Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Semmit sem tudtok cselekedni
  2017-05-23 16:10:22, kedd
 
  Semmit sem tudtok cselekedni

,,...nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." János 15,5

A szőlővessző élete pontos mása legyen a Szőlőtő életének minden tekintetben. Önmagáról Jézus azt mondta: ,,... a Fiú önmagától semmit sem tehet." Ebből a teljes függőségből fakadóan teheti hozzá, hogy amiket a Fiú az Atyától lát cselekedni, ,,... azt teszi a Fiú is hozzá, hasonló módon" (Jn 5,19). A Fiú élete folyamatos rendelkezésre állás volt az Atya számára mindenben, amit tenni készült. Így tehát Krisztus azt mondja a tanítványainak: ,,...nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." Ezt szó szerint értette. Mindenkinek, aki igazi tanítványként gyümölcsöt akar teremni, és dicsőíteni akarja Istent, szól az üzenet: semmit sem tudtok cselekedni. Ami elhangzott: ,,Aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt", azt itt a legegyszerűbb és a legerősebb érvek erősítik meg. ,,A bennem maradás elengedhetetlen, mert önmagadtól semmit sem tehetsz azért, hogy fenntartsd és kidolgozd a mennyei életet."
E szavak igazságában való mély meggyőződés adja egy erős keresztyén élet legfőbb alapját. Amennyire nem voltam képes magamat megteremteni, amennyire nem tudnék feltámasztani egy halottat, annyira nem tudok magamnak isteni életet adni. Amennyire nem tudom ezt megadni magamnak, annyira nem tudom sem fenntartani, sem növelni: minden változás Isten munkája Krisztus és az Ő Lelke által. Ha egy ember ezt hittel elfogadja, akkor elfoglalja a függőség teljes és folyamatos helyét, ami a hitből való élet legfőbb lényege. Lelki szemeivel látja Krisztust, ahogy minden pillanatban kegyelmet ad minden lélegzetvételhez és a lelki élet minden elmélyüléséhez. Egész szívével azt mondja: ,,Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem" (Fil 4,13). Az erőtlenség tudata és a Krisztusban maradás elvezet a valódi gyümölcsözéshez és a jó cselekedetekben való buzgólkodáshoz.
Nélkülem semmit sem tudtok cselekedni.
-Micsoda kijelentés és micsoda felhívás minden pillanatban a Krisztusban maradásra! Csak vissza kell térnünk a többi szőlőtőhöz, hogy lássuk, mennyire igaz ez. Nézd meg újra ezt a kicsi szőlővesszőt, annyira gyenge és gyümölcstelen, hacsak nem kap nedvet a szőlőtőtől, és tanuld meg, hogy képtelen vagy bármit tenni Krisztustól függetlenül! Mindennek, ami az énünkből ered, alá kell szállnia, hogy a bizalmunkat egyedül Krisztusba vethessük. ,,Maradjatok énbennem" - és sok gyümölcsöt teremtek! ,,Nélkülem" - semmit! Lehet még bármilyen kétség, hogy melyiket válasszuk?
A példázat egyetlen leckéje ez: Amilyen biztosan, amilyen természetesen benne marad a szőlővessző a szőlőtőben, úgy maradhatsz benne Krisztusban. Ezért Ő az igazi Szőlőtő; ezért Isten a Szőlősgazda; ezért vagy te szőlővessző. Ne kiáltsunk-e Istenhez, hogy szabadítson meg minket örökre a ,,nélkülem"-től, és tegye számunkra a ,,maradjatok énbennem" valóságát szüntelen élővé? Induljon meg a szíved azon, ami Krisztus, és amit tenni tud az Ő isteni hatalmával és az Ő gyengéd szeretetével minden szőlővesszője iránt, és azt fogod mondani túláradó bizalommal: ,,Uram, benned maradok, és sok gyümölcsöt fogok teremni. Az erőtlenségem az én erőm. Legyen úgy! Nélküled semmi. Benned, sok gyümölcs."

...... ........... ............

