Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
A vérségi kötelék nem garancia az üdvösségre
  2017-05-20 14:23:43, szombat
 
  "A vérségi kötelék nem garancia az üdvösségre. Lehetsz Isten legszentebb férfiának a felesége, és mégis Beliál lánya. 'Lehetsz Isten egy fejedelmének' a veje, és magad mégis egy elvetett. Lehetsz egy próféta gyermeke, és mégis elérhet Isten prófétájának átka. Lehetsz egy nagyon kedves család apja, és mégis idegen Isten országában. Semmiféle földi rokonság nem használhat, ha nincs személyes lelki életünk. Első születésünkkel nem jár együtt az örök élet, mert 'ami testtől született, test az' (Jn 3,6). Hajlamos a bűnre, és biztosan el fog kárhozni. Újonnan kell születnünk, mert csak az újonnan születés által, amely a Lélek által és felülről jön létre, kerülünk közösségbe Istennel. Ó, ti, istenfélő szülők gyermekei, kérlek titeket, vigyázzatok, nehogy a szüleitek kegyességére hagyatkozzatok! Ó, ti, rokonai azoknak, akik Isten családjához tartoznak, kérlek, gondoljatok arra, hogy saját magatoknak kell megmentve lennetek."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazítás
  2017-05-20 14:22:38, szombat
 
  "Felhozza-e ellenünk a bűnünket az Úr, miután igaznak nyilvánított?"

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Közbenjárás
  2017-05-20 14:21:44, szombat
 
  "Urunk nemcsak felkészít, hanem közben is jár értünk."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Próbák
  2017-05-20 14:20:49, szombat
 
  "Isten azért engedi meg a próbákat, hogy Igéje munkálkodhasson az életünkben."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az Úr felkészít
  2017-05-20 14:19:56, szombat
 
  "Az Úr felkészít akaratának teljesítésére."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A hívő ember
  2017-05-20 14:19:08, szombat
 
  "A hívők olyan juhok, akiknek van pásztoruk."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Mondj jót!
  2017-05-20 12:35:14, szombat
 
  Mondj jót!


Mondj jót másokról! Hitből akkor is,
ha nem fedezted fel még azt a jót,
hisz bennük szunnyad. Hát ne szomoríts
gyanakvásokkal senkit! Az a mód,
ahogy másokról megnyilatkozol,
fejedre száll majd vissza valahol,
és rajta könnyen átokká lehet.

De mindig áldást szül a szeretet.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Én, a szőlőtő
  2017-05-20 10:03:44, szombat
 
