Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/25 oldal   Bejegyzések száma: 246 
Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors már
  2018-05-28 11:46:45, hétfő
 
  Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
4 x 16 dkg csirkemell, 4 szelet pármai jellegű sonka, 4 szelet edami sajt, 5 dkg színesbors, 1 dl tejszín, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl pecsenyelé, só



A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. (Ha így csináljuk, nem fog kifolyni a sajt sütés közben!) A mártáshoz finomra vágott hagymát, színesborsot, pecsenyelé alapot és tejszínt adunk. Vörösborral akkor ízesítjük, amikor a mártás felforr, hogy ne ugorjon össze. A forrás után visszatesszük a húst, és a mártással pár percig együtt pároljuk, hogy ízeink összeérjenek.

Köretként rizst, sült burgonyát adhatunk hozzá, de ha igazi újdonságot szeretnénk, készítsünk friss, megmosott salátából köretet, borecettel locsoljuk meg - és készen is vagyunk (ha rám hallgatnak, próbálják ki - ne cukros salátával, hanem így kóstolják meg).

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Sütőtökös csirkemell salátákkal
  2018-05-28 11:44:27, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
60 dkg csirkemell, 30 dkg sütőtök, olaj (olíva), só, 20 dkg sajt (füstölt), gyömbér, 40 dkg salátamix, 8 dkg sütőtök (mag)



A csirkéből szép 4 dekás érméket vágunk, melyeket megsózunk, és így pihenni hagyjuk.

A sütőtököt apró kockákra vágjuk. Magját kikaparjuk. Kevés olívaolajon lepirítjuk. Gyömbért adunk hozzá, és sózzuk. Keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a kevert salátát, és jól összekeverjük.

Egy serpenyőben a tökmagot megpirítjuk, és ezt is a salátához keverjük. Egy másik serpenyőben a csirkét kisütjük.

Az érmék mellé tálaljuk a salátát, és reszelt füstölt sajttal megszórjuk.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Hagymás-gombás csirkemá
  2018-05-08 18:08:54, kedd
 
  Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma

őrölt bors
1 tk ételízesítő
majoránna
2 db babérlevél
1-2 ek liszt
1 dl fehérbor vagy húsleves alaplé
2 ek olaj


Jelenleg itt vagy: Főoldal > Szárnyas receptek > Csirke > Csirke belsőség > Hagymás-gombás csirkemáj
Hagymás-gombás csirkemáj recept

Galéria (1)
Hagymás-gombás csirkemáj
Beküldve: 2016.06.06.
Kategória: Csirke belsőség
Küldte: KGizi
Látták: 128008
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,47 csillag 15 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Nincs adat

Elkészítési idő:
60 perc

Mennyiség:
4 fő részére

Mennyibe kerül?
Nincs adat




Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma

őrölt bors
1 tk ételízesítő
majoránna
2 db babérlevél
1-2 ek liszt
1 dl fehérbor vagy húsleves alaplé
2 ek olaj

Elkészítése:

A csirkemájat mossuk meg, majd törüljük szárazra és ízlés szerint daraboljuk fel (én 3-4 felé vágtam, nagyságától függően és az inas-eres részt kivágtam, hogy ne pattogjon sütés közben).

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A gombát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel (én a nagyobbakat először félbe vágtam, majd úgy szeleteltem fel).

A feldarabolt májat sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg a lisztben. Forrósítsuk fel az olajat, majd tegyük bele a lisztbe forgatott májat és pár pillanat alatt hirtelen süssük rá egy kérget. Ezután tegyük át és rendezzük el egy tepsiben.

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt vöröshagymát, majd pár perc alatt pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ételízesítővel, majoránnával és pároljuk pár percig.

Ezután öntsük át a tepsibe és rendezzük el a máj között, öntsük fel a borral vagy alaplével, tegyük bele a babérlevelet, majd fedjük le alufóliával a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 20 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük 15-20 perc alatt készre.

Ameddig a máj a sütőben sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, de illik hozzá a főtt krumpli, rizs, de egy szelet kenyérrel is tunkolhatjuk a finom szaftos májat.

Tálaláskor a krumplipürét tegyük a tányérra, majd kanalazzuk rá a hagymás-gombás csirkemájat. A csirkemáj a sütés közben nem szárad ki, hanem nagyon finom puha és szaftos marad.

