Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Ne vegyünk annyi mindent természetesnek!
  2017-06-01 19:29:45, csütörtök
 
  "Saját lelkünk kedvéért, ne vegyünk annyi mindent természetesnek!"

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Két élet
  2017-06-01 19:27:40, csütörtök
 
  "A győzelmes keresztyén két életet ismer. Az első élet, amit Ádámban élt a test gondolata szerint, soha, semmiképpen sem lehet kedves Isten előtt. Ez az élet nem tud megtérni, csak meghalni (Róm 8,5-8).
A keresztyén második élete az ő új élete Krisztusban (Róm 6,1-14). Ádám életével keresztyén életet élni teljességgel lehetetlen. Mégis rengeteg ember természetesnek veszi, hogy lehet, és így folytatják évről évre vereségben. A legrosszabb, hogy ezt a félholt állapotot normálisként fogadják el."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szentlélek
  2017-06-01 19:26:15, csütörtök
 
  "A Szentlélek nem egy luxuscikk, ami kiváló minőségű keresztyénekké tesz, mint ahogy egy díszes fedőlap és bőrkötés kiváló minőségűvé tesz egy könyvet. A Lélek egy kényszerítő szükség. Csak az örökkévaló Lélek tehet örökkévaló cselekedeteket."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lélek ereje
  2017-06-01 19:24:27, csütörtök
 
  "Aki a Lélek ereje nélkül próbál lelki munkát végezni, olyan mint aki ujjak nélkül akar fizikai munkát végezni."

- David Brainerd -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Idő
  2017-06-01 19:21:30, csütörtök
 
  "Arra van időnk, ami fontos nekünk."  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
"Jöjjetek, lássátok az Úr tetteit..."
  2017-06-01 19:16:16, csütörtök
 
  ,,Jöjjetek, lássátok az Úr tetteit, aki bámulatos dolgokat művel a földön." Zsoltár 46:9


Az Ige meghívja Jeruzsálem örvendező polgárait, tekintsék meg, mi maradt az ellenségből. Mindig emlékezniük kell az Úr hatalmára, és meg kell tekinteniük a zsákmányt, amit az Úr népe számára készített. Jó lenne, ha mi is ilyen figyelmesen néznénk szövetségesünknek, Istenünknek rólunk gondoskodó kezét. Azonnal fel kellene ismernünk, mikor szól közbe az Ő harcoló Gyülekezete érdekében. Amikor történelmi eseményekről olvasunk, mindig előttünk kellene lebegnie ennek az igeversnek. Az újságokat is ennek tudatában kellene olvasnunk. Mert akkor felismernénk, hogy a Gyülekezet Feje a népek fölött is az Ő tulajdon népének javára uralkodik, mint ahogy József is Izráel javára uralkodott Egyiptomban.
,,Bámulatos dolgokat művel a földön." Elpusztítja a pusztítót, és megrontja a rombolót. Igaznak bizonyult ez az igevers az akkori időkben! Asszíria, Babilon, Patrosz, Básán és Kánaán lerombolt városai erre tanítanak bennünket, és a kőtáblára is az Úr tettei vannak felírva. Mindenütt, ahol Isten uralmát megvetették, romlás következett be. A bűn dögvészként vonult végig ezeken az országokon, és nyomában porrá és hamuvá lettek palotáik. A zsoltáros idejében már nyilván elgondolkoztató támadások érték Izráel ellenségeit. Amikor a zsoltáros látta ezek összeomlását, felhívta népének figyelmét arra, milyen borzalmas dolgok történtek - érettük - az igazság jegyében.
Angliában földig rombolt várak és leomlott apátságok emlékeztetnek az Úr győzelmére az elnyomatás és babona felett. Bárcsak hamarosan még több ilyen történne!
,,Ti sötét paloták, élőknek sírjai,
emberiség sötét vermei,
hazugság menedékei - hamarosan elpusztultok, és romjaitok közt baglyok, denevérek és gyíkok találnak majd menedéket."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A csodálatos szeretet
  2017-06-01 16:40:58, csütörtök
 
