Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A Szentlélek közbenjárása
  2017-02-06 11:23:58, hétfő
 
  "Minden hívő életében vannak pillanatok, amikor mind Isten, mint útjai érthetetlenné válnak. Ekkor sokan mély elmélkedésbe vesznek, és reménytelen sóhajon kívül semmi sem hangzik fel ajkukról. De Pál apostoltól tudjuk, hogy a Szentlélek akkor is közbenjár a hívőkért Istennél, amikor még a sóhajaikat sem tudják kimondani (Róm 8:26)."

- Augustus F. Tholuck
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Csak az győzhet...
  2017-02-06 11:19:55, hétfő
 
  "Elszántan harcolj tovább, tudva, hogy ebben a lelki harcban csak az győzhet, aki nem hagyja abba és továbbra is bízik Istenben."

- Lorenzo Scupoli
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Asztal két személyre
  2017-02-06 10:33:58, hétfő
 
  Asztal két személyre



A férfi egymagában üldögélt a kétszemélyes asztalnál, amikor odalépett hozzá az egyik pincér.
,,Sikerült már választania, uram?" - érdeklődött udvariasan. Elvégre a férfi már hét óra óta, csaknem fél órája várakozott.
,,Nem, köszönöm!" - felelte mosolyogva a vendég. ,,Még várok a hölgyre egy ideig. Hozna esetleg még egy kávét?"
,,Hogyne, uram!" - válaszolta a pincér.
A férfi némán várakozott tovább. Sötétbarna tekintete az asztalt díszítő virágcsokron át a távolba meredt. Tétován forgatta ujjai közt a szalvétát és hagyta, hogy a könnyed beszélgetés zaja, az evőeszközök csörömpölése és a lágy zeneszó átjárja lényét. Sport zakót és nyakkendőt viselt. Sötétbarna haja rendezett, ápolt külsejével megnyerő benyomást keltett. Ránézve az az érzése támad az embernek, hogy szeretné, ha a találkozóra hívott személy úgy érezné, hogy fontos, hogy tisztelik és szeretik. Visszafogott viselkedése cseppet sem volt kellemetlen vagy távolságtartó. Ám minden kedvessége és előzékenysége ellenére most mégis egymagában üldögélt. A pincér visszatért egy újabb csésze kávéval.
,,Hozhatok Önnek valami mást ezen kívül? - kérdezte.
,,Nem, köszönöm!" - válaszolta a férfi. De a pincér ezúttal nem tágított. Kíváncsivá tette és gondolkodóba ejtette a titokzatos idegen.
,,Tudom, hogy nem tartozik rám, de szeretnék kérdezni valamit" - szólalt meg végül. A hangja elcsuklott, hiszen tudta, hogy nem csak az aznap esti borravalója foroghat kockán, de ez a beszélgetés akár az állásába is kerülhet.
,,Semmi akadálya!" - válaszolt a férfi nyugodt, mégis erőteljes hangon, beszélgetésre invitálva.
A pincér felbátorodott és tovább folytatta. ,,Miért tölti azzal az idejét, hogy vár arra a bizonyos hölgyre?" Korábban többször is látta már az étteremben a türelmesen, ám mégis mindig magányosan várakozó férfit.
,,Mert szüksége van rám!"
,,Egészen biztos Ön ebben?"
,,Igen, az vagyok!"
,,Nos, ne vegye udvariatlanságnak Uram, de még ha valóban így is lenne, a hölgy viselkedéséből éppen az ellenkezőjére következtethetnénk. Ez már a harmadik alkalom a héten, hogy hiába várja őt."
A férfi összerándult és leszegett fejjel válaszolt: ,,Igen, tudom."
,,De akkor miért jön el újra és újra?" - folytatta a pincér.
,,Mert Cassie megígérte, hogy itt lesz."
,,De úgy tűnik, hogy csak hitegeti Önt! Én biztosan nem hagynám, hogy ezt tegye velem. Ön miért tűri el?"
A férfi újra a pincérre emelte a tekintetét és elmosolyodott. ,,Azért, mert szeretem!"
