Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
A joghurt gyógyító hatásai
  2016-09-26 15:37:23, hétfő
 
 



Az ember bélrendszere több ezer fajta baktériumot tartalmaz, de minden embernél különböző összetételben. Néhány jótékony hatású, néhány semleges, néhány pedig akár problémákat is okozhat. Ha a "jó" és "nem túl jó" baktériumok között felborul az egyensúly, akkor problémák léphetnek fel az immunrendszerben, az emésztésben, sőt, ez még a mentális egészségünkre is hatással lehet.

Az antibiotikumok, stressz, a túlzott mennyiségű alkohol, a klór és más méreganyagok elpusztítják a jó baktériumokat, és elősegítik a kártékony baktériumok osztódását. A bélflóra egyensúlyának helyreállításához az embernek jó baktériumokat, vagyis probiotikumokat kell a bélrendszerébe juttatnia.

A probiotikumok természetes módon számtalan táplálékban találhatóak meg. A nyugati étrend legnépszerűbb probiotikum-forrása a joghurt. Míg a tejtermékeket nem mindenki tudja megemészteni, az erjesztett tejtermékek esetében jelentősen alacsonyabb az allergiás reakció kialakulása, valamint ezek a táplálékok rendkívül jó hatással vannak az egészségünkre is. Ezen kívül a kecsketejből készült joghurttal kiválóan helyettesíthető a tehéntejből készült joghurt, mivel a tápanyag-összetétele jobban hasonlít az emberi tejhez, így könnyebben emészthető a szervezet számára is.

Ebben a cikkben arról olvashat, hogyan segít a joghurt abban, hogy egészségesek maradjunk.

1. Hosszabb élettartam
Egy, a New York Városi Egyetem által készített nagyobb, átfogóbb tanulmány során bebizonyosodott, hogy azoknál, akik naponta körülbelül 2 csésze joghurtot vagy erjesztett tejet fogyasztottak el, megnőtt a várható élettartam azokhoz képest, akik csak keveset, vagy egyáltalán nem fogyasztottak az említett táplálékokból. Ezen kívül csökkent a szívproblémákhoz és a rákhoz köthető halálozások száma is a fent említett csoportnál.

2. Erős csontok
Ugyanezen az egyetemen egy másik tanulmányt is készítettek, amely során bebizonyosodott, hogy a joghurtot fogyasztó nőknél 30-51 százalékban csökkent a csípőtáji törések aránya. Továbbá a rendszeresen joghurtot fogyasztó férfiaknál a csípőtáji törések aránya 25 százalékkal csökkent.
Egy svéd tanulmány során 60 000 nőt 20 évig figyeltek meg. A tanulmány szerint minden, naponta elfogyasztott erjesztett tejtermékkel (joghurt, kefir vagy tejföl) 10-15 százalékkal csökkent a csípőtáji törések kockázata.

3. Segít a cukorbetegség kialakulásának megakadályozásában
Egy, a Harvard Közegészségügyi Iskolája által készített tanulmány bizonyítja, hogy azoknál, akik minden nap fogyasztanak joghurtot, alacsonyabb a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata.
A kutatók összesítették három tanulmány eredményeit, amelyek egészségügyi szakemberek kórtörténetét és szokásait vizsgálták. A kutatók megállapították, hogy csupán napi 28 gramm joghurt elfogyasztásával 18 százalékkal csökkenthető a 2-es típusú cukorbetegség kockázata.

4. Csökkenti a vérnyomást
Az Amerikai Szív Egyesület (amelyet többek között a Dannon cég alapított) által készített tanulmány bebizonyította, hogyha az ember több joghurtot fogyaszt, viszont nem emeli a napi elfogyasztott kalóriamennyiséget, akkor csökkenhet a magas vérnyomás kialakulásának kockázata.
A kutatók több mint 2000 embert figyeltek meg 15 éven át, olyanokat, akiknek a tanulmány kezdetén normális volt a vérnyomásuk. A tanulmány végére kiderült, hogy 31 százalékkal csökkent a magas vérnyomás kialakulásának valószínűsége azoknál az embereknél, akik kalóriabevitelük legalább két százalékát joghurt elfogyasztásával biztosították. Ez pontosabban azt jelenti, hogy az embernek 3 nap alatt 170 gramm joghurtot kell elfogyasztania.

