Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Szent Tamásra, a „hitetlen” apostolra
  2017-07-03 11:45:48, hétfő
 
  Napi ige hírdetés:
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Apostolokra alapozott épület vagytok.
Testvéreim!
Nem vagytok már idegenek és jövevények, hanem a szentek polgártársai és Isten háza népe. Apostolokra és prófétákra alapozott épület vagytok, amelynek szegletköve maga Jézus Krisztus. Benne kapcsolódik egybe az egész épület, és emelkedik az Úr szent templomává. Őbenne épültök egybe ti is, és lesztek a Szentlélek közreműködésével Isten hajlékává.
Ez az Isten igéje.
Ef 2,19-22

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Menjetek el az egész világra, * és hirdessétek az evangéliumot! Mk 16,15
Vagy: Alleluja. 4. szám.
Előénekes: Dicsérjétek az Urat, minden népek, * magasztaljátok őt, minden nemzetek.
Hívek: Menjetek el az egész világra, * és hirdessétek az evangéliumot!
Vagy: Alleluja.
E: Mert erős rajtunk az ő irgalma, * és az Úr hűsége örökké megmarad.
H: Menjetek el az egész világra, * és hirdessétek az evangéliumot!
Vagy: Alleluja.
Zsolt 116,1.2

ALLELUJA
Jézus mondja: † ,,Most már hiszel, Tamás, mert láttál engem. * Boldogok, akik nem láttak és mégis hittek." Jn 20,29 - 5. tónus.

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Én Uram, én Istenem!
(Húsvétvasárnap este) a tizenkettő közül az egyik, Tamás, vagy melléknevén Iker, nem volt velük, amikor Jézus megjelent nekik. Később a tanítványok elmondták neki: ,,Láttuk az Urat." De ő így szólt: ,,Hacsak nem látom kezén a szegek nyomát, ha nem érintem ujjaimat a szegek helyéhez, és nem tapintom meg kezemmel oldalát, én nem hiszem!"
Nyolc nap múlva ismét együtt voltak a tanítványok. Tamás is ott volt velük. Ekkor újra megjelent Jézus, bár az ajtó zárva volt. Belépett és köszöntötte őket: ,,Békesség nektek!" Tamásnak pedig ezt mondta: ,,Nyújtsd ide az ujjadat és nézd a kezemet! Nyújtsd ki a kezedet és érintsd meg oldalamat! Ne légy hitetlen, hanem hívő!" Tamás így válaszolt: ,,Én Uram, én Istenem!" Jézus ezt mondta neki: ,,Most már hiszel, Tamás, mert láttál engem. Boldogok, akik nem láttak, és mégis hisznek!"
Ezek az evangélium igéi
Jn 20,24-29

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
30. AZ APOSTOLOKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, Urunkat, mennyei főpásztorunkat, hogy Szent N. (és N.) és a többi apostol közbenjárására hallgassa meg kéréseinket!
Lektor: 1. Áldd meg, Urunk, Egyházadat, N. pápánkat, N. főpásztorunkat, püspökeinket és papjainkat, hogy mindig az apostolok hite és buzgósága lobogjon szívükben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Küldj, Urunk, munkásokat aratásodba, hogy az evangélium világosságát az apostolok lelkesedésével terjesszék az egész világon!
3. Áraszd, Urunk, áldásodat a népek vezetőire, hogy békesség és szeretet uralkodjék az egész világon!
4. Áldd meg, Urunk, népünk szorgalmas munkáját, tartsd távol az elemi csapásokat, hogy bőséges kenyér legyen minden család asztalán!
5. Végül engedd, Urunk, hogy (N. testvérünk és összes) elhunyt szeretteink már most, és majdan mi is az apostolok boldog társaságának örvendezhessünk!
Pap: Hallgasd meg, Urunk, hitből fakadó kéréseinket, és teljesítsd reményünket! Hisszük és reméljük, hogy ami javunkra válik, megadod nekünk. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.


 
 
0 komment , kategória:  vallás  
-Családi dráma Messi esküvőjén:
  2017-07-03 11:39:54, hétfő
 
  -Családi dráma Messi esküvőjén: édesanyja ki nem állhatja szerelmét, ezért olyat tett, amit semelyik menyasszony sem bocsát meg.
A cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Cr. Ronaldonak ikrei születtek
  2017-07-03 10:50:13, hétfő
 
  Cr. Ronaldonak ikrei születtek - béranyától
A Marca, a spanyol sportlap úgy értesült, június 8-án az Egyesült Államokban egy béranya világra hozta Cristiano Ronaldo második, és harmadik gyermekét.
Az örömhírről végre a futballsztár is beszámolt, rögtön egy apás fotóval, melyen kisfiát, Mateót és kislányát, Evát tartja a karjaiban.
...... .....



