Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
"Az ő nyomdokait kövessétek"
  2017-03-28 08:19:46, kedd
 
  ,,Az ő nyomdokait kövessétek." (1Péter 2:21).

Isten népe olyan nép, mely vállalja hitéért és hitvallásáért az üldözést. Az igazság ereje van a szívükben, és nyilvánul meg életükben.
Ez olyan valami, amit az ördög és a világ nem bír elviselni. ,,A test szerint való üldözi a Lélek szerint valót" (Gal 4:29). Isten gyermekei istenfélők, a világ istentelen. A kettő nem fér meg egymás mellett. Nem azért, mert Isten gyermekei nem akarnák békén hagyni a világot, mintha az volna nekik parancsolva, hanem a világ nem bírja elviselni, hogy azok Istent szolgálják. Ezért támad üldözés.
A világ szeretné, hogy Isten gyermekeinek vallását hamis vallásnak lássák. De ők kitartanak hitvallásuk mellett, bármibe kerül is. Az a tény, hogy Isten gyermekeinek szenvedniük kell, ösztönzésül szolgál arra, hogy felkészüljenek a próbára, mely rájuk vár. Nem testi fegyverekkel kell felkészülniük. Isten Lelkének ajándékaival kell felfegyverkezniük. Ez segíti őket, hogy türelemmel, és békével viseljék a szenvedést.
Azt tanácsolom neked: ülj le, és számítsd ki előbb, mibe kerül Krisztus követése. Aki őt követni akarja, mindent el kell hagynia. ,,És valaki nem hordozza az ő keresztjét, és énutánam jő, nem lehet az én tanítványom" (Luk 14:27). Sokan elhatározták, hogy szenvednek az igazságért, anélkül, hogy megfontolták volna, mibe is fog az kerülni. Ezért, amikor elnyomások és szorongattatások következnek, sírva visszafordulnak. Nem olyan a mennybe vezető út, mint ahogy azt elképzelték. Kezdenek bosszankodni, és elhagyják Krisztust és népe ügyét, hogy élvezzék a világot. Az a szíved választása, hogy az ő nyomdokait kövesd?

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az atyák bűnei
  2017-03-28 07:57:40, kedd
 
  AZ ATYÁK BŰNEI

BIBLIAI OLVASMÁNY: 51. ZSOLTÁR

TEKINTS VISSZA! * A tízparancsolatban Isten arra utasította a népet, hogy őrizkedjen a különböző faragott képek és bálványok készítésétől, szolgálatától vagy imádatától. ,,Mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok! Megbüntetem az atyák bűnéért a fiakat is harmad- és negyedízig, ha gyűlölnek engem. De irgalmasan bánok ezerízig azokkal, akik szeretnek engem, és megtartják parancsolataimat." (2Mózes 20,5-6)
Ironikus, hogy Dávid, akinek a neve olyan fényesen ragyog a Biblia lapjain, egyike a legfájóbb példáknak arra, hogy egy apa bűnei hogyan öröklődnek át a következő nemzedékre.
Jóllehet Dávid az Isten szíve szerint való férfi, ugyanakkor mégiscsak egy bűnös ember. Betsabéval elkövetett bűne, melyet leplezett gyilkosság követett, felszínre hozta romlott természetét. Ennek a bűnnek a következményei érték utol, amikor fiai, Ammón és Absolon lealjasodtak és árulók lettek - Isten előre megmondott ítélete szerint (2Sámuel 12,11).
Az igazság egyértelmű: lehet bocsánatot nyerni a bűnre, de attól még le kell aratni az elkerülhetetlen következményeket. A következő napokban a Dávid életében megvalósuló következményekről fogsz olvasni. Vérfertőzés, gyilkosság, ármány, lázadás - Dávid családjának története, mely a 12. fejezettől olyan, mint egy rémtörténet.
NÉZZ FEL! * Az ember életútja egyetlen esemény hatására is teljesen más irányt vehet. Dáviddal pont ez történt. De nem azért vétkezett Betsabéval, mert erkölcsi értékei hirtelen semmivé lettek. Sokkal inkább egy fegyelmezetlen élet következménye, melyet a szenvedélyre, a többnejűségre és az üres élvezetekre pazarolt el. Ezért, amikor kísértéssel találta magát szembe, Dávidnak nem volt akaratereje az ellenálláshoz. Az összeomlás pedig nemzedékeken át jelen volt Dávid családjában árulás, kicsapongás, irigység, és gyilkosság formájában.
HALADJ TOVÁBB! * Dávid bűne sötétségében ott fénylik a világosság is. A 2Sámuel 12 feltárja előttünk, hogy Dávid szíve összetört a bűn súlya alatt, és Nátán feddő szavai azonnal mély és őszinte bűnbánatot váltottak ki belőle. Az 51. zsoltár megörökíti ezt a szívből jövő kiáltást a bűnbocsánatért. Dávid megkapta Isten bocsánatát, de a bűn magvát is elvetette - és a termést le kellett aratnia.
Nézz ma szembe bűneiddel. Bűnbánatban vidd kegyelmes Istened elé, fordulj el tőlük teljes szívvel, és meríts új erőt Istentől a továbblépéshez.
Ha vannak gyermekeid, mindenképpen imádkozz értük mindennap védelemért, útmutatásért, irgalomért. Csodálatos lelki örökséget hagyhatsz rájuk - olyat, ami élethosszig tartó!

