Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Jézus mindentudása
  2017-05-22 22:45:09, hétfő
 
  "Jézus tudásának mértéke meggyőző bizonyíték az isteni eredetében való hitre nézve."

- John Piper -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus előre tudása
  2017-05-22 22:31:51, hétfő
 
  "Jézus előre tudása isteni voltának feltétele."

- John Piper -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus
  2017-05-22 22:29:56, hétfő
 
  "Jézus azt akarja, hogy higgyük, ő Isten."

- John Piper -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus mindentudása
  2017-05-22 22:27:04, hétfő
 
  "Jézus nemcsak, hogy mindannyiunkat ismer, amilyenek most vagyunk, hanem azt is tudja, amit holnap tenni vagy gondolni fogunk. Minden eljövendő dolgot ismer."

- John Piper -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus bölcsessége
  2017-05-22 22:24:44, hétfő
 
  "Jézust senki sem hozhatja zavarba. Semmilyen gondolat vagy tett nem felfoghatatlan számára. Ismeri azok okát és célját. A legkiszámíthatatlanabb elmebajos és a legnagyobb lángelme is nyitott könyv előtte. Minden értelem minden mozzanatát érti."

- John Piper -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten önmagától való létezése
  2017-05-22 21:52:47, hétfő
 
  Isten önmagától való létezése


Amikor a Biblia kijelenti, hogy Isten a világmindenség teremtője, arra utal, hogy Isten nem teremtett lény. Rendkívül fontos, hogy lássuk a különbséget a Teremtő és a teremtett világ között. A teremtett világ magán viseli Teremtője bélyegét, és dicsőségéről tanúskodik, de sohasem szabad imádnunk, mert nem a teremtett világ a legfőbb lény.
Semmi sem teremtheti meg önmagát. Az önteremtés fogalma önmagában ellentmondás, értelmetlenség. Arra kérem az Olvasót, hogy tartson szünetet az olvasásban és gondolkozzon el. Semmi sem tudja önmagát megteremteni. Még Isten sem alkothatja meg önmagát. Ahhoz, hogy Isten megteremthesse önmagát, már azelőtt léteznie kellene, mielőtt létezik. Erre még Isten sem képes.
Minden okozatnak okra van szüksége. Ez a meghatározásból következik. Isten azonban nem okozat. Nincs kezdete, tehát nincs megelőző oka sem. Isten örök. Mindig létezett, és ma is létezik. Önmagában rendelkezik a létezés erejével. Nincs szüksége külső forrásból jövő segítségre, hogy továbbra is létezzen. Ezt jelenti az önmagától való létezés elve. El kell ismernünk, hogy magasztos, nagy eszme. Nem ismerünk hozzá hasonlót. Minden, akit világunkban tapasztalunk, mástól függ, teremtmény. Semmit sem vagyunk képesek megérteni, ami teljesen önmagától létezik.
Az azonban, hogy (a meghatározás szerint) a teremtmény számára lehetetlen, hogy önmagától létezzen, még nem jelenti azt, hogy a Teremtő ne létezhetne önmagától. Hozzánk hasonlóan Isten sem teremthette önmagát. Tőlünk eltérően azonban létezhet önmagától. Valójában éppen ez a Teremtő és a teremtmény közötti különbség lényege. Ez teszi a legfőbb lénnyé és minden más lény forrásává.
Az önmagától való létezés elve nem ütközik a logika, az ésszerűség vagy a tudomány egyetlen elvébe sem, sőt racionálisan érvényes álláspont. Ezzel ellentétben az önteremtés elve ellenkezik az ésszerűség, a logika és a tudomány legalapvetőbb törvényével - a nem-ellentmondás törvényével. Az önmagától való létezés ésszerű, az önteremtés ésszerűtlen.
Az önmagától való létezés nézete ésszerűen nemcsak lehetséges, hanem racionálisan szükségszerű is. Az ésszerűség azt is megköveteli, hogy ha bármi létezik, akkor valaminek önmagában rendelkeznie kell a létezés erejével hiszen különben semmi sem lenne. Hacsak valami nem létezne önmagától, valószínűleg egyáltalán semmi sem létezhetne.
Talán a legrégibb és legelgondolkoztatóbb kérdés az, hogy miért létezik valami, ahelyett hogy semmi sem lenne. A kérdésre legalább részben Isten létezése a szükségszerű válasz. Isten örökké létezik önmagában, és minden lény forrása és kútfeje. Egyedül ő rendelkezik önmagában életerővel. Pál kijelenti, hogy létünk Isten lényének hatalmától függ: ,,őbenne élünk, mozgunk és vagyunk" (ApCsel 17:28).