5. Segít a testsúly fenntartásában
2014-ben, az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban megjelent meta-analízis szerint azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak joghurtot, kevésbé híznak meg a későbbiekben.
A kutatók a tanulmányt 34 túlsúlyos alanyon végezték el, akiket kalóriaszegény diétával kezeltek. A résztvevők véletlenszerűen kiválasztott felének napi háromszor 170 gramm joghurtot kellett elfogyasztania. A joghurtot fogyasztó csoportnál 33 százalékkal nagyobb arányban csökkent a testsúly, 60 százalékkal a testzsír, és 31 százalékkal a zsírmentes testtömeg a kontrollcsoporthoz képest.
Ezen kívül a New England Journal of Medicine című folyóiratban megjelent Harvard-i tanulmány megállapította, hogy a testsúlynövekedés a négy éves periódus alatt átlagosan 372 grammal csökkent minden alkalommal, amikor az alany naponta megevett egy csésze joghurtot.

6. Csökkenti a fogszuvasodás kockázatát
Egy japán tanulmány során 2058 hároméves gyermeket vizsgáltak meg. A résztvevők közül azoknál, akik heti legalább négyszer fogyasztottak joghurtot, 22 százalékkal alacsonyabb volt a fogszuvasodás kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik maximum heti egyszer fogyasztottak joghurtot.

7. Egészséges bélrendszer
Egy 28 napos tanulmány során székrekedéssel küzdő nőket vizsgáltak argentin kutatók. A tanulmány során bebizonyosodott, hogy a napi kétszeri joghurt-fogyasztás serkenti a bélmozgásokat, így csökken a székeléssel járó fájdalom és kellemetlenség.
Ezen kívül egy brazil tanulmány során 154, 1-30 hónap közötti újszülöttet vizsgáltak, akiknek folyamatos hasmenésük volt. A tanulmány során kiderült, hogy a joghurt-alapú étel fogyasztásával jelentősen csökkent a széklet mennyisége és a hasmenés is.

8. Megelőzhető vele a megfázás
Két különböző tanulmány során a kutatók egészséges, idősebb embereket vizsgáltak, akiket két csoportra osztottak fel. Az egyik csoport napi 90 gramm joghurtot kapott, míg a másik napi 100 ml tejet 8-12 héten át. A joghurtot fogyasztóknál 2,6 százalékkal ritkábban alakult ki megfázás a másik csoporthoz képest. Továbbá az előbbi csoportnál jelentősen megnőtt a természetes ölősejtek aktivitása, jobban, mint az utóbbi csoportnál.

9. Javítja a mentális egészséget
Egy duplavak, placebo-kontrollált tanulmány során 70 petrolkémiával foglalkozó munkást vizsgáltak, akiket véletlenszerűen 3 csoportra osztottak fel. Az első csoport napi 100 gramm probiotikumokat tartalmazó joghurtot, és egy placebo kapszulát kapott. A második csoport probiotikumokat tartalmazó kapszulát és 100 gramm probiotikum-mentes joghurtot kapott. A harmadik csoport pedig 100 gramm probiotikum-mentes joghurtot, és egy placebo kapszulát kapott. Hat hét elteltével azoknál, akik probiotikumot tartalmazó joghurtot vagy kapszulát kaptak, jelentősen javult az általános egészségi állapot, valamint csökkentek a depresszió, szorongás és a stressz mért értékei is.

