Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/24 oldal   Bejegyzések száma: 234 
Keresztelő Szent János vértanúsága
  2016-08-29 15:58:55, hétfő
 
  Miután Jézus megkezdte nyilvános működését, Heródes Antipász király elfogatta Jánost, és börtönbe vetette. Testvérének, Fülöpnek felesége, Heródiás miatt tette, akit feleségül vett. János ugyanis figyelmeztette Heródest: ,,Nem szabad elvenned testvéred feleségét." Emiatt Heródiás áskálódott ellene. Szívesen eltétette volna láb alól, de nem tehette. Heródes ugyanis félt Jánostól, mert tudta, hogy igaz és szent ember. Ezért meg akarta őt menteni. Valahányszor beszélt vele, zavarba jött, mégis szívesen meghallgatta.
Végül elérkezett a kedvező nap. Heródes a születése napján lakomát adott vezető embereinek, a magas rangú tiszteknek és Galilea előkelőségeinek. Közben Heródiás leánya bement, táncolt nekik, és Heródes meg vendégei előtt nagy tetszést aratott. A király így szólt a leányhoz: ,,Kérj tőlem, amit akarsz! Megadom neked." Sőt meg is esküdött: ,,Bármit kérsz, megadom neked, még az országom felét is." A leány kiment, és megkérdezte anyjától: ,,Mit kérjek?" Anyja ezt felelte: ,,Keresztelő János fejét." Erre visszasietett a királyhoz, és előadta kérését. ,,Azt akarom, hogy most azonnal add nekem egy tálon Keresztelő János fejét!" A király nagyon elszomorodott emiatt, de esküjére és a vendégekre való tekintettel nem akarta kedvét szegni. Azonnal elküldött egy hóhért azzal a paranccsal, hogy hozza el János fejét. Az elment, lefejezte őt a börtönben, és elhozta fejét egy tálon. Odaadta a leánynak, a leány pedig elvitte anyjának.
Amikor János tanítványai meghallották, eljöttek, elvitték János testét, és egy sírboltba temették.
Mk 6,17-29

Imádság:
Mindig soknak tartjuk, amit mi teszünk másokért; ellenben amit mások tesznek érettünk, azt semmibe sem vesszük. Úgy látszik, két szívünk van: egy lágy, gyöngéd, engedékeny, önmagunk számára, és egy kemény, szigorú, zord, embertársaink számára.
Szalézi Szent Ferenc

- Mire tanít Keresztelő Szent János vértanúsága ? (CsEÚ, 38) Link

- A nap szentje: KERESZTELŐ SZENT JÁNOS vértanúsága Link Barsi telekmm Link

- Saját blogom Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2016.08.28 Szent Márton Áron emlékmise
  2016-08-28 20:43:46, vasárnap
 
  Márton Áron Erdély római katolikus püspökének születése 120. évfordulója alkalmából ,a magyar kormány nemzetpolitikai állam titkársága 2016-ot Márton Áron emlékévvé nyilvánította. Az ebből az alkalomból tartott rendezvények fővédnökségét Áder János köztársasági elnök és Jakubinyi György, a Gyulafehérvári római katolikus főegyházmegye érseke vállalta. Augusztus 28-án, a püspök szülőfalujából közvetítünk élő szentmisét 90 percben, melyet Jakubinyi érsek úr celebrál.
Duna TV videó Link


...... ........... ............


2016 - Márton Áron Emlékév Link

Márton Áron-emlékévet hirdet a nemzetpolitikai államtitkárság Link
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Csak a képen lehetek a tengeren
  2016-08-27 20:19:45, szombat
 
  .

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
FINA Világ kupa rövid pályás úszás Paris 2016
  2016-08-27 20:12:01, szombat
 
  Hosszú: Katinka újabb négy arany
200 m hátúszás 55:93
400 m gyorsúszás 4.02:83
400 m vegyes úszás 4.27:67
50 m pillangó úszás 57:63

100 m vegyes úszás 2. lett
50 m pillangó úszás 6. lett.


- Jakabos Zsuzsa meg három bronz érmet szerzett
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Szép álmokat kíván a hupikék törpikék
  2016-08-27 13:23:01, szombat
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
2016/17 Európa-liga (csoportkör)
  2016-08-26 20:37:02, péntek
 
  Wikipedia Link  
 
1 komment , kategória:  Külföldi foci  
Köszi Anyu
  2016-08-26 20:26:05, péntek
 
  Hosszú Katinka blogja: Link  
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Hosszú Katinka érmei a mai napon
  2016-08-26 20:23:05, péntek
 
  Hosszú Katinka három aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot nyert Párizsban.
ARANYÉREM
200 m. vegyes úszás 2:06.64
100 m. pillangó 56:09
200 m gyors 1:53:34
...... ........... .....


