Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Jézus együtt fog sírni veled – Istenkapcsolatban
  2017-05-24 08:10:20, szerda
 
 

Van olyan, hogy elborít a fájdalom. Hiába vagy keresztény, hiába imádkozol, hiába kéred Istent arra, hogy vegye el tőled a szenvedést.

Mindannyiunk életében történnek olyan események, amelyek mérhetetlen fájdalommal töltenek el, szinte maga alá temet az érzés, elviselhetetlen a gondolat is, hogy mindez velem történik.

Vannak ilyen emlékeink is, leggyakrabban gyermekkorunkból, örök sebek, amelyek néha már-már behegedni látszanak, de találkozunk valamivel, valakivel, és a seb újra felszakad.

Ilyenkor első reakciónk a tagadás. Nem akarok erre gondolni, nem akarok újra szembesülni azzal, hogy még mindig érint az, ami akkor történt velem, bennem. Elfordítjuk a tekintetünket a szenvedésünkről, menekülőre fogjuk. De hiába, a fájdalom mégis ott van, sőt, a tagadás görcsében talán még erősebb is.

Elkezdünk imádkozni: Istenem, vedd el tőlem, add, hogy végre megszabaduljak tőle... - de nem szabadulunk meg. Ekkor Isten elől is elkezdjük takargatni a bajunkat, mert úgy érezzük, nem helyénvaló a fájdalom, lehet, hogy Istent sértem ezzel. Ez a legrosszabb fázis, a zsákutca, ahonnan saját erőnkből nem jutunk ki.

Mit tehetünk ilyenkor mégis?

Azt, amit a kisgyerekek, amikor valami baj éri őket: hívják a szüleiket, valakit, akiben bizalmuk van, akit szeretnek. És megmutatják nekik a sebüket, elmesélik azt, ami érte őket.

Így hívhatjuk be fájdalmunkba Istent. - Jézust, aki az emberi fájdalom legmélyét is megízlelte, aki ismeri a mi fájdalmunkat:

Jézusom, kérlek, fogd meg a kezem, szeretném, ha velem jönnél oda, ahol elviselhetetlenül szenvedek! Nézd, ez az én sebem - nagyon fáj... Elmondom mi történt velem, hogy miért olyan bénító mindaz, ami akkor és ott történt, amit akkor és ott átéltem, hallgass meg...

És Jézus menni fog.

Nem fogja azt mondani, hogy nem érdekli a fájdalmad. Nem fogja megkérdőjelezni a keserűségedet. Nem fog megróni, hogy egy keresztény nem érezhet így. Nem fog azzal pirongatni, hogy mások jobban szenvednek nálad.

Ott lesz, veled lesz, meghallgat, és együtt sír veled...

Ez az, amiben vigaszt találhatunk: az Emberfia átölelő szeretetében, aki annyira szeretett minket - a barátait - hogy meghalt értünk.

Így születik bennünk új élet a szenvedésből - virág a kereszt tövében

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Adjon Isten jó reggelt mindenkinek !
  2017-05-24 08:08:40, szerda
 
  Adjon Isten jó reggelt mindenkinek !
Uram, segíts, hogy tudatosítsam Szent jelenlétedet.
Burkolj be szereteteddel.
Engedd, hogy szívem eggyé váljék a Tiéddel.
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
Jó reggelt!
  2017-05-15 13:21:19, hétfő
 
  Mindenkinek Isten adjon jó reggelt !
Add, Uram, hogy megnyíljak előtted most,
hogy magam mögött hagyom a világ gondjait.
Tölts fel békéddel, szereteteddel.
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
Sajtos muffin
  2017-05-11 15:52:07, csütörtök
 
  Hozzávalók
12 db
A tésztához :
2 dl tej
7 g szárított élesztő
1 teáskanál porcukor
47 dkg finomliszt
1 teáskanál só
1 dl étolaj
1 db tojás (L - es)

A töltelékhez :
8 dkg puha margarin
8 dkg félkemény sajt

A tetejére :
1 db tojás
ízlés szerint szezámmag

Elkészítés
70 perc

Mérjük ki a tészta hozzávalóit.

Az élesztőt keverjük el a langyos porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és 10 perc alatt futtassuk fel.

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat, és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.

