Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Engedd el azt a vágyad, hogy bosszút állj
  2017-07-19 10:24:23, szerda
 
  ,,Soha ne állj bosszút magadért. Engedd át Istennek, hiszen Ő azt mondta, hogy megfizet azoknak, akik megérdemlik." (Róma 12:19a TLB fordítás)


Az igazi megbocsátás alapja az, hogy lemondasz a bosszúhoz való jogodról. A Biblia azt írja a Róma 12:19-ben: ,,Soha ne állj bosszút magadért. Engedd át Istennek, hiszen Ő azt mondta, hogy megfizet azoknak, akik megérdemlik." (Róma 12:19a TLB fordítás).

Azt mondhatod: Ha lemondok arról a jogomról, hogy bosszút álljak valakin, aki megbántott, akkor az igazságtalan! Igazad van, valóban igazságtalan! De mondta-e valaki, hogy a megbocsátás igazságos? Igazságos volt-e, hogy Jézus Krisztus mindent megbocsátott, amit tettél, és szabadon mehetsz tovább? Nem! Nem szeretnénk, hogy Isten igazságos legyen velünk szemben. Azt akarjuk, hogy Isten kegyelmes legyen velünk. Mindenkivel szemben igazságot akarunk, magunknak pedig bocsánatot.

Az igazság az, hogy az élet nem igazságos. A megbocsátás sem igazságos. Kegyelem a neve, és Isten megmutatta neked. Egy napon majd Istené lesz az utolsó szó. Ki fogja majd egyenlíteni a számlát. Kijavítja majd a rosszat. Engedd át az igazságszolgáltatást Istennek. Fókuszálj a megbocsátásra, hogy békesség legyen a szívedben és tudd folytatni az életed.

Ha nem így teszel, belezuhansz a keserűség csapdájába. A neheztelés és a keserűség hiábavaló érzelmek. Tulajdonképpen, az orvosok azt állítják, hogy ezek a legegészségtelenebb érzelmek. Elevenen felemésztenek, akárcsak a rák. Mind az a neheztelés és keserűség azok felé, akik bántottak a múltban nem fogja megváltoztatni a múltat, és semmiképp sem fogja megváltoztatni a jövőt. Csak arra elég, hogy tönkretegye a mai napot.

Amikor ragaszkodsz a nehezteléshez, megengeded a múltadban levő embereknek, hogy ma is bántsanak. Ez nem túl okos dolog! A múltadban levő emberek már a múltban vannak. Nem bánthatnak tovább, hacsak nem ragaszkodsz a bántáshoz. Inkább engedd el azt a vágyadat, hogy bosszút állj vagy igazságossá tedd a dolgokat. Hagyd Istenre!

A Biblia azt írja: ,,Vigyázzatok, hogy mindenki válaszoljon az Istentől kapott kegyelemre, mert ha nem teszitek, könnyen felszökken bennetek a keserűség lelke, amely nem csak önmagában rossz, de mások életét is megmérgezheti." (Zsidó 12:15 Phillips).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen múltbeli bántalmat nem tudsz elengedni?
Mit tudnál tenni ma, hogy tovább haladj a bántódástól?
Hogyan láttad valaki életében a keserűség hatását érzelmi, fizikai és szellemi vonatkozásban?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.07.12.)

Link Link Jóval felelj a gonoszságra
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Himnusz, Izrael
  2017-07-18 22:51:49, kedd
 
  Budapestre érkezett Benjámin Netanjahu,személyében harminc év után először látogatott Magyarországra izraeli miniszterelnök.Link Link

Himnusz, Izrael 2 Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-12-09 23:27:27
feltöltő: violang449
nézettség: 8354
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: izrael, himnusz, anthem, israel, h,
kategória: party
leírás: Izrael himnusza, magyar szöveg:
Tüzed Uram,

Jézus...


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Izrael  
Rengesd meg a poklot
  2017-07-17 09:25:51, hétfő
 
  Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.-1 János 3:8

Rád ijesztett ma az ördög? Lépten-nyomon problémát okoz neked?

