Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Feszület
  2017-03-07 19:32:54, kedd
 
  "A feszület pátosza elhomályosítja Krisztus dicsőségét, hiszen elkendőzi istenségét, a kereszten szerzett diadalát és jelenvaló királyságát. A feszület megmutatja Krisztus emberi gyöngeségét, ám elrejti isteni erejét; kiábrázolja szenvedésének valóságát, ám örömének és hatalmának valóságát rejtve hagyja."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ábrázolás
  2017-03-07 19:31:56, kedd
 
  "Az ábrázolni kívánt Isten személyes természetét és jellemét illetően óhatatlan, hogy az ábrázolás nagyrészt - vagy teljesen - elkendőzze az igazságot."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten valódi képmása
  2017-03-07 19:30:23, kedd
 
  "Isten valódi képmása nem található meg sehol a világon; ezért... valahányszor Őt látható alakban állítják elénk, a hazugság Isten dicsőségének bemocskolása, igazságának meghamisítása... Ennélfogva eleve istentelenség Istenről bármiféle képmást alkotni, mert az ilyen hamisítás megcsúfolja Isten fenségét, és másnak mutatja Őt, mint ami valójában."

- Kálvin János -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ábrázolás
  2017-03-07 19:29:22, kedd
 
  "Az ábrázolás meggyalázza Istent, mert elhomályosítja dicsőségét."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
"Legyen hitetek Istenben"
  2017-03-07 19:01:35, kedd
 
  ,,Legyen hitetek Istenben" (Mk 11:22)



A hit az a láb, mellyel a lélek a parancsolatok útján lépdel. A szeretet élénkebb járásra ösztönözheti a lábat; azonban a hit az, mely a lelket hordozza. A hit az az olaj, mely által a szent ájtatosság és komoly jámborság kerekei könnyebben forognak, kerekei hit nélkül kiesnek és a kocsi csak nagy nehezen vonszoltatik tovább.
Hit által minden lehetséges; de hit nélkül nincs sem kedvem, sem erőm az Úr szolgálatában. Ha azt az embert keresed, aki a legjobban szolgál Istennek, akkor azt az embert kutasd, akinek legtöbb a hite. Bár kevés hit is üdvözítheti az embert; de a kevés hit nem képes nagy dolgokra Isten ügyében. Kishitű nem lett volna képes ,,Apolliont" legyőzni a Zarándok útjában, azt csak Keresztyén tehette. Kishitű sem ölhette meg ,,Kétségbeesés óriást", arra ,,Bátorszívű" karjára volt szükség. A kicsiny hit is eljut a mennybe, kétség nem fér hozzá, de gyakran dióhéjban kell menekülnie és majdnem minden ékességét elveszíti. Kishitű így szól: ,,Ez göröngyös út, tele van szúrós tövissel és veszéllyel; félek rátenni lábamat." Az erős hitű hős azonban megemlékezik az ígéretről: ,,Vas és réz legyenek a te záraid; és élteden át tartson erőd" (5Móz 33:25) - és bátorságot vesz. A kicsiny hit kételkedve áll és szaporítja könnyeivel a víz áradatát; az erős hit pedig énekel: ,,Mikor a vízen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítanak" és azonnal átlépked a mélység habjain. Akarsz vidám és boldog lenni? Vágysz-e örvendezni jámborságod fölött? Ha kegyes élvezettel és örömmel akarod élni a hívő életet, és nem úgy, hogy örökké a búbánat komor szürkeségében lógasd az orrod, akkor ,,legyen bizodalmad Istenben." Ha szereted a homályt és tetszik neked a nyomor és sínylődés, elégedjél meg kevés hittel; ha viszont a napfényt kedveled és készséggel zenged az örömnek énekeit, ápold szorgalmasan a legjobb és legszükségesebb adományt: ,,az erős hitet."
,,A hit mindenható
Ereje nagy, végtelen,
Istent dicséri szüntelen."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A király kocsisa
  2017-03-07 16:20:17, kedd
 
  A király kocsisa



Volt egyszer egy király, aki egy magas hegy tetején lakott. Összes hű alattvalója lent élt a völgyben. A hegy csúcsán álló palotához egyetlen meredek, kanyargós út vezetett a hegy oldalán. A király szerette alattvalóit, és azok is szerették őt, úgyhogy minden nap meglátogatta őket. Az út nagyon veszélyes volt le a hegyről, de a királynak volt egy megbízható embere, aki a kocsit hajtotta.
Egyik nap meghalt a kocsis, és kihirdették az egész királyságban, hogy a királynak új kocsisra van szüksége. Versenyt hirdettek, hogy a legméltóbb ember nyerhesse el ezt az állást.
Elérkezett a nagy nap, és három ember állt ki, hogy megmutassák: méltók "a király megbízható kocsisa" cím elnyerésére. Az első ember felugrott a kocsira, és elkezdett villámgyorsan lefelé száguldani, s közben nagyon gyorsan és ügyesen vette be a kanyarokat, időnként elég közel járva a sziklafal széléhez, de nagyon jó idő alatt ért le a hegy aljára. Ahogy leért, a nép vadul éljenzett, és azt kiabálták: "Ő lesz az! Ő lesz az!"
A következő kocsis csettintett egyet az ostorával, és még gyorsabban száguldott le, mint az első kocsis. A hintó szinte repült lefelé a hegyről, hajszál híján kerülve el a balesetet, de azért biztonságban érve le a hegy aljára, méghozzá rekordidő alatt. A tömeg még hangosabban éljenzett, és azt kiabálta: "Ő lesz az! Ő lesz az!"
A harmadik kocsis felugrott a kocsira, és szilárd kézzel tartva a gyeplőt, elindult lefelé a meredek, kanyargós úton. A tömeg azt várta, hogy még gyorsabb, még lélegzetelállítóbb iramot fog látni. Ez a kocsis azonban a hegy felőli oldalon maradt, minél távolabb a puszta sziklafaltól, óvatosan és magabiztosan vett be minden egyes kanyart. Ahogy leért a hegy aljára, a tömeg csalódottan hallgatott. A király azonban így szólt: "Ő lesz az! Ő lesz az!"


