Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/31 oldal   Bejegyzések száma: 309 
Barátság
  2016-08-31 08:38:36, szerda
 
  "Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy,
de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész!"

-Victor Hugo-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Barátság
  2016-08-31 08:37:01, szerda
 
 
"Soha ne ronts el egy bocsánatkérést mentegetődzéssel!"

-Kimberly Johnson-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Barátság
  2016-08-31 08:34:57, szerda
 
  "A barátság az égvilágon semmit nem követel,
kivéve egyvalamit: őszinteséget.
Csak ezt az egyet, de ez nem kevés."

-Ingmar Bergman-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Barátság
  2016-08-31 08:32:58, szerda
 
  "A barátság, amire gondolok, olyan egymásba illesztés,
hogy elmosódnak még a varratok is, amivel összeöltötték."

-Michel Eyquem de Montaigne-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Két zsebkendő
  2016-08-31 08:30:00, szerda
 
  Két zsebkendő

A kis óvodás minden reggel két zsebkendőt vitt magával.
Az óvónő megkérdezte, hogy miért teszi:
- Az egyiket azért viszem, mert abba fújom ki az orromat.
A másikat pedig azért, hogy felszárítsam vele a síró társaim
könnyét. - Van nálad két zsebkendő?
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Ne keményítsd meg szívedet!
  2016-08-31 08:16:52, szerda
 
  "Miért keményítetted meg szívünket, hogy ne féljünk tégedet?" (Ézsaiás 63:17)




Az irigy szív olyan szív, melyben Isten félelme nem növekedhet. Salamon figyelmeztet A példabeszédek könyvében: ,,Ne irigykedjék a te szíved a bűnösökre; hanem az Úr félelmében légy egész napon" (Péld 23:17).
Irigykedni valakire a rossz lélek jele. Az ember jogot formál magának arra, hogy ítélkezzék mások felett, miközben a düh nagyobb a szívében, mint annak a bűntette, akit elítél. De ez akkor is ellentétben van Isten félelmével, ha az egy bűnös, akire irigykedsz. ,,Ne irigykedjék a te szíved a bűnösökre; hanem az Úr félelmében légy egész napon." Irigynek lenni és az Isten félelme tehát két ellentét. Nem járhatnak együtt. Nem félheted Istent és ugyanakkor irigyeled a bűnösöket. Elfelejtetted, milyen rossz vagy te magad is? Jézus Isten gyermekeit felszólítja, hogy szeressék ellenségeiket. ,,Áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akit titeket gyűlölnek; imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket" (Mt 5:44).
Vigyázz, hogy ne keményítsd meg szívedet az imádkozásra, önmegtagadásra és hasonlókra való felhívásokkal szemben. Vigyázz arra is, hogy a szíved ne keményedjék meg, ha az Úr olyan ítéletekkel lép be az életedbe, mint betegség, halálesetek, keresztek, vagy hasonlók. Óvakodj, hogy a szíved, mely a körülmények miatt lágy lehet, ne keményedjék meg. Ha azt teszed, az rosszabbat tesz neked, mint ami már volt. Vigyázz, hogy a szíved ne keményedjék meg a meggyőzésekkel szemben. Ezeket Isten küldi, mint záporesőket, melyek éppen jókor jönnek, hogy szíved megművelt területeit rendbe hozzák. Ha a meggyőzéseket elfojtod, szíved keményebb lesz a malomkőnél.
,,Boldog az az ember, aki szüntelen retteg; aki pedig megkeményíti az ő szívét, bajba esik" (Péld 28:14).

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Látomás Izráel jövőjéről
  2016-08-31 08:02:46, szerda
 
  LÁTOMÁS IZRÁEL JÖVŐJÉRŐL * DÁNIEL 7-12

KÖZPONTI IGERÉSZ: DÁNIEL 9 ÉS 12

ÖSSZEFOGLALÁS * Dániel könyvének első fele a próféta személyes hányattatásairól számol be; a könyv második fele prófétai látomásokról szól. Isten népe, amely Józsué idején komoly politikai és katonai tényezőnek számított a pogányok között, ekkorra már pogány uralom alá került. De még a nagyhatalmak keletkezése és bukása is Isten tudtával történik. Profetikus látomások kiemelkedő gyűjteménye ez, melyben Dániel kijelentést ad az Isten népével kapcsolatos közeli és távoli jövőről is - a megtisztító ítélettel és áldással teli jövőről.