Összefoglalás:

1.Minden okozatnak van kiváltó oka.
2.Isten nem okozat, neki nincs oka.
3.Az önteremtés irracionális nézet.
4.Az önmagától való létezés ésszerű elgondolás.
5.Az önmagától való létezés racionálisan nemcsak lehetséges, hanem szükségszerű.

Ajánlott bibliai olvasmányok: Zsolt 90:2; Jn 1:1-5; ApCsel 17:22-31; Kol 1:15-20; Jel 1:8

R. C. Sproul
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Sok gyümölcs
  2017-05-22 19:07:52, hétfő
 
  Sok gyümölcs

,,Aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt." János 15,5


Urunk beszélt a gyümölcsről, a több gyümölcsről. Most hozzáteszi azt a gondolatot: sok gyümölcs. A Szőlőtőben olyan teljesség van, a Szőlősgazda gondoskodásának olyan biztos a sikere, hogy a sok gyümölcs nem követelmény, hanem egyszerű ígéret, aminek be kell teljesednie annál a szőlővesszőnél, amely kettős megmaradásban él - ő Krisztusban marad, és Krisztus őbenne. ,,Az terem sok gyümölcsöt", ez biztos.
Észrevetted valaha a különbséget a munka és a gyümölcstermés között a keresztyén életben? Egy gép végezhet munkát; de csak az élet teremhet gyümölcsöt. Egy törvény kikényszerítheti a munkát; de csak a szeretet tud magától gyümölcsöt teremni. A munka erőfeszítésre és fáradozásra utal; a gyümölcs alapvető jelentése, hogy csendes, természetes, nyugalomból fakadó eredménye belső életünknek.
A kertész munkálkodhat azért, hogy az almafáját körbeássa, öntözze és megmetssze, ahogy a szükség kívánja; de nem tehet semmit azért, hogy alma legyen: a fa megtermi a maga gyümölcsét. Így van a keresztyén életben is: ,,A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség..." (Gal 5,22)
Az egészséges élet sok gyümölcsöt terem. A kapcsolat a munka és a gyümölcs között talán a legjobban ebben a felszólításban látszik: ,,... teremjetek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel" (Kol 1,10). Csak amikor a jó cselekedet a bennünk lakozó Lélek gyümölcseként jelenik meg, akkor elfogadható Isten számára. A törvény és a lelkiismeret kényszere alatt, vagy a hajlam és a buzgalom hatására az emberek a legszorgalmasabbak lehetnek jótettek véghezvitelében, és mégis azt látják, hogy kevés lelki eredményt értek el. Ennek nem lehet más oka, csak ez: a cselekedeteik emberi erőfeszítésből fakadnak, és nem a Lélek gyümölcse terem meg bennük az Ő működésének csendes, természetes eredményeként.
Jöjjön minden munkás, és figyeljen a szent Szőlőtőnkre, amint kijelenti a biztos és bővölködő gyümölcsözés törvényét. ,,Aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt." A kertész egyetlen dologgal törődik: a fája erős és egészséges életével; a gyümölcs jön magától. Ha gyümölcsöt akarsz teremni, nézd meg, hogy belső életed tökéletesen rendben van-e, hogy kapcsolatod Krisztus Jézussal tiszta és szoros-e! Kezdj minden napot vele reggelente, hogy igazán tudatában legyél annak, hogy benne maradsz és Ő tebenned! Krisztus azt mondja, hogy semmi mást nem kell tenni. Nem a te akarásodon és futásodon múlik, nem a te hatalmad vagy erőd által megy végbe, ,,hanem az én Lelkemmel! - mondja a Seregek Ura" (Zak 4,6). Fogadj minden új kötelezettséget, vállalj minden új munkát nyitott füllel és szívvel a Mester hangjára: ,,... aki énbennem marad... az terem sok gyümölcsöt." Neked a benne maradásra legyen gondod; neki majd gondja lesz a gyümölcsre, mert Ő adja azt benned és rajtad keresztül.
Drága testvérem! Krisztus az, akinek meg kell tennie mindent! A Szőlőtő biztosítja a nedvet, az életet és az erőt: a szőlővessző vár és pihen, átvesz és gyümölcsöt terem. Ó, milyen áldott dolog, hogy csak szőlővesszőknek kell lennünk, akiken keresztül a Lélek átárad, és elhozza Isten életét az embereknek!
Kérlek, szánj rá időt, hogy felismerd azt a kimondhatatlanul ünnepélyes helyet, amit elfoglalsz Isten gondolatában. Beleplántált téged a Fiába azzal az elhívással és erővel, hogy teremj sok gyümölcsöt. Foglald el ezt a helyet! Nézz mindig Istenre és Krisztusra, és várd örvendezve, hogy azzá legyél, amivé Isten tervezett téged tenni, egy gyümölcsöző szőlővesszővé!

