Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/47 oldal   Bejegyzések száma: 462 
A felbomlás kísértete járja be Európát - Tusk szerint szétes
  2016-05-31 20:44:17, kedd
 
 

Létre akartak hozni egy Európai Egyesült Államokat, csak azt felejtették el, hogy Európában egészen más a helyzet és emiatt ez teljességgel lehetetlen.Ameddig az USA-ban "egy nép" egy történelemmel él, addig Európában sok tucat nép külön-külön történelemmel és ez a történelem leginkább arról szól, hogy mostani szövetségeseink hogyan szúrtak minket hátba meg néha saját magukat is.

Aminek értelme lehetne és talán működhetne, az egy külön Kelet-Európai Unió és egy Nyugat-Európai Unió.De így egyben ez működésképtelen.

Magában hordozta a saját bukását az EU.Én örülnék ha szétesne, még akkor is, ha ez belátható időn belül háborúhoz is vezetne.Így is úgyis háború lesz a kérdés csak az, hogy meddig tudjuk elhúzni a kezdetét.


****************************

2016. 05. 31. 15:57

A felbomlás kísértete járja be Európát - Tusk szerint széteshet az EU

Nyitott és őszinte vitát szorgalmazott Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az unió jövőjéről, mivel szerinte jelenleg reális a szétesés lehetősége, ami ha bekövetkezik teljes mértékben az Európai Egyesült Államok koncepcióját erőltető Brüsszel hibája lesz.

Tusk az Európai Néppárt 40 éves fennállása alkalmából tartott beszédében kendőzetlen nyíltsággal szólt arról, hogy az ész nélküli brüsszeli központosítási törekvések az európai polgárok többségének akarata ellenére zajlanak, ami így csak a kontinensen terjedő euszkeptikus eszmék erősödéséhez vezet, írja az Express.

Szerinte a mostani történelmi pillanat nem megfelelő arra, hogy a tagállamok közötti szorosabb integrációt szorgalmazzák, mondta ezt a közelgő brit népszavazásra utalva, amelynek előestéjén egyre jobb eredményekre számíthatnak a kilépést pártoló erők.

"Az azonnali és teljes integráció megszállottjaiként nem vettük észre, hogy az Európai Unió egyszerű polgárai nem osztják a mi eupozitivizmusunkat."

- fogalmazott a lengyel politikus, majd hozzátette:

"A jövő grandiózus elképzeléseiből kiábrándulva az emberek most azt várják tőlünk, hogy a jelen valóságot kezeljük jobban, mint ahogy azt eddig tettük."

Szerinte az idealista Európa-felfogásnak már az euszkepticizmus, sőt az eupesszimizmus is reális alternatívájává vált, de azok a hangok is erősödnek, melyek megkérdőjelezik az egyesült Európa értékeit.

"A felbomlás kísértete járja be Európát, és nekem nem úgy tűnik, hogy erre a föderalizmus a legjobb válasz."

- mondata Tusk, és felhívta a néppárti politikusok figyelmét, hogy meg kell érteniük a "történelmi pillanat szükségességeit".

"Mondjuk ki nyíltan, vagy belátjuk, hogy Angela és Viktor elvei kompatibilisek egymással és csak közösen adhatunk teljes választ, vagy az emberek más, radikális, sőt brutális receptet fognak keresni a válság megoldására."

- értékelte a helyzetet a lengyel politikus, utalva a német és a magyar kormányfő közötti nézetkülönbségekre.


http://alfahir.hu/a_felbomlas_kisertete_jarja_be_europat_tusk_szerint_szeteshet_a z_eu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mélypontra zuhantak Merkelék
  2016-05-31 20:38:58, kedd
 
  Mélypontra zuhantak Merkelék
2016. május 31. 15:14
Hunhír.info

Németországban mélypontra süllyedt a kormánypártok támogatottsága egy keddi felmérés szerint, amely kimutatta, hogy a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége, és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) együtt most először nem rendelkezik többségi választói támogatottsággal.
Magyar Menedék - Ősmagyar

Az Insa közvélemény-kutató intézet adatai szerint a CDU/CSU a szavazatok 30 százalékára számíthat, ami 0,5 százalékpontos gyengülés az egy héttel korábbihoz képest, míg az SPD ugyancsak 0,5 százalékponttal gyengülve 19 százalékon áll a Bild című lapban ismertetett felmérés szerint.

A kormánypártok így 49 százalékot szereznének, ha most vasárnap lenne a parlamenti (Bundestag) választás.
A legutóbbi, 2013-ban tartott választáson a CDU/CSU 41,5 százalékos, az SPD 25,7 százalékos eredménnyel végzett.

A bajor CSU szerint az uniópártok visszaesése a kormány menekültpolitikájának tulajdonítható, és annak, hogy a CDU elhanyagolja a jobboldali szavazókat, aminek következtében megerősödött a pártszövetségtől jobbra álló, Alternatíva Németországnak (AfD) nevű parlamenten kívüli párt.

"Mindenkinek árt, ha a CDU és az SPD mindinkább hasonlít egymásra" - mondta a Bildnek Andreas Scheuer, a CSU főtitkára.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=94585
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
53 éves lettél! De szép kor.....sokaknak ez meg sem adatik.
  2016-05-31 20:34:01, kedd
 
  Születésnapodra

53 éves lettél! De szép kor.....sokaknak ez meg sem adatik.

