Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/28 oldal   Bejegyzések száma: 270 
Kiürültek Zalaegerszeg utcái /Ország utcái/
  2020-11-12 14:30:06, csütörtök
 
  2020.11.11 - Szerdától érvényesek a kormány járványügyi intézkedései. Mindez azt is jelentette, hogy este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe az egész országban.
Elnéptelenedett utcák, csendes terek. A vidéki élet nyugalma költözött a kijárási tilalom első éjszakáján, kedden a városokra és falvakra.

Zala megyei hírlap Link képek és videó látható - Zalaegerszegről

Nagykanizsa Link képek itt láthatók

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Koronavírusos a Veszprém világbajnok átlövője - kézilabda
  2020-11-11 14:41:23, szerda
 
  Megfertőződött a koronavírussal Jorge Maqueda, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának világbajnok spanyol jobbátlövője.
A klub honlapjának hétfői közleménye szerint Maquedának nagyon enyhe tünetei vannak. Mivel a múlt héten a spanyol válogatottal edzett, és veszprémi csapattársaival legutóbb október 28-án Kielben találkozott, a Nép egészségügyi Osztály városi kirendeltségének döntése alapján csak neki kell karanténba vonulnia, így csapata ezen a héten lejátszhatja a Ferencváros és az Eger elleni bajnoki mérkőzéseit.
A spanyol válogatott múlt szerdán Veszprémben 32-29-re kikapott a magyar nemzeti együttestől az Eurokupa első fordulójában, Maqueda négy gólt dobott.
A veszprémi keretből koronavírusos megbetegedés miatt továbbra is hiányzik Lékai Máté, Rodrigo Corrales, Kentin Mahé és Blaz Balgotinsek.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Újra karanténban a Győri Audi ETO - kézilabda
  2020-11-11 14:38:01, szerda
 
  A szokásos heti tesztelés után kiderült, ismét többen koronavírusosak a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatánál.
A klub honlapján olvasható beszámoló szerint - az MKSZ előírásának megfelelően - a Boglári Akadémia-SZISE elleni K&H Női Kézilabda Liga mérkőzés lejátszásához szükséges tesztek közül négy lett pozitív.
A fertőzöttek miatt a teljes csapat és a szakmai stáb tagjai is tíznapos hatósági házi karanténba kerülnek. A győriek a hazai szövetség mellett az EHF illetékes szerveit is tájékoztatták a kialakult helyzetről, és kezdeményezték a nemrég lekötött eheti meccseik, valamint a jövő heti Buducnost Podgorica elleni mérkőzésünk halasztását is.
A zöld-fehérek októberben egyszer már hatósági karanténba kerültek, akkor Fodor Csenge és a norvég Veronica Kristiansen kapta el a betegséget. Akkor szintén a montenegrói rivális elleni BL-találkozót kellett elhalasztani.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Ilyen lesz az új világ szerdától Magyarországon a ....
  2020-11-10 22:51:31, kedd
 
  Ilyen lesz az új világ szerdától Magyarországon a koronavírus miatt
A kedd éjféli határidő előtt nem sokkal a kormány kihirdette a legújabb - hétfőn már felsorolt - szigorító intézkedésekről szóló rendeletet

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Szent Pio atya városában is tombol a korona vírus fertőzés
  2020-11-10 21:00:46, kedd
 
  San Giovanni Rotondo: Karanténban a kapucinus közösség.
.....


Szent Pio atya városában, a garganói San Giovanni Rotondóban a kapucinus közösség egyik tagja elkapta a koronavírus-fertőzést, ezért az egész rendházat karantén alá vonták.
November 6-án, pénteken tette közzé a hírt az olaszországi kapucinus rendtartomány honlapja, miután Maurizio Placentino elöljáró megbeszélést folytatott Franco Moscone püspökkel, a manfredonia-vieste-San Giovanni Rotondó-i egyházmegye főpásztorával.
Az egyeztetés eredményeként úgy döntöttek, hogy az érvényes egészségügyi rendelkezések figyelembevételével tizennégy napra lezárják a rendházat, és a karantént két hét múlva oldják fel, ha nem lesz újabb fertőzött a közösségben.
A kapucinus atyák kiesése miatt naponta csak két szentmisét tartanak San Giovanni Rotondóban: délelőtt fél 12-kor, illetve este hat órakor, melyeket más közösségek papjai mutatnak be.
Biztonsági szempontból úgy döntöttek, hogy a bazilikát, az altemplomot Szent Pio atya sírjával és a kör folyósóval együtt egyelőre lezárják a zarándokok előtt.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Orbán Viktor új intézkedést jelentett be: nyílt köztereken i
  2020-11-10 20:48:39, kedd
 