Alkalmazás: A tömeget meglepte a király választása, de a király tudta, hogy jobb olyan kocsist választani, aki a hegy felőli oldalon, a biztonsághoz közel marad inkább, minthogy szükségtelenül kockára tegye saját és királya életét.
Néha mi is olyanok vagyunk, mint az első két kocsis. A lehető legközelebb merészkedünk a világ "sziklapereméhez" (zene, öltözködés, együttjárás, viselkedés), és nem vesszük észre, milyen veszélybe sodorjuk saját magunkat és másokat is. Fontos, hogy közel maradjunk Istenhez és az általa nyújtott biztonsághoz.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A lámpás
  2017-03-07 14:45:32, kedd
 
  A lámpás


Évekkel ezelőtt egy kis középnyugati városkában egy embernek az volt a dolga, hogy figyelje a vasúti átjárót. Ha vonat közeledett éjszaka, meg kellett lengetnie egy lámpást, hogy figyelmeztesse a keskeny úton arra járó autósokat a vonat közeledtére, hogy megálljanak, amíg a vonat elhalad.
Egy bizonyos estén szokás szerint arra jött a vonat, és a férfi elfoglalta helyét, hogy figyelmeztesse az arra haladó autókat. Látta is, hogy messziről közeledik egy autó a vasúti sínek felé, így hát elkezdte lengetni lámpását a holdsütötte estében. Az autó csak jött tovább, úgyhogy az ember gyorsabban lengette a lámpást. A vonat már csak másodpercekre volt az átjárótól. A kocsi még csak nem is lassított. A férfi nem hitt a szemének, még erősebben lengette a lámpását. Az autó csak jött tovább. Már majdnem az átjáróhoz ért, és a vonat éppen áthaladni készült. A férfi nem állhatott tovább az út közepén Újra teljes erejéből meglengette a lámpást, ám az autó teljes sebességgel közeledett. Végül a férfi elugrott az útból, ahogy az autó tovább száguldott, és összeütközött a vonattal. Az autó minden utasa meghalt.
A nyomozás során a bánat sújtotta férfi azt mondogatta a hatóságoknak, hogy ő megpróbálta figyelmeztetni a közeledő járművet, de az nem állt meg. A nyomozást vezető tiszt így szólt az átjárónál dolgozó férfihez: "Uram, ön meglengette a lámpást - de elfelejtette meggyújtani!"


Alkalmazás: Jézus arra hívott bennünket, hogy fények legyünk a világban. A mi feladatunk elvinni az Evangélium jó hírét, akinek csak tudjuk. De mit sem ér beszélni az embereknek Jézusról, ha a bennünk levő fény nem ég. Krisztus fénye nélkül kevés hatást gyakorolhatunk.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Együtt áldjuk a magvető kezét...
  2017-03-07 12:41:49, kedd
 
  Együtt áldjuk a magvető kezét...


A magvetés is széjjelszóratás.
Kik együtt voltak, szertehullnak,
omló hantok közé simulnak.
Fakad-e élet? Lesz-e aratás?

Barázda éje mélyen eltemet.
De ha életté lesz halálunk,
mi újra egymásra találunk,
ne féljetek, testvérbúzaszemek!

Ha kín, ha rothadás a részünk:
nem remegünk, előrenézünk,
és boldog hittel hullunk szerteszét.

Mért keseregnénk tompa gyászban?
Holnap friss zöldben, ért kalászban
együtt áldjuk a Magvető kezét!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kövek
  2017-03-07 10:29:52, kedd
 
  Kövek


Egy bűnös asszonyt vezettek elő.
Gonosz szívekben kész volt már az akta,
Moloch-száját a törvény tátogatta,
a nép kezében mozdult már a kő.

Az utca rongya némán porba hullt,
apadt szemét elhagyták már a könnyek,
de ember nem volt nála összetörtebb.
Nézték kajánul, irgalmatlanul.

Csak JÉZUS írt a porba valamit.
Döbbenve verték vissza szavait
a hús-falak: "A legelső követ

az vesse rá, ki nem bűnös ma itt!"
- Rettenve ment el fiatal, öreg,
roskadva vitte szívén - a követ...

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Égi telefon
  2017-03-07 08:59:53, kedd
 
  Égi telefon

"Hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak
téged és te dicsőítesz engem". Zsoltár 50,15


Én hívtam,
de nem felelt.
Vártam, de nem jött.
Pedig mondtam,
hogy én vagyok
az a jó hívő, s mindenkin segítő...

Én, a sokat imádkozó
és alamizsnát osztogató.
Én, a "tökéletes" - név alatt -
- "semmire nincs szükségem" -
címre hívtalak.
Miért nem jöttél, Uram,
hisz nagyon vártalak...

- A sok hívás között,
téged is hallottalak,
de ha nálad olyan jól van minden,
- nem siettem,
"én egy bűnös ember vagyok",
- a legsürgősebb címem!

Az alázatos,
szegény szívet meg nem vetem,
- oda megyek,
hogy gazdaggá tegyem!
Fehér ruhát viszek,
- sebeire - gyógyszert.

Megtanítom az útra,
hogy szeretetben járjon,
hittel imádjon,
szentségben várjon!

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 603 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1395
  • e Hét: 10107
  • e Hónap: 21982
  • e Év: 209784
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.