Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/24 oldal   Bejegyzések száma: 238 
Buli van :-) gif
  2016-08-26 22:00:28, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Hegyi patak gif
  2016-08-26 21:41:25, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Vadgesztenye gyógyhatásai -csak külsőleg használható
  2016-08-26 21:36:24, péntek
 
 



A vadgesztenye a vadgesztenyefélék családjába tartozik. Nagyon sok faja él Észak- Amerikában, illetve a Kárpát-medencében. Gyógyító erejét már a 16. századtól kezdve megtapasztalták, segítségével képesek voltak a hasmenést megszüntetni és a reumás panaszokat enyhíteni. Bár ebben a korszakban elsősorban magát a termést használták, manapság inkább a leveléből, kérgéből, virágából és a magjából készítenek gyógyászati készítményeket. A vadgesztenye termése már csak azért sem alkalmas emberi fogyasztásra, mivel a benne található toxikus vegyületek súlyos mérgezést okoznak.

A gyógynövényből készíthető főzet, tinktúra, arcmaszk és ülőfürdő is. A vadgesztenye leveléből készített főzet elkészítése nagyon egyszerű. Adjon félliternyi forrásban lévő vízhez 3 teáskanálnyi szárított és összezúzott vadgesztenyelevelet. Hagyja 15 percig állni, majd szűrje le. Ez a főzet alkalmas ödémás vagy visszeres láb borogatására. Lemosó szerként nagyon hatásos lehet pattanásos arcbőrre. A vadgesztenyelevél főzete nagyon hatékony tud lenni zsíros hajra és korpás fejbőrre is.

Tinktúrához a vadgesztenye termésére lesz szükség. Gyűjtsön össze legalább 10 darab gesztenyét, majd hámozza meg. A belső fehér részt aprítsa fel, majd tegye bele egy alaposan kimosott, tiszta, befőttesüvegbe. Öntsön rá annyi 70%-os alkoholt, amennyi ellepi a gesztenyedarabkákat. Csavarja rá az üvegre a tetejét, majd vigye be a kamrába, ahol jó hűvös van. Mindennap legalább egyszer alaposan rázza fel az üveget. Körülbelül 3-4 hét múlva szűrje le az üveg tartalmát és már használhatja is, de kizárólag csak külsőleg. A tinktúrát használhatja bedörzsölő szerként fáradt, dagadásra hajlamos lábaira. A tinktúra emellett erősíti az érfalakat, csökkenti az ízületi gyulladásokat és az úgynevezett nehézláb-érzést.

Arcmaszkot is készíthet gesztenyéből. Egy üvegtálban keverjen el egy negyed élesztőt egy evőkanál mézzel, majd adjon hozzá annyi frissen lereszelt gesztenyét és tejszínt, hogy sűrű masszát kapjon. A pépet vigye fel az arcára, majd 20 perc hatóidő elteltével alaposan mossa le a maszkot. A méz és a gesztenye is alkalmas a zsíros és pattanásos bőr ápolására, emellett nagyon jól fokozza a keringést. A méz ezen kívül tele van értékes tápanyagokkal, kitűnően fertőtlenít és hidratál. Az élesztő pedig megnyugtatja a gyulladt bőrt és leszárítja a pattanásokat.

Ülőfürdőt is készíthet a vadgesztenye leveléből. Ugyanúgy kell elkészíteni, mint a főzetet, csak itt lehet nagyobb mennyiséget készíteni. A leszűrt főzetet csak bele kell önteni a fürdővízbe, amely hatékonyan képes enyhíteni az ízületi gyulladásokat és az aranyeres panaszokat.