10. Véd a környezeti mérgek ellen
Egy Tanzániában készült tanulmány során kiderült, hogy a joghurtban található egyik probiotikus baktérium hatékony védelmet nyújt a gyerekeknek és várandós nőknél a nehézfémekkel szemben.
A Tanzániában található Viktória-tóról köztudott, hogy rovarirtószerekkel és mérgező fémekkel (például higannyal) szennyezett. A kutatók létrehoztak egy újfajta joghurtot, ami Lactobaccilus rhamnosus nevezetű baktériumot tartalmaz. A joghurtot szétosztották egy csoport várandós nő között.
A kapott eredmények szerint a probiotikum jelentős védelmet nyújtott a várandós nőknek a higannyal és arzénnal szemben.

Milyen joghurtot vásároljunk?

Amikor joghurtot vásárolunk, keressük azokat a termékeket, amelyek címkéjén az "élő, aktív kultúra" szerepel, vagy a bio termékeket.
Sajnálatos módon, a legtöbb agyonreklámozott joghurt nem a legjobb termék a piacon, mivel nagy mennyiségben tartalmaznak hozzáadott cukrot, ízesítő- és tartósító anyagot, valamint sűrítő anyagokat. Az a legjobb, ha a hozzávalóknál csak a "tej" és a "baktérium" szavakat találjuk - ez ugyanis a legegészségesebb.
Ha nem szeretné a boltban megvásárolni, akkor akár otthon is készíthet joghurtot. Egyszerűen csak forralja fel a tejet, aztán hagyja lehűlni. Adjon hozzá egy kis baktérium-kultúrát (vagy egy kis joghurtot), majd hagyja egy éjszakán át meleg helyen. Ha részletesebb leírásra van szüksége, nyugodtan tudakozódjon az interneten, mivel számos recept áll már a rendelkezésünkre.

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Az olíva olaj meglepő gyógyhatása
  2016-09-25 22:03:35, vasárnap
 
 



Az olívaolaj ártalmatlanná teszi a szállóport

Olívabogyó és a belőle készült olaj szép üvegedényekben.
Úgy tűnik, az olívaolaj képes megvédeni az ereket a szállópor és a levegőszennyeződés káros hatásaitól, és így megakadályozza a szív- és érrendszeri problémákat. Amerikai tudósok megállapították egy tanulmányban, hogy az olívaolaj megóvta a tesztszemélyeket a környezet által előidézett oxidatív stressz szokásos következményeitől, és ezzel képes hozzájárulni a szívproblémák és az érelmeszesedés megelőzéséhez.

A levegőszennyeződés károsítja a szív- és érrendszert
A szabad gyökök agresszív molekulák, amelyek minden egyes sejtet megtámadhatnak, és ún. oxidatív stresszhez vezethetnek. A szabad gyökök által okozott károk sokfélék lehetnek: az oxidatív stressz növeli számos betegség rizikóját, pl. a szív-érrendszeri problémákét és a daganatét. A sejtek örökítő anyaga sincs biztonságban a szabad gyököktől. Az oxidatív stressz nagy része - aminek nap mint nap ki vagyunk téve - a levegőből származik: A szállópor a belélegzett szennyezett levegőn keresztül jut a szervezetbe, és gyengíti többek között az endotélfunkciót. Az endotél az erek belső fala. Kóros elváltozása például a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kialakulásánál játszik szerepet. Egyes élelmiszerek antioxidánsokat tartalmaznak - olyan anyagokat, amelyek ártalmatlanná teszik a szabad gyököket.

Az olívaolaj antioxidatív hatású
Az egyik élelmiszer, amely már hosszabb ideje ismert antioxidáns hatásáról, az olívaolaj. De a krillolaj is hatékony segítőnek számít a szabad gyökök elleni küzdelemben. Egy amerikai kutatócsoport azt vizsgálta, miként akadályozza meg az olívaolaj és a halolaj valójában az oxidatív stressz endotélre gyakorolt hatásait. Ebből a célból 42 egészséges felnőttet 3 csoportra osztottak. Az egyik csoport négy héten keresztül naponta 3 gramm olívaolajat kapott, egy másik csoport ugyanezt a mennyiséget halolajból vette magához. A harmadik csoport volt a kontrollcsoport, ezek a résztvevők nem kaptak étrend-kiegészítőket.