Ej, hosszú a listám ha visszaemlékezem a tetteidre, mennyi utcát átneveztél ( alkotni egyet sem tudtál) a főváros zöld területeit kiirtattad, csak új adót 25 -öt vezettél be! Elképesztő nagy sebességgel gazdagodtál meg, száz milliárdokat szereztél....persze nem munkával, bruhaha....a legkorruptabb kormány a tied egész Európában, bizony nem csak ezzel érted el, hogy akár a legek listájára felkerülj, mert számtalan dologban élen jársz.....nevedhez kötődik a legnagyobb népsanyargató, a legkisebb szociális érzékkel bíró, a leghazugabb, legtisztességtelenebb, .....és még megannyi jelző, ez ám az eredmény! Röpke pár év alatt megteremtetted az általad beígért egymillió munkahelyet, igaz nem gondoltam, hogy ez külföldön lesz.

Ez a közel 10 milliós lélekszámmal bíró ország mára már csak kb. 8,5 millió lakost számlálhat. Neked köszönhetően a kivándorlók miatt , valamint az idejekorán eltávozott öngyilkosok és gyógyítható ám mégis elhunyt emberek miatt. Fogyunk , mint az olvadó fagyi.......ahová beteszed a lábad, ott semmi jó nem történik.
Sokoldalú vagy, valami csoda.....remekül elcseszted az egészségügyet, egy buznyákot sem adsz gyógyításra, az oktatás pedig.....micsoda narancsos nyakkendős viktorjugendeket próbálsz nevelni, hát ez is besz@rás.
Kisujjadban van az igazságszolgáltatás, kiváló érzéked lett a pénztudományokhoz is, csak te tudod megszerezni, mindenki más előtt elzártad a csapot.
Csodálom, amikor szárad a szád beszéd közben és olykor már te is megbotránkozol azon, amit mondasz....de nem számít, mert a gyűlöletkeltés, a saját reformjaid nem hogy működnek, hanem szárnyal.
Nem gondoltad volna 12 évesen, amikor apád a nadrágszíjjal kergetett a budi körül, hogy 53 évesen te leszel a király kisvasúttal, stadionokkal, meg egy vagon hülyével, akik úgy hazudoznak, ahogy éppen méltóságod óhajtja.....ez a pénz, micsoda nagy úr...szinte mindent megvehetsz érte, csak a becsületet, méltóságot és tisztességet nem .....pedig az ám a nagy kincs.

Próbáltam születésnapodra szerezni ezekből az egyszerű ám mégis legnagyszerűbb tulajdonságokból, de senki sem akart a te számodra eladni . Mi mást is adhatnék én neked?! Mindened megvan....ezeket kivéve.
Gondoltam boldoggá tenne, ha legalább a gyerekeidnek tudnék valahol szert tenni egy parányi kincsecskére, de a rossz világítás miatt nem találtam a lányodnak sem, az egyházaknál meg simán kinevettek, hogy nekik meg nem is volt....

Sajnálom, hogy csak így tudlak felköszönteni születésnapodon, mit sem adhatok.....hacsaknem annak a kb. 6 -7 millió embernek a jókívánságát amivel ha megszórunk...... egyszerre zúdul rád .


Emese Tarcali‎
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy botrány van Braziliában! Korrupciós!
  2016-05-31 20:31:16, kedd
 
  Egyébként Brazília BRICS ország,az Eurázsiai Únió tagja!Erről ugyan hallgatnak,de januárban már működnie kellett volna!
Közben az USA ezért támadta meg ,és váltatta le a brazil elnökasszonyt,legalább is Bejamin Fulford múlt heti jelentésében ez áll!A háttérhatalom támadói ezt csak ideiglenesnek tekintik,szerintük hamarosan helyreáll a normális állapot Brazíliában!
Az elnökasszony bukásában bizonyára nagy szerepet játszott a saját bizalmi embereinek,illetve a bizalmas körbe beépített USA-háttérhatalmi aljadékok,lefizetett ügynökök árulása is!
Ezek ugyan csak sejtések,sejtetések,de nagyon hajazott az egész a Majdanra,ráadásul az USA rosszarcú bohócai minduntalan ott sertepertéltek!
Ez a korrupciós szinjáték csak a szerepek újraosztása lehet,ellehetetlenítve a józan gondolkodást,illetve elrejtve a valódi ,ellenséges szándékokat!
Nincs új a nap alatt!
Nálunk is valami hasonló fog lejátszódni,a hajdani cinkosok már nem tudnak egymásnak nyújtani semmit,megkezdődik ,finoman,vagy durván,vagy is-is,a leszámolás!
Felrepülnek a csótányok ,aztán más sorrendben visszaülnek a húsosfazék mellé,ki szárnyaszegett,ki lábatörött lesz,de a csótányság marad!!

