Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Mutatós sajtos tészta rengeteg kaporral,
  2014-09-18 16:04:22, csütörtök
 
  gyors és fincsi étel, különleges alkalmakra is!

Egyszerű és mutatós étellel szeretnéd meglepni a családodat? Ez a recept neked szól!
Ráadásul annyira egyszerű, hogy egy gyerek is el tudná készíteni!

Hozzávalók:
1 csomag tészta
10 dkg füstölt sajt
10 dkg fetasajt
3 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
friss kapor
só, bors
olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölt és a reszelt sajtokat, a tojássárgáját összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vagdosott kaprot és fűszerezzük. Ráöntjük a tésztára és jól összekeverjük, majd kiolajozott hőálló tálkákba kanalazzuk. 180 fokos sütőben 10-12 percen át sütjük és melegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Csábító spagetti a sütőből tele minden jóval!
  2014-09-17 12:28:25, szerda
 
  Ez aztán az ízletes étel, gyors recept!

A spagetti nem csak raguval tálalva ízletes, ez a recept önmagáért beszél! :)
Hozzávalók:
1 csomag spagetti
20 dkg bacon
20 dkg sonka
20 dkg erdei gomba
1 kisebb hagyma
3 evőkanál tejföl
15 dkg mozzarella
1 tojás sárgája
1 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors
olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt bacont és sonkát is. Amikor ezek félig megpirultak, hozzákeverjük a felszeletelt gombát és sózzuk, borsozzuk. A tésztát közben leszűrjük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük, összekeverjük a sonkás sülttel. A mozzarellát apró darabokra vagdossuk, belekeverjük a tejfölbe a tojássárgájával és a bazsalikommal együtt, leöntjük vele a tésztát. 180 fokos sütőben 20 percen át sütjük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni és szeletelhetjük is.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Sajtos gnocchi – Finom és laktató
  2014-09-04 12:46:13, csütörtök
 
 
Van amikor az ember kívánja a sajtot, ezekre az alkalmakra tökéletes ez a recept.

A gnocchi-hoz:

4 közepes krumpli
1 tojás
25 dkg liszt
A sajtmártáshoz:

2 dl tej
2 dl főzőtejszín
20 dkg sajt vegyesen (füstölt, gouda, trappista...)
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, felaprítjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
A krumplit leszűrjük, és krumplinyomón áttörjük. Ha már kicsit meghűlt, a liszttel és a tojással masszát gyúrunk belőle.
Ha a tészta összeállt, hengereket sodrunk belőle, kb 2 cm vastagot, és 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
Villával formázzuk.
Forró, enyhén sós vízben kifőzzük őket. Akkor készül el, ha feljön a víz tetejére.

Egy lábosban a tejet, a tejszínt és a sajtot addig melegítjük alacsony lángon, míg egynemű szósszá nem válik.
A végén, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
A kifőtt gnocchikat a sajtszószba forgatjuk, majd egy hőálló edénybe öntjük
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
sajtos baconös tészta
  2014-09-04 12:35:57, csütörtök
 
  Mámorító sajtos baconös tészta, az olvadozó sajt ellenállhatatlanul ízletes! Nem a megszokott recept!

A sajtok kedvelői imádni fogják ezt az ételt, egyszerű és gyors recept, de nagyon jó az íze!
Hozzávalók:
1 csomag tészta
20 dkg bacon
10 dkg mozzarella
20 dkg füstölt sajt
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
só, bors
olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. Időközben a bacont felvagdossuk és megsütjük, majd lecsöpögtetjük. A tejszínbe keverjük a tojássárgáját és a tejfölt, fűszerezzük és hozzáadjuk a füstölt sajt felét. Mikor a tészta megfőtt, leszűrjük és hozzákeverjük a tejszínes öntetet, hogy mindenhova jusson belőle. A tészta felét kiolajozott hőálló edénybe tesszük és ráhalmozzuk a bacont és az apróra vagdosott mozzarellát, majd beborítjuk a maradék tésztával és megszórjuk a reszelt füstölt sajttal. 15 percen át sütjük 180 fokon és már tálalhatjuk is.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Hortobágyi húsos palacsinta
  2014-08-20 11:11:44, szerda
 
  Hozzávalók
12 darab palacsinta
50 dekacsirkemell filé lehet másmilyen húsból is
2 közepes vöröshagyma
2 kiskanál piros paprika

bors
1 deci olaj
1 darab paprika
1 darab paradicsom
víz
1 gerezd fokhagyma
Habaráshoz
2 deci tejföl
3-4 deka liszt
A húst megmosom és ledarálom.
A vöröshagymát apróra vágom és az olajon megpirítom hozzáadom a darált húst a pirospaprikát fűszerezem vízzel felöntöm, és beleszelem az apró kockákra vágott paprikát paradicsomot. lefedve kb 30-40 percig pároljuk
Ha a hús már megpuhult akkor egy szűrőkanálon átszűröm és a levet félreteszem
A palacsinták hosszanti közepébe teszek 1-2 kanál darált húst egy kevés szósszal meglocsolom és és összehajtogatom.
A habaráshoz a tejfölt a liszttel simára keverem és a levet behabarom vele.
A palacsintákat tálaláskor a szósszal meglocsolom és petrezselyemmel diszítettem
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Cukkinis palacsinta
  2014-08-20 11:05:48, szerda
 
