Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Az Atya gyermekei
  2017-05-17 19:40:43, szerda
 
  "Ha jobban szem előtt tartanánk, hogy mint gyermekek igazán az Atyához tartozunk, minden másképp lenne. Ha ő segít rajtunk, ez természetes dolog, mert hiszen mi részei vagyunk neki."

- Corrie ten Boom
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az Úr gazdagsága
  2017-05-17 19:37:50, szerda
 
  "Az Úr gazdagsága határtalan. Csak legyünk készek és tárjuk ki a szívünket; a menny ablakai ki vannak tárva előttünk."

- Corrie ten Boom
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus személye
  2017-05-17 18:55:30, szerda
 
  Krisztus személye


Jézus Krisztus egyszerre végtelenül fenséges és végtelenül leereszkedő. Krisztus mint Isten mindenek felett való, határtalan fenség. Magasabb rangú a földi királyoknál, hisz ő a királyok Királya, az uraknak Ura. Magasságosabb a mennyeknél, és a mennyország leghatalmasabb angyalainál. Olyan hatalmas, hogy minden ember, minden király és fejedelem csupán féreg őelőtte. A népek olyanok előtte, mint egy vízcsepp a vödörben, annyit érnek, mint egy porszem a mérlegserpenyőn; bizony, az angyalok sem érnek semmit hozzá képest. Mérhetetlenül hatalmasabb annál, minthogy szüksége legyen ránk; megfoghatatlan számunkra, így nincs haszna belőlünk; értelmi képességeinkkel fel nem foghatjuk. Péld 30,4: ,,Kicsoda ennek neve? Avagy kicsoda ennek fiának neve, ha tudod?" Minden erőlködésünk ellenére sem érhetjük fel ésszel isteni dicsőségét. Jób 11,8: ,,Magasabb az égnél: mit teszel tehát?" Krisztus a Teremtő, az ég és a föld egyedüli birtokosa, mindenek korlátlan Ura. Uralkodik az egész univerzum felett, azt cselekszi, ami neki tetszik. Tudása végtelen. Bölcsessége tökéletes, senki sem vehet erőt rajta. Hatalma korlátlan, nincs, aki ellenállhat neki. Gazdagsága felmérhetetlen és kimeríthetetlen. Magasztossága végtelenül lenyűgöző.
Mindezek ellenére mégis végtelenül leereszkedő. Krisztus kegyelmesen leereszkedik mindenkihez, és figyelmét nem kerülik el a legalantasabb vagy legalacsonyabb rendű teremtmények sem. Nem csupán az angyalok szintjére ereszkedik le, hogy magát lealacsonyítva lássa, mi történik a mennyekben, de az olyan alantas lényekhez is, mint az ember; sőt, még ezen belül is nem csupán a fejedelmekhez és hatalmasokhoz, hanem a társadalom legalsó rétegéhez, ,,a világ szegényeihez" is (Jak 2,5). A világ kitaszítottjait Krisztus nem veti meg. 1Kor 1,28: ,,És a világ nemteleneit és megvetettjeit választotta ki magának az Isten." Krisztus leereszkedik a koldusokhoz (Lk 16,22) és a leginkább megvetett népek tagjaihoz is. Jézus Krisztus előtt ,,nincs többé [...] idegen, scithiai, szolga, szabad" (Kol 3,11). Ő, aki mindenkinél magasabb rendű, kegyesen tekint a kisgyermekekre: ,,Hagyjatok békét e kis gyermekeknek, és ne tiltsátok meg nekik, hogy hozzám jőjjenek" (Mt 19,14). S még ezen túl képes arra is, hogy a legméltatlanabb, legbűnösebb teremtményekhez is leereszkedjen, akik híján vannak a jócselekedeteknek, és akik leginkább méltók lennének az ítéletére.
Sőt, Krisztus nem csak annyira ereszkedik le, hogy irgalommal tekint az ilyen bűnös emberekre, hanem kész az önlealacsonyítás mindennemű megnyilvánulására. Mélységes alázata elegendő arra, hogy barátjukká, társukká váljon a bűnösöknek, és lelküket szoros szellemi-lelki közösségben egyesítve magához vonja. Elegendő arra, hogy felvegye emberi természetünket, eggyé legyen közülük és eggyé váljon velük. Sőt, Krisztus annyira lealacsonyította magát, hogy kitette magát a gúnyolódásnak és káromlásnak, és szégyenletes kínhalált halt értük. El lehet-e képzelni ennél nagyobb megalázkodást? Mindezt ráadásul az alantas, önző, megvetendő és érdemtelen emberekért tette, értük alacsonyította le ennyire magát!
Ezért kapcsolódik csodálatosan személyében a végtelenül felséges és a végtelenül leereszkedő. Rengetegszer láthatjuk, mit tesz a magas rang, hatalmi pozíció az emberrel, mennyire ellenkező hatást vált ki belőle. Mennyivel többre tartja magát az a féreg, akinek több porszeme, vagy nagyobb szemétdombja van, mint másoknak! Mennyire távol tartja magát azoktól, akik alatta vannak! A leereszkedés legapróbb megnyilvánulásáért is óriási felhajtást, és zajos elismerést vár. Krisztus megalázkodik, hogy megmossa a lábunkat, de az ún. ,,nagy emberek" (vagy inkább nagyobb férgek) még ennél jóval kisebb megalázkodás miatt is lealacsonyítva érzik magukat!