Ha így van, borítsd rá az asztalt. Te tedd őt szerencsétlenné a változatosság kedvéért. Tudd, hogy megvan ehhez az erőd. Az erő benned van, hogy lerontsd az ördög munkáit, hogy minden gyógyíts, szabadíts, a foglyokat szabaddá tedd. Olyan sok erő van benned, hogy minden alkalommal, amikor az ébresztőórád megszólal, az ördögnek siránkoznia kellene: ,,Jaj ne! Ez a bajkeverő már megint felkelt!"

Néhány évvel ezelőtt egy levelet kaptam egy kislánytól, aki részt vett az egyik Los Angelesben tartott gyógyító alkalmamon. Annak ellenére, hogy túlságosan fiatal volt ahhoz, hogy megértse a teológiát vagy bármi ilyesmit, az Úr egy nagyon egyszerű és komoly kijelentést adott neki, ahogy figyelte a gyógyuló embereket.

A kislány elmesélte, hogy amikor felnézett az emelvényre, egyáltalán nem látott engem. Csak Jézust látta. És az ördögöt is látta. Tudod mit csinált az ördög? A földön feküdt, és így siránkozott: ,,Ez nem lehet! Ez nem lehet! Ez nem lehet!"

Most, ebben a pillanatban is, az Úr Jézus Krisztus ereje munkálkodik benned. És nem csupán azért, hogy egy napon elvigyen a mennybe. Azért van ott, hogy itt a földön ráijesszél az ördögre. Azért van ott, hogy Isten királyságát építhesd most - amíg még van idő.

Kerülj összhangba Isten életedre vonatkozó Igéjével és akaratával. Hadd áradjon ki Jézus kenete belőled. Az egész pokol reszketni fog. És már soha nem leszel teljesen ugyanaz, mint annak előtte.

Igeolvasás: 1 János 5:4-20
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Vesd bele magad az igazságba
  2017-07-16 10:25:14, vasárnap
 
  De mikor eljön Ő, az igazság Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem magától szól, hanem azokat szólja, miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.- János 16:13

Jézus azt mondta, hogy a Szent Szellem elvezet bennünket minden igazságra. Nem csak annyi igazságra, ami éppen elég a túléléshez. Nem is csak alkalomadtán, hogy segítsen, mit tanítsunk a vasárnapi iskolában. Ő azt mondta, hogy minden igazságra!

Ha üzletember vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan növeld a nyereségedet, és hogyan csökkentsd a kiadásaidat. Ha édesanya vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan csendesítsd le a veszekedést a gyermekeid között. Ha diák vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan jeleskedjél a tanórákon.

Valójában, ha ismered Jézus Krisztust, és meg vagy keresztelkedve a Szent Szellemben, akkor benned van a válasz minden létező pénzügyi nehézségre, minden létező szellemi és fizikai problémára. Nálad van a válasz olyan problémákra is, amelyekről még nem is tudsz!

Például a II. világháború alatt az Egyesült Államok belefutott néhány komoly problémába. Az ellenség gyorsabban elsüllyesztette a hajóikat, mint ahogy ők újakat tudtak volna építeni, mivel ez abban az időben egy évbe is beletelt.

A probléma megoldására tett erőfeszítéseik közben egy olyan módszert dolgoztak ki, amely által egyetlen nap alatt meg lehetett építeni egy hajót. Viszont probléma fakadt abból, hogy a folyamat közben a hajót a feje tetejére kellett állítani, és amikor visszafordították, a hegesztés tönkre ment, és a hajó szétesett.

Ezek után a kérdést egy szellemben jártas ember elé tárták, aki abban az időben híres iparos volt. ,,Kitalálom, hogyan oldjuk meg!" mondta. És valóban, napokig tartó ima és böjtölés után Isten megmutatta neki a hegesztési módszert, ami össze tudta tartani a hajót.

Ha valamilyen problémával nézel ma szembe, ne próbáld azt saját magad megoldani. Fogd a szaván Jézust, és kérd meg a Szent Szellemet, hogy adja meg neked a megoldáshoz szükséges tudást.

Használd a régi korok bölcsességét a munkádban, a családodban és mindenben, amiben jársz. Vesd bele magad azokba az igazságokba, amelyeket Ő a bensődbe helyezett.