Nem hagyhatod magad mögött bűneidet addig, míg nem néztél szembe velük.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Utolsó ítélet
  2017-03-28 00:53:07, kedd
 
  Utolsó ítélet


Már nem is emlékezett rá, mikor vesztette el a munkáját. Már nem is tudta, mikor kezdett el inni elkeseredésében. Már nem is tudta, mikor aludt utoljára ágyban és mikor látott fürdőszobát. Úgy hívták csak, hogy az a lezüllött csavargó... Ha észrevette, hogy rosszallóan bámulják, amint a kemény padon fekszik, néha beszédet intézett a nézelődőkhöz. Kevesen ismerték fel, hogy Dosztojevszkijt idézte:
- Hát azt hiszitek, örömömben iszom? Hogy felderülök a pálinkától? Legfeljebb csak felmelegít egy kicsit. De eljön majd az a nap, az az utolsó. És törvénykezés lesz mindenki felett, kivétel nélkül. Ott állnak majd a rendes emberek, a sikeres emberek, az alázatos és a kegyes emberek, az okos és az intelligens emberek. És ha ők már mindnyájan előléptek, akkor azt mondja majd a mennyei bíró:
- Most ti gyertek! Ide, hozzám, ti nyomorultak! Képemre és hasonlatosságomra teremtettelek titeket is, és most úgy néztek ki, mint az állatok!
És akkor felmorajlanak majd a rendes emberek:
- Csak nem akarod ezeket is befogadni?!
És Ő azt fogja mondani:
- Befogadom őket, valamennyit. Befogadom őket, mert ti, akiket képemre és hasonlatosságomra teremtettem, közületek senki sem fogadott be egyet sem közülük!
És akkor felénk nyújtja majd kezét... és mi térdre esünk. Tócsákban áll majd a könny körülöttünk... és akkor majd megértünk mindent... és akkor majd megértetek ti is minket...

F. M. Dosztojevszkij nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A jobb samaritánus
  2017-03-28 00:25:59, kedd
 
  A jobb samaritánus


Amikor másodszor is Jerikó felé ment, megint talált egy sebesültet a samaritánus. Harmadik, negyedik, ötödik útján újabb és újabb áldozatok feküdtek az országúton. Százszor tette meg az utat és száz szerencsétlen feküdt ott, majd ezerre és ezerre bukkant. Mindig ugyanazon a helyen.
Ez foglalkoztatta, amikor 2333-madszor ment Jeruzsálemből Jerikóba. Szinte belebotlott az újabb sebesültbe, annyira gondolataiba merült. Sóhajtva szedte elő a kötszert a nyeregtarisznyából, rutinosan látta el a 2333. sebesültet. Gyakorlott mozdulattal emelte a szamárra a vérborította testet, és lám, az állat magától indult el a fogadó felé a jól ismert úton. A szamár és a sebesült szerencsésen meg is érkeztek.
A samaritánus ugyanis a sivatag felé tartott, hogy megkeresse a rablótanyát. Mert amikor a 2333. áldozatba botlott, hirtelen rádöbbent, hogy sokkal jobb samaritánus lehetne, ha végre a tettesekkel is törődne s nem csak ragtapaszokat osztogatna... Elhatározta, hogy a rablókon fog segíteni.
Később zavartalanul utazhatott Jeruzsálemből Jerikóba. Sok időt takarított így meg...

E. Schnydrig nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A boldog ember
  2017-03-28 00:06:17, kedd
 
  A boldog ember


A mesebeli ország öreg királya megbetegedett. Tudós orvosai nem tudtak segíteni rajta.
- Egyetlen gyógyszer létezik csak ez ellen a kór ellen - közölte a királlyal a legöregebb bölcs. - Ha találnál az országodban egy boldog embert, és annak az ingét magadra öltenéd, meggyógyulnál...
A király fiai nyomban útra is keltek, bejárták a birodalmat, de igazán boldog emberrel nem találkoztak. Fáradtan, csüggedten, reményt vesztve indultak hazafelé.
Útjuk sötét erdőn át vezetett. A fák között pislákoló fényt pillantottak meg. Közelebb érve egy kis kunyhó előtt találták magukat.
- Nem gyönyörű ez az este?! - mondta köszönés helyett a földön ülő férfi. - Olyan boldog vagyok, hogy megélhettem ezt a napot is. Hála legyen Istennek érte...
A királyfiak szíve nagyot dobbant, úgy látszik, mégis találtak egy boldog embert. Elmondták, mi járatban vannak és megkérték, hogy adja nekik az ingét, mert különben meghal az öreg király.
- Szívesen megtenném - mondta a boldog ember -, de ingem nekem még sohasem volt...

Görög mese nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 603 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 435
  • e Hét: 3337
  • e Hónap: 65006
  • e Év: 184098
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.