A vadgesztenye tehát nagyon sokoldalúan felhasználható, és nagyon sok egészségügyi problémát képes orvosolni. Belsőleg történő fogyasztása szakemberek egybehangzó véleménye alapján nem javasolt, hiszen már kis mennyiségben is lázat okoz, nagyobb adag elfogyasztása pedig légzésbénuláshoz is vezethet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Pasi tánc :-) gif
  2016-08-25 21:33:52, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Teve az irodában gif
  2016-08-25 21:24:59, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kiskutya gif -Ditkétől kaptam
  2016-08-25 21:19:42, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  TVN-ről kaptam   
"Egerésző" macska - Ditkétől kaptam
  2016-08-25 21:18:45, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  TVN-ről kaptam   
Gabonafélék és hatásaik ( Link )
  2016-08-25 21:12:43, csütörtök
 
  Igen hosszú tanulmány (5 oldal) de érdmemes megfontolni: Link  
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Kalóriaszegény zöldségek
  2016-08-25 20:53:10, csütörtök
 
 



A fogyáshoz elengedhetetlen, hogy csökkentsük a kalóriabevitelt, és ezzel egyedidőben a felhalmozódott kalóriamennyiséget is fokozatosan égetnünk kell, hogy kevesebbet mutasson a mérleg nyelve.

Ehhez nem kell a legújabb fogyókúrás tablettákat jó drágán megvenni, elég ha kimegyünk a piacra, és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag biotermékeket vásárlunk, amelyek ráadásul még kalóriákban is szegények, és az étvágyat is csökkentik.

Íme, 15 zöldség, amely rendkívül alacsony kalóriaértékkel bír, és még tápláló is:

1. Spárga
Lehet gyerekkorunkban utáltuk, de most, hogy felnőttünk, adjunk neki még egy esélyt. Nagyon sokféle finomságot készíthetünk belőle, és pár darab nyers spárga alig 27 kalóriát tartalmaz.

2. Kelbimbó
Ebben a finom rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag zöldségben 38 kalória található.

3. Rukkola
A saláták alapanyagául szolgáló, finom ízéről híres rukkola is kalóriaszegény, egy adagban mindössze 4 egység található, de annál több kálium, és vas, a vitaminokról meg nem is beszélve.

4. Brokkoli
Ezt a különleges zöldszínű zöldséget csak párolva fogyasszuk, hiszen a benne lévő jótékony, egészséges hatóanyagokhoz csak így jutunk hozzá. Kalóriatartalma miatt viszont nem kell aggódni, hiszen csak 31 egységnyi van benne.

5. Karfiol
A karfiolnak rákellenes hatóanyagai vannak, sok benne a vitamin is, és olyan kevés kalóriát tartalmaz, hogy szinte nem is lehet kimutatni.

6. Káposzta
Ebben a népszerű zöldségben csak 22 kalória van, de kiemelendő a rákellenes hatóanyagai, a vitaminok és ásványi anyagok, és nem mellékes a frissítő, ropogós íze sem.

7. Saláta
A tavaszi és nyári hónapok kedvenc zöldszínű salátája nagyon finom a szendvicsekben, savanyúságokban, levesekben, és csak 5 kalória van benne.

8. Sárgarépa
Ez az édeskés, gyönyörű színű gyökérzöldség nagyon tápláló, és ha elfogyasztunk egy bögrényi reszelt sárgarépát, csak 37 kalóriához juttatjuk szervezetünket.

9. Kávé
A kávéimádók jó ha tudják, hogy amennyiben nem tesznek a kedvenc feketéjükbe cukrot, akkor egy deka kalóriát nem fognak bevinni a szervezetükbe. De rák- és cukorbetegség ellenes hatóanyagokat igen, és még a Parkinson-kór is megelőzhető.

10. Grapefruit
Ez a déli gyümölcs 39 kalóriát tartalmaz, de sokkal fontosabb az, hogy ennél jóval többet képes elégetni, ha rendszeresen fogyasztjuk.

11. Gombák
Finomak, teltségérzetet okoznak, és szinte nulla kalória van bennünk, de más tápanyag meg bőven akad, amiért érdemes gombát fogyasztani.

12. Paradicsom
A 22 kalóriaegységével a paradicsom sem okoz elhízást, nem kell ettől félni.

13. Torma
Nagyon finom, főleg télen, és csak 4 kalória van egy bögrényi reszelt tormában.

14. Citrom
Tele van C-vitaminnal, de nagyon szegény kalóriában, csak 22 egység van benne.

15. Kelkáposzta
Ne csak köretként fogyasszuk, főételt is készíthetünk belőle, hiszen nagyon sok egészségvédő hatóanyagot tartalmaz, és csupán 5 kalóriát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Arcon levő pattanások okai
  2016-08-25 20:42:27, csütörtök
 
 



Nagyobb a kép és ott még nagítható: Link

Az arcodon lévő pattanások megmutatják, hogy milyen betegségben szenvedsz. Íme az arctérkép!
Bármi, ami a bőrünkön megjelenik, összefüggésben van a belső szerveink működési zavaraival. Egy apró kis pattanásból is ki lehet következtetni, hogy milyen problémák lehetnek odabent, veszélyezteti-e valamilyen betegség az egészségünket - mondja Joshua Zeichner, egy New York-i kórház dermatológia kutatóközpontjának vezetője.