  Én, a szőlőtő

,,Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők..." János 15,5


Az előző versben Krisztus azt mondta: ,,Maradjatok énbennem!" Azután bejelentette megváltozhatatlan törvényét minden szőlővessző életének, földön és mennyben: A szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt ,,magától"; ,,csak ha a szőlőtőkén marad". A példázat nyitó szavaiban Jézus már elmondta: ,,Én vagyok a szőlőtő." Most megismétli a szavakat. Azt akarja, hogy jól megértsük -
megjegyezzük a leckét (olyan egyszerű, amilyennek tűnik, ez a kulcsa a benne maradó életnek) -. az egyetlen mód a ,,maradjatok énbennem" parancsnak való engedelmességre az, ha szemünket és szívünket Ő magára irányítjuk. Igen, tanulmányozzátok ezt a szent titkot, amíg nem látjátok Krisztust, aki a Szőlőtő - amint hordozza, megerősíti, táplálja, ösztönzi az összes szőlővesszőjét, miközben mindaz lesz a szőlővessző számára, és mindazt megteszi, amire annak szüksége van -, és a benne maradás magától bekövetkezik. Igen, tekints rá, mint az igazi Szőlőtőre, amíg nem tudod, micsoda mennyei titok ez, és késztetést nem érzel, hogy megkérd az Atyát, fedje fel neked ezt az Ő Szenlelke által.
Az, akinek Isten kijelenti az igazi Szőlőtő dicsőségét, aki látja, mit jelent számára Jézus, és várja, hogy cselekedhesse az Ő akaratát minden pillanatban, az nem tud mást tenni, csak benne maradni. Krisztus látványa ellenállhatatlanul vonzó; úgy vonz és tart magánál minket, mint egy mágnes. Figyelj mindig az élő Krisztusra, aki most is szól hozzád, és várja, hogy megmutassa neked az Ő szavainak a jelentését és az erejét: ,,Én vagyok a Szőlőtő!"
Mennyi fáradságos munkát jelent, hogy megértsük, mi a benne maradás, és mennyi gyümölcstelen erőfeszítésbe kerül, hogy ezt elérjük! Miért van így? Azért, mert úgy gondolunk a benne maradásra, mint állandó erőlködésre és erőfeszítésre - elfelejtjük, hogy ez nyugalmat jelent és nem erőfeszítést annak, aki megtalálja a helyét Őbenne. Figyeljük meg, hogyan mondja Krisztus: ,,Maradjatok énbennem, nyugodjatok meg énbennem, és hagyjátok, hogy elvégezzem a munkámat. Én vagyok az igazi Szőlőtő. Mindaz, ami vagyok, amit mondok, amit teszek, az isteni igazság, én tényleges valóságát adom annak, amit mondok. Csak egyezz bele, és add át mindenedet nekem, és megteszek mindent benned."
Így történhet meg, hogy olyan lelkek, akik sosem foglalkoztak különösebben az ,,Őbenne" gondolatával, mindig benne maradnak, mert Krisztussal foglalkoznak. Krisztus azért használja olyan gyakran ezt a kifejezést, mert alapvető kulcsa a keresztyén életnek: ,,Jöjjetek ki minden más helyről, és minden másba vetett bizalomból, mással való foglalatosságból, jöjjetek ki az én érveléseiből és erőfeszítéseiből, jöjjetek és nyugodjatokmeg abban, amit én fogok tenni. Ne a magad életét éld; maradj énbennem, nincs szükséged másra!"
Én vagyok a Szőlőtő. - Krisztus nem tartotta rejtve ezt a titkot a tanítványai előtt. Kijelentette azt, először szavakban itt, majd pedig erőben, amikor a Szentlélek eljött. Ki fogja jelenteni nekünk is, először a gondolatokban, a megvallásokban és a vágyakban, amiket ezek a szavak ébresztenek, majd kijelenti erőben a Szentlélek által. Álljunk rendelkezésére, hadd mutassa meg nekünk a titok össze mennyei jelentését. Minden nap, a csendes időnkben, a belső kamránkban vele és az Ő Igéjével, a fő gondolatunk és célunk az legyen, hogy a szívünket fordítsuk felé. Biztosak lehetünk abban, hogy minden, amit egy Szőlőtő valaha tehet a szőlővesszőiért, azt az én Úr Jézusom meg fogja tenni értem. Adj neki időt, add neki a füled, hogy suttoghasson, és megmagyarázza az isteni titkot: ,,Én vagyok a Szőlőtő!"
Tehát ne feledd, hogy Krisztus a Szőlőtő, melyet Isten plántált, és te vagy a szőlővessző, melyet Isten beoltott. Állj mindig Isten előtt Krisztusban - várva minden kegyelemre Istentől, Krisztusban, átadva magad arra, hogy megteremd a több gyümölcsöt, amit a Szőlősgazda kér, Krisztusban. És imádkozz sokat a titok kijelentéséért, hogy Isten minden szeretete és ereje, mely Krisztuson nyugszik, munkálkodjon benned is. Jézus mondja: ,,Minden, ami vagyok, tőle van; minden, ami vagyok, érted van; Isten munkálkodni fog benned."
...... ........... ........... ........... ......

Én vagyok a szőlőtő. Áldott Úr, köszönöm, hogy a Te teljességed értem van, és számíthatok arra, hogy betöltesz. Az én benned maradásom akkor könnyű és biztos, amikor elfeledem és elveszítem magamat abban az imádó hitben, hogy a Szőlőtő tartja meg a szőlővesszőt és látja el mindennel, amire szüksége van.

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Búzamezők, aratásra fehérek...
  2017-05-20 08:46:17, szombat
 
  Búzamezők, aratásra fehérek...

Farkas András képéhez


Odakünn rügyfakasztó március van,
látni még fagyos lábnyomát a télnek...
s ezen a képen már kalászok érnek.

