Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Gyász, veszteség a családban – 1-2-3. rész
  2017-01-27 12:12:43, péntek
 
  Gyász, veszteség a családban - 1 rész Link 2 rész Link 3. rész Link

,,Beszéljük meg!" címmel sorozatot indítunk, melyben életünk alapvető kérdéseiről, hívőt és nemhívőt egyaránt érintő témákról hallgatjuk a pszichológia és a teológia párbeszédét. Első témánknak szomorú aktualitása van, nem így terveztük, de reméljük, segíthetünk. A beszélgetés címe: Gyász, veszteség a családban: az egészséges és a patológiás feldolgozás.

Előadók:
Dr. Kézdy Anikó - pszichológus
Dr. Papp Miklós - görögkatolikus lelkész, morálteológus
Somogyiné Dr. Petik Krisztina - pszichológus

A felvétel a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola nagy-előadójában készült.

szerkesztő, operatőr: Kondás Sándor
operatőr: Kondás Kristóf
vágó: Pethő Szabolcs

Facebook: https://www.facebook.com/gorogmedia
Link



Édesanyám urnája,már a temetőben,
de az Amarillisz hajtás aminek még együtt örültünk Anyuval,
kinyílt tegnapra, amikor végleg elköltözött közülünk.


Gyász, veszteség a családban - 1-2 rész Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyász, veszteség a családban  
Isten azt akarja, hogy jól menjen a dolgod!
  2017-01-27 09:45:42, péntek
 
  Mert egészségessé teszlek téged, és begyógyítom a te sebeidet, azt mondja az Úr. - Jeremiás 30:17

Isten azt akarja, hogy minden rendben legyen veled! Azt akarja, hogy egészséges és erős légy az életed minden területén.

Azt akarja, hogy szellemileg erős légy. Erős a hitben. Erős az Igében. Erős a megváltásban. Erős az Ő szeretetében.

Isten azt akarja, hogy az elmédben erős, egészséges és érzelmileg kiegyensúlyozott légy.
Azt akarja, hogy az akaratod egészséges és az Övével összhangban álló legyen.
Azt akarja, hogy fizikailag is minden rendben legyen, szabad légy a fájdalom, a betegség, a félelem kötelékeitől. Szabad az aggodalmaktól és fájdalmaktól.

A mennyei Atyád azt akarja, hogy jó dolgod legyen!

Mi több, ezen a napon és ebben az órában, szüksége is van erre. Fontos számára, hogy győzelemben és egészségben élj, hogy megtanítsd ezeket másoknak is. Olyan időben élünk, amikor ez a fajta tudás elengedhetetlen. Nincs idő arra, hogy Krisztus Teste szellemi fegyverzet nélkül, az ördög támadásaival szemben védtelenül bicegjen.

Valójában ezt mondta nekem az Úr:
Minél messzebb mész, annál veszélyesebbé válnak a dolgok a földön. Az embereknek fel kell növekedniük a megváltás valóságában, és a hitben, ha azt a nagyszerű, győztes életet akarják élni, amit elterveztem számukra.

Jézus meghalt azért, hogy nekünk jól menjen a sorunk. Feltámadt, és folyamatosan közbenjár értünk, hogy minden rendben legyen velünk. És azt akarja, hogy ezekben az utolsó napokban egészséges és erős tanúk legyünk egy félelemmel teljes világ számára - az Ő szeretetének, kegyelmének és erejének tanúbizonyságai.

Fogadd el Jézus gyógyító erejét az életed minden területén. Kezdd el hitben alkalmazni, most rögtön! Kötelezd el magadat, hogy jól leszel, és erősödsz az életed minden területén!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 107
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Krisztus benned!
  2017-01-26 11:54:39, csütörtök
 
  Akikkel az Isten meg akarta ismertetni azt, hogy milyen nagy a pogányok között eme titok dicsőségének gazdagsága, az tudniillik, hogy a Krisztus tibennetek van, a dicsőségnek ama reménysége.- Kolossé 1:27


Néhány évvel ezelőtt imádkozva járkáltam kis házunkban, Tulsában. Föl-alá sétáltam, és az 1János 4:4-et vallottam meg: ,,Nagyobb Ő, aki bennem van, mint az, aki e világban van." Nagyobb Ő... nagyobb Ő... Hirtelen, kijelentett tudás tört fel a bensőmből, és tudtam, ó, Isten bennem van!

