Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/103 oldal   Bejegyzések száma: 1025 
Elmélkedés
  2016-07-31 20:45:22, vasárnap
 
  "Mi más lenne az oka annak, hogy vágyaink a gyenge íjból kilőtt nyílvesszőhöz hasonlóan nem érik el céljukat, mint az, hogy imádság előtt nem elmélkedünk?...Imádságaink hatástalanságának az a hatalmas oka, hogy nem elmélkedünk előttük."

- William Bates -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2016-07-31 20:44:24, vasárnap
 
  "Az imádság a legbiztosabb gyógyszer a Sátán és a szorongató kísértések ellen. Az a kísértés sohasem győz, amely ellen szívből imádkoznak. Az a bűn sohasem tarthatja meg uralmát fölöttünk, amelyet Őelé viszünk és kérjük: törje meg. De akkor minden gondunkat a mennyei Orvos elé kell vinnünk, hogy ő naponta megszabadíthasson minket."

- J.C.Ryle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2016-07-31 20:43:43, vasárnap
 
  "Biztos lehetsz, hogy az emberek sokkal előbb buknak el magukban, mint a nyilvánosság előtt. Sokkal előbb meghanyatlanak térdeikben, mint kint, a világ szeme előtt."

- J.C.Ryle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2016-07-31 20:42:55, vasárnap
 
  "Minél nagyobb a szeretetünk, annál nagyobb a fájdalmunk; minél jobban szeretünk, annál inkább szenvedünk. De mi a derű legjobb eszköze a mai világban? Hogyan juthatunk át ezen a siralomvölgyön a legkevesebb fájdalommal? Tudom, nincs jobb eszköze ennek, mint az, hogy mindig mindent készek vagyunk Isten elé vinni imáinkban."

- J.C.Ryle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Menj Jézushoz!
  2016-07-31 20:41:53, vasárnap
 
  "Ha vágyakozol az üdvösségre és tudni akarod, mitévő légy, azt javaslom, hogy még ma menj az Úr Jézus Krisztushoz, s a legelső magányos helyen, amire ráakadsz, komolyan és szívből könyörögj Hozzá, hogy mentse meg lelkedet. Mondd el neki, hogy hallottad, miképpen viselkedik Ő a bűnösökkel szemben, mondd el, hogy hallottad, mit mondott Ő egykor: "Aki énhozzám jön, semmiképpen ki nem vetem." Mondd el Neki, hogy nyomorult, gyarló bűnös vagy, s hogy az ő hívogatásában bízva jössz hozzá. Mondd el neki, hogy teljesen és egészében kezeibe ajánlod magadat; hogy nyomorultnak, segítségre szorultnak és reménytelennek érzed magadat és hogyha Ő meg nem szabadít, akkor semmi reményed a szabadulásra. Könyörögj Hozzá, hogy szabadítson meg bűneidből, a bűn hatalmától és következményeitől. Könyörögj Hozzá, hogy bocsásson meg neked és mosson meg téged vérében. Könyörögj Hozzá, hogy adjon neked új szívet és ültesse lelkedbe Szentlelkét. Könyörögj Hozzá, hogy adjon kegyelmet, hitet és akaraterőt, hogy tanítványa és szolgája lehess e naptól fogva mindörökre. Keresd Őt ezen a napon és mondd el ezeket Neki, ha valóban komolyan gondolkozol.
Mondd el Neki a magad módján, a magad szavaival. Ha az orvos megvizsgál, amikor beteg vagy, akkor el kell mondanod neki, hogy hol érzel fájdalmat. Ha lelkedben bajt érzel, bizonyára rájössz, mit is kell Jézusnak mondanod. Ne kételkedj, hogy Ő nem hajlandó megmenteni téged, azért mert bűnös vagy. Ezt mondja Ő magáról: "Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket megtérésre"(Lukács 5,32). Ne tétovázz csak azért, mert hitványnak érzed magadat. Ne várj semmire. Ne várj senkire. A várakozás a gonosztól származik. Úgy, ahogy éppen most vagy, menj Krisztushoz. Minél rosszabb vagy, annál inkább szükséged van Rá. Fordulj Hozzá. Sosem javíthatsz helyzeteden, ha egy helyben topogsz. Ne félj attól, hogy imádságod el-elakad, hogy szavaid erőtlenek, hogy beszéded szegényes. Jézus érti amit mondasz. Ahogy az édesanya megérti gyermeke gügyögő szavait, akként érti az áldott Üdvözítő a bűnösöket. Olvas a sóhajban is, érti a nyögés értelmét is. Ne ess kétségbe, ha nem kapsz azonnal választ. Amíg te beszélsz, addig Jézus hallgat. Ha késik a válasszal, az csak azért van, hogy megpróbáljon: valóban komolyan veszed-e Őt. A válasz mindenképpen megjön. Késsen bár, várj rá! Mindenképpen megjön. Ó, Olvasóm, ha bárhogyan is, de üdvözülni akarsz, emlékezz arra, amit most tanácsoltam neked. Tégy így, komolyan és szívből és üdvözülni fogsz."