Kenneth Copeland * Igeolvasás: János 14:6-17
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Szenvedés és dicsőség
  2017-07-15 13:41:53, szombat
 
 

Ez az oka, hogy nem adjuk fel, és nem fáradunk bele a szolgálatba. Igaz, a ,,külső emberünk", vagyis a testünk egyre idősebb és gyengébb, de a ,,belső emberünk" mégis napról napra megújul.

Mert a mostani, könnyen elviselhető szenvedéseink csak rövid ideig tartanak, mégis örök dicsőséget szereznek számunkra! Ez a dicsőség pedig olyan csodálatos, hogy össze sem lehet hasonlítani a szenvedéseinkkel.

Ezért nem a látható dolgokat tartjuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk. Ugyanis ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, örökké megmarad.

(2Kor 4,16 -18)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Szivárvány * Szövetség Istennel * Tudod, szeretlek
  2017-07-15 09:15:06, szombat
 
 

Tudod, szeretlek szívemből Téged,
Úr Jézus dicső Király.,
Szivárvány hídként, kegyelmességed
Az égből a földig áll.

Kar: Forrón dicsér imám
Szálljon erőd reám,
Emelj a mennybe, színed elébe
Úr Jézus dicső Király.

Nincs bennem érdem, alig hogy értem,
Tervedben miért vagyok?
Mennyben körötted, szolgálnak szebben
Szolgáló szent angyalok.
Kar:

Hangod már értem, mikor igédben
Hozzám is szól a szavad.,
Meglátlak egykor, kit most, mint fátyol
Előlem, még eltakar.
Kar:

Dicső az óra, ha virradóra
Egek-egéből leszállsz,
Elviszed azt, az eklézsiádba
Kit végig hűnek találsz!.
Kar:
Keresztény versek,énekek
Link Link 1 Mózes 9:13





 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Bátortalanítsd el az ördögöt
  2017-07-14 22:12:14, péntek
 
  Boldogok lesztek, amikor titeket az emberek gyűlölnek, és kirekesztenek, és szidalmaznak titeket, és kivetik a ti neveteket, mint gonoszt, az embernek fiáért. Örüljetek azon a napon és örvendezzetek; mert ímé, a ti jutalmatok bőséges a mennyben, hiszen hasonlóképpen cselekedtek a prófétákkal az ő atyáik.- Lukács 6:22-23

Tudod, hogyan lehet elszomorítani az ördögöt? Csak kövesd az alábbi igevers utasításait. Amikor üldöztetés ér, amikor a barátok, és a család kritizál téged, mert betegekre teszed a kezedet, és hiszel a gyógyulásukban, vagy amikor a munkatársaid fanatikusnak neveznek, mert szereted Jézust, és nem félsz ezt ki is mondani, akkor örvendezz! Kiálts halleluját, és ugrándozz örömödben!

Biztosítalak, hogy ez végtelenül elbátortalanítja az ördögöt. Azt reméli ugyanis, hogy az üldöztetés bánt majd téged. Azt várja, hogy árt majd a hitednek, kikészít téged, és kétségbe ejt.

Nem azt mondom, hogy élveznünk kellene az üldöztetést magát. De meg lehet tanulni, hogy figyelmen kívül hagyjuk a kellemetlenséget azáltal, hogy a figyelmünket az eljövendő jutalomra fordítjuk és arra a tényre, hogy Jézus azt mondta, áldottak vagyunk.

Pál apostol nagyon tudta, hogyan kell ezt tenni. Szakértője volt az örvendezésnek az üldöztetések közepette is. A sátán állandóan problémákat görgetett az útjába. De tudod, mit mondott ezekről az üldöztetésekről? Azt, hogy nem is hasonlíthatóak ahhoz a dicsőséghez képest, ami meg fog jelenni.

Ha Pál tudott örvendezni a verések, megkövezések, hajótörések, bebörtönzések és szinte mindenféle üldöztetés közepette, akkor te is tudsz!

