Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
"Hogy megmutassa a következendő időkben..."
  2017-05-16 06:50:16, kedd
 
  ,,Hogy megmutassa a következendő időkben az Ő kegyelmének felséges gazdagságát." (Efézus 2:7)



A legjobb mód, hogy a Sátán birodalma meggyengüljön és kicsi maradjon, ha a legnagyobb bűnösöket megszabadítják a hatalmából. A legnagyobb bűnösök az ezredesek és a századosok a sötétség fejedelmének hadseregében. Ezért először őket kell legyőzni; az meggyengíti a Sátán birodalmát.
Amikor Isbóset Abnert elvesztette, országa meggyengült, és ő csak ingadozott a trónján.
Amikor Sámson le akarta rombolni a filiszteusok templomát, a két főoszlopot ragadta meg, és amikor azokat kidöntötte, összeomlott az egész épület.
Krisztus azért jött, hogy a Sátán munkáit lerontsa.
A Sátán alattvalóinak lelkében hemzsegnek a bűnök. Gondolj csak Manasse királyra. Amíg elöl járt a bűnben, az egész országot elárasztotta a romlottság. A magaslatokat, melyeket apja, Ezékiás lerontott, újra felépítette; oltárokat is épített az Úr házában. Manasse bűnbe vitte a népet, és több rosszat követtek el, mint a körülöttük lakó pogányok. De amikor Manasse megtért, az egész országot megreformálta. Akkor eltávolították a ligeteket, a bálványszobrokat és Baál oltárait. Helyreállt az igazi istentisztelet. Manasse király megreformálta az országot hatalmával, de példájával is.
Bárcsak hatással lenne Isten városunk vagy családunk néhány rossz hírű tagjának a szívére is. Akkor örülnének a kegyesek. Akkor sóhajtozna a pokol. Akkor hatalmasan elfojtatnék a bűn. Krisztus dicsőíttetnék és az angyalok örülnének.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A zsidók közkegyelmet kapnak
  2017-05-16 06:47:08, kedd
 
  A ZSIDÓK KÖZKEGYELMET KAPNAK * ESZTER 8-10

KÖZPONTI IGERÉSZ: ESZTER 8,1-8; 9,1-2.12-32

ÖSSZEFOGLALÁS * Az Eszterről szóló drámai alkotás mesebeli véget ér. Mordokájt előléptetik, a zsidók ellenségei elpusztulnak. Eszter pedig írásban kap biztosítékot a királytól a púrim ünnepének megalapításához - örök emlékezetül Isten nagy szabadítására. A befejezésben (10. fejezet) Mordokáj történelmi feljegyzést kap a perzsa krónikákban. A pogány történetíróktól eredő ilyesfajta elismerés nem gőgös követelésből vagy önimádatból fakad (mint Hámánnál), hanem mert Mordokáj a szolgálatkészség élő példája volt mind beszédében, mind magaviseletében.

8.Fejezet: A törvény megváltozik; Küzdelem

9.Fejezet: Az ellenséget megbosszulják 1-19; A púrimot megünneplik 20-32; Küzdelem; Ünnepség

10.Fejezet: Mordokájt megjutalmazzák; Elismerés

NAPI ÚTRAVALÓ * Ha láttál már Oscar- vagy Emmy-díj átadó gálaműsort, akkor bizonyára figyelemmel kísérted, ahogy számos nyertes a sikere nagy részét a rendezőjének tulajdonította. Mit gondolsz, miért?
Most, hogy a végére értél Eszter könyvének, a mennyei drámának, amelyben a történelem egy valós szelete tárult eléd - mit gondolsz, Eszter és Mordokáj kinek tulajdonítaná a sikerét?
Emlékezz vissza, milyen jellemek bontakoztak ki előtted a könyvben, majd röviden válaszolj a következő kérdésekre:

1.Hány esemény fordult elő a könyvben, amely Isten szuverén uralmát igazolta? Sorsvetés, álmatlanság? ......
2.Mi a tanulság abból, hogy...
Eszter két lakomát rendezett?...... ........... ........... ........... ........... ........... ..........
Mordokáj jót cselekedett, de jutalom nélkül?...... ........... ........... ........... ......
Hámán sorsot vetett?...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ......... ....
Hámánt felakasztották?...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... .........
3.Miben tudnál együttműködni életed nagy Rendezőjével, hogy dicsőséget hozz a nevére?...... ...........
......

BETEKINTÉS * A PÚRIM EREDETE - A púrim, mint elnevezés (3,7; 9,24) Hámán kockadobásából vagy más néven sorsvetéséből (púrim) ered. Régészeti ásatások Súsánban számos olyan kockát tártak fel, amilyet Hámán használhatott, amikor babonásan a megfelelő időpontot akarta kiválasztani.

Hinni pont annyira könnyű és annyira nehéz, mint amennyire könnyű vagy nehéz elhinni, hogy Isten gondoskodik rólunk.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"...A ki bőségesen megad nekünk mindent..."
  2017-05-16 06:37:28, kedd
 
  ,,...A ki bőségesen megad nekünk mindent a mi tápláltatásunkra" (1Tim 6:17)


A mi Urunk Jézus szüntelen ad, és egyetlen pillanatig sem vonja meg tőlünk kezét. Amíg a kegyelemnek van még olyan edénye, amely nem telt meg csordultig, addig nem áll meg az olaj. Ő Nap, amely mindig fénylik, manna, ami szüntelen hull a tábor körül, szikla a pusztában, amelynek átszúrt oldalából állandóan patakzik az életvíz. Kegyelmének esője folyton esik, jóságának áldása mindig árad, szeretetének forrása mindig buzog. Ő, mint Király, soha nem hal meg, tehát kegyelme sem szűnik meg soha. Napról-napra szakíthatunk gyümölcséből, és élvezhetjük azt. Naponként lehajlanak ágai kinyújtott kezünk felé, jóságának újabb és újabb készletével. A hét minden napja ünnep, és ahány napja van az évnek, az mind vendégség és lakoma nála. Ki hagyta el valaha ajtaját anélkül, hogy áldást ne vitt volna magával? Ki állt fel valamikor elégedetlenül szeretetének asztala mellől? Ki távozott jelenlétéből túláradó öröm nélkül? Kegyelme és irgalma új minden reggel, és felüdít minket minden este. Ki tudja áldásainak számát, vagy nagylelkű adományait mind felsorolni? A homokórán átfutó homokszemek nem érhetnek fel az Ő irgalmas cselekedeteinek számával! Időnk szárnya jóságának ezüstjével és szeretetének aranyával van bevonva. Az idő folyója, az örökkévalóság hegyeiről, kegyének aranyszemcséit hozza át nekünk. A csillagok megszámlálhatatlan sokasága, csak zászlóhordozója lehet az áldások még hatalmasabb seregének. Ki veheti számba a Jákóbra árasztott jótétemények fellegét? Vagy ki számolhatná meg az Izráelnek adott áldásoknak csak negyedrészét is? Mivel magasztalhatja lelkem Őt, aki betölt minden nap jóságával, és megkoronáz kegyelmességével? Ó bárcsak dicséretem is lehetne olyan kifogyhatatlan, mint a te jóságod! Te szegény nyelv, miért vagy olyan csendes? Ébredj, mert különben nem vagy többé dicsőségemre, hanem gyalázatomra. ,,Serkenj fel te lant és hárfa, hadd keltsem fel a hajnalt!"

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 812 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1621
  • e Hét: 15195
  • e Hónap: 27070
  • e Év: 214872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.