Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Ti, a szőlővesszők
  2017-05-21 18:50:31, vasárnap
 
  Ti, a szőlővesszők

,,Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők..." János 15,5


Krisztus már sokat elmondott a szőlővesszőről; itt most személyessé teszi a kapcsolatot: ,,Ti vagytok a szőlővesszők, amelyekről beszélek. Mivel én vagyok a Szőlőtő, mely arra rendeltetett, hogy legyen minden, és tegyen meg mindent, amire a szőlővesszőknek szükségük van, ezért most arra kérlek titeket, hogy fogadjátok el a helyet, amelyet adok nektek, és legyetek az én szőlővesszőim a földön." A kapcsolat, aminek megalapozására törekszik, egy erős, személyes kapcsolat: teljességében két kis szón múlik: Én és Te. És számunkra éppolyan bensőségesen személyes, amilyen az első tanítványok számára volt. Tárjuk magunkat az Úr elé, amíg nem beszél mindegyikünkkel erőben, és amíg az egész lelkünk nem érzi a szavait: ,,Én vagyok a Szőlőtő; ti vagytok a szőlővesszők."
Jézus drága tanítványai, bármennyire fiatalok és törékenyek vagytok, halljátok meg a hangját, hogy ,,ti vagytok a szőlővesszők". Nem szabad kevesebbnek lennetek. Ne hagyjátok, hogy hamis alázat, testi félelem az áldozatvállalástól vagy hitetlen kétségek, hogy mire érzed magad képesnek, visszatartsanak attól, hogy kimond: ,,Szőlővessző leszek mindennel együtt, amit ez jelent. Egy szőlővessző nagyon törékeny, de mégis olyan lehet, mint a Szőlőtő, mert ugyanabból a természetből való vagyok, és ugyanazt a szellemet kaptam. Egy szőlővessző nyilvánvalóan el van különítve Isten és az emberek előtt, úgy van odaszánva a gyümölcstermés munkájára, mint maga a Szőlőtő is. Egy szőlővessző, önmagában semmi, és mégis megnyugszik és örvendezik a hitben, amely tudja, hogy Ő mindenről gondoskodik. Igen, az Ő kegyelme által nem kevesebb leszek, mint egy szőlővessző, hogy rajtam keresztül megteremhesse az Ő gyümölcseit."
Ti vagytok a szőlővesszők. - Nem kell többnek lenned. Nincs szükség arra, hogy a napnak csak egyetlen percéig magadra vállald a Szőlőtő felelősségét. Nem kell elhagynod a teljes függőség és a határtalan bizalom helyét. Még kevésbé kell aggódnod azért, hogyan érted meg a titkot, vagy teszel eleget a feltételeknek, vagy hogyan éred el szőlővessző életed áldott célját. A Szőlőtő megad mindent, és munkál mindent. Az Atya, a Szőlősgazda ügyel a Szőlőtővel és az Ő növekedésével való egységedre. És nincs többre szükséged. ,,Csak egy szőlővessző!" - legyen ez a jelszavad. Krisztus pedig vezetni fog téged a folytonos alávetettség ösvényén, igazi engedelmességben az Ő parancsolatainak és kegyelmének örömteli elfogadásában.
Van-e valaki, aki most megkérdezi: ,,Hogyan tanulhatom meg, hogy igent mondjak erre: 'Csak egy szőlővessző!', és hogyan élhetem ezt meg?" Drága lélek, egy szőlővessző tulajdonsága, ereje és a gyümölcs, amit hoz, teljesen a Szőlőtőtől függ. És az életed, mint egy szőlővesszőé, teljesen azon múlik, miként fogadod el az Úr Jézust. Ezért sose válaszd el egymástól a két kijelentést: ,,Én, a Szőlőtő - te, a szőlővessző". Az életed, az erőd és a gyümölcs attól függ, kicsoda Úr Jézus a te számodra! Ezért imádd Őt, és bízz benne; legyen Ő az egyetlen vágyad, és szíved egyetlen elfoglaltsága. És amikor úgy érzed, hogy nem ismered, és nem ismerheted Őt jól, akkor csak emlékezz arra, hogy ez az Ő felelőssége, mint Szőlőtőnek, hogy megismertesse magát veled. Ezt nem gondolatokban és elképzelésekben teszi - nem -, hanem egy rejtett növekedésben, egy olyan életben, ami alázatos és megnyugodott, és teljesen oda van szánva arra, hogy az Ő rendelkezésére álljon. A Szőlőtő kijelenti magát a szőlővesszőben; ebből fakad a növekedés és a gyümölcs. Krisztus lakozik és munkálkodik benned; te csak légy egy szőlővessző, rendelkezésére bocsátva magad, hogy Ő tegyen meg mindent; így Ő lesz neked az igazi Szőlőtő. Az Atya maga, az isteni Szőlősgazda képes téged olyan szőlővesszővé tenni, amely méltó a mennyei Szőlőtőre. Nem fogsz csalódni.