Nem jó a matek!
240 millárd dollárról szól a külföldi becslés! Ha ez számszerüleg is fedi a kilopott pénzt,akkor ez kb. a veszteségnek csak fele-harmada!Ugyanis a termelőeszközöket, a piacot,a piaci érdekeltségeket nagyon is áron alul kótyavetyélték el nemes rendszerváltóink,tehát erre mé van mit rászámítani!Ráadásul ,és ez még nagyobb veszteség,a termelési eszközök elkótyavetyélésük pillanatában magukkal vitték a munkahelyek,azaz az értékteremtő helyek értékteremtő lehetőségét is!Tehát 27 év termelésének nyereségét is vitték,azaz elmaradt az értékteremtő munkából származó haszon!Adóbevételek,tb járulékok,egyéni jövedelmek,azaz fizetőképes kereslet megszünésében is jelentkezik ez a kisíbolt pénzek esetében!
Tudom,bonyolult ez a számítás,de mégis az az érzésem,hogy abban a 240 milliárd dollárban ennél jóval több van!
Nem beszélve az ország szellemi,és imázsbeli lerongyolódásáról,a tömegek nyomoráról!



*****



Nagy botrány van Braziliában! Korrupciós!


Posted on 2016-05-31 by Admin

Korrupciós ügybe keveredett a korrupció elleni miniszter



Lemondott hétfőn a korrupció elleni harcért felelős brazil miniszter egy kiszivárogtatott újabb hangfelvétel miatt - jelentette be Michel Temer ideiglenes államfő hivatala.
Fabiano Silveira telefonon adott jogi tanácsokat a szenátus elnökének, Renan Calheirosnak, aki ellen vizsgálat folyik a Petrobras olajipari vállalatot érintő korrupciós botrányban.
A beszélgetésről hangfelvétel készült, ezt egy brazil televízió hozta nyilvánosságra. A felvételen a miniszter bírálta magát a vizsgálatot is, amelyben az ország számos prominens politikusa és üzletembere is érintett...-írja (többek között) az Origo (is)
-Persze hozzánk közelebbi országokból IS kapunk ilyen ügyekről híreket. Még olyasmit is, hogy a HATÓSÁGOK letartóznak, a bíróságok pedig elítélnek politikusokat, minisztereket. Korrupció miatt.
-Tegnap Pesten az országgyűlésnek nevezett rablóhorda az egyik legfőbb rablóbanda-a Maszop-kezdeményezésére vitanapot tartott offshore-ügyileg. Folytatódott a vasárnapi gyereknap. “Nem is én voltam!-te voltál! Nem igaz!-te többet loptál mint én! Hazudsz!-én csak azt csináltam amit te is, meg mindegyikőtök!"
Osztották egymást a fijúg-lányog rendesen.
Aztán-egyszercsak-elhangzott egy összeg. A magyar államadósság két és félszerese hagyta el az országot kézen-közön! A rendszerváltást követő rövis időszak alatt.

A magyar külső államadósság jelenleg közel 26 ezer milliárd forint. AMENNYIBEN HELYES a matek, akkor az 92,198 MILLIÁRD USA DOLLÁRNAK megfelelő összeg. Ma!
Ennek az összegnek a két-és félszerese 65 ezer milliárd forint, ami kitesz minimum 230,495 MILLIÁRD (!) USA-dollárt! (Ha jó a matek! De hát ilyen számokkal köznapi ember nem szokott bíbelődni!-úgyhogy akár hibás is lehet!)
Na! Ennyi pénz tűnt el kézen-közön Magyarországról a rendszerváltás után! És ez egy óvatos becslés!
Az “AZÓTA-AZON KÍVÜL" elsíboltról civakodtak tegnap Pesten! Nem volt amúgy nagy vita. Szinte föl sem tűnt a közvéleménynek.
A qrva brazil korrupcióellenes miniszter korrupciós balhéja “címlapsztori"! Döbrögisztánban is!
Forgalmi dugót nálunk csak balesetek, csőtörések, vagy kényszerleszállások okoznak!




http://www.balrad.com/2016/05/31/nagy-botrany-van-braziliaban-korrupcios/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Honvéd NEM áll a vártán!
  2016-05-30 21:34:37, hétfő
 
  Honvéd NEM áll a vártán!


Posted on 2016-05-30 by Admin

Kevesebb katona őrzi a kerítést a somogyi határszélen

Úgy tudjuk, kevesebb mint a felére csökkent a szolgálatot teljesítő katonák száma a Dráva mentén, pedig a menekültválság bármikor új lendületet vehet, ráadásul a korábbi erős határvédelem növelte a határszélen élők biztonságérzetét.
Az egyenruhások nagy száma miatt jelentősen csökkent a bűncselekmények száma. Információink szerint jelenleg egyetlen katona teljesít járőr szolgálatot a barcsi közúti átkelő és a Dráva-sétány között, így biztosítja e szakasz védelmét.