Jonathan Edwards
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Mi befelé építkezünk
  2017-05-17 14:45:02, szerda
 
  Mi befelé építkezünk


Mi befelé építkezünk,
erősségünk bensőnkben épül,
a lelki ház, a lelki város.
Élő reménység viaduktja
ível át a bűnszakadékok
mélységei fölött szívünkben.
A SZENTLÉLEK várfala óvja
átélt csodáink palotáit,
hálaadásunk tornyait.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A metszőolló
  2017-05-17 14:31:57, szerda
 
  A metszőolló

,,Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek." János 15,3


Mi ennek a mennyei Szőlősgazdának a metszőollója? Gyakran mondják, hogy a szenvedés, de vajon tényleg ez az eszköz az, amit Ő használ? Hogy lenne ez akkor igazságos azokkal a sokakkal, akiknek hosszú időn át nincs részük megpróbáltatásokban; vagy azokkal, akikre úgy tűnik egész életükön át Isten jósága árad? Nem, Isten Igéje az a metszőolló, ami élesebb minden kétélű kardnál, ami áthatol a lélek és a szellem szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. A szenvedés csak akkor válik áldássá, ha elvezet az Ige formáló hatásához; a szív Ige általi megtisztulásának az elmaradása az oka annak, hogy a nyomorúság sokszor nem megszentelt. Még Pál tövise a testében sem lehetett volna áldássá addig, amíg Krisztus szavai - ,,az én erőm erőtlenség által ér célhoz" (2Kor 12,9) - meg nem láttatták vele az önmagasztalás veszélyét, és nem késztette örvendezésre az erőtlenségben.
Az Ige Isten metszőollója. Jézus azt mondja: ,,Ti már tiszták vagytok az Ige által, amelyet szóltam nektek" (Jn 15,3). Milyen mélyre hatott a szó, ami elhagyta az ajkát, miközben az tanította őket, akinek a száján az éles, kétélű kard jött ki (Jel 19,15)! ,,Ha valaki hozzám jön, de nem gyűlöli meg apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, sőt még a saját lelkét is, nem lehet az én tanítványom" (Lk 14,26). Mennyire felszínre kerültek a rejtett gondolataik, miközben megalázta a büszkeségüket, vagy megdorgálta őket a szeretetük hiányáért, vagy amikor előre megmondta, hogy mindnyájan el fogják Őt hagyni! Szolgálata kezdetétől, a Hegyi beszédtől kezdve az utolsó vacsora éjszakáján elmondott figyelmeztető szaváig, az Igéje megpróbálta és megtisztította őket. Felfedezett és megítélt mindent, ami az énből táplálkozott; most kiüresedtek és megtisztultak, készen az eljövendő Szentlélek befogadására.
Ahogy a lélek feladja saját gondolatait és az emberi elképzeléseket, és aláveti magát szívből, alázatosan és türelmesen az Ige tanításának a Lélek által, úgy fogja az Atya elvégezni az Ő áldott metsző és tisztító munkáját. Minden olyat eltávolít az emberi természetből és az énből, ami akadályozza az Ő Lelkét. Azok, akik tudják, mi mindent tehet értük a Szőlősgazda, mi mindent hozhat létre rajtuk keresztül a Szőlőtő, törekedjenek buzgón arra, hogy önmagukat szívből alávessék az Ige áldott megtisztításának. Fogadják úgy igetanulmányozásuk közben, mint egy kalapácsot, amely összetör és felnyit, mint a tüzet, amely felolvaszt és megtisztít, mint egy kardot, amely felfed és megöl mindent, ami a testből való. A meggyőzés igéje előkészít a vigasztalás és a remény igéjére, és az Atya meg fogja tisztítani őket az Ige által.
Mindannyian, akik az igazi Szőlőtő szőlővesszői vagytok, valahányszor olvassátok, vagy halljátok az Igét, elsősorban adjátok át magatokat neki, hogy Ő használja az Igét a szőlővessző megtisztítására! Legyen szívügyetek az Ő vágya, ami még több gyümölcstermésre késztet! Bízzatok benne, mint Szőlősgazdában, hogy kimunkálja ezt! Vessétek alá magatokat egyszerű, gyermeki megadással az Ő Igéje és Lelke tisztító munkájának és számíthattok arra, hogy az Ő célja be fog teljesedni bennetek!

