Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Tisztelet
  2017-03-15 20:26:43, szerda
 
  "A tisztelet szó azt jelenti: 'tisztelettel fölnézni valakire', ami ezeket foglalja magába: 'nagyrabecsülni, megtisztelni, sokra értékelni, rajongani érte, dicsérni, élvezni és csodálni.' Ha egy asszony tiszteli férjét, igen sokat tesz férje helyes önértékelése érdekében. Ha férjed egészséges önképpel rendelkezik, Isten akkor is fölhasználhatja tiszteletadásodat, hogy egyre inkább Istennek tetsző férfi, és neked tetsző férj legyen!"

- Linda Dillow -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kisebbségi érzés
  2017-03-15 20:26:01, szerda
 
  "Társadalmunkban ragályos a kisebbségi érzés. Nagyon gyakran a házassági problémák alapvető személyiség problémából adódnak, ezek viszont helytelen önértékelésből erednek. Igen sok konfliktus arra vezethető vissza, hogy a férfiak nem akarnak férfiak lenni. Megpróbálják elkerülni a vezetés felelősségét. Ez viszont abból ered, hogy lényük mélyén félelmekkel és bizonytalansági érzésekkel küszködnek. Mivel ezek a feszültségek érzelmi szinten jelentkeznek, legtöbbször nehéz kifejezni őket."

- Linda Dillow -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szent költözködés
  2017-03-15 16:58:04, szerda
 
  Szent költözködés


A templom ott már messze volt neked,
s emlékszem, a költözést tervezgetve,
azt kérdezted, hogy ott közelebb lesz-e.
"Közelebb, Édesanyám! Közelebb!"

És te akkor úgy örültél ezen.
Bár visszatartott zord idő, hideg tél,
az új otthonból néha eltipegtél
még Isten hajlékáig nehezen.

Szemem könnyesen utánad tekint.
Hiszen... közelebb költöztél megint,
- mert minden földi közelség kevés! -

Oda, hol templom nélkül szüntelen
maga az Isten van jelen!
Ó, milyen boldog, szent költözködés!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Félig-Meddig
  2017-03-15 16:40:41, szerda
 
  Félig-Meddig


Ki csak félig-meddig kéri
a kegyelmet, úgy legyengül,
hogy nevetség tárgya lesz majd
előbb-utóbb: "félkegyelmű".

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Vizsga
  2017-03-15 15:58:51, szerda
 
  Vizsga
(a bibliai Dániel élete nyomán)


Ifjú vagy és szép,
bölcs és okos,
elszánt és bátor,
értelmes és érett,
boldog és egészséges.

Itt állsz az életre készen!

Nem fenyeget üldözés,
nem kényszerít törvény.
...hidegen tátong a kemence...
elfojtva oroszlánok dühe...
- politika, filozófiák, új eszmék,
ezekre éhesek -
- nem te vagy a csalétek -

Szabad vagy!
Önálló és független,
tanult, diplomás és büszke!

Őseid csodálnak.
Jelened követel.
Jövőd egyre fényesebb!

...és ma
csak egyetlen kérdés a tételed.
Hányszor hangzott el mögötted,
nyomodban, vagy előtted:

"...bizony él a te Istened,
Ő az igaz, az egyetlen,
nincs hozzá hasonló,
szabadító, Ő a megtartó!"

- mikor hangzott el
dicsőség, dicséret
általad, éretted,
az élő Isten nevére!?

Dániel, ne félj,
te kedves ifjúság!
légy erős és bátor
Isten van veled
az élet - vizsgákon!

