Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Lelki harc
  2017-07-04 22:24:22, kedd
 
  "Egy ember legjobb részének kell a bűn elleni háborúval foglalkoznia. Bizonyos bűnöket csupán az értelem által lehet legyőzni. Akkor üljünk le, és gondolkozva mérlegeljük a rosszat, hogy megtanuljuk megérteni annak rosszaságát, azáltal, hogy a rosszat, hogy annak indítékait és következményeit megítéljük és mérlegeljük. Talán ha világosan látni fogjuk, mi a bűn, 'Értelem úr' - ahogyan Bunyan nevezi - képes lesz arra, hogy az agyat bekapcsolja. A bűnök egy bizonyos fajtájától csak gyors meneküléssel lehet megszabadulni, ahogy ezt a szemérmes József tette. Testi kísértésekkel sohasem lehet érvelni vagy alkudozni; ugyanúgy nem lehet érvekkel hatni rájuk, mint ahogy a szelekre sem. Ezek elhallgattatják az értelmet, mert a gerjedelem egy vakító fényhez hasonlóan elkápráztatja a szemet. Menekülnünk kell. Ilyen esetben az az igazi bátorság, ha a hátunkat mutatjuk az ellenségnek."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lelki harc
  2017-07-04 22:23:10, kedd
 
  "A lelki harcot nagyon komoly és bölcs alapelvek alapján kell vívni."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűn
  2017-07-04 20:53:12, kedd
 
  "Nagyon sajnálatos az a mód, ahogyan egyes keresztyének mentegetőzve mondják:
- Ó, ez a bűn már hozzátapadt az életemhez.
Vagy:
- Ilyen a természet szerinti temperamentumom.
Vagy:
- Az alkatomon múlik.
Szégyelld magad, keresztyén! Mi lenne, ha ez így lenne! A szemébe akarod mondani az Atyának, hogy olyan nagy szeretetet éreztél a bűn iránt, amelyet Ő gyűlöl, hogy ápolgatni akarod, és mentségeket akarsz találni számára? Ha egy bűn olyan könnyen elragad téged, akkor minden erődet bele kell adnod, és erőért kell kiáltanod az ég felé, hogy legyőzd a veszedelmes ellenséget, mert egy a lelkedben melengetett bűn tönkre fog téged tenni. Egy igazán szeretett és állandóan gyakorolt bűn kárhoztató bizonyság lesz ellened, és azt fogja bizonyítani, hogy valójában nem szereted az Üdvözítőt; mert ha szeretnéd, gyűlölnél minden helytelen utat. Küzdenünk kell, ha le akarjuk győzni bűneinket."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lelki tusakodás
  2017-07-04 20:38:16, kedd
 
  "Komoly támogatást kaptam. Este elvonultam, és boldog időt töltöttem az Úrral. Tetszett az Istennek, hogy betöltsön hittel engem, a láthatatlan és örök világot közel hozta a lelkemhez. Olyan csodálatosnak tűnt az egész. Abban reménykedem, hogy fáradságos vándorlásom itt a földön, rövid lesz, és nem sok van már addig, hogy megérkezzem mennyei otthonomba, az Atya házába. Megadtam magam Isten akaratának. Késleltetni az ítélet napját, végezve az Ő munkáját, és szenvedve az Ő kedvéért, ez az Ő akarata velem. Isten iránti hálát éreztem az utóbbi időben rám nehezedő elhagyatottságomért. Mert meg vagyok győződve arról, hogy ezek a dolgok okkal történtek, azzal a céllal, hogy alázatosabbá és szelídebbé formáljanak. Kedvemre volt kicsinek és semminek lenni, és porban heverni. Életet és vígasztalást találtam abban, hogy könyöröghetek Isten drága gyermekeiért, Krisztus uralma terjedéséért a világon. Lelkem komolyan vágyik szentség után, gyönyörködni Istenbe. Jövel Uram Jézus, jöjj hamar."