Nélkülem - te semmit. Uram, örömmel elfogadom ezt a rendet: én semmi - Te minden. Az én semmi voltom az én legnagyszerűbb áldásom, mert Te vagy a Szőlőtő, amely ad, és amely mindent munkál. Legyen úgy, Uram! Én, a semmi, mindig a Te teljességednek alárendelve! Uram, jelentsd ki nekem a dicsőségét ennek az áldott életnek!...

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az ördög legfőbb fegyvere
  2017-05-23 08:25:58, kedd
 
  Sok éve már annak, amikor az ördög úgy döntött, hogy eladja mesterségének összes szerszámait.

Ízlésesen kiállította őket mindenki szemlélésére egy vitrinben.

Micsoda gyűjtemény volt ez! Ott volt az Irigység fénylő tőre, mellette pedig a Harag kalapácsa ékeskedett.

A másik polcon a Szenvedély nyila feküdt, vele együtt pedig festőien elrendezve a Falánkság, Érzékiség és a Féltékenység nyilai feküdtek.

Egy külön pulton voltak kiállítva a Hazugság hálóinak kellékei.

Helyet kaptak ott még a Csüggedés, Pénzvágy és a Gyűlölet eszközei is.

Minden eszköz gyönyörűen el volt rendezve, ellátva cédulával, amin a megnevezésük és az ár volt.

A legszebb polcon pedig, minden többi eszköztől elkülönítve, egy eléggé elcsépelt, ránézésre fa ék volt kiállítva, amelyen a Gőg feliratú cédula függött.

Meglepően, ennek a szerszámnak az ára, minden többi eszköznek az árát egybevéve, jóval magasabb volt. Egy arra elhaladó valaki megkérdezte az ördögtől, hogy miért is adja ilyen drágán ezt az ócska éket, az pedig azt válaszolta:

- Én valóban ezt az összes többinél többre értékelem, mert készletemnek ez az egyetlen eszköze, amelyre támaszkodhatok akkor, amikor a többi összes hatástalannak bizonyul. Majd gyengéden megsimogatta a faéket.

Amennyiben sikerül beütnöm ezt az éket az ember fejébe, - mondta az ördög, - akkor az kitárja az ajtókat az összes többi eszköz számára is.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
"Prédikáld a hitet, amíg meg nem kapod azt!
  2017-05-23 07:55:05, kedd
 
  "Prédikáld a hitet, amíg meg nem kapod azt!"


Találkoztam az öcsémmel Oxfordban [1738. március 5-én és 6-án], amikor éppen tüdőgyulladásban lábadozott. Peter Böhler volt nála [a herrnhuti testvérgyülekezet lelkésze]. A hatalmas Isten eszközként használta őt arra, hogy engem 5-én vasárnap a hitetlenségemről, vagyis a hit hiányáról meggyőzzön, mely által egyedül megmentethetünk. Azonnal átvillant az agyamon: "Ne prédikálj! Hogyan prédikálhatsz másoknak, ha neked sincs hited?" Megkérdeztem Böhlert, hogy tényleg abbahagyjam-e. Mire ő azt válaszolta: "Semmiképpen!" Azután azt kérdeztem: "De mit prédikálhatnék?" Ő pedig azt mondta: "Prédikáld a hitet, amíg meg nem kapod, aztán azért fogod prédikálni, mert megkaptad."
Így kezdtem el 6-án hétfőn hirdetni az új tanítást, bár a lelkem visszariadt ettől a feladattól. Az első ember, akinek hirdettem az egyedül hit általi megváltást, egy halálraítélt rab volt.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Pokol és menny
  2017-05-23 06:54:43, kedd
 
  A pokol előszobájában
hatalmas csomagok
tornyosodnak.
Bálákban állnak a
büszkeség, önteltség,
féltékenység, önzőség,
figyelmetlenség és
közömbösség
hátizsákjai.

A menny bejáratánál
keresztek sorakoznak.