A pincér továbbállt és azon tűnődött, hogyan képes ez az ember szeretni olyasvalakit, aki egy hét alatt háromszor is felültette. ,,Kész őrültség ilyesmit tenni!" - állapította meg magában. A terem túlsó végéből még egyszer visszapillantott és látta, ahogyan a férfi tejszínt tölt a kávéjába, néhányszor megpörgeti ujjai közt a kanalat, majd belekeveri az édesítőt. Egy pillanatig elgondolkodva figyelte a csészében kavargó frissítőt, majd a szájához emelte. Csendben figyelte tovább a többi vendéget. Egyáltalán nem tűnik őrültnek. Végül is nem tudhatta, milyen különleges lányról van szó. Vagy talán csak a férfi érzései voltak szokatlanul erősek iránta? Mivel nem volt túl sok ideje töprengeni a kérdésen, elindult, hogy felvegye a rendelést egy újonnan érkezett öt fős asztaltársaságtól.
A magányos vendég letette a kávéscsészét és arra gondolt, mennyi mindent szeretett volna megbeszélni Cassie-vel. Leginkább arra vágyott, hogy hallhassa a lány hangját. Szerette volna tudni, hogyan telt a napja, kíváncsi volt a sikereire és a kudarcaira... minden érdekelte. Máskor is előfordult, hogy a lány megfeledkezett róla, de képtelen volt hozzászokni. Mindig ugyanazt a fájdalmat érezte ha nem jött el, hiszen egész nap erre a találkozóra várt. Hányszor próbálta Cassie tudtára adni, hogy mennyire szereti! Jó lett volna tudni, hogy a lány is hasonlóan érez-e iránta. Lassan kortyolgatta a kávéját remélve, hogy Cassie hamarosan megérkezik.
Az óra fél tízet mutatott, amikor a pincér visszatért a félig üres asztalhoz.
,,Hozhatok még valamit Önnek?"
,,Nem, azt hiszem, ennyi elég lesz ma estére. Kérhetném a számlát?"
,,Azonnal hozom, Uram." A pincér távozása után a férfi a számlára pillantott és elővette a tárcáját. A pénzéből fényűző vacsorára is tellett volna, de csak az öt kávé árát és a borravalót hagyta az asztalon. Cassie, miért teszed ezt kettőnkkel? - szakadt fel szívéből a néma sóhaj ahogy feláll az asztaltól.
,,Viszontlátásra! - fordult a távozóban lévő férfi felé a pincér.
,,Jó éjszakát! Köszönöm a kedvességét!"
,,Mi köszönjük, Uram!" A pincér hangjában együttérzés csengett, és a férfi mosolyán keresztül is jól látta szemében a fájdalmat, csalódást. A távozó vendég elhaladt egy boldog, nevetgélő fiatal pár mellett és eszébe jutott, milyen remek estét töltöttek volna együtt, Cassie és ő. A bejáratnál megállt és lefoglalt egy kétszemélyes asztalt másnap estére. Cassie holnap talán el tud majd jönni.
,,Akkor tehát egy kétszemélyes asztalt szeretne lefoglalni holnap este hét órára?" - jegyezte fel a recepciós.
,,Igen! Pontosan!"
,,Mit gondol, eljön majd?" - érdeklődött a hosztesz. Nem akart tapintatlan lenni, de már sokszor látta a férfit egyedül üldögélni az asztalnál.
,,Egy nap biztosan eljön. Én pedig itt leszek és várni fogok rá!" Azzal begombolta a kabátját és kilépett az étterem ajtaján - egyedül. Görnyedt tartásából nehéz lett volna megállapítani, hogy vajon a hideg szél vagy a fájdalom elől keres menedéket.
Amikor az autó kigördült a parkolóból, a város másik részén Cassie fáradtan zuhant ágyba a barátokkal töltött mozgalmas este után. Éppen az ébresztőórát akarta beállítani, amikor észrevette az előző este írt cédulát. Ez állt rajta: ,,Este hét óra! - és alatta még valami..."ó, igen, csendesség és ima!" ,,Jaj, ne!" - sóhajtott fel - ,,Holnap majd sort kerítek erre is!"
Hamar meggyőzte lelkiismeretét, hogy szüksége volt a barátokkal való kikapcsolódásra, most pedig szüksége van a pihenésre. Az imádság pedig várhat. Jézus nem neheztelni rá, ebben egészen biztos volt.