Ez olyan hatással volt rám, mintha valaki egy vizes rongyot dobott volna az arcomba. Teljesen felébresztett. Elkezdtem nagy léptekkel járkálni az öreg házunk körül. Hirtelen már nem egy szegény prédikátor voltam, aki egy kis kunyhóban lakott!

A Mindenható Isten él bennem! Ez megváltoztatta a gondolkodásomat sok dologgal kapcsolatban. Ránéztem a kezemre, és rádöbbentem: az Ő ujjai az én ujjaim! Ránéztem a lábamra. Az Ő lába az én lábam! Ha veszélyben vagyok, Ő is ott van.

Gyakran hallom az emberektől: ,,Copeland testvér, az imáim nem jutnak fel a mennybe". Akkor azt mondom: ,,A mennybe? Nem kell magasabbra jutniuk az orrodnál! Ő benned van! Az imáid szerzője, a hited szerzője, a Názáreti Jézus a bensődbe költözött. Hallelúja!"

Van, aki azt gondolja, hogy addig nem teljesedünk be a Szent Szellemmel, amíg nem keresztelkedtünk meg a Szellemmel. De ez nem így van. A Szent Szellem akkor a bensődbe költözött, amikor Jézust Uraddá fogadtad - amikor újjászülettél. A Szellemmel való megkeresztelkedés más dolog. Akkor a Szent Szellem ereje száll rád, hogy képessé tegyen a szolgálatra. (ApCsel. 1:8)

Ez azt jelenti, hogy ha csak két másodperce születtél is újjá, Jézus benned van! Ő benned él attól fogva. Érted ezt mélységeiben? Ha gondolkozol, elmélkedsz ezen egy kicsit, akkor kijelentést kaphatsz erről, ahogy én is. A kijelentés növekedni fog a szellemedben, és végül az egész életedet megváltoztatja.

,,Amint az Isten mondotta: Lakozom bennük, és közöttük járok; és leszek nékik Istenük, és ők én népem lesznek." (2Korinthus 6:16)

Ez a legdicsőségesebb igazság Isten Igéjében. Váljon ez ma élővé benned!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Kolossé 1:13-27
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Ő ad nekünk bölcsességet és belátást
  2017-01-25 22:50:07, szerda
 
  ,,Az ÚR lelke nyugszik rajta: a bölcsesség és értelem lelke, a tanács és hatalom lelke, az ÚR ismeretének és félelmének lelke." (Ézs 11:2)

Amint a Szentlélek feltárja előtted az igazságot, a legértékesebb tapasztalatokat fogod kincsként gyűjteni. Egyúttal fölébred benned a vágy, hogy másoknak is szólj azokról a vigasztaló témákról, melyeket az Úr elébed tárt. Amikor emberekkel érintkezel, Krisztus jellemét vagy munkáját érintő friss gondolatokat közölsz velük Krisztusról. Szánakozó szeretetének újabb kijelentéseiben részesülsz, hogy közöld az Őt szeretőkkel, és azokkal, akik nem szeretik Őt.

,,Adjatok, és nektek is adatik" (Lk. 6:38), hiszen Isten szava: ,,kerteknek forrása, élő vizeknek kútfeje, melyek folynak a Libánusról" (Én. én. 4:15). A szív, mely már megízlelte Krisztus szeretetét, egyre csak többet és többet akar inni belőle. Amint továbbadod ezt a szeretetet, magad is gazdagabb, bőségesebb mértékben fogsz részesülni belőle.

A szív szakadatlan esdeklése ekkor majd ez lesz: többet kérek, Uram, belőled. A Lélek válasza pedig örökké ez: sokkal többet. Hiszen Istenünk örömét leli az adásban, mert ,,véghetetlen bőséggel mindeneket megcselekedhet, feljebb, hogy nem mint kérjük vagy elgondoljuk" (Ef. 3:20).