Olívaolaj a szállópor-terhelés ellen
Négy hét leforgása után a résztvevőket egy kontrollált kísérleti kamrában szabad gyökökkel - tehát szállóporral - szennyezett levegőnek tettek ki. Ezt követően a tudósok ellenőrizték a résztvevők vérértékeit. Egy ultrahangkészülék segítségével megvizsgálták a tesztszemélyek endotélfunkcióját is. Közvetlenül a szennyezett levegővel való érintkezés után azon résztvevők véredényei, akik halolajat vagy semmilyen étrend-kiegészítőt nem kaptak, csak korlátozottan tudtak alkalmazkodni a véráramláshoz. Az olívaolaj-kiegészítést szedőknél ez a jelenség jóval gyengébben volt megfigyelhető. A véranalízis szerint az olívaolaj a trombózis kockázatát is jelentősen csökkentette.
Forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Műtét előtt - jó tudni
  2016-09-25 21:48:35, vasárnap
 
 



4 gyógynövény, amelyet műtét előtt jobb elkerülni

Azok, akik valamilyen műtét előtt állnak, bizonyára tájékoztatják orvosukat arról, hogy milyen gyógyszereket szednek. Ezt nem csupán műtét előtt kell azonban megtenni, hanem abban az esetben is, ha valamilyen étrend-kiegészítőt vagy gyógynövényt kezdünk el fogyasztani. Miért szükséges erről informálni az orvosunkat? Azért, mert a gyógyszeres kezelésnél is tudnia kell az orvosnak, hogy a páciensnek milyen más egyéb betegsége van, azokra milyen gyógyszereket kell szednie, hogy ezeknek az információknak a birtokában megfelelő készítményt tudjon felírni. A gyógynövényekre és egyéb étrend-kiegészítőkre is ugyanezek a szabályok vonatkoznak, hiszen a gyógynövények fogyasztása is kellő odafigyelést és utánajárást igényel. Főként, ha valaki vesebetegségben szenved, májproblémái vannak, vagy áldott állapotban van. Nem mindegy, hogy egyes gyógyszerek mellett milyen gyógynövényt fogyasztunk, vagy milyen gyógyteát kortyolgatunk. Műtét előtt ezekről a gyógynövényekről is be kell számolnunk az orvosunknak, hiszen egyes gyógyító növények vérzékenységet okoznak.

A gyömbér egy nagyon kedvelt gyógynövény, hiszen erősíti immunrendszerünket, a gyomrot, és gyulladácsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Télen gyakran fogyasztjuk mézzel és különféle fűszerekkel elkeverve, hogy elkerüljük a náthát vagy az influenzát. Azonban aki műtétre vár, jobban teszi, ha felfüggeszti a fogyasztását, ugyanis ez a gyógynövény gátolja a véralvadást vérhígító hatásának köszönhetően.

A medvehagyma szintén az immunrendszerünket védelmezi, hiszen teli van antioxidáns hatású C-vitaminnal. De jó még emésztési panaszokra, és a szív- és érrendszeri megbetegedéseket is megelőzhetjük a rendszeres fogyasztásával. Azonban jó, ha tudjuk, hogy a medvehagymának vérzékenységet fokozó hatása is van, ezért kell abbahagyni műtét előtt a fogyasztását.

Ebben a rohanó világban sokszor vagyunk felfokozott, stresszes idegállapotban. Feszültségoldásra segítségünkre lehet az orbáncfű, amelyet szintén nem ajánlatos antidepresszánsokkal együtt fogyasztani. De még azoknak a személyeknek sem javasolható a fogyasztása, akik fájdalomcsillapítót, vérhígító orvosságot, epilepszia elleni szereket és fogamzásgátló tablettát szednek rendszeresen.

