Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 100 
Növények, amelyek segítségével eltávolíthatod a nikotint a s
  2016-01-27 08:32:01, szerda
 
  Növények, amelyek segítségével eltávolíthatod a nikotint a szervezetedből!

A dohányzás a világon az egyik legkárosabb dolog, mégis sokan nem tudnak rá nemet mondani. Ha már valaki mindenáron dohányzik, tegyen róla, hogy ezenkívül egészségesen éljen. Az alábbiakban mutatunk pár növényt, melyek segítségével eltávolítható a szervezetből a nikotin.

A dohányzás csökkenti a vitamin szintet, leginkább a C- és E-vitamint űzi ki a szervezetből. Ezek pedig elengedhetetlenül fontosak, hiszen védik a tüdőt, a fertőzések, és krónikus betegségek ellen.

Brokkoli - sok B-és C-vitamint tartalmaz, ezért védi a tüdőt a méreganyagoktól.

Spenót - folsav és B-vitamin tartalma miatt segít enyhíteni a nikotin hatását. A folsav csökkenti a nikotin utáni sóvárgást, fontos szerepet játszik a mentális és érzelmi egészség megőrzésében.

Vörös áfonya - az áfonya sav segít a vérből kiüríteni a nikotint, és mivel szabályozza a vércukorszintet, segít legyőzni a függőséget.

Citrom - dohányzás után három nappal is megtalálható a szervezetben a nikotin. A citrom segít abban, hogy hamarabb kiürüljön a káros anyag a szervezetből.

Sárgarépa -folyamatosan együnk sárgarépát, hiszen erősíti az immunrendszert, és biztosítja a szükséges C- és K-vitamin mennyiséget. A dohányzás növeli a vérnyomást, és csökkenti a vér oxigén szintjét.

Gránátalma - javítja a vérkeringést, és serkenti a vörösvértestek termelődését.

Búzacsíra - magas E-vitamin tartama miatt növeli az erek rugalmasságát. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.

Gyömbér - csökkenti a cigaretta utáni vágyat, és a dohányázás káros hatását a szervezetre, a méreganyagok jelenlétét. Nyersen kell fogyasztani.

Narancs - sok benne a C-vitamin. Csökkenti a nikotin okozta függőséget, szorongást.

Kelkáposzta - egy igen erős antioxidáns, ezért segít megszabadulni a szervezetben felgyülemlett méreganyagoktól. A káposztában levő tejsav javítja a vastagbél egészségét.

TWICE
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Gyógyszer nélküli fejfájás csillapítás
  2016-01-21 21:08:57, csütörtök
 
  Ráadásul a magas vérnyomást és a duzzanatokat is leviszi! Pedig csak egy borogatás, amit bárhol megcsinálhat.



Ha fáj a fejed, vegyél be egy gyógyszert! - ezt sugallják a reklámok. Persze a kockázatok és mellékhatások már csak apró betűvel vannak megemlítve.



Aki nem szeretne gyógyszerfüggővé válni, próbálja ki ezt az egyszerű módszert:

Készítsen sóoldatot 2 kanál sóból és 2,5 dl meleg vízből. Vegyen egy nedvszívó pamut anyagot, kendőt, és mártsa a sós vízbe. Kicsit ki kell nyomkodni, hogy ne csöpögjön belőle. Ezután mehet a borogatás a homlokra, torokra - bárhová, ahol fáj.

Kb. 20 percig hagyjuk hatni. Ha lehet, feküdjünk is ez idő alatt. Hamarosan érezni fogjuk a fájdalom enyhülését. Végül langyos vízzel mossuk le a kezelt testrészt.



MIÉRT MŰKÖDIK? A sós vizes borogatás stimulálja a szervezetet, hogy a felesleges folyadékot a káros anyagokkal együtt kiürítse a szervezetből.