Dagasszuk egy szép sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk 15 percet pihenni.

Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit.

A margarint egy fakanállal kikeverjük, a sajtot lereszeljük.

Láthatóan duplájára emelkedett a tésztánk.

Lisztmentes munkafelületre borítjuk és 12 db egyenlő részre osztjuk, majd kis gombócokat csinálunk belőlük.

Minden egyes kis gombócot kinyújtunk kb. 12 × 18 cm - es közel téglalap formára. A felső részén kb. feléig egy derelyevágóval 6 - 7 bevágást ejtünk.

A szabadon maradt részre kenünk a kikevert margarinból, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.

Majd feltekerjük, úgy, hogy a vágások vége az aljára kerüljön.

Egy picike csigát hajtunk belőle.Minden kis gombóccal így járunk el.

A csigát, behelyezzük a muffin formába. (esetleg nagyon vékonyan kikenhetjük margarinnal, de elegendő az a mennyiség, ami a kenése során bele kerül, igaz el nem fogja rontani). Tetejét letakarjuk a konyharuhával és 15 percet így pihentetjük.

Közben a sütőt előmelegítjük 180 C fokra. 15 perc után lekenjük a muffinok tetejét a gyengén felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. Az előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt készre sülnek.

Egy belül foszlós, kívül roppanós finomság lesz a végeredmény.

Fehér Katica receptje
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Jósággal telt csodaszép napot kívánok mindenkinek!
  2017-05-11 15:39:50, csütörtök
 
  "Mint valami titkos jelszó, úgy terjed az emberek közt ez a mondás.
Jeges szél süvít San Francisco felett. Piros Honda gördül az öböl hídjára, a hátsó ülésen halomban állnak a karácsonyi ajándékok.
- A hat utánam következő kocsinak is fizetem az átkelést - közli a volánnál ülő hölgy a hídfőnél, és hét előreváltott jegyet nyújt b e a bódé ablakán.
A másik hat utána jövő sorban az ablakhoz járul, de visszatolják a pénzét:
- Egy hölgy ön előtt már kifizette a díjat. Jó utat!
Úgy esett ugyanis, hogy a következőt olvasta a barátnője hűtőszekrényének ajtajára celluxozott cédulán: ,,Tégy jót úton-útfélen, a szép az mindig szép!" Nagyon megfogta a felirat, le is másolta magának.
Judy Foreman ugyanezt látta festékszóróval egy raktár oldalára fújva, a lakásától majd kétszáz kilométerre. Napokig motoszkált az agyában a felszólítás, végül visszament ugyanoda, és lemásolta a szöveget.
- Fantasztikusan szépnek találtam - ad magyarázatot arra, hogy azóta miért zárja minden levelét ezzel a bölcsességgel - , olyan, mint valami égi üzenet.
Franknek, a férjének annyira megtetszett, hogy kifüggesztette a falra a hetedik osztályban, ahol tanít. Egyik diákjának az édesanyja újságíró. Ő megjelentette a helyi lapban, bár később elismerte, hogy fogalma sincs, honnét származik és eredetileg mire vonatkozik. Egyszerűen csak tetszik neki.
Két nappal később a gondolat eljutott Anne Herberthez. A negyvenéves szőke asszony Marin megyében, az Egyesült Államok tíz leggazdagabb megyéjének egyikében lakik, gyerekmegőrzésből és más alkalmi házimunkákból él. Napokig járt a fejében a mondat, mígnem lefirkantotta egy sausalitói étteremben, a papír tányéralátét hátoldalára.
- Ez csodálatos! - kiáltott fel a mellette ülő férfi, és máris átmásolta a saját alátétjére.
- Ebben minden benne van - bizonygatja Anne. - Bárhol és bármikor tegyük meg azt, amivel jobbíthatunk valamin.
Efféléket eszelt ki: (1) kifesti lerobbant állagú iskolák tantermeit, (2) meleg ételt csempész a konyhaasztalokra a szegénynegyedben, (3) pénzt csúsztat egy önérzetes idős hölgy erszényébe.
- A jóság magától terjed - állítja -, akár az erőszak.
A mondás mindenesetre terjed, falakon, autómatricákon, levelek és névjegyek alján. S vele együtt lopva terjed a jóság is.
Egy férfi az oregoni Portlandben épp idejében dob be még egy érmét egy ismeretlen autós parkolóórájába. A New Jersey-i Pattersonban tucatnyian jelennek meg felmosóvödrökkel, súrolókefékkel és tulipánhagymákkal egy rozoga háznál, pincétől a padlásig tisztává varázsolják, miközben a hajlott korú tulajdonosok meghökkenten mosolyogva figyelik őket. Ki tudja, mi ütött egy chicagói kamaszba, mindenesetre ellapátolja a havat a kocsibejáróból. Aztán, mire a szomszéd észbe kap, az övét is megtisztítja.
Egy bostoni nő ,,Boldog karácsonyt!" felirattal látja el a bankban beváltandó csekkek hátoldalát. Egy St. Louis-i férfi, akinek hátulról belerohant a kocsijába egy fiatal nő, csak legyint.
- Á, csak egy karcolás! Emiatt ne izgassa magát!
Terjednek a szépségre törekvés jelei: Egy férfi nárciszokat ültet az autóút mentén. Egy seattle-i egyszemélyes köztisztasági őrjárattá nevezi ki magát, járja a betondzsungelt, és bevásárlókocsiba gyűjti a szemetet. Atlantában egy férfi lesikálja a firkálásokat a közpark padjáról. Azt mondják, ha az ember mosolyog, óhatatlanul legalább egy kicsit jobb kedvre derül. A jóság mindenképpen csökkenti saját terheinket is, hiszen egy kicsivel jobbá változtatja a világot.
Aki csak részesül benne, kellemesen meglepődik. Ki tudja, mire sarkallja a váratlan élmény azokat, akik helyett kifizették a hídpénzt? Elsőbbséget adnak valakinek az útkereszteződésnél? Rámosolyognak egy bolti eladóra? Vagy valami nagyobb horderejűt visznek véghez? Mint minden forradalom, a partizánjóság is lassan, sokszor egyetlen cselekedettel kezdődik. Miért ne indulna ki tőlünk?"