A fokhagyma manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Főként mézzel fogyasztva, ugyanis ez a kettős szintén erősíti az immunrendszerünket. Azonban a fokhagymával és a fokhagymatartalmú készítményekkel nem árt óvatosan bánni, hiszen meghosszabbítja a véralvadási időszakot és a véralvadásgátlók hatását is fokozza.

Célszerű tehát nem csak műtét előtt tájékoztatni a kezelőorvost, hogy milyen gyógyszereket szedünk és emellett milyen gyógynövényeket, illetve étrend-kiegészítőket használunk még a pirulák mellett, mert amennyi pozitív hatása van a természetben fellelhető kincseknek, annyit is árthatnak, ha nem körültekintően alkalmazzuk azokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Aloe vera
  2016-09-25 21:44:22, vasárnap
 
 



Az ember fiatalon meglehetősen keveset foglalkozik a saját bőrével. Ennek ápolását gyakran elhanyagoljuk. Csak később, sok év elteltével mutatja a bőr a szárazság jelentős nyomait, és a hiányzó nedvesség miatt ráncosnak és esetenként pergamenszerűnek hat. Egy természetes termék segítségével ez megakadályozható, illetve megállítható. Az Aloe vera nedvességet ad, azt a bőrben tartja, és segít frissességet sugározni.

Miért éppen az Aloe vera? Mi benne a különleges?
Először is tudni kell, mi az Aloe vera tulajdonképpen. Az Aloe vera olyan növény, amelyet sokan teljesen öntudatlanul ismernek, hiszen sok kertnek egzotikus hangulatot kölcsönöz. Ez a növény azonban gyógyhatással is rendelkezik, és a bőrt gyönyörűen ápolja. Azon kevés növények közé tartozik, amelyek a vízben legszegényebb területen - a sivatagban - is fejlődnek. A több mint 500 fajból azonban csak kettőt használnak fel kitűnő natúrkozmetikumok előállítására. Az Aloe vera a leveleiben vizet tárol, ami géllé alakul át, ez sok jó tulajdonsággal rendelkezik. Már több mint 5000 évvel ezelőtt is gyógynövényként ismerték, és nemcsak külsőleg alkalmazható, hanem belsőleg is.

Mire használható az Aloe vera leveleiben lévő gél?
Az Aloe vera az élet sok területén alkalmazható. A babaápolástól kezdve a fiatalok és felnőttek bőrápolásán keresztül egészen időskorig bevethető a természetes testápoló szer.

Napvédő krémként ugyancsak szolgálhat az érzékeny bőr számára. Nagyon jó hűsítő tulajdonsága miatt az Aloe vera megfelelő elsősegélyt és ápolást nyújt leégésnél.

Pattanásokra, herpeszre, neurodermitiszre az Aloe vera felvitele szintén jelentős enyhülést hozhat. A növény a gyulladásgátló tulajdonsága miatt a gyors sebgyógyulás elősegítésére is kitűnő. Hajhullás vagy korpa esetén is érdemes Aloe verát alkalmazni.

A belsőleges alkalmazás nagyon egyszerűen és kényelmesen megvalósítható, ugyanis az Aloe vera iható is. A leveliből kivont zselét ízesíteni szokták különböző gyümölcsökkel (narancs, barack, eper) vagy mézzel. Arra figyeljünk, hogy az összetevők Aloe vera aránya a kozmetikai termékeknél ne legyen 99% alatt, a táplálékkiegészítőknél pedig érje el legalább a 90%-ot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Lábgomba ellen - természetes módszerekkel
  2016-09-25 21:29:25, vasárnap
 
  A lábgomba likvidálása házi praktikákkal :