Gyakorlati alkalmazás: A mindennapi csendesség legfontosabb eleme a személyes részvétel. Nem az számít, hogy mit mondunk vagy teszünk. Szánjunk rá időt minden nap, hogy találkozzunk Azzal, Aki szeret bennünket és mindig türelmesen vár ránk! Ő el szeretné mondani nekünk, hogy mennyire szeret minket.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Idegenben
  2017-02-06 08:11:27, hétfő
 
  Idegenben


Fúj a szél.
Otthon is így fúj,
csak a fák
hajolnak másképp.

Jön egy ember.
Otthon
amikor jön,
integet.

Kicsordul a könnyem.
Otthon
legalább a lelkem
egészben marad...


Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ima hóért
  2017-02-06 08:09:44, hétfő
 
  Ima hóért



Ablakra nyomott orral
figyelem az egedet.

Nézz ránk, Uram!
Koszos világunk utcái porában
topogunk
fáradtan.
Nem tudjuk mi,
de az nagyon hiányzik.

Irritáltan,
irritálók,
valami kellene,
valami nincs, ami volt!
Hiába zene,
Nem érdekel a telehold,
Dalolhatnak a madarak,
Miért sütött már megint ki a nap?!

Közben...
megérkezett a válaszod.

Ahogy vonakodva
megkeresi a helyét,
ezredmagával
eltakarja
a világot,
egyre nagyobb lesz a csend

kinn
és
benn


Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"...Könyörgéssel imádkozván minden időben..."
  2017-02-06 07:15:28, hétfő
 
  "...Könyörgéssel imádkozván minden időben..." (Ef 6:18).



Mennyi imánk szállt fel attól a pillanattól kezdve, hogy elkezdtünk imádkozni! Első imánkban önmagunkért imádkoztunk; kegyelemért és bűneink eltörléséért esedeztünk Istenhez. Meghallgattattunk. Miután bűneinket eltörölte, mint valami felhőt, azután más kéréseinkkel jöttünk Hozzá. Imádkoztunk a megszentelés, az isteni vezetés és megőrzés kegyelméért; szorongatva éreztük magunkat a hit újabb bizonyosságáért, az ígéretek teljes elsajátításáért, a kísértések óráiban való szabadításért, hivatásunkban való megszilárdításért és a nyomorúságok idején szükséges segítségért esedezni. Szükségesnek éreztük, folyton kopogtatni Istennél, szívünk mindenféle kéréseivel, mint egy elzavarhatatlan koldus, akinek szükségei sohasem érnek véget.
Valljátok meg, Istennek gyermekei: ti sohasem lettetek volna képesek lelketek számára máshonnan nyerni valamit. Az a kenyér, amellyel lelketek táplálkozott, mennyből szállt alá; az a víz, amelyet ittatok, az élő kősziklából fakadt, s ez a kőszikla a mi Urunk Jézus Krisztus. Lelketek önmagától sohasem vált volna gazdaggá; ti Isten jóságának naponkénti vendégei voltatok. Éppen ezért, s a szellemi és kegyelmi áldásokért, esedező imáitok átláthatatlan sorozata emelkedett a menny felé. Szükségeitek számtalanok voltak, ezért a kegyelmi ajándékok is végtelenül megnövekedtek. Amilyen sokféle volt a kérés, épp olyan számtalan a meghallgattatás. Nincs-e okod megvallani: "Áldott legyen az Úr, ki meghallgatja az én könyörgésemnek szavát"? - mert ahányszor imádkoztál, annyiszor meg is hallgatott Isten. Meghallgatott a nyomorúság idején, megerősített, és melletted állt, akkor is, amikor megszégyenítetted csüggedésed és kételyeid által a kegyelem trónja előtt.
Gondold meg ezt, hadd teljék meg a szíved Isten iránti hálával, ki kegyelmesen meghallgatta a te szegény, gyönge könyörgésedet. "Áldjad én lelkem az Urat, és el ne felejtkezzél semmi jótéteményéről."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A kereszt csodája
  2017-02-06 07:02:34, hétfő
 