Tornay András
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szirmok
  2017-05-23 06:52:55, kedd
 
  szirmok

A hang forrong
A csend le van pecsételve
A világ dörömböl
Krisztus kopogtat

Tornay András
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Felismerik
  2017-05-23 06:51:16, kedd
 
  Felismerik

Sok vágy jobblétre szenderül,
mélyül a csend kívül, belül,
s megnyílt fülek felismerik
Isten közelgő lépteit.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Elvégzi értem az Úr"
  2017-05-23 06:49:23, kedd
 
  ,,Elvégzi értem az Úr." (Zsoltárok 138:8)



Nyilvánvaló, hogy az a bizalom, amit a zsoltáros itt kifejez, egy isteni bizalom. Nem azt mondja: van elég kegyelem ahhoz, hogy elvégezzem a szükséges tennivalókat. Hitem annyira erős, hogy nem rendül meg, szeretetem olyan forró, hogy sohasem hűl ki, elhatározásom oly szilárd, hogy senki sem tántorít el tőle. Ő nem beszél így, hanem minden reménye és bizodalma az Úr. Ha olyasmibe helyezzük bizalmunkat, ami nem az ,,üdvkőszálra" van alapozva, akkor a mi oltalmunk és menedékünk kevesebbet ér az álomnál, összeomlik felettünk legmélyebb fájdalmunkra, és romjai alá temet minket. A zsoltáros bölcs volt, bizodalmát nem építette csekélyebbre, mint az Úr munkájára. Az Úr az, aki a jó munkát elkezdte bennünk, Ő az, aki folytatja, és ha be nem végzi, akkor végleg befejezetlen marad. Ha igazságunknak mennyei öltözetén csak egyetlenegy öltés is van, amit mi magunk öltöttünk, akkor el vagyunk veszve. Bizodalmunk azonban az, hogy az Úr, amit elkezdett, el is végzi. Ő mindent megtett, mindent meg kell tegyen, és mindent meg fog tenni. Bizalmunkat nem szabad abba helyezni, amit mi tettünk, sem abba, amire szigorúan elhatároztuk magunkat, hanem kizárólag abba, amit az Úr tesz. A hitetlenség azt súgja: soha sem leszel képes megállni. Nézd szíved álnokságát, nem győzheted le a bűnt. Gondolj a világ bűnös élvezeteire és kísértéseire, amelyek téged csalogatnak, azok biztosan elámítanak és megtévesztenek. Ó igen, mi tényleg elvesznénk, ha saját erőnkre volnánk utalva. Ha törékeny hajónkat egyedül kellene kormányozzuk a viharos tengeren, akkor kétségbeesésünk arra kényszerítene, hogy feladjuk az utazást. Istennek hála azonban, mert Ő elvégzi, amit elkezdett és a várva várt mennyei célba elvisz minket. Nem túlozunk, ha Istenbe vetjük teljes bizalmunkat, és soha se csalódunk, ha ilyen bizodalmunk van.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Ő engesztelő áldozat a mi vétkeinkért..."
  2017-05-23 06:45:24, kedd
 
  ,,És ő engesztelő áldozat a mi vétkeinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világért is." (1János 2:2)



Bűnös, sorold neved Mária Magdaléna és Manasse neve mellé, hogy az történjék veled is, mint velük. Ő megmentette a legnagyobb bűnösöket.
A királyi udvari ember, aki Jézushoz ment, érvül gyermeke reménytelen állapotát hozta fel, hogy gyermeke gyógyulását siettesse: ,,Uram, jöjj, mielőtt a gyermekem meghal." És Jézus figyelembe vette sietségét, és azt mondta: ,,Menj el, a te fiad él" (Ján 4:49.50). Dávid is gyorsan akarta a segítséget. Így imádkozott: ,,Szabadíts meg engem gyorsan, siess, hallgass meg engem, hallgass meg engem gyorsan." Miért akarta Dávid annyira gyorsan? Mivel nagy volt a nyomorúság. Csapdába került, félt. Napjai elenyésztek, mint a füst. Örvény örvényt hívott elő. A szükség segítséget kér. A nagy szükség azonnali segítséget kér. Nem tűr halasztást.
Azt tanácsolom neked, menj Krisztushoz, amint vagy. Sorold magad a legrosszabbak közé, ne színleld, hogy más vagy, mint egy gonosz bűnös.
Vallj meg mindent, amit tudsz magadról. Tudom, hogy nehéznek találod, különösen, ha törvényes érzelmű vagy. Mégis azt tanácsolom, hogy szolgáltasd ki magad Neki, mint aki a legrosszabb, hogy ne kelljen várni. Dávid sem tett mást, amikor azt mondta, hogy megsenyvedtek és megbűzhödtek sebei (Zsolt 38:5). Ezzel siettetni akarta Istent, hogy legyen kegyelmes, és ne halogassa a gyógyítását. Azt mondta: ,,Lehorgadtam, meggörbedtem nagyon: naponta szomorúan járok. Erőtlen és összetört vagyok nagyon, szívem keserűsége miatt jajgatok" (Zsolt 38:7.9). Dávid nagyon jól tudta, ha ügyét ilyen rossznak ábrázolja, ezzel sietteti a segítséget. Ha képmutatóskodnék és ügyét Isten előtt elleplezné, az azt jelentené, hogy Isten egyelőre nem bocsátana meg neki.
Akarsz a legnagyobb bűnös lenni?