Jézus Krisztus az elveszett emberiség megmentéséért megüresítette magát, Isten ezért mérték nélkül adta neki a Szentlelket. Isten Krisztus követőjének ugyanúgy fogja adni a Lelket, amikor az ember egész szívét átadja, hogy Isten lakjék benne. Maga Urunk adta ki a parancsot: ,,Teljesedjetek be Szentlélekkel." (Ef. 5:18) Ez a parancs egyúttal ígéret is a Szentlélekkel való beteljesedésünkre. Az Atya jónak látta, hogy Krisztusban ,,lakozzék az istenségnek egész teljessége testileg, és ti Őbenne vagytok beteljesedve" (Kol. 2:9-10).

Isten korlátlanul kitöltötte ránk szeretetét, ahogyan a záporok is felüdítik a földet. Így szól: ,,Egek, harmatozzatok onnan felül, és a felhők folyjanak igazsággal, nyíljék meg a föld és viruljon fel a szabadulás, és igazság sarjadjon fel vele együtt." (Ésa. 45:8) ... ,,És az ő teljességéből vettünk mindnyájan kegyelmet is kegyelemért" (Jn 1:16). (Thoughts from the Mount of Blessing, 36-38.)

Napi áhítat

Isten fiai és leányai, január 25.
Link

Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Élni annyi mint,SZERETNI* A legszebb ajándék
  2017-01-25 22:43:26, szerda
 
  "A nagyzoló életvitelhez szokott Jason Stevens mindig is egyszerű kapcsolatot ápolt olajmágnás nagyapjával, Howard "Red" Stevensszel: édes egyszerűen gyűlölte őt. Kapcsolatuk másról se szólt, csak - úgymond - egyoldalú tőkeáramlásról az önzetlen nagyapa és az elkényeztetett unoka között, így amikor Red meghal, Jason arra számít, hogy végrendeletében újabb adag pénzt hagy rá.

Igen ám, de élete hajnalán a nagyapa úgy vélte, hogy az unokájának ideje megtanulnia, hogy milyen is a valódi élet, ezért végrendeletében tizenkét egyszerűnek tűnő, de mélyre ható feladatot ró ki rá, melyek újabb és újabb módon teszik próbára Jasont, hogy végül teljes egészében megváltoztassák őt."

A végső ajándék:
A munka* A pénz * A barátok * A tanulás * A küzdés *
A család* A nevetés ajándék *Az álmodozás ajándéka *
Az adakozás ajándéka * A hála ajándéka *
Egy tökéletes nap ajándéka *A szeretet ajándéka

A legszebb ajándék - 2006 teljes film magyarul * ISTEN VELED FIAM
Link



 
 
1 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
Ő a mi Tanítónk
  2017-01-24 22:47:55, kedd
 
  ,,De az a kenet, amelyet tőle kaptatok, bennetek marad, ezért nincs szükségetek arra, hogy bárki tanítson titeket, hanem az ő kenete megtanít titeket mindenre, és az igaz, nem pedig hazugság. Ahogyan megtanított titeket, úgy maradjatok meg őbenne." (1Jn 2:27)

A Lélek az, aki tanít és megvilágosít. A leghatalmasabb igehirdetés és a Szentírás olvasása sem képes átformálni a jellemet és a lelket, ha a Szentlélek nem munkálkodik együtt az emberi eszközökkel, és általuk. A tervezés és kigondolás munkáját nem szabad olyan jellemmel végezni, amely önmagára kívánja felhívni a figyelmet.

Az Ige hatalom és kard az ember kezében, de a Szentlélek az, aki képes megérinteni az elmét.

,,Mindnyájan Istentől tanítottak lesznek."Isten gyújt világosságot az emberi szívekben...Annak, hogy Isten oly keveset tehet értünk, az az oka, hogy elfelejtjük: a Szentlélek hatalmának kell együtt munkálkodnia az emberi eszközökkel. (Manuscript 115a, 1897.)

Azzal a nagyszerű igazsággal, melyet kiváltságunk volt megismerni, a Szentlélek hatalma által a világosság élő közvetítőivé kell lennünk. Akkor közeledhetünk a kegyelem trónusához, és bűnbánó szívvel olyan szent törekvéssel küzdhetünk a mennyek országáért, melynek meglesz a maga jutalma.

Küzdve és hadakozva tesszük ezt, ahogy Jákob tette. Üzenetünk akkor Isten hatalma lesz az üdvösségre. Könyörgéseink buzgók és szükségünk tudatától áthatottak lesznek, és meghallgatásra találnak.