...... ........... .............

Ti vagytok a szőlővesszők. Mondd ezt is, Uram, hatalommal a lelkemnek! Ne hagyd, hogy a földi szőlőtő szőlővesszője megszégyenítsen, hanem miként ő csak azért él, hogy a szőlőtő gyümölcsét megteremje, úgy az én életemnek se legyen más vágya vagy célja e földön, mint hogy hagyjam, hogy Te gyümölcsöt teremj rajtam keresztül.

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Várnak a hegyek
  2017-05-21 16:49:51, vasárnap
 
  Várnak a hegyek


Miért mondják némelyek,
hogy a hegyek
hidegek és kemények,
szürkék, kopaszok
és meztelenek...?

...ahogy nézem s csodálom
én nem úgy látom,
egyre szebbnek
s gazdagabbnak találom.

Olykor leveti
kékes köpenyét
s szívesen viseli
barna-tölgyes
öltönyét.

Sokszor
fenyőágak
örökzöldje takarja
s messze árad
friss illata...

Nyakkendője
sem szégyene
- habselyem zuhatag -
ott díszlik széles mellén
bő vizek idején...

Gallérján olykor
tarka csokor illatozik
s el-el bújik...
kirándulók kísértése,
szakítsa-e
vagy inkább védje?

S van úgy,
hogy fehér prémes bundája
csillan,
míg bátor sízőknek
útját állja.

Mezítláb
csak akkor álldogál,
ha patak mossa lábait,
- sok turista örömére -
menedékház közelében.

Máskor
puha mohából van
cipője, csizmája,
s közelében
forrás vizét kínálja.

Kalap nélkül?
csak kopaszon?
- talán soha -
mert könnyű felhő
körülfogja,
vagy puha köd
borítja.

De fehér hó sisakja
sem ismeretlen,
azt viseli
nagy hidegben.

De mikor a Nap
homlokán felejti sugarait,
- szépsége imádatra tanít -
s hívja emberek millióit:
"magasztaljátok Istenünket, az Urat és imádjátok Őt szent
hegyén, mert szent az Úr, a mi Istenünk! Zsolt 99,9

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Krisztus személye
  2017-05-21 16:17:24, vasárnap
 
  Krisztus személye


Krisztus személyében összetalálkozik az Isten iránti mélységes hódolat és az Istennel való egyenlőség. Krisztus földi élete során mély, szent tiszteletet tanúsított az Atya iránt. A legmélyebb hódolattal imádta őt, amit imádkozás közben testtartása is tükrözött: Lukács evangéliumában olvashatunk arról, amint ,,térdre esvén imádkozott" (Lk 22,41). Ilyen volt Krisztus, aki magára vette emberi természetünket, de egyidejűleg megtartotta isteni természetét is, ezért minden tekintetben egyenlő maradt az Atyával. Nincs az Atyaistennek olyan tulajdonsága vagy tökéletessége, mely a Fiúban nem lenne meg ugyanolyan mértékben és ugyanolyan dicsőségesen. E két dolog - az Isten iránti hódolat és Istennel való egyenlőség - csak és kizárólag Jézus személyében találkozik össze.

Jonathan Edwards
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Siess te is!
  2017-05-21 08:15:07, vasárnap
 
  Siess te is!

110. Zsolt. 3.


Isteni üzenet.
Boldog, akit elért!
Tisztán, világosan
csendül felém, feléd.
Mozdítja a kezet,
sürgeti a szívet:
"A Te néped siet,
készségesen siet!"

