfél év során. Az elkövetkező évek során ajánlatos évente 2 alkalommal elvégezni az ízületek tisztítását, 3-3 napot szánva rá.

A gyengébb szívűeknek egy kíméletesebb időrendet ír elő a népi bölcsesség. A kiválasztott hónap első három hetének tetszés szerinti, azonos napján igyuk a főzetet, tehát hetente egy alkalommal, majd negyedévenként ismételjük meg a tisztítást, hasonló időbeosztás szerint, mint az első alkalommal. Így ebben az esetben évi 12 alkalommal igyuk a főzetet, majd az elkövetkező években évi 2 alkalommal kell a tisztítást elvégezni, ami összesen 6 napot fog jelenteni.

A harmadikféle időbeosztás a következőképpen alakul: ebben az esetben az elkészített babérlevélfőzet fogyasztása a hónap első és harmadik hetének első 3 napján történik, azaz hétfőn, kedden és szerdán. Így ismételjük egymást követő négy hónapon keresztül. Az elkövetkező években csak egy hónapot kell a tisztításra szánni, annak is csak az első és harmadik hetét.

A tisztítás idejére az állati fehérjét iktassuk ki az étrendünkből. A babérlevéllel végzett tisztítás ideje alatt a vizeletünk színe rózsaszínre változhat. Ez arról fog tanúskodni, hogy a sók oldása a szervezetben elkezdődött. Ne aggódjunk miatta, néhány nap múlva a vizelet színe visszaáll, a mozgásunk pedig könnyűvé válik.

Az ízületek tisztítása közben a harmadik időbeosztásnál az első és harmadik hét között 11 pihenőnapunk lesz. Minden hónapban két 11 napos időköz, ami négy hónap alatt 8-szor 11 napot jelent. Tanácsolom, hogy ezeket az időközöket a májunk tisztításával töltsük (a közérzetünkkel összehangoltan).

Forrás: http://tudnodkell.info

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ezért ne hagyd figyelmen kívül a lapocka környéki fájdalmat!
  2016-03-30 23:14:30, szerda
 
  Ezért ne hagyd figyelmen kívül a lapocka környéki fájdalmat!

Aki minden nap sokat dolgozik, és egész nap rohan, biztosan ismerik azt a jelenséget, hogy mindig fáj valamink ugyan, azonban a nagy rohanásban mindig figyelmen kívül hagyjuk.






Vannak bizonyos fájdalmak, amiket - hiába nem érünk rá ezzel foglalkozni - nagyon is komolyan kell venni, hiszen általában emiatt nem ismerik fel időben a komolyabb problémákat.

Ha valakinek fájt már a lapockái között a háta, biztosan tudja, milyen nehéz ezzel a fájdalommal bármit is csinálni. Ugyan vannak, akik gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót vesznek be rá, de az a probléma gyökerét nem fogja megoldani. Sajnos a lapockák közötti fájdalom súlyosabb problémákra is utalhat...

A laposkák között előforduló fájdalmat összefüggésbe hozták már több rákos megbetegedéssel is. Íme a három legfőbb:

nyelőcsőrák
tüdőrák
májrák

Mivel a rákos megbetegedéseket minél később diagnosztizálják, annál nehezebben tudják kezelni, így a legkisebb tünetek is már rávezethetnek a betegségre.

Forrás: http://tudnodkell.info

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ezért TILOS a szobában szárítani a ruhákat, akár halálos is
  2016-03-30 23:11:11, szerda
 
  Ezért TILOS a szobában szárítani a ruhákat, akár halálos is lehet!

Főleg télen, de általában esős időben is mindenki bent tereget a házban. Ezzel nincs is baj, azzal azonban igen, ha valaki abban a szobában teszi, ahol sokat tartózkodik.






Nem is gondolnád, miért olyan hihetetlenül veszélyes az, ha a szobában szárítod meg a kiteregetett ruháidat! Butaságnak hangzik először, de tényleg veszélyes.

Egy bostoni, 43 éves férfi, Craig Mather elmondása szerint a tüdőrákja a szobában szárított ruhák miatt alakult ki, hiszen rengeteg pára csapódott le a szobában, amitől a lakásban elszaporodtak a penészgomba-spórák.

"Minderre akkor derült fény, amikor a súlyos tüdőbetegségemet, és a légzési problémáimat diagnosztizálták. Megpróbáltam utólag megszabadulni a spóráktól, de már késő volt," meséli a háromgyermekes apuka.

Azonban miután megszabadították a lakást az egészségtelen gombaspóráktól, a férfi kezdte érezni a javulást. Már nem köhögött annyira, és enyhültek a tünetei.

Forrás: http://tudnodkell.info

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Egy hihetetlen borogatás, ami egy éjszaka alatt megszünteti
  2016-03-30 23:08:03, szerda
 
  Egy hihetetlen borogatás, ami egy éjszaka alatt megszünteti a köhögést!

Rengeteg szenvednek a köhögés gyötrelmeitől, illetve attól, hogy egy csomó időbe telik kikúrálni, elég makacs tünet. Azonban ezt a módszert mindenkinek ki kéne próbálnia!