Csak tedd azt, amit ő. Amikor a Szent Szellem azt mondta neki, hogy fogságban és nyomorúságban lesz része, akkor ezt mondta: ,,De semmivel sem gondolok, még az én életem sem drága nékem, csak hogy elvégezhessem az én futásomat örömmel, és azt a szolgálatot, melyet vettem az Úr Jézustól, hogy bizonyságot vegyek az Isten kegyelmének Evangéliumáról." (ApCsel 20:24)

Ne azzal legyél elfoglalva, hogy mit gondolnak és mondanak az emberek itt lent a földön. Azzal legyél elfoglalva, hogy az Úrnak mi van a tetszésére. Azzal legyél elfoglalva, hogy bevégezd a futásodat örömmel. Az előtted lévő dicsőséges reménységgel legyél elfoglalva. Mert az a reménység elég arra, hogy általa bárki - bármilyen körülmények közepette - ugrándozzon örömében!

Gloria Copeland * Igeolvasás: ApCsel 16:16-35
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A halálos ellenséged
  2017-07-13 22:59:00, csütörtök
 
 

Nem akarom továbbá, atyámfiai, hogy tudatlanságban legyetek azok felől, akik elaludtak, hogy ne bánkódjatok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük. Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadott... -1 Thesszalonika 4:13

Bár hívők vagyunk, sokan annyira az élet természetes részének tekintjük a bánatot és a szomorúságot, hogy nem is kérdőjelezzük meg. Valójában, ha őszinték vagyunk, akkor be kell ismernünk, hogy előfordul, hogy szomorúak akarunk lenni, és sajnáltatni akarjuk magunkat.

De miért akarunk szomorúak lenni? Mert a szomorúságnak érzelmi töltete van. Olyan érzelmi fellobbanást ad, amely kezdetben szinte mámorító.

Azonban a fájdalom és a bánat veszélyes dolgok. Sok évvel ezelőtt Isten megmutatta nekem, hogy ezek nem olyan ártatlan érzelmek, mint amilyennek gondoltuk. Az ilyen érzelmek mögötti erő valójában szellemi lényeket jelent, akiket a sátán küldött, hogy lopjon, öljön és pusztítson.

Része annak a megsemmisítő, sátáni tehernek, amit Jézus magára vett, amikor meghalt a kereszten (Ésaiás 53). Magára vette a bánatot és szomorúságot, hogy nekünk ne kelljen ezeket átérezni. Ha kopogtatnak az ajtódon, akkor emlékezz rá, hogy ezek nem ártatlan érzelmek. Halálos ellenségek, amelyeket Jézus már elhordozott a Kálvárián.

Ne élj úgy, mint akiknek nincsen reményük. Hívő vagy. Tudod, hogy Jézus Krisztus meghalt érted, és feltámadt. Ez nem csak a fizikai halálra nézve ad neked reménységet, hanem minden helyzetben. Ezért ne szomorkodj!

Kenneth Copeland *Igeolvasás: Ésaiás 51:11-16
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Guti Tünde: EZERNYI RÁNC
  2017-07-13 17:56:39, csütörtök
 
  Őrzi azt a tömérdek ki nem mondott jajt,

barázdáiban lapulnak fájó - temetetlen,

olykor azt kívánva, csitítson valaki óhajt,

így a panaszok elhalkulnak, kerítetlen.



Ezernyi ránc kíséri végig az éveimet,

szemem körül a szarkalábak összeverekednek,

szám szeglete mosolyba gyűjti reményeimet,

de a boglyas terhek néha felülkerekednek.



Ezernyi ránc emlékszik napsütéses, kék égboltra,

keskeny, kicsi hídra, mit elsodort a vad ár,

vihartól tépett, szél szaggatta, zöld lombokra,

míg trillás madárdalban vigadozott a nyár.



Majd fájón suhantak homlokomon a gondok,

óvatlan pillanatban mély árkot tapostak,

mázsás bakancsukkal, mint kínzó koloncok,

s lelkem párkányán, az éj leplén mardostak.



Fájó titkokat is őriz csendben a ránc,

néha-néha, furcsán összekeverednek,

ám kereszten a múlt, s gyenge már e tánc,

imámban a győztes Igék megelevenednek.



Ezernyi ránc tanúskodik: nehéz harc az élet útja,

de velem van az Úr, pályám célja a menny!

Ha meg is keseredik néha szívem hűsítő kútja,

kereszthez teszem terheim, s kiázik minden szenny!



2017.07.13. Guti Tünde
Link
 
 
0 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
Dinnye szeletelő
  2017-07-13 10:01:59, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 404
  • e Hét: 1092
  • e Hónap: 4893
  • e Év: 66194
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.