  Orbán Viktor új intézkedést jelentett be: nyílt köztereken is kötelező lesz a maszkviselés.
Újabb intézkedést jelentett be Orbán Viktor ma az M1-nek adott interjújában, éjféltől jön a kötelező maszkviselés a köztereken. A koronavírus-vakcina már belátható távolságban van, a tömeges szállítás Magyarországra áprilisig megtörténhet, de az orvosok, kórházi dolgozók már december végén, január elején megkaphatják az oltást - nyilatkozta a miniszterelnök

További információ itt olvasható Link

*
- Kiderült, miért van nagy szükség a szigorú korlátozásokra Magyarországon.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Reagáltak másfél millió kutyatartó problémájára: este 8 után
  2020-11-10 20:36:44, kedd
 
  Reagáltak másfél millió kutyatartó problémájára: este 8 után is szabad a séta.
...... ...........


Az állattartókat felháborította, hogy a kijárási tilalom alatt, vagyis 20 és hajnali 6 óra között nem lehet kutyát sétáltatni. Az egyetlen elfogadható ok a tilalom megszegésére, ha a háziállatnak sürgősen állatorvosi segítségre lenne szüksége.

Forrásí. Zaol- Zala megyei hírportál
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Az MKPK új közleményt adott ki a járványhelyzet alakulása
  2020-11-10 10:42:21, kedd
 
  A járványhelyzet romlása és a várható további korlátozások miatt november 9-én, hétfőn a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia újabb közleményt adott ki, mely a latin szertartású egyházmegyékre érvényes - visszavonásig.
A rábízottakért érzett felelősségtől vezérelve a Covid-19-járványhelyzet alakulása miatt, figyelembe véve a járványügyi szakemberek véleményét, Egyházunk sajátosságait szem előtt tartva visszavonásig a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a mellékelt közleményt adta ki:

1. A koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat továbbra is nyitva tartjuk. Szentmisék is tarthatóak, de azok csak úgy végezhetőek, hogy a hatósági kijárási korlátozásokkal összhangban maradjanak. Felelősen és körültekintően kell eljárni.

2. A jelenlegi kivételes helyzetben is érvényesek a Katekizmusban (KEK 2183.) és az Egyházi Törvénykönyvben (CIC 1248. k. 2. §) található előírások, amelyek szerint ha valaki számára súlyos okból lehetetlenné válik az eucharisztikus ünneplésben való részvétel, igen ajánlatos, hogy helyette töltsön kellő időt imádsággal - a Szentírás olvasásával, zsolozsma végzésével vagy más imával, elmélkedéssel - egyénileg vagy a családban. Bár a szentmisén való részvétel nem helyettesíthető, több helyen van online vagy televíziós miseközvetítés, hogy megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek azok, akik most nem tudnak részt venni vasárnapi és ünnepnapi szentmisén. A közvetítések rendjéről felületeinken folyamatosan tájékoztatást adunk.

3. A szentmisén való részvétellel kapcsolatban az általános morális elvek továbbra is érvényesek. Kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, és ne menjen közösségbe. Idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreink, továbbá azok, akik kötelességüket teljesítik, beteget ápolnak, nagyon idős vagy veszélyeztetett személlyel laknak együtt, hatósági karanténban vannak, jogosan félnek a közösségben való megjelenéstől, ezért mentesülnek a szentmisén való személyes részvétel kötelezettsége alól. Nyomatékosan kérjük őket, hogy maradjanak otthon.

4. Felmentést adunk mindazoknak is, akik úgy érzik, hogy számukra a szentmisén való személyes részvétel veszélyt hordoz magában (CIC 87. k. 1. §., 1245. k.).

5. Plébániai oktatásokat, közösségi összejöveteleket szoros kivételektől eltekintve - amelyek során azonban követni kell az aktuális járványügyi és gyülekezési előírásokat - csak online formában tartsanak meg.