,,Annyira boldog vagyok, hogy végre a kezemben tarthatom életem két új szerelmét" - érzelgősködött Ronaldo, aki így már háromgyermekes apuka. A sztár idősebb kisfia, Cristiano Jr. 2010-ben született.
...... ...........


- Nemrégiben ikrei születtek, ami miatt a bronzmeccsen már nem is lép pályára, a a Konföderációs Kupán helyette megismerkedhet végre az új jövevényekkel.
A világot nagyon meglepte a béranyás módszer, hiszen Ronaldo látszólag boldog párkapcsolatban él 23 éves modell kedvesével, Georgina Rodriguezzel. Akkor miért nem tőle szeretne gyermeket? - merült fel többekben a kérdés. Nemrégiben napvilágot látott árulkodó fotó miatt mellesleg most azt beszélik, hogy Georgina is várandós lehet, így aztán tényleg hatalmas a kérdőjel a rajongókban
.........



- - Nem titok, hogy Cristiano Ronaldo a világ egyik legszexibb focistája, sőt, nyilvánvaló, hogy ezzel ő is tisztában van, hiszen a dögös modellel, Irina Shayk-kel kötött házassága is azért ment tönkre, mert a legendás játékos más csajokkal is előszeretettel flörtölt. Viszont annak ellenére, hogy kapcsolataiban képtelen hűséges maradni, van egy nő az életében, akit sosem hagyna cserben, ez pedig az anyukája.
...... ......


A sztárfocistának mindig is nagyon erős volt a kapcsolata az édesanyjával, Mariával. A Ronaldo életéről és pályafutásáról készített dokumentumfilmből azonban az derült ki, hogy a nő rengeteget gondolkodott rajta, megtartsa-e születendő gyermekét, vagy sem. Jól látod, amikor kiderült, hogy Maria terhes, rengeteget foglalkoztatta az abortusz lehetősége: ,,Meg akartam szakíttatni a terhességemet, de Isten nem akarta, hogy ez történjen. Néha Ronaldo is viccesen megjegyzi, hogy bár nem akartam, hogy megszülessen, így alakult, és ennek ellenére mindenben segíteni fog életem végéig." - árulta el a dokumentumfilmben a focista anyukája. Maria és Ronaldo között egyébként azért is alakult ki ennyire mély viszony, mert a focista apja alkoholista volt és sosem foglalkozott különösebben fiával.
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Kapás Boginak fel kell kötnie az alsóneműt
  2017-07-03 10:43:59, hétfő
 
  A képen: Kate Ledecky és Kapás Bogi
...... ......


Kate Ledecky még csak 20 éves, de már ötszörös olimpiai bajnok. 15 évesen Londonban nyert 800 gyorson, amit négy évvel később Rióban megtoldott további négy arannyal (200, 400, 800 gyors, 4 x 200 gyorsváltó).
Óriási pechünkre pont azokban a versenyszámokban favorit, amelyekben a mi Kapás Bogink is remek teljesítményre képe. Kicsit hasonlít a helyzet a korábbi esztendők Michale Phelps-Cseh László, vagy később a Ryan Lochte-Cseh László vegyesúszó-párharcokra; ha nem lenne az amerikai, a mi versenyzőnk lenne a legnagyobb esélyes.
Mindezt azért tartottuk fontosnak lejegyezni, mert a hazai rendezésű vizes-világbajnokság előtt abban bízunk, hogy Kapás Bogi hol, ha nem a a Duna Aréna medencéjében megszorongathatja, de akár le is győzheti a világ legjobb gyorsúszónőjét.
Nos, kicsit lelombozódtunk. Kate Ledecky ugyanis Indianapolisban, az amerikai úszóbajnokságon, amely egyben válogató is a világbajnokságra, elképesztő formát mutat. 200-on (1:54.84) és 800-on is (8:11.50) a világ legjobb idejével győzött. Nem nehéz kitalálni pénteken 400-on is olyan időt úszik majd, ami azt sejteti, Budapesten mind a négy egyéni gyorsúszó számban (200, 400, 800, 1500 m gyors) csak a farvizén látja majd a mezőny.
Bár Hosszú Katinka 100 háton nyert aranyat Rióban, de ettől még számára is figyelmeztető lehet, hogy Kathleen Baker is a világ idei legjobb idejével nyerte a női 200 hátat (2:06.38).

A budapesti világbajnokság medencés úszóversenyeit július 23. és 30. között rendezik.
 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
A német B-válogatott nyerte a Konföderációs Kupát
  2017-07-03 10:35:44, hétfő
 
  .........


Bár Joachim Löwöt elég sok kritika érte, amiért fiatal csapattal utazott el a labdarúgó-világbajnokság főpróbájának számító tornára, a döntőben mégis legyőzték Dél-Amerikai legjobbját, Chilét. Németország története során először nyerte meg a Konföderációs Kupát, Lars Stindl szerezte a finálé egyetlen gólját.
Németország így 1-0-ra győzött és története során először nyerte meg a Konföderációs Kupát.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 264 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.