  A csodálatos szeretet

,,Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket..." János 15,9


Itt Krisztus elhagyja a példázatban való beszédet, és világosan szól az Atyáról. Bármilyen sok dolgot megtaníthatott a példázat, mégsem tanította meg a szeretet leckéjét. Minden, amit a földi szőlőtő tesz a szőlővesszőért, a természet törvényének kényszere alatt teszi: nincs személyes, élő szeretet a szőlővessző iránt. Veszélyben vagyunk, ha úgy tekintünk ugyan Krisztusra, mint Megváltóra és minden szükség betöltőjére, akit Isten jelölt ki, akit elfogadtunk, és akiben bízunk, de ugyanakkor nem érzékeljük a személyes szeretetnek azt a fokát, amellyel Krisztus magához ölel minket, és amelyben az életünk igazi boldogságot találhat.
És hogyan teszi ezt? Újra magához vezet minket, hogy megmutassa, mennyire azonos az Ő saját élete a miénkkel. Sőt, ahogy az Atya szerette Őt, úgy szeret Ő is bennünket. Az élete mint Szőlőtő, mely az Atyától függött, az Atya szeretetében való élet volt; ez a szeretet volt az Ő ereje és öröme; ennek az isteni szeretetnek az erejében, amely rajta nyugodott, élt és halt meg. Ha úgy akarunk élni, mint Ő, mint olyan szőlővesszők, amelyek hűek a Szőlőtőnkhöz, nekünk is osztoznunk kell ebben. Életünk lélegzetének és létének épp annyira a mennyei szeretetben kell lennie, mint az Övének. Ami az Atya szeretete volt az Ő számára, az Ő szeretete is az a mi számunkra. Ha ez a szeretet igazi Szőlőtővé tette Őt, akkor az Ő szeretete is igazi szőlővesszőkké tehet minket. ,,Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket."
Ahogyan engem szeretett az Atya. - És hogyan szeretette Őt az Atya? Isten végtelen vágya és gyönyörűsége, hogy megoszthassa mindazt a Fiával, amije van, hogy a Fiút a legteljesebb egyenlőségre emelje magával, hogy Ő éljen a Fiúban, és a Fiú Őbenne éljen - ilyen volt Isten szeretete Krisztus iránt. Ez olyan dicsőségnek a titka, melyről fogalmat sem tudunk alkotni, csak meghajthatjuk magunkat imádatban, amikor próbáljuk megérteni. És ugyanezzel a szeretettel vágyódik Krisztus végtelen örömben arra, hogy megoszthassa velünk mindazt, ami Ő, és amije van, hogy részesévé tegyen minket az Ő saját természetének, hogy bennünk éljen, és mi Őbenne éljünk.
És most, ha Krisztus ilyen mélységesen szeret minket, ilyen végtelen isteni szeretettel, mi az, ami meggátolja, hogy legyőzzön minden akadályt, és teljesen birtokba vegyen minket? A válasz egyszerű. Éppen úgy, ahogy az Atya szeretete Krisztus iránt, úgy az Ő szeretete is irántunk isteni titok, amely túl felfoghatatlan számunkra ahhoz, hogy saját erőfeszítésünkből megértsük vagy elérjük. Csak a Szentlélek az, aki folyamatosan kiáraszthatja és kijelentheti a maga mindent legyőző erejében Istennek ezt a csodálatos szeretetét Krisztusban. Maga a szőlőtő az, amely növekedését és gyümölcsét adja a szőlővesszőnek úgy, hogy kiárasztja a nedvét. Krisztus maga az, akinek a Szentlélek által a szívben kell lakoznia; akkor megismerjük és birtokoljuk magunkban azt a szeretetet, amely minden értelmet felülhalad.
Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket. - Ne közeledjünk-e a személyes, élő Krisztushoz, és ne bízzunk-e benne, és ne vessünk-e mindent uralma alá, hogy belénk szerethesse az Ő szeretetét? Éppúgy, ahogy Ő tudta, és örvendezett ennek minden órában engem szeretett az Atya -, mi is élhetünk szüntelenül ebben a tudatban: ahogyan az Atya szerette Őt, úgy szeret Ő is engem.

...... ........... ...........

Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Drága Uram, kezdem megérteni, hogy a szőlővessző életének mennyire azonosulnia kell a Szőlőtőjével. Te vagy a Szőlőtő, mert az Atya szeretett téged, és kiárasztotta a szeretetét rajtad keresztül. És így szeretsz Te is engem. Hadd legyen szőlővessző életem olyan, mint a Tiéd, a mennyei szeretetet elfogadó és adó élet!