David Brainerd naplójából 1742 július 4
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lelki tusakodás
  2017-07-04 20:36:47, kedd
 
  "Ezt a napot egyedül, bőjtölve és imádkozva töltöttem kint az erdőben. Borzasztó konfliktusok dúltak a lelkemben. Olyan hitványnak láttam magam, hogy én is azt mondtam, mint Dávid: Bizonnyal elveszek Saul keze által. Úgy éreztem, nincs erőm kiállni Isten ügyéért, még egy falevél zizzenésétől is megrettenek. Majdnem az egész napot szakadatlan imában töltöttem. Nem tudtam elviselni még a gondolatát sem annak, hogy keresztyének engem kicsit is tiszteljenek. Majdnem teljesen kétségbe estem amiatt, hogy alkalmatlan vagyok bármilyen szolgálatra. Nem érzek semmi reményt vagy vígasztalást a pogányokkal kapcsolatban, pedig máskor, itt a természetben eltöltött legsötétebb órákban ilyen érzések felüdítettek. A lelkem keserűségében töltöttem el ezt a napot. Már éjjelre járt, amikor kezdtem jobban érezni magam. Később éjjel megadatott élveznem némi gyönyörűséget az imakamrámban."

David Brainerd naplójából 1742 június 30
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ne félj!
  2017-07-04 20:17:22, kedd
 
  Ne félj!


Ne félj a harcban, a viharban,
ha már azt hiszed nincs remény,
a szavad halvány, erőtlen lesz:
olyankor közel vagyok Én.
Ha bántanak, ha megaláznak
és nem szólsz, csak néma szájjal hallgatsz:
Többet mond az alázatos szív,
többet a száj, ha nem beszél, csak hallgat.
Ne félj! A csöndben a szó Én vagyok!
Az erőtlennek én vagyok ereje.
Csak higgy Istenben mélyen, igazán!
És a világ is megrendül bele.

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A feltöltött szakadék
  2017-07-04 20:01:14, kedd
 
  A feltöltött szakadék


"Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam" - Jézus Krisztus (Jn 14,6).


A Franciaország és Oroszország között az 1812-1815. években dúló háború során a cár katonái Napóleon csapataival szemben előrenyomulva egy keskeny és mély szakadékhoz értek. A tisztek kizárták a hídépítést vagy a kerülőutat, mert ettől az előrenyomulástól függött a franciák feletti győzelem. Így a főparancsnok azonnal megparancsolta katonák százainak, hogy vessék magukat a szakadékba, hogy testükkel olyan magasságig feltöltsék azt, amíg a sereg ezen az emberi hídon át előre tud haladni. Katonák ezrei, lovaskocsik, ágyúk és más harci eszközök vonultak át ezen a hídon. Az alatta fekvő katonákat szétnyomták és összezúzták, de bajtársaik áldozata árán a sereg nagy győzelmet aratott az ellenség felett, amely benyomult országukba.
A szentpétervári képtárban függ egy nagy és rettenetes kép, amely ezt az eseményt ábrázolja, hogy azoknak az embereknek az áldozatát megőrizze az utókor emlékezetében. De mik az emberi áldozatok ahhoz képest, amit a világ Megváltója vitt véghez értünk, bűnösökért a golgotai kereszten? A napóleoni háborúknak ez az eseménye is csupán egy kis utalás az Úr Jézus Krisztus szenvedésére és halálára, amely elképzelhetővé teszi számunkra, hogy mit jelent, amikor Ő ezt mondja: "Én vagyok az út!" Ő az út a bűn mély és áthidalhatatlan szakadéka fölött, amely elválasztja az embereket Istentől. A bűnnek ez a szakadéka az elveszett emberek számára legyőzhetetlen, a földön minden embert örökre elválaszt ez a bűnszakadék Istentől, és egyetlen elveszett bűnös sem üdvözülhet. Most megérthetjük, hogy mit vitt véghez az Úr Jézus szenvedésével, halálával és feltámadásával értünk, bűnösökért. Egyedül Ő tudta áthidalni ezt a bűnszakadékot, mert Ő maga bűn nélküli volt, és bennünket szent és bűntelen áldozata árán ki tudott békíteni a mennyei Atyával. Ezért mondta az Üdvözítő: "Én vagyok az út!" Ő nem azt mondta: "Egy út vagyok!", nem, Ő ezt mondta: "Én vagyok az út!" - vagyis az Atyához vezető egyetlen út!