TIPP: tegyen a dagadt lábfejére, bokájára sós borogatást. Jó esetben negyed óra alatt lelohasztja!
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Ezek a betegségek gyógyíthatók tormával
  2015-11-25 14:39:15, szerda
 
  Ha szükséged van egy olyan természetes gyógymódra, mely hatásos a megfázás ellen, energiával tölt fel, jó a reumára és a légzőszervi betegségekre, akkor minden bizonnyal a torma lesz a legjobb megoldás. Azt se felejtsük el, hogy az arcüreggyulladás ellen is védelmet nyújt.

Már a görögök és rómaiak is, a fűszerezésen túl, ismerték a gyógyhatásait. Leginkább fertőtlenítésre és a megfázásos tünetek leküzdésére használták. Megsütötték a tormagyökeret és mandulagyulladás kezelésére használták, virágjából pedig a hűléses betegedések ellen főztek teát.

A nyers levelekből összezúzva borogatást készítettek, ez, feljegyzések szerint igencsak hatékony volt a fejfájásra és migrénes panaszokra. Annyira hatásos volt, hogy a teljes elmét átmosta, nem volt többé sem fejfájás, sem gyötrő gondolat.

Bizonyos kutatások alapján kimutatták, hogy a torma rendkívül gazdag hatóanyagokban. Sok benne a B-és C-vitamin, a természetes antibiotikum, savak, enzimek, növényi illóolaj és antioxidánsok is.

Fáradtság ellen

Értékes fűszernövényünk igencsak hatékony a krónikus fáradtság leküzdésével szemben, energetizálja a szerveztet. Összetételének köszönhetően tonizáló hatása hosszantartó.

Készítsük el a következő keveréket: mossunk meg alaposan 12 tojást, majd tegyük egy edénybe, összetörve, héjastól, mindenestől együtt. Öntsük rá 12 kifacsart citrom levét. Hagyjuk 8 órát állni, majd szűrjük le, a tojáshéjakat szedjük ki belőle, és a léhez adjunk hozzá 1 kg megtisztított és megreszelt tormát, egy liter szeszt és 1 kg mézet. Kilenc napig hagyjuk, hogy érjen a keverék, majd kezdhetjük is a kúrát. Főétkezés után együnk meg belőle 3 kanállal.

Asztma ellen

A csípős tormagyökér jó hatással van az asztma, reuma, köszvény, hörghurut kezelésére is. Tíz kisebb tormát reszeljünk le, majd tegyük egy befőttesüvegbe, úgy, hogy azt kb. háromnegyedig lepje el. Töltsük fel nyolcvan fokos alkohollal, míg ellepi a tormát, majd hagyjuk állni 8 napon át. Ezután naponta fél teáskanállal fogyasszunk el belőle 3-4 alkalommal. Külsőleg is használhatjuk borogatásként, hiszen nagyon hatékony.

Orrmelléküreg-gyulladásra

A téli időszakban gyakrabban küzdünk orr- vagy arcüreg-gyulladással. Hogy könnyítsünk a helyzeten, alkalmazzunk a problémás területen tormás borogatást. Szinte percek alatt oldódik meg a baj, de a terápiát öt napon keresztül folytassuk. Kitisztítja a melléküregeket, és a váladékozás is megszűnik. Két teáskanál reszelt tormát tegyünk egy vászonzacskóba, és helyezzük az orr-vagy arc-melléküregre. Ezt a pakolást homlokon is alkalmazhatjuk fejfájás esetén.

Hörghurutra

Krónikus hörghurutra és más légzőszervi megbetegedésekre ajánlott az alábbi gyógymód. Azok is alkalmazzák, akiknek a túl sok antibiotikum szedése következtében legyengült a tüdeje. Reszeljünk le egy tormát, és keverjünk hozzá 4 teáskanál mézet. Hagyjuk állni egy fél órát, majd szűrjük le, és a keletkezett szirupot öntsük fel tíz kanál forró vízzel. Három evőkanállal fogyasszunk belőle naponta.

Emésztés serkentő

Lelassult emésztés esetén 21 napon keresztül a főétkezés ideje alatt fogyasszunk el 2-3 evőkanál reszelt tormát.

