Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/23 oldal   Bejegyzések száma: 229 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2016-04-28 23:51:32, csütörtök
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Póréhagymás sajtpogácsák
  2016-04-28 23:44:58, csütörtök
 
  Póréhagymás sajtpogácsák


Hozzávalók

30 dkg krumpli
8 dkg cheddar sajt
1 fej lilahagyma
1 db póréhagyma
1 db paradicsom
6 dkg fehérmorzsa
1db tojás
0,5 dl majonéz
0,6 dl mustár
2 dkg vaj
olívaolaj

bors

Elkészítés

1. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A krumplit, a lilahagymát, a paradicsomot cikkekre, a póréhagymát karikákra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A tojást feltörjük és szétválasztjuk.

2. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. A tepsibe sütőpapírt teszünk, rárakjuk a krumplikat, megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint, és meglocsoljuk olívaolajjal. A sütőbe rakjuk 15 percre.

3. Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük a vajat. Hozzáadjuk a póréhagymát és egy kevés vizet, és 3-4 percig pároljuk. Ha kész, a mélyhűtőbe rakjuk, hogy pár perc alatt kihűljön.

4. Egy keverőtálban összekeverjük a majonézt, a mustár felét, egy evőkanálnyi olívaolajat, egy kis sót és borsot. Ha kész, hűtőbe tesszük.

5. Egy keverőtálban masszává keverjük a sajtot, a lehűlt póréhagymát, a tojássárgáját, a mustár és a fehérmorzsa felét. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.

6. A krumplit kivesszük a sütőből, és az egyik oldalára toljuk azokat. Mellérakjuk a paradicsomot és a lilahagymát, és visszatesszük a sütőbe kb. 15-20 percre. Addig sütjük, amíg a krumpli barna és ropogós nem lesz.

7. A maradék fehérmorzsát egy tányérba öntjük. Vizes kézzel a masszából pogácsákat formázunk, megkenjük a tojásfehérjével, majd beleforgatjuk a fehérmorzsába úgy, hogy mindenhol betakarja a pogácsát.

8. Olívaolajat hevítünk egy serpenyőben. Ha forró, beletesszük a pogácsákat, és közepes lángon kb. 5 percig sütjük mindkét oldalukat, amíg barna és ropogós nem lesz.

9. A sajtpogácsákat a sült zöldségekkel és steak burgonyával tálaljuk. Mellé kínáljuk a mustáros szószt. Jó étvágyat!





Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Teljes kiőrlésű gofri
  2016-04-28 23:40:50, csütörtök
 
  Teljes kiőrlésű gofri


Hozzávalók

16 darabhoz:
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg finomliszt
1 teáskanál sikér
2,5 teáskanál sütőpor
1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 db tojás
5 dkg lágy margarin
2,5 dl tej vagy szójatej
0,15 dl vaníliaaroma
8 dkg barna cukor (melaszos)
1 dl víz
1 csipet só

Elkészítés

A barna cukrot langyos tejben feloldjuk, és hozzáadjuk a vaníliaaromát. A cukor kivételével minden száraz hozzávalót alaposan összekeverünk. A közepébe egy mélyedést alakítunk ki, és beletesszük a tojások sárgáját és a margarint.
Robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a langyos, cukros tejet is. Közben vízzel palacsinta sűrűségűre higítjuk. 5 percre félretesszük, közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Pár perc pihentetés után kezdhetjük a sütést.
A gofrikat egyenként kisütjük a forró gofrisütőben. Rácson hagyjuk őket kihűlni.





Megjegyzés

A mézeskalács-keveréktől nem kell megijedni, ennyitől csak kap egy kis ízt, nem lesz vad mézeskalács íze.
Ziti

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Korianderes csirke
  2016-04-28 23:31:48, csütörtök
 
  Korianderes csirke


Hozzávalók

40 dkg csirkemellfilé
40 dkg krumpli
1db citrom
0,5 db kínai kel
0,08 dl chipotle szósz
0,25 dl majonéz
1 dkg friss koriander
0,2 dkg cayenne bors
olívaolaj

bors

Elkészítés

1. Megmossuk és szárazra töröljük a húst és a zöldségeket. Felvágjuk a káposztát, kifacsarjuk a citrom levét és finomra aprítjuk a koriandert.

2. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. Sütőpapírt teszünk egy tepsibe, és rátesszük a felvágott krumplikat. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd cayenne borssal és sóval fűszerezzük. Nagyjából 20 percig sütjük, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.

3. Egy második tepsibe vagy hőálló tálba beleöntjük a citromlevet, és megszórjuk a korianderrel. Hozzáadunk egy kis olívaolajat, megsózzuk és megborsozzuk, majd jól összekeverjük, aztán félre tesszük.

4. Egy kis olívaolajat hevítünk egy serpenyőben. Amikor az olaj forró, beletesszük a csirkemelleket, majd mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, vagy addig, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben mindkét oldalát megsózzuk.

5. Amíg a csirkék sülnek, egy keverőtálban összekeverjük a majonézt, a chipotle szószt egy kevés olívaolajjal és egy evőkanál vízzel. Óvatosan megsózzuk és megborsozzuk. Jól összekeverjük, és tálalásig félretesszük.

6. Amikor a csirkemellek már aranybarnára pirultak, a serpenyőből átrakjuk a citromos - korianderes tepsibe. Meglocsoljuk a szósszal a filéket, ezután letakarjuk az alufóliával, és a sütőbe tesszük 15 percre.

7. Amíg a csirke sül, ismét felhevítünk egy kevés olívaolajat a serpenyőben, és megpároljuk benne a kelkáposztát. Megsózzuk és megborsozzuk.

8. A csirkemelleket a kelkáposztával tálaljuk, meglocsolva a citromos - korianderes lével, amiben a csirke sült. A pikáns krumplival és a chipotle - majonéz szósszal körítjük. Jó étvágyat!





Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Cukkinikrémleves medvehagymával
  2016-04-28 23:28:42, csütörtök
 
  Cukkinikrémleves medvehagymával


Hozzávalók

2 evőkanál kókuszzsír
1 db kis zellergumó
1 db kisebb sárgarépa
1 db kisebb petrezselyem gyökér
2 db közepes cukkini /kb. 50dkg/
1db közepes vöröshagyma
1/2 csokor medvehagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 l víz
1,5 dl kókuszjoghurt (nem lesz kókusz íze a levesnek!)
1/2 citrom leve
1 csapott evőkanál tápióka keményítő (elhagyható)


Elkészítés

A zöldségeket és a hagymát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, majd a kókuszzsírban kicsit megpároljuk, sózzuk. A cukkinit vékonyan meghámozzuk, és utána lereszeljük, majd mehet a zöldségekhez, amit felöntünk kb. 1l szűrt vízzel. Közepes lángon főzzük, és közben a megmosott medvehagymát és a petrezselyemzöldet összevágjuk, és hozzáadjuk.
Kevesebb, mint 20 perc alatt megfőnek a zöldségek. Egy botmixerrel lepürésítjük az egészet.
A citromlevet, a kókuszjoghurtot és a tápióka keményítőt egy kis tálban csomómentesre keverjük, majd a forró levesből beleszedünk 1 merőkanálnyit, összekeverjük és hozzáöntjük a fazék tartalmához. Egy habverővel 1-2 percig kevergetve főzzük még a levest. Kóstolás után még lehet sózni, ha szükséges.
Levesbetétnek nagyon finom a pirított tökmag, nem vegánoknak a szalonnapörc, vagy amit mostanában mi szeretünk hozzá, a sós banán chips.





KISS NOÉMI
Midnenmentes- és paleo-étrend nagykövet

A tápióka keményítő elhagyható, a leves anélkül is finom és krémes lesz. Én akkor szoktam hozzáadni, ha nem azonnal fogyasztjuk el, mert a keményítő nem engedi a vizet és a zöldségeket különválni.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Visszatér az igazi tavasz
  2016-04-28 22:47:02, csütörtök
 
  Visszatér az igazi tavasz





Véget ér az április végéhez képest szokatlanul hideg idő, a hétvégén már 20 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Pénteken a nyugati, északnyugati tájakon már sok napsütésre van kilátás, máshol viszont még a felhőké lesz a főszerep, a déli, a délkeleti, a keleti és az északkeleti tájakon ugyanakkor még a vastagabb felhőzetből

időnként kisebb eső is kialakulhat.