kathat
Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője a barcsi századnál tett korábbi látogatásán hangsúlyozta az ott elhangzott, megbízható bűnügyi statisztikákat, melyek szerint a határsáv térségében komoly bűnügyi visszatartó ereje van a katonai jelenlétnek. A most tapasztalható létszámcsökkenés okán írásbeli kérdést nyújtott be a Honvédelmi Minisztériumot vezető miniszterhez, arról érdeklődve, hogy meddig számíthatnak még dél-somogyiak a honvédség barcsi jelenlétére. ,,Évtizedeken át sajnos alig láttak magyar katonát Dél-Somogy vidékén is" - írta. - ,,Az Európát érintő illegális bevándorlás miatt viszont térségünkben is megnőtt a katonai jelenlét. A lakosság örül a honvédség jelenlétének, a katonák társadalmi elfogadottsága pedig nőtt az elmúlt időszakban. Mi köszönjük, hogy itt vannak, és fokozzák a város, a környék biztonságát, csakhogy az elmúlt időszakban, az utóbbi hónapokban szemmel láthatóan is csökkent a katonai jelenlét intenzitása, már nem találkozni járőröző honvédekkel."
Lapunk is megkereste a minisztériumot: létszámok helyett az alábbi választ kaptuk: ,,a honvédség minden esetben a Belügyminisztérium felkérésének megfelelően a feladatokhoz igényelt katonai erővel és technikai eszközzel vesz részt a migrációs helyzet kezelésében. A határok védelmében több ezer katona vesz részt, a pontos számokat a migrációs helyzet alakítja. A Somogy megyében élőket megnyugtatjuk, hogy a kormány eddig is minden megtett és ezután is mindent megtesz, hogy megvédje Magyarországot az illegális bevándorlóktól."
- Örülök, hogy jelenleg nem jönnek az illegális bevándorlók, de tudnunk kell, hogy az az állapot, amit ősszel láttunk, bármikor újra bekövetkezhet - mondta lapunknak Ander Balázs. - A világ rohamosan változik és a migrációt ezer folyamat sürgeti: egyik oldalról itt van egy brutális népességrobbanás azokban a régiókban, ahol hatalmas a szegénység és nem tudják eltartani magukat. Másik oldalról a környezeti katasztrófa következtében megy tönkre a termőterület, egyre kevesebb az ivóvíz és az emberek törvényszerűen megindulnak. És nem utolsó sorban a multinacionális cégek és a politika érdekei sok országban elősegítik a tapasztalt történéseket.
Ander Balázs szerint ma még nem Magyarország a migráció célállomása, de néhány évtized múlva, amikor az ivóvíz még nagyobb kincs lesz,még ez is előfordulhat.
(sonline)
Bal-Rad komm: Miközben qrmányunk és témafelelősei-sőt nem csak témafelelősei is, ahogyan az a tegnapi gyereknapi inimádó qrmányközleményből az kiderült-a migránshordákkal rémisztgeti Döbrögisztán amúgy is e téma hallatán berzenkedő alattvalóit, kiderül, hogy...
Kiderül, hogy minden hordamelldöngetés ellenére “honvéd NEM áll a vártán!" Honvédeink előretoltan-egészen Afganisztánig előretoltan-védik határ(aink)unkat. Meg a Baltikumba készülődnek. “Medvevadászatra"! NATO-“misszió" keretében.
Qrmányunk minden jel szerint készíti fölfelé az alattvalók tömegeit az általa kitalált népszavazásra. Nem árt ugyanis, ha a qrmányzati eltökéltséget alátámasztja az országunk területén tobzódó migránshorda.
Amely b...szik a letiport, őrizetlen csodaGYODA látványára! Csak özönlenek, MINTHA MEGHÍVÓJUK LENNE!


http://www.balrad.com/2016/05/30/honved-nem-all-a-vartan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eljön az idő, amikor valóban két őr fog vigyázni rátok
  2016-05-30 18:57:56, hétfő
 
 
H. A. 2016-05-30

Eljön az idő, amikor valóban két őr fog vigyázni rátok


A paranoiás házelnök és testőrsége (Fotó: via RTL Klub)



Rakosgatom össze a közélet kockáit egy új hét hajnalán, de tegnapról ittmaradt még egy egészen hajmeresztő hírecske, ami a szokásos tolvajtempóba csomagolt kormányzati urizálás intézményéről fest újabb sáros csendéletet. Olvasom és nézem, kivételesen látom is, hogy a költségvetési törvényhez múlt héten csütörtökön éjfél körül benyújtott javaslat szerint csaknem száz új fővel emelnék az Országgyűlési Őrség létszámát.



Ha van valami, amit a csillagok és a magyar gazdaság állása pillanatnyilag halaszthatatlanul megkövetel az adófizetőktől, akkor az ez: biztosítsanak kábé kettő darab őrt minden egyes parlamenti képviselőre. A kormánypárti sunyiság már ott megmutatkozott, hogy utolsó pillanatban nyújtották be módosító javaslatukat a költségvetési bizottság titkárságára. Eredetileg a költségvetési törvény nem tartalmazta ezt a tételt, ám a hölgyek-urak láttak még fantáziát a közpénzben, megfejelték hát még egy pár százmillióval az őrző-védő szolgálat kiadási oldalát.

Itt van ez a csodálatos, nemes történelmi hagyományokra épülő fegyveres szervezet, Kövér László házelnök magántestőrsége és álmainak netovábbja, amely három évvel ezelőtt tette le az esküt, pillanatnyilag 349 főből áll és amellett, hogy ellátja a morcos-bajszos-fosos önkényúr és az ország házának védelmét, egyúttal belépteti az arra tévedőket, illetve esetenként kivezeti az ülésteremből a rendbontó, pofátlan, agresszív ellenzéket (ilyenre még nem került sor).

Tény, hogy e derék fegyveres testületnek a közhasznú tevékenysége mellett hét darab fideszes laptopot, 74 asztali számítógépet és 5 monitort loptak ki a parlamentből-képviselői irodaházból. Ennek tudatában valószínűsítjük, hogy amit 349 fegyveres nem tudott megakadályozni, azt majd 447 biztosan meg fogja. Nem vicces és nyilván nem is erről van szó. Lehet demagógiának nevezni, de ha csak egyetlen mai hírrel hozom összefüggésbe (pont azért, hogy ne lélegeztetőgépekről legyen szó) ezt a fölösleges pénzszórást, az is bőven elég.