  Hozzávalók a palacsita tésztához
30 deka liszt
2 deci tej
3 deci szódavíz
1 egész tojás

1 kisebb lereszelt cukkini
1 kis csokor petrezselyam zőld
1 deci langyos olaj a tésztába
Töltelék
2 deci tejföl
10 deka reszelt sajt
1-2 gerezd fokhagyma
A hozzávalókból sós palacsintatésztát készítek, hozzáadom a lereszelt cukkinit az apróra vágott petruskát ha a tésztába beleteszem az olajat akkor nemkell a sütőt olajozni
Ebből a tésztából megsütjük a palacsintákat kb 15 darab lesz ebből a mennyiségből
A tejfőlt kikeverem az összezúzott fokhagymával és a palacsintákat megkenem erre teszek reszelt sajtot
Összehajtom és máris fogyasztható
Finom laktató étel
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Gombás tészta
  2014-08-18 16:24:04, hétfő
 
  Hozzávalók (50 dkg tésztához):
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
bors
50 dkg gomba (csiperkét használtam)
2 dl tejszín

grana padano/parmezán a tálaláshoz

A hagymát kockázzuk össze és olíva olajon dinszteljük meg.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és futtassuk meg. Tegyük hozzá a megtisztított és felszeletelt gombát és néhány perc alatt futtassuk meg a hagymás keveréken.
Tegyük fel a tésztát főni.
Kevergetés mellet adjuk hozzá a gombás keverékhez a tejszínt. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Szűrjük le a tésztát és tegyünk félre a tészta főzővízéből. Kevergetés és mellet hígítsuk a szószt a tészta főzővízével (kb 2-2,5 dl) kellemes sűrűségűre.
Keverjük össze a kifőtt tésztát a szósszal és reszeljünk a tetejére grana padano/parmezán-t.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Fetás-tejszínes spagetti
  2014-08-18 16:22:06, hétfő
 
  Hozzávalók (50 dkg tésztához):
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
bors
bazsalikom
20 dkg feta
2 dl tejszín

grana padano/parmezán a tálaláshoz

A hagymát kockázzuk össze és olíva olajon dinszteljük meg.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és futtassuk meg.
Tegyük fel a tésztát főni.
Kevergetés mellet adjuk hozzá a hagymához a tejszínt és az összemorzsolt fetát. Sózzuk és borsozzuk valamint ízlés szerint és ízesítsük bazsalikommal és főzzük össze.
Szűrjük le a tésztát és tegyünk félre a tészta főzővízéből. Kevergetés és mellet hígítsuk a szószt a tészta főzővízével (kb 2-2,5 dl) kellemes sűrűségűre.
Keverjük össze a kifőtt tésztát a szósszal és reszeljünk a tetejére grana padano/parmezán-t.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Bolognai gombával
  2014-08-11 17:23:56, hétfő
 
 
Hozzávalók
 50 dkg darált sertéshús (vagy pulykacomb)
 50 dkg spagetti tészta
 50 dkg gomba
 10 dkg füstölt szalonna
 2 fej vöröshagyma
 só
 őrölt fekete bors
 oregano
 bazsalikom
 3 dl ketchup
 4 dl paradicsompüré
 cukor, ízlés szerint
 20 dkg reszelt trappista sajt (vagy parmezán sajt)
Előkészítés: A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük.
Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Ráöntjük a ketchupot, a paradicsompürét, cukorral ízesítjük és kiforraljuk. Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük /vagy össze is keverhetjük/ és reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Son-go-ku pizza
  2014-06-28 18:44:58, szombat
 
 
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
2 evőkanál olívaolaj
1 dl tej

1 tk. cukor
2,5 dl langyos víz
30 dkg gomba
30 dkg sonka
1 doboz csemegekukorica
1 ü. pizza szósz
1 kevés őrölt fehérbors
30 dkg trappista vagy mozzarella sajt
Előkészítés:
A kukoricát leszűrjük.
A gombát szeletekre, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
A sajtot lereszeljük.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.

Elkészítés:
A tésztát három részre osztjuk. Én 3 db 30 cm-es formába nyújtottam. A tésztát a kiolajozott formába nyomkodjuk, majd megkenjük a pizza szósszal.
Rászórjuk a csíkokra vágott sonkát, rátesszük a szeletekre vágott gombát és a kukoricát.
Egy csipet sót és őrölt fehér borsot tettem rá.
Reszelt sajtot szórunk a tetejére és előmelegített sütőben megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 960
  • e Hónap: 12347
  • e Év: 50095
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.