Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Bálványimádás
  2017-04-24 17:48:38, hétfő
 
  "...az a törekvés, hogy a világ értelmét egyedül a természetes ok-okozat alapelvén keresztül ismerjék meg [...] az értelem istenítésére utal. Azt, hogy ez a szemléletmód bálványimádásnak tekinthető, és hogy az értelem és a logika törvényei nem képesek teljes mértékben felfogni a világ értelmét, bizonyítja az a tény is, hogy az élet és a történelem tele van ellentmondásokkal, amelyek nem oldhatók fel racionális elvek szerint."

- Niebuhr
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Utolsó idő!
  2017-04-24 12:47:25, hétfő
 
  Utolsó idő!


Utolsó idő! Történelmi kor!
Néha, mint gyermekek színes kockájuk,
e súlyos szavakat játszva dobáljuk,
pedig egy is mi mindent eltipor!

Hiszen elbíbelődni még lehet
kicsi magunkkal! Mi fontosabb nálunk?!
Ha szalmaszál az útban, már megállunk.
S évek suhannak el fejünk felett.

Nem érjük fel az óriási napok
titkát: kisgyerek a koránkapott
kincsét... csak vesztegetjük tékozolva!

Nem halljuk, hogy ezekben a napokban
az Eljövendő súlyos lépte dobban.
Pedig még annyi megbízása volna!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szerezz, amennyit tudsz
  2017-04-24 12:00:20, hétfő
 
  Szerezz, amennyit tudsz


A munkád során is szerezz, amennyit tudsz, de közben használd Istentől kapott értelmedet. Meglepő, milyen kevesen teszik ezt, és milyen sokan csak az elődjeik által kitaposott utat járják. De neked ne az legyen mérvadó, amit az istentelen emberek tesznek. A keresztyén ember számára szégyen, ha nem múlja felül őket mindenben, amit csak a kezébe vesz. Folyamatosan tanulj: saját és mások tapasztalataiból, olvass, elmélkedj, hogy bármit teszel ma, jobb legyen mint tegnap. Legyen gondod arra, hogy a tanultakat átültesd a gyakorlatba, hogy a rendelkezésre álló dolgokból a legjobbat hozd ki.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Imáim 7
  2017-04-24 09:06:21, hétfő
 
  Imáim 7


Mikor rájössz, mit sem ér csónakod,
biztonsága hamis, gyenge vagy , összerogysz,
csak lépj ki a viharba, indulj el,
s, nézz Rá ,Istened hív jöjj
Én veled vagyok.

Egyetlen szavára a tomboló tenger elcsitul,
s, te mész hittel, bátran előre,
s Keze érted nyúl,
felsegít, megállsz,
s, újrakezdheted,
mindeközben tanulsz, erősödsz,
reménnyel telik szíved.

Míg megfutod az utat hittel,
lehet az egész bármennyire komor,
békességed kapsz , reménnyel és hittel,
szívedben öröm, és boldogság honol.

Papdi Gabriella
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Gyermekesvers
  2017-04-24 08:07:24, hétfő
 
  Gyermekesvers


Ahol fény van, élet
Nincsenek miértek
Hűséget hegedülnek
Harcban győzött térdek

Nem sírnak, s nem félnek
Nem fáznak, nem kérnek
Ott vége minden télnek
Ott befogadnak téged

Tornay András
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Vedd számba!
  2017-04-24 07:48:40, hétfő
 
  Vedd számba!

Az, hogy fedél lehet feletted,
kegyelem, az is, hogy szeretnek.
Vedd számba hát mindazt a jót, mi
mindennapi érték, valódi!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"És Jézus Krisztusnak..."
  2017-04-24 07:47:14, hétfő
 
  ,,És Jézus Krisztusnak, az Ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől." (1János 1:7).