Ha az Ő népe vagy,
siess te is, ne késs!
Annyi a könny, a seb,
baj, ínség, szenvedés!
Az idő is siet:
év évre tűnik el!
S annyi elveszett,
aki keresni kell!

Égi a küldetés!
Ezer a feladat.
Megállni nem lehet,
lankadni nem szabad.
Szentlelkével vezet,
erőt ad Mestered!
Lankadni nem szabad.
Megállni nem lehet.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A lényegre összpontosítani
  2017-05-21 07:50:32, vasárnap
 
  A lényegre összpontosítani


A bölcs ember ugyanazt a gondolatszabadságot fogja megadni másoknak, mint amit magának is elvár. Senkire sem kényszeríti rá saját véleményét, hiszen őrá sem lehetne rákényszeríteni másokét. Türelmes azokkal, akik más nézeteket vallanak, és ha valakivel szeretetkapcsolatban akar lenni, csak ezt az egyet kérdezi: "olyan őszinte a szíved hozzám, mint az enyém hozzád?"

...... ........... ........... ...........

Majdnem ötven évvel ezelőtt Dr. Potter, egykori canterbury-i érsek, egy híres és nagyon jólelkű férfi, egyszer a következő tanáccsal látott el, amiért Istennek mindig is hálás voltam: "Ha valóban hasznos akarsz lenni, akkor ne pazarold az időd és energiád arra, hogy vitatható dolgokért vagy dolgok ellen harcolsz. Sokkal inkább szállj síkra a nyilvánvaló bűnök ellen és az oly' fontos megszentelődésért."

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Könyörülj környezetemen!
  2017-05-21 07:26:05, vasárnap
 
  Könyörülj környezetemen!


URAM, könyörülj környezetemen
azáltal, hogy rajtam könyörülsz!
Hogy az ördögtől gonoszul gyötört,
kötözött lelkek szabaduljanak
bilincseikből, s oldjak magam is,
URAM, először rajtam könyörülj!
A nyelvemen, hogy mérge ne legyen,
a szememen, hogy tisztátalanul
senkit ne rontson, balgán ne kísértsen,
a szívemen, hogy szeretetlenül
veszni ne haggyon senkit soha vészben!
A kezemen, hogy adjon, lábamon,
hogy jóra vigyen napról-napra, míg
e földön szolgálatom letelik,
és hitemen, hogy legyen benne tűz!

URAM, könyörülj környezetemen
azáltal, hogy rajtam könyörülsz!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Ha valóban ízleltétek, hogy jóságos az Úr"
  2017-05-21 07:14:14, vasárnap
 
  ,,Ha valóban ízleltétek, hogy jóságos az Úr" (1Pt 2:3 - KJV)


Ha: tehát nem lehet természetesnek venni minden embernél, az Úr jóságának megtapasztalását. Ha: tehát megvan a lehetősége és valószínűsége, hogy egyesek nem ízlelték az Úr kegyelmét. Ha: tehát ez nem egy általános, hanem egy különleges kegyelem, ezért meg kell vizsgálni, hogy ismerjük-e Isten kegyelmét belső megtapasztalás által. Nincs olyan lelki jótéteménye Istennek, amely ne lehetne életünkben önvizsgálat tárgya. Ha ez a buzgó és imádságos vizsgálat zajlik valaki életében, ne legyen addig megelégedve az eredménnyel, amíg valami kétség, mint egy ,,ha", nyugtalanságot okoz afelől, hogy tényleg megkóstolta-e az Úr jóságát. Az őszinte és szent bizalmatlanság önmaga iránt, alkalmat ad a hívő szívében ilyen kérdésre, de az efféle kétely tartóssága viszont rossz dolog. Nem történhet meg elszánt küzdelem nélkül, hogy a Megváltót hitkarjainkba ölelve tudjuk mondani: ,,tudom, kiben hittem, hogy az én Ő nála letett kincsemet megtartja ama napra". Hívő lélek, ne nyugodj addig, míg teljes bizonysággal nem rendelkezel szívedben afelől, hogy Jézusé vagy, és Őt szereted. Semmi se nyújtson megelégedést, míg a Szentlélek csalhatatlan tanúbizonysága által, mely bizonyságot tesz a te lelkeddel egybe, az istenfiúság bizonyosságát el nem nyered. Ne légy komolytalan itt: ne elégedj meg efféle kijelentésekkel: ,,esetleg", ,,talán", ,,ha", ,,lehetséges". Építs az örök igazság fundamentumára, építs rá valóban. Törekedj arra a szilárd kegyelemre, amit Dávid kapott, ragadd meg határozottan te is. Reményed horgonyát vesd abba, ami a kárpiton belül van, és ügyelj arra, hogy lelked, elszakíthatatlan kötéllel legyen e horgonyhoz erősítve. Ne állj meg a végzetes ,,ha"-nál, ne maradj hátra a kételkedés és félelem pusztájában. Menj át a bizalmatlanság Jordánján, és vonulj be a béke Kánaánjába. Igaz, hogy még ott vannak a kánaániták, azonban a föld nem szűnik meg gazdagon ontani a tejet és mézet.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A gyengédséged győzött le
  2017-05-21 06:25:10, vasárnap
 