Forrás: http://twice.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Nagyszüleink titka: a szalonna gyógyító ereje
  2015-11-04 16:03:17, szerda
 
  Amikor a legújabb kutatások kiderítették a hagyományos zsírokat helyettesíteni kívánó új típusú élelmiszereknek negatív hatásuk van, a szakemberek figyelme a színezéket, tartósítószert és E-számokat sem tartalmazó szalonna felé fordult.



Kiderült, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól. Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó arachidonsavat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét.

Zsírok kis mennyiségben jótékony hatással vannak a szívre és a véredényekre, a szalonna szabályozza a belső szervek izmainak összehúzódásait, beleértve a szívizmot is és az érnyomást. A dohányosoknak jó, ha fogyasztanak kis mennyiségű szalonnát, mivel az szelént tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és megakadályozza az oxidációt. Így a dohányzás okozta károsodások részben csökkennek. A szalonna az alkoholmérgezést is enyhíti, mivel a gyomorfalat zsírral vonja be, így megakadályozza az alkohol gyors felszívódását.

A disznózsírt időtlen idők óta használják a népi orvoslásban.

Ízületi fájdalmak: lefekvés előtt jól kenjük be disznózsírral, vagy avas szalonnával a kérdéses területet. A szalonnát daráljuk meg, majd a masszához adjunk egy evőkanál mézet. Miután bekentünk a testrészt, helyezzünk rá celofánt vagy pergament, és az egészet tekerjük be egy sállal, vagy gyapjú kendővel. A pakolást hagyjuk egész éjszaka a fájós testrészen.

Az ízületek stimulálása betegségek után: a sérült területre vigyünk fel 100 gramm disznózsírt, amelyhez adjunk egy kanál sót. A testrészt vastag gyapjúkendőbe bugyoláljuk.

Mellgyulladás: a gyulladt felületre tegyünk egy csík avas szalonnát, a tetejére sztaniolpapírt, és ragasszuk le sebtapasszal.

Ekcéma: megolvasszuk a sózatlan szalonnát, majd hagyjuk kihűlni. Adjunk hozzá 2 kanál olvasztott zsírt, két tojásfehérjét, 100 gramm gyümölcspépet, 3 kanál vérfüvet. A keveréket hagyjuk 2-3 napig állni, majd a problémás területet naponta kétszer kenjük bel.

Fogfájás: egy vékony csík sózatlan szalonnát tegyünk a fájós fog köré, a fájdalom pedig fokozatosan elmúlik.



Sarokcsont sarkantyú: 100 gramm sózatlan szalonnából vágjunk apróra, adjunk hozzá egy nyers tojást, valamint 100 milliliter ecetkoncentrátumot. A keveréket hagyjuk sötét helyen állni, addig amíg a szalonna fel nem oldódik. Használat előtt a bokát forró vízben áztassuk, majd egy tamponnal vigyük fel a krémet a problémás területre. Csak éjszakára használjuk, nappal meleg vízzel mossuk meg a lábat. A kezelés időtartama 5-7 nap.

Forrás:jó pottál
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Nagyszüleink titka: a szalonna gyógyító ereje
  2015-11-04 16:00:20, szerda
 
  Amikor a legújabb kutatások kiderítették a hagyományos zsírokat helyettesíteni kívánó új típusú élelmiszereknek negatív hatásuk van, a szakemberek figyelme a színezéket, tartósítószert és E-számokat sem tartalmazó szalonna felé fordult.



Kiderült, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól. Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó arachidonsavat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét.

Zsírok kis mennyiségben jótékony hatással vannak a szívre és a véredényekre, a szalonna szabályozza a belső szervek izmainak összehúzódásait, beleértve a szívizmot is és az érnyomást. A dohányosoknak jó, ha fogyasztanak kis mennyiségű szalonnát, mivel az szelént tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és megakadályozza az oxidációt. Így a dohányzás okozta károsodások részben csökkennek. A szalonna az alkoholmérgezést is enyhíti, mivel a gyomorfalat zsírral vonja be, így megakadályozza az alkohol gyors felszívódását.

A disznózsírt időtlen idők óta használják a népi orvoslásban.