 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Cukkinis sült csirkecomb
  2018-05-07 12:27:07, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
4 db csirkecomb, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 levél zsálya, 4 kiskanál mustár, 1 kiskanál méz, 1/2 dl olaj, 3 dl zöldségleves, 1 mokkáskanál keményítő,

A körethez:
3 db cukkini, só, 3 db zsemle, 3 db tojás, 2 gerezd fokhagyma, bors, 1 csokor petrezselyem, zsemlemorzsa, 2 dl olaj (olíva)

A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és az aprított zsályával fűszerezzük. Bekenjük mézes mustárral és meglocsoljuk az olajjal. Ezután tepsibe fektetjük, ráöntjük a pácoló aljat, felöntjük a zöldséglevessel, és alufóliával letakarva, 190 fokos sütőben majdnem puhára pároljuk. Levesszük róla a fóliát és a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük.

A körethez, a cukkiniket belereszeljük egy tálba. Megsózzuk, összekeverjük és pár percet állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a levét. Ezután hozzáadjuk az áztatott kicsavart zsemlét, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a frissen őrölt borsot és az aprított petrezselymet. Ha kell, sózzuk, és annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy könnyen gyúrható cukkini masszát kapjunk. Most vizes kézzel, nagyobb fasírtokat formázunk belőle, kissé meglapítjuk, és a forró olívaolajon minden oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, papírszalvétára téve lecsepegtetjük.

A hús sütésekor visszamaradt szaftot felforraljuk. Kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, majd ha kell, utóízesítjük és lehúzzuk a tűzről.

Tálaláskor a cukkinifasírtokat tányérra tesszük, mellé fektetjük a csirkecombot és körbelocsoljuk a szaftjával.

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Csirkemell borsóbundában lengyeles répával
  2018-04-11 13:04:04, szerda
 
  Hozzávalók: 4 személyre
- 2 csirkemellfilé
- 25 dkg zöldborsó
- 40 dkg sárgarépa
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 tojás
- étolaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl tejföl
- só
- kristálycukor
A csirkehúst nagyobbszeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. A zöldborsót 5 dkg vajon egy csipet sóval és cukorral megpároljuk. Ha nem elég zsenge a borsó, kevés vizet is öntünk alá. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel összetörjük - nem baj, ha kicsit darabos marad. Beleszórunk 2 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a tojást, és jól elkeverjük. A besózott csirkemellszeleteket lisztbe forgatjuk, majd vizes kézzel ráügyeskedjük, jól rálapogatjuk a zöldborsókrémet. Egy nagy serpenyőben, közepesen forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. A sárgarépát meghámozzuk, sós vízben félpuhára pároljuk, azután leszűrjük. A maradék vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, rászórjuk a párolt répára, végül nyakon öntjük a simára kevert tejföllel.
Link
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Fűszeres csirkemell sült mézes cukkinivel
  2018-04-11 13:02:01, szerda
 
  Hozzávalók: 4 személyre
- 5 dkg vaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 csirkemellfilé
- majoránna
- őrölt bors
- 1 cukkini
- 1 teáskanál méz
- só

A csirkemellet fél centi vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk, borsozzuk, alaposan bedörzsöljük aprított fokhagymával és majoránnával. A cukkinit megmossuk, fél centi vastagra felszeleteljük, és szintén sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben, nagy lángon vajat hevítünk, majd beletesszük a húst és a cukkiniszeleteket. Oldalanként 3-3 percig sütjük, amíg a csirkemell szép, pirosas színt nem kap, majd a húst kiszedjük. A cukkiniszeletekre csorgatjuk a mézet, és még 1-1 percig sütjük. A cél az, hogy megsüljön, de még kissé megtartsa ropogós állagát. Azonnal tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Kapros-túrós csirkemell
  2018-04-11 12:51:24, szerda
 
  Hozzávalók: 4 személyre
- 1 póréhagyma
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 1 adag rizs
- őrölt bors
- só
- 1 csokor kapor
- 2 evőkanál tejföl
- étolaj
- 25 dkg tehéntúró
- 5 dkg füstölt szalonna
- 70 dkg csirkemell