Jósággal telt csodaszép napot kívánok mindenkinek!

...szeretettel...
 
 
0 komment , kategória:  Jó napot  
Túrós rizsfelfújt meggyszósszal recept
  2017-05-09 09:54:29, kedd
 
  Hozzávalók

Hozzávalók 22 cm átmérőjű, kapcsos tortaformához
a felfújthoz:
20 dkg rizs
9 dl tej
10 dkg cukor
1/2 kávéskanál őrölt vanília
3 dkg vaj
4 tojás
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál citromlé
50 dkg túró


a szószhoz:
30 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
3 evőkanál cukor
1/2 dl víz
1 csapott evőkanál étkezési keményítő

a formához:
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés

A rizst puhára főzzük a vaníliával és sóval ízesített tejben. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a villával áttört túrót, a langyosra hűlt tejberizst, és eldolgozzuk. A tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd a túrós keverékhez forgatjuk. A tortaformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd beleöntjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Rácsra téve langyosra hűtjük.
A szószhoz a meggyet a cukorral kis lábasba tesszük, felforraljuk. Besűrítjük a vízben elkevert étkezési keményítővel. A rizsfelfújtat cikkekre vágjuk, és porcukorral meghintve, a meggyszósszal együtt tálaljuk.

Tipp: ha sütés közben a teteje nagyon pirulna, csúsztassunk fölé egy nagy tepsit. Gluténmentes zsemlemorzsával készítve, gluténmentes desszertet kapunk.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.com
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Anyák napjára
  2017-05-06 22:02:38, szombat
 
  Szeretettel köszöntöm az édesanyákat, nevelőanyákat, nagymamákat, dédiket és a mostohákat Anyák napja alkalmából!
Fogadjátok tőlem ezt a régebbi írásomat szeretettel <3