Ízületi fájdalmak: lefekvés előtt jól kenjük be disznózsírral, vagy avas szalonnával a kérdéses területet. A szalonnát daráljuk meg, majd a masszához adjunk egy evőkanál mézet. Miután bekentünk a testrészt, helyezzünk rá celofánt vagy pergament, és az egészet tekerjük be egy sállal, vagy gyapjú kendővel. A pakolást hagyjuk egész éjszaka a fájós testrészen.

Az ízületek stimulálása betegségek után: a sérült területre vigyünk fel 100 gramm disznózsírt, amelyhez adjunk egy kanál sót. A testrészt vastag gyapjúkendőbe bugyoláljuk.

Mellgyulladás: a gyulladt felületre tegyünk egy csík avas szalonnát, a tetejére sztaniolpapírt, és ragasszuk le sebtapasszal.

Ekcéma: megolvasszuk a sózatlan szalonnát, majd hagyjuk kihűlni. Adjunk hozzá 2 kanál olvasztott zsírt, két tojásfehérjét, 100 gramm gyümölcspépet, 3 kanál vérfüvet. A keveréket hagyjuk 2-3 napig állni, majd a problémás területet naponta kétszer kenjük bel.

Fogfájás: egy vékony csík sózatlan szalonnát tegyünk a fájós fog köré, a fájdalom pedig fokozatosan elmúlik.



Sarokcsont sarkantyú: 100 gramm sózatlan szalonnából vágjunk apróra, adjunk hozzá egy nyers tojást, valamint 100 milliliter ecetkoncentrátumot. A keveréket hagyjuk sötét helyen állni, addig amíg a szalonna fel nem oldódik. Használat előtt a bokát forró vízben áztassuk, majd egy tamponnal vigyük fel a krémet a problémás területre. Csak éjszakára használjuk, nappal meleg vízzel mossuk meg a lábat. A kezelés időtartama 5-7 nap.

Forrás:jó pottál
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
A gyógyital, ami megtisztítja a vastagbelet és méregteleníti
  2015-10-31 15:59:07, szombat
 
  A vastagbelet érintő működési zavarok, betegségek azoknál a személyeknél gyakoriak, akiket sok stressz, nyugtalanság, idegesség ér, akik túlhajszolják magukat, és az utóbbi 5 év során drasztikus diétákat, fogyókúrákat is kipróbáltak.

A székrekedés is annak a jele, hogy valami nincs rendben a vastagbéllel. Ha a székeléssel baj van, akkor megnő az esélye a káros baktériumok felhalmozódásának, ami komoly fertőzésveszéllyel járhat, és az immunrendszer is meggyengülhet.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk a vastagbél egészségére, optimális működésére, hiszen ha itt valami probléma adódik, az egész szervezetre hatással lesz.

A következő gyógyital természetesen méregteleníti a vastagbelet, megszünteti a székrekedést, megelőzhető vele az aranyér, a vérszegénység, a rossz koleszterin, erősíti az immunrendszert, méregteleníti a májat, véd a stresszel szemben, szabályozza a vércukorszintet és javítja a memóriát.

Nézzük a receptet, az elkészítéséhez szükségünk lesz:

egy fél almára
egy fél sárgarépára
egy negyed céklára
egy kötés petrezselyemre
egy kiskanál darált lenmagra
egy kiskanál darált tökmagra
egy evőkanál mézre
egy pohár vízre
kevés, frissen facsart citromlére, ízlés alapján
Ezt a gyógyitalt kell minden este meginni, ami tulajdonképpen a vacsorát fogja helyettesíteni, csak szénsavmentes ásványvizet szabad utána fogyasztani. Természetesen az összes hozzávalót bele kell tenni egy robotgépbe, majd turmixot varázsolni belőle.

Az éjszaka folyamán az italban található hatóanyagok aktiválódnak, beindul a méregtelenítési folyamat, és a pozitív baktériumok eredményesebben fogják végezni a munkájukat. Lefekvés előtt 1 órával érdemes elszürcsölni az italt. A kúrát 1-2 hónapig kell alkalmazni, utána 3 hónapos szünetet következik.