Annál, ha hetekig köhögünk, csupán egy valami rosszabb: az, ha a gyermekünk köhög hetekig. Hogy ezt elkerüld, próbáld ki ezt a népi gyógymódot, ami egy éjszaka alatt megoldja a problémát!
Hozzávalók:

növényi olaj
géz
szalvéta
méz
liszt
ragasztószalag/ragtapasz/leukoplast

Elkészítés:

Tetszőleges mennyiségben keverjük össze a három hozzávalót körülbelül egyenlő arányban úgy, hogy a végén egy masszát kapjunk. Ezt rakjuk rá egy szalvétára, majd helyezzünk rá egy gézlapot.

Ezt rögzítsük valamilyen ragasztószalaggal a mellkason, vagy a hát felső szakaszán.

Ezt tegyük fel, 2-3 óra múlva cseréljük le egy újra, amit majd egész éjszakára fent hagyhatunk. Gyerekeknek hároméves kortól lehet alkalmazni.

Forrás: http://tudnodkell.info

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Használj himalájai sólámpát, és hihetetlen dolog történik...
  2016-03-30 23:04:25, szerda
 
  Használj himalájai sólámpát, és hihetetlen dolog történik veled!

Nem is gondolnád, hogy a homeopátia mennyi egészségügyi problémádat megszüntetheti, vagy enyhítheti! Mindenképpen adj ennek az egésznek egy esélyt, mert nagy meglepetések érhetnek!






A narancssárgás, rózsaszínes himalájai só csodás egészségvédő hatással bír. Ha a konyhában helyezzük el a himalájai sólámpát, csökkenni fog a vérnyomásunk és az emésztést is serkenti. Az igazi gyógyhatás érdekében azonban a lakás minden helyiségében ajánlott egy kisebb sólámpát állítani.

Természetesen akkor teszünk a legtöbbet egészségünk érdekében, ha bekapcsolva használjuk a lámpát. Már a melegséget, nyugodtságot sugárzó színe is jobb kedvre derít, harmonikusan hat testre és lélekre. Energiával tölt fel, mivel negatív ionokat bocsát ki magából, és közel olyan boldogságot, kiegyensúlyozottság-érzést vált ki, mint egy vízesés idegnyugtató, lazító hatása.

A negatív ionok jelenléte azért nagyon fontosak, mert a háztartásokban fellelhető rengeteg elektronikus tárgy és berendezés folyamatosan bocsátja ki magából a közérzetünkre és egészségünkre is károsan ható pozitív ionokat. A sólámpából felszabaduló negatív ionok pedig ezeket semlegesítik.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az elektroszmog az egyik leggyorsabban terjeszkedő környezetkárosító tényező, amely súlyos betegségeket is előidézhet. Ma az emberek agyát az elektromos készülékekből kiszabaduló pozitív ionok 20-szor erősebben ostromolják, mint amennyi a megengedett határérték lenne, ezért küzd a lakosság igen nagy többsége az álmatlanságtól, a súlyos idegalapi elváltozásoktól, mentális betegségektől, de még az allergiától is.
Mire a jó a himalájai sólámpa?

ionizálja a szobákat, helyiségeket
csökkenti a káros sugárzások mértékét, a káros elektromágneses hullámokat
olyan fényhatást teremt, amely megnyugtat, meggyógyít
csökkenti a fejfájást, migrént
elűzi a stresszt
jótékonyan hat a keringési rendszerre
idegnyugtató hatása van
kigyógyít a légzési betegségekből
jótékonyan hat az ízületekre
enyhíti az allergiás tüneteket, bőrproblémákat
megtisztítja a lakásban lévő levegőt a méreganyagoktól

Forrás: http://tudnodkell.info

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Grillezett halloumi sajt céklával és naranccsal
  2016-03-30 22:08:46, szerda
 
  Grillezett halloumi sajt céklával és naranccsal


Hozzávalók

50 dkg halloumi sajt vagy grillezhető sajt
25 dkg cékla (előfőzött, csomagolt, nem ecetes)
3 db narancs
4 ek fehérborecet
10 dkg vízitorma vagy madársaláta

bors

Elkészítés

A narancsot megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, a céklát lecsepegtetjük, majd felaprítjuk.
Egy tálban összekeverjük a céklát, a narancsot, annak levét és a fehérborecetet. Megsózzuk és megborsozzuk.
A halloumi sajtokat megborsozzuk, nyolc darabra vágjuk, majd 1-2 percig grillezzük vagy sütjük, míg aranybarna és ropogós nem lesz a külseje és olvadni nem kezd.
A salátához adjuk a felaprított vízitormát vagy a madársalátát, és összekeverjük. A salátát a tányérokra szedjük, majd ráhelyezünk 2-2 kocka forró sajtot.





Megjegyzés

Sajt helyett sült makrélával is készíthető.
Dr.Gondek Károlyné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kivis-mascarponés túrókrém
  2016-03-30 22:05:53, szerda
 
  Kivis-mascarponés túrókrém


Hozzávalók

40 dkg tehéntúró
10 dkg szőlőcukor
15 dkg mascarpone
1 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
4 db kivi

Elkészítés

A túrót simára keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, a mascarponét és a vaníliás cukrot. Az egészet összekeverjük, és 4 pohár alján elosztjuk a krém felét.
A mrghámozott kivit vékony szeletekre vágjuk, és a felét rátesszük a túrókrémre. Ezt befedjük a maradék túrókrémmel, és a tetejére újra kivit rakunk.
2-3 órára a hűtőbe tesszük.





Mozsolicsné Marianna

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
     2/34 oldal   Bejegyzések száma: 330 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 528
  • e Hét: 7329
  • e Hónap: 12367
  • e Év: 142074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.