EZÜSTÉREM
200 m hátúszás 2.01:80
800 m. gyors 8.25:33

BRONZÉREM
50 m hátúszás 26,47

5. Hosszú Katinka hely 50 m gyors, Jakabos Zsu 6. lett.
Katinka nyilatkozata: Nagyon jól sikerült az első nap a Világkupán, nagyon élveztem, hogy ismét rövid pályán versenyeztünk!

Újonc Mészáros Márk 400 m vegyes úszás 4.14:45 EZÜSTÉRMES LETT
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Saját klubot alapít Hosszú Katinka
  2016-08-26 19:58:34, péntek
 
  Hosszú Katinka a kedd kora délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy mivel lejár a szerződése, szeptembertől elhagyja eddigi egyesületét, a Vasast és saját klubot alapít Iron Aquatics Club néven. A klubban továbbviszik azt a filozófiát, amelyet 2012 óta képviselnek edző férjével, Shane Tusuppal.
Természetesen a saját klubjához ő is átigazol, ahova már szerződtettek is egy skót szakembert Daren Wardot. Az edző folyamatosan Magyarországon tartózkodik majd, még akkor is, ha Hosszú és Tusup egy versenyre utazik. Azért jelentették be most a nagy hírt, mert szeptembertől van átigazolási időszak, így aki akar, ősztől már náluk folytathatja karrierjét. Az úszóklubot mai nappal bejegyezték és a szövetség is felvette tagjai közé. Hosszú elmondta, a klub saját tőkéből jött létre, és egyelőre abból is működik majd. Azért alapították meg, hogy valamit visszaadjanak a magyar úszósportnak és felhalmozott tudásukkal, tapasztalatukkal tovább fejlesszék azt
...... ...........


Se Magyarországon, se máshol a nagyvilágban nem olcsó mulatság úszóklubot működtetni. Hogy mást ne mondjunk, a vízfelület bérlése meglehetősen sokba kerül, különösen, ha a klub olyan világklasszis versenyzővel rendelkezik, mint az alapító-tulajdonos maga. Hosszú a annyit árult el a 24.hu üzemeltetés költségvetését firtató kérdésére, hogy számításokat természetesen végeztek ezzel kapcsolatban, de további részleteket egyelőre nem árul el. Azt sem, hogy hol, melyik, budapesti vagy vidéki uszodában működnek majd, illetve hány versenyzőre számítanak.
A 24.hu kérdésére Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke megerősítette, hogy tud Hosszú Katinka klubalapításáról, lévén a világbajnoknő hivatalos levélben jelentette ezt be a szövetség felé. A szövetség alapszabálya szerint az új tagfelvételeket az elnökség hivatott megszavazni, vagy elvetni azt. A legközelebbi hivatalos elnökségi ülés szeptember elején lenne esedékes, de azért, hogy Katinka annak nyugalmával tudjon kiutazni a riói olimpiára, hogy a felkészülése mellett az új klub alapítása is rendben van, elmúlt hét péntekén elektronikus elnökségi szavazást kezdeményezett a szövetség elnöke az új klub hivatalos felvételéről. A szavazás véget ért, minden tagunktól a szabadságok, a hétvége ellenére beérkezett a válasz, és mindenki igennel szavazott. Elmondhatom, hogy a szeptemberi elnökségi ülésen így csupán már csak formalitás Hosszú Katinka és Shane Tusup klubjának tagfelvétele. Az új klubot természetesen megilleti minden olyan állami támogatás, ami a szövetség szabályzatában benne van és annak megfelel
- tájékoztatta honlapunkat Gyárfás Tamás.
Hiába a meglepő téma, azért a sajtótájékoztató kérdései közül természetesen nem lehetett kihagyni a riói olimpiát érintőeket sem. Ezzel kapcsolatban az Iron Lady elmondta, csütörtökön utazik Rióba, lévén augusztus 6-án már minden bizonnyal a 400 vegyes döntőjében lesz érdekelt. Aranyak és az egyéb érmek számát illetően elmondta, nem ígért előre semmit de természetesen mindent megtesz majd, hogy megvalósítsa a szurkolók és saját maga legszebb álmait.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Világ kupa róvid pályás úszás Paris 2016
  2016-08-26 19:54:27, péntek
 