NAPI ÚTRAVALÓ * ,,Íme, az Úr félelme a bölcsesség" (Jób 28,28). Amikor Jób megfogalmazta ezt a bölcsessséget, még nem sejthette, hogy egy nap majd egy Dániel nevű próféta életének jellemzésére alkalmas mondat lesz belőle. Az Úr jelenlétében való tisztelettel teljes félelem - aki életre hívja a királyokat és a királyságokat - bölcs kezdet, ha az életed felől akarsz terveket gyártani. Ehhez az áhítatos félelemhez kell visszatérned időről-időre, ha biztos akarsz lenni benne, hogy még mindig a helyes irányba tartasz.
Dániel hamar felismerte, hogy Isten jelenléte rendkívül érzékennyé teszi az embert önnön bűnössége iránt. Figyeld meg, hogy ebben a megindító imádságában hogyan tart bűnbánatot, és miként jár közben népéért: ,,Uram, hallgass meg! Uram, bocsáss meg! Uram, figyelj ránk, és cselekedj, ne késlekedj! - önmagadért, Istenem, hiszen a te nevedről nevezték el városodat és népedet!" (9,19)
Ugye, hogy sokkal tisztább kép alakult ki benned Istenről Dániel könyvének köszönhetően? Mert ha igen, akkor mostanra már önmagadat is más megvilágításban látod. Készíts egy listát azokról a dolgokról, amiket tisztábban látsz magaddal kapcsolatban. Tedd bele a listát a Bibliádba, és gyengeségeid közül eggyel küzdj meg ma!

Akik beismerik a hibáikat, többre viszik az életben, mint azok, akik állandóan csak az igazukat bizonygatják.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Meggyőződés
  2016-08-30 13:58:59, kedd
 
  ,,Ha nem volnék biztos, ha nem volnék meggyőződve a magam álláspontjának helyességéről, akkor hallgatnék. Nem volna bátorságom idejönni és beszélni olyan dolgokról, melyek lehetnek igazak is, meg nem is; nem merném időtöket ennyire igénybe venni. Az evangélium tanításait nemcsak a Szentírásban találtam meg, hanem kipróbáltam azokat személyes tapasztalataimban is, s íme azok oly hatalmas erővel munkálkodnak a lelkemben, hogy beszélnem kell úgy, amint csak tudok. Azokról a dolgokról, amelyekről beszélek, annyira meg vagyok győződve, mint saját magam létezéséről. Sőt tényként állíthatom, hogy ezek egy részét képezik az én egyéniségemnek, mert ezekben van az életem, reménységem, örömöm, és erőm."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem
  2016-08-30 13:58:01, kedd
 
  "Az emberek legragyogóbb cselekedetei és legértékesebb tulajdonságai, legyenek bár rendkívül hasznosak és igazán kiválóak, amikor megfelelő helyükre kerülnek, és halálunkkor megemlékeznek róluk, a megigazulás hatalmas művében semmiknek látszanak . . . Az Isten kegyelmétől távol áll, hogy olyan cselekedetek támogassák, amelyek öntörvényűek, szegényes és tökéletlen emberi cselekedetek. Arra irányuló kísérletünk, hogy befejezzük, amit a kegyelem elkezdett, büszkeségünkről árulkodik, és megbántja az Urat; de nem szolgálja lelki érdekünket. Feltétlenül emlékezzél tehát, kedves olvasó, hogy a kegyelem vagy teljesen ingyen van, vagy nem kegyelem: aki kegyelem által keresi a megváltást, szívében vagy teljesen elhiszi, hogy üdvözülni is kegyelem által fog, vagy élete legfontosabb kérdésében következetlenül jár el."

- Abraham Booth -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélium
  2016-08-30 13:57:10, kedd
 
  "Testvérem! Ha egy kicsit is bizakodsz saját erkölcsösséged vagy vallásosságod eredményeiben, ha abban reménykedsz, hogy Isten valahogy mégis el fogja ismerni jó cselekedeteid valamelyikét, és érdemként beszámítja a megváltásodba, akkor komolyan el kell gondolkoznod azon, hogy valóban keresztyén vagy-e. Tudom, hogy állításommal azt a kockázatot vállalom, hogy megsértsek valakit, de teljesen világosan értenünk kell a megváltás evangéliumát."

- Jerry Bridges -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     2/31 oldal   Bejegyzések száma: 309 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1915
  • e Hét: 4287
  • e Hónap: 33599
  • e Év: 221401
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.