Az igazságot életünkkel és jellemünkkel fogjuk bemutatni, mert ajkunkat az Isten oltáráról vett eleven szén érintette. Amikor ez a tapasztalat a miénk lesz, kiemeltetünk kicsinyes énünkből, melyet oly gyengéden dédelgettünk. Megüresítjük énünket az önzés pusztító hatalmától, és megtelünk dicsérettel és hálával Isten iránt. Magasztalni fogjuk az Urat, minden kegyelem Istenét, aki Krisztust felmagasztalta. Ő pedig kinyilatkoztatja magát általunk, éles sarlókká téve minket szántóföldjén. (The Review and Herald, February 14, 1899.)

Napi áhítat

Isten fiai és leányai, január 24.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
A Jézushoz hasonlóvá válás egy lassú folyamat
  2017-01-24 11:38:47, kedd
 
 

,,Addig folytatódik ez, míg mindannyian elérjük a felnőttkort, ahogyan Krisztus is elérte, és teljesen hasonlóvá nem válunk hozzá" (Efézusiakhoz írt levél 4:13, CEV fordítás).

Krisztushoz hasonlóvá válni hosszú és lassú növekedési folyamat. A lelki érettség sem nem instant, sem pedig magától értetődő; egy fokozatos, előremutató fejlődés, amelyen egész életedben dolgoznod kell.

Erre a folyamatra utal Pál, amikor azt mondja ,,Addig folytatódik ez, míg mindannyian elérjük a felnőttkort, ahogyan Krisztus is elérte, és teljesen hasonlóvá nem válunk hozzá" (Efézusiakhoz írt levél 4:13, CEV fordítás).

Egy folyamatosan változó alkotás vagy. A lelki átalakulás folyamán egyre inkább Jézus jelleme ábrázolódik ki benned, amely folyamat végig kíséri az életedet, és nem fog befejeződni itt a földön. Akkor leszel teljesen kész, amikor a Mennybe jutsz vagy amikor Jézus visszatér.

Amikor Jézus visszajön, bármi, ami a személyiségedből hiányozni fog, pótolva lesz. A Biblia azt mondja, amikor végre saját valójában látjuk meg Jézust, tökéletesen olyanok leszünk, mint ő: ,,Már most Isten gyermekei vagyunk, de még nem tudjuk, hogy majd mivé leszünk, ha eljön. Csak azt tudjuk, hogy amikor Krisztus visszajön, mi is hozzá hasonlóvá válunk, mert meg fogjuk látni őt teljes valójában" (1. János levele 3:2 NLT fordítás, második kiadás).

Sok frusztrációnk származik abból, hogy nem veszünk tudomást arról az egyszerű igazságról, hogy Istent sokkal jobban inkább érdekli az, hogyan dolgozunk a saját személyiségünk formálásán, mint bármi egyéb területe az életünknek. Aggódunk, amikor Isten nem szól, olyan kérdéseket illetően, mint például ,,Milyen karriert kellene választanom?"

Az igazság az, hogy sok különböző karrier lehetőség áll előtted, ami megfelel Isten akaratának. Ami valójában érdekli Istent az az, hogy bármit is teszel, azt krisztusi módon tedd. (1. Korinthusiakhoz írt levél 10:31; 1. Korinthusiakhoz írt levél 16:14; Kolossébeliekhez írt levél 3:17, 23).

Istent sokkal inkább érdekli az, ki vagy valójában, mint az, hogy mit teszel. Emberi valónk az, ami számít, nem a tetteink. Isten előbbre helyezi a jellemedet mint a karrieredet, mert a lényedet viszed magaddal az örökkévalóságba, nem a pályafutásod eredményeit.

Isten célja az, hogy a maga képére formáljon bennünket még azelőtt, mielőtt elvisz magával a Mennybe. Ez a mi legnagyobb kiváltságunk, egyben felelősségünk és tagadhatatlanul erre lettünk rendelve.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen kérdéseket tettél fel Istennek mostanában, amik helyett inkább azt kellene kérdezned: ,,Mit tanít nekem Isten önmagáról ezen a folyamaton keresztül?"
A megszentelődés folyamatában való részesedést kiváltságként éled meg? Miért, vagy miért nem?
Mit kell tenned annak érdekében, hogy azzá válj, akit szeretnél, hogy Jézus lásson azon a napon, amikor eljön?