A mostoha
Panna boldogan készült a nagy napra. Vidám, kiegyensúlyozott kislány lett belőle, nyoma sem maradt az elszenvedett traumának. Egy éve a gyerekpszichológus is iskolaérettnek találta, de az apa ragaszkodott a halasztáshoz.
A kislány tűsarkú cipőben jobbra, balra billegett és forgott a tükör előtt, elégedett volt a látvánnyal, tengerkék szeme csak úgy csillogott.
- Gyere, nézd csak, olyan csinos vagyok, mint Jutka néni. - kérlelte Emesét.
- Tényleg, azon gondolkodtam, kire hasonlít az én kis tündérkirálynőm. Valóban nagyon csinos vagy, de a cipőm megbontja a harmóniát, kérlek, cseréljünk. - nyújtotta a kislány felé a szandálját, közben a füléhez hajolt, és bele súgta: szeretlek kicsikém.
Átölelték egymást, majd folytatták a készülődést.
Valóban gyönyörű volt. Rakoncátlan szőke fürtjeit kétoldalt díszcsattal eltűzték, angyali arcocskája még jobban érvényesült. Egyszerű fehér blúzát, leheletfinom csipkezsabó díszítette. Mély bordó bársonyszoknya ünneplővé varázsolva öltözetét. A gyermek ruháit közösen vásárolták, hogy jól érezze magát a benne. Valahányszor Emese vásárolt magának valamit, a kislány, hasonló ruhadarabot kért magának legközelebb. Most is szinte egymáshoz öltöztek, az asszony kosztümje és a kis szoknya, hasonló színével.
Az apa öltönyben állt útra készen. Emese és Panna még egyszer visszaszaladtak a tükörhöz. Megállapították az alkalomhoz illően, vannak felöltözve, indulhatnak.
Félúton jártak, amikor megszólalt az apa telefonja. A hívószám láttán, szája széle elfehéredett, remegni kezdett. Ez nem lehet igaz, megint kezdődik...
Nem engedi, hogy megmérgezzék az ünnepi hangulatot, nem veszi fel. A csengetés vészjóslónak és kitartónak tűnt. Emese is ránézett a kijelzőre, érezte a homloka gyöngyözni kezd.
- Ott egy cukrászda, beugornánk Pannával pár süteményért, és otthon folytatnánk az ünneplést. Mit szólsz hozzá az én kicsim? -fordult a kislányhoz.
- De, ugye nem késünk el? -kérdezte a gyerek izgatottan?
- Hogy késnénk el, az én kis tündérkirálynőm verset mondd, hát késtünk mi el valahonnan?
- Nem, dehogy, akkor menjünk. - sóhajtott izgatottan a kislány.
Beálltak a parkolóba, a telefon is elhallgatott.
A két hölgy kéz a kézben bandukolt, a vanília illatú süteményházba.
A férfi dühösen nyomogatta a hívógombokat. A második csengésre beleszólt a női hang.
- Na, végre! Itthon vagyok, anyám mondta most lesz az Anyák napi ünnepély, látni akarom a lányomat. Odamegyek, elvégre én vagyok az anyja. Nem szeretném, ha a feleséged ott lenne. Ne érts félre, nincs semmi bajom vele, csak a gyereket nem szeretném kellemetlen helyzetbe hozni.
- Most állj meg, kérlek egy szót sem többet! Nem tudom mióta vagy az országban, és meddig maradsz, feltételezem, hogy nem csak ebben a két órában, ameddig az ünnepély tart. Maradj ott, ahol vagy, ha véget ér, tisztelettel várunk az otthonunkban benneteket.
- Egyedül vagyok, vége mindennek, hazaköltözöm. Nem való nekem az idegen kultúra, nem tudom megszokni. Az ünnepélyen ott leszek, az anyja vagyok, ettől nem tántoríthat el senki.
- Figyelj ide... - nem fejezhette be a mondatot, mert elnémult a másik oldal telefonja.
Az órájára nézett, nem sokára oda kell érniük. Hiába törte a fejét, egyetlen bölcs gondolat sem jutott az eszébe. Féltette a kislányát. Ritkán látogatja az anyja, ilyenkor megtépázza a kicsi lelkét, és megpróbálja megzavarni.
Emese jól kezeli a helyzetet, ez most mégis más. Évek óta jelen van az Anyák napi ünnepségen. Mit tegyen, mi lenne mindenkinek jó, de jó lenne tudni.
Szerettei megjelentek az ajtóban, az asszony egyik kezében a tálca sütemény, másik kezében a kislány keze, szemében szomorúság, félve tette fel a kérdést, mikor odaértek.
- Sikerült a telefont lerendezni?
- Sajnos nem. - közölte lehangolva, majd a kislányához fordult.
- Figyelj ide kislányom, édesanyád hívott, itthon van, ide készül. Kértem, hogy inkább otthon látogasson meg, de nem hallgatott rám.
- Talán jobb lenne, ha én mennék haza, és otthon várnálak benneteket. - folytatta az asszony.
- Akkor menjünk haza, nélküled én sem megyek. - csuklott el a gyermek hangja és szorosan nevelő anyjához bújt.