  A sportcsatorna újabb kizárólagos közvetítési jogokat szerzett: a Sport1 és a Sport2 közvetíti majd élőben az úszó világkupa-sorozatot, ahol Hosszú Katinka 2012 óta minden évben megszerezte az összetett elsőséget. Újabb, nagy érdeklődéssel kísért versengés közvetítési jogát szerezte meg több évre a Sport TV: kizárólagosan ők közvetítik az úszó világkupa-sorozatot Magyarországon - jelentette be hétfőn a sportcsatorna.
Mindez azért érdekes, mert Hosszú Katinka 2012 óta minden évben megszerezte az összetett elsőséget, így jó esély van rá, hogy az immár háromszoros olimpiai bajnok úszónő a franciaországi rajt után az ötödik összetett elsőségre is szert tegyen
Az úszók már ezen a hétvégén, mindössze öt nappal a riói olimpiai zárás után, augusztus 26-án rajthoz állnak Párizs-Chartres-ban, a Sport1 és a Sport2 pedig az aláírt szerződésnek köszönhetően élőben közvetíti a világkupa minden versenyét.
Az úszó világkupa-sorozat 2015-ben még 8 állomáson, idén már 9 ikonikus helyszínen dübörög. Néhány év szünet után ugyanis visszatér Berlin, amely majd augusztus utolsó két napján ad otthont a versengésnek. Az idei világkupa ismét rövidpályás sorozat lesz, a távok viszont nem változnak: Európa után ázsiai és közel-keleti helyszíneken folytatódnak a versenyek. A kilenc kétnapos versenyről a Sport TV élőben számol be.
2 millió dollár a tét
Az idei úszó világkupa összdíjazása hasonló lesz a tavalyihoz: összesen több mint 2 millió dolláros pénzdíjban részesíti a FINA az úszókat. Az egyes állomásokon külön is oszt díjakat a Nemzetközi Úszószövetség, valamint minden évben megjutalmazza a férfi és a női összetett győztest is. Tavaly a férfiaknál a dél-afrikai Cameron van der Burgh végzett az élen, a nőknél magabiztos fölénnyel nyert Hosszú Katinka. Hosszú 2012 óta megszakítás nélkül nyeri a vk összetett aranyát. Eddigi mérlege elképesztő: 2012 óta 152 világkupa-aranyérmet nyert, ebből 30-at 2015-ben. Ezzel az olimpiai bajnok úszó gyűjtötte be a legtöbb elsőséget: a legnagyobb legendák messze lemaradva követik. A szlovák Martina Moravcova 105 aranyérmet, a svéd Therese Alshammar ,,mindössze" 93-at gyűjtött be. Az elmúlt években Hosszú varázslatos sokoldalúságát is bizonyította: a mellúszó számokat leszámítva mindegyik úszásnemben elindult és versenyt is nyert.
Az első állomáson Hosszú Katinka mellett rajthoz áll Jakabos Zsuzsanna is, aki 2015-ben összetett harmadik lett, Hosszú és az ausztrál Emily Seebohm mögött. Férfi úszóink közül például Verrasztó Dávid, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely és Kis Gergő is nyert már Világkupa-versenyt az elmúlt években, és ha például a közelmúlt kontinensviadalainak eredményeit nézzük, folytatódhat ez a nagyszerű sorozat. Franciaországban a férfi mezőnyből Mészáros Márkért szoríthatnak a magyar szurkolók.
A Párizs-Chartres állomás a televízióban:
Augusztus 26., péntek, 17:00-19:30, Sport2
Augusztus 27., szombat, 16:00-18:30, Sport1
A 2016-os úszó világkupa-sorozat menetrendje a következő:

Augusztus 26-27.: Párizs, Chartres
Augusztus 30-31.: Berlin
Szeptember 3-4.: Moszkva
Szeptember 30. - október 1.: Peking
Október 4-5.: Dubaj
Október 8-9.: Doha
Október 21-22.: Szingapúr
Október 25-26.: Tokió
Október 29-30.: Hongkong
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
     2/24 oldal   Bejegyzések száma: 234 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 234 db bejegyzés
e év: 1908 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 603
  • e Hét: 12233
  • e Hónap: 45387
  • e Év: 279134
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.