...... ........... ........... .............

Atyám, imádkozom, tisztíts meg a Te Igéd által! Vizsgáld meg és hozd világosságra mindazt, ami az énből és a testből van a hitéletemben. A Te Szavad vágja le az önbizalom minden gyökerét, hogy a Szőlőtő teljesen szabadnak találhasson engem arra, hogy átvegyem az Ő életét és Lelkét. Szent Szőlősgazdám, bízom benned, hogy ugyanúgy gondot viselsz a szőlővesszőre, ahogy a Szőlőtőre! Csak Te vagy az én reményem!

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Üres edények
  2017-05-17 09:24:00, szerda
 
  Üres edények

"Lásd, üres edény vagyok, Uram!
Tölts meg! Gyenge vagyok a hitben.
Erősíts meg! - Luther

Milyen csodálatos Isten vagy!
Jézusban ránkragyog irgalmas arcod.
Szegény, üres edényeidet
végtelen türelemmel számontartod,
s kész vagy minden nap megtölteni mindet
új hittel, szeretettel, új erővel,
mások terhét örömest viselővel...
köztük üres kis edényedet, engem!

Hiszen forrásod kiapadhatatlan.
Sose kell sírnom, hogy üres maradtam.
Sose kell hasznavehetetlen,
üres edénnyé lennem!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten mindenütt jelen van
  2017-05-17 08:53:55, szerda
 
  Isten mindenütt jelen van


Az egész világűrben, a teremtés határain kívül vagy belül, nincs olyan hely, ahol Isten ne lenne jelen.
Az emberi elme a maga szűkös határaival fel sem tudja fogni ezt a hatalmas dolgot. Csak annyit mondhatunk, hogy a nagy, örökkévaló és mindenható Lélek korlátlan hatalommal és erővel rendelkezik, és örökké él. Hiszen mi csak a gyenge értelmünk szerint mondjuk, hogy Isten az egekben lakik, de a valóságban be kell vallanunk, hogy az egeknek egei sem fogadhatják be őt; Isten mégis mindig jelen van uralmának minden szegletében. Az egész univerzum az ő lakhelye.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Betonpadon megtört élet
  2017-05-17 07:43:14, szerda
 