- J.C.Ryle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gondolkodás
  2016-07-31 20:40:45, vasárnap
 
  " Akkor amikor már nem gondolkodunk, megszűnünk csodálkozni."

- Thomas Carlyle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Búcsú az érzékiségtől
  2016-07-31 18:09:11, vasárnap
 
  Búcsú az érzékiségtől


Odaszánt, őszinte, önzetlen, felelősségteljes - ezek a szavak jellemzik Isten szeretetét. És mindegyik élesen szemben áll a világ által gyakorolt szeretettel.
Gyors vizsgálatunk egyszerű következtetésre juttat minket: nem szerethetünk Isten szeretetével, miközben párkapcsolatainkat a világ szokásai szerint alakítjuk. Isten nagyszerű látása a szeretetről arra késztet minket, hogy búcsút mondjunk az érzékiségnek, az önzésnek, mely annyira jellemző a párkapcsolatokra.
Lehet, hogy némelyik ötletem beindította a fantáziádat, és azon töprengsz, vajon hogyan válaszolhatnál minderre. Nekem van egy-két javaslatom. Talán ösztönöznek majd, de az is lehet, hogy nem értesz egyet velük. Én azonban világosan szeretném elmondani a meggyőződésemet. Álláspontom szerint, ha a párkapcsolatok arra ösztönöznek minket, hogy a világ által elfogadott szeretet szerint éljünk, akkor a párkapcsolatokat száműznünk kell az életünkből. Ha a párkapcsolatok önző, érzelmek által vezérelt, Isten szeretetével ellentétes viselkedésre sarkallnak minket, akkor búcsút kell mondanunk a randevúknak. Ne akarjuk Isten elgondolását beilleszteni abba az életmódba, melyet a mai társadalom akar ránk kényszeríteni. Hagyjuk, hogy az Ő értékrendje és az Ő hozzáállása formálja át az életünket.

Joshua Harris
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Gyakorlat teszi a mestert – vagy a mesterien tökéletle
  2016-07-31 18:08:16, vasárnap
 
  A szeretet, amit párkapcsolatainkban gyakorlunk, nemcsak a világnak mutatja meg Krisztus szeretetét, hanem minket is felkészít a jövőbeli kapcsolatainkra. Egy mintát formálunk azzal, ahogyan másokhoz viszonyulunk ma, és ezt magunkkal visszük házasságunkba is. Ezért nem csak az őszinte, de az elkötelezett szeretetet is gyakorolnunk kell.
Olyan sok válást látunk a mai társadalomban. Számolj csak utána - hány barátodnak váltak el a szülei? Attól tartok, ez a szám csak növekedni fog, ahogy mindegyik nemzedék egyre korábban kezd bele a rövidtávú kapcsolatokba. Úgy tűnik a párkapcsolatoknak az a fajtája, amit mi ismerünk, nem nagyon készít fel a házasságra; inkább felkészülés a válásra. Nem gyakorolhatunk egy életre szóló elköteleződést egy sorozat rövidtávú kapcsolatban.
Ez azt jelenti, hogy házasodjunk össze az első emberrel, akivel randevúra megyünk? Nem. Óvatosan és elővigyázatosan kell fontolóra vennünk a házasságot, és mindig készen kell lennünk arra, hogy befejezzünk egy kapcsolatot, ha Isten így mutatja nekünk. Nem bölcs dolog belerohanni a házasságba csak azért, mert valakihez romantikus szálak kötnek. A rossz gondolkodásmód, amely annyira elterjedt manapság, nem a párválasztásról szól. Sokan esünk áldozatul annak az elképzelésnek, hogy a szerelmet önmagáért kell keresni. Más szavakkal, ,,azért akarok közel kerülni hozzád, mert jó érzés, és nem azért, mert imádkozó szívvel keresem a házastársamat." Ez a hozzáállás nem becsületes a másikkal szemben, és egyébként is szörnyű a házasságra való felkészülés szempontjából. Ki akar házasságot kötni egy olyan valakivel, aki azonnal kiszáll a kapcsolatból, ahogy a szerelmes érzések elapadnak? Ki akar házasságot kötni egy olyan emberrel, akinek az a szokása, hogy azonnal szakít a párjával, ahogy gondok merülnek fel?
Rá kell jönnünk, hogy egy életre szóló elkötelezettséget, melyre annyian vágyunk a házasságunkban, nem lehet gyakorolni a rövidtávú kapcsolatokban. Amíg nem állunk készen arra, hogy egy kapcsolatot egész életünkön át akarjunk folytatni - és ez tényleg óriási elkötelezettség - addig csak ártunk magunknak és másoknak is a rövidéletű viszonyainkkal. Az igazi szeretet tud várni, nemcsak a szex tekintetében. Vár a megfelelő időre, hogy igent mondjon az Isten által eltervezett szeretetre - az állhatatos, fáradhatatlan és teljesen odaszánt szeretetre.