Ezen gyógyitalt nyugodtan fogyaszthatják a szív-, vese-, vagy egyéb krónikus betegségben szenvedők is. Az alma helyettesíthető avokádóval, mangóval, vagy kivivel is.

forrás:filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Vitaminfröccs
  2015-10-14 10:51:45, szerda
 
  Télen, amikor a vitaminszintünk lecsökken, nagyon jól jön egy adag folyékony vitaminbomba! Gyorsan elkészíthető, és ha a gyerekek maguk válogatják össze a hozzávalókat, nagyobb örömmel fogják meginni ezt a vitaminfröccsöt.
Hozzávalók kb. 1 literhez:
400-500 g nyers sütőtök
4-5 közepes sárgarépa
4-5 narancs
1 egész ananász
1 gránátalma
1-2 evőkanál méz

Elkészítési idő: 20-30 perc
Elkészítés:

A sütőtököt, sárgarépát, és ananászt pucoljuk meg, majd mosás után vágjuk akkora darabokra, hogy könnyedén beleférjen gyümölcscentrifugába. A kicentrifugázott levet öntsük egy nagyobb kancsóba, majd a narancsokat kettévágva, azok kifacsart levét is keverjük bele. A gránátalma levét szintén citrusprésen keresztül nyomhatjuk ki.

Amikor minden lét kifacsartunk, összeöntöttünk, ízesíthetjük kevés mézzel, de magában is nagyon finom, frissítő italt kapunk.


Tipp:
Ha nincs gyümölcscentrifugánk, reszeljük le a hozzávalókat, majd passzírozzuk ki.
A hozzávalókat tetszés szerint változtathatjuk, csak arra ügyeljünk, hogy a színek hasonlóak legyenek, különben barnás színű folyadékot kapunk. (Ettől eltekintve még mindig finom és egészséges italunk lesz!)
A narancsszínű vitaminfröccshöz a következő hozzávalók közül válogathatunk: sütőtök, sárgarépa, narancs, sárgadinnye, ananász, citrom.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Így tisztítsuk meg szervezetünket 3 hét alatt. Csupán 2 össz
  2014-11-19 08:53:21, szerda
 
  Szüleink gyerekkorában nem volt ennyi információ. Pepsi Colát ittak, ami akkor a legmenőbb volt, szinte mindenből csak egy fajta volt és zsírral főztek. Minden egyszerű volt és biztonságos - legalábbis ezt hitték. Évtizedeknek kellett eltelni, mire rájöttek, hogy a fent említett dolgoknak van némi káros hatása, de az akkori korszakban az információhiány miatt ezeket a dolgokat homály fedte és nem mindenki tudott a dolgokról.

A mai világban mindenki egyre okosabb, és az emberek kezdenek rájönni arra, hogyan vigyázzanak szervezetükre, mit fogyasszanak ahhoz, hogy minden szervnek megadják azt a tápanyagot, amire szüksége van. Az egyik szerv például, amelynek fokozott figyelmet kell tulajdonítani, az a vastagbél.

70 év alatt a vastagbélen mintegy 100 tonna élelem és 40 000 liter folyadék halad keresztül, így egy igen igénybe vett szervről van szó. Időnként tehát ajánlott egy tisztító kúrának alávetni, hogy megőrizzük egészséges flóráját és zavartalan működését.

Az alábbiakban egy rém egyszerű receptet osztunk meg, amelynek mindössze két összetevője van, és eredményes béltisztítást érhetünk el vele.

Amire szükségünk lesz: lenmagliszt és savanyútej (kefir)

Évente egyszer, egy három hetes kúra alatt fogyasszuk, minden reggeli helyett, a következőképpen:

Első héten keverjünk össze egy kanál lenmaglisztet egy deci kefirrel. Második héten két kanál lenmaglisztet keverjünk egy deci kefirhez, a harmadik héten pedig három kanál lenmaglisztet keverjünk el másfél deci kefirrel.

Minden adag készítésénél figyeljünk arra, hogy az összetevők frissek legyenek, ne készítsünk előre több adagot. Minden héten a megadott arányban készített keveréket fogyasszuk, reggelenként. A három hét lejárta után a vastagbél kitisztul, és a közérzetünk is javulni fog!