A keleti, északkeleti tájakon megélénkülhet az északkeleti szél, máshol viszont gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban a kevésbé felhős nyugati, északnyugati tájakon, valamint az északi völgyekben még fagypont közelébe csökkenhet a hőmérséklet, máshol viszont 4 és 8 fok közötti minimumokra számíthatunk. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 18 fok között alakul az ország nagy részén, de a tartósan borongósabb északkeleti, keleti és délkeleti tájakon 15 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Kellemes tavaszi hétvége





Szombaton az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy jelentéktelen zápor. Vasárnap már több felhő lehet felettünk, hosszabb napos időszakok inkább a keleti országrészben fordulhatnak elő. A délutáni óráktól elszórtan előfordulhatnak záporok, melyek helyenként kissé megzavarhatják a szabadtéri programokat, de ennek a

területi eloszlása még meglehetősen bizonytalan.

Szombaton elsősorban északkeleten, vasárnap pedig délen, délnyugaton és a nyugati tájakon élénkülhet meg az északi, északkeleti szél. Hajnali fagyokra sem kell már számítani, a hétvégén általában 2 és 9 fok között alakulnak a minimumok, szombat hajnalra pedig átmenetileg foltokban köd is képződhet, délutánonként viszont már 17 és 21 fok közé melegszik a levegő.

Írta: Berceli Balázs

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó napot!
  2016-04-28 11:14:22, csütörtök
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Szép napot, vasárnapot!  
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2016-04-27 23:45:52, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Csicseriborsó burger
  2016-04-27 23:45:24, szerda
 
  Csicseriborsó burger


Hozzávalók

80 dkg csicseriborsó
1 kisebb fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek reszelt gyömbér
2 ek dijoni mustár
2 szelet szendvicskenyér
2 ek zsemlemorzsa
só, bors
8 császárzsemle

Elkészítés

A lilahagymát, a fokhagymát és a szendvicskenyereket feldaraboljuk. A hozzávalókat a zsemlék és a zsemlemorzsa kivételével egy ún. turmixgépbe helyezzük, majd durvára aprítjuk.
Az elegy felét egy tálba helyezzük, a másik felét pedig tovább aprítjuk, míg pépes nem lesz. Ez szintén a tálba kerül, majd hozzáadjuk és elkeverjük benne a zsemlemorzsát. Ha túl nedvesnek találjuk, többet is tehetünk bele.
Sózzuk, borsozzuk, majd pogácsákat formálunk belőle, melyeket egy forró grillserpenyőben szárazon kisütünk. A csicseriborsó-fasírtokat zsemlébe helyezzük ízlés szerinti hozzávalókkal.





KIRSCH ANDRÁS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gyors túrós kevert süti
  2016-04-27 23:44:34, szerda
 
  Gyors túrós kevert süti


Hozzávalók

Hozzávalók:
5 dl finomliszt
2 dl cukor
2 dl tej
2 dl étolaj
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Rátét:
50 dkg tehéntúró
2 db tojás
3 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 db kisebb citrom reszelt héja
A tetejére:
50 dkg mirelit eper

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, az étolajat és a sütőporral elkevert lisztet is.
Végezetül a keményre vert tojáshabot gyengéden hozzá keverjük. 30×40 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. A tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk. A rátét hozzávalóit összekeverjük, és a tésztára kanalazzuk. Eperrel megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.





Megjegyzés

Egy kis desszertre vágytunk. Még volt a fagyasztóban eper,de a sütit gyümölcs nélkül is vagy lekvárral is elkészíthető.
Vass Lászlóné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
     2/23 oldal   Bejegyzések száma: 229 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 931
  • e Hónap: 5969
  • e Év: 135676
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.