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Cófár és Jób
  2017-05-23 06:44:06, kedd
 
  II.KÖR: CÓFÁR ÉS JÓB * JÓB 20-21


KÖZPONTI IGERÉSZ: JÓB 20,1-11; 21,22-34


ÖSSZEFOGLALÁS * Cófár, aki nem éppen eredetiségéről híres, továbbra is ugyanazon a témán lovagol, mint két társa: a gonoszok büntetésén. Megkerüli Jób hittel teljes védőbeszédét, hogy igazolja: a gonoszok megelégedettsége rövid életű és pusztulásuk kétségtelen - általánosítások ezek, de Cófár arra számít, hogy Jób személyesnek veszi. Cáfolatában Jób számos olyan kifejezést, kérdést és érvet alkalmaz, melyet vádlói használtak. Cáfolja, hogy egyedül az igazak boldogulnak, és csak a gonoszok szenvednek. Isten a gonoszokra éppen úgy kiárasztja áldásait, mint az igazakra - ez a tény aláássa Cófár érvelését, de nem hoz Jóbnak vigaszt.

20.Fejezet: ,,Érveid felzaklatnak!" 1-3; ,,Az én érveim is zaklassanak fel téged!" 4-29; Cófár megfelel

21.Fejezet: ,,Nyisd ki a füled!" 1-6; ,,Nyisd ki a szemed!" 7-26; ,,Nyisd meg a szíved!" 27-34; Jób visszavág

NAPI ÚTRAVALÓ * Az optimizmus a hithez hasonló; a pesszimizmus a kétségeskedésre hasonlít. Te melyikhez hasonlítasz?
Egy történet szerint valaki elment egy étterembe pénz nélkül, azt gondolva, hogy azzal az igazgyönggyel fizet majd az ételért, amelyet abban az osztrigában talál, amit épp rendelni készül. Ez ám az optimista!
Egy másik ember azért nem házasodott meg, mert biztos volt benne, hogy sohasem talál olyan lányt, aki megérdemelné, hogy olyan boldog legyen, amilyen boldoggá ő akarja tenni. Ez ám a pesszimista!
Valahol a kettő között van a hívő, aki anélkül, hogy tagadná helyzete nyers valóságát, a körülmények felett uralkodó Isten gondoskodására és ígéreteire tud fókuszálni. Cófár pusztán talpraesett válaszokat és kegyes közhelyeket tudott felajánlani Jóbnak. Tanácsai végül csak fájdalmat okoztak, vigaszt nem nyújtottak.
Hogyan tudnál vigaszt nyújtani egy érzelmi, fizikai vagy lelki fájdalmak között szenvedő barátnak vagy családtagnak? Gondosan tervezd el, hogy mit fogsz mondani, aztán nem mondj semmit! Vigasztalásod az legyen, hogy meglátogatod.

BETEKINTÉS * ÜRESEN CSENGŐ SZAVAK - Cáfolatában Jób ügyesen játszik ellenfelei szavaival. Például egy helyen (21,28) Jób átfogalmazza és kifigurázza mindhárom tanácsadója szavait: Bildádét (8,22), Elifázét (15,34) és Cófárét (20,26).

A pesszimista olyan ember, aki az élet nagy hajóútján végig tengeribeteg.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 812 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7111
  • e Hét: 18822
  • e Hónap: 48134
  • e Év: 235936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.