A modernkori gyógyászatban is számtalan hatásos kezelés létezik, viszont vannak olyan tünetek, betegségek, amelyekkel a különböző kémiai hatóanyagokat tartalmazó tabletták, krémek, injekciók nem tudnak mit kezdeni.

Ilyenkor kerül szóba az alternatív megoldás, azaz olyan ősi gyógymódok és praktikák, amelyeket már több ezer éve alkalmaznak, sikerrel. Ilyen például az akupunktúra, az ayurvédikus masszázs, vagy a fitoterápia.

Az egyik ilyen módszer egy orosz gyógyítótól származik, és az arc különböző részein megjelenő pattanások alapján lehet a betegségekre következtetni. Nézzünk bele a tükörbe, és az alábbi kép alapján olvassuk le az arcunkról, hogy mely szerveinket fenyegetheti valamilyen betegség, rendellenesség.

#1. A végbél; #2. Kismedencei betegségek; #3. Máj; #4. A petefészket fenyegető rákos betegség; #5. Leszálló vastagbél; #6. Bal mellékvese; #7. Kismedencei bal vese; #8. A bal vese felső része; #9. A bal májlebeny; #10. Epehólyag; #11. Vastagbél; #12. Hasnyálmirigy; #13. Epe és a máj vezetékei; #14. A bal vese; #15. Szívbetegség; #16. A bal vese vezetéke; #17. A bal májlebeny; #18. Az emlőmirigy bal csatornája; #19. A bal tüdő; #20. Szívbetegségek; #21. A bal tüdő hörgői; #22. Rekeszizom, bordák; #23. Kisebb görbület a gyomorban; #24. A patkóbél; #25. A mellékvesék; #26. A bal lágyéki rész; #27. A bal petefészek nőknél, a férfiak bal heréje; #28. Emlőmirigy; #29. A csípő keringési rendszere; #30. A bal vese; #31. Fő görbület a gyomorban; #32. Méh- és prosztatarák; #33. Húgyhólyag; #34. A bal vese; #35. Hasnyálmirigy; #36. A bal pajzsmirigy lebeny; #37. A húgycső bal része; #38. Gyomor; #39. Méh, prosztatalebeny, gát; #40. Az emlőmirigy jobb csatornája; #41. Gyomor; #42. A húgycső jobb része; #43. Epehólyag; #44. A pajzsmirigy jobb lebenye; #45. A vesemedence; #46. Jobboldali méh- és prosztatarák; #47. Gyomor; #48. Jobb vese; #49. Jobb petefészek nőknél, a férfiak bal heréje; #50. A csípő nyirokrendszere; #51. A jobb mellékvese; #52. Petefészek; #53. Gyomor; #54. Hormonális rendszer; #55. Szkleroderma; #56. Petefészekrák; #57. A porcok; #58. Gyomor; #59. Gyomor; #60. A jobboldali húgycső; #61. A tüdő jobboldali hörgői; #62. Emlőmirigy; #63. A máj jobb lebenye; #64. A húgycső jobboldala; #65. A jobb tüdő; #66. A jobb vese; #67. Vesekő, vese homok; #68. Vastagbél; #69. Fertőzésveszély a vesékben; #70. A jobb vese; #71. Az epehólyag és kiválasztó csatornák; #72. A máj jobb lebenye; #73. A vesék; #74. A jobb mellékvese; #75. Vastagbél; #76. Vastagbél; #77. Vakbél; #78. Gyomor; #79. A húgyhólyag; #80. A nemi szervek;
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     2/24 oldal   Bejegyzések száma: 238 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 238 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1091
  • e Hét: 4669
  • e Hónap: 24531
  • e Év: 200406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.