NAPI REMÉNY * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.17.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Nehezek a szavak - Molnár Róbert
  2017-01-23 13:40:36, hétfő
 
 


Nehezek a szavak

Az autóbuszos baleset hallatán összeszorult ma reggel a szívünk.A reggeli asztalnál a gyermekeinkkel imádkoztunk, akik azt követően korcsolyázni mentek. Arról beszéltem nekik, hogy bármelyikünkkel, bármikor megtörténhet ez! Ezért fontos, hogy addig szeressük egymást, amíg lehet. A holnap nem biztos! A halál a legfőbb ellenségünk, nem a másik ember!

Annyiszor látok polgármesterként a hivatalba bejönni embereket temetést intézni. Sokuknál semmi remény, teljes a kilátástalanság, hogy miként is lesz majd a temetés után? Másoknál marcangoló az önvád az elmulasztott lehetőségek miatt, hogy amíg szerettük ott volt mellettük, természetesnek vették...

Nem az! Örülök, ha ilyenkor adódik lehetőség arról beszélnem velük, hogy minden nap egy kegyelmi ajándék Istentől. Hálásnak kell lennünk érte úgy is, hogy Reá bízzuk az életünket teljesen, és a védelmet is Tőle kérjük!

Olyan jó lenne, ha ezek a helyzetek egy kicsit összébb hoznának bennünket, embereket, akik közül sokan élnek a mának, egy nagy bulinak tartják az életet, mérgezik és pusztítják azt. Nincsenek céljaik, terveik, csak úgy sodródnak jobbra, balra, miközben elszállnak felettük is az évek.

Imádkozzunk a sérültekért és a fájdalmas gyászban érintett családtagokért! Isten legyen az Ő vigasztalójuk!

Hétfőn önkormányzati épületeinken elhelyezzük a fekete lobogót és félárbocra engedjük a nemzeti zászlót, ekként is gondolunk az érintett családokra, felfoghatatlan gyászukban. Isten legyen a mi népünk őriző és megáldó pásztora!

Molnár Róbert - Nehezek a szavak
Link Link





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Élj úgy, mint Jézus
  2017-01-22 08:18:45, vasárnap
 
  Krisztus Jézus Önként mondott le minden dicsőségéről,vállalta, hogy szolgává legyen,és emberré lett. - Filippi 2:7

Nem sokan értik igazán a fenti vers igazságát. Az emberek általában azt gondolják, hogy Jézus azért tudott csodát tenni, és bűn nélkül élni, mert olyan isteni erővel rendelkezett, amivel mi nem. Ezért meg sem próbálnak úgy élni, mint Ő.

,,Ó Istenem, én soha nem tudnék úgy élni, mint Jézus," mondják nagy alázattal. ,,Végül is, Ő kiváltságos volt. Ő Isten volt!"

Nem ismerik fel, hogy amikor Jézus a földre jött, önszántából feladta ezt a kiváltságot, és nem istenként, hanem emberként élt itt. Nem örökölt természetfeletti erőt. Nem volt képes csodát tenni, amíg a Szent Szellem fel nem kente, ahogy a Biblia a Lukács 3:22-ben írja. Nem a saját, hanem az Atya erejével tett csodákat, miként mondta is: ,,az Atya, aki énbennem lakik, Ő cselekszi e dolgokat". (János 14:10)

Amikor imádkozott, nem isteni személyként, isteni hatalommal tette, hanem egy Istennel engedelmesen együtt járó emberként. És ahogy a Zsidó 5:7 mondja: ,,meghallgattatott az Ő istenfélelméért, és nem isteni mivolta miatt" (az Amplified Bible alapján).

Jézus, Isten Fia egy időre félretette az isteni mivoltából eredő kiváltságokat és erőt, és emberként élt a földön. Ha egyszer ezt megérted, teljesen izgalomba jössz! Miért? Mert ez azt jelenti, hogy neked, Isten újjászületett gyermekének, aki ugyanazzal a Szent Szellemmel vagy betöltve, mint Jézus, ugyanakkora esélyed van úgy élni a földön, mint Ő. Valójában Jézus ezt szeretné. A János 17:18-ban azt mondta az Atyának: ,,Amiképpen Te küldtél engem e világra, úgy küldtem én is őket e világra."