Tudod, hova sodor a legkisebb bűn is, és mibe taszít? Minden rossz, amely az ég alatt van, bűnünkből ered. A legkisebb bűn az oka mindannak a lelki és testi nyomorúságnak, amely az ég alatt létezik. Testvérem, gondolj arra, hogy már a legkisebb bűn miatt is megérdemled a poklot, mely sokkal szörnyűbb minden földi büntetésnél.
Azt kérdezem tőled: ki érti ezt? Ha már a legkisebb bűn is ennyi nyomorúságot érdemel, mi lesz akkor minden bűnöd megtorlása? Milyen ítéletet, bajt, Isten haragja vesszőjének mennyi csapását érdemled akkor? Ki tudja megérteni a poklot, az örök tüzet, mindezeknek végtelen kínját és örökkévalóságát?
Bűneid az oka embertársaid sok nyomorúságának is. Emberek, akik jónak tartják magukat, keveset gondolnak arra, mennyi rosszat okozhatnak egyetlen bűnnel. Hány apa és anya gondol arra, hogy rossz példájukkal viszik a romlás útjára gyermekeiket? Azt olvassuk A zsoltárok könyve 106-ban: ,,Vétkeztünk atyáinkkal együtt... bűnösök, gonoszok valánk" (6.v). Tudunk szülőkről, akik gyermekeiket az ördögnek áldozták; az ilyeneket megátalkodott szülőknek nevezzük. De, mi nem cselekszünk még sokkal rosszabbul? Ők csak gyermekeik testét ölték meg, de mi testestől és lelkestől a pokolba visszük őket, ha nem vigyázunk.
Gondolj arra, milyen sokszor felkeltették bűneink Isten haragját; azok hogy megszomorították a Szentlelket. Elhomályosították kegyelmi ajándékainkat és beszennyezték imádságainkat. Meggyöngítették hitünket. Ha ezeket megértjük, akkor szükség lesz Krisztus szeretetére, mely ezekből megszabadít.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A kettészakadt ország
  2017-04-24 07:45:15, hétfő
 
  A KETTÉSZAKADT ORSZÁG * 2KRÓNIKÁK 10-12

KÖZPONTI IGERÉSZ: 2KRÓNIKÁK 10

ÖSSZEFOGLALÁS * Salamon még szinte alig hűlt ki a sírjában, amikor a nép Isten iránti elkötelezettsége az imádatból önfejűségbe fordult át. Fia, Roboám esztelenül magas adót vetett ki, s ezzel hozzájárult birodalma keserves kettészakadásához. A Jeroboám (az északi 10 törzs nemrégiben választott királya) által gerjesztett polgárháborúba majdnem belesodródva Roboám engedelmeskedett a próféta szavának s így elmaradt az összecsapás. De mihelyst uralma megszilárdult, újfent elfordult Isten törvényétől. Isten fájdalmas feddésben részesítette őt Sisák, az egyiptomi fáraó személyén keresztül, aki megverte Roboám seregeit és elrabolta az Úr házának kincseit.

10.Fejezet: Roboám rossz tanácsadót követ; A kettészakadt királyság

11.Fejezet: Roboám követi az Urat; A hűséges király

12.Fejezet: Roboám elfordul az Úrtól; A megfenyített király

NAPI ÚTRAVALÓ * Ami a hitedet illeti...

... olyan mint a pótkerék? (Csak akkor használod, ha vészhelyzet van.)
... olyan mint a talicska? (Könnyen felborul és tolni kell.)
... olyan mint a busz? (Csak akkor ülsz fel rá, ha abba az irányba tart, amerre menni akarsz.)
... olyan mint egy szívritmus szabályozó? (Az életed függ tőle.)

