Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
Napi pozitív
  2016-05-27 20:27:56, péntek
 
  Azt sugárzod magadból, amit a lelkedben, önmagadban átélsz.
Ami benned történik, az árad belőled. Akiben öröm él, abból öröm árad. Derű.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
28 napos kihívás a kocka hasért!
  2016-05-27 20:26:32, péntek
 
  Ezzel a módszerrel naponta csak 4 percet kell edzeni!

Ha meguntad már, hogy kétnaponta órákat töltesz az edzőteremben, és még mindig nincs álomalakod, akkor az alábbi módszert mindenképp ki kell próbálnod. Az új őrület nagyon hatékony, sőt, ki sem kell mozdulnod otthonról, a nappaliban is elvégezheted a gyakorlatokat.

A hatékony edzésforma neve Plank Challenge, és mindössze napi 4 percet vesz igénybe. Ugye hihetetlen? Ha te is a kételkedők táborába tartozol, itt az ideje, hogy bizonyosságot nyerj. Próbáld ki, meg fogsz lepődni az eredményen.

A lényeg, hogy nagyon rövid ideig tart az edzés, de minden nap pár másodperccel tovább kell csinálni a gyakorlatokat, így a végén csodálatos izmok fognak szembenézni veled a tükörből. Elsőre lehet, hogy könnyűnek tűnik, de aki nincs formában, annak bizony igen megerőltető lehet kezdetben.

Ha helyesen végezzük a gyakorlatokat, akkor egyszerre tudjuk megdolgoztatni a has-, hát-, és derékizmokat, így 28 nap után szépek, formásak, és izmosak is leszünk. Ráadásul úgy, hogy nem is kell közben mozognunk.


Tartsuk be az alábbi szabályokat annak érdekében, hogy szinte egy hónap alatt elérhessük álomalakunkat.

A program a következő:

1 nap - 20 másodperc
2 nap - 20 másodperc
3 nap - 30 másodperc
4 nap - 30 másodperc
5 nap - 40 másodperc
6 nap - pihenés
7 nap - 45 másodperc
8 nap - 45 másodperc
9 nap - 60 másodperc
10 nap - 60 másodperc
11 nap - 60 másodperc
12 nap - 90 másodperc
13 nap - pihenés
14 nap - 90 másodperc
15 nap - 9 másodperc
16 nap - 120 másodperc
17 nap -120 másodperc
18 nap - 150 másodperc
19 nap - pihenés
20 nap - 150 másodperc
21 nap - 150 másodperc
22 nap - 180 másodperc
23 nap - 180 másodperc
24 nap - 210 másodperc
25 nap - pihenés
26 nap - 210 másodperc
27 nap -240 másodperc
28 nap - ameddig csak bírjuk.

a könyökök pontosan a vállak alatt legyenek annak érdekében, hogy biztosítsuk a megfelelő súlyelosztást
a gerinc legyen teljesen egyenesen, különben nagyon megterhelődik a nyak és a hát
a lábak legyenek kisebb terpeszben, épp csak annyira, hogy érezzük a csípőnk. Ha túl nagy terpeszbe tesszük, akkor megterhelődik a csípő.
lassan és mélyet lélegezzünk, hogy az egész test tudjon ellazulni

http://twice.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Reggeli üdvözlet
  2016-05-26 11:04:12, csütörtök
 
 

"Az élet rövid, ezért nincs sok időnk megörvendeztetni azok szívét, akik velünk együtt utaznak ezen a ködös úton. Siessünk hát szeretni! Siessünk kedvesek lenni."
Henri-Frédéric Amiel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kurkumás pépet kent a szemére,
  2016-05-25 21:02:03, szerda
 
  Kurkumás pépet kent a szemére, majd 10 perc elteltével hihetetlen dolog történt!

Az indiai konyha egyik közkedvelt fűszere, a kurkuma számos pozitív egészségügyi hatással rendelkezik. Különleges íze, hivalkodó színe, és egészségünkre gyakorolt hatása miatt ma már az egész világ felfigyelt rá, így szinte bárhol beszerezhetjük.

A kurkuma évezredek óta fontos része a kínai ayurvédikus orvoslásnak. Segítségével különböző betegségek kezelnek hatékonyan, mint pl. a megfázást, influenzát, krónikus gyulladásokat, rákot, de erős fájdalmak csillapítására is ajánlott. Igen erős antioxidáns, gyulladásgátló, és öregedésgátló hatással rendelkezik.

A fűszer legfontosabb hatóanyaga a kurkumin, és, amint azt a legújabb kutatások is megerősítik igen erős antioxidáns, fertőtlenítő és gyulladásátló hatással rendelkezik. Ezenkívül a kurkuma gazdag rostokban, értékes tápanyagokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban.

Használata teljesen biztonságos, hiszen nem tartalmaz semmilyen méreganyagot, és fogyasztása nem rendelkezik mellékhatással.