Joshua Harris
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
„A szeretet ne legyen képmutató.”
  2016-07-31 18:07:20, vasárnap
 
  Ha Isten terve szerint próbáljuk szeretni egymást, őszinteségre kell törekednünk. ,,A szeretet ne legyen képmutató" - ezt a rövid parancsot, mely a Róma levél 12. részének 9. versében található, nem könnyű félreérteni. Isten azt szeretné, ha gyermekei olyan szeretetben élnének, mely nem hazug, nem képmutató - hanem valódi és őszinte.
Sajnos, ami manapság zajlik fiúk és lányok között, inkább hazug. Szinte mindig van egy csapda, egy rejtett terv a látszat mögött. Mit tudnál tenni értem? Mire tudnálak rávenni?

Sosem felejtem el azt a beszélgetést egy csapat fiú között, melynek fültanúja voltam. Lányok, elborzadtatok volna, ha halljátok. Ezek a fiúk arról beszéltek, hogyan szedik rá a lányokat egy-egy randevú során. Előadták szívszorító meséiket, melyekkel csókra bírták a lányokat. Az egyik srác elmagyarázta a technikáját, mely abból állt, hogy érdektelenséggel és hidegséggel csak ki kedvességet - kijelentette, hogy ez a módszer elővarázsolja a lányokból azt a kényszert, hogy mindenáron a fiú kedvét keressék. Egy másik fiú elmondta, hogyan kell romantikus hangulatot ébreszteni egy lányban. A helyszín egy bútorbolt, ahol ő és a lány a kiállított darabok között sétál. Ő beszélni kezd a családról, majd megkérdezi, hogy a lány melyik asztalt vagy kanapét választaná a saját otthonába. - A lányok megőrülnek az ilyesmiért! - mondta nekünk. Majd azzal folytatta, hogy ha a családra és a jövőre gondol a leányzó, akkor szinte biztos, hogy egy szerelmes, gyengéd estének néznek elébe.
Nyersen fogalmazva, ez a társalgás tanulmány volt a mesterkedésről. Az egész hamis volt, mentes minden őszinteségtől. Ezek a fiúk nem jót akartak a lányoknak. Csak módszereken törték a fejüket, melyekkel érzelmi csatornákat nyithatnak meg, hogy aztán megkapják, amit akarnak.
Biztos sok lány is elismerné, hogy megvannak a saját kis trükkjei. De bármennyire is átitatták kultúránkat az ilyesfajta gyakorlatok, mindnyájan e pár szó alapján fogunk megítéltetni: ,,A szeretet ne legyen képmutató."
Fel kell vállalnunk azt a hihetetlen nagy felelősséget, amit Krisztus szeretetének tanúiként viselünk itt a földön. ,,Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok," mondta Jézus, ,,ha szeretitek egymást" (János 13:35 Új). A világ tudni fogja, hogy mások vagyunk; a világ egy futó pillantást vethet a mennyeire, azáltal ismerve meg Isten szeretetét, ahogyan mi szeretünk. Vajon megláthatják az emberek Krisztus szeretetének őszinteségét a kapcsolatainkban? Vagy ugyanazt az önző szeretetet fogják látni, amit a világ gyakorol, és csalódottan fordulnak majd el.

Joshua Harris
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
A testvérek szeretése
  2016-07-31 18:06:10, vasárnap
 
  Most elérkeztünk a testvéri szeretethez, vagyis ,,a testvérekhez való hajlandósághoz". Erre különösen törekedni kell. Ha ez hiányzik, akkor nagyon sok minden hiányzik. A mennyei Atya keresi a szeretetet gyermekei között, akiket örök és változhatatlan szeretettel szeret. Azt akarja, hogy szeressük egymást. Ha nem szeretjük a testvéreket, mi a bizonyíték, hogy szeretjük Istent? Isten elvárja ezt a szeretetet. Nekünk akar adni minden más kegyelmi ajándékot, de különösen ezt a kegyelmi ajándékot - a testvérek iránti szeretetet.
Ráadásul mindenki irányában gyakorolnunk kell ezt. Nemcsak arról van szó, hogy Isten gyermekeit szeressük, hanem azokat is, akik nem közülünk valók, és akik nem szeretnek minket. Szeressük azokat is, akik egyáltalán nem törődnek velünk. Szeressük azokat, akik nem járnak velünk a mennybe vezető úton, és akiket sohasem látunk, vagy sohasem hallottunk róluk. Szeressük az emberi nem minden egyes tagját. Mennyei Atyánknak ez az akarata velünk kapcsolatban.
Atyánk azt szeretné, ha gyermekei szíve olyan nagy lenne, hogy mindenkit befogadjon. Akkor tesszük, amit megparancsolt, ha igyekszünk jót tenni minden embertársunkkal.
Igyekeznünk kell jót tenni velük minden lehetséges módon, különösképpen lelkük üdvösségéért küzdeni. Erre tanít mennyei Atyánk, amikor felhozza napját mind a gonoszokra, mind a jókra és amikor esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak. Mindezek által arra tanít bennünket, hogy szeressünk mindenkit, még ellenségeinket is. ,,A testvérekhez való hajlandóság mellé pedig szeretetet" (2Pt 1,7).

Müller György
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     2/103 oldal   Bejegyzések száma: 1025 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1025 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1621
  • e Hét: 15195
  • e Hónap: 27070
  • e Év: 214872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.