  A kereszt csodája


Napok óta követem Jézust. Figyelem,
és egyre többször kérdezem:
Csakugyan meg kell halnia a kereszten?
Miért, miért engeded ezt Istenem?

Miért lett hozzá mindenki mostoha,
és úgy törnek reá, mint egy latorra?
Miért lenne kereszthalál a sorsa?
Miért nem történhetik most csoda?

Három és fél éven át mindenkivel jót tett.
Gyógyított, vígasztalt, segített.
Hány embert halálból visszahívott,
most nem talál magának szabadítót?

Ki életet adott annyi másnak,
most ki legyen téve a halálnak?
Nem! - ez meg nem történhetik,
Isten, vagy ember jön és segít!

Nézzétek!
A csőcselék tombolva kergeti,
arcul köpik és megverik.
De ő áll és tűri némán,
egy szót sem ejt ki ajkán.

Nézzétek!
Minden csúfságot végig szenvedett.
Most viszik, viszik, hogy feszítsék meg.
Ott fenn várja a kereszt, a Golgota.
Hát hiába remélem, nem történik csoda?

Ó, miért engedte, hogy a nép megfogja,
hogy annál nagyobb legyen a csoda?
És mikor majd ott függ a kereszten,
angyalsereg jön érette?

Vagy mikor legnagyobb lesz a szenvedés,
eltörik tán a kereszt és úgy lesz menekvés?
Nem tudom, de én várok egy csodát,
mert Ő nem érdemel halált.

Sötét lett. Csend borult Golgotára.
Én állok és nézek a véres fára,
de már nem várok csodára.
Pedig Ő nem szállt le a keresztről.
Angyal sem jött a mennyből.
Nem szólt közbe Isten.
Nem tört össze a kereszt.
És a csoda így bekövetkezett.

Mert életem legnagyobb csodája,
Jézus Krisztus kereszthalála!

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Csak az örök élet
  2017-02-06 06:50:12, hétfő
 
  Csak az örök élet



Mikor fölöttünk elszállnak az évek,
mikor utunk már nem felhőzi érdek,
leveti balga vágyait a lélek,
s nem fontos semmi, csak az örök élet.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Csakhogy a Krisztus evangéliumához méltóan viseljétek..."
  2017-02-06 06:48:03, hétfő
 
  "Csakhogy a Krisztus evangéliumához méltóan viseljétek magatokat." (Filippi 1:27).



Gondolj arra, Isten gyermeke, hogy esetleg sokan haragszanak amiatt, hogy Isten téged megtérített. A harag forrása, hogy Ő téged kegyelme által üdvözít. A nagyobbik fiú is haragudott, mivel édesapja a legkövérebb borjút vágatta le öccse számára. Ez a harag azonban nem gátolja Isten kegyelmét. Nem csökkenti Isten irántad való szeretetét sem. Buzdítson ez arra, hogy dicsőítsd szívedben és életedben Isten kegyelmét.
Gondolj arra is, hogy Isten csak kevés időt adott erre neked. Nem sok napod van hátralevő életedben, hogy Isten kegyelmét magasztald. El fogsz menni innen, hogy megkapd a jutalmat, melyet Isten kegyelme örök boldogságodra egyszer majd megad. Minden ember élete azt bizonyítja, hogy annak az istennek engedelmeskedik, akit tisztel. Még akkor is, ha ez az isten nem más, mint az ördög és azok az örömök, miket ő nyújt. Isten gyermeke, nem kellene neked, akit az Úr megmentett, inkább a "lelkek Atyjának engedelmeskedned és élned"? (Zsid 12:9).
Azok, akik örömmel és boldogan szolgálnak a Sátánnak, azokat örök romlásba dönti. A pokol lángjaiban gyötri őket. A te Istened azonban az üdvösség Istene. Nem Őt akarod szolgálni örömmel minden jó dolog élvezetében? Ő, aki örök boldogságot készít számodra, nem méltó erre?
Panaszkodsz, hogy ezeket nem tudod úgy megtenni, ahogy szeretnéd? Pál is panaszkodott ugyanígy: "Mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom" (Róm 7:18).
Adja Isten, hogy minden gyengeségedben Fiára tekints, Aki örökké él, hogy közben járjon az Atyánál.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szentség a nép életében
  2017-02-06 06:45:41, hétfő
 