Jézus azért küldött erre a világra, hogy úgy élj, mint Ő. Az újjászületés által képessé tett arra, hogy Ádám bűnös természetét Isten bűntelen természetére cseréld.
Képességet és parancsot adott neked arra, hogy bűntelenül és az Atyával közösségben élj, arra, hogy betegeket gyógyíts, halottakat támassz fel, démonokat űzz ki, és tanítványokká tedd az embereket.

Ha egyszer ezt megérted, akkor le fogod rázni a kétség béklyóit, amik eddig akadályoztak. Úgy fogsz majd élni, ahogy Jézus szeretné - nem a bűnös ember bűnös fiaként, hanem a Mindenható Isten újjászületett gyermekeként. És akkor a környezeted meg fogja látni Jézust - benned!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: 1János 3:1-8
Link





 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Isten Szentlelke munkálkodik benned
  2017-01-21 20:23:01, szombat
 
  ,,Isten munkálkodik benned, és megadja neked a vágyat és az erőt, hogy azt tedd, amiben Ő örömét leli." (Filippi 2:13, NLT fordítás, második kiadás)

A Szentlélek feladata az, hogy krisztusi jellemet alakítson ki benned.

A Biblia azt mondja, hogy ,,Az Úr... egyre inkább önmagához tesz hasonlóvá, amint az Ő dicsőséges képmására átváltozunk." (2Kor 3:18b, NLT fordítás, második kiadás). A változásnak ezt a folyamatát - hogy egyre inkább hasonlóvá válunk Jézushoz - megszentelődésnek hívjuk.

A saját erődből nem tud a jellemed olyan lenni, mint Jézusé. Újévi fogadalmak, akaraterő, de még a legjobb szándék se elég ehhez. Egyedül a Szentléleknek van ereje megtenni azokat a változásokat, amelyeket Isten akar az életünkben. A Biblia ezt mondja: ,,Isten munkálkodik benned, és megadja neked a vágyat és az erőt, hogy azt tedd, amiben Ő örömét leli." (Filippi 2:13 NLT fordítás, második kiadás).

Amikor a Szentlélek munkáját említjük, sokan csodák megnyilvánulásaira és intenzív érzelmekre gondolnak. De a legtöbb esetben a Szentlélek munkája olyan csendesen és visszafogottan megy végbe az életünkben, hogy arról tudomást sem veszünk és nem is érezzük. Legtöbbször egy ,,halk és szelíd hangon" szól hozzánk (1Kir 19:12b).

A Krisztushoz való hasonlóságot nem utánzással tudjuk elérni, hanem úgy, hogy hagyjuk, hogy a bennünk lakozó Krisztus éljen rajtunk keresztül. ,,Ez a titok: Krisztus benned él." (Kolossé 1:27, NLT fordítás, második kiadás)

Hogyan történik ez a mindennapi életünkben? A döntéseink által, amelyeket meghozunk. Úgy döntünk, hogy a helyes dolgot fogjuk tenni egy adott helyzetben, és bízunk Isten Szentlelkében, hogy megadja nekünk az Ő erejét, és mellé szeretetet, hitet és bölcsességet, hogy azt meg is tegyük. Mivel Isten Szentlelke bennünk lakik, ezeket bármikor kérhetjük tőle.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Szerinted miért engedi meg Isten, hogy mi döntsük el, hogy odafigyelünk a Szentlélek működésére és akaratára az életünkben, vagy sem?
Ha a Szentlélek csendes és visszafogott módon munkálkodik, mit tehetsz azért, hogy érzékenyebb legyél az életedben végzett munkájára?
Kérd Istent, hogy tegyen érzékennyé arra, hogy meglásd, hogyan működik a Szentlélek az életedben, és hogy a Szentlélek munkálkodjon benned és formáljon egyre inkább Jézushoz hasonlóvá. Kérd Tőle, hogy vegye el a félelmeidet és adjon bátorságot, hogy betölthesd a célodat a benned lévő Szentlélek ereje által.

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.14.)
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sipos Lajos képei  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1945
  • e Hét: 5649
  • e Hónap: 9450
  • e Év: 70751
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.