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Te annakokáért, én fiam..."
  2017-03-15 15:49:33, szerda
 
  ,,Te annakokáért, én fiam, erősödjél meg a Krisztus Jézusban való kegyelemben" (2Tim 2:1)



Bár Krisztus végtelen sok kegyelmi kincset bír önmagában, ő mégsem tartotta meg ezeket magának. Miképpen a víztartály elárasztja a vezetéket vízzel, azonképpen önti ki Krisztus az ő kegyelmének kincseit az övéi szívébe. ,,Az ő teljességéből vettünk mindnyájan kegyelmet is kegyelemért." Mintha csak azért bírna Krisztus azokkal, hogy bennünket ajándékozzon meg velük. Ő olyan forrás, mely folyton csak azért buzog, hogy megtöltse az üres vedreket és a szomjasan közeledők lihegő ajkát megenyhítse. Ő olyan fa, mely nem azért hozza drága gyümölcsét, hogy az ágakon csüngjenek, hanem hogy az éhezők bátran leszakíthassák. Egyrészt tudjuk, hogy a kegyelem különböző megnyilvánulásai - megbocsátás vagy megtisztítás, megtartás vagy megerősítés, megvilágosítás vagy megszentelődés - mind ingyen és pénz nélkül nyerhető Krisztustól. Másrészt valljuk, hogy nincs olyan megnyilvánulása a kegyelemnek, melyet Krisztus ne közölne az ő népével. Miképpen testünk vére, mely a szívből árad, minden tagba egyformán szétfolyik és mindegyiknek tulajdona, azonképpen a kegyelem kiáradása a Bárányt követő szentek mindegyikének egyformán öröksége; Krisztus és gyülekezete között létrejött édes közösség éppen abban áll, hogy egy és ugyanazon adományokkal rendelkeznek. Krisztus a fej, melyre először öntetik az olaj, ez az olaj azonban lecsepeg és aláfolyik öltözete alsó szélére, úgy, hogy a legcsekélyebb szent is ugyanazon becses olajjal kenetik meg, mely a fejre öntetett. Ott van valóságos közösség, ahol a kegyelem nedve a törzsből kiárad és eljut az ágakba, és azoknak életét is fenntartja. Csak ha napról-napra részesülünk Jézus kegyelmében és elismerjük, hogy minden Tőle ered, tapasztaljuk meg a vele való közösség édes ízét. Bátorítalak titeket, hogy éljetek bátran e kegyelmi kincsekkel és használjátok azokat napról-napra, mint akik a szövetséges Urunknál már irgalmat találtatok. Mivel Ő kezeskedik összes szükségeink kiegyenlítéséről és teljes szabadságot adott nekünk a kegyelem tárházának bátor használatára, éljetek ezzel a lehetőséggel olyan merész módon, mintha saját pénztárcátokból vennétek a pénzt ügyeitek intézésére.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
13. Zsoltár 3
  2017-03-15 07:46:04, szerda
 
  13. ZSOLTÁR 3


Meddig vagyok még csonka,
amikor a teljességet bíztad rám?

Meddig védekezem még
az önfeláldozó szeretettel szemben?

Meddig lesz még nehéz a könnyő teher?
Hiszen a sajátom mellé
önzőségem egyre nehezebbeket gyűjt

Meddig tart még ki nem érdemelt kegyelmed?

Tornay András
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ismeri
  2017-03-15 07:42:39, szerda
 
  Ismeri

Testvér a testvért néha félreérti,
sőt egyet-egyet olykor meg se lát,
de ismeri az ISTEN az övéit,
és felmutatja bennük Önmagát.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"És ha valaki vétkezik..."
  2017-03-15 07:30:38, szerda
 
  "És ha valaki vétkezik, van szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus." (1János 2:1).


Krisztus szeretete gyermekei iránt végtelen, kimeríthetetlen szeretet. Ez nem is lehet másként. Ki vállalhatna Krisztuson kívül olyan feladatot, mint a bűnösök üdvözítése?
Gondolkodj csak el azon, mi a bűn, amitől Isten gyermekeinek meg kell váltatniuk; elmélkedj csak el azon, ki az ördög, mi az átok, és hamar arra a meggyőződésre jutsz, hogy Jézus teljesen megérdemli a Csodálatos nevet, szeretete valóban felülmúl minden értelmet.
Gondolkodj csak el azon, hogyan váltatnak meg a lelkek: az Krisztus életébe került, sőt abba, hogy elvesztette az Atya közelségét. Mit el nem tűrt a bűnösök ellentmondásai miatt. Hogy megszomorították a lelkét, milyen szomorú lett a lelke mindhalálig. És mindezek nem tudták Őt eltántorítani attól, hogy a bűnösöket üdvözítse.
Gondolj csak arra, hogy Ő állandóan közbejár gyermekeiért az Atyánál. Mit látott és lát bennünk az Úr Jézus, hogy oly sok fáradságot, bánatot és árat áldozott arra, hogy bennünket megváltson? És milyen kevés hálát s szeretetet kapott ezért tőlünk. Milyen méltatlanok vagyunk erre a szeretetre! Milyen keveset gondolunk erre. Hogyan csodálkoznak az angyalok, amikor látják, milyen kevéssé hat ránk ez a felejthetetlen szeretet.
És ez mégsem készteti arra, hogy letörölje nevünket azok listájáról, akikért Atyjához könyörög. Ó, kiáltsuk: Kegyelem, kegyelem!