Joachim Langhammer
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Hegyeket mozgató hit
  2017-07-04 19:16:29, kedd
 
  Hegyeket mozgató hit


Így tanultam: a gyenge ember
ha hinni mer és szól: a hegy
tengerbe megy!
És már velem is megesett,
ha hittem a hit erejét...

De most hitem még nem elég,
hogy világméretekben
minden hegy a tengerbe menjen.
Ó, mennyi szikla, jég-orom,
ó, mily roppant hegyóriások!
Nyög alattunk szegény Korom.
A Gőg, Gyűlölet, Kapzsiság
hegyei! Bombák, fegyverek
roppant halmai!... Nem merek
hinni, se szólni egymagam.
Mit ér az én gyenge szavam?
Csak nőnek, terpeszkednek egyre,
hegy nő a hegyre!
Eget, jövőt, fényt eltakarnak
ezek a szörnyű nagyhatalmak!

Sok erős hit kell ezek ellen,
hogy minden "hegynek" lába keljen.
Hát szítsuk egymást! Higgyenek
ne százak, de százezrek,
kontinensek százmilliói,
s merjünk ne csak hinni, de szólni:
- Ti sötét, konok, zord hegyek
mind a tengerbe essetek!
Lélegezzen fel a világ,
ne rettegjenek az anyák,
hadd nőjenek a gyermekek,
szép remények beteljenek,
ne szűnjék soha a vetés,
az aratás, a nevetés,
illatozzon be minden földet
béke és megelégedés!

Ha majd a Föld sok népe hisz,
ember többé embert nem öl
és világméretekben is
minden "hegy" a tengerbe dől!

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Feltámadott!
  2017-07-04 16:31:33, kedd
 
  Feltámadott!


Húsvéti reggel
tavaszi kedvvel
zeng a berekben:
Feltámadott!

Egei kéklik,
szelei végig-
zúgják az erdőn:
Feltámadott!

Dongói dongják,
méhei zsongják,
kórusban mondják:
Feltámadott!

Lepkéi írják,
bimbói nyílják,
fűből virítják:
Feltámadott!

Égi madárkák
dalolva szántják
az új barázdát:
Feltámadott!

Tavasz van, íme,
hatalmas Ige
zuhog a szívre:
Feltámadott!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten valósága
  2017-07-04 16:23:02, kedd
 
  Isten valósága


Nem ismerek olyan veszélyt, amely az Istent szerető embert fenyegethetné, mert ha így lenne, akkor Isten nem létezne többé, vagy legalábbis kiadta volna kezéből a gyeplőt, és a világ irányítását a véletlenre bízta volna.

...... ........... .............

Nektek mint Isten gyermekeinek, "akik sírnak" (Mt 5,4), nem szabad ingadoznotok a hitetlen emberek kijelentései miatt. Hiszen megvilágosodott a szemetek; ezért ne rettenjetek meg azoktól, akik még a sötétségben vándorolnak! Nem kitalált elképzelések után mentek; Isten és az örökkévalóság valóban létezik.

...... ........... ........... ......

Most még nem tudom, hogy mit tesz Isten; számomra elegendő, ha csak utólag tudom meg. Most az a dolgunk, hogy szeressünk és engedelmeskedjünk. A tudás az örökkévalóságra van tartalékolva.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 617 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2732
  • e Hét: 11444
  • e Hónap: 23319
  • e Év: 211121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.