Roboám hullámvasútszerű lelki élete leginkább a pótkerékhez hasonlítható. A nehéz időkben Istenhez fordult, amikor pedig jól mentek a dolgok, elfordult az Úrtól. Jusson eszedbe Isten szava, amit Hóseás prófétán keresztül mondott: ,,jóllaktak és fölfuvalkodtak, ezért elfeledtek engem" (Hóseás 13,6).
Most pedig készíts leltárt a saját életedről. Jól mennek a dolgaid? Az összes csekk befizetve? Jó az egészséged? Nincsenek nagyobb konfliktusok a családban, a gyülekezetben vagy a szomszéddal? Biztos a munkahelyed? Tele a hűtő? Akkor jól vigyázz! Ugyanis ilyenkor szokott a Sátán elgáncsolni azzal, hogy a tekintetedet elfordítja minden javaid Forrásától. Ha ma átutalsz egy összeget, írd a megjegyzéshez: ,,Ne feledd!". Ez talán még lehetőséget biztosít arra is, hogy bizonyságot tegyél az Úrról!

BETEKINTÉS * ,,KEDVES NAPLÓM, MA KIFOSZTOTTAM EGY TEMPLOMOT..." - Egy egyiptomi templom falain egy ,,feliratot" találtak, amely Sisák hadait jeleníti meg, amint éppen kifosztják a jeruzsálemi templomot Roboám uralkodása idején (12,9). Az egyik képen Sisák szerepel, amint egy fél tucat zsidót tart a kezében a hajuknál fogva, és bunkósbottal üti őket - az események fájdalmasan pontos tolmácsolása ez.

Aki szégyenkezik a hite miatt, minden bizonnyal olyasmiben hisz, ami szégyellnivaló.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Mindazáltal..."
  2017-04-24 07:40:05, hétfő
 
  ,,Mindazáltal mindezekben erős szövetséget szerzünk teveled" (Neh 9:38)


Lelki életünkben vannak alkalmak, amikor teljes joggal, saját javunkra megújítjuk Istennel való szövetségünket. Nagy betegségből való felgyógyulás után, amikor életéveink újabb évekkel megtoldattak, mint egykor Ezékiás királyé, ezt soha el ne mulasszuk. Valamilyen nyomorúságból való megszabadítás után, ha újabb örömöket kapunk ajándékba, újból a Golgotára, a kereszt alá kell menekülnünk, hogy ott Isten iránti odaadásunkat megújítsuk. De kiváltképpen tegyük ezt akkor, ha valamely bűnünk által a Szentlelket megszomorítottuk, vagy az Úr ügye meggyaláztatott viselkedésünk által. Ilyenkor a vérre nézzünk, mely minket fehérebbé tehet a hónál, és szenteljük magunkat újból az Úrnak! De ne csak megpróbáltatásaink és szenvedéseink ösztönözzenek minket az Úr iránt való odaadásunk megújítására és megerősítésére, hanem jólétünk is serkentsen arra!
Ha valamikor olyan gondviselésben részesülünk, hogy kénytelenek vagyunk felkiáltani: ,,Ez magasztos kegyelem!", akkor nekünk, kiket Istenünk megkoronázott, viszonzásul Őt kell megkoronáznunk. Hordjuk össze az Isten országának kincseit, melyek szívünk kincstárában fel vannak halmozva, hadd nyugodjanak szeretetünk királyi ékességekkel díszített trónján! Ha jólétünk áldásait élvezni akarjuk, akkor vigyázzunk, ne váljék szükségessé részünkre oly sok kemény megfenyítés. Ha mi egy csókból képesek volnánk megérteni, amit Mesterünk elvár tőlünk, akkor nem volna szükséges a gyakori vesszővel való fenyíték.
Nyertünk-e nemrégen olyan áldást, melyet alig mertünk volna remélni? Magas kősziklára állított az Úr? Énekelhetünk a kegyelem gazdagságáról? Akkor itt az ideje, hogy megragadjuk kezünkkel az oltár szarvát és mondjuk: ,,Kötözz meg itt engem örökké tartó szereteted kötelével!" Ha újabb ígéretek teljesülésére van szükségünk, úgy azt is kell kérnünk, hogy régi fogadásunkban ne valljunk szégyent. Kössünk Vele ma Jézus szenvedéséért erős szövetséget, melyre hálával és köszönettel gondoljunk!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3980
  • e Hét: 15691
  • e Hónap: 45003
  • e Év: 232805
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.