Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Ugyanaz a dallam
  2017-07-07 15:55:29, péntek
 
  Ugyanaz a dallam

Bojelo Dorothy Modisane bizonyságtétele


Dél-Afrika leánya.
Nagyon messziről érkezett...
s azt mondta el, négyéves kicsinyeknek
hogyan tanított otthon éneket.

Ahogy egy kisfiú kérte,
más-más nyelven énekelt nekik,
de a dallam ugyanaz maradt.
Ráismertek: "Ez ugyanaz az ének!"
- pedig nem értették a szavakat.

"Nekünk is más a külsőnk, más a nyelvünk,"
- mosolygott, mintha titkot vallana, -
"de Krisztusra, Megváltónkra nézünk,
egy a hitünk, egy a reménységünk,
és ugyanaz a szívünk dallama!"

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Csoda vagy csőd?
  2017-07-07 14:05:26, péntek
 
  Csoda vagy csőd?

"Egy fogyatkozásod van: Eredj el, add el minden vagyonodat, és oszd szét a szegények között, és kincsed lesz a mennyben. Azután jöjj, és kövess engem!" (Mk 10,21).


Egy evangéliumi plakátmisszió úgy akarta felhívni a figyelmet a mai ember súlyos bajára, hogy olyan plakátokat ragasztott ki, amelyeken e világ sok földi java volt látható: halomnyi pénz, tévékészülék, új lakberendezési tárgyak, ragyogó autó, drága ruhák, szép nyaralóhely stb. Ezek fölé a dolgok fölé nagy betűkkel odaírták a "Gazdasági csoda" kifejezést (e szavakkal jelölték a második világháború utáni első húsz év gazdasági fellendülését; ma általában fogyasztói vagy jóléti társadalomról beszélünk). A "Gazdasági csoda" utolsó betűjét, az "a"-t pirossal áthúzták, az "o"-ra tettek két hosszú ékezetet, és így a "Gazdasági csőd" kifejezés jelent meg. Ezzel azt akarták kifejezésre juttatni, hogy a modern ember külsőleg ugyan gazdag, de belsőleg koldusszegény és elveszett. Minél inkább hajszolja a földi javakat, annál elégedetlenebb és boldogtalanabb lesz.
"Szép s jó éltet, tisztességet milliónyi szív keres, ó de mind a bűnbe téved, mind oly árva, oly üres" - mondja joggal a költőnő. Az embereknek külsőképpen még sohasem ment ilyen jól, mint a jelen korban. De még sohasem voltak ilyen rosszak és istentelenek, mint a mostani napokban. Bár egy harmadik világháború sötét felhői ott tornyosulnak a világpolitika horizontja fölött, a világi ember csak a saját jólétével törődik. Összeszorul az ember szíve, amikor bel- és külföldi evangélizációs útjai során azt kell látnia, hogy ez a materialista evilági szellemiség milyen mélyen benyomult az Úr Jézus Gyülekezetébe is. Sok hívő ember ugyanannyira a világhoz ragaszkodva él, mint a hitetlenek. Megelégszenek a vasárnapi istentisztelettel, olykor elmennek egy-egy evangélizációs alkalomra. Adakoznak is alkalomadtán valamennyit, és úgy vélik ezáltal keresztyének is. De milyen csekély az imaórák látogatottsága, mennyire elhanyagolják a bibliaolvasást, milyen kevés időt és szeretetet fordítanak a hívő testvéreikre!

Joachim Langhammer
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Jézus neve a ravensbrücki táborban
  2017-07-07 13:42:53, péntek
 
  Jézus neve a ravensbrücki táborban

A szeretet egy vértanújának emlékére


Betsie... Betsie ten Boom...
Messze a tengerpart, a tulipánok...
a ravensbrücki zord barakkokon
sóhajok szállnak át... szidalom, átok...

Új internáltak érkeznek megint:
szomorú lengyel asszonyok. Szegények!
Szívesen szólnál nekik valamit,
szép holland nyelveden ha értenének.

Nincs közös nyelv, csak közös gyötrelem!
Aztán mégis megszólalsz csendesen.
"Jézus!" Kimondod a drága nevet.

Átölelnek. Testvérek lettetek!
Jézus nevében hidat leltetek
szakadékok és örvények felett.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Krisztus tette
  2017-07-07 13:27:27, péntek
 
  Krisztus tette


Jelenések 5,5-6: ,,És egy a Vének közül monda nekem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való Oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét. És láték a királyiszék és a négy lelkes állat között és a Vének között egy Bárányt állani, mint egy megölöttet.