A lábgomba nemcsak esztétikus látványt nem nyújt, de rendkívül kellemetlen is, hiszen ég, viszket, hámlik, kivörösödik. A fertőzött területeken apró, vízzel teli hólyagok is megjelenhetnek, és ha nincs kezelve, akkor újabb és újabb bőrfelületek fertőződhetnek meg. A lábgomba veszélyének leginkább azok a személyek vannak kitéve, akik hajlamosabbak az izzadásra, vagy korábban volt már gondjuk ezzel a kellemetlenséggel. Azok a személyek is a rizikócsoportba tartoznak, akik gyakran járnak szaunába, uszodába vagy strandra. Egyes betegségek is elősegítik a lábgomba megjelenését. Ilyen például a cukorbetegség, az alsó végtag keringési rendellenessége vagy éppen a legyengült immunrendszer. Azonban nem kell elkeseredni, mert van megoldás arra, hogy a gombás fertőzés örökké a múlté legyen.

Az ecet egy csodaszer, nem véletlenül használták már nagyanyáink is takarítás során, borogatáshoz vagy éppen a lábgomba eltüntetéséhez. Az ecet fertőtlenítő hatással rendelkezik és még a szűnni nem akaró viszketést is csillapítani képes. Öntsön 3-4 liter meleg vizet egy mosdótálba és adjon hozzá 2-3 evőkanálnyi ecetet. Áztassa a lábait legalább húsz percen keresztül az ecetes vízben, majd törölje szárazra a lábait, különös gondot fordítva a lábujjak közötti részekre.

A teafaolaj szintén fertőtlenítő hatásokkal rendelkezik, de emellett hatékonyan képes elpusztítani a vírusokat, a baktériumokat és a gombákat is. Készítsen saját kezűleg egy lábgombásodás elleni keveréket. Egy üvegbe öntsön 0,5 deciliter növényi olajat. Ez lehet például olívaolaj vagy jojobaolaj, majd csepegtessen bele 20 csepp teafaolajat. Öntsön egy keveset az elegyből egy vattapamacsra, majd mindennap legalább két alkalommal kenegesse ezzel a problémás bőrfelszínt.

Készíthet lábfürdőt illóolajok és szódabikarbóna felhasználásával, amely szintén segíthet. Öntsön néhány liternyi vizet egy mosdótálba, majd szórjon bele 2 evőkanálnyi szódabikarbónát és 20 csepp illóolajat. Ez lehet teafaolaj-, fahéj-, borsmenta-, oregánó- vagy levendula-illóolaj. A szódabikarbónát fertőtlenítésre is használhatjuk. Minden este szórjon a cipőjébe egy kevés szódabikarbónát, amely magába szívja a kellemetlen szagokat és megakadályozza a gombák elszaporodását.

A másik nagyon hatásos szer lábgomba ellen a grépfrútmagkivonat. Egy eldobható műanyag pohárba tegyen egy kevés vizet, ebbe csepegtessen 8-10 csepp grépfrútmagkivonatot. Mártson meg benne egy vattapamacsot, majd kenegesse be vele a kényes testrészt.

A zsályából készített lábfürdő is sokat segíthet a probléma megszüntetésében. Egy edénybe öntsön egy liter vizet, forralja fel, majd adjon hozzá 1-2 evőkanálnyi zsályalevelet. Szűrje le és adja a lábáztató vízhez. Legalább negyedórán keresztül áztassa a lábait ebben a gyógynövényes vízben. Akár mindennap is elvégezheti a kezelést, míg a lábgomba el nem tűnik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Lábgomba ellen - természetes módszerekkel
  2016-09-25 21:29:22, vasárnap
 
  A lábgomba likvidálása házi praktikákkal :

A lábgomba nemcsak esztétikus látványt nem nyújt, de rendkívül kellemetlen is, hiszen ég, viszket, hámlik, kivörösödik. A fertőzött területeken apró, vízzel teli hólyagok is megjelenhetnek, és ha nincs kezelve, akkor újabb és újabb bőrfelületek fertőződhetnek meg. A lábgomba veszélyének leginkább azok a személyek vannak kitéve, akik hajlamosabbak az izzadásra, vagy korábban volt már gondjuk ezzel a kellemetlenséggel. Azok a személyek is a rizikócsoportba tartoznak, akik gyakran járnak szaunába, uszodába vagy strandra. Egyes betegségek is elősegítik a lábgomba megjelenését. Ilyen például a cukorbetegség, az alsó végtag keringési rendellenessége vagy éppen a legyengült immunrendszer. Azonban nem kell elkeseredni, mert van megoldás arra, hogy a gombás fertőzés örökké a múlté legyen.