Odakünn újra ősz lesz... avar zörren,
és varjú száll a levéltelen ágra...
itt: aratásra érett búzatábla.

S ha odakünn hótakaró fehérlik
majd zúzmarás, zimankós, kemény télen,
itt: búzaföld, aratásra fehéren.

Valóságot tagadó más valóság!
Vakmerő látása hitünk szemének:
búzamezők, aratásra fehérek!

Munkára, tettre hívó, boldog látás,
szemlélni ezt a mégis-valóságot!
Jézus Krisztus látta így a világot.

Segíts, te kedves kép, mindig úgy nézni
a világra, ahogyan Krisztus nézett!
Búzamezők, aratásra fehérek...

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Krisztus személye
  2017-05-20 08:15:13, szombat
 
  Krisztus személye


Krisztus személyében találkozik a végtelen méltóság és a földöntúli szelídség. Ez újfent két olyan minőség, amely csak és kizárólag Jézusban találkozik. A szelídség, mint erény, a teremtmények sajátja. Aligha találunk olyan részt a Szentírásban, legalábbis az Ószövetségben, ahol a szelídség mint isteni jellemző szerepel. A szelídség ugyanis inkább egy nyugodt és békés lelkiállapotra utal, mely a háborgó és kegyetlen világ támadásainak kitett halandó lények őszinte alázatában gyökerezik. Krisztusban azonban, aki egyszerre Isten és ember, megfér egymás mellett a végtelen méltóság és a páratlan szelídség.
Krisztus maga a végtelen méltóság. Ő az, akihez a 45. Zsoltár így szól: ,,Kösd derekadra kardodat vitéz! Dicsőségedet és ékességedet." Ő az, aki hatalmas, ,,az egeken száguld, és fenségében a felhőkön" (5Móz 33,26). Ő az, ki rettenetes az ő szent hajlékából, ,,felségesebb a nagy vizek zúgásainál, a tengernek felséges morajlásánál"; ,,tűz jár előtte, és körös-körül elégeti az ő szorongatóit"; jelenlétében megremeg a föld, és a hegyek, mint viasz, megolvadnak; ő ,,ül a föld kereksége fölött, a melynek lakói mint sáskák előtte"; ,,megfeddi a tengert és kiapasztja, minden folyamot kiszáraszt"; ,,szemei, mint a tűzláng"; ,,kinek ábrázatától, és az ő hatalmának dicsőségétől a gonoszok meg fognak lakolni örök veszedelemmel; ama ,,boldog és egyedül hatalmas, a királyoknak Királya és az uraknak Ura"; ülőszéke az egek, a föld pedig lábainak zsámolya, ,,magasságos és felséges, a ki örökké lakozik"; ,,kinek országa örökre fennálló ország", és országának nem lesz vége.
Mindezek ellenére viszont szelídsége, csendes szerénysége páratlan és bámulatos, beteljesíti a róla szóló próféciákat: ,,Mindez pedig azért lett, hogy beteljesedjék a próféta mondása, a ki így szólott: Mondjátok meg Sion leányának: Ímhol jő néked a te királyod, alázatosan és szamáron ülve, és teherhordozó szamárnak vemhén" (Mt 21,4-5). Ahogy Jézus magáról vallja: ,,Én szelíd és alázatos szívű vagyok" (Mt 11,29). Mindez egyértelműen megmutatkozott a viselkedésében is, hisz sosem látott szelídségről tett tanúságot a sértések és gyalázkodások közepette, ellenségeivel szemben is: ,,szidalmaztatván, viszont nem szidalmazott." Csodálatra méltó, megbocsátó lelkülettel kész volt megbocsátani legádázabb ellenségeinek is, sőt, buzgón és eredményesen imádkozott értük. Mily szelíden állt az őt gúnyoló és káromló katonák gyűrűjében! Csendben tűrte, nem ejtett egy szót sem, hanem áldozati bárányként adta magát halálra. Krisztus tehát méltóságában Oroszlán, szelídségében viszont Bárány.

Jonathan Edwards
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 812 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 533
  • e Hét: 23177
  • e Hónap: 52489
  • e Év: 240291
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.