Negyedszer: Az egymástól eltérő kiválóságok összetalálkozása megmutatkozik még ma is tetteiben és mennybéli megdicsőült állapotában. Megdicsőült állapotában még inkább megmutatkoznak a benne összpontosuló kiválóságok, hisz oroszlánhoz hasonlítják, mégis bárányként jelenik meg. ,,És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén" (Jel 14,1). Megalázott állapotában ugyanígy legtöbbször bárányként láttatta magát, de megmutatta isteni felségét és hatalmát is, méltóan a Júda nemzetségéből való Oroszlánhoz. Bár Krisztus most Isten jobbján ül, és a menny Királyaként és a világegyetem Uraként magasztalják, ennek ellenére megőrzött emberi természete miatt továbbra is kitűnik alázatosságával. Az ember Jézus a menny összes teremtményénél magasabban áll, de alázatban ugyanannyira felülmúlja őket, mint méltóságban, dicsőségben; épp azért, mert nincs senki, aki nála jobban felérhetné ésszel az Isten és őközötte lévő távolságot. És bár igerészünkben is dicsőséges és uralkodói alakban tűnik fel, szentjeivel bárányhoz méltó szelídséggel, kedvességgel és leereszkedéssel bánik. Hisz dicsőséges trónján ülve is megmaradt Báránynak; és Bárányként ő az egész nyáj Pásztora, aki a mennyben is vezeti juhait. ,,Mert a Bárány, a ki a királyi széknek közepette van, legelteti őket, és a vizeknek élő forrásaira viszi őket; és eltöröl Isten az ő szemeikről minden könnyet" (Jel 7,17). Annak ellenére, hogy a mennyben minden térd meghajol előtte, és az angyalok leborulva imádják őt, szentjeivel mérhetetlenül kedves, leereszkedő és szelíd. Földi szentjei felé szintén Bárányként nyilvánul meg: határtalan szeretetét és törődését úgy fejezi ki, hogy közbenjár értük, mint olyasvalaki, aki maga is átélt szenvedéseket és kísértéseket. Nem feledkezett el arról, mit jelentenek ezek; sem arról, hogyan tanúsítson könyörületet a szenvedésnek és kísértésnek kitett emberek iránt. Földi szentjeivel továbbra is bárányhoz illő bámulatos türelemmel, szeretettel, kedvességgel és együttérzéssel bánik. Vegyük észre, ahogyan tanítja, ellátja, gyámolítja és vigasztalja őket; ahogy Szentlelkén keresztül gyakran meglátogatja őket, hogy velük vacsoráljon, és ők vele! Vegyük észre, ahogy az úrvacsora áldott közösségén keresztül bátorságot és bizalmat önt beléjük, hogy odamehessenek hozzá és vigaszt nyerjenek! Ezen kívül Krisztus a mennyben is magán hordozza sebhelyeit, mint egy megöletett Bárány. János apostol leírása szerint így jelent meg a látomásban, hogy diadalmas felmagasztalása egyik jeleként felnyissa a hétpecsétes könyvet.
Ötödször: A kiválóságok e csodálatos ötvöződése meg fog mutatkozni Krisztus tetteiben a végítéletkor is. Krisztus a végső ítélet idején végre teljes uralkodói fenségében és méltóságában, a szent angyalokkal és Atyja dicsőségével övezve jelenik majd meg, mint a Júda nemzetségéből való Oroszlán: tekintetétől megrendül a föld, a hegyek szétmállanak. Ő az, aki a nagy fehér királyiszékben ül, és ,,tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyük nem találtaték" (Jel 20,11). Ámulatba ejtő és rettenetes jelenés lesz a gonoszok számára. Az ördögök már gondolatára is megremegnek, és mikor eljön az idő, ,,a földnek királyai és a fejedelmek és a gazdagok és a vezérek és a hatalmasak, és minden szolga és minden szabad, elrejték magukat a barlangokba és a hegyeknek kőszikláiba. És mondának a hegyeknek és a kőszikláknak: Essetek mi reánk és rejtsetek el minket annak színe elől, a ki a királyiszékben ül, és a Bárány haragjától" (Jel 6,15-16). Haragja kimondhatatlan és felfoghatatlan módon sújt le a gonoszokra, nincs, ki felmérhetné azt a reszketést, döbbenetet, sírást és fogcsikorgatást, mellyel haragja rettentő ítéletét fogadják majd az ítélőszéke előtt állók.
Ugyanakkor szentjei felé Bárányként mutatkozik majd meg. Barátként és testvérként fogadja őket, végtelen jóindulattal és szeretettel. Nyoma sem lesz benne a rettenetes oroszlánnak, a kedvesség és a gyengédség köntösét fogja magára ölteni. Az egyházat menyasszonyként fogja magához vonni: ez lesz a Menyegző napja. A szenteket mind meghívja arra, hogy a királyság örököseivé válva vele együtt uralkodjanak mindörökkön-örökké. (folyt. köv.)