  SZENTSÉG A NÉP ÉLETÉBEN * 3MÓZES 16-17


KÖZPONTI IGERÉSZ: 3MÓZES 16


ÖSSZEFOGLALÁS * Az évenként megtartott nagy engesztelési ünnep számított Izráel legjelentősebb istentiszteleti aktusának. Ezen a napon összegyűlt a nép és várakozással szemlélte, ahogyan a főpap belép a szentek szentjébe az engesztelés vérével, amely majd elfedi az egész nép bűnét egy újabb évre. Mivel mind Izráel egészének, mind az egyes embernek a vér jelképezte a bűnbocsánat központi elemét, Isten a neki történő áldozatbemutatáson kívül megtiltotta a vér más célra való felhasználását.

16.Fejezet: Az engesztelés napja; A nép szentsége

17.Fejezet: A vér tisztátalan használata; A nép szentsége

NAPI ÚTRAVALÓ * Mit tennél, ha Isten azt várná tőled, hogy te magad szerezz engesztelést a bűneidért? Mit ajánlanál fel fizetség gyanánt, hogy teljesítsd a jogos követelést? Ingatlanod tulajdonjogát? Megtakarításaidat? Kitüntetéseidet és sikereidet? Makulátlan hírnevedet? Még ha a legőszintébb meggyőződésedből fakadnak is ezek a felajánlások, soha nem tudnak engesztelést szerezni a bűneidért!
Az engesztelés napján - amikor is Izráel népe évente megállt a sátor előtt és figyelte a főpapot, aki bevitte a bűnért bemutatott áldozat vérét a szentek szentjébe - újra és újra arra emlékeztek, hogy maga az engesztelés is Isten rendelése. Ő gondoskodott a bűnös ember számára bűnbocsánatról. Ő akarta, hogy legyen egy olyan engesztelő áldozat, melynek vére elfedezi a vétkes nemzet bűneit.
Ahogy gondoskodott arról, hogy Izráel bűnei elfedeztessenek, úgy küldte el egyetlen Fiát is, mint a te bűneidért való egyszer és mindenkori engesztelő áldozatot (1János 2,2). Miközben örülsz ennek a csodálatos igazságnak, írd fel három barátod nevét, akiknek szükségük van a Krisztustól jövő bűnbocsánatra. Imádkozz ma mindegyikükért! És ha Isten ajtót nyit, légy kész a bizonyságtételre.

BETEKINTÉS * TILOS AZ EGYÉNI ÁLDOZATBEMUTATÁS! - Isten azért tiltotta meg a sátoron kívüli egyéni áldozatbemutatást (17,3-4), mert meg akarta óvni népét, nehogy pogány szomszédaikat utánozzák, akik gyakran áldozat gyanánt saját vérüket ontották isteneiknek szánt eledelül. Csak a rendelkezéseknek megfelelően felszentelt pap, és csak a megfelelő helyen (a sátorban) mutathatta be a nép áldozatait.

A tökéletlen emberek számára Isten gondoskodása a tökéletes Jézus Krisztus.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 555 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5608
  • e Hét: 17319
  • e Hónap: 46631
  • e Év: 234433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.