...... ........... ........... .........

Sok gyümölcs! Úgy legyen, áldott Úr Jézus! Lehetséges, mert Te vagy a Szőlőtő. Úgy lesz, mert én benned maradok. Úgy kell lennie, mert a Te Atyád a Szőlősgazda, aki megtisztítja a szőlővesszőt. Igen, sok gyümölcs, a Te bővölködő kegyelmedből.

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Svájci utakon
  2017-05-22 16:13:22, hétfő
 
  Svájci utakon

"egy szívet adok majd nékik, és új lelket adok beléjük,
eltávolítom testükből a kőszívet és hússzívet adok nékik."
Ezékiel 11,19.

A magasban büszke havas szirtek...
alant kéken csillogó vízszemek...
mintha semmi közük egymáshoz nem volna,
mégis, olykor erősen szorítja sziklakarjaiba.
És a víz ezt némán tűri, mozdulatlan,
ringó vitorlákat magához csalogatva.

Máskor, szabadon engedi, hadd rohanjon!
És a víz - kacagva csobog völgyön, halmon,
hegytől-hegyig szalad zúgva, vagy suttogva,
mindig van mondanivalója.
Olykor erőszakosan magasba tőr,
majd onnan zuhog alá fentről,
és úgy mossa a kemény hegyóriást...
tőr, zúz vagy épít maga után.

Ámulva nézem: oly csodás a természet...
a völgyek lágyan ölelik a vizeket.
a hegyek engednek erejének,
sújtja, tisztítja, formálja őket.

Látjátok ezt, ti mozgó hegyek?!
Ti rengeteg kőszívű emberek!
Valahányszor az Ige suttog felétek,
miért nem engedtek az Élő Víznek?
Mikor áldás sugarak zuhognak rátok,
ujjongtok, vagy némán álltok?
Kőből mikor lesz hús szívetek?
elfogadni az örök Szeretetet?

Fehér vitorláról hirdetem:
BÉKÜLJ MEG MA! - még tart a kegyelem!
Holnap a hegyek, lehet, megmozdulnak:
MINDEN KÉSŐ! - a kövek szólnak.

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A bűn elkövetése szemben a bűn gyakorlásával
  2017-05-22 14:41:54, hétfő
 
  A bűn elkövetése szemben a bűn gyakorlásával


Egy másik igazság, amit ismernünk kell, hogy különbség van a bűn elkövetése és a bűn uralma között. Minden keresztyén követ el bűnt, még ha az életét nem is uralja a bűn. Nem bűntelen, de kevesebb bűnt követ el.
János apostol az első levelében világossá teszi, hogy a hívő is követ el bűnt. Azt mondja, hogy önmagunkat csaljuk meg, ha ezt tagadjuk, és hazuggá tesszük Istent (1,8-10). De a továbbiakban azt mondja: "A ki ő benne marad, egy sem esik bűnbe; a ki bűnbe esik, egy sem látta őt, sem meg nem ismerte őt... A ki a bűnt cselekszi az ördögből van; mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik... Senki sem cselekszik bűnt, a ki az Istentől született, mert benne marad annak magva; és nem cselekedhetik bűnt, mivelhogy Istentől született" (3,6.8a.9). A tényt, amit János a bűn gyakorlásáról mond, alátámasztja azzal a kijelentésével, hogy az ördög cselekszi a bűnt kezdettől fogva (3,8); ez az ördögre jellemző magatartás. De a hívők nem az ördögtől vannak; az ő életüket nem a bűn jellemzi.
Ez felveti a kérdést: "Mikor válik a bűn elkövetése a bűn gyakorlásává?" A Biblia nem válaszol erre a kérdésre. Ha válaszolna, engedékenyek lennénk a korlátozást illetően. Tehát az Ige hallgatása egészséges figyelmeztetésül szolgál, hogy egyáltalán ne vétkezzünk.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Valakiért
  2017-05-22 14:31:47, hétfő
 
  Valakiért


Valakiért
valamit meg kell tenni.
Először púp a háton,
majd háborító kötelesség,
végül nehéz zsák,
mit görnyedezve kell cipelni
valahová, s akkor derül ki
csak róla, hogy telve arannyal,
mikor elvittük már s letettük.

Utonlévők mi,
megértjük-é még idejében,
hogy életünkből az marad meg,
amit másokért tettünk?!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 812 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 419
  • e Hét: 1314
  • e Hónap: 13189
  • e Év: 200991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.