2015 utolsó negyedévéhez képest 90 százalékkal csökkentek az állami beruházások (összesen mindössze 66,4 milliárd forintot tettek ki), a Fidesz pedig azon ügyködik, hogy Kövér magántestőrségére az eredetileg is elkülönített 2,6 milliárd forinton felül még 850 millió jusson. Nem összehasonlítható, de azért hasonlítsuk össze: Kövér László testőrségére az összes állami beruházás 5%-át költik úgy, hogy míg a beruházásokból még akár GDP-növekedés is lehet, az egykori Soros-ösztöndíjas védelméből azonban a világosn semmi nem lesz.

Igen, tendenciózusan mosom össze az összemoshatatlant, de legalább vállalom is. Ugyanis jelenleg nincs az az úgynevezett eredményes feladatellátás, ami indokolhatná a Kövér paranoiájának alárendelt, egyébként sem olcsó (három év alatt közel 300 milliós jutalmat kaptak, 10 millió értékben sokkolókat, 17 millióért fegyvereket vásároltak nekik, a kispesti lőteret is kibérelték számukra) fegyveres állomány bővítését. Mint ahogy az ismeretlen számú sokkolók tavalyi beszerzését sem indokolta semmi. Kövér László akkor sem szívesen árulta el a részleteket (hogy mire költi a köz pénzét tudniillik és főleg miért), holott amint azt tudjuk, sokkoló veszélyes fegyver, alkalmazása komoly egészségügyi kockázattal jár, és szabadságjogaink szempontjából is komoly kétségeket kell eloszlatnia annak, aki a bevetése mellett dönt.

Milyen szabadságjogok? Kövér László és a szabadságjogok. Egy mondatban totálisan értelmezhetetlen, inkompatibilis kategóriák. Ha nem kerülne ilyen sokba, mondanám, hogy jó hír: fosnak az elvtársak élükön ezzel a lassan közveszélyes MSZMP-maradvánnyal. A háttérhatalmakon és a migránsokon való tipródás ugyan elhomályosította a tudatukat, annyira azonban nem, hogy ne tudnák, jogos az a rettegés. Az a hatalom, amely ragaszkodik a fegyveres erőkhöz maga körül, az nem érti, hogy a tulajdonképpeni a hatalom nem az övé. Hogy ő csak választott szolga, nem egy milliárdok árán őrizetre szoruló különleges próféta.

Kövér László ugyanolyan szereptévesztésben van, mint a fénylő csillag, aki csak verőemberek gyűrűjében mer kimenni az utcára, akit hermetikusan elzárnak a választóktól, akinek csak gondosan elszigetelt közegben nagy a pofája, de aki egy váratlan újságírói kérdéstől lehugyozza a bokáját. És ugyanolyan szereptévesztés ez, mint a Nemzeti Bank fóbiás elnökének pazarló önvédelme, aki szintén fegyverkezik és betegesen retteg a nyolcas számtól.

Aki becsületes, annak márpedig nincsen oka gyávának lenni. Aki képes volt kitiltani újságírókat a parlamentből, mert kérdezni merészeltek tőle, aki közben két kézzel szórja a pénzt fegyveres testületekre, aki a saját védelmét fontosabbnak érzi, mint a választóival való tisztességes szembenézést, az pontosan tudja, hogy ő maga fosott bele a közbizalom ventillátorába. A kétharmados magabiztosság elolvadt mint maga a kétharmad. Az esetek nagy többségében kongó parlamenti ülésterem őrzését pedig 349 fegyveres így is el tudná látni, ha meg nem, akkor 447 sem fogja tudni.

Mert mégiscsak van valami, amitől jogosan retteghetnek az elvtársak. Hogy a nép szeretete előbb vagy utóbb megtalálja őket. Az nem megy az idők végezetéig, hogy a hazugságokba csomagolt korrupciós ügyek, a titkosított közpénzlenyúlások és az ország gazdaságának totális szétverése után még arra is szívesen adakozik a magyar adófizető, hogy fegyveres erők védjék a Kövér Lászlókat tőle. Féljetek, rettegjetek, elvtársak, bőven van mitől és miért! Eljön az idő, amikor valóban két őr fog vigyázni rátok, sőt a napi félórás sétátokra is elkísér.


http://kolozsvaros.com/2016/05/30/eljon-az-ido-amikor-valoban-ket-or-fog-vigyazni -ratok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a Parlamentben is retteg a kormány: két őr fog vigyázni
  2016-05-30 18:47:33, hétfő
 
  Már a Parlamentben is retteg a kormány: két őr fog vigyázni minden képviselőre

Nemcsak a migránsoktól, a háttérhatalmaktól és az emberek véleményétől retteg a Fidesz-KDNP, hanem úgy tűnik, már ritkán látogatott munkahelyükön, a Parlamentben sem érzik magukat biztonságban. Egy kormánypárti javaslat szerint ugyanis jövőre kilencvennyolc fővel bővítenék az Országgyűlési Őrséget, ezzel már két őr jutna minden egyes képviselőre - számolt be róla az RTL Klub.