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Helyettes Megváltónk
  2017-03-15 07:27:11, szerda
 
  HELYETTES MEGVÁLTÓNK


BIBLIAI OLVASMÁNY: EFEZUS 5,23-32


TEKINTS VISSZA! * A Bírák könyvét sötét, lehangoló háttér jellemezte, de Ruth könyve az egyszerű hit és az odaadó szeretet szépségével ragyog.
Az Izráelben ez idő tájt uralkodó pogány kultusz ellenére Ruth - a fiatal özvegy Móábból - szakított pogány szellemi örökségével, ugyanis Izráel népéhez és Izráel Istenéhez akart tartozni. Hűségéért a hűtlenség korszakában Isten megjutalmazta egy hű férjjel, egy fiúval, valamint azzal a kiváltsággal, hogy Dávid király dédanyja, és magának Krisztusnak az ősanyja lehetett.
Ruth történetében találkozunk egy olyan fogalommal, amely Krisztus értünk végzett váltságművét tárja elénk. Ez a fogalom pedig a rokon-megváltó (vagy héberül góél, ,,közeli rokon"; 3,9) fogalma. A góél vér szerinti rokona kellett hogy legyen annak, akit megváltott (5Mózes 25,5.7-10; János 1,14; Róma 1,3; Filippi 2,5-8; Zsidók 2,14-15). Másodszor, ki kellett fizetnie a megváltás összegét (Ruth 2,1; 1Péter 1,18-19). Harmadszor, akarnia kellett magát a megváltást (Ruth 3,11; Máté 20,28; János 10,15.18; Zsidók 10,7). És végül neki magának is szabadnak kellett lennie (ahogyan Krisztus is szabad volt a bűn átkától).
Ahogy Boáz góélként szolgált Ruthnak, úgy szolgált Krisztus is közbenjáróként, hogy megváltson bennünket a bűn rabságából. És jobban szeret minket, mint ahogy Boáz valaha is szerethette Ruthot!

NÉZZ FEL! * Ahogyan Ruth Boáz menyasszonya lett, úgy az egyház is Krisztus menyasszonya (példaként lásd Máté 9,15; János 3,29; Róma 7,4; 1Korinthus 6,15; Jelenések 19,7-9; 21,2).
Hogy jobban megértsd, mit is jelent mindez, tölts néhány percet az Efezus 5,23-32 felett! Köszönd meg Szabadítód áldozatos szeretetét - a szeretetet, mely egy örökkévalóságon keresztül a tiéd.

HALADJ TOVÁBB! * Ahogyan Krisztus szeretett minket, nekünk is úgy kell szeretni másokat. Ez azt jelenti, hogy teljes szívvel. Áldozatosan. Mindenekelőtt.
Az Efezus 5-ben Pál párhuzamot von Krisztusnak a menyasszonya, az egyház iránt érzett szeretete, valamint a férj és feleség szeretete között. Ha házas vagy, akkor gondolj a hitveseddel való kapcsolatra. Ha nem, akkor alkalmazd mindezt közeli barátaidra vagy családtagjaidra. Kapcsolataid Krisztus egyháza iránt táplált szeretetét tükrözik? Ugyanis tükrözhetik - az ő erejéből, az ő dicsőségére!

Könnyebb szeretni az egész emberiséget, mint a szomszédunkat.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 603 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1188
  • e Hét: 3560
  • e Hónap: 32872
  • e Év: 220674
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.