  Az elhagyatottság perselyében
percek csörrennek az érkezéskor
Az élő víz mellé ültetett fa a
gyökerénél erősebb mint a lombjánál
Az üres vászon önmagában még nem műalkotás
Festék színek nélkül
kerettelen élettelen értéktelen

A gyengédséged győzött le

a meghalásomban életem
az életemben meghalásom
a meghalásomban Életed
az Életedben meghalásom

szögek - kéz és kereszt nélkül
szavak - szív és lélek nélkül
magány - veled
együttlét - nélküled

a szomjazás hív a vízhez
az éhség a kenyérhez
a tévelygés a pásztorhoz
a hang a csendhez
a hiány a jelenléthez
a sötétség a hajnalhoz
a bűn a bocsánathoz
az üresség a teljességhez

Tornay András
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten országa
  2017-05-21 06:20:06, vasárnap
 
  Isten országa

Örök valóság itt és odaát,
ország, hol ISTEN mindörökre áld,
KRISZTUS uralma áldással tele,
benne az új ég s föld ígérete.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Ő engesztelő áldozat a mi vétkeinkért..."
  2017-05-21 06:17:46, vasárnap
 
  ,,És ő engesztelő áldozat a mi vétkeinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világért is." (1János 2:2)


Ha úgy érzed, hogy az egész világon senkinek nincs olyan romlott szíve, mint neked, és senki sem él olyan romlott életet, mint te, akkor azt kívánom neked, legyen bátorításodra, hogy Jézus éppen a legnagyobb bűnösöket várja.
Van egy nép, amely fél, hogy Jézus Krisztus elveti őket, mivel olyan nagyok a bűneik. De Jézus direkt hozzájuk küldi szolgáit, hívogassák őket, jöjjenek Hozzá, hogy kegyelmet kapjanak. Soha két dolog nem illet még úgy egymáshoz a világon, mint az Ő kegyelme és egy nagy bűnös.
Talán azt kell mondanod magadról, hogy a szíved olyan kemény, mint a kő. Állandóan neheztel az Úrra. Talán reménytelenül bűnös életet éltél. Talán mint aggastyán haladsz a bűn útján, vagy nagyon erkölcstelen életet éltél. Nos, akkor a legnagyobb bűnösökkel vagy egy sorban. De ezzel nem tudod megakadályozni, hogy a legnagyobb bűnösöknek az evangéliumot prédikálják! Talán azt mondod: kitaszított vagyok. Akkor azt válaszolom neked: Úgy beszélsz, mint egy bolond, és olyan dolgokkal foglalkozol, melyeket nem értesz. Csak aki az utolsó leheletéig meg nem tért marad, az nyilvánvalóan kitaszított. De ott még nem tartasz. Ezért nem tudod, mit mondasz és olyan dolgokat gondolsz magadról, melyeknek nincs semmi alapja. Be kell vallanod, hogy nagy bűnös vagy? Akkor a kegyelem híre még belép közéd és a pokol közé. Még a kegyelem idejében vagy. Összes bűnöd sem akadály az Úr Jézus számára, hogy ne mehess Hozzá. Kegyelmének nincsenek határai. Kegyelmét korlátlanul kínálja neked, míg a legnagyobb bűnösök közt vagy.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 812 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1691
  • e Hét: 13402
  • e Hónap: 42714
  • e Év: 230516
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.