A javaslatot az utolsó pillanatban adták be a költségvetés módosításához. Az ellenzék szerint érthetetlen, hogy hirtelen miért kell ennyivel több őr a Parlamentbe, főleg, hogy a létszámnövelés 850 millió forintjába kerül az adófizetőknek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utánanéztünk Lázár János számainak – valami nagyon nem
  2016-05-30 18:38:27, hétfő
 
  A fidesz amikor 2002-ben átadta a kormányzást: Nominális államadósság 9225 milliárd, MNB vagyon 11700 milliárd kiemelkedő beruházás 0 (se infrastruktúra, se autópálya,)
2010-ben amikor az mszp átadta a kormányzást: Nominálisan 20422 milliárd államadósság, 33500 milliárd MNB vagyon 3000 milliárd MANYUP vagyon, kiépült infrastruktúra, több száz kilométer új autópálya!
Napjainkban: Nominálisan 25394 milliárd államadósság, 26400 milliárd MNB tartalék

A fidesz kormányzása alatt tehát elfüstöltek az MNB tartalékából 7000 milliárd forintot, a MANYUP vagyonból 3000 milliárdot, az EU támogatásból 15300 milliárdot, továbbá felvettek 5000 milliárd hitelt és a nyugdíjkasszából kivettek még további 2400 milliárdot és ennek ellenére, az utolsók között kullogunk a sorban! Ezek után joggal felmerül a kérdés, hogy hová tűnt el ez a 32700 milliárd forint.





2016. május. 30. 06:30 6


Utánanéztünk Lázár János számainak - valami nagyon nem stimmel


szerző:
Farkas Zoltán


Elég csöppet utánaszámolni, és kiderül, hogy annak a gazdasági sikerpropagandának, amit Lázár János legutóbb csütörtökön előadott, vannak ám igen gyenge pontjai. Ez önmagában is nagy gond, de ha a kormány tagjai el is hiszik azt, amit saját maguk kozmetikáznak, ott a következmények még súlyosabbak lehetnek.

Hat év alatt tíz százalékkal csökkent az államadósság, büszkélkedett Lázár János miniszter a legutóbbi kormányinfón, de a biztonság kedvéért azért gyorsan elmondta azt is: minderről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt a kormányülésen. A Miniszterelnökség vezetőjének óvatossága pedig fölöttébb érthető is: a leírt teljesítmény szép ugyanis, ez a gond vele: erős hitelességi kihívásokkal küzd... nem igaz, na! Nézzük, miért.

A magyar állam bruttó tartozása 2009. decembere és 2015 .decembere között 20 422 milliárd forintról 25 394 milliárdra nőtt, ami testvérek közt is a 20 százalékot meghaladó többlet. Ha ezt az adósságot a hazai össztermékhez viszonyítjuk, mert feltehetőleg erről, vagyis az úgynevezett maastrichti eladósodási mutatóról emlékezett meg Lázár János - rosszul -, akkor ez a mutató 2009. december végén 80 százalékon állt, a tavalyi év végén pedig az előzetes adatok alapján 75,5, a későbbi korrekció után 75,3 százalékon. (Forrás gyanánt említsük az EU statisztikai hivatalát, az Eurostatot, amely bárki számára elérhető.) Ez pedig mindössze 3,5 százalékos csökkenés, százalékpontban pedig - feltételezve, hogy Lázár János erre gondolt - csekély 2,7!!! Szóval nem, nem az, amennyit Lázár állított.
© Fülöp Máté

Azt mondják, amit a miniszterelnök is

A felettébb jól felkészült Lázár János óvatosságát ismerve, aligha véletlen, hogy minisztertársára hivatkozott, és nem a saját nevében beszélt. Ráadásul Varga Mihály nem először mond kicsit (vagy nem kicsit) mást, mint a valóság. (Pedig ő is kellőképpen felkészült, és aligha feltételezhető, hogy elvész az adatok dzsungelében.) Idén márciusban például azt fejtegette a Századvég konferenciáján, hogy az Orbán-kormány ,,az államadósságot a GDP 84 százalékáról 75 százalékra vitte le". A jelenetet az tette különösen kínossá, hogy Varga háta mögött, a kivetítőn ott szerepeltek az igazi, hiteles adatok: 2009-ben a GDP 78 százaléka, 2010-ben a 80,6 százaléka, 2011-ben a 80,8 százaléka volt az államadósság, és így tovább. A magyarázat kézenfekvő: a fő szólamot a magyar miniszterelnök viszi, aki következetesen 84 és 75 százalékot emleget, és a jelek szerint senkinek nincs bátorsága vele szemben mást (na adj' isten: igazat) mondani.

Korántsem mellesleg, 2016. első negyedévének a végén az államadósság már megint 76,9 százalék volt, ékes bizonyítékaként annak, hogy a mérési pontokban (mindig az év utolsó napján) a kormány nem riad vissza némi trükközéstől sem. Ennek széles tárháza van, a baráti cégekből egy-két napra visszakunyerált államkötvényektől a kincstári egységes számla átmeneti lemerítéséig; ezek 2-3 százalékpontnyi kozmetikázásra kiválóan alkalmasak. Az Eurostat mindazonáltal az év végi adatokat rögzíti.
© hvg

Szépítette Lázár az államháztartás deficitjére vonatkozó adatokat is, azt állítva, hogy a kormány hatodik éve tartani tudja a 3 százalék alatti hiányt. Egy a gond: 2011-ben a hiány 5,5 százalék volt, ami első pillantásra is több mint 3 százalék, és csak az ezt követő években szállt a deficit az utóbbi alá.