Az ecet egy csodaszer, nem véletlenül használták már nagyanyáink is takarítás során, borogatáshoz vagy éppen a lábgomba eltüntetéséhez. Az ecet fertőtlenítő hatással rendelkezik és még a szűnni nem akaró viszketést is csillapítani képes. Öntsön 3-4 liter meleg vizet egy mosdótálba és adjon hozzá 2-3 evőkanálnyi ecetet. Áztassa a lábait legalább húsz percen keresztül az ecetes vízben, majd törölje szárazra a lábait, különös gondot fordítva a lábujjak közötti részekre.

A teafaolaj szintén fertőtlenítő hatásokkal rendelkezik, de emellett hatékonyan képes elpusztítani a vírusokat, a baktériumokat és a gombákat is. Készítsen saját kezűleg egy lábgombásodás elleni keveréket. Egy üvegbe öntsön 0,5 deciliter növényi olajat. Ez lehet például olívaolaj vagy jojobaolaj, majd csepegtessen bele 20 csepp teafaolajat. Öntsön egy keveset az elegyből egy vattapamacsra, majd mindennap legalább két alkalommal kenegesse ezzel a problémás bőrfelszínt.

Készíthet lábfürdőt illóolajok és szódabikarbóna felhasználásával, amely szintén segíthet. Öntsön néhány liternyi vizet egy mosdótálba, majd szórjon bele 2 evőkanálnyi szódabikarbónát és 20 csepp illóolajat. Ez lehet teafaolaj-, fahéj-, borsmenta-, oregánó- vagy levendula-illóolaj. A szódabikarbónát fertőtlenítésre is használhatjuk. Minden este szórjon a cipőjébe egy kevés szódabikarbónát, amely magába szívja a kellemetlen szagokat és megakadályozza a gombák elszaporodását.

A másik nagyon hatásos szer lábgomba ellen a grépfrútmagkivonat. Egy eldobható műanyag pohárba tegyen egy kevés vizet, ebbe csepegtessen 8-10 csepp grépfrútmagkivonatot. Mártson meg benne egy vattapamacsot, majd kenegesse be vele a kényes testrészt.

A zsályából készített lábfürdő is sokat segíthet a probléma megszüntetésében. Egy edénybe öntsön egy liter vizet, forralja fel, majd adjon hozzá 1-2 evőkanálnyi zsályalevelet. Szűrje le és adja a lábáztató vízhez. Legalább negyedórán keresztül áztassa a lábait ebben a gyógynövényes vízben. Akár mindennap is elvégezheti a kezelést, míg a lábgomba el nem tűnik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Magas vérnyomás
  2016-09-25 21:26:06, vasárnap
 
  Magas vérnyomás - mit tehetünk önmagunkért?

Kockázatos népbetegség
A magas vérnyomás egy népbetegség, és rizikófaktora az érelmeszesedésnek. Következménye szívkoszorúér-betegség, szívinfarktus, agyvérzés és vesebetegség lehet. Magunk is tehetünk néhány dolgot a vérnyomásunk rendben tartásáért.