Jonathan Edwards
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Fogódzkodj!
  2017-07-07 11:13:15, péntek
 
  FOGÓDZKODJ!
-konfirmáló gyermekünknek-

Eddig mi voltunk
a lelkedért is felelősek,
mostantól fogva
felelős vagy érte magad is.
Hallod az Igét,
s van már rá szívednek igenje,
tudod, KI tart meg,
milyen áron, Kiért, mi módon.

Nos hát fogódzkodj!
Szédítő ringlispil az élet,
ezer veszély vár:
elkophatnak az erős láncok,
csődöt mondhat a nemes szándék,
kibillenhet az egyensúlyból,
darabokra eshet az ember,
ha egy erős Kéz
nem fogja fel a zuhanásban,
egy Kéz, amelyet - átszegeztek.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Megmentő hit
  2017-07-07 08:36:33, péntek
 
  "Isten kegyelme és szeretete, amiből üdvösségünk árad, mindenben és mindenki számára ingyenes és szabad."

Mit mondunk tehát? Vajon nem igazságtalanság-é ez az Istentől? Távol legyen! Mert Mózesnek ezt mondja: Könyörülök azon, a kin könyörülök, és kegyelmezek annak, a kinek kegyelmezek. Ezért tehát nem azé, a ki akarja, sem nem azé, a ki fut, hanem a könyörülő Istené. (Róm 9,14-16)

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Rezedaszív"?
  2017-07-07 08:22:33, péntek
 
  "Rezedaszív"?


A rezeda illatot lehel
akkor is, ha rátaposnak.

Jóért rosszal fizetni ördögi.
Jóért jóval fizetni emberi.
Rosszért jóval fizetni isteni.

Új szív, "rezedaszív" kellene,
hogy jóval tudjuk fizetni a rosszat!

Hisz a rezeda illatot lehel
még akkor is, ha rátaposnak.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A négy evangélium
  2017-07-07 07:07:33, péntek
 
  A NÉGY EVANGÉLIUM


Az Úr Jézusnak négyes bizonysága,
Hogy teljes valóság az Ő megváltása.
Két embernek hiteles a vallomása,
Mennyivel inkább négynek leírása.
A Jézus élete száz csodával tele,
Mélyen belenyúl az emberi szívekbe.
Tanait hallgatta puszta, falu, város
Ezt írja le Máté, Márk, Lukács és János.
S kiket az orvosok elutasítottak,
Jézusnál igazi orvosra találtak.
Démoni erőktől megkötözött lelkek,
Az Úr Jézusnál mind szabadulást nyertek.
És a gyermekeket örömmel fogadta,
Ölébe vette őket s megáldotta.
S hogy Őt megérthessék kicsinyek és nagyok,
Mondott az Igéről számos példázatot.
János is megírta, úgy, miképpen vette,
Hogy Isten a bűnöst mennyire szerette...
Megörökíti a négy evangélista,
A töviskoronát Jézus miért hordta,
Miért ácsoltak keresztet számára,
S mért lett a bűnösök közé számlálva.
Mily boldogan írták, hogy Ő feltámadott,
Tanítványaival újból találkozott.
Életet öntött szívükbe és a mennybe ment,
Ő Benne hinni, örök életet jelent.
Sok szívbe győzött már az Evangélium,
Száll diadalmasan, mint győztes hatalom,
És megvilágosít minden sötét népet,
Mutatja hol az Út, az Igazság s az Élet!
Ki imádságos szívvel olvassa,
Benne Istent biztos megtalálja.
A Négy Evangélium Istenhez vezet,
Aki mindenkit vár és mindenkit szeret!

Tőtős János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Jézus meghallgatta és tanította
  2017-07-07 07:04:49, péntek
 
  -- Jézus meghallgatta és tanította --
(Jn 3, 13)


köszönöm
hogy Neked ember vagyok mindig
kereső
boldog
vagy szenvedő ember
és nem egy mindennapi
vagy érdekes eset

köszönöm
nagyon köszönöm

Szent-Gály Kata
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Éjszaka kívül
  2017-07-07 07:02:57, péntek
 
  Éjszaka kívül

Éjszaka kívül, fény a szívemben,
Drága Igéddel telve a lelkem.
Csendül szívem, hogy Téged dicsérjen,
Áldott MEGVÁLTÓM, őrizz az éjben!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 617 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 7792
  • e Hónap: 19667
  • e Év: 207469
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.