A kurkuma legfontosabb pozitív tulajdonságai:

szabályozza a vércukorszintet
sebgyógyító hatással rendelkezik
fájdalomcsillapító
javítja a bőr egészségi állapotát
megakadályozza az Alzheimer-kór kialakulását
elősegíti a szív egészségét
serkenti az emésztést
méregteleníti a májat
megakadályozza a rákos betegségek kialakulását
javítja a közérzetet
Fogyasszunk naponta rendszeresen egy-egy csipet kurkumát, keverjük ételeinkhez. Annak érdekében, hogy megszabaduljunk a szem alatti karikáktól, készítsük el és alkalmazzuk az alábbi kurkumás keveréket.

Keverjünk el egy negyed teáskanál citromlevet egy csipetnyi kurkumával, egy csipet liszttel és egy teáskanál paradicsomlével. Kenjük fel a masszát a szemünk alá, de a szemhéjra is tehetünk belőle, majd hagyjuk állni tíz percet, ezután mossuk le.

Kipróbálhatjuk a következő módszert is, mely ragyogóvá varázsolja az arcbőrünk. Egy kevés ananászlével keverjünk el egy csipet kurkumát, és azt kenjük a szemünk alatti részre, arcunkra. Hagyjuk állni egy keveset, majd mossuk le.

Az aranytej egy nagyon egészséges ital, mely ajánlott fejfájás, láz, megfázás, paraziták ellen, de segítségével enyhítőek a vírusos fertőzések, az izomfájdalmak, és a hasmenés is.

Hozzávalók: ½ teáskanál őrölt kurkuma, 1 csésze tej, 1 teáskanál nyers mézet, ½ teáskanál extra szűz kókuszolaj, ¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors, 1 csipetnyi fahéj.

Elkészítés: melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a fahéjat, majd vegyük le a tűzről, keverjük el benne a mézet, a kurkumát, a borsot, és a kókuszolajat. Közben folyamatosan kavargassuk, majd várjunk egy kicsit míg kihűl, és igyuk meg.
twice
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Levél gyermekeimnek
  2016-05-25 15:56:27, szerda
 
  Drága szeretteim, véreim!
Kívánom, hogy levelem a legjobb egészségben találjon bennetek. Régen beszéltünk, nem várhatok tovább, mert olyan esemény előtt állok, ami benneteket is érint. Tudom, nagyon sokat dolgoztok, hogy haladjatok egyről a kettőre, imádkozom is értetek rengeteget, hogy bírjátok ezt a nagy iramot. Szegénykéim, gondolom mennyire fájt a szívetek, hogy nem lehettetek ott apátok halálos ágyánál. Láttam a szemetekben a szomorúságot a hagyatéki tárgyaláson. Jó lett volna kicsit együtt lenni, de nektek menni kellett, várt benneteket a munka és a gyerekek. Átgondoltam a kéréseteket, és lemondok a haszonélvezeti jogomról, hogy hamarabb pénzhez jussatok. A ház eladása után a nekem járó pénzből csak keveset tartok meg, ha nem elég a nyugdíjam a gondozási ház havi költségére pótolni tudjam. A gyerekek fényképeit megkaptam, mekkorák nőttek az utolsó kép óta. Azt hittem egyszer magamhoz ölelhetem őket, fülükbe dúdolva szép magyar éneket, úgy mint nektek tettem valamikor, de aztán eszembe jutott, hogy talán meg sem értenék, hiszen ti sem beszéltek előttük magyarul, hogy ne zavarjátok össze őket. Szegény apátok, de sokszor elmondta, egyetemista korotokban, milyen jó nektek, hogy beszéltek idegen nyelvet, titeket már nem lehet eladni sehol. Örülök, hogy már nem kell 12 órát, tányérokat mosogatni, meg takarítógépen araszolnotok, bekerültetek a konyhába kisegítőnek. Ezt biztos jobban meg is fizetik. Emma volt nálam, biciklivel erre hozza a kislányát óvodába. A fia már iskolás, oda jár, ahol az apja tanít. Azt mondta telket vettek, építkezni kezdenek, már megkapták a családi kedvezményt, valami ,,csok" -ról beszélt. Jövőre tervezik a harmadik babát. A jelenlegi kis lakásuk árát is befektetik, csak egy autót vesznek, mert ilyen nagycsaládnak elengedhetetlen. Emma azt mondja, elégedettek, a családi adókedvezmény okán, teljes fizetést kapnak, igaz nem sok, de jól beosztva megélnek belőle. Nem bánta meg, hogy itthon maradt. Sokat segíthet a beteg anyjának. Ő intézte el nekem az otthont, miután Lilike a házi gondozó kétszer a padlón talált elterülve. Az intézmény pontos címet még nem tudom megírni, de amint beköltözök, értesítelek benneteket. Gyermekeim azért néha hívjatok fel, ha sokba is kerül, majd, ha hazajöttök egyszer, adok egy pénzt a költségekre. Ölellek benneteket szeretettel: Édesanyátok
(L.Sné Gizella 2016. május 25)
 
 
0 komment , kategória:   novellák, gondolatok, versek  
Pio atyáról
  2016-05-25 15:48:53, szerda
 
  1887-ben Május .25.ezen a napon született Pietrelcinában
Francesco Forgione, a nekünk olyan nagyon kedves
Szent Pio atya...