Az apa nézte őket, és döntött.
- Rendben lányok, megyünk, de nem haza, hanem az oviba. Sietnünk kell, Panna a verset tudod, Te mondod el legszebben. Tudjátok milyen büszke, vagyok az én egyetlen gyönyörű tündérkémre, és a tündéranyukájára. - próbálta oldani a kialakult feszültséget az apa.
Alig pár perc elteltével megérkeztek.
Sokan álltak az óvoda előtt. Rengeteg anyuka, nagymama, de igen kevés apuka. Emese bekísérte kislányt, aki alig akarta kicsi kezét kivenni a biztonságot nyújtó kézből. A szokásos puszi is elcsattant.
Hét ágra sütött a nap, aranyló fénysátort húzott a rendezett udvar fölé. Megkezdődött az ünnepély. Miklós és Emese kissé megnyugodott. A köszöntő után a gyermekműsor következett. Egyszer csak mögöttük megszólalt az ismerős hang.
- Sziasztok, igazán foglalhattatok volna egy helyet mellettetek, tudtátok, hogy jövök. -szólt szemrehányóan az édesanya.
- Pszt..., nem zavar, hogy nem értem a verset? -szólt hátra a férfi.
- Majd Pannára figyelj, a lányunkra, ne másokra. - oktatta ki a volt feleség.
Nem válaszoltak, így is rém kínosan érezték magukat. A mellettük ülök kíváncsian, figyelték a nem mindennapi párbeszédet. Egymáshoz sem szóltak, nehogy beszédet provokáljanak.
Miklós kezébe vette asszonya kezét. Megijedt, még soha nem érezte nyirkosnak és hidegnek.
Panna következett. Szemével kereste szeretteit. Nem látszott zavartnak. Hangja egyre magabiztosabbnak tűnt, a szavak röpültek feléjük. A szeretet sugarai melegítették át a szívüket. Nagy tapsot kapott. Mosolyogva és felemelt fejjel hagyta el a pulpitust a kicsi lány.
Nem sokára végéhez közeledett az ünnepély, a gyerekek egy közös ünnepi énekkel fejezték be a gyönyörű napot. A dada nagy kosár virággal a kezében közeledett a kicsikhez. Mindenki kivett egy szálat belőle, akinek nagymamája is ott volt, kettőt vehetett, Panna a kosárhoz lépett, egy pillanatra megállt, gondolkodott, majd két szál virággal a kezében feléjük indult, megállt előttük és csillogó szemmel így szólt.
- Anyák napja alkalmából fogadd szeretettel. - nyújtotta Emese felé a virágot, másik kezét is ölelésre nyújtva.
Mikor kiszabadultak egymás karjaiból, a másik szál virágot a mögöttük lévő sorban lévő az édesanyjának adta.
- Te is fogadd szeretettel. Mikor érkeztél, és meddig maradsz? Most sietnünk kell, mert otthon is ünnepelünk, de ha van kedved, látogass majd meg. - hadarta el a gyermek.
Az asszony döbbenten ült, a távolság nem engedte, hogy gyermekét megölelje. Átvette a virágot, sokáig nem tudott megszólalni, majd egy halk köszönöm-öt elmormolt.
Az apa örült, hogy gyermeke megoldotta a kínos helyzetet.
Egy pillanatra filmkockák futottak a szeme előtt a sors vetítőjében. Három éves volt a kislány, mikor ketten maradtak. Két hétig semmit nem tudtak az anyáról, mindenhol keresték, a rendőrségen az eltűntek között iktatták.
Később Hollandiából jelentkezett, egy férfival lépett le.
Felálltak, és elindultak haza. Pár lépés volt a kocsiig, mikor az édesanya a kislányához lépett.
- Úgy nézel ki ebben a szoknyában, mint egy múlt századi matróna. Mért nem nadrágban vagy? - sziszegte gúnyosan.
- Kérlek, hagyd ki a gyereket. -kérlelte az apa.
- Te ne szólj bele, a gyerekemet kérdeztem. Egyébként Ti is úgy kirittyentettétek magatokat, mintha operába mennétek. Nem láttátok, hogy mások farmerban voltak. - replikázott dühösen, a jól öltözött, és ápolt volt férjére, kinek makulátlanul vasalt inge úgy világított, mint a téli szikrázó hó a napsütésben.
- Anya, apa, siessünk, éhes vagyok. - kérlelte Panna, majd édesanyjának oda szólt.
- Szia, puszilom a mamit!
Nem hallották, hogy jött volna válasz.
Megfogta a két felnőtt kezét, és húzta őket a kocsi felé. Érezte a feszültséget, és látta a szomorú szemeket. Emeséhez fordult, angyali mosollyal.
- Gyere, súgok valamit.
Az asszony lehajolt a kislányhoz, de az nem súgott semmit, a nyakába csimpaszkodott, és hangosan így szólt.
- Anya nagyon szeretlek!
Emese átölelte a kislányát. Soha nem gondolta, hogy egyszer majd ANYÁNAK szólítja. Az apa odalépett hozzájuk és két karjával magához vonta az övéit. Nem tudni mennyi idő telt el, de kiürült az utca, mikor a család elindult haza.