Csöpp mentség

Ezeknek a számmisztikai műveleteknek és az államadóssággal való szemfényvesztésnek az ad mégis némi alapot, hogy az elmúlt években az Eurostat többször változtatott a módszertanon, és ebből két korrekció a magyar számsorokra is hatással volt. Előbb a hazai össztermék elszámolását egészítette ki korábban nem számszerűsített tételekkel, ezzel Magyarország 2013-as GDP-je egyik napról a másikra, 2014. szeptember 30-ára virradóra 29 077 milliárdról 29 846 milliárd forintra nőtt, és a korrekciót több évre visszamenőleg elszámolták. Ez a GDP-arányos adósságadatokat lejjebb vitte. Tavaly pedig megváltozott a magán-nyugdíjpénztári vagyon államosításának könyvelése - szintén visszamenőleg. A kormányzati hazudozás tehát alapvetően abból áll, hogy a régi és az új adatokat tetszőlegesen kavarják, a számokat kizárólag propagandára használják.

Hogy állunk azzal a csőddel?

A múlt meghamisításában viszont következetesek a kormány tagjai. Lázár János megint elismételte, hogy 2010-ben gazdasági csődöt örököltek, és még az is kérdéses volt, tudnak-e nyugdíjat fizetni. Hát nem! Ha eltekintünk attól, amit a Bajnai-kormány állít magáról, és nem az átadás-átvételi jegyzőkönyvre, hanem csupán a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium adataira hagyatkozunk, akkor kiderül, hogy a 2010. július elején készült felmérés szerint egyáltalán nem volt fenyegető a helyzet. ,,Jelenlegi számításaink szerint, intézkedések nélkül az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - 2010. évi pénzforgalmi hiánya 1144,7 milliárd forintot érne el, ez a GDP 4,3 százalékát jelenti" - összegzi egy kormányzati dokumentum (Tárgyalási anyag az IMF-EU-tárgyalásokhoz, 2010. július 6-19.), amelyet azóta eltüntettek a kormányzati honlapról.

A 2010-es költségvetés eredeti deficit-előirányzata 870 milliárd forint volt, a nemzetgazdasági tárca által 2010 júliusában várt hiány, az 1144,7 milliárd ennél nagyjából a GDP 1 százalékával több, a különbség nem lényegtelen, ám nem is vészes. A helyzetet, Lázár állításával szemben, nem az örökség tette kritikussá, hanem az, hogy Kósa Lajos és Szijjártó Péter 2010. júniusi nevezetes nyilatkozata Magyarország állítólagos csőd közeli helyzetéről brutális forintgyengülést okozott, az Orbán-kormány a GDP 0,3 százalékára tehető különbség miatt összeveszett az IMF-fel és az Európai Bizottsággal, és az őszi önkormányzati választások előtt végrehajtott adócsökkentésekkel lazított a költségvetésen. Ezzel rossz startot vett, és újabb bizalomromboló döntéseivel kiérdemelte a 2011. őszi-2012. tavaszi leminősítéseket, az állampapírok bóvliba vágását.

S bár akkor valamennyi kormánypárti képviselő azt szajkózta, hogy a leminősítések után felminősítések jönnek, erre több mint négy évet kellett várni. A kudarcot persze az elődök nyakába varrták, és utólag egyvégtében azt ismételgetik, ha nem lépnek közbe, 2010-ben 7 százalék lett volna a hiány. Holott ezt saját elemzésük is cáfolja. Ám a jelek szerint minél többször mondják, annál inkább meg vannak győződve saját igazukról.

Ennél pedig már csak az nagyobb gond, ha nemcsak elhiszik azt, amit állítanak, hanem arra is építik a gazdaságpolitikát. Ilyesmi történt most is, amikor csak az első negyedévi adatok láttán esett le a tantusz, hogy az uniós támogatások folyósításában beállt szünet miatt visszaesett a gazdasági növekedés üteme.


http://hvg.hu/gazdasag/20160530_Ismetlodo_sikerhazugsagok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki kell adnia Quaestor-kapcsolatait a külügy háttérintézmény
  2016-05-30 18:31:54, hétfő
 
 
2016. május. 27. 13:42 2016. május 27. 14:26 Gazdaság

Ki kell adnia Quaestor-kapcsolatait a külügy háttérintézményének


szerző:
hvg.hu


A Transparency Internationalnak adott igazat a bíróság a Magyar Nemzeti Kereskedőház brókercéges ügyeivel kapcsolatban: a minisztériumi háttérintézménynek ki kell adnia, hogy tényleg a Quaestor bedőlése előtti pillanatban vette-e ki befektetéseit a cégből, és ha igen, vajon mennyit. A kereskedőház a perben azzal érvelt, hogy nem közfeladatot lát el, ezért nem köteles kiadni a kért adatokat.

Döntött a Fővárosi Ítélőtábla: a Magyar Nemzeti Kereskedőház nevű külügyminisztériumi háttérintézménynek ki kell adnia, mennyi pénzt tartott a Quaestornál, a Buda-Cashnél és a Hungária Értékpapír Zrt.-nél - adta hírül a 444.