A csirkemellet a szokásosnál kissé vastagabbra felszeleteljük, a szeletekbe kis zsebet vágunk, majd a húst besózzuk. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját, azután hozzáadjuk a túrót, a tejfölt meg a felaprított kaprot. A tölteléket sóval és őrölt borssal ízesítjük, és kiskanál segítségével a zsebekbe töltjük. A húst a szokásos módon - lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva - bepanírozzuk, és bő, közepesen forró olajban kisütjük. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és egy evőkanálnyi olajon kissé megpirítjuk. Felengedjük két bögre vízzel, hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát, megsózzuk, azután fedővel letakarva, a forrástól számítva 10 percig főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, majd további 15 percig lefedve, a saját gőzében pihentetjük. A csirkemellet a párolt rizzsel tálaljuk, póréhagyma-karikákkal díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Sült csirkecomb Budapest raguval
  2018-04-05 21:29:28, csütörtök
 
  HOZZÁVALÓK
1,5 kg csirkecomb,
1 dkg zsír,
10 dkg füstölt szalonna,
20 dkg csirkemáj,
20 dkg gomba,
2 fej vöröshagyma,
2 db paprika,
2 db paradicsom,
10 dkg zöldborsó (fagyasztott,olvasztott),
1 csokor petrezselyem,
2 kg burgonya,
só,
fűszerpaprika





A raguval kezdjük, hiszen ezt az ételt a pörköltfélékhez soroltam. Kevés zsiradékot hevítünk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. Félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát. Kevés vizet adunk hozzá, majd hozzáadjuk a csirkecombok csontjait, megsózzuk és borsozzuk. 30 percig főzzük.

Ezután a csontokat kivesszük, és az alapot szitán áttörjük. Beletesszük a fagyasztott zöldborsót, készíthetjük frissből is, akkor viszont a borsót főzzük meg előre.

Kipirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a gombát, a májat és a paradicsomot. Rövid pirítás, majd hozzáadjuk a pörkölt levét és összeforraljuk. A csirkecombfilét megsózzuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

A meghámozott burgonyát karikára vágjuk, bő zsírban kisütjük. A ragut a húsra tálaljuk, és megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel.



Jó étvágyat kívánunk!

Link
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Zöldséges csirkemell
  2018-03-16 20:03:19, péntek
 
  -HOZZÁVALÓK
1 db csirkemell,
1 db cukkini,
1 db kápia paprika,
1 csokor zöldhagyma,
só,
bors,
barbecue fűszerkeverék,
pár csepp olívaolaj

A csirkemellet csíkokra vágtam, sóztam, borsóztam, a fűszerkeverékkel megszórtam.

Grill serpenyőben egy kevés hevített olajon elkezdtem fehéredésig sütni, amikor már félig megpuhult, adtam hozzá a felkockázott, paprikát, cukkinit, zöldhagymát, enyhén még megsóztam. Együtt, készre sütöttem.

Receptünket az Ízek, zamatok oldalon olvashatják!

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Csirkecombnyárs salátával
  2018-03-09 14:33:16, péntek
 
  HOZZÁVALÓK
60 dkg csirkecomb,
4 db lilahagyma,
oregano,
szerecsendió,
só,
1 db kígyóuborka,
2 db paprika,
1 db kaliforniai paprika,
4 db paradicsom,
15 dkg sajt (feta),
2 dl tejföl

A csirkecombokat kifilézzük. A bőrét lehúzzuk és 2x2 cm-es kockákra vágjuk.

Majd egy tálba helyezzük és megsózzuk. Őrölt szerecsendióval megszórjuk, és friss oregánóval meghintjük, így jól összekeverjük.

A lilahagymákat megtisztítjuk és keresztbe vágjuk, majd ezeket 4-4 cikkre vágjuk.

A húst és a hagymát felváltva nyársra húzzuk. Egy nagyobb méretű serpenyőben kevés olajon, lassú tűzön megsütjük. Közben gondosan forgatjuk, hogy jól átsüljön.

Arra figyeljünk hogy ne száradjon ki.

Amíg a csirke sül, addig a zöldségeket megtisztítjuk. Az uborkát kockára vágjuk.

A paprikát magházától megfosztjuk. A paradicsomokat is felkockázzuk. Egy keverőtálban összekeverjük a tejföllel. A fetasajtot is felkockázzuk és a saláta tetejére tesszük.

A sült csirkét a salátával tálaljuk.



Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
     2/25 oldal   Bejegyzések száma: 246 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 288
  • e Hét: 1274
  • e Hónap: 12661
  • e Év: 50409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.