- Hálát adva Isten nagy ajándékáért, az ő tanúságtevő és csodákkal tündöklő földi életéért, ma még nagyobb bizalommal forduljunk a már égi életet élő kapucinus atya közbenjárásával Urunkhoz, Istenünkhöz, hogy adja meg nekünk ma azt a kegyelmet, amire a legjobban rászorulunk, hogy szentünk példájára mi is Neki tetsző életet élhessünk...

Néhány más életrajzi adat:
Boldoggá avatása: 1999. május 2., Róma
Boldoggá avatta: Szent II. János Pál pápa

Szentté avatása: 2002. június 16., Róma
Szentté avatta: Szent II. János Pál pápa

Tiszteletének legfőbb kegyhelye:
San Giovanni Rotondo (itt élt és itt van eltemetve is)

A liturgikus kalendáriumban ünnepnapja: szeptember 23.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Ferenc pápa imája
  2016-05-25 15:45:18, szerda
 
  Ferenc pápa imája Pietrelcinai Szent Pio és Szent Leopold Mandić koporsója előtt

Ima Pietrelcinai Szent Pio atyához
Pio atya,
te a büszkeség századában éltél, és alázatos voltál.
Te köztünk jártál az álom kergette, eljátszott
és imádott gazdagság korszakában, és szegény maradtál.

Pio atya,
melletted senki nem hallotta a Hangot
és te Istennel beszéltél;
közeledben senki nem látta a Fényt,
és te láttad az Istent,
miközben mi kifulladva keresgéltünk,
te térden állva maradtál,
és láttad az Isten keresztre feszített Szeretetét,
sebekkel a kezén, a lábán és a szívében: mindörökre.

Pio atya,
segíts minket, hogy sírjunk a keresztre feszített Jézus előtt,
segíts nekünk, hogy higgyünk a Szeretetben,
segíts bennünket, hogy úgy érezzük a szentmisét, mint Isten sírását.
Segíts, hogy úgy keressük a megbocsátást, mint a béke ölelését,
segíts minket, kereszténynek lenni azokkal a sebekkel,
amelyek a hűséges és csendes szeretet vérét hullatják:
úgy, mint Isten sebei!
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Szűz szülője Istennek,
  2016-05-25 15:43:18, szerda
 
  Engedd, hogy tied legyek.

Tied élet' s halálban,

Tied jó és balsorsban,

Tied küzdve, szenvedve,

Tied most és örökre...... .........

Anyám Tebenned bízom és remélem, Anyám Teutánad epedek.
Anyám Te jóságos kegyelmezz, Anyám Te hatalmas védelmezz...

Anyám, ó jöjj, segíts imádkozni,

Anyám, ó jöjj, segíts küzdeni,

Anyám, ó jöjj,segíts szenvedni,

Anyám, ó jöjj, ne hagyj elveszni!

Hiszen tudsz segíteni, ó hatalmas,

Akarsz is segíteni, ó irgalmas,

Kell is segítened, ó hűséges,

Fogsz is segíteni, ó kegyelmes!

Anyám, te vagy a kegyelmek Anyja,

Szomorúak vigasztalója,

Bűnösök oltalma és menedéke,

Föld reménye s mennynek ékessége!

Ki kérte még segélyedet hasztalanul,

Ki távozott Tőled meghallgatatlanul?

Azért bizton mondom minden szenvedésben:

Mária mindig segít, minden időben.

Biztosan állítom életben, s halálban:

Mária mindig segít, minden balsorsban.

Azért hiszem, s meghalok ezen hitemben,

Hogy veled leszek, ó Anyám, fönn az égben.



Szűz szülője Istennek,

Engedd, hogy tied legyek.

Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
–Minden nap mondok egy Miatyánkot a magyarok egységéér
  2016-05-25 12:40:58, szerda
 
  Ó, édes Istenem!
Hálát rebeg lelkem,
Hogy egész napon át
Úgy szerettél engem.

Bánom sok vétkemet,
Szent Fiadnak vére,
Mossa meg kegyesen
Szívemet fehérre!

Virrasszon felettem
Gondviselő szemed,
Kérlek, óvd az éjjel
Testemet, lelkemet.

Szűzanyám, s Őrangyal,
Legyetek én velem,
Ha ti rám vigyáztok,
Nyugodt lesz éjjelem.
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Napi pozitív
  2016-05-25 12:29:36, szerda
 
  Forgass olyan gondolatokat a fejedben, amelyek jókedvre derítenek.
Tégy olyan dolgokat, melyektől jó lesz a közérzeted.
Barátkozz olyan emberekkel, akik növelik az önbizalmadat.
Táplálékod mindig előnyére váljon a testednek. Lépteid kövessék belső ritmusodat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 69 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 202
  • e Hét: 375
  • e Hónap: 3124
  • e Év: 40872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.