6. Templomainkban, egyházi intézményeinkben és plébániáinkon, valamint a szentségkiszolgáltatásban, illetve oktatási, szociális és egészségügyi intézményeinkben továbbra is mindenben kövessék a vonatkozó járványügyi előírásokat.

7. A plébániai és a szerzetesközösségeket továbbra is bátorítjuk, hogy - a járványügyi hatóságok előírásainak megtartása mellett - folytassák az imát a járvány érintettjeiért.
Az Egyházi Törvénykönyv 838. kánonja értelmében az egyes megyéspüspökök, illetve akik a jogban velük egyenlő elbírálás alá esnek, ettől eltérő rendelkezéseket is hozhatnak.
Jelen rendelkezés Magyarország latin szertartású egyházmegyéire érvényes.
Imáinkkal és példánkkal erősítsük a bizalmat Istenben és egymásban, és különösen is figyeljünk egymásra, főleg beteg és idős embertársainkra. Idős pap testvéreinket tisztelettel kérjük, hogy ebben a helyzetben fokozottan vigyázzanak egészségükre, a fiatalokat pedig buzdítjuk, hogy legyenek segítségükre.
Budapest, 2020. november 9. a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia


Forrás: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtószolgálata
Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír 2020.11.09
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Kedd éjféltől Ausztriához hasonló intézkedések lépnek életbe
  2020-11-09 11:02:27, hétfő
 
  Az intézkedések szerda 0:00 órától lépnek életbe
És egyelőre 30 napig maradnak érvényben - mondta Orbán, de szükség esetén meghosszabbítható. Vigyáznunk kell az idősekre, betegekre, és be kell tartani a szabályokat. Belátható távolságban vagyunk a vakcinától - mondta Orbán. Az Országgyűlés holnap dönt ezekről a javaslatokról.
Íme az intézkedések
Felkészítettük az egészségügyet, de ha ilyen ütemben nő a fertőzések száma, akkor az egészségügy túlterhelődik, ezért korlátozó intézkedéseket kell bevezetni - mondta Orbán Viktor. Az operatív törzs javaslatokat tett a kormánynak intézkedésekre.
*
Este 8 óra és hajnali 5 óra között kijárási tilalom lesz, kivétel a munkába járás lesz, és rendkívüli esetekben.
Minden gyülekezés tilos.
Az éttermek bezárnak - csak házhoz szállítás és az üzemi étkezde magyar.
Az üzletek és a fodrászatok, és egyéb kisipari szolgáltatók este 19-kor bezárnak.
A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti célú vendégeket.
Általános rendezvénytilalom lesz.
Családi- és magáneseményeken legfeljebb 10 ember vehet részt.
Esküvő csak lakodalom nélkül lehet, csak a szükséges személyek és legközelebbi hozzátartozók vehetnek részt.
A temetéseken csak 50 fő vehet részt.
A sporteseményeket zárt kapuk mögött lehet megrendezni.
Az amatőr csapatsport tilos, szabadtéri, egyéni sportolás megengedett.
A szabadidős helyeket bezárják (pl. edzőtermek, állatkertek, múzeumok, színházak).
Felsőoktatás csak online működhet, be kell zárni a kollégiumokat.
Az iskolákban 8. osztály fölött digitális oktatás lesz, 14 év alatt nyitva marad az iskola, óvoda, bölcsőde.
Hetente tesztelik a tanárokat.
*
A miniszterelnök szerint az ausztriai megbetegedésekhez képest 1-2 hét csúszásban vagyunk, ezért van szükség új intézkedésekre.

Cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Húsz embert lefejeztek a Dzsihadisták
  2020-11-06 13:52:29, péntek
 
  Mozambikban, az erőszak elől menekülők hajótörést szenvedtek.
Az Iszlám Állam Közép-Afrikai Tartományának (ISCAP) terroristái október 31-én délelőtt megtámadták Magaia, Nchinga, Namacunde, 24 de Março, Muatide és Muambula falvakat a Mozambik északi részén fekvő Cabo Delgado tartományban. A túlélők elmondása szerint a támadók húsz embert, köztük tizenöt fiatalt fejeztek le 24 de Marçóban, míg Nchingából gyermekeket raboltak el.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
     2/28 oldal   Bejegyzések száma: 270 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.