Egyed Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
3 napos szódabikarbóna-kúra a megfázás és influenza ellen
  2014-11-17 09:38:08, hétfő
 
  A szódabikarbóna vagy nátrium- bikarbonát már évszázadok óta ismert, mint természetes gyógyító szer. Számos gyógyhatását és alkalmazását mutattuk már be önöknek, most egy olyan 3 napos kúrát írunk le, amellyel rövid időn belül gyógyítható a megfázás és influenza.






A szódabikarbónát már évszázadokkal ezelőtt is használták gyógyításokra és takarítási célokra. Olcsó, biztonságos és egyszerűen alkalmazható, számos betegség és egészségügyi bajok gyógyírekén szolgál.

A megfázás és influenza ellen
1924-ben, Dr. S. Volney Cheney kiadott egy könyvet, az Arm & Hammer szódabikarbóna Medical használata címmel, amelyben az influenzával kapcsolatos észrevételeit rögzítette. Megfigyelte, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztottak szódabikarbónát egészségesebben éltek, és szervezetük a legtöbb megbetegedésnek képes volt ellenállni. Könyvében továbbá arról számolt be, hogy 36 órán belül enyhíthetőek a megfázás és influenza tünetei.

Az általános tudományos adatok azt igazolják, hogy a szódabikarbóna belsőleg alkalmazva segít fenntartani a pH egyensúlyt a vérben. Lúgosító hatással van a szervezetre, amely segít megelőzni a legtöbb betegséget. Bár az alábbi kúrának több száz ezer ember a támogatója, tudományosan még egy orvostudományi ág sem ismerte el. (A dr. állítása szerint azért, mert így jelentősen visszaesne a gyógyszerek iránti kereslet!)

Az alábbi recept 1924-óta már rengeteg embernek segített a “nehéz" napokban.

Íme a kúra:
1. nap: 1/2 teáskanál szódabikarbónát hígítsunk 1 dl vízzel,és ezt fogyasszuk napi 6 alkalommal, körülbelül 2 órás időközönként.

2. nap: 1/2 teáskanál szódabikarbónát hígítsunk 1 dl vízzel, és ezt fogyasszuk napi 4 alkalommal.

3. nap:1/2 teáskanál szódabikarbónát hígítsunk 1 dl vízzel,és ezt fogyasszuk reggel és este.

A 3 nap eltelte után minden nap igyunk a fenti mennyiségnek és aránynak megfelelően szódabikarbónás vizet, amit minden reggel éhgyomorra fogyasszunk el.

Szerző:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
vendégváró ropogtatnivaló
  2014-11-16 11:02:01, vasárnap
 
  FŰSZERES PIRÍTOTT DIÓ


Sok dió termett a szüleim kertjében. Törtem a fejem, mire használjam fel. Kezembe akadt egy szakácskönyv, ahol fűszerekkel pirították meg. Bevetettem a legközelebbi koktélpartin, hát egy szem sem maradt belőle!

Hozzávalók:

50 dkg dióbél
2 evőkanál étolaj
8 evőkanál cukor
2 teáskanál só
1 teáskanál száraz chili paprika darabkák


Válogassuk át a dióbelet, a fás részeket szedjük ki belőle. Tegyük a dióbelet egy tepsibe, majd forró sütőben 140-150 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül.

Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a megpirított diót, majd szórjuk rá a cukrot és a sót. Állandóan kevergetve, rázogatva kis lángon pirítsuk addig, míg a cukor rá nem olvad a dióra. Akkor jó, ha a szemek elválnak egymástól, és nem ragadnak össze. Mielőtt levennénk a tűzről, hintsük meg a chili paprika pelyhekkel. A chilivel már ne pirítsuk.
Tálaljuk kis tálkákba, és ezzel kínáljuk meg a vendégeinket. Remek vendégváró egy-egy pohár ital mellé.
http://kaldeneker.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 100 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 189
  • e Hét: 1175
  • e Hónap: 12562
  • e Év: 50310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.