  Betonpadon megtört élet


A magányos öreg kuporog a padon
Vánszorog az álma, elcsúszott a havon
Kezeit gyöngéden térdeire hajtja
Menekül, de valami mégis visszatartja

Feláll, majd ismét visszaül a kőre
Árván keres sírt e reménytemetőbe
Néz és vár valakire csendben, halkan
Fázik, de nem kerül rá szeretetből paplan

Ráncbagyűrt kezecskéje pulzusára téved
Még mindig vele van, s hisz benne az élet
Sütne ő, főzne, ha lenne ki örülne
Szerelmesek helyére félve befeküdne

De nem figyel rá s nem szól hozzá senki
Egyszerű nevét e világ könnyen elfelejti
Az ég fölött persze várják őt már nagyon
Új háza kész, s ott virágok közt boldog lesz, tudom.

Tornay András
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Rabszolgakötény
  2017-05-17 07:39:59, szerda
 
  Rabszolgakötény

Mindenkinek jut rabszolgakötény,
ideje van a lábmosásnak.
Boldog, kit ISTEN tetten ebben ér,
felékesíti az alázat.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Aki azt mondja, hogy Őbenne marad..."
  2017-05-17 07:38:00, szerda
 
  ,,Aki azt mondja, hogy Ő benne marad, annak úgy kell járni, amint Ő járt." (1János 2:6)



Miért kell a keresztyéneknek Krisztus példáját követni? Tenniük kell ezt saját magukért. Ha vágynak egészséges lelki állapotra, ha a bűn nyomorából menekülni akarnak, és örvendenének a kegyelemben való növekedés üdítő érzésének, akkor Jézust kell példányképül venniük. Saját boldogságuk érdekében, ha szeretnének inni a seprőjétől megtisztított borból, úgy szintén, ha vágynak az Úr Jézussal való szent és üdvös közösség után. Ha szeretnének felül emelkedni e világ szenvedésein és gondjain, akkor úgy járjanak, amiképpen Ő járt. Semmi nem segítheti elő annyira a menny felé vezető vándorúton való haladást, mint az Úr Jézus példájának követése. Őhozzá szabjátok minden gondolatotokat és érzelmeiteket is. Akkor vagytok a legboldogabbak, és arról ismernek fel titeket, mint Isten fiait, ha képesek vagytok, a Szentlélek által, Jézust követni. Péter is, amint eltávolodott Tőle, kínos és bizonytalan helyzetbe került. Aztán igyekezzetek Jézushoz hasonlókká lenni hitvallásotok miatt is. Szegény keresztyén, milyen kegyetlenül üldöz és sebez ellenséged! De ezek a sebek korántsem olyan veszélyesek, mint az a kár, amelyet barátaid tudnak okozni neked. Ki okozta a nemes, isteni kezeken azokat a mély sebeket? Az a tanítvány, aki a hízelgés kígyójának helyet adott szívében. Az, aki magát valaminek képzeli, és a juhok közé vegyül, mikor nem egyéb, mint báránybőrben rejtőző farkas. Az jobban megrontja a nyájat, mint a kívül leselkedő oroszlán. Nincs fegyver, amely halálosabb volna a Júdás csókjánál. Az ingatag tanítványok inkább meggyalázzák az evangéliumot, mint az istentelenek gúnyolódása. Mindenekelőtt azonban, kövessétek Jézust önmagáért. Keresztyén, szereted-e Megváltódat? Drága neked az Ő neve? Szíveden hordod az Ő ügyét? Óhajtod, hogy e világ országai az Övé legyenek? Vágyad az, hogy megdicsőíttessen? Vágysz az után, hogy lelkek legyenek megnyerve Jézusnak? Ha igen, akkor kövesd Jézust, legyél Krisztus levele, amelyet olvashat minden ember.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 812 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35820 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 50
  • e Hét: 6399
  • e Hónap: 68068
  • e Év: 187160
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.