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ó, mily csodás nagy áldozat
  2017-06-01 09:16:59, csütörtök
 
  Ó, mily csodás nagy áldozat


Ó, mily csodás nagy áldozat,
Mit az Úr vállalt üdvömért!
Szenvedett értem és meghalt,
Kiontva vérét bűnömért.
Oly végtelen ez irgalom,
Miért halt meg Jézus, nem tudom.

Nem fogja fel az értelem,
Hogy mért halt meg az Alkotó.
E titok mélye végtelen,
És szóval sem kimondható.
Betölti szívem hódolat,
És áldom érte az Urat.

Elhagyta Atyja trónusát,
S lehozta Isten kegyelmét.
Megvetett lénnyé, rúttá vált,
És kimúlt értem Bárányként.
Nem érdem ez, csak irgalom,
Ezt tette, mert szeret nagyon.

Börtönben éltem vétkesen,
Rám szakadt a mély éjszaka,
Ám jött az Úr, hogy megmentsen,
S felvirradt az üdv hajnala.
Nincs többé kétség szívemben,
Az úton Jézus jár velem.

Az Úr enyém, ő mindenem,
Már semmi bűn nem kárhoztat.
Jézusban élek szüntelen,
Rám tiszta, égi öltönyt ad.
Meglátom végül trónusán,
S ő adja át majd koronám.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Megigazítás
  2017-06-01 08:38:44, csütörtök
 
  "Isten nem a kegyeseket igazítja meg, hanem az istenteleneket."

- John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
"És lett este és reggel, első nap"
  2017-06-01 08:23:35, csütörtök
 
  ,,És lett este és reggel, első nap" (1Móz 1:5)


Már kezdetben is így volt? Már az első napon megoszlott a világosság és a sötétség az idő birodalmában? Lelki élményeim terén sem uralkodik mindig a dél vakító fénye, hanem el kell készülnöm olyan időkre is, amikor gyászolnom kell régebbi örömeim elvesztése fölött, és barátomat éjnek idején kell felkeresnem. E tekintetben nem állok egyedül, mert mindazoknak, akik az Urat szerették, énekelniük kellett a törvény és a kegyelem, a nyomorúság és a szabadulás, a szomorúság és a gyönyörűség kettős zsoltárát. Az isteni gondviselés tervéhez tartozik az, hogy nappal és éjszaka ne szűnjön meg, úgy a természeti, mint a lelki világban, amíg be nem megyünk az ígéret földjére, melyről ez van megírva: ,,És ott éjszaka nem lesz". Amit mennyei Atyánk elrendel, az jó és bölcs. Kedves testvérem, mi a legjobb a számodra? Mindenek előtt tanuld meg az isteni intézkedést megelégedéssel fogadni, mint Jób, aki a jót és a rosszat egyaránt elfogadta az Úr kezéből? Azután légy kész, hogy a nap kezdetét és végét, a reggeleidet és estéidet használd fel örömödre. Magasztald az Urat, ha örömének napját hozza fel rád, de magasztald akkor is, ha az esti homály beáll. Úgy a nap felkeltében, mint a nap leáldozásában van valami fenséges szépség. Énekelj arról, és dicsőítsd az Urat! Tégy úgy, mint a fülemüle, mely mindig hallatja énekét! Hidd el, hogy az éjszaka épp olyan hasznos, mint a nappal! A kegyelem harmatja dúsan esik a szenvedés éjszakáján. Az ígéret csillagai dicsőségesen tündökölnek a súlyos szenvedések sötét óráiban. Ne tágíts az Istenben való bizalom mellől a sors szeszélyei között sem! Nappal legyen ez a jelszavad: dolgozni, éjjel pedig ez: vigyázni. Minden órának meg van a maga jelentősége, ezért te csak haladj előre hivatásod teljesítésében, mint az Úrnak szolgája, amíg Ő megjelenik dicsőségben. Lelkem, közeledik az este: az öregség és a halál, de ne félj tőle, mert az is a nappalhoz tartozik!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 922 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 12280
  • e Hónap: 41592
  • e Év: 229394
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.