Lélek Sándorné Gizelle tollából!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szívedből adni
  2017-05-04 20:28:14, csütörtök
 
 

Kipróbáltad már, - hogy milyen,
- nyitott szívedből adni?
Felrázva néhány csüggedőt,
- jó embernek maradni?

Segíteni az éhezőt,
tudva, más nem segíthet!
Reményt adni, hol elfogyott...,
hol vár sóvár tekintet.

A földi lét csak anyagi,
kincset ne gyűjts magadnak!
Szívük, lelkük is megtelik,
kik szeretettel adnak!

A világ tőled gazdagabb,
s általad válik szebbé.
Vizsgáld meg belsőd, Önmagad,
s az álmod váljon tetté!

Amit küldesz, majd azt kapod,
a szeretet sosem vész el.
Jöhetnek bajok, viharok,
ne szállj szembe a széllel.

Csak tedd a dolgod csendesen
és szépítsd kis világod!
S meglátod álmod létre kel,
s megnő apró &#8220;virágod".

Legyél, ki voltál mindig is,
jótékony, tiszta lélek!
Tárd ki ajtód és ablakod,
és sóhajtsd világgá: ÉLEK!

Aranyosi Ervin
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ima
  2017-05-04 20:26:45, csütörtök
 
  Mennyei jó Atyám, őriző pásztorom,
Kelő nap fényénél hozzád fohászkodom.
Fejet hajt előtted a fűszál, virágszál,
Hálát adok néked, hogy reám vigyáztál.
Ne hagyj el engemet édes jó Istenem.
Oh, ha te vagy velem, kicsoda ellenem?
Függeszd őrző szemed édes jó anyámra,
Hints áldást fejére, a lába nyomára.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Keresztény kressz.
  2017-05-02 15:44:09, kedd
 
  A sikerhez vezető út nem egyenes! Ahhoz, hogy életünk megfelelő úton és sebességgel haladjon sok egyéb más tényezővel kell szembe néznünk.

Kereszteződés: kísértés - amikor letérhetünk a helyes útról

Dugó: összezavarodottság - amikor össze vagyunk zavarodva és bosszankodunk, hogy miért nem tudunk haladni

Fekvő rendőr: ellenségek - akik lassítanak az egyenes úton

Emelkedő: nehézségek - problémák, melyek vissza akarnak tartani

Baleset: amikor hibázunk

Figyelmeztető jelzések: család és barátok - akik segítenek az utadon

Benzinkút: gyülekezet, templom - egy hely a feltöltődésre

A sikerre vezető úthoz megfelelő autó felszereltsége:

Autó: te

Sofőr: Jézus

Üzemanyag: Isten igéje, a Biblia

Biztosítás: Jézus kegyelmébe vetett hited

Motor: szeretet

GPS: Szentlélek

Balesetmentes közlekedést kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 1668
  • e Hónap: 8040
  • e Év: 58831
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.