Együk magunkat egészségesre!
A szívbarát táplálkozás meglehetősen izgalmas lehet. Emlékezzünk például az utolsó délen tett nyaralásunkra: a mediterrán konyhának ,,nyaralás- és napíze" van, és sok friss gyümölcsöt, zöldséget, sok halat, kevés húst és fő zsiradékforrásként olívaolajat tartalmaz. Engedjük szabadjára fantáziánkat - minél változatosabban és sokoldalúbban táplálkozunk, annál szívbarátibban élünk. A következő pontokra azonban figyeljünk:

Részesítsük előnyben a teljes kiőrlésű termékeket a fehér liszttel szemben - ezek több rostanyagot tartalmaznak, amelyek pozitív hatással vannak a vérzsírértékekre, és segítenek tartani vagy csökkenteni a súlyunkat.

Főleg az állati élelmiszereknél figyeljünk a látható és rejtett zsírokra (ellenőrizzük az összetevőket).
Takarékosan sózzunk - a fűszerek gyakran helyettesíthetik a só egy részét.

A tudósok sokáig vitatták a sószegény étrend értékét. A mai ajánlás szerint ne fogyasszunk 6 grammnál több sót naponta. Ez a diéta enyhén csökkenti a vérnyomást és támogatja a terápiát, ezen kívül együnk sok gyümölcsöt és zöldséget, valamint kevés telített zsírt.
Ez egy egészséges vegyes étrendnek felel meg, amelynek keretében a friss élelmiszereket részesítsük előnyben, és gyakrabban együnk halat.
Alkalmanként egy pohár bor nem árt, de túlzásba semmiképp ne vigyük. A férfiak ne igyanak naponta 30 grammnál több (0,25 liter bornak felel meg), a nők pedig 10-20 grammnál több (0,2 liter bor) alkoholt.

Mozgás
A rendszeres állóképességi edzés tartósan csökkentheti a vérnyomást. Keressünk olyan sportágat, amelyet tényleg élvezünk. Beszéljük meg az orvosunkkal, milyen mértékben terhelhetjük magunkat. Ő először talán terheléses EKG-t fog végezni, hogy tesztelje a vérnyomásunkat terhelés alatt. Sportolás közben is mérjük alkalmanként a vérnyomást. Ha nem tudunk megbarátkozni a sporttal, próbáljunk meg a mindennapokban többet mozogni, pl. menjünk kerékpárral a munkahelyünkre, vagy sétáljunk gyakrabban.

Magas a vérnyomása? Súlycsökkentés!
Ha túlsúlyosak vagyunk, igyekezzünk lefogyni. Az egészséges táplálkozás és a sok mozgás segít ebben. Egy túlsúlyos ember szívének sokkal többet kell teljesítenie, hogy a vért keresztülpumpálja a testen. Ez a többletmunka a magas vérnyomásban mutatkozik meg. Próbáljunk néhány kilótól megszabadulni, hogy tehermentesítsük a szívünket és javítsuk a vérnyomásértékeinket. Ráadásul a fogyás csökkenti a cukorbetegség vagy a magas koleszterinértékek rizikóját is.

Stressz
Tanuljunk relaxációs technikákat, mint az autogén tréning vagy a progresszív izomlazítás. Természetesen nem tudjuk teljesen átalakítani a mindennapjainkat, de vegyünk mély levegőt és számoljunk el tízig, mielőtt felidegesítjük magunkat.

Előzzük meg az érelmeszesedést!
A magas vérnyomás kedvez az érelmeszesedésnek, csakúgy, mint a dohányzás, a túlsúly és a magas koleszterinértékek. Figyeljünk a rizikófaktorokra. Minden további kockázati tényezővel nő az érelmeszesedés veszélye. Szokjunk le a dohányzásról. Legjobb, ha az utolsó cigarettát már tegnap elszívtuk. Ha abba akarjuk hagyni a dohányzást, akkor ezt a lehető leggyorsabban tegyük meg. A csekély dohányzás is méreg a szívnek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Szarvas
  2016-09-25 19:47:43, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Sün
  2016-09-25 19:46:59, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Sivatagi hiúzkölyök
  2016-09-25 19:42:27, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 14674
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 233124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.