Emlékezetes, hogy a három brókercég egymás után dőlt be látványosan tavaly tavasszal. A történetnek volt egy nem annyira mellékes szála is: az tudniillik, hogy a kereskedőház éppen a Quaestor-botrány kirobbanása előtti pillanatokban vette ki befektetéseit a brókercégtől, így felmerül a gyanú, hogy bennfentes információk birtokában cselekedtek, miközben a kisbefektetők fújhatták a vagyonukat.

Az ügy a mai napig meglehetősen homályos, a bíróság pedig a Transparency Internationalnek adott igazat, és arra kötelezte a kereskedőházat, hogy árulja el, volt-e számlája az említett cégeknél; mennyi pénzt helyezett el azokon, és mikor; illetve március 9-én mennyi pénzt vett ki a Quaestorból.

Korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt közölte, hogy a március 9-i öncsőd előtt, március 5-én döntöttek a pénzek kimenekítéséről. Ha ez a verzió igaz, kérdéses, vajon az állam miért nem tájékoztatta a kisbefektetőket is, ha ennyire nyilvánvaló volt a Quaestor bedőlésének veszélye. Orbán Viktor pedig konkrétan azt mondta, hogy ő adott utasítást, mikor megrendülni látta a brókercégeket, hogy a minisztériumi háttérintézmények nézzenek utána befektetéseiknek. A kilencvenes évekbeli Lupis-botrány óta amúgy tilos befektetni a központi költségvetésből támogatott állami szervek pénzét, csak a Magyar Államkincstárnál vezetett számlán tárolhatják a vagyonukat.

A kereskedőház esetében 3,8 milliárd forintról lehetett szó, a Külgazdasági és Külügyminisztérium ennél jóval gigantikusabb összeget fektethetett be az utóbb bedőlt cégnél. A kereskedőház vezetője nem sokkal a botrány után távozott posztjáról, de ennek a hivatalos közlés szerint nem volt semmi köze a Quaestorból kérdéses körülmények között kimozgatott összeghez.

A perben a Magyar Nemzeti Kereskedőház arra hivatkozott, hogy nem közfeladatot lát el, és ezért nem kötelezhető az üzleti titkot képező adatok kiadására. A kereskedőház feladata amúgy a magyar export felpörgetése.


http://hvg.hu/gazdasag/20160527_kulugy_magyar_nemzeti_kereskedohaz_quaestor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját miniszterei is félnek Orbántól, és inkább ráhagyják a
  2016-05-30 18:08:58, hétfő
 
  Vele együtt kell majd felhúzni őket...... .....
Így működik az áldemokrácia.
Óvakodnak a törpétől!
https://coubsecure-a.akamaihd.net/.../med_1457102219_image.jpg




Saját miniszterei is félnek Orbántól, és inkább ráhagyják a hülyeséget


ma, 10:33

Lázár János a múlt heti kormányinfón - Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterre hivatkozva - azzal dicsekedett, hogy

hat év alatt tíz százalékkal csökkent az államadósság.

Jól hangzik, de ez így egyszerűen nem igaz. A HVG utánaszámolt, és egy kicsit más lett a végeredmény.

A magyar állam bruttó tartozása ugyanis 2009. decembere és 2015 .decembere között 20 422 milliárd forintról 25 394 milliárdra nőtt, ami 10 százalékot meghaladó többlet - írj a hvg.hu.

Ha ezt az adósságot a hazai össztermékhez viszonyítjuk, akkor ez a mutató 2009. december végén 80 százalékon állt, a tavalyi év végén pedig az előzetes adatok alapján 75,5, a későbbi korrekció után 75,3 százalékon. Az adatokat bárki ellenőrizheti az Eurostat oldalán. Ez pedig így - százalékpontban kifejezve - mindössze

2,7 százalékos csökkenést jelent.

Miért mond hülyeséget Lázár?

A mindig felkészült és naprakész Lázár Jánosról nehezen képzelhető el, hogy ekkorát tévedne a számok terén. Ezért is hivatkozik óvatosságból Varga Mihályra.

A helyzet ennél sokkal prózaibb. A fő szólamot ugyanis Orbán Viktor viszi, aki következetesen 84 és 75 százalékot emleget, és a jelek szerint

senkinek nincs bátorsága vele szemben mást - igazat - mondani.

Még akkor sem, ha a csütörtökihez hasonló kínos jelenet játszódik le, amikor is

Varga háta mögött, a kivetítőn ott szerepeltek az igazi, hiteles adatok: 2009-ben a GDP 78 százaléka, 2010-ben a 80,6 százaléka, 2011-ben a 80,8 százaléka volt az államadósság,

Így trükköznek a méréssel

Mivel az államadósság mérési pontja mindig az év utolsó napja, a kormány előszeretettel trükközik, így kozmetikázva a siralmas adatokat. Erre a baráti cégekből egy-két napra visszakunyerált államkötvényektől a kincstári egységes számla átmeneti lemerítéséig számos módszer létezik.


http://propeller.hu/itthon/3220895-sajat-miniszterei-is-felnek-orbantol-inkabb-ra hagyjak-hulyeseget
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/47 oldal   Bejegyzések száma: 462 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3999
  • e Hét: 9731
  • e Hónap: 20842
  • e Év: 174338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.